Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Lázár János mikor küldi rá a KEHI-t saját minisztériumára!
  2015-04-20 21:01:02, hétfő
 
  A héten számtalan uniós projekt finanszírozását állította le Brüsszel, és 700 milliárdnyi támogatás szabálytalan elköltése után várhatóan 70 milliárd bírságot kell fizetnie a magyar államnak. Vagyis az adófizetőknek. Kíváncsian várjuk, Lázár János mikor küldi rá a KEHI-t saját minisztériumára!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
létezik vajon olyan fideszes szavazó, aki szerint Andy Vajna
  2015-04-20 20:32:25, hétfő
 
  létezik vajon olyan fideszes szavazó, aki szerint Andy Vajna éves tízmilliárdos lopása rendben van?


Ami nem a fidesz(illetve, pontosabban: orban viktor) zsebenbvan, az az ellenseghez kerul. Es hat az ellenseg fenekedik szep magyar hazankra, allando az eletveszely, eleg egy kis latulas es torkunkon a kes, szoval nagyon helyes hogy minden forintot a Nemzeti Oldal emberei tegyenek zsebre.
Igy volt ez Simicska Lajossal is.


tessék, lehet válogatni:

Rákosi Mátyás: Aki nincs velünk, az ellenünk van.
Kádár János: Aki nincs ellenünk, az velünk van.
Grósz Károly: Aki ellenünk van, az is velünk van.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Elég nagy erő kezd összeállni”
  2015-04-20 20:24:37, hétfő
 
 
,,Elég nagy erő kezd összeállni"


Az írás a Népszabadság 2014. 03. 11. számában jelent meg.



Kácsor Zsolt
Népszabadság

Az egyik későbbi nyertes ott bábáskodott a haszonbérleti pályázatok előkészítésénél
hirdetés

A lapunk birtokába került dokumentumok alapján feltételezhető, hogy a ,,hortobágyi földmutyi" néven elhíresült állami ingatlanosztást már három évvel ezelőtt ,,előkészítették".

Mint beszámoltunk róla: a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) haszonbérleti földpályázatán olyanok is nyertek, akik nem a valós lakóhelyük szerinti címmel pályáztak, sőt több száz hektárhoz jutottak cégek, amelyeket a kiírás után alapítottak.

Egyes győztesek személye, valamint az elnyert területek elhelyezkedése részben választ ad arra, hogy a HNP és a Hortobágyi Nonprofit (HN) Kft. a múlt évben miért mondta vissza egy LIFE-projekt megvalósítását, s miért mondott le csaknem hárommilliárd forint, már megítélt és elnyert európai uniós támogatásról.



A megoldás valahol Faluvéghalma közelében keresendő, ugyanis a LIFE-projekt ezen a területen valósult volna meg.
Konyhás István / Népszabadság

Az agrártárca indoklása szerint a LIFE-program jogilag ott bukott el, hogy a HN Kft. meg akarta venni a Hortobágyi Faluvéghalmi Kft.-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. közbeiktatásával. Az ügylet azonban kútba esett, mert papíron vagyonvesztéssel járt volna, s így - a tárca szerint - ,,a hűtlen kezelés kockázatát" rejtette magában. De van egy másik, nem hivatalos magyarázat is: a pályázat visszamondásával a területet ki lehetett osztani négy-öt olyan cégnek, amely mögött igazából egyetlen érdekcsoport állhat.

A LIFE-projekttől függetlenül ugyan, de a földosztáshoz érdekes adalékkal szolgál az a jegyzőkönyv, amely a HN Kft. felügyelőbizottságának egyik 2011-es ülésén készült.
hirdetés

Az irat szerint az ülésen jelen volt Kun Péter tiszacsegei gazdálkodó, a Hortobágy Menti Húsmarhatartók Szolgáltató Szövetkezetének igazgatósági tagja, aki egy tanyán tizenöt éve foglalkozik állattartással. A bizottság előtt Kun nyíltan kijelentette: ,,Amit mi szeretnénk, az 1422 hektárt érintene."

A kft. szívesen ad 200-300 hektárt legeltetési szerződés keretében, de nem hiszem, hogy a kft. lemondhatna... 140 millió forint támogatásról... ezt az összeget nem tudja átengedni a magánszférának

Mint elmondta, ,,amennyi gazda most összeállt, hogy közösen értékesítünk és vásárolunk terményeket, most ez 2500 tehenet jelent, ez a szám meg fog másfélszereződni három éven belül, tehát elég nagy erő kezd ott nálunk összeállni, és ez akkor lehet igazából ütős, ha egy területen gazdálkodunk".

Kun Péter közölte: egyeztetett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel, aki ,,tegnap este is megerősített abban, hogy kormányprogram a kis- és középvállalkozások megerősítése".

A beszélgetést Ertsey Imre, a felügyelőbizottság akkori elnöke azzal vágta el: ,,Ez tájékoztató beszélgetés, hivatalos állásfoglalást nem is tudunk adni." Majd karakán módon leszögezte: ,,A kft. szívesen ad 200-300 hektárt legeltetési szerződés keretében, de nem hiszem, hogy a kft. lemondhatna 1400 hektár támogatási hátteréről. Ez 140 millió forint. Arról van szó, hogy ezt az összeget nem tudja átengedni a magánszférának."

Nem meglepő, hogy Ertsey azóta már nem tagja a felügyelőbizottságnak, viszont bekerült a felügyelőbizottságba Kun Péter egyik rokona, Kun Csaba. Az sem meglepő, hogy az idézett beszélgetés után három hónappal a HNP haszonbérleti szerződést kötött Kun Péter feleségével, Kunné Kocsis Enikővel 83 hektárnyi védett természetvédelmi területre.
hirdetés

A vihart kavaró földosztás felől már érthetővé válik Fazekas miniszter 2013 januárjában tett bejelentése is, miszerint a földalapból csaknem 7000 hektár átkerül a nemzeti parkhoz azzal a céllal, hogy kiadják gazdáknak haszonbérletbe. A miniszter egyúttal bejelentette: az MNV Zrt. helyett a jövőben a HNP gyakorolja a tulajdonosi jogokat a Hortobágyi Nonprofit Kft. fölött.

Ennek azért volt jelentősége, mert a HN Kft. élére ezután kinevezték Fazekas régi bizalmasát, Szabó Csabát, aki korábban a vörösiszap-katasztrófa miniszteri biztosa volt. Ez után, 2013 nyarán - a pályázati kiírás előtt - Szabó tanácsadói szerződést kötött Kun Péterrel havi bruttó 150 ezer forint értékben határozatlan időre.

Rövid idő múlva Szabó Csaba már távozott is a HN Kft. éléről: tavaly év végén az állami TIG Kft. élére került, de ma már ott sincs pozícióban.

A múlt hónapban Gőgös Zoltán MSZP-képviselő már feszegette Kun Péter esetleges ,,bábáskodását" a földosztásban. Erre Kun az MTI-nek közleményt adott ki, amelyben azt írta, sem az értékelésben, sem a döntés meghozatalában semmilyen formában nem vett részt. Hozzátette: követeli Gőgöstől, hogy nyilvánosan kérjen tőle bocsánatot a sértő kijelentések miatt.

Egyébként a HNP földpályázatán Kun Péterék természetesen nyertek: a férj és feleség összesen 514 hektárt kapott.


http://nol.hu/belfold/eleg-nagy-ero-kezd-osszeallni-1449367
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az olasz állattenyésztők egyesülete Adolf Hitler-díjjal juta
  2015-04-20 20:20:53, hétfő
 
  Az olasz állattenyésztők egyesülete Adolf Hitler-díjjal jutalmazza a radikális állatvédőket


A Feder Fauna olasz állattenyésztők és -kereskedők egyesülete határozatot hozott, miszerint Hitler-díjat ítél oda "azoknak az állatvédőknek, akik tevékenységüket az emberek rovására folytatják".

A Feder Fauna indoklásában az áll, hogy Führer hozta a világon az első állatvédelmi törvényeket, aki egyébként köztudottan vegetáriánus volt. Noha az említett egyesület az "emberek kárára működő állatvédőket" szándékozza úgymond "megalázni", a zsidók máris felháborodtak a díj nevén és amiatt tiltakoznak, hogy Hitlert "érző emberként ábrázolják".

Olaszország egyetlen nőnemű rabbija, Barbara Aeillo a The Local című portál tudósítójának úgy nyilatkozott, hogy "a díj egy újabb hátborzongató bizonyítéka azoknak a tendenciáknak, amelyek Európa-szerte manapság ismét terjednek".

A díjakat elvileg november végén adnák át Bolognában.

(The Local nyomán)


http://harcunk.info/index.php/hirek/221-az-olasz-allattenyesztok-egyesulete-hitle r-dijjal-jutalmazza-a-radikalis-allatvedoket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnap délután 1-2 ezer ember tüntetett Budapesten az Or
  2015-04-20 20:18:54, hétfő
 
  Vasárnap délután 1-2 ezer ember tüntetett Budapesten az Orbán-kormány ellen.

bezzeg, ha

KORRUPCIÓ!

KIHAGYTAK!

táblákkal vonultak volna.

egy TÖBB MÉZET A MADZAGRA! tábla alá vajon hányan gyűlnének össze?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gazdasági tárca szerint idén 6,2 milliárd forintos játékad
  2015-04-20 20:10:15, hétfő
 
  “A gazdasági tárca szerint idén 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétel várható a Magyarországon működő nyolc (még Sopronban, Debrecenben és Nyíregyházán működik) kaszinó után. Mivel a játékadó az árbevétel 30 százaléka, ezért a teljes piac mintegy 20 milliárd forintra becsülhető.
Mindez persze önbevalláson alapul, a NAV ugyanis nem nagyon lát rá a játékgépekre. Egyrészt az automatákba már nem építették be az integrált ellenőrző készüléket, amely a működése során keletkező adatokat gyűjtené és rögzítené, másrészt szerveralapú összekötésről szó sincs. Így az állam az online pénztárgépek világában a kaszinók esetében sötétben tapogatózik a bevételek tekintetében. Nagyjából az ellenőrzés annyiból állhat, hogy egy meglepetésszerű razzia során a kamerák felvételei alapján vizsgálhatnák a forgalmat. Ilyenről azonban egyelőre nem hallani."

http://40.media.tumblr.com/505a6260fea02b2e41bcf5c7de8abdf4/tumblr_nn3o2vghse1qbg oyio1_500.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a közös Papcsákban, Habonyban és Kecskésné Jolikában? Me
  2015-04-20 20:03:59, hétfő
 
  szocialista brókerbotrányok mindenütt!



Habony Árpád új médiacégének létrehozásához azt az ügyvédi irodát fogadták fel, amelynek alapítója korábban a Hungária Értékpapír Zrt. egyik érdekeltségében volt igazgatósági tag.

Ez mar olyan lesz, mint Alfonzo világszínháza “szegény embernek semmi se sikerül"


Mi a közös Papcsákban, Habonyban és Kecskésné Jolikában? Meg fog lepődni!

Oroszi Babett


2015. április 20. 12:24



Az állami megrendelésekkel jócskán ellátott Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodát fogadta fel Habony Árpád és Győri Tibor új médiacégük megalapításához - tudta meg a Hír24. Ez az az iroda, ahol Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere ügyvédbojtár volt. Sárhegyi Zoltán, az iroda alapítója 2011 végéig a gazdasági rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. igazgatóságának tagja volt. A cég ekkoriban a Hungária Értékpapír Zrt. érdekeltségébe tartozott.



Az Orbán-Simicska háború újabb fejezeteként április elején Győri Tibor, a Miniszterelnökség korábbi államtitkára, valamint Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója 6 millió forintból új holdingcéget alapított. A Modern Media Group Kft. a Heti Válasz információi szerint az új jobboldali sajtóbirodalom központi cége lesz.

A cégbíróságon fellelhető dokumentumokból kiderül, a Modern Media Group Kft. megalapításában egy bizonyos Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda működött közre. A Sárhegyi és Társai ügyvédi irodát az 58 éves Sárhegyi Zoltán alapította évtizedekkel ezelőtt. Az irodában dolgozik ügyvédként Sárhegyi felesége, Bártfai Beatrix, Habonyék ügyében is a nej járt el.

Közpénzmilliárdok

Az iroda nevével a vájtfülű olvasók nem először találkozhatnak. Egyrészt itt kezdte ügyvédi pályáját Papcsák Ferenc fideszes politikus, Zugló korábbi polgármestere, aki már kerületvezetőként sem feledkezett meg tanítóiról, és havi 900 ezer forint értékben szerződött velük különböző jogi feladatok elvégzésére. Másrészt alapítója, Sárhegyi Zoltán jelenleg is a választások tisztaságát biztosító és a népszavazási kérdésekben is eljáró Nemzeti Választási Bizottság Fidesz által delegált tagja.

Sárhegyi Zoltán ügyvédi irodája és cége a zuglói megbízás mellett is jócskán kapott állami megrendeléseket 2010 óta. Dolgoztak mind a Nemzetgazdasági, mind a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, tagjai voltak például annak a csapatnak, amely az NFM megbízásából 110 millió forintért vizsgálta felül a privatizációs szerződéseket, ők készítették elő emellett az NGM felkérésére közel 50 millió forintért a kaszinókoncessziós szerződéseket. A szintén állami NIF pedig 2011-ben összesen 1,7 milliárd forint értékben kötött Sárhegyiék magáncégével, a Z.I.B. Consulting Kft.-vel szerződéseket. (720 millió forint, 660 millió forint, 250 millió forint, 22,5 millió forint)

Sárhegyi és a Hungária Értékpapír Zrt.

Ám Sárhegyi nemcsak saját vállalkozásában vállalt szerepet. Az ügyvéd 2010 nyarától a média felé vette az irányt és majdnem másfél évig tagja volt a gazdasági rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. igazgatóságának. Kevesen tudják, de a cégben ekkoriban kisebbségi tulajdonos volt a ceglédi Hungária Értékpapír Zrt. Habonyék ügyvédje tehát az álbróker Kecskésné Jolika egyik érdekeltségében volt vezető - a hungáriás Seres Istvánnal együtt. Róluk bővebben errefelé olvashat.

Telefonon, ügyvédi irodájában sikerült elérnünk Sárhegyi Zoltánt. Kérdésünkre, hogy milyen volt a kapcsolata a Hungária Értékpapír Zrt.-vel, az ügyvéd azt mondta: köti az ügyvédi titoktartás. Felvetésünkre, hogy a cégben nem ügyvédi minőségében, hanem magánszemélyként vállalt szerepet, hiszen az igazgatóság tagja volt, úgyhogy ez esetben nem kötheti az ügyvédi titoktartás, úgy reagált: "De, az ügyvédi titoktartás megköt." Sárhegyi ezután elköszönt és letette a telefont

http://www.hir24.hu/belfold/2015/04/20/mi-a-kozos-papcsakban-habonyban-es-kecskes ne-jolikaban-meg-fog-lepodni/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fideszkdnp Orbán banda nem csak korrupt, de még lop is!
  2015-04-20 19:01:46, hétfő
 
 
A Fideszkdnp Orbán banda nem csak korrupt, de még lop is!
2015.04.19. 20:43

Azért van abban valami nagyon bájos, mikor a most éppen aktuális politikai hatalom visszafelé mutogat a tyúktolvajra, szájában egy baromfi udvar teljes létező készletével, a tojástól a tápon át,a ganéig. De ugye vannak a törvények, van a bizonyíték, meg van némi vaj is néhány fejen minden rendszerben, legyen az jobb, vagy korábbi bukott balnak nevezett, így mostanában a keményen dolgozó kisembernek magának kell megállapítani mit is lát maga előtt nyilvánvalóan ha korrupciós adóforint lopásról van szó a közmunkások ebédszünetében.

Annyit azért nagyon érez a bérből és fizetésből élő felzárkóztatásra váró szerencsétlen adózó, sokan a most meg nem nevezett ellenzéki politikusok közül nem nagyon akarják kimondani az orra előtt zajló dolgokról annak bűnös voltát. Nem, mert ők nem olyanok akik ok nélkül vádaskodnak, meg a bizonyítékok nem egyértelműek, erről ebben a formában így nem lehet beszélni, meg ez úgyis csak lepereg róluk. Pedig manapság már mindenki előtt tisztán ragyog az eddig csak Orbán egy G Viktort fejében létező haveri rokoni rendszer, manapság már nagyüzemi módszerekkel működő, közpénz lenyúlásra alapozott jóléti társadalma. És az is nyilvánvaló lett, ezen hatalmi berendezkedésnek semmi sem drága az adófizetői forintok elherdálásában, azok saját részre és jó létre történő felhasználásában.

Jól kiépített rendszer tartja életben a mostani hatalom meggazdagodásának lehetőségét. Náluk van az ügyészségi vezetés, ami már családi szálakon is kötődik a botrányokhoz, ezért nem is mondható elfogulatlannak, de vizsgálatot elindítónak sem nagyon. Halogatónak, félremagyarázónak, elutasítónak annál inkább. Mert ugye a főnöki rendszer, ami működteti az állam hatalmat is, nem engedi a függetlenséget, az önállóságot, a pártatlanságot. Annál inkább kikényszeríti a megalkuvást, a beletörődést, a rendszer részévé válást. Így erről az oldalról nem igazán várható megoldás, és a kisember már tudja a korábbi tapasztalatokból, a nagyok mindig megússzák, ezért kár is aggódnia.

Persze azért bosszantja az adózót az orra előtt történő pofátlan lenyúlási hullám, a tőle elszedett megtakarításból való fényűző jólét. De nem igazán tud ellene tenni semmit az érzete szerint, mert magányosan küzd a megélhetésért, és a szüntelenül fülébe duruzsoló megmondóemberek szerint nem is történik itt semmi, csak a képzelete játszik vele. Ebben az országban teljesen normális háromezer milliárdnyi magánnyugdíj vagyon nyom nélkül való eltüntetése. Rendben van a Közgép, a Századvég, a közmédia meg a többi kormányközeli cég éveken keresztül való közpénzzel való tömése. Nincs semmi gond a trafikok államosításával, aztán nagyobb részt a híveknek való átjátszásával. Azzal sincs semmi gond, ezt a trafikmutyit egy Lázár Jánoshoz közeli ember vezényli le úgy, hogy a végén János többet ér, mint amennyije addig volt. Nem gond a földek átjátszása sem a gazdák helyett a műkörmös köze nincs hozzá emberkéknek. De az is ok, a kis mitugrász táskacipelő futsalos is százmilliókért vesz magának villát, mert ugye a család, akire annyira büszke, segít neki. Nem zavarja az embereket az azóta miniszterré kinevezett közröhej kis csicska ezen ház fenntartását nem is engedhetné meg magának a legális jövedelméből. Vagy a belváros korábbi ura is messze túl jól él a látható jövedelménél. De ez is rendben van, törvényesen nyúlt le ingatlanokat, mindenkinek visszaosztotta a neki járó részt, így nyugodtan alhat folyton bővülő lakóparkjában. De ezek csak a látványos kormányzati főgecik, akik pofátlanul nem urizálnak. És családi összefogással élnek jól.

De itt van maga a miniszterelnök is. Az ő stadionja is csak úgy lett a kert végében. Az teljesen rendben van, abban nincs semmi lopás, vagy közpénz. Dehogynem! Meg sok ember hülyének nézése is. Ráadásul ott van neki a helytartója is, aki hol egymilliárdról felejtkezik el, hol egy orosz cégről. De nem felejt el egyetlen pályázaton sem elindulni, egy támogatást megpályázni, és abban nyerni. Ahogy nem felejti el azt sem, diszkréten hallgatnia kell Orbán egy G Viktor nála tárolt vagyonáról is.

De a családról sem szabad elfelejtkezni. Főleg a gyerekekről. Hiszen ők már a saját lábukon állnak a közpénzből, a saját kikötőjükben világítják ki az ország egyre több stadionját, és közterét. Mert ők ebben nagyon jók, és más ezt nem is tudná megcsinálni. Meg nem is érdemes neki. De a család több helyen is megállja a helyét. Foglalkoztatja őket a párthoz kötődő önkormányzat, állami cég, akár több helyen is. Mert a család az nagyon fontos, főleg ha az keresztény, demokrata, és nemzeti.

A legjobb az, mikor teljesen hülyének nézik a szavazót. El akarják hitetni vele, a brókerek rossz emberek, a befektető is hülye, és Matolcsy a szent, aki nem ellenőrzi őket. Bele akarják verni azt a hazugságot, az autó pályát úgy kell építeni, hogy a közpénz arany kalapácsából gyémánt forgácsok hulljanak le, és azokat még ki is kell fizetni az adózóknak. Higgye el a kedves szavazó nincs itt semmi korrupció, a hatalom jóléte csak látszat, ők az emberekért dolgoznak, és megvédik őket a túlzott éleslátástól. Elég az nekik ha elhiszik amit mondanak nekik, a többiről az az akadékoskodó tisztesség tehet, amire nem is kell figyelni. Ne is nyissa ki senki a szemét, vagy ha azt meg is teszi, ne lásson vele, mert a feltáruló valóság miatt még akár rosszul is érezné magát- nyomja az arcába a hatalom a szavazónak. Mert ugye eddig is ez ment, csak most gátlástalanabbul. Már csak az a kérdés, vajon meddig?

http://banditapolitika.blog.hu/2015/04/19/a_fideszkdnp_orban_banda_nem_csak_korru pt_de_meg_lop_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnában csökken az Európa iránti lelkesedés
  2015-04-20 18:57:19, hétfő
 
  Ukrajnában csökken az Európa iránti lelkesedés


2015. április 20., 08:35
Privátbankár


Több mint egy év telt el az ukrajnai forradalom óta, melyben megdöntötték az oroszbarát rendszert és a nyugat felé fordult az ország. Ám eredmények nincsenek, sőt a helyzet csak romlik: háború, gazdasági válság, infláció, növekvő szegénység. Múlik a nyugat iránti lelkesedés, egyre nagyobb a kiábrándultság.

Sehol nem volt akkora az öröm a kormányváltás után, mint Lvivben, a korábbi Lembergben, Galícia fővárosában. A helyiek azt remélték, rövidesen felzárkózhatnak a közeli Lengyelország szintjére, melynek életszínvonala (amely nagyjából a miénkkel egyezik meg) összehasonlíthatatlanul magasabb volt az ukránnál. Ehelyett azonban csak rosszabb lett a helyzet, ahogy egy, a Reutersnek nyilatkozó helyi autószerelő mondta: Európa Szomáliája lettek.

Galícia

A terület Ukrajnán belül kissé eltérőnek mondható, mivel itt a történelem folyamán csak a 2. világháború után volt orosz (szovjet) fennhatóság. A terület a tatárjárás után a mai Ukrajna egész területével együtt Lengyelországhoz került, de mikor a 18. században Ukrajna többi része Oroszországhoz került, Galíciára Ausztria tette rá a kezét. Az 1. világháború után újra lengyel uralom következett, majd a 2. után a szovjet. Így, miután történelmük során sokkal inkább tartoztak Európához, mint Oroszországhoz, ők örültek leginkább a tavalyi Európa-párti váltásnak.
Az IMF küldöttsége Kijevben.

Amikor aztán kitört a háború a donyecki szeparatista oroszokkal, a Lviv lakosai lelkesen csatlakoztak, mint önkéntesek, lángolt köztük az ukrán nacionalizmus. Aztán ahogy egyre több lett köztük a halálos áldozat, a sebesült, és a sok háborús költség elszegényítette a vidéket, elmúlt a háborús lelkesedés. Most már úgy gondolják, semmi értelme az áldozatnak. Végül is egy viszonylag kicsi, oroszok által lakott területért megy a harc, a nacionalista hevület múltával ennek nem sok értelmét látják.

A lehetőségek

Az elégedetlenség már csak azért is érthető, mert ez a terület profitálhatna a legtöbbet az EU-val való szorosabb kapcsolatokból, miután közvetlenül határos Lengyelországgal. Idetelepülhetnének nyugati cégek gyárai, miután jól képzett és meglehetősen olcsó munkaerő várná őket. A hrivnya közelmúltbeli leértékelődése óta a helyi átlagfizetés mindössze havi 140 euró. A háború és az ennek nyomán fellépett súlyos válság, ami az ország fizetésképtelenségéhez is vezethet, egyelőre távol tartja a tőkét.

Az egyetlen szegmens, amiben növekedést észleltek a helyiek, a belföldi turizmus megélénkülése. Sokan, akik külföldi utat terveztek, most a hrivnya meggyengülése miatt inkább belföldön töltik el szabadidejüket, és egyik közkedvelt célpontjuk Lviv és a közeli Kárpátok.

A béke segítene

Ezek után kérdés, hogy az ukrán kormánynak érdemes-e a háborús helyzetet fenntartani, több mint egy éves eredménytelen küzdelem után. Megnyerni nem lehet, hisz ott a hatalmas orosz medve a túloldalon. A béke ugyan a vitatott területek elvesztésének mintegy elfogadásával jár, de Ukrajna nélkülük is hatalmas ország marad, 40 millió lakossal. Béke esetén viszont hamar ki lehetne aknázni a nyugati orientációból eredő gazdasági lehetőségeket, talán Oroszországgal is normalizálódhatnának a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok, és az ország megindulhatna a gazdasági növekedés útján, és népe is úgy érezhetné, érdemes volt Európa felé fordulni.


http://privatbankar.hu/makro/ukrajnaban-csokken-az-europa-iranti-lelkesedes-28028 1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme 7 bizonyíték, hogy MSZP csúnyán lepaktált a Fidesszel
  2015-04-20 18:17:40, hétfő
 
 
Íme 7 bizonyíték, hogy MSZP csúnyán lepaktált a Fidesszel
2015. április 20. 12:34 - Első Kézből

Lassan a Hold túlsó feléről is látszik, hogy nagyon nem stimmel valami a szocialista párttal. Egyre többen látják, hogy az MSZP impotenciája már nem magyarázható egyszerűen bénasággal. Hogy szocialistáink - amolyan politikai Mr. Beanként - forgatókönyv szerint, szándékosan játsszák az örök balfasz szerepét. Mert valakiknek nagyon megéri ez így.

Összegyűjtöttük 7 nagyon gyanús jelét annak, hogy az MSZP és a Fidesz sunyin összejátszik a háttérben.



1. Rogánt nem támadják a 2014-es kampányban

Az MSZP teljes tavalyi kampánya egy tragikomédia volt, de voltak mozzanatok, ahol egészen leplezetlenül lógott ki a lóláb, hogy a szocik a Fidesz kottájából játszanak.

Ennek mintapéldája volt az MSZP totális passzivitása Rogán Antal ingatlanbotrányai kapcsán. Az MSZP magyarázhatatlan módon nem csapta le az elképesztő magas labdának számító ügyet, amelyet a kisebb pártok, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció vittek tovább. Rogán ellen Juhász Péter (Együtt-PM) tett feljelentést, vagyonnyilatkozati eljárást pedig Kerék-Bárczy Szabolcs (DK) kezdeményezett.

6040750_c75dfe029bf85a94161dc853e0290a6c_o.jpg
Ezt a szórólapot nem akarta teríteni az MSZP



Ron Werber, a MSZP kampánytanácsadója másfél héttel a választás előtt szórólapot készített Rogán Antalról, amelyen felhívta volna a nyilvánosság figyelmét Rogán valós vagyoni helyzetére. A fővárosi szocialisták azonban több helyen eleve nem kértek a szórólapból vagy nem voltak hajlandóan azt teríteni. Komoly felháborodást keltett az MSZP választási szövetségesei körében, amikor kiderült, hogy a Rogán-ügy számos értesülése már korábban a szocialisták birtokában volt, de sokáig visszatartották azt.

2. Molnár Zsolt, a sötét ló

Még jobban ledöbbentett mindenkit, amikor kiderült, hogy Molnár Zsolt, az MSZP akkori kampányfőnöke több baloldali médiumnál igyekezett elérni, hogy vegyék le a napirendről (!) a Rogán-botrányt.

Az MSZP-közeli Egyenlítő Blog arról panaszkodott, hogy a Molnár által vezetett fővárosi szocialisták rendszeresen akadályozták, hogy nekimenjenek a Fidesz fontosabb budapesti politikusainak. Az egyenlítősök szerint Rogán mellett különösen védett fideszesnek számított Tarlós István főpolgármester, akivel Molnár köztudottan jó viszonyt ápolt.

molnar1.jpg

Molnár Zsolt egyébként is az MSZP egyik legsötétebb figurája: szkinhedből lett ,,baloldali" politikus, suhancként Göncz Árpád emlékezetes 1992-es kifütyülésén is jelen volt. 2002-ben ügyvédként még a Fidesznek dolgozott, illetve az óbudai helyi választási bizottságban ő volt a Fidesz és az MDF delegáltja. Az MSZP elbénázott 2014-es kampánya után megszűnt a kampányfőnöki megbízatása, most a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, ahol teljes harmóniában működik együtt a Fidesszel.

3. Mesterházy és Tóbiás védettsége a Fidesznél

A Fideszt igazán nem lehet azzal vádolni, hogy kíméletes lenne az ellenfeleivel. Épp ellenkezőleg: nincs az a hazugság és nincs az az aljasság, amit ne engednének meg maguknak az ellenfél gyalázásában. Elég legyen most arra a patologikus gyűlöletkampányra utalnunk, amit Gyurcsány Ferenccel szemben folytatnak gyakorlatilag a megjelenése óta.

Ehhez képest több mint gyanús, hogy a választási kampányban milyen védettséget élvezett a támadások alól Mesterházy Attila - aki pedig (mint az ellenzék hivatalos miniszterelnök-jelöltje!) a logika szabályai szerint pont hogy a fideszes céltábla közepén kellett volna álljon. A magnógyerekek mégis folyamatosan a jóval kisebb súlyú Együtt és DK vezetőit gyalázták, a ,,Gyurcsány-Bajnai korszak" visszatérésével riogattak, a haveri MSZP-s jelöltet pedig látványosan békén hagyták.

03o-ogy-0521-ka-5-colour.jpg

Ugyanez az alku figyelhető meg manapság Tóbiás József és a Fidesz között. Mi békén hagyunk titeket - cserébe ti nem bolygatjátok az égig érő korrupciós ügyeinket és hagytok minket nyugodtan lopni. Legfeljebb írtok heti két sajtóközleményt, hogy kifelé le legyen tudva az ellenzékiség, oszt jónapot.

4. A Szili Katalin-tagozat

Az MSZP-nek létezett egy egészen sötét alakokból álló szárnya, Társadalompolitikai Tagozat néven. Egyikük, Sipos József például 2006 őszén sunyiban beengedte a fideszes irányítás alatt álló Magyar Rádió tudósítóját az MSZP választmányának zárt ülésére, így kiszivároghattak az ott elhangzottak. Gazsó Ferenc, a tagozat elnöke éveken át az MSZP progresszív szárnyát támadta, amelyik le akart számolni a régi mutyik világával.

A tagozat élen járt Szili Katalin 2005-ös köztársasági elnöki jelölésében is. Azóta szerencsére mindenkiről kiderült, hová húz. Szili kollaboráns tevékenysége teljesen nyilvánvalóvá vált: az egykori szocialista házelnök már tavaly ősszel is a fideszes jelöltnek kampányolt Szegeden, idén pedig elnyerte végső jutalmát: havi 997 000 forintért a Miniszterelnökségen dolgozhat Orbán Viktornak.

11080884_800766236681244_2551013617140857920_n.png

Gazsó Ferenc 2012-ben a Magyar Érdemrend középkeresztjét kapta meg Orbán Viktortól. Szili Katalin tanácsadója, Galló Béla pedig a kormánypropagandaként működő Mozgástérblog szerzőjévé avanzsált. A Társadalompolitikai Tagozat egyébként 2011-ben megszűnt, de szellemisége a pártban tovább él.

5. Nagykoalíció az önkormányzatokban

A városi képviselő-testületekben a legkülönbözőbb ügyekben születnek alkalmi vagy tartós Fidesz-MSZP-nagykoalíciók. Van, hogy szimbolikus ügyekben értenek egyet (pár napja például MSZP-s szavazattal ment át egy hajléktalanokat kitiltó javaslat Szentendrén), de a leggyakrabban természetesen valamilyen anyagi érdek hozza össze a feleket: a városüzemeltetésben továbbra is rengeteg elmutyizható pénz van.

Szegeden Orbán Viktor és Botka László közösen golyózhatja ki Simicskát a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-ből, hogy egy CBA-közeli szál kaphasson szerepet a jövőbeni fejlesztésekben.

botka_nbb_ujfekvo.jpg

Tavaly egy CBA-érdekeltségébe tartozó új bevásárlóközpont, a Szeged Nova nyithatta meg kapuit a Tisza-parti városban, ami azért nagy szó, mert a kormányzati plázastop ideje alatt épült. Az kellett hozzá, hogy Botka László szocialista polgármester a város nevében kérjen felmentést a kormánytól a bevásárlóközpont felhúzásához, és - láss csodát - az Orbán-kormány megadta azt.

6. Gazdasági Fidesz-MSZP-polip

A magyar demokrácia legsötétebb lapjaira tartozik a Class FM - Neo FM mutyi, amely egyben rávilágít a ,,geci Fidesz - lúzer, megalkuvó MSZP" felosztásra is. A két, országos rádiófrekvenciát 2009-ben leosztották egymás között a pártok mögött álló gazdasági érdekcsoportok - kiszorítva a korábbi Sláger és Danubius rádiókat.

_bumerang_neo_fm.jpg

Aztán 2010 után a Fidesz a saját érdekkörébe tartozó Class FM-et telenyomta állami hirdetéssel (ergo: közpénzzel), míg a Neo FM-et teljes éhhalálra szorította, amely 2012-ben meg is szűnt. A baloldal így duplán ráfaragott a rádiómutyival: bemocskolta magát egy velejéig tisztességtelen bizniszben, mégsem részesült a piszkos pénzből. A messziről bűzlő korrupció miatt egyébként lemondott az ORTT elnöke, Majtényi László.

10557207_798149433609591_3717321788426456347_n.png

De néhány hetes hír, hogy 2014-ben a három legnagyobb összegű agrártámogatást három pártközeli oligarcha: Simicska Lajos, Csányi Sándor és Leisztinger Tamás cégei nyalták fel. Sorrendben: 5,95 milliárd, 5,94 milliárd, illetve 3,79 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás ütötte a markukat, amelynek 83 százaléka európai uniós pénz, a többit a magyar adófizetők dobták össze nekik.

7. A pártpénztárnokok érinthetetlensége

Aki nem reménytelenül naiv, az pontosan tudja, hogy a nagy pártok finanszírozása Magyarországon jelentős részben illegális pénzekből: a szürke- és feketezónából, a gazdasági és a politikai alvilág polipszerű összefonódásaiból származik. A Transparency International, a K-Monitor és Átlátszó számtalanszor kimutatták, hányszor több pénz szivárog be a nagy pártok kampányába, mint amennyit legálisan bevallanak.

00201444.jpg
Szekeres Imre és Puch László



Ehhez képest több mint gyanús, hogy mindezidáig még csak fel sem merült a két pártpénztárnok: Simicska Lajos és Puch László büntetőjogi érintettsége. Miközben a keményen dolgozó kisembereket bagatell ügyek miatt vegzálja az adóhatóság és a rendőrség, addig a két legnagyobb tolvajpárt pénztárnoka, akik többmilliárd forintnyi feketepénzt forgattak meg, két évtizeden át teljes nyugalomban várhatták a soron következő választásokat. Hiszen tudták: akár a Fidesz, akár az MSZP nyer az emberek jóvoltából, valójában ők maradnak hatalmon.


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/04/20/7_bizonyitek_hogy_mszp_csunyan_lepaktalt_a_ fidesszel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.