Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Villás Béla előadásainak szövege
  2015-04-19 10:00:39, vasárnap
 
  Válj szabad emberré, hogy önzetlenül szerethess : Link...

Villás Béla - Válj szabad emberré, hogy önzetlenül szerethess

2014. április 11. Szolnok

Részletek



Jézus egyedül jött le. Egy misztikus mester volt, és odaadta annak a lehetőségét, hogy felébredjenek az emberek az álomból. Az összes példabeszéde erről szól, és ordítja neked, hogy kövess engem. Nincs szükség egyetlen misztikus mesterre sem - rám se -, ha hajlandóak lennétek megérteni Jézust, és húsvétkor nem a templomba mennétek.

A legtöbb misztikus mester csak továbbmondó.

Az ember, formába öltözött Isten.

Mitől leszünk gazdagabbak? Mivel leszünk gazdagabbak? Nem élményekkel és tapasztalatokkal, mint ahogy azt sok spirituális kereső hiszi, hanem megértéssel. Az élmények és tapasztalatok sajnos terhek.

Jézus azt mondta, hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek ország. Miben szegény a lélek? Mikor vagy te boldog, ha mibe szegény a lelked? Szomorúságban, félelemben, aggódásban, bűntudatban, lelkiismeret furdalásban, féltékenységben, irigységben, kételyben, ha ezekben szegény, akkor boldog vagy. Ha ezekben bőségben vagy, akkor szomorú vagy, akkor beszarás van, depresszió van, menekülnék, megyek öngyilkosnak. Mikor hív, magadhoz Isten?

Mi az, hogy szabadság. Van, akinek megtanították az iskolában? Nem azt tanította neked apád, hogy te egy szabad, bármit megtehetsz? A kövektől az ételig minden a tiéd.

Isten azt írja a Bibliában, hogy uralkodj mindenen a tenger halain, a mezők vadjain, a repülő állatokon, és hajtsd uralmad alá. Menj fiam, ez a világ a tiéd, játssz velük. Király vagy. Isten gyermek. Ezt mondták neked is? Nem? Reggel beállsz a tükör elé, és azt mondod, na, Piroska hajrá! Játsszál, repüljél! Valósítsd meg önmagad! Repülj, táncolj! Szoktad ezt mondani magadnak reggelente? Nem?

Hallottál róla, hogy magadnak kéne programot adni?

A bölcs ember tervez, hogy mi történjen az nap. Ki tervez? A pihent agy, amit nem is látsz? A lélek tervez? Az sötét, nem láttok bele egymás lelkébe.

Honnan jöttünk? Hova tartozunk? Ki az utazó? Nincs rá válasz adva, hogy mi az egésznek az értelme.

Honnan jön a szabadság?

Van köztetek olyan, aki nem vágyik arra, hogy tiszta szívből szeressék?

Gondolkozás a tett halála. Ne gondold, tudd!

A gondolkozás, meg az eszembe jut, a legalacsonyabb frekvenciás dolog. A háromdimenziós világhoz kötetett. Mi ezzel a baj? Az, hogy a háromdimenziós világnak egy kis pontja van csak, a többi mind a múlt.

Hány szülő fogadja el, hogy a gyerek azt mondja, hogy nem?

Bűnben születtél, és bűnben fogsz meghalni - mondja a pap a keresztelőnél.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 1801
  • e Hónap: 6207
  • e Év: 62140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.