Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A döbrögisták még mindig “zeemúúttnyócéveznek”!
  2015-04-16 21:04:50, csütörtök
 
  A döbrögisták még mindig “zeemúúttnyócéveznek"! Fölakadt náluk a lemez!

Posted on 2015/04/15 Szerző: Admin


A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy “a szocialisták szabálytalan pályáztatási gyakorlata miatt" Brüsszellel kialakult technikai vita semmilyen módon ne hátráltassa a most záruló, 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklusban még kifutó gazdaságfejlesztési programok végrehajtását.
A kormánypárti képviselőcsoport ezt azután közölte az MTI-vel, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán bejelentette: az Európai Bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritásának kifizetéseit, ide tartoznak az innovációs pályázatok, a gazdaságfejlesztés és az üzleti infrastruktúra fejlesztése.
“A szocialistákkal ellentétben a mostani kormány egyetlen, hazánkat megillető fillért sem hagyott veszni, és ezután sem fog veszni hagyni" - reagált közleményében a Fidesz-frakció.
Hangsúlyozták: a kormány fejlesztéspolitikának köszönhetően Magyarország rekordot ért el a 2007-2013-as időszakban rendelkezésre álló fejlesztési források lehívásában, és “ezt a teljesítményt nem hagyjuk veszélyeztetni".
A kormánypártiak szerint Magyarország minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési korszaka előtt áll. Jelezték, hamarosan 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrás nyílik meg az ország előtt, aminek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják. Ez az arány - jegyezték meg - a szocialisták idején 16 százalék volt.
(propeller)
Bal-Rad komm: Mondanunk sem kell talán, hogy a Bal-Rad-nak nem szíve csücske a Maszop-maffia. Ám a döbrögisták még mindig-öt esztendei botrányokkal-sikkasztásokkal telt kormányzásnak nevezett rablóhadjárat után is-“zeemúúttnyócéveznek"!
Igencsak nagy a valószínűsége annak, hogy ezen már csak néhány csökött Döbrögi-imádó nem röhög harsányan. És még mindig nem veszik észre a döbrögisták, hogy a választók emlékezete igencsak rövid! És mivelhogy csak a közelmúlt botrányaira emlékeznek-már csak döbrögista bűnök jutnak az eszükbe. És hagyják ott tömegével Vezénylő Tábornok Úr hadait!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/15/a-dobrogistak-meg-mindig-zeemuuttnyocevez nek-folakadt-naluk-a-lemez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vejkey napirend előttijénél szinte látom magam előtt
  2015-04-16 21:02:33, csütörtök
 
  “az idő megérett arra, hogy a kereszténydemokraták nagyobb felelősséget vállaljanak az ISIS elleni harcban"
—

Vejkey napirend előttijénél szinte látom magam előtt, ahogy Irak börtöneiben Harrach-beszédekkel kínvallatják az Iszlám Állam harcosait

Na, ez jó hír, a Semjén-Seszták-Rétvári-Harrach SWAT-team behatol Irakba és odabasz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Flóri vajda And His Gypsy Band
  2015-04-16 20:58:26, csütörtök
 
  Flóri vajda And His Gypsy Band

Posted on 2015/04/15 Szerző: Admin

Nem kampányolt, mégis több mint 80 millió forint kampánypénzt költött el a 2014-es országgyűlési választásokon az Országos Roma Önkormányzat. Képviselőjük nem jutott be a parlamentbe, ezért az Állami Számvevőszék nem is vizsgálta, mire ment el a pénz. A beszámolót a szervezet két szóval tudta le: egyéb szolgáltatás. Az ORÖ más gyanús pénzköltései miatt eközben már sorjáznak a feljelentések.

uromp
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 101 millió forintot kapott választási kampányára a 2014-es országgyűlési választásokon, ebből 83 millió forintot el is költöttek. Hogy mire ment el ez a pénz, nem tudni. Mint arról a Romnet.hu portál is beszámolt, az országos roma szervezet láthatatlan kampányt folytatott, köztéri hirdetései nem voltak, jelöltjeiket nem reklámozták, részben ennek is tudható be, hogy a 300 ezres (?! B-R) cigányság nem tudott képviselőt küldeni a parlamentbe, be kellett érnie a jelképes nemzetiségi szószólói megbízással.
A 83 millió forint felhasználása azért is kérdéses, mert utóbb a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat is csatlakozott roma civil szervezetek “Ne regisztrálj" kampányához. Az a roma választópolgár ugyanis, aki regisztráltatta magát a nemzetiségi névjegyzékbe, nem szavazhatott pártlistára, csak egyéni jelöltre és a nemzetiségi listára. A kormányzat így akarta elejét venni, hogy “eggyel több" voksa legyen a romáknak.
Köszönjük, elköltöttük, jó volt!

ff
A kampányfinanszírozási törvény elég tág teret ad arra, hogy kamupártok, szervezetek adóforintok milliárdjait zsebeljék be anélkül, hogy komolyabb elszámolási kötelezettségük lenne - mondta az Origónak Ligeti Miklós, a Transparecy International ügyvezető igazgatója.
Ligeti Miklós nem sorolta a kamuszervezetek közé az ORÖ-t, de arról, hogy mire költhette el a szervezet a 80 millió forintot, sejtelme sincs. A Transparency is csak abból tudna kiindulni, és számításokat végezni, ami látható-hallható volt a kampány alatt, de mivel az ORÖ-nek nem volt ilyenje, nincs kiindulási alap.
A Transparency eleve arra kérte az ÁSZ-t, hogy tételesen vizsgálja a kampánypénzek felhasználását, de kérésük nem teljesült. Ráadásul a mandátumot nem nyert jelölőszervezeteket az Állami Számvevőszéknek nem kell ellenőriznie, elég, ha a szervezetek egy rövid beszámolót küldenek, így járt el az ORÖ is. A Hivatalos Értesítőben megjelentek szerint mindössze annyit írtak, hogy a pénzt “egyéb szolgáltatásokra" költötték el.
Az ÁSZ vizsgálódik
Az Állami Számvevőszék az ORÖ 80 milliós kampányköltésével kapcsolatban az Origónak azt mondta, azt már nincs törvényes lehetőségük vizsgálni. Korábban - a választások utáni három hónapig -, kérésre lett volna módjuk a vizsgálatra, de nem kérte tőlük senki, így nem is vizsgálódtak. Ettől függetlenül az ORÖ-nél még nem nyugodhatnak meg teljesen, ugyanis a számvevők ellenőrzik a szervezet 2010-2014 közötti gazdálkodását, és ebben benne van a 2014 áprilisában kapott kampánytámogatás is.
Horváth Bálint, az ÁSZ osztályvezető főtanácsosa a jelenleg zajló vizsgálatról azt írta, az ellenőrzések célja annak megállapítása, hogy “az államháztartásból részükre nyújtott támogatások, illetve a meghatározott célokra ingyen juttatott vagyon felhasználása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e".
Az Államkincstár nem
Az Origo érdeklődött a Magyar Államkincstárnál is, indokoltnak tartják-e az ORÖ elszámolásának átfogó, tételes, számlaszerű ellenőrzését. Azt válaszolták, hogy a kincstárnak a nemzetiségi önkormányzatok kampányköltségekre szóló támogatásának vizsgálatára a törvény szerint nincs joguk.
Az ORÖ egyelőre hallgat
Megkérdeztük az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi elnökét, Hegedűs Istvánt, valamint az ORÖ hivatalvezetőjét, Dobóvári Ildikót, készítenek-e tételes beszámolót a kampánypénz felhasználásáról, de eddig nem kaptunk választ.

his
Makai István, az ORÖ-ben létrehozott alternatív vizsgálóbizottság tagja az Origónak azt mondta, nem tudják, mire fordították Farkas Flóriánék a pénzt, plakátok, szórólapok nem készültek a kampány során, mint ahogy az ORÖ közgyűlése sem tudott a támogatás felhasználásáról.
Makai István véleménye szerint az előző és a jelenlegi roma vezetést is a teljes politikai és gazdasági káosz jellemezte, szerinte amit az ORÖ megtesz, azt ma egyetlen, közpénzből fenntartott önkormányzat sem engedhetné meg magának.
Nem ez az első gyanús ügy
Az ORÖ-nek nem ez az első zavaros pénzköltési ügye. Ha csak az utóbbi heteket nézzük, a Híd a munka világába foglalkoztatási projektben több százmillió forintért bérelt gellérthegyi irodaház, a havonta több százezer forintért bérelt autók, tízmilliós irodabútorok botránya mellett a kormányzat sem mehetett el szótlanul. Igaz, sem a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma, sem a NAV nem talált a Híd programban gyanús pénzköltésre utaló jelet.

faba
Ez azonban nem nyugtatta meg az LMP-t. Az ellenzéki párt szerdán közölte, hogy a végére jár az uniós támogatással megvalósult Híd programnak. Azt írták, korábban találkoztak a program vezetőivel, de mivel számtalan kérdésre nem kaptak választ, közérdekű adatkérést nyújtottak be, de az ORÖ nem válaszolt, ezért beperlik őket, hogy megkapják az adatokat.
Sorakoznak a feljelentések
Az ORÖ-ben létrehozott alternatív vizsgálóbizottság tagjai szerdán három újabb feljelentést tettek a Nemzeti Nyomozó Irodánál a roma önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban. Makai István a nyomozó hatóság Aradi utcai épülete előtt be is mutatta az általuk a feljelentéshez csatolt bizonylatokat.
A feljelentések érintik a Kisebbségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózat és az ORÖ gazdálkodását, továbbá a közfoglalkoztatottak juttatásait is - sorolták a feljelentők, akik szerint mindez több százmillió forint gyanús felhasználását jelenti. Összességében pedig - az uniós támogatásokat is ideértve - szerintük egymilliárd forint “úszhatott" el, ennyit használhattak fel törvénytelenül.
Tanúskodnának is
Az alternatív vizsgálóbizottság tagja, Makai István a feljelentések kapcsán megjegyezte, hogy van 27 olyan tanújuk, aki hajlandó névvel és arccal tanúskodni a bíróságon is, megerősítve az ő gyanújukat az ORÖ törvénysértő gazdálkodásának részleteiről. Makaiék az Origo kérdésére visszautasították az ORÖ vezetőinek magyarázatát, miszerint ők csak vádaskodnak, amikor nagy összegeket keresnek rajtuk, ráadásul a pénz valójában tizede, százada az általuk említettnek, mert nem ismerik a tizedesvesszőt.
A vizsgálóbizottság tagjai a feljelentésükhöz csatolt dokumentumokkal, kimutatásokkal kívánja bizonyítani, hogy valósak a több százmilliós összegek, amelyek eltűntek - számos olyan esetről tudnak, hogy több százezres tételeket az ORÖ papíron kiutalt személyeknek és intézményeknek, ám azok sosem kapták meg a pénzt, és nem is tudni, hová lett. Fiktív számlákról, fals átutalásokról beszéltek.
Elmondták azt is, hogy Farkas Flórián a múlt héten körlevelet küldött az ORÖ képviselőinek, amelyben mindenkit azzal nyugtatott, hogy semmi gond nincs a gazdálkodással, jogsértés nem történt, és nem is nyomoznak az ORÖ ügyében. Ám a vizsgálóbizottság tagjai több, folyamatban lévő ügyészségi nyomozást is említettek, és úgy vélik, Farkas Flórián szégyent hozott a cigányságra, becsapta az ORÖ-t és Orbán Viktort is. Erről hamarosan a miniszterelnöknek is el kívánnak juttatni egy levelet.
(origo)
Bal-Rad komm: Ííjjáájjj! Hátezékmágyáráckonnák? Hátnemizsizsmerikátizedésvezzőt! Ííjjájjj! Hálálossák! Árákácsécsejiket. Kámpányolódtungíjjel-náppál! Oszt' jóccákát!
Flóri vajdáék rendesen belehúztak a buliba! Elítélt-majd kibulizott kegyelmet kapott-köztörvényes bűnözők rászabadítva a magyar népre!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/15/flori-vajda-and-his-gypsy-band/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuhanórepülésben a Fidesz - kényszerleszállás vagy...
  2015-04-16 20:53:09, csütörtök
 
 
Zuhanórepülésben a Fidesz - kényszerleszállás vagy...


2015. április 15

A Fidesz a tapolcai választás után soha többé nem tehet úgy, mintha semmi sem történt volna, hiszen olyan helyeken verték meg, ahol ez eddig elképzelhetetlen volt - írja a pártalapítóból lett publicista.

Bayer Zsolt szerint önámítás lenne ezt nem vereségként megélni, mert most van itt az utolsó pillanat, amikor még megállítható a zuhanórepülés. Ha nem sikerül, ,,akkor vége. Akkor már csak a lezuhanás, vagy jobb esetben a sikeres kényszerleszállás marad". 2010 óta nagy munkát végzett a kormány, amit négy és fél évig vissza is igazolt a társadalom, de tavaly októberben történt valami.
"Ennyire egyszerű ez. És ezért kell most megállnunk, levegőt vennünk, megnyugodnunk, és kitalálnunk a stratégiát."

Azóta a Fidesz nem találja magát, sikerült ráragasztani a korrupt bélyeget, ,,ami a legnagyobb veszély". Bayer úgy számol, a vádak nagyjából 90 százaléka hazugság, de hiába, ez a tömeglélektan. Ezért stratégia kell, aminek legfontosabb eleme, hogy a Fidesz nem engedi elvenni a lelkét, ami a baloldalnak nincs, a Jobbiké viszont most nagyobb. Akkora, mint a Fideszé volt huszonöt éve, ,,de nem biztos, hogy olyan tiszta is".

Bayer visszatérne a rendszerváltó idők régi lelkéhez, mert ,,éppen az a pillanat van megint, hogy semmi szükség hátsó szobákban összebuherált kampányfogásokra meg hülye szlogenekre. Csak őszinteségre és lélekre. És munkára. Másképpen megnézhetjük magunkat. Ami teljesen lényegtelen. De az ország is megnézheti magát. Az viszont nem játék. Hát akkor? Mire várunk?" - teszi fel a kérdést a Magyar Hírlapban.


http://civilhetes.net/velemeny/zuhanorepulesben-a-fidesz-kenyszerleszallas-vagy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenyúltuk az EU pénzét, és ezen nagyon kiakadt
  2015-04-16 20:30:50, csütörtök
 
  Lenyúltuk az EU pénzét, és ezen nagyon kiakadt

2015. április 16., csütörtök, 13:37 Utolsó frissítés: 6 órája

Szerző: Máriás Leonárd - Torontáli Zoltán

23-szoros túlárazás, 220 millióért beszerezni kívánt mobilolló, milliós fizetések százezres munkáért - ilyen és ezekhez hasonló ügyeskedések miatt akadt ki a magyar kormányra az EU. Megszereztük az uniós jelentést. Nem mondott igazat az Orbán-kormány, nem azért blokkolta Brüsszel a 700 milliárdos uniós programot, mert szabálytalan volt a Gyurcsány-Bajnai-kormány pályáztatási gyakorlata, hanem azért, mert rájött, hogy átverjük az uniós pénzeknél. És a bizottságnak nem a szocialisták, hanem az Orbán-kormány idejében kiírt pályázatokkal van komoly baja.

A kormány szerdán kiállt, és megpróbálta a Gyurcsány-Bajnai-vezetésre tolni, hogy Brüsszel felfüggesztette a mintegy 700 milliárd forintos Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) uniós támogatásának kifizetését. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára tegnap még azt magyarázta, hogy a pénzeket a Gyurcsány-Bajnai-érában kialakított pályáztatási gyakorlat miatt blokkolták. (Csepreghy Nándor drámai bejelentésére hamar megérkezett a Fidesz-frakció közleménye is, melyben arra kérte a kormányt, hogy ,,ezúttal is tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a szocialisták szabálytalan pályáztatási gyakorlata miatt" egy fillér se vesszen el az uniós pénzekből.)

Csepreghy Nándor

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

De az Európai Bizottság lapunkhoz eljutott határozatából abszolút nem ez derül ki: valóban blokkolták a kifizetést, de egészen más miatt, mint amit a kormány mondott. Az EU tulajdonképpen rájött, hogy átvertük, és most nincs jó kedve. A brüsszeli dokumentumban egyáltalán nem találhatóak az előző kabinetek kiválasztási gyakorlatára vonatkozó megállapítások, viszont tele van a második Orbán-kormány idejéből - többnyire 2012-2013-ból - vett korrupciógyanús túlárazásokkal, túlfizetésekkel és hatósági félrenézésekkel.

Súlyos hiányosságokat talált Brüsszel

A hvg.hu által megismert határozatból kiderül, hogy a kormány tavaly október óta vitázik a bizottsággal az ügyről, ami miatt ismét leállt a brüsszeli folyósítás (tavaly tavasszal már volt egy hasonló nagy kifizetésleállítás). A kabinet tavaly júliusban és szeptemberben nyújtott be kérelmet az EU-hoz, hogy fizesse ki a GOP projektjeit, de októberben Brüsszel azt válaszolta, nem fizet, és lehetséges az is, hogy a program keretében folyósított kifizetéseket teljes egészében fel kell függeszteni.

A bizottság ugyanis ,,súlyos hiányosságokat" talált a program irányítási és ellenőrző rendszerében. Emiatt decemberi határidővel arra kérte a magyar hatóságokat, hogy orvosolják a hiányosságokat, majd erről számoljanak be Brüsszelnek. A magyar kormány azonban nem tett érdemi lépést az ügyben. A bizottság határozatából kiderül az is, hogy pár nappal a határidő után válaszolt csak a magyar fél, és mindössze megjegyzéseket küldött a Brüsszeli megállapításokra.

Az ilyen húzások miatt orroltak meg ránk

A bizottság szerint a program súlyos hiányosságai miatt kétséges a kifizetések igazolására vonatkozó eljárás megbízhatósága, és a kormány nem javította ezeket a hibákat.

Például az volt az egyik súlyos hiba, hogy az értékelők a potenciális kedvezményezettek pályázataiban beadott költségvetések megvizsgálásakor nem jártak el kellő körültekintéssel. A határozat utal arra is, hogy a magyar hatóság nem tartotta be az egyik legfontosabb elvet, és sok esetben magasabb árat fogadott el a rendes piaci árnál.

Brüsszel ugyanis megállapította, hogy a kedvezményezettek által benyújtott pályázatok költségvetései több, jelentősen túlárazott tételt is tartalmaztak (olyan tételeket, amelyek ára jóval túllépte a rendes piaci árat). A bizottság határozata kitér arra is, hogy a túlárazott tételeket a hatóság valamiért nem szúrta ki.

Konkrét eseteket is nevesít az EU, ahol egészen botrányos túlárazásokat talált. Az esetek 2012-ben és 2013-ban kiírt pályázatokra vonatkoznak.

1. 23-szorosan túlárazott állatvizsgálatok

Az egyik projektben a tervezett biohasznosulási vizsgálatokért egy olyan ajánlatot fogadtak el, amely 14,4 millió forintot kért havonta szakértőként, ugyanakkor egy hasonló vizsgálat esetében ugyanebben a projektben ugyanezt mindössze 625 ezer forintért is el tudták volna végeztetni. Ez durván 23-szoros túlárazás.

A kormány nem értett egyet a túlárazásokról szóló megállapításokkal. Szerinte az EU háziállatokat vett alapul, pedig a projekt haszonállatok vizsgálatára vonatkozott. Brüsszelt azonban ezzel nem sikerült bevinni az erdőbe, és a bizottság azt válaszolta, elképzelhető, hogy egy haszonállatokra vonatkozó vizsgálat részletesebb elemzést és így több munkaórát tesz szükségessé, de az mégis túlzás, hogy ennek az ára huszonháromszoros a piaci árhoz képest.

2. Mobilolló dupla áron

Egy másik projektben egy Louritex márkájú mobilollót szereztek volna be 740 ezer euróért, azaz 220 millió forintért, miközben az ellenőrök által elvégzett piaci felmérésen alapuló ár 320-390 ezer euró, azaz 96-117 millió forint között volt.

Ez a mobilolló:

A mobilollóval az volt a helyzet - magyarázta a kormány a bizottságnak -, hogy nem lehetett volna más forgalmazótól beszerezni, hiszen a kérdéses cég a kizárólagos forgalmazó Magyarországon. Emellett a kormány azzal próbálta igazolni az álláspontját, hogy ár-összehasonlítást kért a kizárólagos forgalmazótól, és egy a projektben megítéltnél 35 százalékkal alacsonyabb árat küldött el Brüsszelnek. A bizottság szerint ezzel a kormány elismerte, hogy lehetett volna olcsóbb is a gép, és az nem túl megbízható viszonyítási alap, hogy a mobilolló kereskedőjétől kért árösszehasonlítást.

Erdős Artúr, a gép hazai értékesítésével foglalkozó Profi-Bagger Építőipari Gépkereskedelmi Kft. ügyvezetője a hvg.hu-nak azt mondta, valóban adtak ilyen árajánlatot a mobilollóra, de a gépet végül nem vette meg az ajánlatkérő. Mivel évekkel ezelőtti esetről van szó, csak azért emlékszik rá, mert nemrég a minisztérium is érdeklődött nála az ügyről. Az ajánlatkérő cég nevét nem tudta megmondani, csak annyit, hogy egy Miskolc környéki vállalkozásról van szó.

A Louritex gépek forgalmazására vonatkozó hazai kizárólagosság Erdős Artúr szerint valójában nem sokat jelent, csak annyit, hogy ha a portugál gyártó központjához befut egy magyar érdeklődés, akkor a Profi-Baggerhez irányítják. Ettől függetlenül azonban bárki bárhonnan vehet ilyen gépet, hiszen az unióban szabad a kereskedelem. Ez tehát azt jelenti, hogy a magyar kormány érvelését még maga a hazai forgalmazó sem támasztja alá. Ugyanakkor az is igaz, hogy ha a gépet az ajánlatkérő nem vette meg, akkor azt értelemszerűen az unió sem fizette ki.

3. Présgép ötszörös áron

A harmadik konkrétan említett projektben egy DURMA márkájú CNC-présgépet szereztek be majdnem ötszörös áron, 208 ezer euróért (63 millió forintért), miközben az ellenőrök szerinti reális piaci ár mindössze 45 ezer euró (14 millió forint) volt.

A présgép magas árára lényegében az volt a kormány válasza, hogy ők ilyen árat találtak a piacon. A bizottság erre azt válaszolta, hogy újra megnézték és negyedannyiért találták meg a gépet az ajánlatot adó kereskedő weboldalán.

4. Milliós fizetések százezres munkákért

Brüsszelnek azzal is komoly problémája akadt, hogy bőkezű fizetéseket osztottak az uniós pénzekből, miközben a magyar hatóságnak ezzel semmi gondja nem volt. Az egy dolog, hogy megítélte ezeket a forrásokat a kedvezményezetteknek, de még akkor sem akadékoskodott a magyar fél, amikor később ellenőrizte a megvalósításukat. Itt is egészen elképesztő túlárazási gyakorlattal és túl magas személyi kiadásokkal példálózik a bizottság: három 2013-as projektben például lényegében 1,7 millió forintos fizetést osztottak, pedig a piacon hasonló feladatokra jellemzően 190 000-250 000 forintot szoktak adni.

A kormány azzal a frappáns válasszal állt elő, hogy azért volt szükség ilyen magas fizetésekre, mert a projektek bonyolultak és összetettek voltak. Brüsszel ezt nem vette be, és megint leírta, hogy akármilyen bonyolultak voltak a projektek, nem indokolt, hogy a koordinációs és marketingtevékenységért felelős munkatársak bére 7-9-szerese volt a más hasonló projektek személyezte esetében alkalmazottnál.

A bizottság azt is jelzi, hogy ezeken kívül még vannak más hiányosságok is, de azokkal valószínűleg később találkozunk majd, azokat még vizsgálják.

Tavaly is emiatt álltak le a folyósítások

A 444.hu információi szerint az Európai Bizottságnak nem azzal van problémája, amit a kormányzati kommunikáció állít. Míg a magyar kormány elszámolástechnikai ügynek állítja be a mostani esetet, az unió most is ugyanazt kifogásolja, amit a tavaly novemberi vizsgálata megállapított: a pénzeket a pályázatokon irányítottan juttatták bizonyos cégeknek.

A lap által ismertetett vizsgálati anyag az uniós szakzsargonnak megfelelően finoman fogalmaz, ám konkrét eseteket kifogásol, és mindegyikben közös elem, hogy a pályázatoknál a kért referenciákat, a határidőket és egyéb körülményeket szükségtelenül úgy határozták meg, hogy a kiírásnak csak egy szűk kör felelhessen meg.

Fotó: AFP / STR

Már tavaly április és augusztus között is ugyanezen okok miatt nem érkezett pénz Magyarországra, és amikor újraindították a finanszírozást, a szigorú ellenőrzésen 55 pályázatból 16 megbukott. Ezek felében összesen 4 milliárd forint büntetést róttak ki, a másik felében pedig csak azért nem kellett még büntetést fizetni, mert a kormány még nem fizette ki a pályázati pénzeket a nyerteseknek. Ha azonban ez megtörténne, ott is ,,korrekciót" kellene fizetni.

A kormány házi feladata

A bizottság a hibák miatt egy feladatlistát adott a kormánynak:

Meg kell teremtenie az átláthatóságot, az egyenlő bánásmódot, és jobban kell gazdálkodnia az EU pénzével.
Korrigálni kell a szabálytalan kiadásokat a konkrét pályázatoknál.
Át kell néznie a bizottság által nem ellenőrzött projekteket is, és a hibaarány alapján korrigálnia kell a kiadásokat azokon is.
Be kell számolnia, hogy teljesítette a feladatokat, beleértve a konkrét pénzügyi korrekciókat is. Azt is át kell gondolnia és le kell majd írni Brüszelnek, hogy a változtatások elegendőek lesznek-e a hasonló szabálytalanságok kezelésére.

A kormány azt írta a bizottságnak, hogy néhány kisebb ügy kivételével nem ért egyet Brüsszel álláspontjával, de olyan válaszokat adott, amiket az EB nem fogadott el. Például azt írta Brüsszelnek, hogy elvégezte a kiadások ellenőrzését is, de bizottság továbbra is úgy látja, hogy Magyarország nem nyújtott be meggyőző érveket.

Azt nehezményezte a kabinet, hogy Brüsszel rá se hederített, amikor az észrevételeire válaszul tavaly decemberben elkötelezte magát, hogy a jövőben javítani fog a csalásmegelőzésen. A bizottságnak viszont az volt a problémája ezzel, hogy a kormány nem írt egyetlen konkrét intézkedésről sem.

A kormány 2 százalékos büntetést kért, a bizottság viszont 5 százalékos korrekciót tartana megfelelőnek. A bizottság száma elég távol áll attól, amit szerdán Csepreghy Nándor mondott, hogy a büntetés várhatóan 10 százalék körüli lesz. Akik az uniós forrásokkal kapcsolatos kormányzati politikával foglalkoznak erre azt mondják, a kormány azért mondta be a 10 százalékot, hogy aztán diadalittasan bejelenthesse, sikerült lefaragni a büntetést.


http://hvg.hu/gazdasag/20150416_A_kormanynak_mar_papirja_van_arrol_hogy_k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
70 millió eurót költenének a nürnbergi nemzetiszocialista pá
  2015-04-16 20:22:33, csütörtök
 
 
70 millió eurót költenének a nürnbergi nemzetiszocialista pártnapok helyszínének felújítására


Fű és moha lepi be az egykor szebb napokat is látott nürnbergi Zeppelin-mezőn található létesítményt, ahonnan a Führer szavait százezrek hallgatták.

Kevés emblematikusabb hely létezik a Nürnberg délkeleti előterében található Zeppelin-mezőnél, mégis, az Albert Speer tervei nyomán megépült létesítmény és az azt uraló Zeppelin-főtribün homlokzata rossz állapotban van, egyre több területet kell lezárni a látogatók biztonsága érdekében. A Zeppelin-mező a Reichsparteitagsgelände része, ahol 1933 és 1938 között a Nemzetiszocialista Párt tartotta éves tömegrendezvényét, a Birodalmi Pártnapokat.

Speer a létesítményt az örökkévalóságnak tervezte, azonban a Zeppelin-főtribün szerkezete betonból és téglából készült, amelyet márványlapokkal borítottak; egy olyan anyaggal, amely ugyan jól passzol a Mediterráneum éghajlatához, de kevésbé bírja a közép-európai kemény fagyokat. Nem csoda tehát, hogy már 1938-ban - az utolsó évben, amikor Hitler a főtribünön állva beszédet intézett hallgatóságához - megjelentek rajta az első repedések.

Felújítása 70 millió euróba kerülne - ami talán nem is olyan nagy összeg, ha a tartományi és a szövetségi kormány is beszállna a költségekbe, adott reményének hangot Alexander Schmidt, a nürnbergi Dokumentációs Központ történésze. ,,A város kész invesztálni a projektbe, de szükségünk van segítségre, különben minden tönkremegy" - kongatta meg a vészharangot a kutató.

Évi 200 ezres látogatószámával a Zeppelin-mező Nürnberg egyik leglátogatottabb nevezetessége. Lelátóin valaha 70 ezer, rendezvényterén pedig 500 ezer ember fért el, ugyanis a 140 ezer négyzetméteres mező adott teret a Birodalmi Pártnapok legmonumentálisabb tömegrendezvényeinek.

1945 áprilisában azonban amerikai csapatok foglalták el a létesítményt: a katonák előbb jelképes győzelmi felvonulást tartottak a nemzetiszocialista templomként aposztrofált épületben, majd felrobbantották a Zeppelin-főtribün tetején elhelyezett hatalmas horogkeresztet. A Zeppelin-mező sorsa ezzel hosszú időre megpecsételődött.

Olyannyira, hogy az épület állapotát csak a hatvanas években vizsgálták meg, és megállapították, hogy az 1945 óta elégtelen állagmegóvás miatt a főtribün az összedőlés határán van, majd 1967-ben - az életveszélyt elkerülendő - felrobbantották a főtribünhöz két oldalról csatlakozó oszlopsort. A szónoki emelvény alatti, ma is körbejárható Arany Csarnok mellett említést érdemel a nürnbergi kongresszusi központ, Németország legnagyobb nemzetiszocialista épülete, amelynek északi részében 2001-ben nyílt meg a Dokumentációs Központ. A monumentális épületet eredetileg 70 méter magasra tervezték, de a második világháború közbeszólt, így 1939-re csak 39 méter valósult meg ebből - ha elkészül, 50 ezer befogadóképességű lett volna, igaz, évente csak egyszer, a nemzetiszocialista pártkongresszus idején használták volna.
(Múlt-kor)


http://harcunk.info/index.php/archiv/576-70-millio-eurot-koltenenek-a-nurnbergi-n emzetiszocialista-partnapok-helyszinenek-felujitasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kaptak fizetést, felmondott az összes idősgondozó
  2015-04-16 20:16:40, csütörtök
 
  Nem kaptak fizetést, felmondott az összes idősgondozó

2015. április 16., csütörtök, 07:00 Utolsó frissítés: 11 órája

Szerző: hvg.hu

Hétfőtől nem vállalják az időskorúak gondozását annak a martfűi humán szolgáltató központnak a munkatársai, akik január óta nem kapták meg a fizetésüket - írja a Szoljon.hu

Először az volt nekik gyanús, hogy tavaly év végén mind a három vezető egyszerre állt fel a szolgáltatónál, majd a decemberi fizetésük késve érkezett. Január óta azonban egy fillért sem kaptak - mesélték a szoljon.hu, Szolnok megyei online napilapnak azok a gondozók, akik hétfőtől hivatalosan már nem vállalják az időskorúak gondozását. A probléma a házi segítségnyújtásban dolgozó Kelet-magyarországi Humán Szolgáltató Központ öt munkatársát és legalább nyolcvan ellátottat érint.

Januárban még kilencen dolgoztak a cégnél, áprilisra csak öten maradtak. A felmondásukról levélben értesítették a szolgáltatót, de lelkiismeretből, amíg tudják, ingyen is végzik a munkájukat. A martfűi önkormányzat próbál megoldást találni: ez nagyjából az lenne, hogy a gondozottak felmondják intézményi jogviszonyukat, így ,,függetlenek" lesznek, így később bármelyik más szolgáltatóval szerződhetnek. Az önkormányzat azt tervezi, hogy a Református Egyházzal összefogva egy hasonló, házi segítségnyújtással foglalkozó szervezetet hozzanak létre, amely átveszi az időseket. Csakhogy egy törvényi szigorítás miatt nem tudnak mindenkit ellátni, néhányan ,,kihullanak" a rendszerből. Nem tudni, mi lesz majd velük.

A szervezetnél a nehézségeket az okozta, hogy a Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága átfogó ellenőrzést rendelt el 2013-as évvel kapcsolatban, és a szolnoki telephelyen hiányosságokat tártak fel a gondozónők munkájában (a lap szerkesztője szerint csalás gyanúja merült fel.) Emiatt az Államkincstár a tavalyi és az idei normatívát is felfüggesztette.

http://hvg.hu/itthon/20150416_Nem_kaptak_fizetest_felmondott_az_osszes


*********************


Ez azért érdekes, hogy az Államkincstár beszünteti az idősgondozók kifizetését, de nem ad az időseknek más ellátást.

Szóval pénz visszatartásával
magatehetetlen betegeken alkalmaznak eutanáziát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rakjuk össze ezt a kettőt:
  2015-04-16 20:08:45, csütörtök
 
  Rakjuk össze ezt a kettőt:

Leállítottuk az M4-es építését, mert nincs rá pénz az uniótól, nekünk meg magunktól nincs ennyink. Az uniótól azért nincs, mert nem tudtuk alátámasztani "forgalomszámítással", hogy megéri megcsinálni ezt az utat ott, ahol, annyiért, amennyiért, akkora forgalommal, amekkorával.

index.hu/gazdasag/2015/04/15/dontott_a_kormany_vege_a_szolnoki_sztradaepitesnek_a mire_egyebkent_se_volt_penz/

De azért építsünk sok száz milliárdért sok-sok gyorsforgalmi utat, hiszen "vannak a forgalomszámítási szempontok, meg vannak más szempontok".

444.hu/2015/04/10/orban-viktor-sem-dol-be-a-szakertelem-bolsevista-trukkjenek/

Ilyenkor kellene egy újságíró (olyat persze Orbán közelébe se engednek), aki megkérdezze, hogy:
- ha az uniónak nem mutatunk "forgalomszámítást" (persze, hisz az életben nem jönne ki, hogy 2x2 sávon Egerbe lenne elég forgalom),
- nekünk 100 milliárdunk sincs most ilyenekre,
- akkor az a 600 milliárd, amit eddig beígért különböző városokban, na az honnan jön majd?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már 2011-ben tudta az Orbán-kormány, hogy a Quaestor nem egé
  2015-04-16 19:56:49, csütörtök
 
 
Már 2011-ben tudta az Orbán-kormány, hogy a Quaestor nem egészen tisztán játszik

április 15., szerda 7:43


A Népszabadság azt írja, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) már 2011-ben jelezte, hogy gondol vannak a Quaestor-csoport egyik fejlesztése, a győri ETO-park építése körül.

Az MFB 2010-ben hivatalba lépett új vezetése teljes körűen átvilágíttatta a bankot, és minden olyan ügyről jelentést tettek, amiben bűncselekmény gyanúja merült fel. A Népszabadság értesülései szerint a problémás ügyek között volt a győri ETO-park is, melybe még a gazdasági válság kitörése előtt kezdte el tolni a pénzt az MFB, mert az akkori szocialista kormány stadionépítéssel akart felkészülni a 2012-es foci Eb megrendezésének közös magyar-horvát pályázatára.

Az MFB az átvilágítás eredményeiről a Népszabadság szerint Fellegi Tamás korábbi fejlesztési miniszternek számolt be, aki értesítette Navracsics Tibor akkori közigazgatási és igazságügyi minisztert.

Navracsics nyomozás megkezdésére utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi), és végül a Kehi tett feljelentést hat problémás ügyben.

Az MFB szerint a hat ügyben összesen 47 milliárd forintnyi kár érte a fejlesztési bankot. A hat ügyből kettőben bizonyítékok hiányára hivatkozva megszüntette az eljárást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya, de a Kehi ezt a döntést megtámadta a Fővárosi Főügyészségen, mondván, hogy a BRFK nem nem volt elég alapos a nyomozás során. Az ügyészség is elutasította a Kehi aggályait.

A másik négy ügyben jelenleg is folyik a nyomozás (mivel eddig a feljelentő Kehi nem kapott értesítést az eljárások megszüntetéséről), és a Népszabadság szerint ebből a 4 ügyből az egyik az ETO-park beruházás.

A Népszabadság kérdéseire azonban a rendőrség és a Fővárosi Főügyészség is azt közölte, hogy ebben az ügyben nem nyomoznak.

Hogy az MFB 2010-ben elkészült jelentése és a Kehi feljelentése hová lett, nem tudni. A Népszabadság szerint az ETO-park építésén dolgozó alvállalkozók gyakran panaszkodtak arról, hogy a bank nem utalja a pénzüket. A bank azonban utalt, csak

a beruházást bonyolító Quaestor-cég olykor máshová utalta tovább a pénzt.

A Népszabadság forrásai szerint már ekkor fizetési gondjai voltak a Tarsoly Csabához köthető cégcsoportnak. Úgy tűnik, a stadionra szánt pénzek egy része már akkoriban is a kötvényesek kifizetésére ment el - írja a lap. A küszködő Quaestornak jól jött a stadionberuházás, hiszen úgy is tudott építkezni, hogy közben le-lecsipkedtek egy kicsit a költségvetéséből a kötvényes ügyfeleik kifizetésére.


http://444.hu/2015/04/15/mar-2011-ben-tudta-az-orban-kormany-hogy-a-quaestor-nem- egeszen-tisztan-jatszik/

********


Feltételezem, hogy a felcsúti orákulum már 2011 előtt is tudta, hogy a Questor nem tisztán játszik. Vagyis, hogy unortodox módon játszik tisztán. Ennek is köszönhették azt a bizalmat, ami a nemzetvezetőt és üzlettársait, arra késztette, hogy az állampapírokkal való zsonglőrködéshez, pont ezt a patyolattiszta, NER-kompatibilis intézményt válasszák ki.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na, kik lövöldöztek a Király utcában? Gárdistákok, betyárok,
  2015-04-16 19:53:20, csütörtök
 
  Na, kik lövöldöztek a Király utcában? Gárdistákok, betyárok, vagy Száva Ferdinánd Armandóék?
2015. április 16. 16:01
Hunhír.info

Három erdőkertesi férfit keresnek a rendőrök a szerdai Király utcai lövöldözés miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az internetes oldalán csütörtökön. A rendőrök körözik idősebb Száva János Róbertet, ifjabb Száva János Róbertet és a 19 éves Száva Armandó Ferdinándot.

A BRFK azt írta, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indult büntetőügyben keresik a 49 éves Száva János Róbertet, a 21 éves ifjabb Száva János Róbertet és a 19 éves Száva Armandó Ferdinándot, mindhárman erdőkertesi lakosok. A rendőrség keresi a cigányok eddig ismeretlen társait is.

A rendőrség közleményében emlékeztetett arra: szerdán, nem sokkal 0 óra után a fővárosi, VII. kerületi Király utcában idősebb Száva János és társai egy ott tartózkodó társaságra a gyanú szerint többször lövéseket adtak le két, feltehetően gáz-riasztófegyverből. A helyszínről gépkocsikkal menekültek el, a támadás következtében a társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség kéri, hogy jelentkezzen az, aki a bűncselekmény idején a helyszínen tartózkodott, látta annak elkövetését, illetve tudja, hol vannak az elrejtőzött erőforrások.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83496
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.