Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Baleseti jegyzőkönyv,amolyan unalmasabb fajta! ;)
  2015-04-19 21:59:04, vasárnap
 
 

Baleseti jegyzőkönyv,amolyan unalmasabb fajta! ;)


Tisztelt Biztosítótársaság


Kíváncsiak voltak balesetem részleteire, így ezúton megosztom azt Önökkel:
Szakmámat tekintve fűtésszerelő vagyok. A baleset napján éppen egy tízemeletes ház tetején dolgoztam egyedül. Amikor befejeztem a munkát, megállapítottam, hogy maradt még vagy 200 kilogrammnyi szerszámom a tetőn. A lift nem működött, így ahelyett, hogy ezeket a szerszámokat tíz emeleten keresztül kézben cipeltem volna le, úgy döntöttem, hogy egy hordóban fogom őket leereszteni a tetőről, kötél és csiga segítségével.
Miután a földszinten rögzítettem a kötelet, felmentem a tetőre és bepakoltam a szerszámokat a hordóba. Ezután lementem a földszintre, kioldottam a kötelet, és jó erősen tartottam, hogy a 200 kilónyi szerszám lassú leereszkedését biztosítsam. A baleseti jelentés 11. szakaszában láthatják, hogy testsúlyom 60 kg. Elképzelhetik a meglepetésemet, amikor a 200 kilónyi szerszám súlya hirtelen felemelt a levegőbe. Én lélekjelenlétemet elvesztve elfelejtettem elengedni a kötelet.
Szükségtelen említenem, hogy meglehetősen ijesztő ütemben repültem felfelé az épület fala mentén, neki-neki ütődve annak oldalához. Az ötödik emelet magasságában találkoztam össze a lefelé zuhanó hordóval. Ez a magyarázata a repedt koponyámnak és a törött kulcscsontomnak. Csak kevéssé lassultam le, és így folytattam az egyre gyorsuló emelkedésemet és meg sem álltam addig, míg a jobb kezem ujjpercei öt centi mélyen bele nem fúródtak a csigába. Ez alkalommal szerencsére visszanyertem a lélekjelenlétemet és meg tudtam markolni a kötelet a fájdalom ellenére.
Ezzel egy időben a hordó nekicsapódott a földnek, aminek következtében letört az alja és a benne lévő szerszámok mind kiszóródtak. Így most már üres volt a hordó, így elkezdtem nagy sebességgel lefelé zuhanni az épület fala mentén. Az ötödik emelet közelében ismételten összetalálkoztam a hordóval, ami éppen felfelé tartott. Ez a magyarázata mindkét törött bokámnak és a hasadásoknak a lábszáraimon. Amikor nekicsapódtam a hordónak, eléggé lelassultam ahhoz, hogy csak három hátcsigolyám, két bordám törjön el, amikor a földre érkezvén a szerszámokra estem.
Sajnálattal jelentem, hogy amint ott feküdtem a földön nagy fájdalmak közepette, ismét elvesztettem a lélekjelenlétemet és elengedtem a kötelet. Ekkor a hordó hirtelen megindult egyenesen felém, egyre gyorsuló, szédítő sebességgel. A hordó leérkezvén, eltörte a medencecsontomat. Sajnálattal kell közölnöm, itt elvesztettem az eszméletemet, és többre nem emlékszem...
Remélem, ez elegendő információ a biztosítótársaságnak. Kérem, fogadják el a fájdalmasan kimerítő magyarázatomat és küldjék számomra a baleset biztosításom összegét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg(ki)nevezték Döbrögi hóhérjénak pribékjét
  2015-04-19 21:54:25, vasárnap
 
  Meg(ki)nevezték Döbrögi hóhérjénak pribékjét


Posted on 2015/04/19 Szerző: Admin


Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól, gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altust bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Csepreghy Nándor vasárnap a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az Európai Bizottság egy politikailag függetlennek nem mondható politikus négyfős cégét bízta meg a feladattal, ahelyett, hogy arra például egy nagy nemzetközi könyvvizsgáló céget kért volna fel. A politikai függetlenséget hirdető bizottság hogyan adhat hálapénzt Gyurcsány Ferencnek? - vetette fel Csepreghy Nándor, aki szerint Magyarországon senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke képes lesz objektív, szakmailag elfogulatlan álláspont kialakítására.
A Napi.hu korábban beszámolt róla, hogy Gyurcsány Ferenc átlalakította cégét, az Altus Befektetési Zrt.-t: a vagyonkezelést egy abból kivált új társaság, az Altus Portfólió Kft. viszi tovább, míg az Altus Zrt. fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tevékenység lett. Ennek megfelelően a zrt. tulajdonában maradtak a tanácsadási tevékenység ellátásához szükséges eszközök, valamint a többségi tulajdonában lévő Altus-ConsAlt Kft. A vezérigazgató Gyurcsány felesége, Dobrev Klára maradt.
Évek óta foglalkoznak fejlesztéspolitikai tanácsadással Dobrev Klára és munkatársai - köztük Heil Péter, aki egyebek mellett 2002 és 2007 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese volt. Dobrev hvg.hu-nak adott korábbi interjújából kiderül, hogy a Balkánon kezdték az uniós források felhasználásához kapcsolódó tanácsadást, Magyarországon nem dolgoznak. Bulgária mellett ma már Szerbiában, Koszovóban, Albániában és Montenegróban van munkájuk, valamint keretszerződésük is az Európai Bizottsággal.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Nehezen értelmezhető másként Brüsszelnek ez a döntése, minthogy El Qrora bízták a kivégzendő Döbrögi lefogását! Ő pedig jó kis vérdíjért be is vállalta a pribék szerepét! Ennél nagyobb kokit vagy sallert az Uniótól Döbrögi nem is kaphatott volna! Érthető mostmár, hogy miért El Qro ment GYES-re?
Ha viszont nem így van!-akkor még nagyobb a baj!


https://balrad.wordpress.com/2015/04/19/megkineveztek-dobrogi-hoherjenak-pribekje t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Orbán patriarchális családfőként irányítja az országo
  2015-04-19 21:50:49, vasárnap
 
  “Orbán patriarchális családfőként irányítja az országot"


Posted on 2015/04/18 Szerző: Admin

Április 7. és 10-e között rendezték meg a XVI. Áprilisi Nemzetközi Akadémiai Konferenciát a Gazdasági és Társadalmi Fejlődésről a moszkvai Higher School of Economics National Research University és a Világbank közös szervezésében.
Az orosz fővárosban rendezett konferencián felszólalt többek közt Magyar Bálint szociológus, egykori liberális oktatási miniszter, aki a 2010 utáni Magyarország példáján keresztül mutatta be az általa ,,posztkommunista maffiaállamnak" nevezett jelenséget. Az egyik legnagyobb orosz online hírportál, a Lenta részletes beszámolót közölt az előadásról.
A maffiaállam
,,A megnevezésben a posztkommunista jelző nem csak arra utal, hogy a rendszer a kommunista diktatúra bomlástermékeként jött létre, hanem arra is, hogy ezen országok összeomlott rendszere valaha az állami tulajdon monopóliumára épült. A maffiaállam megnevezés pedig a hatalmi elit természetére, szerveződési rendjére utal" - magyarázta a szociológus. Magyar a rendszer definícióját a patriarchális család meghatározásából vezette le, melynek élén egy családfő áll, aki meghatározó a háza népét érintő személyes és vagyoni döntések ügyében. Ez a kivételes, uralmi helyzet szembe megy a modern társadalmak alapját jelentő polgári jogegyenlőséggel, melynek keretein belül a családfő, illegitim módon fenntartva premodern jogosítványait, keresztapává lényegül, míg piramisszerű engedelmességi rendben alatta lévő ,,fogadott családja" maga lesz a maffia. Ha pedig ezeket a jogosítványokat egy Családfő egy ország élén, ,,fogadott politikai családja" javára és a nemzetet háza népeként kezelve gyakorolja, azt nevezi Magyar maffiaállamnak.
Keresztapaként az ország élén
Az állam foglyul ejtésével (state capture) szemben a maffiaállamban már nem egyes oligarchák adnak utasításokat a regnáló kormánynak, hanem a Családfő, a Keresztapa szerez magának oligarcha-kinevezési jogot. A Keresztapa felülről, az erősen hierarchikus Család javára szabja át a politikai és a gazdasági viszonyokat, például az ún. tranzitállamosítás révén, mely egy magánvállalkozás ideiglenes ,,állami gondozásba" vételét jelenti későbbi, a Család számára történő reprivatizáció céljából. De Magyar szerint ugyanilyen fontos eszköz a nem családi tulajdonosok kitúrását szolgáló különadóztatás, a személyre szabott sarcolás és törvénykezés is. Hogy premodern jogosítványait érvényesítse, a Keresztapának nem kell a klasszikus maffiára jellemző törvénytelen, pláne véres eszközökhöz nyúlnia, hiszen a kezében van az ügyészség, az adóhivatal, a hatalmi ágak és a törvényhozás is. Ahogy a volt politikus fogalmazott, a maffiaállamban ,,a rule of law-t felváltja a law of rule, az igazságszolgáltatás helyébe a materiális igazságosztás lép".
Piramisjáték: épül, majd összedől
Mindehhez a társadalmi legitimációt a párt teremti meg, mely így a fogadott politikai család ,,transzmissziós szíjává" silányul. A pártban és a kormányban betöltött funkciók Magyar szerint pusztán formálisak, az uralom de jure és de facto természete legtöbb esetben nem fedi egymást. A párt célja ebben a rendszerben pusztán az, hogy hangoztassa azokat az ideológiai paneleket, melyek paravánként fedik el és teszik népszerűvé a maffiaállam korrupt tevékenységét (Magyar szerint ezt a célt szolgálja például a ,,nemzeti szabadságharc" ideológiája).
Mindazonáltal a rendszer Magyar szerint nem fenntartható, ,,válságidőszakban egy olaj nélküli olajdiktatúrává válik hasonlatossá". Ezen kívül a rendszer piramisjátékot játszik egyrészt ideológiai értelemben, ahogy pragmatikusan használt nacionalizmusa megágyaz a szélsőséges erőknek, másrészt nemzetközileg is, ahogy ,,pávatáncos", ,,nyugati csónakban keleti széllel" típusú retorikájával fokozatosan elszigeteli magát legfőbb szövetségeseitől.
(figyelo)
Bal-Rad komm: “...ezen országok összeomlott rendszere valaha az állami tulajdon monopóliumára épült. A maffiaállam megnevezés pedig a hatalmi elit természetére, szerveződési rendjere utal...ezeket a jogosítványokat egy Családfő egy ország élén, ,,fogadott politikai családja" javára és a nemzetet háza népeként kezelve gyakorolja, azt nevezi Magyar maffiaállamnak..."
-Milyen csodálatos rendszertermészetrajz ez egy VOLT KERESZTAPÁTÓL! Ő már csak ismeri-BELÜLRŐL-a rendszert.
Ez a hazaáruló neoliberális bitang csak a saját élményeit adta elő-ami persze tökéletesen illik amúgy Döbrögire. De hogy pontosan ő veszi szájára a magyar országrontást!-ez egyenesen fölháborító és undorító!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/18/orban-patriarchalis-csaladfokent-iranyitj a-az-orszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínai „puccs” a Világbank ellen
  2015-04-19 21:45:42, vasárnap
 
  Kínai ,,puccs" a Világbank ellen

Hiába hajtogatja az Egyesült Államok, hogy Kína átveszi a hatalmat a világgazdaság felett, egyik ország a másik után csatlakozik az új Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB), ami immár 57 alapítótagot tudhat magáénak.

Új világrend van kialakulóban.

Elképzelhető, hogy a történészek egy napon a világ hatalmi átrendeződésének éveként tekintenek majd vissza 2015-re, az Egyesült Államokkal a legfőbb vesztesként.

Március 31-én pekingi idő szerint éjfélkor Kína bejelentette, hogy nem kevesebb, mint 46 ország jelentkezett a kezdeményezésben való részvételre, amihez azóta további nemzetek csatlakoztak. A projekt bejelentése óta az Obama kormány különböző tisztségviselői minden tőlük telhetőt megtettek, hogy eltántorítsák az egyes országokat a csatlakozástól.

Az AIIB közvetlen kihívást jelent a jelenleg egyeduralkodó Világbank számára. A bank elsődleges célja, hogy a térség fejlődését elősegítő gazdaságélénkítő projektekhez biztosítson befektetéseket.

A közgazdászok szerint ahhoz, hogy az ázsiai nemzetek elérhessék teljes gazdasági potenciáljukat, évi 1000 milliárd dollárra lenne szükségük az elkövetkezendő 10 év során.

Az Egyesült Államok az átláthatóság hiányával magyarázza tiltakozását (mintha náluk minden rendben lenne e téren), az igazi ok azonban inkább az, hogy az új intézmény segítségével Kína nagyobb külpolitikai befolyásra tehet szert, ráadásul az alapító tagországok a tagságnak köszönhetően kétszer is meggondolják majd mielőtt kritikát fogalmaznának meg Kínával szemben, mivel inkább azzal lesznek elfoglalva, hogy jó kereskedelmi és hitelező partnernek tekintsék őket.

Az Egyesült Államok joggal aggódik, hiszen az általa létrehozott Világbank immár évtizedek óta komoly külpolitikai befolyást jelent és ez az AIIB esetében sem lesz másként, azzal a különbséggel, hogy az új bank olyan külpolitikát képvisel majd, ami az Egyesült Államoknak nem tetszik.

Miután a múlt hónapban végül Nagy-Britannia is csatlakozott a kezdeményezéshez, európai társai gyors egymásutánban követték példáját, élükön Németországgal, Franciaországgal és Olaszországgal.

Ausztrália eleinte ingadozott, de végül kötélnek állt, majd Brazília, India, Norvégia, Oroszország, Spanyolország és Törökország is jelentkeztek.

Talán Japán az egyetlen nagy gazdaság, amelyik a tartózkodás mellett döntött.

A lépés sokak szerint egy igazi puccs Kína részéről, különösen egy olyan időszakban, amikor Peking politikailag több országgal is igencsak hadilábon áll.

Xi elnök sokak szerint az ország kommunista történelmének legnagyobb hatalommal bíró, totalitárius, egyesek szerint kifejezetten diktatórikus vezetője.

Mindezeket figyelembe véve hogyan lehet képes Kína befolyásolni a világ külpolitikáját?

Egy példa (feltételes módban):

Kína jelentős területeket követel magának a Dél-Kínai-tengeren. A Fülöp-szigetek közelében található Spartly-szigetek okozzák például a legtöbb feszültséget ebben a vitában. Kína jelenleg sugárhajtású repülők számára épít kifutópályát itt, amivel területi követelését akarja megerősíteni.

Az AIIB megalakulásával elképzelhető, hogy Kína a nyújtott kölcsönökért cserébe azt kéri majd, hogy adósai támogassák követeléseit.

Például a Fülöp-szigeteknek felajánlott csábító hitelekért cserébe a szigetek átengedéséért kérheti.





Ott vannak továbbá a környezetvédelmi kérdések is.

Az AIIB elvileg az infrastruktúra fejlesztése érdekében jön létre, amiben Kína igen sikeresnek számít, ugyanakkor az ilyen fejlesztéseket súlyos környezetvédelmi károk árán végzi.

Hidak, utak és vasútvonalak szabdalták fel az országot, a gátak egész ökoszisztémákat tettek tönkre és teljes erdők tűntek el.

Elképzelhető, hogy az AIIB ugyanezt okozza majd Ázsia más területein is?

Mi a helyzet a munkakörülményekkel és a beszerzések minőségével, amelyek köztudottan rosszak Kínában?

A kínai külpolitikai befolyás kiterjesztésének egy másik példája Tajvan, amelyik szintén csatlakozott a kezdeményezéshez.

Hogy ez miért érdekes?

Azért mert Kína nem ismeri el Tajvant, mint önálló államot, ehelyett renegát tartományként tekint rá, amelyet előbb-utóbb vissza kell téríteni az anyaországhoz.

Peking kijelentette, hogy Tajvan kizárólag akkor csatlakozhat az új bankhoz, ha azt a ,,megfelelő néven teszi". Eredmény? Tajvan új neve hamarosan Kínai Népköztársaság lehet.

Az Egyesült Államok tehát kimarad a buliból, míg a világ többi része úgy gondolja, hogy jobb csatlakozni és belülről kifejteni a szükséges befolyást.

A kérdés, hogy ki kit fog befolyásolni?

http://www.kontrollblog.com/2015/04/kinai-puccs-vilagbank-ellen.html?utm_source=f eedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+kontrollblog%2FZQiT+%28Ko ntrollblog+-+h%C3%ADrek%2C+amikr%C5%91l+hallgat+a+nagyvil%C3%A1g...%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csepreghy: Gyurcsányra bízta az Európai Bizottság a magyar f
  2015-04-19 20:57:28, vasárnap
 
  Csepreghy: Gyurcsányra bízta az Európai Bizottság a magyar fejlesztéspolitika ellenőrzését


Propeller ma, 12:25

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól (EB), gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Csepreghy Nándor vasárnap a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az EB egy politikailag függetlennek nem mondható politikus négyfős cégét bízta meg a feladattal, ahelyett, hogy azt például egy nagy nemzetközi könyvvizsgáló cégre bízta volna.

A politikai függetlenséget hirdető bizottság hogyan adhat hálapénzt Gyurcsány Ferencnek? Aki nem tudja, az tanítja, aki nem tanítja, az pedig alkalmas tanfelügyelőnek? - vetette fel a helyettes államtitkár. Azt is mondta, Magyarországon senki nem gondolhatja komolyan, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke képes lesz objektív, szakmailag elfogulatlan álláspont kialakítására.

Csepreghy Nándor emlékeztetett arra, hogy az 1992-ben alapított cég Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök érdekeltségébe tartozik, szavai szerint az Altus alapozta meg a politikus milliárdos vagyonát és tette lehetővé, hogy az ,,egykori KISZ-titkárból a Rózsadomb proletárja" legyen.

A helyettes államtitkár azt hangoztatta, a kormány kulcskérdésnek tartja a fejlesztéspolitikát, ezért is döntöttek 2014-ben arról, hogy megváltoztatják a 2020-ig szóló forrásokra szóló szabály-, és intézményrendszert. Utalt arra is, hogy vannak vitáik a bizottsággal, de szerinte ez nem kardinális kérdés, hanem megoldandó feladat.

Csepreghy Nándor arra is felhívta a figyelmet, az EB-nek számolnia kell azzal is, hogy az Altus megbízásának milyen következményei lehetnek az Európai Unióval szemben amúgy is szkeptikus magyar társadalomban.

A helyettes államtitkár elmondta, a héten több minisztériumot is megkerestek az Altus munkatársai; a kormányzati szerveknek bemutatott dokumentumok szerint megbízást kaptak az EB-től arra, hogy ellenőrizzék a magyarországi fejlesztéspolitikai rendszer felépítését az új időszakra vonatkozóan.

Közlése szerint az Altusnak négy alkalmazottja van, közülük az egyik Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége, egy másik pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi elnökhelyettese.

Elmondta azt is, az Európai Unió eddig maga ellenőrizte ezt a folyamatot. Most pedig egy külsős cég kapott erre megbízást, ami ,,érdekes kérdéseket vet fel" - értékelte Csepreghy Nándor, aki szerint Gyurcsány Ferenc ellenzéki képviselő politikai szempontjait és politikai érdekeit nehéz lenne különválasztani a független szakértői munkától, amivel az EB az Altust megbízta.

http://propeller.hu/itthon/3092342-csepreghy-gyurcsanyra-bizta-europai-bizottsag- magyar?utm_source=mm-2015-04-19&utm_medium=email&utm_campaign=Csepreghy%3 A%20Gyurcs%C3%A1nyra%20b%C3%ADzta%20az%20Eur%C3%B3pai%20Bizotts%C3%A1g%20a%20magy ar%20fejleszt%C3%A9spolitika%20ellen%C5%91rz%C3%A9s%C3%A9t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy vezető német közgazdász javaslata szerint a bevándorlóka
  2015-04-19 20:41:30, vasárnap
 
  Egy vezető német közgazdász javaslata szerint a bevándorlókat hazájuknak kéne segélyezni


Az alacsonyan képzett munkavállalók magas részaránya miatt Németországnak ráfizetés a bevándorlás,

állítja Hans-Werner Sinn, a müncheni ifo gazdaságkutató intézet elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) lapban megjelent cikkében, amelyet az MTI idéz. Németország, mint jóléti állam valóságos mágnesként vonzza az alacsonyan képzett bevándorlókat, fejti ki a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének elnöke.

Szerinte miközben az Egyesült Államok után Németország a második legnagyobb bevándorlási célország, a bevándorlók iskolai végzettségét tekintve az utolsó helyek egyikét foglalja el a rangsorban. "A bevándorlás, ahogy az most történik, úgy rossz ahogy van" - írta.

Az ifo intézet számításai szerint a költségvetés nettó mérlege minden bevándorló után évente 1800 euró veszteség. A közgazdászprofesszor szerint az lenne a helyes megoldás, ha az Európai Unión belül az áttelepülők hazájuk szociális ellátását vehetnék csak igénybe és nem a célországét.

A nem uniós tagországokból érkező bevándorlók kiválasztása és adóztatása pedig egy, a képzettség, az életkor, az egészségi állapot, a nyelvismeret és a vagyoni helyzet figyelembe vételével felépített pontrendszer alapján történne.

A professzor ugyanakkor egy korábbi cikkében hangsúlyozta, hogy a nyugdíjrendszer összeomlásának elkerülése és az elöregedés megakadályozása érdekében Németországnak szüksége van a bevándorlókra, de elsősorban magasan képzett munkavállalókra.

(MTI nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/985-egy-vezeto-nemet-kozgazdasz-javaslata-sze rint-a-bevandorlokat-hazajuknak-kene-segelyezni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
József Attila gondolatai Adolf Hitler hatalomra jutásáról 19
  2015-04-19 20:34:24, vasárnap
 
  József Attila gondolatai Adolf Hitler hatalomra jutásáról 1933-ban


A nemzeti szocializmus lobogója alá sorakozó német dolgozók történelmi harca új irányt szab minden ország munkásmozgalmának.

A nemzetközi szociáldemokrácia, amely éppen csak nemzetköziségével nem volt képes a munkájukból élő modern tömegek érdekeinek védelmére, történelmi hivatását a dolgozók szakmai szervezkedésének megindításával befejezte. A nemzetköziség eszméje, amely a kapitalizmus aranykorában, a nemzetközi méretű szabadverseny idején, sokak szemében alkalmasnak mutatkozott az ipari bérmunkások csatasorba állítására, megbukott a valóságos élet mindennapi gyakorlatában.

Megbuktatta a nemzeti érdek, amely éppen a dolgozó tömegek érvényesülésében találta meg legbuzgóbb erőforrásait. Megbuktatta a névlegesen nemzetközi munkásság valóságosan nemzetközi versenye. Ebben a nemzetközi versenyben előbb-utóbb minden ország munkásai rákényszerülnek, hogy egységes nemzeti szervezetekben keressék érdekeik védelmét, jóllehet a múltból átcsent törékeny eszmék babona-hite ideig-óráig még ellenáll a valóságos életből merített nemzeti öntudat kialakulásának.

A haladásnak, a boldogabb jövő felé tartó emberiségnek kikerülhetetlen állomása ez. Miben jelölhető meg az emberiség haladása? Az ember eszközökkel termelő lény, életét munkával újítja meg; munkája örökös küzdelem a létére törő ellenséges természet ellen. E harcban az emberi faj egyre nagyobb megszervezett egységekbe tömörül. A fokról fokra nagyobb szervezett egységek alkotásában rejlik az emberiség haladása. A mi életünkben soron a valóságos nemzeti egységek kialakulása következik, a népek érdekeinek összeforrása elhatárolt nemzeti létük öntudatával.

Az egész emberi faj megszervezése, amelyről a nemzetközi szocialisták álmodoznak, nem képzelhető el anélkül, hogy előzőleg a nemzetekre tagolt emberi faj meg ne alkossa a maga benső nemzeti egységeit, amelyek az eddig látszólag nemzeti, de valójában kapitalista állami szervezeteket, e puszta jogi kereteket, ellátják a nemzeti egységre ébredő dolgozó népek korszerű tartalmával. A magyar munkásosztály, ha érdekeinek védelmében erre a történelem-adta útra lép, a kizsákmányolás ellen irányuló küzdelmeiben bízvást számíthat a dolgozó magyar értelmiség legjobbjainak bensőséges fegyverbarátságára.

(József Attila: A nemzeti szocializmus, 1933.)

http://harcunk.info/index.php/archiv/102-jozsef-attila-gondolatai-adolf-hitler-ha talomra-jutasarol-1933-ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa elitje harcolt a Waffen SS-ben, áll egy újabb német
  2015-04-19 20:28:08, vasárnap
 
  Európa elitje harcolt a Waffen SS-ben, áll egy újabb német tanulmányban


Európa elitje harcolt az SS-ben, olvasható egy új tanulmányban.

Nem alacsony státusú, naiv kívülállók, hanem intelligens, ambiciózus, a rezsimért teljes odaadással harcoló emberekből kerültek ki azok a svéd, dán és svájci önkéntesek, akik a második világháborúban a német Waffen-SS-nek ajánlották fel szolgálataikat.

A védőosztag névre hallgató Schutzstaffelt, az SS-t 1925-ben hozták létre, hogy ellássák vele Hitler személyes védelmét. Az SS azonban hamar túlnőtt a testőrség keretein, és szervezetei a náci párton, a rendőrségen és a titkosszolgálatokon keresztül behálózták az egész német államot. A Waffen-SS az SS katonai szárnya volt, az önkéntesekből álló SS Karhatalmi Csoportból nőtt ki. 1939-ben gépesített hadosztállyá szervezték, 1940-ben kapta a Waffen SS nevet, a szervezet irányítója Heinrich Himmler volt. Az SS-be csak árjabizonyítvánnyal lehetett belépni, amely igazolta, hogy a jelentkező 1800. január 1-ig visszamenőleg nem rendelkezik zsidó felmenőkkel.

A bővüléssel arányosan csökkent a németek aránya a hadosztályokban, amelyek száma a második világháborúban 38-ra nőtt. Egyes becslések szerint a Waffen-SS-ben szolgált katonák mindössze 40 százaléka volt német állampolgár. Önkéntesek a semleges skandináv országokból és Svájcból is érkeztek, helyzetük speciális volt, mivel ők azért hagyták el hazájukat, hogy a nemzetiszocialista Németország ügyét "intellektuálisan és fizikailag is szolgálják" - olvasható egy új tanulmányban.

A Contemporary European History nevű folyóirat legújabb számában Martin Gutmann német történész amellett érvel, hogy ezek az önkéntesek világlátott, magasan képzett középosztálybeliek vagy magas státusú emberek voltak. Az egyes naplók és iskolai dokumentumok áttanulmányozása után Gutmann - aki hét ország összesen 19 levéltárában folytatott kutatásokat - arra a következtetésre jutott, hogy az önkéntesek "nem törékeny hívők, hanem magabiztos vezetők" voltak.

Gutmann szerint a svéd, dán és svájci önkéntesek a kevés kivételtől eltekintve meggyőződéses nacionalisták voltak, akik tisztában voltak a "közelgő demográfiai problémákkal és a faji lealacsonyodás veszélyével", elutasították a bolsevizmust és a liberális kapitalizmust. "Legfeljebb ambivalens módon viszonyultak a Nemzetiszocialista Német Munkáspárthoz, ideológiailag azonosulni próbáltak vele és azon fáradoztak, hogy megtisztítsák népüket" - állítja Gutmann.

A történész elismeri, hogy bár születtek olyan tanulmányok, amelyek népekre lebontva próbálták feltárni az önkéntesek csatlakozása mögött megbúvó okokat és motivációkat, az ő "transznacionális" megközelítése érdekes pontokra világított rá. Hozzátette: kényelmes, ha a nemzetiszocialista ideológiát kizárólag a németekkel - és kisebb részt a fasiszta Olaszországgal - kötjük össze, a többi nyugat-európai országot pedig mint "áldozat" állítjuk be, azonban ez ebben a formában egyáltalán nem állja meg a helyét.

(mult-kor.hu)


http://harcunk.info/index.php/archiv/244-europa-elitje-harcolt-a-waffen-ss-ben-al l-egy-ujabb-nemet-tanulmanyban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gerinc húrjai. Ne haragudj, Ági!
  2015-04-19 10:29:40, vasárnap
 
 

A gerinc húrjai. Ne haragudj, Ági!


Banánból született elnököcskék, narancsba borult hadüzenet, véres kard és kézilabda.


Mivel Cserpes kolléga a maga fárasztó módján a homlokomhoz szorította a füstölgő kérdést, miszerint: "Sikerült-e a Magyar Köztársaságból Banánt nevelni, azaz beszélhetünk-e Magyar Banánról, és lesz-e Gépbanán (Mechanikus Banán)?", kénytelen vagyok meglepni egy válasszal a tisztelt szófaragó-társat és a véletlenül erre bóklászó olvasókat.

Botanikailag banáncserjét ültettünk 25 évvel ezelőtt. Mostanra narancsot terem, ami egyrészről savanyú, másrészről büdös, ellenben rothad. Ettől függetlenül a kertész igyekszik lenyomni a torkunkon a penetrát, mi meg nyeldesünk nagyokat. A kérdés csak az, akarjuk-e megszokni a pocsék kosztot, vagy eljön az a pillanat, amikor köpünk végre egy egészségeset.

Már nincs olyan része az életünknek, amit ne a politikából élők akarnának irányítani. Agresszív módon nyomulnak, terjednek, szaporodnak. Hogy a legfrissebb agybajomat hozzam példának: a Magyar Kézilabda Szövetség megválasztotta elnöknek Kocsi Mátét. Farkas Ági annyi támogatást sem kapott, amivel jelöltként indulhatott volna. Egy interjúban azt nyilatkozta Ági, hogy sokan megfogták a vállát a mögötte ülők közül és a fülébe súgták: "Ne haragudj, Ági!" Hát, ha ő nem haragszik is, majd én megteszem helyette! Iszonyú dühös vagyok!

Mi történt ebben az országban? Mindenki gyáva, megalkuvó, gerinctelen lett? Mindenki félti a ...mit is? Jön egy Kocsis Máté, aki 1999-ben MIÉP tag volt, majd átnyergelt a Fideszhez, önkormányzati képviselő, ezt követően Józsefváros polgármestere és a hajléktalanok közterületről történő elüldözésének nagymestere a tegnapi naptól a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is. Mert lehet, mert tehetni, mert a lehulló morzsákra éhes pitiáner-lelkű döntéshozók megszavazták. Ahogy megszavazták a rezsicsökkentő fenomént is a Birkózószövetség elnökének.

Ez megy kicsiben-nagyban, úton-útfélen. Senkiházi törtetők, semmihez nem értő pofátlanok, alkalmatlan, de agresszív módon nyomuló hadsereg tarolja le az országot. A legfelsőbb szintektől a legalsóbbakig. Most olvasom, hogy trendfordulóra figyeltek fel a munkaerő piacon. A munkáltatók elkezdték keresni a 40-50 év körüli szakembereket. Azokat, akiket sikerült kiszorítani, mert friss, fiatal, menő, nyelvtudásról papírt lobogtató ifjakkal töltötték fel a helyeket. Most pedig csodálkoznak nagyokat, hogy hiába a nyelvvizsga bizonyítvány, az ifjú titán a magyar nyelvet sem igazán ismeri, nemhogy az idegent. Hiába a nyolc darab sörhab-lehúzó és szemfelszedő diploma, Titanillának lövése nincs semmiről. Legfőképpen arról, amit konkrétan csinálnia kellene. A munkáltatók lassan felfedezik, hogy a szakértelem, gyakorlat, tapasztalat és az adott területre való alkalmasság nem valami úri huncutság. Ezek nélkül bedől a tudomány, nem működik a cég.

Szó sincs arról, hogy minden fiatal alkalmatlan lenne a feladatára! Nagyon sok tehetséges, rátermett van köztük, ahogy sok kevéssé tehetséges és alkalmatlan van az idősebb korosztály tagjai között. De amikor választani kell a jelentkezők közül, célszerű a valóban alkalmas embert választani, kortól függetlenül.

Mostanára feje tetején állt minden ebben az országban. Az ország első embere a személyes hobbijára költheti a közpénzeket, aki a húsosfazék körül kapott helyet, az bátran lophat a közösből, a minisztériumok csurig vannak rokonokkal, haverokkal, de lassan csak a portás ért a feladatához. Dilettáns, szervilis törtetők ülnek olyan helyeken, ahol semmi keresnivalójuk nem lenne. Ostobácska írócskák ontják magukból a "műveket", hasonlóan hátrányos helyzetű szerkesztőségi alkalmazottak ütik rá a pecsétet a kéziratokra, pénzéhes kiadók nyomják a képünkbe az irományt. Közben már a könyv címében is három helyesírási hiba van. Fél- és egész analfabéták írnak, lektorálnak, szerkesztenek, minimális hozzáértés nélkül, de hihetetlen önérzetesen. Beszédhibás izgulóbajnokok makognak a televízióban, celebek domborítanak a filmekben, börtöntöltelékek írnak sikerkönyveket, helyesírásból egyesalá-kvalitású önjelöltek csinálnak újságot, műveletlen féltahók irodalokritikusnak állnak.

Munkahelyet soha nem látott politikai vigécek irányítják az országot és élnek vissza minden létező módon a szavazók felhatalmazásával. Mára már minden kell nekik. A bankok, a kultúra, művészet, oktatás. Izomból szereznek meg mindent, amire ők, vagy a koronás főfőnök szemet vet. Viszik a földeket, az iskolákat. Úgy szórják ki a gyerekeket a Wallenbergből, mint a szemetet. Ameddig itt az iskola épületére, addig a Ságvári esetében az iskola nevére fájdult meg a vérszemük. Veszik, viszik, osztják maguk között. Mert tehetik. Mert nincs, aki gátat szabjon a harácsnak. Nincs, aki az orrára üssön a mohó pofátlannak, a semmihez sem értő törtetőnek.

Csak Kocsis Máték vannak és a hátsó sorból előre nyúló arctalan kéz, a név nélküli suttogás a fülbe: "Ági, ne haragudj!"

Hogy ebből lesz-e Gépbanán, az már rajtunk múlik. Ahogy rajtunk múlt az is, ami eddig történt. Akinek van, kezdje el megkeresni az agyát, a gerincét. Hát mi van itt, hogy nem merünk felállni és beleordítani a kis élősködők arcába: Takarodj kifelé az életemből, az iskolámból, a családomból, a gyerekem életéből, a munkahelyemről, a földjeinkről, a bányinkból, bankjainkból, színházainkból, a templomainkból, múzeumainkból, a sportból, az országom házából!

Ameddig csak egy arctalan sóhajra futja, addig ez van.

Rothadt narancs a banánfán.

A fentiekhez semmi módon nem kapcsolódva (legfeljebb az alkalmatlanságról jutott eszembe valahogy) kérdem L.Alex kollégát: Tudsz valamit az általam igen kedvelt, de mostanában méltatlanul feledésbe borult Budai Gyula feljelentő- és dinnyebiztosról?


http://orditok.blog.hu/2015/04/18/a_gerinc_hurjai_ne_haragudj_agi

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Híradó.hu és a kamunézettség
  2015-04-19 10:25:15, vasárnap
 
  A Híradó.hu és a kamunézettség

2015.04.17. 17:58 | Proszektura


Sokaknak nem mondok sok újat azzal, hogy ha azt állítom, főként az utóbbi időkben a Fidesz potentátok szemérmetlenül, gátlástalanul hazudoznak, legyen szó akár a Quaestor ügy igazi kormányzati felelőseiről, az M4-es Abony-Fegyvernek közötti szakasza építése leállításának okairól vagy akár a 700 milliárdos összértékű EU-s támogatások felfüggesztéséről.

A megnyilatkozásaikban már a költő azon tanácsára is tesznek, miszerint ,,... hazudj, de rajt ne fogjanak!"

Rendületlenül hazudnak, s már az sem érdekli őket, hogy a hazugságaik általában csak egy-két napig élnek. Ha kiderül, hát füllentenek valami mást helyette.

Hozzájuk képest a sánta kutya egy olimpiai aranyérmes sprinterbajnok.

Most legutóbb, hűséges szócsövük, a Hiradó.hu kápráztatott el bennünket egy újabb orbitális, divatosabb szóval brutális hazugsággal.

Most a nézettségükkel kapcsolatban.

A közszolgálatinak nevezett tévék rendkívüli népszerűségéről már korábban is jelentek meg elképesztőbbnél elképesztőbb valótlanságok, ez a legutóbbi híradás azonban szerintem még ezeket is felülmúlja.

Már az is kész kabaré, hogy a linkcímben milyen szám szerepel.

http://www.hirado.hu/2015/04/17/tobb-mint-37-millio-embert-ert-el-csutortokon-az- 5-kozszolgalati-csatorna/

Eszerint - ismételjük meg! - 37 millió embert ért el csütörtökön az 5 közszolgálati csatorna! Igaz, az írás címében már ennek a számnak csak a tizede szerepel:

,,Több mint 3,7 millió embert ért el csütörtökön az 5 közszolgálati csatorna."

Aztán a tudósítás kifejti, hogy ,,a Nielsen Közönségmérés szerint április 16-án az öt közszolgálati csatorna együttes napi elérése 3 millió 732 ezer 619 fő volt."

Majd részletezi is, miszerint az ,,M1 napi aktuális csatorna esetében az elért közönség 1 millió 789 ezer 421 fő, míg a megújuló Duna TV-re 1 millió 946 ezer 006 érdeklődő kapcsolt. Az M2 napi elért közönsége 1 millió 133 ezer 934 fő lett."

Amennyiben ezeket a számokat összeadjuk, a három adó ,,elért közönsége" együttesen már 4.869.361, ami nem vitásan tényleg több mint 3,7 millió, több mint egy millióval haladja meg azt, s egészen közel van az ötmillióhoz.

És akkor még az M3 és a Duna World aznapi nézettségét figyelembe sem vettük.

Tehát vagy én nem tudok számolni, vagy a Híradó.hu.

Ráadásul nem is értem mi értendő azon, hogy ,,elért közönség", meg ,,érdeklődő". Az is ide értendő, aki egy másik csatorna keresése közben véletlenül keveredik ide, esetleg az is, aki ezekről a csatornákról pár percnyi nézés után undorodva máshová kapcsol?

A Híradó. hu végezetül azt is közli velünk, hogy az öt közszolgálati csatorna (M1, M2, M3, Duna TV, Duna World) együttes közönségaránya április 16-án 14,1 százalék volt.

Ha a három közszolgálati csatorna majdnem ötmilliós nézettségéhez hozzászámoljuk az M3 és a Duna World nézettségét, úgy hozzávetőleg 6 milliót kapunk.

Ez a hatmillió pedig - 14,1 %-os közönségarányt figyelembe véve - hozzávetőleg az összes néző 1/7-e, ami azt jelenti, hogy a tegnapi tévés össz-nézőszám Magyarországon 42 millió volt.

Ami egy átlagos hétköznapi napon nem is olyan rossz adat.

http://proszektura.blog.hu/2015/04/17/a_hirado_hu_es_a_kamunezettseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 509
  • e Hét: 3611
  • e Hónap: 14722
  • e Év: 168218
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.