Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kukucs! Jó éjt Mindenkinek!
  2015-04-20 23:10:36, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Jó éjt!  
Pitypangméz készítése házilag!
  2015-04-20 19:19:43, hétfő
 
 




Sokan nem tudják, hogy a gyermekláncfűként is ismert pongyola pitypang nem "csak" gyomnövény, mely kiűzendő a zöld gyepről, hanem gyógynövény is egyben.

Szinte bármilyen réten megtalálható. A gyermekláncfű kiváló vértisztító és vizelethajtó, serkenti a máj és a vesék működését. A gyermekláncfű számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz:
Vasat, szilíciumot, magnéziumot, cinket, mangánt, B-vitamint, C-vitamint, A-vitamint, D-vitamint.


A gyermekláncfű is gyógynövény

A pongyola pitypang minden része gyógyhatású, így a virágokból készült szirup is tartalmazza mindazt a jót ami ebben a gyom-gyógynövényben található. A szirup íze hasonlít a mézhez, a felhasználása is azonos a mézével. Csurgathatjuk kalácsra, vajas kenyérre, rakható süteménybe, teába is.

A pitypang ideális szedési ideje Európában májusra esik. Válaszunk egy szép napos délelőttöt, mert ilyenkor a legnagyobb a virágportartalma a virágoknak, és így lesz a legízletesebb a szirupunk. Kb. 150-250 virág szirmára lesz szükségünk.

A virágokat rázzuk meg, és a hazaérkezés után 1 órára terítsük szét újságpapírra vagy kéztörlőre, hogy a bogárkák kimászhassanak belőle. Ne mossuk meg a virágokat!





Előkészítés: Van aki leszedi a virágszirmokat a zöld részről, más viszont a zöld résszel együtt főzi fel.


A pitypang szirup elkészítése:

A virágokat 5 dl ideg vízbe rakjuk, és lassan elkezdjük főzni.
Amikor a víz forrni kezd lezárjuk a tüzet és éjszakára állni hagyjuk a főzetet.
Másnap szitán keresztül leszűrjük a levét. A kezünkkel jól nyomkodjuk ki a virágokból is a nedvességet. Egy blogban olyan megoldást is láttam, ahol a tejhabosítóval szűrték le a virágszirmokat. Kisebb mennyiségnél ez is nagyon jó ötlet!
A gyermekláncfű (pitypang) léhez egy fél kg cukrot keverünk, és hozzáadjuk egy fél citrom levét, vagy ha tudunk venni olyan citromot amit nem kezeltek vegyszerrel, akkor a felkarikázott citromot. Ha ennél több citromot rakunk bele, akkor túl savanyú lesz.
A lábost feltesszük a tűzre fedő nélkül, és a legkisebb lángon elkezdjük melegíteni azért, hogy ne forrjon lobogva, és elkezdjük besűríteni. Ez akár 2 óráig is eltarthat. Néha vegyünk ki egy kanállal, hogy azt kihűtve ellenőrizhessük az állagát. Nem szabad túl sűrűre főzni, mert akkor kikristályosodik és kemény lesz, ha viszont túl hígra hagyjuk akkor viszont megromolhat.






A "pitypangméz" készítéséhez szükséges mennyiségekre több verzió is létezik, leírok pár bevált receptet:

1. recept: 2 marék pitypang virághoz 1 l víz és 1 kg cukor

2. recept: 500 pitypang virág, 1 citrom, 1 narancs, 1 l víz, 1 kg cukor

3. recept: 150 pitypang virág, 1 citrom, 250 g cukor, annyi víz ami ellepi a virágokat


 
 
1 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
150-ig számoltam a gyerekeimet...
  2015-04-20 16:06:12, hétfő
 
  Vannak csodálatos emberek még a Földön!!!!!!!!

"150-ig számoltam a gyerekeimet"

Irénke szenvedélye a gyerekmentés. 33 év alatt annyi gyerek megfordult az otthonukban, hogy már a számát sem tudja. Férjével az ország első hivatásos nevelőszülői között voltak. Vállaltak alkohol- és nikotinfüggőként született babát, törött fogú kiskamaszt és öngyilkossággal próbálkozó tinit is. Mindannyiukra nagyon büszkék.





A történetükhöz katt a linkre!!!!! Link

 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Iskolai dolgozatokból
  2015-04-20 15:51:24, hétfő
 
 





ISKOLAI DOLGOZATOKBÓL



- Mit tartalmazott a jobbágyrendelet?
A jobbágyokat robotokra kell cserélni.

- A mórok fedezték fel a mór stílust.... Leginkább a spanyoloknál terjedt el, akik kiirtották a mórokat. A stílus maradhatott.

- IV. Béla idején járásokra oszlott az ország , a legismertebb járás a tatárjárás volt.

- Ádám evett a tiltott fa gyümölcséből, ezért büntetésül feleségül kellett vennie Évát.

- István királyt a pápa felkente a trónra.

- A harangvirág a bimbambuszok családjába tartozik.

- Az volt a szép, amikor az éhenhalt sereg kitakarodott az országból.

- II. József, a vaskalapos király, Mária és Terézia fia volt.

- Zrínyit a bécsi kamara által felbérelt vadkan ölte meg.

- Az őserdő olyan terület, ahová emberi kéz még nem tette be a lábát.

- IV. Béla a tatárjárás után a kihalt nép pótlásáról személyesen gondoskodott.

- Mikor II. Endre a Szentföldről hazatért, országát és feleségét fenekestül feldúlva találta.

- A Hunyadi László olyan ballada, amelyben a főhőst feldolgozzák.

- Rákóczi Ferenc úgy halt meg, hogy belefulladt a Rodostóba.

- Arany János velszi bárdokkal sújtott le a Habsburg-házra.

- Pongrácz István magyar vezér női ideálja Britney Spears.

- A lovag a földesúr edzett változata.

- Lilla férjes asszony volt, és fogalma sem volt róla, hogy Csokonai valamilyen érzelmet táplál iránta. Egyébként is, őt Vajda Juliannának hívták, honnan tudta volna, neki írta a Lilla-verseket?

- Petőfi egy szegény cselédlány és a magyar nép fia.

- Petőfi úgy rohant a csatába, hogy jobb kezében a vers, bal kezében pedig a kard volt.

- Kölcsey 1815 januárjától 1816 tavaszáig nem írt verset. Ebből az időszakból 3 verse maradt ránk.

- A hős holtan esett össze. Ezt később nagyon sajnálta, de akkor már nem volt mit tenni.

- A víz oxigénből és folyadékból áll.

- A mocsári vész 1526-ban volt

- A Szent Jobb István király bal keze.





 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Csirkemell baconbe
  2015-04-20 14:29:40, hétfő
 
 






Csirkemell baconbe - a fokhagyma és a fűszerek teszik kiválóvá, az egyik legjobb recept!

A megszokott csirkés finomságok helyett ideje valami különlegességet készíteni :)
Hozzávalók:
1 csirkemell
18 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi csirkefűszer
só, bors
olívaolaj

Elkészítése:
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat. Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket. Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben. A becsomagolt húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
3 rejtélyes földöntúli kert, amit látnod kell!
  2015-04-20 14:15:04, hétfő
 
  3 rejtélyes földöntúli kert, amit látnod kell!



Gyilkos növények, kozmikus parkok, misztikus alagutak. Összegyűjtöttük a Föld legkülönösebb kertjeit, melyeket lélegzetelállító tájak, és legendák uralnak.


Kozmikus kert Skóciában


A Skóciában található Kozmikus elmélkedés kertjéhez nincs még egy hasonló hely a földön! Ebben a nem mindennapi kertben egyesül a természet és a tudomány, így megannyi csodát tartogat az idelátogatók számára. A The Garden of Cosmis Speculation a nagyközönség előtt az év csupán egyetlen napján tart nyitva, a különös kertet nem más, mint a tudomány ihlette. Ezen a helyen első látásra úgy érezhetjük, hogy Lewis Caroll Alice Csodaországban meséjébe pottyantunk volna. Charles Jencks még 1989-ben alkotta meg néhai felesége, a matematika és a természettudomány segítségével a kozmikus világot, azzal a céllal, hogy gondolkodásra ösztönözzék a látogatókat.








Egy gyönyörű 18. századi kastély lépcsőin juthatunk be a kertbe, ahol különös építmények akadnak szép számmal, többek között a fekete lyuk, a DNS-lánc, és a Fibonacci-számok ihlette csigaszerű dombok is helyett kaptak Jencks fantáziadús alkotásai között. A kert emellett tele van elegáns mesterséges tavakkal, melyeket Maggie Keswick tervezett, a célja az volt, hogy a tavak formájában egyesüljön a káosz, a szimmetria, a zűrzavar, és a tudomány.

Misztikus világ Portugália szívében







A Quinta da Regaleira birtok egy történelmi városka, Sintra szívében található, a világ egyik legtitokzatosabb kertje. A hely története egészen 1697-ig nyúlik vissza. A mesébe illő táj a világörökség része, hihetetlen, egyedi és misztikus hangulattal rendelkezik. A 4 hektáros kertet meseszerű díszletek, várak, és mágikus alagutak uralják, tele titokzatos átjárókkal, és földalatti tavakkal. Az idelátogatok szűk csigalépcsőn juthatnak le a könyvtárterembe, ahol a szoba különleges kivitelezésének köszönhetően olyan, mintha a padló lebegne.







A kert készítőjének a célja az volt, hogy fénnyel és sötétséggel élet és halált szimbolizálja. A kertben többek között Dante Isteni színjátékával is találkozhatunk. Az itt található Poco Iniciático torony, olyan mintha fejjel lefelé állna, 9 szakasza a pokol és a purgatórium 9 körét szimbolizálja.


Egy kert, ami gyilkol, ha óvatlan vagy!

Az Alnwick-ban található vár Anglia második legnagyobb kastélya többek között arról híres, hogy a Harry Potter filmek egyik forgatási helyszínül szolgált. Persze nem ez az egyetlen ok, amiért ez a különleges hely számos turistát vonz minden évben. Northumberland hercegnője 2001-ben egy olyan kertet álmodott meg itt, melynek gyönyörű növényei, és különleges atmoszférája mellett, létezik egy sötétebb, halálos része is. A Poison Gardent 2005-ben nyitották meg, ahol a világ legszebb, ugyanakkor legveszélyesebb növényei találhatók.







A benne dolgozó kertészeknek külön engedélyre van szükség ahhoz is, hogy itt dolgozhassanak, a munka során védőruhájukat sosem veszik le. A kertben halálfejes táblák figyelmeztetnek, hogy ezeknél a növényeknél egyetlen érintés, vagy szippantás is súlyos következményekkel járhat. A különleges növények között többek között megtalálható jó néhány mérgező fajta, narkotikum, és afrodiziákum. Csak néhány az itt található növények közül: kannabisz, kokacserje, nadragulya, indiai farkasmaszlag.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Sárhelyi Erika: Gólyahír, és gesztenye
  2015-04-20 13:18:26, hétfő
 
 






Sárhelyi Erika: Gólyahír, és gesztenye



Fölénk nő az idő, mint a falomb,
ránk kérgesedik sok hétköznapi gond,
sorsvonalunk masszív, hajlékony ág,
s már nem jajdulunk, ha fejsze éle vág.

Pedig olykor gyökerestül kéne
mindent szakítva, új ösvényre lépve,
menni, futni túl ezer hegytetőn,
menni, míg egy vad folyó szembe jön,

és sodródni a háborgó árral,
összekeveredni iszappal, sárral,
tajtékok között partra csapódva
belesimulni forró lábnyomokba.

De mi csak állunk, törzsünk töretlen,
állunk a szelíd, csöndes rengetegben,
gólyahírre hullik a gesztenye -
s maradunk úgy is, ha menni kellene.


 
 
0 komment , kategória:  Sárhelyi Erika  
Nagyhalászi történet folytatása...
  2015-04-20 12:05:01, hétfő
 
 



Miután Halász eltünt a viharban, szegény párja hűségesen várja. 2 tojást megsemmisített, mert tudta, hogy nincs költőtársa, így nem tudja kikelteni őket...de a harmadik tojásnál nagyobb volt az anyai érzése úgylátszik, mert nem dobta ki. Talán vár egy új párra??? Most elment reggelizni, és nincs, aki felváltsa a tojáska melegítésével! Ebből mi lesz még???? Szomorú ez az év is Nagyhalászban!



2015.április 21. Jött egy deli legény messziről, mert nagyon koszos a ruhája, és befogadta az asszonyka. A him gólya kidobta a 3. tojást.






2015. április 27. Nagyhalászi fészek szépen kivirágzott az első közös tojás örömére!






Nagyhalászi kamera linkje: Link






2015.május.29. Az első tojásból kibújt az első bucika!!!!





Ma délután kikelt a második fióka is!!! Legalább nem lesz korkülönbség köztük! De jóóó! Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatok, kamerák  
Amikor valami elkezdődik, általában nem tudod, hogy fog ...
  2015-04-20 11:49:32, hétfő
 
 





Amikor valami elkezdődik, általában nem tudod, hogy fog végződni. A ház, amit el akartál adni, az otthonod lesz. Azok a szobatársak, akik rád erőltették magukat, a családoddá válnak. És az egy-éjszakás kalandod, akit eltökéltél, hogy elfelejtesz, életed szerelme lesz. Az egész életünket azzal töltjük, hogy a jövőnkért aggódunk, tervezzük a jövőt, próbáljuk megjósolni a jövőt. Megpróbáljuk kiegyengetni az utunkat, de a jövő állandóan változik. A jövő a legrejtettebb félelmeinket rejti és a legvadabb reményeinket, de egy dolog biztos, ha egyszer megmutatja magát, a jövő sose olyan, mint amilyenre számítunk.

Grace klinika c. film






 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Helen Csok: Kívánság
  2015-04-20 00:31:22, hétfő
 
 





Helen Csok: Kívánság



Jó lenne mindenkit szeretni,
Aki engem viszontszeret,
Aki őszintén nyújt kezet.
Aki mosolygón rám tekint,
Aki elmegy, de visszaint.
Aki a jobbomon halad,
Aki mindig velem marad.

Jó lenne mindenkit szeretni,
Akkor is, ha nagyon nehéz.
Azt is ki jön, és rám se néz.
Vagy, ha rám néz, de mégse lát.
Aki felró minden hibát.
Aki vádol, ha nincs miért,
Ki meghallgat, de meg nem ért.

Jó lenne mindenkit szeretni.
Elfogadni más igazát.
Nem aratni, csak mindig vetni...
Szebb lenne tőle a világ!







 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 231 db bejegyzés
e év: 2444 db bejegyzés
Összes: 12932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 832
  • e Hét: 4090
  • e Hónap: 25990
  • e Év: 115600
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.