Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Életszínvonal: Mexikó és Magyarország a két sereghajtó
  2015-04-17 22:22:22, péntek
 
  Életszínvonal: Mexikó és Magyarország a két sereghajtó

Posted on 2015/04/15 Szerző: Admin

Az OECD országok között továbbra is Magyarországon a második legalacsonyabb a vásárlóerő-paritáson számolt átlagjövedelem. A gyerekes családok viszont némiképp jobb helyzetben vannak.
Magyarországon a vásárlóerő-paritáson mért jövedelem tavaly 15 152 dollárt tett ki (ennek az összegnek nem az értéke a fontos, hanem így lehet összevetni az életszínvonalat más országokéval), amellyel a második helyet tudtuk hátulról megszerezni. A sereghajtó Mexikó - derül ki az OECD adataiból. A eredmény egyébként nem meglepő, Magyarország régóta ezt a pozíciót foglalja el a rangsorban, sőt - az OECD statisztikájában elérhető legkorábbi adat szerint - 2000-2002-ig abszolút sereghajtók voltunk, majd az életszínvonal 2003-ban kezdett el emelkedni, amikor még Szlovákiát is megelőztük. 2005 óta azonban stabilan tartjuk a második helyet hátulról.

Pedig a vásárlóerő-paritáson számolt jövedelem 2010-ig az OECD átlagához mérten is emelkedett, azóta viszont stabilan tartjuk az 50 százalék körüli szintet.

Az életszínvonal emelkedésének ütemét jól ábrázolja a lenti grafikon, amely a vásárlóerő-paritáson számolt jövedelem változását mutatja az egy évvel korábbihoz képest.

2 gyereket nevelő, az átlagbér 2/3-át kereső egyedülálló szülő
Magyarország a 7. legrosszabb helyen szerepel, ha egy szegény, 2 gyerekét egyedül nevelő szülőt nézünk. Egyébként a hazai adózási szabályoknak köszönhetően egy ilyen szülő nem keres lényegesen kevesebbet, mint az első példában szereplő átlagos jövedelmű, de gyerektelen ember.

A példában szereplő családmodell helyzete egyértelműen a családi adókedvezmény bevezetését követően javult a legnagyobb mértékben.

A családok helyzetének 2011-es könnyítése azonban egészen más színben tűnik fel, ha megnézzük, hogy a példánkban szereplő családmodell esetében milyen adóékkel számolunk Magyarországon és milyenben az OECD országaiban. Az adóék azt mutatja meg, hogy a teljes bérköltség, amelyben a munkáltatók terhei is benne foglaltatnak miként aránylik a nettó keresethez, amelyben egyébként - az OECD statisztikája alapján - a családi pótlék is benne van.

Magyarország 26 százalékkal a középmezőny tetején foglal helyet, de az OECD 18 százalékos átlagánál magasabb nálunk az adóék. Ez az életszínvonal ismeretében már nem tűnik olyan nagyvonalúnak.
(mfor)
Bal-Rad komm: No de majd...!-BELEHÚZUNK! Még egy év, még egy indiai cég, és máris meglesz a “marék rizsért naponta dolgozó rabszolgák országa" kitüntető cím. Hála a NER-nek! Hála a Nemmzzetthy Ügyek Kormányának!
Beelőzzük mi Mexikót! Nem nyugszunk, amíg az első helyet el nem hódítjuk az USA hátsó udvarától. (Hátulról nézve a listát.) És leszünk az EU-USA közös hátsó udvara! Hivatalosan is!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/15/eletszinvonal-mexiko-es-magyarorszag-a-ke t-sereghajto/
Gondoltad volna huszonöt évvel ezelőtt? Amikor a rendszerváltásra szavaztál?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hargitai János, avagy egy hazug fideszes élete
  2015-04-17 22:14:53, péntek
 
  Hargitai János korábban kikelt a bankárok és a spekulánsok ellen. Azóta kiderült korábban közpénzekkel shortolt, lánya a brókerbotrányban érintett Buda-Cash vezetőjével jár, és Hargitai maga is 46 milliót tart értékpapírokban, miközben 23 ingatlanjai is van. Rá is igaz, nem arra kell figyelni amit mond, hanem amit csinál.


Bővebben a linken:http://kettosmerce.blog.hu/2015/04/17/hargitai_janos_avagy_egy_hazug_fides zes_elete



Hargitai János, avagy egy hazug fideszes élete
JámborAndrás
2015. április 17. péntek, 14:58

Hargitai János, a Fidesz-KDNP képviselője egy éve még arról beszélt egy fórumon, hogy a szemét bankárok, a spekuláns tőke ellen kell küzdeni, ki kell törni a szorításukból. Azóta kiderült, hogy lányának barátja, unokájának apja, a Buda-Cash letartóztatott vezetője, ő maga pedig a forint ellen shortolt korábban. Tehát Hargitai vagy öngyilkos hajlamú igazságmondó, vagy nem bontotta ki mondanivalója azon részét, hogy a bankárokkal akkor van gond, ha nem mi vagyunk azok.

Ahogy a híres mondás tartja korrupció az, amiben mi nem veszünk részt.

,,A nemzetközi bankvilág már azokban az időkben is a nemzetek felett, nemzetközi szinten volt megszervezve. A bécsi bank, aminek akkor pénzverési és hitelezési monopóliuma volt Magyarországon, valójában a Rothschildok kezében lévő magánbank volt. A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is, el kellett érnünk azt, hogy pénzügyileg önállóak legyünk, mert épp '48 példája bizonyítja azt, hogy ha egy ország pénzügyileg nem önálló, akkor hiú ábránd a nemzeti fejlődés, mert az, aki a pénzt adja, diktál nekünk. Diktált 1848-ban, és diktált négy éve. Akkor a Rothschildok, most az IMF." - mondta okkult és abszurd történelmi fejtegetésében 2014. március 15-én Hargitai.

Hargitai lányának élettársa, (és akkor itt jegyezzük meg, Hargitai János a KDNP tagja is, úgy tűnik, saját gyerekénél nincs baja a “vadházassággal", a törvényeknél viszont már máshogy dönt) az a Tölgyesi Péter, aki a brókerbotrányba keveredett Buda-Cash vezetője. A párnak van egy gyereke is, Hargitai mégis azt nyilatkozta, nem nagyon ismeri Tölgyesit, csak párszor találkoztak, hiszen Hargitai mohácsi képviselő. Az már kimaradt a védekezésből, hogy mint képviselő, ideje nagy részét azért Budapesten tölti, és valószínűtlennek tűnik, hogy nem találkozik lányával és unokájával, veje pedig ilyenkor sosincs otthon.

Hargitainak, aki a tőke esküdt ellensége, vagyonnyilatkozata szerint egyébként 23 ingatlanja van, és 46 millió forintot tart papírokban, ennyit írt be a részvény/kötvény/kincstárjegy-rovatba. Ez elég jellemző a keményen dolgozó kisemberekre.

Hargitai, aki a spekulánsok esküdt ellensége volt az elmúlt években, 2007-ben még kicsit másként gondolkodott. Akkor az Index cikke szerint ezzel haknizta végig a sajtót:

“A megyei önkormányzat 2007 decemberében hárommilliárd forintos értékben bocsátott ki kötvényeket. A tervezett beruházások viszont nem indultak el időben, ezért a devizában kibocsátott kötvényeket előbb forintra váltották, majd devizát vettek belőle. Az ügyletet Hargitai verte át a közgyűlésen, és számos helyen nyilatkozott is róla, hogy tanácsadók ötlete alapján milyen biztos üzlet a forint svájci frankkal szembeni gyengülésre fogadni."

Hargitai tehát annak a Fidesz-politikának a prototípusa, amiről Orbán Viktor úgy beszélt, ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok. Hargitai, miközben a “keményen dolgozó kisemberek" védelmében ostorozza a tőkét, ellenségképet gyártva belőle az országnak, méghozzá olyan buta módon, ami a kapitalizmus valós kritikáját lehetetlenné teszi, és összeesküvés-elméletekkel keveri, valójában önmaga is spekuláns nagytőkés.

Valahogy így működik az egész Fidesz-rendszer, aminek méltó képe Hargitai, hülyeségeket beszélni, elterelni az emberek figyelmét, közben pedig jól megszedni magunkat. Hargitai János sztorija ezért nem egyedi, ez ma Magyarország sztorija.


JámborAndrás 2015. 04. 17.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin saját népe érdekét képviseli – elismerte a CNN
  2015-04-17 21:39:25, péntek
 
  Putyin saját népe érdekét képviseli - elismerte a CNN
Posted on April 17, 2015 by hidfo

A CNN egyik alapítója, Reese Schonfeld szerint a Nyugat hatalmas hibát követ el azzal, hogy Vlagyimir Putyint a “gonosz megtestesülésének" és elsőszámú ellenségképnek nyilvánítja. A CNN társalapítója és újságírója kijelentette, hogy az orosz államfő valójában népe érdekét képviseli, ami mostanra az amerikaiak figyelmét is magára vonta. Elmondása szerint az orosz államfő a valóságban koránt sem olyan “megérthetetlen, kiszámíthatatlan és agresszív" mint ahogy azt a nyugati sajtó igyekszik bemutatni.

Vlagyimir Putyin

Schonfeld rámutat arra, hogy Vlagyimir Putyin politikájának nem feltétlen a nyugatellenesség a mozgatórugója, lépései mindig egyértelműen visszavezethetőek népe érdekének képviseletére. Erre példaként azt említette, hogy Oroszország élhetett volna vétójogával, amikor az ENSZ BT szankciókat hozott Irán ellen, de mégsem tette, ehelyett az Egyesült Államokat támogatta, annak ellenére, hogy egyébként baráti politikát folytat Irán viszonylatában, és mindez visszavezethető egy egyszerű indokra; hogy az orosz nép érdeke akkor éppen azt diktálta.

Schonfeld szerint az ukrán válság rendezésében is Putyin kizárólag az orosz nép érdekének képviseletét követte; amikor Washington “kihasználta a lehetőséget a Moszkva és Kijev közti szoros kapcsolat felszámolására" (az amerikai sajtóban tabu, hogy Kijevben puccs történt, azt egy véletlenszerű történésnek mutatják be, amit az USA “utólag kihasznált"), Putyin nehéz döntés előtt állt, és ahelyett, hogy az ukrán lakosság egészére összpontosított volna, elsősorban az ukrajnai orosz lakosság érdekét tartotta szem előtt és ennek megfelelően cselekedett.

Az újságíró kijelentette, hogy Putyin mindig is érzékeny kérdésnek tekintette a Krím-félsziget Ukrajnához kerülését, és a Krím Oroszországhoz visszacsatolásával szintén saját népe érdekét képviselte. A szerző emellett azt is elismerte, hogy miközben a NATO kiterjedt hadgyakorlatokat folytat Kelet-Európában, igyekszik éket verni Oroszország és szövetségesei közé, Putyin azt tette, amit minden, országának határait védelmező vezető tett volna.

A szerző emellett figyelmeztetett, hogy Oroszországban még friss a nyugati fasizmus feletti győzelem során hozott több millió életáldozat emléke, emiatt minden, Vlagyimir Putyint ellenségképként felmutató médiapropaganda csak felsorakoztatja az orosz népet vezetőjük mögött, Putyin támogatottsága egyre stabilabb és megdönthetetlenebb lesz.

https://hidfo2015.wordpress.com/2015/04/17/putyin-sajat-nepe-erdeket-kepviseli-el ismerte-a-cnn/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚSZUNK A BOLDOGSÁGBAn
  2015-04-17 21:36:54, péntek
 
 
2015. április 16., csütörtök

ÚSZUNK A BOLDOGSÁGBAN


Orbán Viktor miniszterelnök és Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke aláírta csütörtökön a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodást Lausanne-ban.
Az ünnepélyes eseménynél Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a vb szervezőbizottságának elnöke volt még jelen.
Hogy Büszkeségünk kinél bankolt, az egyelőre még titok.


A nagybeteg úgy nyilatkozott, hogy ez lesz a legnagyobb sportesemény, amelyet az ország valaha rendezett, sőt a látogatók száma alapján kiderülhet, hogy minden tekintetben a legnagyobb esemény, amelyet valaha rendezett Magyarország.
És akkor ő lesz a legnagyobb magyar, Széchenyi mehet a levesbe.
A vb ügye tehát túlmutat a sporton, ezért is van az, hogy függetlenül attól, hogy "valaki úszik-e vagy sem, kedveli-e a sportolókat és a sportot vagy sem, támogatja-e a kormányt abban az elkötelezett sportpolitikában, amit folytatunk vagy sem", az egész ország a rendezvény mögött áll - tudósít az örömhírről a Telesport.

Nos, hát én nem állok a kormány mögött, ellenben pont leszarom, hogy ez az idióta mit hablatyol össze nemzeti büszkeségről, extra képességeinkről, meg a magyaros virtusról, amivel olyanra merünk vállalkozni, amire más - konkrétan Mexikó - nem.
Mexikó százhúsz millió lakosával a Föld tizenegyedik legnépesebb, majd kétmillió négyzetméteres területével a világ tizennegyedik legnagyobb állama.
Ha összehasonlításképpen felsorakoznánk, minden magyar mögött tizenkét mexikói állna, a területükbe pedig huszonegy Magyarország férne bele.
Az egy főre jutó GDP ha nem is egyforma, de a méretekből adódó differencia ezt bőven kiegyenlíti - nem egy Eritreáról beszélünk.
Ők pénzügyi okok miatt visszaléptek, mi meg jelentkeztünk, természetesen mindenféle hatástanulmányok és pénzügyi fedezet nélkül - Orbán szerint az ország gazdasági fejlődése ad biztos alapot a rendezésnek.
Ennek nagyon örülök, hiszen a magyar gazdaság ezidáig olyannak tűnt, mint a háziliba - szárnyalni nem tudott, csak gágogni, míg most kiderült, hogy tulajdonképpen egy álruhás kanadai lúd, mely büszkén és megállíthatatlanul szárnyal az égen.

Persze, mindenki másra büszke, én legszívesebben arra büszkülnék, ha ebben az országban nem lenne alacsonyabb a minimálbér, mint a létminimum, ha az ország fele nem nyomorogna, ha a gyermekek előtt kinyílna a felemelkedés útja.
Ha olyankor, mikor állami szinten is kilóg a fenekünk a gatyából, nem kezdenénk vad urizálásba, hanem a céljaink között világos sorrendet állítanánk, és szép ütemesen meg is valósítanánk azokat.
Lehetőleg a kalandvágyból még itthon maradt kilencmillió magyarnak kedvezve, nem húszezer idióta vandálnak, akik be se mennek a számukra 2006-os szereplésük fizetségeképpen épített stadionokba.


A nagyobb baj az, hogy ez csak a kezdet.
Nem akadékoskodnék, ha a tét az lenne csak, hogy emiatt nem épül fel a Röjtökmuzsaj, Bivalytosznád meg Lúdvár fűtött gyepű, egyenként negyvenezres stadionja - sag schon -, de a Nemzeti Félgéntérkép máris nekilátott az olimpia szervezésének.
Állítom, Győző papa Moldovát olvashatott, miközben az ő megalkotásán ügyködött, ezt a komát csak kottából lehetett összeszerkeszteni...
Itt van előtte Görögország példája, mely nem kis részben az athéni olimpiának köszönheti gazdasága összeomlását - már éppen olyan hangokat hallat, mint Móricka nagypapája, mikor a vastüdőt Móricka elvitte a MÉH-be, de nem tanul belőle.
A diktátorok szeretnek monumentális dolgokat alkotni, ez alól ő sem kivétel.
A diktátorok viszont meg szoktak bukni, alkotásaik meg legfeljebb mementóként ágaskodnak ki a gaztengerből, hogy a nép tanuljon, legalábbis, aki még életben van közülük.

Ez az ember nem érzékeli a bajt, pedig a pénzügyi rendszer összeomlása nem sok jóval kecsegtet.
Ezt már környezte is érzi és elkezdődött a lassú leszakadás tőle.
Rogánt valószínűleg oda kell dobni a farkasoknak, így Lázár vetélytárs nélkül marad, a Fidesz kemény magja meg már a múlté, így valószínűleg ő lesz Süsü utódja.
Már meg is kezdte menetelését a hatalomba, szorgalmasan smirglizi magát, éppen a köztisztviselőket próbálja kézhez szoktatni - harminc-ötven százalékos béremelést ígér nekik jövőre.
Mondjuk Medgyessy is ezzel kezdte.

Mindenesetre a budapesti olimpián Orbán már nemigen fog integetni a népnek, addigra már régen a nyelvén fog táncolni, és még örülhet is, hogy kényelmes cellája van, gumi falakkal...
Hogy velünk mi lesz?
Ki tudja.
De rettenetes dolognak kell történnie ahhoz, hogy feledésre ítélje Orbán ámokfutását.
Azért reménykedjünk...

http://www.pupublogja.hu/2015/04/uszunk-boldogsagban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zár az unió, nincs pénz
  2015-04-17 21:33:10, péntek
 
 
Zár az unió, nincs pénz


Az írás a Népszabadság 2015. 04. 17. számában jelent meg.



Hargitai Miklós


Az a 700 milliárd forintnyi uniós támogatás, amelynek a kifizetését Brüsszelben felfüggesztették, könnyen lehet, hogy csak a kezdet: a bizottság további operatív programokat is vizsgál, és a súlyos kifogások nyomán újabb szankciók várhatók. Az eljárás teljes egészében az Orbán-kabinet támogatási döntéseire fókuszál.


,,A Bizottság szolgálatai 2014. május 5. és 9. között ellenőrző látogatást végeztek a programmal kapcsolatban. Az ellenőrzés során a Bizottság szolgálatai arra utaló bizonyítékokat találtak, hogy a program irányítási és kontrollrendszerének működésében súlyos hiányosság tapasztalható." Így kezdődik az az európai bizottsági határozat, amely a gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) támogatásainak felfüggesztését indokolja. Az idézett sorok is igazolják, hogy az Európai Bizottságnak nem a Gyurcsány-Bajnai-időszak pénzelosztási gyakorlata ellen van kifogása: bár a szóban forgó vizsgálat formailag a 2007-2013-as uniós költségvetési időszak támogatásaira vonatkozik, az ellenőrök a jelenlegi irányítási és kontrollrendszert vizsgálták, amelyet az Orbán-kormány alakított ki, amikor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget megszüntette, és a pénzosztást az egyes szaktárcákhoz, a koordinációt pedig a Miniszterelnökséghez telepítette.

Jávor Benedek
Európai Parlament

A határozatból kiderül, hogy a bizottság már tavaly októberben jelezte: komoly a veszélye annak, hogy a kifizetéseket részben vagy teljes egészében fel kell függesztenie, egyúttal pedig arra kérte a kormányt, hogy tegye meg a szükséges korrekciós lépéseket. Ezek azonban elmaradtak, helyettük a kabinet polemikus megjegyzéseket fűzött a bizottság ellenőrzési jelentéséhez, amelyek azonban nem hatották meg a testületet: határozata szerint olyan súlyosak a hiányosságok, hogy már veszélyeztetik a ,,kifizetések igazolására vonatkozó eljárás megbízhatóságát" (vagyis az EU nem tudja áttekinteni, hogy jogszerűen használjuk-e föl az uniós támogatásokat) - emiatt lépnek most életbe a szankciók.



Az uniós hatóságok értékelése szerint a legnagyobb probléma a ,,műveletek kiválasztására alkalmazott eljárásokkal" van: a minisztériumok úgy írják ki a közbeszerzéseket, hogy azokon nyilvánvalóan csak egy előre kiválasztott cég felelhessen meg a kritériumoknak. Egy másik jellemző hibacsoport, hogy az uniós beruházások nálunk jóval drágábbak az ugyanolyan tartalmú piaci beszerzéseknél, számos túlárazott tételt, személyi ráfordítást és el nem számolható kiadást tartalmaznak. További komoly gond, hogy mindez a magyar hatóságoknak nem tűnik fel: hiányos az ellenőrzési rendszer, még a visszatérő hibákat sem képes kiszűrni.

A bizottsági határozat konkrét beruházásokat is említ, de olyan formában, hogy azokat nehéz azonosítani (de az kiderül a szövegből, hogy csak az Orbán-kormány időszakában elbírált ügyekről van szó). Szerepel a tételek között mobil olló (nagy teljesítményű aprítógép) beszerzése kétszeres áron, présgép 400 százalékos felárral, 1,7 milliós személyi kifizetés olyan marketing- és koordinációs munkáért, amelynek 190 ezer forint lenne a piacon elfogadott költsége, szakértői vizsgálat 14 millió forintért 600 ezer helyett. A birtokunkban lévő dokumentumok alapján a bizottság nem is a leghajmeresztőbb beruházásokat használta elrettentő példának. A kifogásolt beruházási körben ,,Szélessávú körzethálózati fejlesztések" címén elnyerhető 20 milliárdból például 12,5 milliárdot öt, egyazon napon egy helyre bejegyzett offshore cég kapott meg ( egyikük tulajdonosánál korábban Seszták Miklós fejlesztési miniszter is felbukkant felügyelőbizottsági tagként) - márpedig érdemi gazdasági tevékenységet soha nem folytatott offshore vállalkozások feltőkésítése semmilyen gazdaságfejlesztési céllal nem indokolható.

Hogy az Orbán-kormány pályázatkezelési gyakorlata nem felel meg az uniós normáknak, és ebből a mostanihoz hasonló pénzügyi veszteségek következnek, arra a brüsszeli hivatalok már tavaly felhívták a figyelmet. Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője 2014 decemberében nyilvánosságra hozott egy uniós dokumentumot, amelyet a bizottság állított össze a 2013-14-es auditálások alapján a fejlesztési forrásokat használó operatív programok ellenőrzéséről az Európai Parlament számára. Az összes tagország összes uniós támogatási programját összehasonlító elemzésben Magyarország kirívóan rosszul szerepelt: a 13 operatív programunk közül kilencnél haladta meg a pályázatok hibaaránya az EU által tolerálható szintet. A pénzügyi ellenőrző bizottságnak megküldött, 2014. október végi állapotot tükröző adatok szerint a 13 magyar operatív program közül tíznek a minősítése volt hármas, vagyis a legrosszabb.

Az elemzés egyik táblázata azt foglalja össze, hogy az egyes tagállamok által jelentett, operatív programokra vonatkozó adatok milyen mértékben fedik a valóságot. Ebben az összesítésben a 28 tagország közül a 27. helyre soroltak minket, 66 százalékos hamis adatszolgáltatási aránnyal (ugyanez az adat Bulgária esetében 28,5 százalék, Görögország, Románia, Csehország és Horvátország esetében viszont nulla, vagyis ők minden adatot pontosan közöltek). Jávor szerint Magyarország gyakorlatilag az összes szóba jöhető mutató tekintetében a legrosszabbak között van: magas a hibás programok aránya, rendszerszintű probléma van a közbeszerzésekkel (ezeket gyakran előre kiválasztott győztesekre szabva írják ki), és teljesen megbízhatatlan az operatív programokkal kapcsolatos adatszolgáltatásunk. Az uniós támogatások célját, a tényleges gazdasági felzárkóztatást a pénzfelhasználás nem éri el, a források jelentős része néhány tucat oligarchához kerül. Ennek a jól dokumentált ,,alulteljesítésnek" pedig rövidesen ma még elképzelhetetlenül súlyos következményei lehetnek: a bizottság egyelőre csupán a gazdaságfejlesztési operatív program három prioritásánál vezetett be szankciókat, de brüsszeli információk szerint hasonló okokból hamarosan hat további operatív program pénzcsapjait is elzárhatják.
Seregek felvonulása

A kormány megfontolja az észrevételeket - mondta tegnap Lázár János kancelláriaminiszter. Azt azonban visszautasította, hogy a bizottság 700 milliárdos uniós támogatás felfüggesztéséről határozott volna, végig azt állította, hogy a felfüggesztett három programrész nettó értéke 150 milliárd forint. Ami pedig a pályázatok elbírálását illeti: a miniszter állítása szerint a korábbi módszert 2014-ben épp azért változtatták meg, mert a kormány is úgy vélte, az az elbírálási rend nem alkalmas arra, hogy objektív kritériumok alapján szülessenek a pályázati döntések.

Arra a kérdésre, hogy az uniós bírálat nem a pályázati kiírásokra, hanem inkább a kifizetések gyakorlatára/ rendszerére vonatkozott, a miniszter nem adott egyértelmű választ, de azt a Népszabadság kérdésére elismerte: a ,,pellengérre" állított projektek 2011-2013-asok voltak, vagyis semmi közük a korábbi kormányokhoz.

A kormány kész levonni a tanulságokat - mondta Lázár János -, de állítása szerint pénzügyi veszteség nem fenyeget. Ha pénzügyi korrekcióra lenne is szükség, akkor ez még az idén jóváírható, és a tartaléklistásoknak kiosztható, vagy új pályázatot is le lehet bonyolítani. Lázár hangsúlyozta: a 8200 milliárdos, teljes ,,kasszán" belüli hibaarány két százalék alatti, ezzel Magyarország a közép-európai országok közül vezető helyen áll a szabályosság tekintetében.

A miniszter több kérdésre nem tudta a pontos választ, mint mondta, az EU-s ügyeket bonyolító Csepreghy Nándor mögött ,,hadsereg van, velük és a brüsszeli bürokratákkal nehéz felvenni a versenyt". (Cs. I.)


http://nol.hu/belfold/zar-az-unio-nincs-penz-1528625
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a törvény: így tolják ránk a Quaestor csődjét
  2015-04-17 21:24:56, péntek
 
  Itt a törvény: így tolják ránk a Quaestor csődjét

Kerner Zsolt

Kerner Zsolt

2015. április 17. 14:17



Varga Mihály benyújtott egy törvényjavaslatot, ami szerint a bankok leírhatják a bankadóból azt a pénzt, amit nem tudnak visszaszedni a Quaestortól. Ez a pénz nagyon fog hiányozni, és mi fizethetjük majd ki.


Mindegy, ki a felelős a Quaestor-botrányért, a kárpótlást az adófizetők fogják kifizetni. Erre lehet következtetni abból a törvényjavaslatból, amit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtott be a parlamentnek.

A javaslat többek között jelentősen szigorítja a pénzügyi cégek ellenőrzését. Ebben csak az a furcsa, hogy a pénzügyi szektor eddig sem volt önellenőrző, sőt, viszonylag szigorú állami felügyelet alatt állt. Amikor kitört a baj, mégis az volt a kérdés, hogy a többi cég, akik nem csaltak, miért nem vették észre a Buda-Cash, a Quaestor vagy a Hungária viselkedését. A végső számlát pedig ők fogják kifizetni a csalások után, nem az állam, aminek a feladata lett volna a csalások kiszűrése. Ráadásul vizsgáltak is, mégsem történt semmi.
Leírhatják

De nem ez a törvényjavaslat legérdekesebb része. Inkább az, hogy a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjába befizetett előleget a bankok levonhatják majd a társasági adójukból, vagy ha abból nem tudják, akkor a bankadójukból.

A kárrendezési alap működése egyszerű. Létrejön egy pénzügyi eszköz, amibe a bankok és a pénzügyi szervezetek (a Beva tagjai) előlegként befizetik azt a pénzt, amivel a Quaestor károsultjait ki lehet fizetni. Ez körülbelül 200 milliárd forint. A felszámolási eljárás alatt a felszámoló megpróbál minél több pénzt behajtani a Quaestoron, hogy abból visszafizethesse a bankoknak ezt az előleget. Ha tudja.
Az állam pénze

A bankok ezért kedvezményes hitelt kaphatnak az MNB-től, ha nem tudnak hirtelen fizetni, és leírhatják az adójukból a költségeiket. És ez a kitétel a legfontosabb.

Varga Mihály törvényjavaslata alapján azt a pénzt, amit a Quaestor kártalanításánál nem tudnak visszaszedni, de a bankok már kifizették, le lehet majd vonni abból a pénzből, amit a bankok adóként befizetnek. Ez azt jelenti, hogy az államnak bevételként kiesik az a pénz, amit a Quaestortól nem tud beszedni. Ezt a pénzt pedig valahol vissza kell szerezni, és egyébként is, az állam pénze az adófizetők pénze, ezért a Quaestor károsultjait végül az adófizetők pénzéből mentik majd ki.

A bankok pedig természetesen le fogják írni ezt a pénzt. Az OTP a fennállása óta tavaly lett először veszteséges. Mínusz 102 milliárd forintos eredménnyel zártak, ami az ukrán válság, a bankadó és a devizahitelek forintosítása miatt van.
Idén sem csökkentik

Az itt kiesett pénzek ellensúlyozása is benne lehet abban, hogy a kormány úgy döntött, idén sem csökkenti a bankszektor különadóját. Pedig erről tavaly aláírtak egy szándéknyilatkozatot az EBRD-vel. Eszerint a 140 milliárdos szektoradó hatvanmilliárddal csökkenne.

Lázár János csütörtökön arról beszélt, hogy ezt be is tartják, de a hírek szerint a kormány úgy döntött, hogy majd akkor csökken a bankadó, ha növekszik a hitelezés.
Hitelesek

Hitelezés nélkül nincs gazdasági növekedés, hitelezés pedig ma nem nagyon van Magyarországon. Ami van, azt is nagyrészt az MNB Növekedési Hitelprogramjának köszönhetjük, de ez a program az idén kifut. Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy 7-8 százalékos növekedés kellene a hitelezéshez ahhoz, hogy háromszázalékos gazdasági növekedés legyen.

Ha a bankok több hitelt adnak, akkor abból többet lehet vásárolni és a vállalatok többet fektetnek be. De a hitelkamatok egyébként is alacsonyan vannak, sőt, egyáltalán nem az a baj, hogy a bankok nem akarnak hitelezni.

Közvetlenül a XX. század második felének legnagyobb gazdasági válsága és a devizahitel-válság után vagyunk. Érthető, hogy ilyenkor a lakosságnak nincs kedve hiteleket felvenni, és hogy a cégek csak akkor fektetnek be hitelből, ha nagyon kell. Így nehéz felpörgetni a gazdaságot, és ha a hitelezés tényleg beindul, a bankadót pedig tényleg csökkentik, akkor még az a hatvanmilliárd is hiányozni fog az állam bevételeiből.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/04/17/itt-a-torveny-igy-toljak-rank-a-quaestor-c sodjet/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_c ampaign=fn_2015-04-17
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Franciaországban csúcson jár az idegenellenesség, 10-ből 8
  2015-04-17 21:15:27, péntek
 
  Franciaországban csúcson jár az idegenellenesség, 10-ből 8 ember nem akar cigány szomszédot


Egy frissen végzett közvélemény-kutatásból kiderült: a felvilágosodás és az emberi jogok hazájában, Franciaországban sem kedvelik az idegeneket.

A franciák leginkább a cigányokról vannak rossz véleménnyel: a megkérdezettek 82%-a mondta azt, hogy nem kedveli őket. A népszerűtlenségi verseny második helyén a muszlimok állnak, őket ugyanis a franciák 74%-a nem szereti. Valamilyen érthetetlen okból kifolyólag a csehek elsöprő többsége sem szereti a ,,rejtett erőforrásokat".

A franciák a kisebbségek közül még leginkább a zsidókat fogadják el, habár továbbra is léteznek ellenérzések velük szemben. Így például megmagyarázhatatlan módon a megkérdezettek közül sokan mondták azt, hogy ,,túl nagy hatalmat összpontosítanak a kezükben", és ,,különleges kapcsolat fűzi őket a pénzhez". Ugyanakkor a ,,szakértők" úgy vélik, a franciák általánosságban egyre toleránsabbak a kisebbségekkel szemben. Erre az állításra az lenne a bizonyíték, hogy 2010 óta 43%-kal többen mondták azt magukról, hogy ők nem rasszisták.

Ezzel szemben viszont tíz francia közül hét úgy gondolja, túl sok a bevándorló Franciaországban. De vajon aki így vélekedik, az nem mind rasszista? Nem világos az sem, hogy rasszistának kell-e minősíteni azokat a túlnyomó többségben lévő válaszadókat, akik szerint a szekularizáció védelmet biztosít az iszlám terjeszkedésével szemben. ,,A Charlie Hebdo elleni tragikus merényletet követően a társadalmi kötelékek nem gyengültek, hanem erősödtek" - vonta le a vizsgálat adataiból a meglepő következtetést Christine Lazerges, Az Emberi Jogok Nemzeti Tanácsának elnöke.

De még a franciáknál is ,,előítéletesebbek" a csehek, akiknek mindössze 11%-a bírná elviselni, hogy szomszédjában cigányok lakjanak. A népszerűtlenségi rangsor második helyén az afgánok állnak (18% fogadná el őket szomszédjának), őket követik a csecsenek (19%-os elfogadási arány), majd az arabok (21%). A csehek leginkább a szlovákokat kedvelik (90%-uk nem bánná, ha tót lenne a szomszédja), majd az amerikaiak, az angolok és a franciák következnek a sorba.

(Perge Ottó, Kuruc.info - Romea.cz nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/1157-franciaorszagban-csucson-jar-az-idegenel lenesseg-10-bol-8-ember-nem-akar-cigany-szomszedot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az első egyéni győzelem!
  2015-04-17 21:11:11, péntek
 
  Bertha Szilvia

Az első egyéni győzelem!

Akik követték az elmúlt hetekben, hónapokan oldalam, azok tudják, hogy - enyhén szólva is - kritikus vagyok a Jobbikkal, különösen a vezetőséggel szemben. Nem bírom a nemzeti és szakmai radikalizmus feladását, általában véve is a valódi, széles gondolatvilágú szakmaiság teljes mellőzését (nem a felszíni blabláról beszélek, hanem arról a szellemi és tudás alapról, amire egy valódi nemzetmentő kormányzást építeni kellene). És mérhetetlenül elítélem az embere(i)kkel történő gerinctelen bánásmódot, a "szent cél érdekében történő" (??) szívfájdalom nélküli hátbaszúrásokat.
Ettől függetlenül, szívből gratulálok az egyéni győzelemhez, elsősorban Rig Lajosnak és a választókerületi erőknek, akik - saját tapasztalatból tudom - biztos, hogy utolsó vérüket is feláldozták a siker érdekében, ha erre volt szükség. És, persze, gratulálok az országos vezetőségnek is smile hangulatjel. A sok helyről jövő kritika, úgy tűnik, azért valamit mégis hatott, ugyanis merőben más tartalmú és lelkiségű kampánynak lehettünk tanúi, mindenki beleadott apait, anyait, és így sikerült elérni azt, amit a másik két pártnak nem: mozgosítani tudták a 2014-es országgyűlési választáson is Jobbikra szavazó választókat (a 2014-es 10.110 és a mostani 10.354 db szavazat közötti elenyésző különbség nem igazán érdemel külön elemzést, mondjuk úgy, hogy örülünk az igen enyhe, de pozitív rányú elmozdulásnak).
Nem utolsó sorban, külön reménnyel tölt el, hogy mégsem általános, országos vagy régiós tendencia a balliberális oldalhoz történő "visszatalálás". Mert ugyan most sem ábrándos a helyzet az országban, és sajnos én bátran ki merem jelenteni, hogy a Jobbikkal kormányon sem lenne az, de a balliberális uralom valóban az utolsó szög lenne Magyarország és a magyarság koporsóján... Talán a veszprémi álfüggetlen Kész-győzelem csak egy megtévesztésen alapuló megtévedése volt a választóknak, nem tudatos értékválasztás. (Persze, ez általában a kampány és a választás legfőbb ismérve...)
Azonban, mielőtt a vezetőség túlságosan belerészegedne a sikerbe, azért nem árt, ha a számok mögé néz.
A szavazatszámot nem sikerült növelni, csupán 8500 Fidesz szavazó és 4000 baloldali szavazó távolmaradásával megváltoztak az arányok. Ebben a környezetben az döntött, hogy a meglévő szavazóit ki tudta mozgósítani, nem pedig az, hogy a többiektől sikerült-e választót elszedni. Mert nem, nem sikerült.
Tehát, sem a Fidesz-KDNP, sem a baloldal nem veszített a szavazóiból, csak jelen helyzetben nem sikerült mozgósítania őket. Mozgósítani pedig akkor, amikor országos tétje van a választásnak, mindig sokkal könnyebb: félelemkeltéssel, rémisztgetésekkel, ígérgetésekkel, a vélt vagy valós eredmények megóvásával, és sorolhatnánk hosszan. Ennek a választásnak a választók egy jelentős része számra egyszerűen nem volt tétje, és bár nincs megelégedve pártjával, de azért még nem pártolt el tőle.
Senkinek ne legyenek kétségei: akiknek nem a helyi érdek a lényeg (tehát, most nem mentek el szavazni, mert számukra nem volt tétje), azokat a központi média által közvetített információkkal lehet meggyőzni és eltántorítani. Ők nem lesznek vevők sem a helyi, talán őszinte kampányinformációkra, sem a központi "már néppárt vagyunk, de csak a választásokig, mert utána majd hatalmon megint nagyon nemzetiek leszünk" kissé elentmondásos üzenetre sem.
Úgyhogy, csak óvatosan a továbbiakkal! Annak a veszélye ugyanis továbbra is fennáll, hogy a többi párttól látszólag elmaradó szavazókat megszerezni nem lehet, de a meglévő sajátokat elveszíteni igen...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnapi boltzár: mentességet kérnek a Balatonnál
  2015-04-17 21:04:31, péntek
 
 
Vasárnapi boltzár: mentességet kérnek a Balatonnál

adozona.hu

2015.04.17., 13:11 Frissítve: ma, 11:22

A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Erről Balassa Balázs (független), a BSZ elnöke, Szigliget polgármestere tájékoztatta pénteken az MTI-t. Kifejtette, a BSZ elnöksége a héten hozott határozatot arról, hogy a kormányhoz fordul a mentesség kérésével.

A szervezet elnöke szerint elsősorban nem a multik, hanem a kisüzletek üzemeltetői sérelmezik az új szabályozást. A vonatkozó jogszabály lehetőséget biztosít a 200 négyzetméternél kisebb üzletek vasárnapi nyitva tartására, de csak ott, ahol a család tagjai dolgoznak. Balassa Balázs szerint szükséges lenne megvizsgálni, hogyan terjeszthető ki ez a mentesség az alkalmazottakat foglalkoztató balatoni üzletekre is, hiszen sok esetben megoldhatatlan, hogy egy egész évben nyitva tartó kereskedelmi vállalkozásnál csak a családtagok dolgozzanak minden hétvégén.

Azt is figyelembe kell venni, hogy az üdülőrégióba érkező turisták, nyaralótulajdonosok számára a szabadság időszakában nincs különbség a hétköznap vagy a hétvége között - hangsúlyozta. "Az jó törekvés, hogy a kormány erősíteni kívánja a családi vállalkozások pozícióját, elősegítve a bevételük növekedését, de sajnos a Balaton térségére nem ez a vállalkozói kör a jellemző" - fogalmazott a BSZ elnöke.

Hozzátette, a régió is támogatni kívánja a kormány törekvését, de kéri, hogy ameddig kiépül az a kisüzlet-hálózat az üdülőrégióban, amely biztosítani tudja a szükséges nyári ellátást hétvégenként is, mentesítsék a térséget a vasárnapi zárva tartás szabályozása alól. A BSZ a mentességet minimum öt hónapra kéri, igazodva a balatoni vendégforgalom igényeihez.


http://adozona.hu/altalanos/Vasarnapi_boltzar_mentesseget_kernek_a_Bala_B2PBFV




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kun-Mediátor: a károsultak ügyvédje szerint lett volna minek
  2015-04-17 21:02:36, péntek
 
  Kun-Mediátor: a károsultak ügyvédje szerint lett volna minek feltűnnie

2015. április 17., péntek, 20:54

Szerző: MTI

Ha egy utazási irodának jelentős összegű bankszámla-forgalma van, ami többszörösen meghaladja az éves mérlegét, annak szemet kellett volna szúrnia - mondta Dobrossy István, a Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd pénteken az M1-nek.

A kisbefektetők azt mondták az ügyvédnek, a legtöbb esetben nem készpénzben adták, hanem bankszámláról utalták át a pénzt a Kun-Mediátornak. Helyiek szerint egyes vállalkozók több százmillió forintot is tartottak a cégnél, de háttérben maradnak, mert nem tudják igazolni a vagyon eredetét - számolt be a csatorna.

Dobrossy István azt mondta: felmerülhet, hogy a cégnek jóval nagyobb bankszámla-forgalma volt a valós pénzügyi forgalmánál, ennek pedig fel kellett volna tűnnie a számlavezető banknál.

"A legközelebbi feljelentésünkben javasolni fogjuk a rendőrségnek, hogy keressék meg ezeket a pénzintézeteket, és kutassák ki, hogy a cégnek milyen mértékű bankszámla-forgalma volt" - mondta az ügyvéd. Hozzátette, ha ez a forgalom a lakossági elképzelésekkel egyezően lényegesen több, mint amit az utazási irodai tevékenység indukál, meg kellene vizsgálnia a hatóságnak azoknak a felelősségét, akik ezt tudták.

A rendőrség kedden este tette közzé, hogy sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytatott, de pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt az MNB-től. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).

Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét körözi a rendőrség. A kár pontos összegét egyelőre nem tudni, de több milliárd forint lehet.


http://hvg.hu/gazdasag/20150417_KunMediator_a_karosultak_ugyvedje_szerin
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5732
  • e Hónap: 16843
  • e Év: 170339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.