Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Finomságok tárháza....
  2015-04-16 14:03:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közbeszerzés.....
  2015-04-16 14:01:02, csütörtök
 
  Sorra nyeri a közbeszerzéseket Tiborcz cége

3+1 akció Hajdúszoboszlón ajándékokkal! Válogass Hajdúszoboszló ajánlataiból! hajduszoboszlo.hu

Január óta 15 közbeszerzésen indult és 12 nyert meg Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége.





Az Elios Zrt. a közvilágítás korszerűsítésével foglalkozik, január óta 3 957 241 208 forintnyi közbeszerzést nyert.

A portál összesítése szerint a legkisebb összegű a budapesti Pók utcai lakótelepre felszerelt LED-lámpás volt, Pécs, Szolnok, Zalaegerszeg a legnagyobb megrendelők. Sorrendben január óta:

1. Budapesti Dísz- és Közvilágítási, Pók utcai lakótelep világításának korszerűsítése - 14 250 750
2. Zalaegerszeg (közvilágítás korszerűsítése) - 850 628 000 - nem volt másik induló
3. Keszthely (közvilágítás) - 318 487 700 - nem volt másik induló
4. Pécs (közvilágítás) - 894 749 329
5. Dunaújváros (stadion kivetítője) - 24 962 832
6. Mórahalom (közvilágítás) - 64 796 500
7. Székesfehérvári Szent György Kórház (Fotovoltaikus rendszer kialakítása) - 149 874 453 (pár ezer forinttal 150 millió alatt maradt a megbízás, ezért nyílt pályázat helyett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban választották ki őket)
8. Vác (közvilágítás) - 421 185 900 - nem volt másik induló
9. Szolnok (közvilágítás) - 877 387 300 - nem volt másik induló
10. újpesti Szusza Ferenc Stadion világítása - 109 879 444
11. Alsópáhok - 37 419 000
12. Gyál - 193 620 000


700 milliárdos támogatást függeszt fel az Európai Unió

Már kifizetett, befejezett projektek elszámolásával van probléma. Az Európai Bizottság szerint 2007 és 2014 között Magyarország ,,nem kellő körültekintéssel választotta ki a pályázatok győzteseit", azaz nem mindig az győzött, aki a legjobb ajánlatot tette, hanem más szempontok is közrejátszhattak. A magyar államnak nagyjából 70 milliárd forintos büntetést kell majd fizetnie, ráadásul gyorsan.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letelepedési kötvény.......
  2015-04-16 13:43:28, csütörtök
 
  Véletlenül kiderült, hogy mennyit kaszálnak most a letelepedési kötvényen





Még durvább biznisz lett Rogán Antal ötletéből, a letelepedési kötvényből, derült ki most nem szándékoltan. Az ötlet annyi, hogy Rogán beadott egy törvényt, ami szerint a Rogán Antal vezette bizottság dönthet arról, hogy a Rogánéknál jelentkező pár offshore cég a Rogán Antal által utólag kitalált szempontrendszer alapján kapjon évi pár tízmilliárdot. Amit a magyar állam is kaphatna.

Bődületeset kaszálnak Rogán ötletén

De az a nem az állam. Tízmilliárdokkal pumpálunk tele offshore cégeket, cserébe bejutást biztosítunk az EU-ba szinte bárkinek. A tervet Rogán Antal vitte elejétől a végéig, ő ajánlgatta a titkos offshore vállalkozókat is

Nem sok köze van a letelepedéshez a kötvénynek

A letelepedési kötvénnyel az unióban való beutazás és további uniós utazgatási lehetőséget kínáló magyar letelepedési papírjainkat adjuk el elsöprő többségben kínaiaknak. Egy kínai jelentkezőnek eddig 250 ezer eurónyi (nagyjából 77,5 millió forintos) ilyen kötvényt kellett vennie a Rogánék által engedélyezett kajmán-szigeteki cégtől. Ezen a kajmán-szigeti cég azonnal keresett 21 ezer eurót, mivel ők a névértéknél alacsonyabb áron vehették meg ezt a kötvényt, plusz 45 ezer euró kezelési költséget.

Azért kérhettek ilyen sokat, mert Rogánék azonnal kizárták a verseny lehetőségét, kartellszerűen felosztották az országokat, és egy országból csak egy cégnél lehetett jelentkezni. Az eddigi több mint 2300 jelentkezőnél ez 50 milliárd forint körüli bevételt jelenthetett szűk másfél év alatt. De még mindig nem tudni, hogy miért nem a magyar államnak, ha már kiárusítjuk a papírjainkat. A jelentkezők ellenőrzését egyébként a belügy végzi, azzal sem a furán beiktatott közvetítőcégeknek kell törődni. Legutóbb itt írtunk erről az egészről bővebben.

Idéntől megemelték 300 ezer euróra jelentkezéshez szükséges letelepedési kötvények névértékét.

A Napi Gazdaságnak viszont már elmondták, még ha csak úgy is, hogy "kedvező folyamatok" és "kedvező lehetőségek" dacára márciusban most csak 31 ilyen kötvényt adtak el. Igaz, nem mind az új 300 ezres verzióból, abból csak 18 darab ment el, a 250 ezresből pedig 13-an vettek, ami még tavalyi igénylés, mondta el nekünk utána az ÁKK. Utóbbiból 2,9 millió euró, a drágábból 4,8 millió euró folyt be, tehát átszámolva 2,3 milliárd forint érkezett a költségvetéshez.

Ez ugyanis azt jelenti hogy a jelentkezőnként 300 ezer eurós névértékű kötvényeket átlagosan 266 ezer euróért veszik már a Rogánék által jóváhagyott közvetítőcégek.

Azaz jelentkezőnként már 34 ezer eurót nyerhetnek, már a 45-70 ezer euróba kerülő kezelési költség mellett, tehát összesen 79-104 ezret (forintban 23-31 milliót).

Ha idén is eladnak 2000 ilyen papírt, akkor nem túl megerőltető munkával fognak keresni nagyjából 50-60 milliárd forintot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak szelíden gyermekem.....
  2015-04-16 13:37:36, csütörtök
 
  Csak szelíden gyermekem

Ha majd úgy érzed,
hogy teher leszek édes gyermekem
bánj velem szelíden, ne ellenségesen.
Lelkem nézd, lelkem lásd,
mert az ugyanaz marad,
ki akkor voltam neked,
mikor hold-szőtte kiságyadon
fogtam kis kezed,
és dúdoltam-dúdoltam esti altatód,
miközben arcocskádra leheltem
az éj-útravalót.


Tudod az idő, engem sem kímél,
roncsolja fáradt, megtört szívemet,
melynek dobbanása egyre nehezebb,
ahogy cipelem-cipelem
az élet-terheket...

De te ne azt nézd soha, ami kívül látszik,
amin sorsom keze vércsíkot hagyott,
azt lásd, ami akkor voltam neked,
mikor csillagokká csókoltam
gyermek-mosolyod...

Kun Magdolna




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország kormánya......
  2015-04-16 13:33:39, csütörtök
 
 



Úgy szerződött a kormány, hogy nem volt rá pénz.....


Megvárták, amíg a cégek megcsinálják a munka harmadát, aztán megbízták Seszták Miklóst, vegye vissza a pénzt.

Szövegszerűen belefoglalta a kormányzat az M4-es autópálya építésének szerződéseibe, hogy a munkák pénzügyi fedezetét uniós forrásból biztosítják. A szerződések alapján a Strabag, a Közgép és a Colas-Swietelsky konzorcium másfél éven át dolgozott a 40 kilométeres szakaszon, amikor két hete leállították a munkálatokat. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. levele szerint azért függesztették fel a beruházást, mert nincs uniós jóváhagyás a projekten. Időközben kiderült, soha nem is volt, a kormány mégis megvárta, hogy a cégek megcsinálják a projekt harmadát.

Lázár János egy hete jelentette be, hogy a kormány elhatározta, felfüggeszti az Abony és Fegyvernek közötti 110 milliárd forintos útépítést. A kormányhatározatot azonban azóta sem publikálták, pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter lényegében hadat üzent az M4-est építő cégeknek.

A Strabag, a Közgép és a Colas-Swietelsky konzorcium azóta sem kaptak hivatalos értesítést a kormány álláspontjáról, jóllehet Lázár bejelentette: a kormány a múlt héten megbízta Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy szerezze vissza azt a pénzt, amit az autópálya építésére előlegként kifizetett az állam.

Az Index megkereste a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy megtudja, Seszták Miklós milyen módszerrel és milyen hivatkozással áll neki a pénzvisszaszerzésnek, de nem lett tisztább a kép. A minisztérium két nap után egy mondatos választ küldött: a miniszter ,,a törvényes keretek között jár majd el", hogy végrehajtsa megbízását.

Azonban ebből is egyértelmű, hogy a kormányzat az útépítő cégekkel vitetné el a balhét. A nagy taktikázás része volt, hogy először az uniós kartellgyanújára fogták a finanszírozás leállítását, azonban hamar kiderült, hogy Brüsszelben nem fogalmaztak meg ilyet, mert be sem fogadták a projektet.

A milliárdok visszaszerzése érdekében indított mérkőzés újabb fordulója, hogy a kormányzat a közbeszerzés.hu-n nyilvánosságra hozta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a cégek között létrejött szerződéseket. Ezekben az olvasható, hogy az előleg-visszafizetési biztosítékot le lehet hívni, ha cégekről valamely hatóság kideríti, hogy megsértettek valamilyen jogszabályt. Egyre nagyobb a taktikázás az uniós támogatás elmaradása miatt leállított M4-es autópálya-beruházás körül. A szerződések kiteregetésével egy időben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kiszivárogtatta az MTI-nek, hogy az M4-es építőit valaki tényleg feljelentette kartellgyanúval.

Ha ezt a vizsgálatot sikeresen lefolytatná a GVH, minden bizonnyal meg lenne a szerződésekben biztosított jogalap, hogy a kormány lehívja az előleg-visszafizetési biztosítékokat az útépítőkkel szerződött bankoktól.






A szerződéseket azonban a cégek is felhasználhatják a vitában a kormányzat ellen, ugyanis 2013-ban, amikor éppen Lázár sürgetésére felpörgették a lejáró uniós ciklus 800 milliárd forintos keretének kiürítését, belefoglalták a cégekkel kötött szerződésekbe, a munkák pénzügyi fedezetét uniós forrásból, a Közlekedési Operatív Programból biztosítják.

Az Index információi szerint a NIF Zrt. a március 31-én kiküldött, a munkálatok felfüggesztését elrendelő levelében indokként az szerepelt, hogy a projekt nem rendelkezik az EU jóváhagyásával, ezért bizonytalanná vált a finanszírozás. Ám, mint azt korábban már írtuk, uniós jóváhagyás 2013 óta egy pillanatig sem volt a projekten.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellentétek......
  2015-04-16 12:47:58, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek legszebb zenéje.....
  2015-04-16 12:46:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örömteli napot.......
  2015-04-16 12:43:13, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek vére........
  2015-04-16 12:36:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 191 db bejegyzés
e év: 2550 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 3419
  • e Hónap: 5553
  • e Év: 58111
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.