Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
ÁLLAMTITOK, NE ADD TOVÁBB: Árpád kommunikációs tanácsai Vik
  2015-04-21 18:46:53, kedd
 
 
ÁLLAMTITOK, NE ADD TOVÁBB: Árpád kommunikációs tanácsai Viktor vidéki turnéjára


Bede Márton
politika
ma 18:13


Kedden Miskolcon járt Orbán Viktor, aki Sopron, Eger és Zalaegerszeg után a borsodi metropoliszba is eljutott a Modern Városok fantázianevű vidéki turné keretében. Az utána tartott sajtótájékoztatóról már beszámoltunk, viszont arról még nem, hogy a helyszínen a 444 birtokába jutott egy dokumentum, amelyet egy ,,Árpád" aláírású személy jegyez, és a miniszterelnöknek adott kommunikációs tanácsok gyűjteménye. Most ezt tesszük közzé.
Fotó: Botos Tamás


Viktor,

Akkor ahogy megbeszéltük, küldöm a vidéki turnéval kapcsolatos tanácsaim. Még nem kaptam meg, hogy pontosan mely nagyvárosokba tervezel menni, kérlek majd értesíts. Ha végül mész Szegedre, akkor mindenképpen egyeztessünk előtte, mert ott a Komcsibotka miatt külön akcióterv kell.

Az ügyrendi dolgokba én bele nem szólnék, inkább foglalkozzunk a kommunikációval. Feltételezem fél napnál többet legfeljebb Székesfehérváron akarsz eltölteni, így ennek megfelelően írtam a tanácsaim.

Amikor reggel lementek, a kocsiból kiszállás után ne állj le, céltudatosan menj be a tárgyalások helyszínére. Ha valami helyi lakos nagyon integet, akkor kedvesen, de határozottan ints oda, de éreztesd, hogy neked erre még nincs időd. A fővárosi sajtó addigra még tuti nem ér le, a helyiek meg nem fognak rólad előnytelen fotót csinálni, úgyhogy ne tarts az udvariatlanságtól.

orban_viktor_miskolc_19

Az érdemi rész utáni sajtótájékoztatón viszont már a legjobbat kell hoznod, kérlek figyelj az alábbiakra

A legújabb kutatások szerint kelet-európai, autokrata hajlamú vezetők számára 30 perc késés a tanácsos, ennyi idő után már minden megjelent megváltóként fog fogadni.
Hagyd, hogy a helyi polgármester dumáljon, ő úgyis lelkesebben tudja előadni az új autópályát és az ipari parkot, neked csak alá kell húznod pár lényeges dolgot.
Amikor te következel, elsőként mindenképpen a megjelent vallási vezetőket köszöntsd először. Ez majd érezteti a helyi politikai elittel, hogy te és a jóisten sokkal felettük álltok.
Minél gyakrabban említsd, hogy ,,a kormány ennyi vagy annyi milliárddal támogatja ezt vagy azt a projektet". Az Európai Unió nevét TOVÁBBRA SE említsd, ez végig így lesz ebben a ciklusban.
Ha valamilyen digitális fejlesztésről írtok alá megállapodást, mert éppen arra adott pénzt az EU, ne bonyolódj bele a technikai részletekbe. Senki nem várja el Tőled, hogy tudd, mi az a laptop. Ha például ,,okos városokról" van szó, akkor te beszélj ,,intelligens térfigyelő kamerákról", amiknek köszönhetően a nyugdíjasok nagyobb biztonságban lesznek.
Nagyon úgy tűnik, hogy a rezsicsökkentés után ráállunk a teljes foglalkoztatásra, mint központi üzenetre. Beszélj arról, hogy néhány éven belül meglesz a teljes foglalkoztatás, még olyan városokban is, mint Miskolc. Imádni fogják.

orban_viktor_miskolc_10
Újságírói kérdések

Ismét jelzem, hogy nem értek egyet azzal, hogy erre lehetőség legyen. Értem, hogy most erőltetitek ezeket, és vannak már heti kormányszóvivői sajtótájékoztatók is a Lázár Janival, de neked nem kellene belemenned ebbe az utcába.
Valószínű, hogy miután észreveszik, hogy ezeken az eseményeken lehet kérdezni a miniszterelnököt, a budapesti újságírók elkezdenek követni a vidéki turnédon. A legegyszerűbb, ha a Havasi apródod elintézi, hogy ezek ne kapjanak szót. Elég könnyű megismerni őket: szakadt tornacipő, farmer, kócos haj, és fiatalabbak, mint a helyi sajtó képviselői.
Ha mégis kellemetlen kérdést kapsz, háríts mindent a helyi döntéshozókra. Ha például Miskolcon valaki azzal jön, hogy miért kell elüldözni több száz csóró cigányt a leendő diósgyőri stadion helyéről, akkor vess be valami olyan panelt, hogy ,,a kormány minden esetben tiszteletben tartja az itt élő emberek döntéseit".
Bármilyen baráti vállalkozóval kapcsolatban kérdeznek, válaszodban csak arról beszélj, hogy Magyarországon mindenki egyenlő, és sok sikert kívánsz minden iparkodó üzletembernek.
Ha rólam kérdeznek, akkor kérlek maradjunk az eddigi ügymenetnél. Én ezeknek a pöcsöknek nem létezem.
Havasi azt írta a legutóbbi jelentésében, hogy mindig fog neked intézni vastapsot a teremben. Azt várd meg.

orban_viktor_miskolc_11
Kötetlen program a sajtótájékoztató után

Üdvözöld kézfogással az első két sorban ülőket, de csak a vallási vezetőkre legyen néhány mondatnyi időd. Az indokaim lásd fenn.
Az épület előtt biztosan rajongók fognak várni, ezekre szánj 10-15 percet. Azt tippelem, nem lesznek már akkora tömegek, mint két-három éve.
Lehet, hogy valamelyik nyugdíjas megkérdezi, hogy ,,hol vannak a fiatalok?" Imádnak ilyeneket kérdezni. Mondd, hogy ,,dolgoznak", vagy azt, hogy ,,most két év nyugalom következik, majd jönnek, amikor igazán szükség van rájuk".
Ha vannak ellentüntetők, ne foglalkozz velük. A Lázár Jani már annyira kész van magától, hogy azzal szórakozik, hogy ilyenekkel dumcsizik.
Bármi helyi érdekű kérdés van, passzold át a polgármesternek, úgyis ott fog melletted állni. ,,A fürdőkomplexumot akkor mikorra is fejezzük be, Ákos" - ilyeneket mondj.
Mindenért a bankokat hibáztasd.
Ha valami aktuális problémáról beszélnek, játszd meg te is az ugyanolyan megdöbbent kisembert, mint a kérdező. Például ha a karcagi piramisjátékról van szó, olyanokat mondj, hogy ,,én sem értem", meg ,,ki gondolta volna, hogy van Karcagon 20 milliárd forint" vagy ,,fogalmam sincs, hogy bízhatták a pénzüket arra a nőre".
Minden papírfecnit írj alá, mindenkivel fényképezkedj le. Kizárt, hogy akinek ezt megteszed, legközelebb ne ránk szavazzon.

Ha letelt a 15 perc, köszönj el, és határozottan indulj el a kocsi felé. Ha bármilyen helyzetben azonnali segítségemre lenne szükséged, kérlek hívj.

Hajrá!
Árpád

ui: A századvéges számlát akkor ahogy megbeszéltük?

http://444.hu/2015/04/21/allamtitok-ne-add-tovabb-arpad-kommunikacios-tanacsai-vi ktor-videki-turnejara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bankok, brókerek és a Fidesz
  2015-04-21 18:39:01, kedd
 
  Bankok, brókerek és a Fidesz

KvcsL 2015. április 20., hétfő 13:45

A rendszerváltás óta, azaz a jogállamban egyre rendszeresebbek a bankbedőlések. A Postabanktól a Kulcsár ügyig, a Quaestor és a Buda-Cash. Szép sorozat. Princz Gábor olcsó ítélettel megúszta. A Princz Gábor vezette hitelintézet megalakulásától kezdve dinamikusan növekedett, miközben gazdálkodásáról mindvégig csak homályos információk kerültek napvilágra.

A bank pénzügyi mutatói átláthatatlanok voltak, a legtöbb esetben csak összevont számok, százalékos adatok ,,írták le" a pénzintézet eredményeit. Az első Fidesz-kormány 152 milliárd forintot ölt az adófizetők pénzéből a Postabank konszolidálásába. A helyreállítás költségeit később több ponton támadták, mondván “túlkonszolidálás" történt. Tarafás Imrének, az ÁPTF elnökeként akkoriban tett kijelentése szerint például elegendő lett volna 92 milliárd forint is." broker

A K&H botrányban 12 év után sincs ítélet. A brókerbotrány még 2003 nyarán tört ki, ám azóta sem ért véget. A vád szerint Kulcsár Attila a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégének, a K&H Equitiesnek a munkatársaként jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét, s ezzel 23 milliárdos sikkasztást követett el. Sok vádlott volt, köztük állami cégvezetők, magánbefektetők, sőt, a K&H egykori vezetője, Rejtő E. Tibor is. Mindenki tagadta a bűnösségét. 2008-ban hozott elsőfokú döntést a Fővárosi Bíróság 24 vádlott ügyében. Ekkor Kulcsár Attilát 8 évre és 230 millió forint vagyonelkobzásra, néhány társát többéves letöltendő szabadságvesztésre és sok tízmilliós vagyonelkobzásra ítélte. Fellebbezések miatt 18 vádlott ügyében másodfokon is folytatódott a büntetőper. Kulcsár többéves hallgatás után ekkor megszólalt, és több érdemi, az addigi vallomásaitól eltérő nyilatkozatot is tett. Az ítélőtábla az új eljárás elrendelésekor Kulcsár Attilát kiengedte az előzetes letartóztatásból, a bróker azóta a főváros területére vonatkozó lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. 2010. május végén a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárásra utasított. 2010. decemberben, több mint hét és fél évvel az ügy kipattanása után újrakezdődött Kulcsár Attila büntetőpere.

A magyar igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek. Az igazságszolgáltatásnak se a pénzt, se a felelősöket sem sikerül megtalálni. Mekkora vagyonok születtek e kétes esetekben? Úgy áll a dolog, hogy se felelősök, se pénz, se elkövető vagy elkövetők, hiszen a politika is érintett benne. A magyar igazságszolgáltatás pedig asszisztál a szabadrablásban. Aztán közpénzből feltőkésítik a bankokat és a mostanában bedőlt magáncégeket.

A magyar igazságtalanszogáltatást sosem érdekli hova tűnt a sok-sok milliárd, és nem is nyomoznak utána. Mert nem tárgya a nyomozásnak. Főleg ha a bróker cég vezére szereti a focit. Az is érdekes kérdés, hogy miért is kell a magyar bankokat mindig feltőkésíteni?

Az utóbbi hetek brókerbotrányai közben a miniszterelnök nem bontotta ki az igazság minden részletét. Mert ő előre látta, de csak a futsal minisztert figyelmeztette, hogy ki kell venni az ott parkoltatott közpénzt. Ez pedig gyöngyszem ebben az ügyben. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és az Magyar Fejlesztési Bank is, hogy már 2011-ben, a második Fidesz-kormány alatt feljelentették a Quaestor gyanúsnak ítélt állami hitelét. A rendőrség közölte, hogy nem érkezett semmiféle feljelentés. Még mielőtt valaki arra gondolna, hogy valaki biztosan hazudik, a Kehi később újabb közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy 2011 óta vizsgálták a hitelt, de csak most jutott el a feljelentésig. A bedőlés után. Oszt jó napot!


http://patacsipilvax.hu/?p=54518
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Afrikai bevándorlók tartják rettegésben Balassagyarmatot
  2015-04-21 18:31:47, kedd
 
  Afrikai bevándorlók tartják rettegésben Balassagyarmatot


Sportolás közben egy magyar lányt vettek üldözőbe az emberszabásúak. Ha továbbra is a nyugat példáját követjük, mindennaposak lesznek ezek a támadások.

Történt ugyanis, hogy az iskola végeztével mikor végre kevesebb órája volt, és volt egy kis ideje arra, hogy az érettségire való tanulás mellett a testmozgással is foglalkozzon végre egy keveset, nem várt atrocitás érte. A fiatal hölgy a BSE pályához ment ki kocogni, ennek végeztével hazafelé vette az irányt. Ekkor lett arra figyelmes, hogy a pálya melletti lejtős úton 8-9 fős afrikai társaság vonul a vasúti átjáró irányába. Ezzel még egyéb baj nem is lett volna.

Viszont ebből a csoportból 3 fő futásnak eredt a lány irányába. A megriadt lány nem igazán mérlegelhetett, hogy mit akarnak tőle. Mert valószínűleg nem az atlétikai edzéstervben akartak a segítségére lenni. Szerencsére a lány egy a srtandhoz közel eső utcában lakik így jóakarói csak az adott utca sarkáig merték kergetni. Az olvasóra bízom ezen egyedek indítékának kielemzését. De ha tekintetbe veszem, a leányzó irigylésre méltó megjelenését akkor nem kell többjegyű IQ a kérdés megválaszolásához.

Balassagyarmaton minden rendben van amikor fényes nappal 13.00-14.00 magasságában egy sportoló fiatal lányt négerek kergetnek azért, hogy...?

Kapjon már a fejéhez az a városvezető és az a hivatalnok akinek köszönhetően ezek az események megtörténhetnek. A történet különösen azért rémisztő, mert több mint egy hétig a lány még a saját szüleivel sem tudta ezt a traumát megosztani, hanem csak magában őrlődött. Egy gyarmati szülő ezek után hogyan engedje el bárhova is a gyermekét.

Ez az eset a Ligeti Lajos utca végén történt. Balassagyarmat polgármestere törekedhetne ennek az egész problémának a megoldására, hiszen ha a saját utcájának a közelében ilyen esetek történnek akkor nem elég a pozíció. A saját környezetének biztonságához ennél többre van szüksége. Legyen kedves a város teljes lakosságának érdekében tenni ezért.

Egy igazi honleányt támadtak meg az afrikai bevándorlók

Azóta kiderült a megkergetett lány a balassagyarmati Jobbik IT tagja, és a helyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik tagjának lánya.

Testvérszervezetünk a HVIM közleményt adott ki, melyben hangsúlyozzák - “Mozgalmunk eddig is kiemelt feladatának tekintette a balassagyarmati idegenszálló problémájának megoldását, de egy ilyen incidens után energiánk legjavát a Legbátrabb Város megtisztítására fogjuk összepontosítani." A bátor kiállásnak meg kell legyen az eredménye, ahogy az megszálló Csehszlovák hatalom elleni támadás idejében is megvolt. Az ellenség akkor is túlerőben volt, ahogy sajnos most is. Persze most a regnáló kormány az ellenség...

(“Szíven szúrt város" nyomán Betyársereg)

http://harcunk.info/index.php/hirek/492-afrikai-bevandorlok-tartjak-rettegesben-b alassagyarmatot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyot ugrott az adósságunk
  2015-04-21 18:26:52, kedd
 
  Nagyot ugrott az adósságunk

2015. április 21. kedd 12:01:59



A múlt héten valamivel több mint 200 milliárd forinttal ugrott meg a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) előzetes heti adatai szerint a közopnti költségvetés bruttó, nem konszolidált adóssága 24 517,7 milliárd forint volt az április 17-vel záródó héten. Ezzel az adósság szintje - a számokat szigorúan véve - január végi magassába emelkedett újra.

Az egy hét alatt bekövetkezett növekedés 216,3 milliárd forint volt,

aminél nagyobb mértékben legutóbb március első hetében ugrott meg a tartozásállomány.

A növekedés és annak mértéke első ránézésre mindenképpen meglepetés, hiszen nem volt olyan - bárki számára ismerhető - tényező, mely a változás eme irányába hatott volna. Miért is?

Nagyobb értékű kötvénykibocsátás, állampapír-értékésítés nem történt.
Sőt, 80 milliárd forint értékben járt le 3 hónapos diszkont kincstárjegy.
A múlt heti aukciókon összesen 100 milliárd forintnyi forrásbevonás történt (ez 5 milliárddal haladja meg a tervezett mennyiséget).
Ezzel párhuzamosan a szokott nagyobb mértékű kötvényvisszavásárlás történt, összesen 58 milliárd forint értékben.

Kisebb mértékben a forint euróhoz viszonyított árfolyama ugyanakkor minden bizonnyal emelte a kormányzati adósság összegét, annak közel 38 százaléka ugyanis devizában denominált.
Múlt héten forint az euróhoz képest 1,38 százalékot veszített az értékéből.

A fenti ismert tényezők közül tehát látható, hogy csak a forint növelhette az adósságot, a gyengülés mértéke azonban nem teklinthető drasztikusnak. Így véleményünk szerint a kormányzat valamilyen egyéb hitelt vett fel, hívott le például az EIB-től. Ez a részletes havi adatokból derülhet ki majd a hónap végén.

Hogy áll az adósságráta?

A GDP arányában a központi költségvetés adóssága április 17-én 75,7 százalékon állt. Ebből - szokásunkhoz híven - tudunk becsülni egy rátát a teljes államháztartási adósságra.

A kormányzati adóssághoz hozzá kell adni még az államháztartás rendszerében lévő egyéb adósságokat, mely a legutóbbi rendelkezésre álló adatot aktuálisnak véve, 644 miliárd forint volt. Így teljes államháztartási adósság 25 161 miliárd lehetett a múlt hét végén. Ezt az ÁKK által is használt, lineáris interpoláris becsléssel meghatározott aktuális GDP-re, 32 387 milliárdra vetítjük.

Kalkulációnk szerint

a teljes államháztartási adósság a GDP 77,68 százalékán áll jelenleg,

ami bőven túlhaladja a tavaly év végi 76,9 százalékot. Igaz, az adósság év közbeni alakulása ingadozó és kevésbé releváns.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/120101.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÜNTETÉs
  2015-04-21 18:23:13, kedd
 
 
2015. április 20., hétfő


TÜNTETÉS


A 30. Telekom Vivicittá városvédő futáson résztvevők száma nagyobb volt, mint a korrupció elleni országos tüntetés-sorozaton résztvevőké.
Tüntetünk, tüntetgetünk, a hatalom meg nyerítve röhög a szerencsétlenkedésünkön, szerintem teljes joggal.
Azt írta egyik kedves kommentelőm, hogy "Más és más megközelítésben, de végső soron az "ellenzék" impotenciáját írod le, s ostorozod. Bízzunk abban, hogy nem hiába."
Hát, ami azt illeti, én itt a borsó falrahányásának virtuóza vagyok, emellett ugyanúgy jártam, mint a szovjet babakocsigyár munkása, aki egyenként hazalopott minden alkatrészt, de akárhogy is rakta őket össze, a végén mindig harckocsi lett belőle.

Szóval akkor a tüntetések...
A tüntetés a világ minden táján a nép harci eszköze a hatalom ellen, kivéve nálunk, ahol előfordul, hogy a hatalom harci eszközévé teszik - a nép ellen.
Boldogabb tájakon a nép, mikor tele lesz a megfelelő testrésze a hatalom pofátlankodásaival, akkor nem három köbcenti Orbán világrasegítésével könnyít magán, hanem elkezdi ijesztgetni a hatalmat.
A hatalom meg a tömeg láttán ijedezni kezd, és felkínál valamiféle kompromisszumot, mely vagy tetszik a népnek, vagy nem.
Ha nem tetszik, akkor a következő napok valamelyikén megismétli az attrakciót, de akkor mindenki visz magával még egy-két embert, és a hatalom ismét, és még inkább ijedezni kezd.
Merthogy a tömeg félelmetes és kiszámíthatatlan, jobb nem ujjat húzni vele, mert rosszabb esetben a tüntetőknek is kedve támad húzni és ehhez a megfelelő politikusok és lámpaoszlopok rendelkezésre állnak.

A tüntetésnek éppen ez a lényege: meg kell mutatnia a tömeg erejét, kifejezésre kell juttatnia azt, hogy a nép nem ért egyet a hatalom aktuális intézkedéseivel, rá kell bírnia a hatalmat a változtatásra.
Namármost a hatalom vagy okos, és akkor próbálja csillapítani a háborgást, vagy pofátlan, esetleg sárbuta, vagy mindkettő egyszerre és akkor szembemegy a tömeggel, ami nem sok jóval kecsegtet számára.
Feléve persze, ha klasszikus tüntetésről és nem puccskísérletről van szó, melynek végén kiosztásra kerül a hála jeleként egy-egy stadion.
Mert bár a tüntetés optimális esetben békés, de ez nem szentírás, van úgy, hogy a nép megvadul és dönt, borít, és nincs az a rendfenntartó erő, amely ellenállhatna neki.
2006-ban is az mutatott rá, hogy ez nem a nép megmozdulása, hogy egy pontosan behatárolható kör randalírozott, a tömeg pedig csendesen és némileg riadtan szemlélte az eseményeket.

Tehát a tüntetés - más tájakon - tömegről szól, míg nálunk többnyire önjelölt népvezérek hatalomba segítését szolgálja.
Persze, aktív politikusok is szerveznek tüntetést, de a legritkább esetben tudják felismerni a tömeghangulatot, ezért aztán nálunk minden tüntetés kissé felemás.
Vagy az erő hiányzik a megmozdulásból, vagy a szervezők bénázzák el a dolgot, vagy a tüntetés céljával van baj, vagy a helyszínével, vagy a szónokokkal
De voltam már olyan tüntetésen is, amely olyan volt, mint az Állatorvosi Egyetemen az üvegló, melyen tanulmányozható a ló összes betegsége.

A tüntetéshez szükség van valamilyen olyan dologra, mely megmozgatja az egész társadalmat, vagy annak egy jól körülhatárolható részét, egy szakmát, egy területet.
Egyszóval szükség van egy célra, mely nem árt, ha találkozik a társadalmi igényekkel, emellett konkrét és egyszerű.
A mi tüntetéseink általában a demokráciáról, a jogokról és kötelezettségekről meg a világbékéről szólnak, szónokaink megemlítik John Stuart Millt és a hasonló proletár gondolkodókat, a tüntetés céljául pedig egyszerre hetvenkét dolgot.
Ettől a népnek még a maradék kedve is elmegy attól, hogy kényelmes kis szobácskájából kimozduljon a szeles, hideg városi utcákra.

A baloldali és liberális közvélekedés szerint felettébb ostoba Jobbik nem emelkedik el a talajtól, mint liba a róka láttán, az ostoba jobbik földhözragadt módon iskolát meg kórházat véd, rendet és közbiztonságot követel, amivel azért meg lehet tölteni egy utcát.
A cél közérthető és kézzelfogható, míg például a korrupció a filmrendezőknek való, mert Julist a műkörmöst még soha, senki nem akarta milliókkal korrumpálni.
A szervezettség sem hátrányos, ez pedig szervezeteket feltételez.
A szervezetek közösségek egyben, az ember pedig olyan, mint a szardínia, tömegben érzi biztonságban magát, az övéi között.
Egyedül nem jó tüntetni, az ember a tömeg közepén is képes elmagányosodni, az igazi hangulatot a körülöttünk állókkal együtt tudjuk megteremteni, ez pedig könnyebb, ha vannak közöttük olyanok, akikkel félszavakból értjük egymást.

A tüntetésre oda kell csalogatni az embereket távoli városokból, ez még komolyabb szervezőmunkát igényel, nem elég a facebookon kiposztolni a helyszínt és az időt, mert az nem szervezés, csak hirdetmény.
A tüntetéshez kell hang és fénytechnika, kell szónoki pulpitus - és kellenek szónokok.
Szónoknak nem mindenki alkalmas, mert ehhez adottságok is kellenek - megfelelő hang, egy kevés retorikai ismeret és hiteles mondanivaló.
Ha ez utóbbi megvan, akkor lehet engedni - nem sokat! - a szónokkal szemben támasztott követelményekből, a jó gondolat elviszi a beszédet rosszabb szónokkal is, de a silány gondolatok a legtehetségesebb szónokot is sikertelenségre ítélik.

A tömegnek zömében azt kell mondani, amit hallani akar, mert a tüntetés az nem a hittérítés terepe, oda már ,,hívőknek" kell jönni, akik elkötelezettek egy ügy iránt.
Ehhez persze tudni kell, hogy mit akar a tömeg...
Az ember azt hinné, hogy a jó szónok kapós, de ez nem így van, mert a tüntetések szervezői magukat tekintik a legjobb szónoknak, különösen, ha politikai ambícióik is vannak.
Ezért aztán a legjobb szónokokat lerugdalják az emelvényről, ide-oda próbálják dugdosni, nehogy túl éles legyen a kontraszt a saját teljesítményük és a sztárszónok között, aki egyébként időnként beleszerelmesedik a saját hangjába és röcögtet, hajlítgat, játszik a hangszínnel, a hangerővel, amit aztán az ellenfél nagy örömmel karikíroz, idegbeteg bohócnak nyilvánítva politikai ellenfelét.
A jó tüntetést fel kell építeni, a tömeget lázba kell hozni, a szónoklatoknak egy ívet kell képezni, mindenkinek ugyanazokat a gondolatokat kell sulykolni, tömör jelszavakkal kell operálni és a beszédeket nem szabad hosszúra szabni, akkor fenn lehet tartani az érdeklődést.

És tudni kell a tüntetést lezárni, lehetőleg elmellőzve a résztvevők 3,14csába küldését, mint volt már rá példa, sajnos.
A közös ének, a jelszavak közös skandálása erősíti az összetartozást, de ez se megy spontán módon, csak a filmekben, ahol a szép, vöröshajú hősnő széttépi a mellén a pendelyt, majd cickót villantva énekelni kezd, és százezer ember veszi át a dallamot.
A tüntetésre kellenének rendezők vagy biztonsági emberek is, mert nem egy tüntetésen vettem részt, melyen megjelentek a politikai ellenfél rendőrökön érlelt futball-huligánjai, akikkel egy énektanárnő a maga ötvenkét kilójával nehezen tud szembeszállni a dörgő pofonok mezején.

Nem száz tüntetést kell rendezni az ország száz pontján, hanem egyet, de nagyot, de ezt már ezerszer leírtam, gondolom, most is hiába.
Mindenesetre a legutóbbi tapasztalatok sem arról szólnak, hogy a szervezők tanultak volna saját kárukon, de hát az ember ne várjon csodákat...
Fent a kép a felcsúti Kancsó Aréna előtti nagygyűlés összes résztvevőjéről készült, szónokostól technikai személyzetestül - szóval, ezért írtam ezt a posztot...

http://www.pupublogja.hu/2015/04/tuntetes.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős...., a fenét kettős mérce... Egyes mérce....
  2015-04-21 18:11:43, kedd
 
  Kettős...., a fenét kettős mérce... Egyes mérce....

Multik: pénztárgépek a NAV-hoz online bekötve... Kisboltok: pénztárgépek a NAV-hoz online bekötve.... Bizományik, cipészek egyéb kereskedelmi és javítótevékenységet folytató kisiparosok a NAV-hoz online bekötve... Üdítőitalautomaták, kávégépek egy része már a NAV-hoz online bekötve a többi folyamatban. Kaszinók, nyerőautomaták: Nincsenek bekötve a kaszinók pénznyerő automatái, és ez így is marad...

Ja azt ismerjük ugye, hogy felépült a Vajna-birodalom. Andy Vajna kormánybiztos-üzletember budapesti kaszinó-hálózatának fő paraméterei: 4 ezer négyzetméter alapterület, 824 pénznyerő automata és 15 milliárd forintra becsült éves bevétel.... A NAV-hoz nem kerül bekötésre és a NAV szerint ez így helyes....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Blaskó Péter: Önök ketten gyáva emberek!
  2015-04-21 18:07:45, kedd
 
 
Blaskó Péter: Önök ketten gyáva emberek!


Folytatódik a vasárnap este kirobbant színházi botrány. Blaskó Péter, a Nemzeti Színház színésze éles hangvételű nyílt levélben reagált a Burgtheater vasárnap esti akciójára, melynek során a Sirály előadása után az egyik színész kormányellenes politikai nyilatkozatot olvasott fel. A színész gyávának és sunyinak nevezte az osztrák társulat vezetőit. Korábban Vidnyánszky Attila színházigazgató is magyarázatot követelt.
Blaskó Péter, a Nemzeti Színház színésze nyílt levelet fogalmazott a bécsi Burgtheater vasárnap esti akciója miatt, melynek keretében az osztrák színház Sirály előadása után a társulat egyik tagja politikai nyilatkozatot olvasott fel a Nemzeti Színházban. A vasárnapi előadás végén a Dornt játszó Martin Reinke papírt vett elő, majd németül és angolul a következőket olvasta fel:

,,Mélyen tisztelt Közönség! Tudomásunk van arról a nehéz helyzetről, amelyben a nagyszerű magyar nép és kulturális élet jelenleg van. Demokratikus úton és demokratikus választások által olyan helyzetbe sodorta magát, amely által egyre inkább eltávolodik a demokrácia szellemétől és Európától. Aggodalommal töltenek el minket ezek a fejlemények, mint önök közül is sokakat. Ennek ellenére eljöttünk, és szívesen játszottunk önöknek. Csehov úgy képviseli közös európai kultúránkat, mint talán kevesen. Tudniuk kell, hogy összetartozunk. Köszönjük a meghívást!"

Vidnyánszky Attila színházigazgató másnap levélben reagált, amelyben magyarázatot követelt. Kedden Blaskó Péter színművész, a Nemzeti Színház társulatának tagja is megszólalt az ügyben, Karin Bergmann Burgtheater-intendánsnak és Jan Bosse rendezőnek címzett nyílt levelét a Mandiner tette közzé:

"Tisztelt Karin Bergmann! Tisztelt Jan Bosse! Önök ketten gyáva emberek. Ide küldenek Budapestre egy társulatot, a társulatukat, hogy lejárassák Ausztriát. Sunyin lapulnak otthon és szegény Martin Reinkét bízzák meg azzal, hogy az Önök közéleti alkalmatlanságát bizonyítsa. Egyébként milyen alapon avatkoznak bele egy másik ország belpolitikájába? Milyen jogon használják fel vendégszereplő előadásukat politikai üzenet közvetítésére?

Ez minden vendégjogot sárba tapos. A színpad nem arra való, hogy politikai brosúrákat olvassunk fel. Éppen ettől kellene távol tartani magunkat nekünk, színházművészeknek. Mit szólt volna a bécsi közönség, ha a Katona József Színház nagy sikerű bécsi vendégjátéka után én, mint a darab főszereplője elkezdtem volna Jörg Haiderezni és a színpadról félteni az osztrák demokráciát? Ez nem az Önök és nem a színházművészet dolga. Szereptévesztésük bocsánatkérést sürget. Ha nem teszik meg, ne hivatkozzanak összetartozásunkra.

Otromba gorombaságot csak bocsánatkérés követhet. A fentieket elvárva, üdvözlettel:

Blaskó Péter, a Nemzeti Színház színésze, aki tanúja volt az értelmetlen provokációnak."


http://nol.hu/kultura/blasko-peter-onok-ketten-gyava-emberek-1529379
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valós megbecsülést a bölcsődei dolgozóknak!
  2015-04-21 18:01:30, kedd
 
  2015. 04. 21. 16:16

Valós megbecsülést a bölcsődei dolgozóknak!


A Jobbik a bölcsődei szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket a szférában dolgozók béreinek emelkedése érdekében - áll a párt keddi közleményében.
Az új generációk elindítása az élet felé a bölcsődékben kezdődik, s jelen helyzetben a szakma dolgozói sokszor személyes lemondással és áldozatokat követelő hivatásuk gyakorlásával teszik élhetőbbé a kisgyermekes családok hétköznapjait.

1852-ben nyitották meg Magyarországon az első bölcsődét és hozták létre a kisgyermekellátás intézményét. Olyan kiemelkedő nevek állhatatos munkája eredményezte ennek az intézménynek a megvalósulását, mint Forrainé Brunszvik Júlia, Rozmanith Antal, dr. Fromm Pál és mindazok, akik az elmúlt 163 év alatt a szakmát építették és fejlesztették; Akócsi Ágnes, Dr. Polónyi Erzsébet, Kabainé dr. Huszka Antónia, Keresztúri Mária, Forrai Katalin, Stróbl Mária és még sokan mások. Emlékezzünk rájuk tisztelettel és megbecsüléssel ezen a napon!

A Jobbik a szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket a szférában dolgozók béreinek emelkedése érdekében, ne hitegesse őket tovább, nem ígéretekre, hanem tettekre van szükség.

Hálával és köszönettel tartozunk a kisgyermeknevelőknek, a szaktanácsadóknak, a vezetőknek, a bölcsődeorvosoknak és a bölcsődei munka során nélkülözhetetlen technikai dolgozóknak egyaránt. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a bölcsődék napján a magyarországi bölcsődék minden dolgozóját - áll a Sneider Tamás által jegyzett közleményben.

http://alfahir.hu/valos_megbecsulest_a_bolcsodei_dolgozoknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valós megbecsülést a bölcsődei dolgozóknak!
  2015-04-21 17:56:25, kedd
 
  2015. 04. 21. 16:16

Valós megbecsülést a bölcsődei dolgozóknak!


A Jobbik a bölcsődei szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket a szférában dolgozók béreinek emelkedése érdekében - áll a párt keddi közleményében.
Az új generációk elindítása az élet felé a bölcsődékben kezdődik, s jelen helyzetben a szakma dolgozói sokszor személyes lemondással és áldozatokat követelő hivatásuk gyakorlásával teszik élhetőbbé a kisgyermekes családok hétköznapjait.

1852-ben nyitották meg Magyarországon az első bölcsődét és hozták létre a kisgyermekellátás intézményét. Olyan kiemelkedő nevek állhatatos munkája eredményezte ennek az intézménynek a megvalósulását, mint Forrainé Brunszvik Júlia, Rozmanith Antal, dr. Fromm Pál és mindazok, akik az elmúlt 163 év alatt a szakmát építették és fejlesztették; Akócsi Ágnes, Dr. Polónyi Erzsébet, Kabainé dr. Huszka Antónia, Keresztúri Mária, Forrai Katalin, Stróbl Mária és még sokan mások. Emlékezzünk rájuk tisztelettel és megbecsüléssel ezen a napon!

A Jobbik a szakma nagyobb megbecsülését kéri a társadalom egészétől, és felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb tegyen lépéseket a szférában dolgozók béreinek emelkedése érdekében, ne hitegesse őket tovább, nem ígéretekre, hanem tettekre van szükség.

Hálával és köszönettel tartozunk a kisgyermeknevelőknek, a szaktanácsadóknak, a vezetőknek, a bölcsődeorvosoknak és a bölcsődei munka során nélkülözhetetlen technikai dolgozóknak egyaránt. Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a bölcsődék napján a magyarországi bölcsődék minden dolgozóját - áll a Sneider Tamás által jegyzett közleményben.

http://alfahir.hu/valos_megbecsulest_a_bolcsodei_dolgozoknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor Andy Vajnáról és Habony Árpádról
  2015-04-21 17:48:40, kedd
 
 
Orbán Viktor Andy Vajnáról és Habony Árpádról


2015. április 21

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinókoncessziójáról és Habony Árpád tanácsadóról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

A miniszterelnök az Andy Vajnáról szóló kérdésre válaszolva azt mondta: nagy profitot kíván a szerencsejátékkal foglalkozóknak, azért, hogy több pénzt tudjanak az államnak befizetni.

A Habony Árpádról való kapcsolatát firtató kérdésre pedig azt mondta: "semmiféle hivatalos kapcsolatban nem állunk vele".

A magyar államnak vannak szabályai, ezek részben köztisztviselői, részben munkaügyi szabályok, szerződések alapján lehet ilyen kapcsolatot létre hozni - mondta Orbán Viktor. Habony Árpádra utalva hozzátette: "ilyen szerződés nem létezik, és nem is létezik a jövőben sem".

Mint mondta: a politikai tanácsadóknak, a politikai ötletekkel a kormányt ellátók számát a minimálisra kell csökkenteni, a kabinetnek "az ilyen típusú tudást, ismeretrendszert" a Századvég intézet biztosítja.

http://civilhetes.net/belfold/orban-viktor-andy-vajnarol-es-habony-arpadrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.