Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Érdekességek
  2015-04-28 16:31:43, kedd
 
  Elképesztő és egyben félelmetes, hogy mire képes egyetlen csepp kígyóméreg a véredbe kerülve.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 16:13:28, kedd
 
  Varga György 2014. április 8-án megörökítette Csapi határában a virágzó repcét, Szepetnek közelében pedig a virágzó almafákat.







 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 16:08:03, kedd
 
  A 3 éves kisfiú levette a lábáról a zsűrit egy kínai tehetségkutatóban. Az alábbi videón te is megnézheted a kis Zhang hihetetlenül cuki produkcióját.


Link




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 15:50:38, kedd
 
  Ez a kisjátékfilm Takács József és a hip-hop (rap) kialakulásának történetét követi végig. Az '56-os disszidens család gyermeke egyetemi éveiben egy magyar népszokás nyomába ered. Kisfilmet készít az ősi magyar Hipi-hopiról, aminek nyomaira egy Föves nevű faluban bukkan, ahol nagyszülei élnek. A kender feldolgozásából élő emberek több száz éves szokása, hogy az aratás és a tarlóégetés idején zenés táncos vigassággal ünneplik a termény betakarítását. Állításunk szerint Takács József 1974-ben készített kisfilmjében feldolgozza és importálja Amerikába a magyar Hipi-hopi hagyományait. Egyetemi csoporttársai előtt tartott előadásának szem és fültanúi az egyetem színes bőrű takarítói. Általuk születik meg a hip-hop mint műfaj Amerikában.
A film főszereplője Braun Attila, lelkes néprajzkutató, aki a fiatalon elhunyt Takács József kutatási eredményeit nagy odaadással fedezi fel újra és felkeresi azokat a még élő rokonokat és barátokat, akik beszámolhatnak Takács József egyetemi éveiről és a kisfilm készítésének, illetve bemutatásának körülményeiről.

Link




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 15:39:53, kedd
 
  Az alábbi fényképek nem Photoshop-pal készültek! Katerina Plotnikova, egy orosz fényképész művei, amelyeken valódi állatok szerepelnek. A legtöbb kép elkészítése igen veszélyes volt, ezért a művész munkáját profi állatidomárok segítették.



















 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 15:23:08, kedd
 
 




A nyári időszámítás (angol rövidítése: DST) széles körben elfogadott rendszer, melyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. Az elnevezés onnan ered, hogy ez az időszámítás nagyrészt a nyári időszakra esik.


Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap. Az óraátállítás az UTC szerint hajnali 1 órakor történik, vagyis Magyarországon márciusban helyi idő szerint 2 órakor előre, októberben 3 órakor vissza kell állítani az órákat.

Kezdetben csupán azért javasolták, mert a napfényes órák magasabb száma miatt energiát lehet vele megtakarítani. Használata azonban más előnnyel is jár. Az egy órával hosszabb természetes világítás előny mindazoknak, akik iskolai, munkahelyi tevékenység után a szabadban szerveznek programot, strandolnak, hétvégi telkükön, családi házuk kertjében dolgoznak. Előny (például az építőiparban), hogy hosszabb ideig végezhető értékteremtő munka szabadtéri munkahelyeken. Az előnyök közé sorolják, hogy a jobb látási viszonyok miatt csökkenhet a közúti balesetek száma. Mivel az emberek kevesebbet tartózkodnak az utcán sötétben, ezért a bűncselekmények száma is csökkenhet.

Kritikusai szerint ezek az előnyök nem feltétlenül valósak, például a fogyasztói társadalomban egyre jobban elterjedő légkondicionálók a több napos óra miatt több energiát emésztenek fel a világításon megtakarított energiánál.

1999 szeptemberében Ciszjordániában nyári időszámítás volt érvényben, míg Izraelben akkor álltak vissza a szokásos időzónára. Ciszjordániai terroristák időzített bombákat készítettek elő, amit Izraelben lévő társaiknak juttattak el. Ők azonban félreértették a bombákon beállított időt, így azok egy órával korábban robbantak fel, megölve három terroristát, a tervezett két busznyi áldozat helyett.

Az USA területén 1945 és 1966 között széleskörű káoszt okozott a nyári időszámítás alkalmazása a vonatok, a távolsági buszok és a műsorszórás területén, mert az egyes államok szabadon választhattak, hogy alkalmazzák-e vagy nem a nyári időszámítást, és ha igen, milyen dátumtól kezdve. Az amerikai kongresszus 1966-ban vetett véget a zűrzavarnak, amikor a Uniform Time Act megnevezésű törvényben előírta, hogy a nyári időszámítás kezdete április utolsó vasárnapja, a vége pedig október utolsó vasárnapja. Ugyanakkor az egyes államoknak joguk van megszabni, hogy egyáltalán alkalmazzák-e a nyári időszámítást.

Az Egyesült Államokban Halloweenkor négyszer annyi az utakon a gyermekbalesetek száma, mint máskor, ezért november első vasárnapjáig kiterjesztették a nyári időszámítás időszakát. Az intézkedés nem volt annyira hatásos, mint lehetett volna, mivel sok gyermek megvárta a sötétedést, és akkor indultak az ilyenkor szokásos körútjukra.

Egy tanulmány szerint, amit az U.S. Law Enforcement Assistance Administration végzett, az Egyesült Államokban a bűncselekmények száma következetesen alacsonyabb a nyári időszámítás alatt, mint más hasonló időszakokban. Az adatok azt mutatták, hogy az erőszakos bűncselekmények 10-13 százalékkal csökkentek. Egyértelmű, hogy a legtöbb bűncselekmény elkövetésekor a sötétség fontos tényező (ilyen például az utcai rablótámadás), ezekből sokkal több esemény történik röviddel szürkület után.

Kaliforniában egy tizenéveseket szállító személyautó felborult az úton, megölve egyik utasát, többen pedig megsérültek. Az autó vezetője azzal védekezett, hogy az úttest locsolás miatt rendkívül síkos volt, ezért az autó megcsúszott. A környéken a locsolást végző, számítógéppel vezérelt berendezés az üzemeltető állítása szerint csak a végzetes baleset bekövetkezte után 15 perccel indult be. Valószínűsíthető azonban, hogy a locsolóberendezés az akkoriban érvényben lévő nyári időszámítás szerint egy órával korábban, vagyis a baleset előtt 45 perccel kapcsolt be, így ennyi idő alatt síkossá tehette az úttestet, ami a végzetes baleset bekövetkezéséhez vezetett.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 15:16:59, kedd
 
  Hallgasd meg 43 mese főcímdalát 4 és fél percben egy csodálatos zenekar előadásában!



Link




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 15:02:53, kedd
 
  Galileo Galilei szavaival élve, a természet nagy könyve a matematika nyelvén íródott." Elnézve ezeket a geometrikus növényeket, van benne igazság.











































 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2015-04-28 14:55:58, kedd
 
  A fotókból ítélve nagyon úgy tűnik, hogy ezek az emberek feszegetik a kis házikedvencek tűréshatárát.

Hogyan juthatnék ki ebből a szorító helyzetből amilyen gyorsan csak lehet?















 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép tavaszi napot kívánok minden látogatómnak
  2015-04-28 07:52:06, kedd
 
 



Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 248 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1157
  • e Hét: 4233
  • e Hónap: 7575
  • e Év: 60283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.