Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Szép estét, jó éjszakát !......
  2015-04-14 20:58:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közpénz-Abu-dzabiba......
  2015-04-14 20:29:02, kedd
 
  Közpénzen repültek Abu-Dzabiba az erdészek

462 ezer forintért vettek jegyet


Közpénzen finanszírozott utazás keretében látogattak meg egy nemzetközi vadászkiállítást Abu-Dzabiban magyar erdészeti vezetők. A luxusút 6 napig tartott és összesen 5,5 millió forintba került - írja a Bors Online..






A szóban forgó állami erdőgazdaságok tavaly nyáron kerültek a Fazekas Sándor vezette Földművelésügyi Minisztérium (FM) tulajdonába. A tárca öt magyar erdészettől összesen 9 fő kiutazását finanszírozta az ADIHEX 2014 nemzetközi vadászkiállításra. A cégek egyike sem szerepelt a kiállítók között.

A lap szerint furcsán alakultak a költségek, mivel ugyanazt az utat a Bakonyerdő Zrt. két munkatársa kétszer olyan drágán számolta el, mint a Verga Zrt. két alkalmazottja. A bakonyiak nem elégedtek meg a legolcsóbb repülőjeggyel: jelenleg berlini átszállással 109 ezer forintból megúszható az utazás Abu-Dzabiba, ők mégis fejenként 462 ezerért vettek jegyet, ráadásul napidíjként összesen 302 400 forintot is elszámoltak.

Az FM szerint nem ők finanszírozták az utazást. A Bors birtokába jutott dokumentum viszont ennek az ellenkezőjéről tanúskodik.

A tárcától az szocialista Heringes Anita kérte ki a 2014-es utazási kiadások adatait. A dokumentumokból kiderül, hogy egy év alatt 1473 utazást finanszíroztak, zömében európai országokba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén szakdolgozata.....
  2015-04-14 20:22:50, kedd
 
  A Semjén Zsolt szakdolgozata és Molnár Attila Károly megjelent cikkei között megállapított jelentős szövegazonosság azt jelzi, hogy súlyos tudományetikai vétség történt - áll az ELTE Társadalomtudományi Kar professzorainak nyilatkozatában.

Bárki is követte el ezt a vétséget - a szakdolgozó, a konzulens, vagy mindketten együtt -, az ügy sérti az oktatás és a tudományos kutatás erkölcsi alapjait. Az ilyen vétség nem évül el, és erkölcsi megítélése nem igényel külön szabályozást. Az az általánosságban megfogalmazott vád, amely szerint a Társadalomtudományi Kar oktatóinak útmutatása alapján jött létre a szövegazonosság, besározza a sok ezer tisztességes munkával elkészített szakdolgozatot és a Kar becsületét.

Az ELTE Társadalomtudományi Kar professzorai mélyen elítélik az ilyen magatartást.

Meggyőződésünk, hogy az ügy nem tekinthető mindaddig lezártnak, amíg a két szereplő nem tisztázza nyilvánosan a felelősség kérdését. Ameddig ez nem történik meg, a professzorok szakmai szempontból a szakdolgozatot nem tekintik érvényes munkának - olvasható az ELTE Társadalomtudományi Kar honlapján.








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hende utazásai......
  2015-04-14 20:19:04, kedd
 
  Hende Csaba mostanában a szerelmi élete mellett drága útjai révén is az érdeklődés középpontjába került. A Figyelő három hete kikérte a honvédelmi miniszter 2014-es utazásainak költségeit, ám a hozzájuk eljuttatott adatok nem egyeznek azzal, amit az MSZP-s Heringes Anita még januárban kapott meg - írta a Borsonline.

Például a Figyelő dokumentumai közt nem szerepelt, hogy a honvédelmi miniszter Olaszországban járt szeptember 9. és 10. között, amire 139 ezer forintos utazási és 134 ezer forintos szállásköltséget számolt el. Az sem stimmelt, hogy Heringes információi alapján egy szeptember 11. és 13. közti szintén olasz utazásra dupla annyi szállásköltséget számolt el, mint amit a Figyelőnek bevallott. Máshol is kavarodás van az elszámolások összegével: a nagy-britanniai NATO-csúcsra az egyik verzió szerint 532 ezer, a másik alapján viszont 639 ezer forintért ment Hende. Ugyanarra a lengyel látogatásra is két eltérő költséget tüntettek fel a dokumentumokban: az egyiknél 200 ezer, a másiknál 459 ezer forint szerepelt.

A Borsonline hiába kereste a minisztériumot, hogy mi az oka annak, hogy más információkat kapott Heringes és a Figyelő, lapzártájukig nem kaptak választ.

A lap emlékeztet: ha egy állami szerv hamisan adja meg a kért információkat, az visszaélésnek minősülhet, amit akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsút-stadion......
  2015-04-14 20:04:52, kedd
 
  A felcsúti stadionnal Orbán megvalósította gyermekkori álmát, bár az építmény világrekordot jelent abban az értelemben, hogy sehol másutt nem jut egy helybélire két hely a lelátókon. Úgy tűnik, a magyar miniszterelnöknek éppoly kevés érzéke van a groteszkhez, mint Ceausescunak, aki szintén stadiont építtetett, és a helyi csapat kényszerigazolásokkal, illetve csalásokkal egyből felkerült az első osztályba - írja a Wiener Zeitung.
A Felcsút szintén az NB-I-ben játszik, nem utolsósorban az idegenlégiósoknak köszönhetően. A Pancho Aréna mint valami túldimenzionált tehénlepény terül el a tájban. Az állam Orbán révén újra beleavatkozik a sportba, receptjének azonban van egy maffiaszerű mellékíze: ebben a rendszerben ő saját magát ,,adománygyűjtőnek" látja. Az akadémia fenntartója a kormányfő által létrehozott alapítvány, ám utóbbit főleg adópénzekből finanszírozzák. A magáncégek egyre inkább rá vannak utalva a hatalom kegyeire, ezért kézenfekvő, hogy adományaikat mindenek előtt Felcsútra összpontosítják.


A helyi polgármester szintén profitált Orbán közelségéből: az egyszerű gázszerelő 2010 óta milliomos, mert vállalkozása mind több közmegrendelést kapott. Viszont egyre több felcsúti szeretné eladni szerény házát, de teljesen reménytelenül. Orbánnak azonban még nagy tervei vannak a környéken: lesz ott vasúti összeköttetés, sőt egy kis repülőtér is.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Benzinkútnál.....
  2015-04-14 14:31:08, kedd
 
  Hatalmas sor a benzinkútnál,
Merci érkezik, elhúz a sor mellett és elöl beáll a kúthoz.
Kiszáll belőle pár napbarnított golyófejű ruhásszekrény. A legelső Ladából kiugrik egy ürge, és mutatja nekik, hogy hol a sor vége. Végigmérik őt és a kocsiját, majd pökhendi hangon: "Öcsi, ha neked is ilyen kocsid lesz, akkor te is soron kívül tankolhatsz!"
Az ürge szó nélkül megfordul és beül a Ladába. A kopaszok arcáról csak akkor tűnt el a vigyor, amikor indítózott, majd padlógázzal, csikorgó kerekekkel beleállt a Merci oldalába. Ezután tolatás, majd ismét padlógáz: vagy ötször. Utána kiszállt a kocsiból, a forgalmit, kulcsot a lábuk elé vágta: "Öcsi, majd akkor tankolsz soron kívül, ha olyan gyakran cseréled a kocsidat, mint én!" - és elsétált, mielőtt köpni-nyelni tudtak volna.
A kiérkező rendőr megállapította, hogy a Lada lopott volt...
Poénnak is hatalmas, és ráadásul megtörtént!...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a szívemet teszem eléd.....
  2015-04-14 14:14:20, kedd
 
  Link


Vikidál Gyula- Csak a szívemet teszem eléd




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Be kell vallanom....
  2015-04-14 14:06:46, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pótolhatatlan régészeti leletek.......
  2015-04-14 13:44:10, kedd
 
  Feltárás helyett elpusztították Szeged pótolhatatlan régészeti leleteit.

Pótolhatatlan középkori régészeti emlékeket romboltak le a szegedi Dóm tér átépítése közben a Hvg.hu szerint. Az építkezés miatt a város legkorábbi egyházi maradványai semmisültek meg. A régészek háborognak, de csak titokban - jellemző, hogy névvel nem nagyon akarnak beszélni az ügyről.

A szegedi Dóm tér közel két és fél milliárdos átépítése, a kormány kiemelt beruházásai között szereplő egyházi projekt közben megsemmisíthették a város legrégebbi templomát. ,,Az építésügyi hatóság műszaki okokra hivatkozva, a régészek javaslatát negligálva adott engedélyt a bontásra", kihasználva az új, ,,beruházóbarát" örökségvédelmi törvény hibáit .






A beruházás előtti kötelező feltárásokat vezető régész a Hvg.hu tudomása szerint egy konferencián szinte sírva mesélte, hogy az ásatás közben kora középkori maradványokra bukkantak, de a hatóság azok megsemmisítéséről döntött. Lajkó Orsolyáék azt szerették volna, hogy elfedjék a leleteket, így legalább később lehetséges lett volna a feltárás - de nem ez történt.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal arra hivatkozva dönthetett az elbontásról, hogy a terület már ,,bolygatott", ugyanis korábban, a Szegedi Szabadtéri Játékok kiszolgáló helyiségeinek építésekor más sok leletet szétverhettek. A Hvg.hu szerint törvényt nem sértettek, a hatóság a régészek által korábban is sokszor bírált 2013-as Örökségvédelmi Törvényre hivatkozhatott, mely lehetővé teszi, hogy feltárás helyett csak a sokkal kevesebbet jelentő régészeti megfigyelésre kerüljön sor.

A név nélkül nyilatkozó régészek szerint a kormányhivatal azonban még a laza törvényi keretek között is rosszul döntött. Ők úgy tudják, az épülő látogatóközpont szigeteléséhez szükséges munkagödörnek volt útjában a legrégebbi lelet, ezért kellett azt megsemmisíteni. A hivatalos lektori vélemény szerint a régészek képtelen helyzetbe kerültek: ,,lehetetlen körülmények között, szakértelemmel megsemmisíteni Szeged legrégebbi egyházi építményének maradványait". 12. századi, de lehet, hogy annál is régebbi emlékek pusztultak el.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedd.....
  2015-04-14 13:37:31, kedd
 
  Nagyon szép keddi napot kívánok mindenkinek !



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 191 db bejegyzés
e év: 2550 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 448
  • e Hét: 3616
  • e Hónap: 5750
  • e Év: 58308
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.