Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Ferenc pápa húsvéti Urbi et Orbi üzenete
  2015-04-05 23:50:51, vasárnap
 
  Forrás: magyarkurir
.....


A Szentatya - a hagyományokhoz híven - április 5-én, húsvét vasárnapján délben a Szent Péter-bazilikában bemutatott ünnepi szentmisét követően ünnepi üzenetet intézett a katolikus hívekhez és minden jó szándékú emberhez, majd megáldotta Róma városát és a világot. Török Csaba teológus fordítása.
Videó Link

Kedves testvéreim!
Boldog húsvétot! Jézus Krisztus feltámadt! A szeretet legyőzte a gyűlöletet, az élet legyőzte a halált, a fény elűzte a sötétséget!
Jézus Krisztus, irántuk érzett szeretetből, levetette isteni dicsőségét; kiüresítette önmagát, szolgai alakot öltött, megalázta magát egészen a halálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten felmagasztalta és a mindenség Urává tette őt. Jézus az Úr!
Halálával és feltámadásával Jézus megmutatja mindenkinek az élet és a boldogság útját: ez az út az alázat, amely adott esetben megaláztatást is jelent. Ez az út, amely elvezet a dicsőségre. Csak aki megalázza magát, mehet az ,,odafönt valók", Isten felé (vö. Kol 3,1-4). A gőgös fentről néz lefelé, az alázatos lentről néz felfelé.
Húsvét reggelén, az asszonyok híradását követve, Péter és János elfutottak a sírhoz, s nyitva, üresen találták azt. Majd közelebb mentek, ,,meghajoltak", hogy belépjenek a sírba. Ahhoz, hogy belépjünk a misztériumba, arra van szükség, hogy ,,meghajoljunk", aláereszkedjünk. Csak aki aláereszkedik, érti meg Jézus megdicsőülését, és képes követni őt az útján.
A világ azt ajánlja, hogy minden áron keresztülvigyük akaratunkat, versengjünk, érvényesüljünk... Ám a keresztények, a meghalt és feltámadt Krisztus kegyelméből, egy másik emberiség zsengéje, amelyben megpróbálunk egymás szolgálatára élni, nem arrogáns módon viselkedni, hanem készségesnek és tiszteletteljesnek lenni.
Ez nem gyöngeség, hanem valódi erő! Aki önmagában hordozza Isten erejét, az ő szeretetét és igazságosságát, annak nincs szüksége arra, hogy erőszakot alkalmazzon. Az igazság, a szépség és a szeretet erejével szól és cselekszik.
- A feltámadott Úrtól kérjük ma a kegyelmet, hogy ne higgyünk a büszkeségben, amely táplálja az erőszakot és a háborúkat, hanem legyen alázatos bátorságunk a megbocsátásra és a békére. A győzedelmes Jézustól kérjük, hogy könnyítse meg oly sok, az ő neve miatt üldözött testvérünk szenvedését, valamint azokét is, akik igazságtalanul szenvedik el a folyamatban lévő konfliktusok és erőszakos cselekmények következményeit.
- Békét kérünk mindenekelőtt a szeretett Szíriának és Iraknak, hogy szűnjön meg a fegyverek lármája, és álljon helyre az ezen szeretett országokat alkotó különféle csoportok közötti jó együttélés. A nemzetközi közösség ne maradjon tétlen szemközt ezzel a hatalmas humanitárius tragédiával ezekben a szeretett országokban és a számos menekült drámájával.
- Békéért esdeklünk a Szentföld minden lakója számára. Növekedjen az izraeliek és a palesztinok között a találkozás kultúrája, és folytatódjon a békefolyamat, hogy így véget érjenek a szenvedések és megoszlások esztendei.
- Békét kérünk Líbiának, hogy szűnjön meg az abszurd vérontás, amely ma is tart, és minden barbár erőszak. Mindazok, akik szívükön viselik az ország sorsát, munkálkodjanak azon, hogy előmozdítsák a kiengesztelődést, és testvéries társadalmat építsenek, amely tiszteletben tartja az emberi személy jogait. Azt kívánjuk, hogy Jemenben is jusson érvényre a békére irányuló közös akarat, az egész lakosság javára.
Ugyanakkor bizalommal bízzuk az irgalmas Úrra az ezekben a napokban, Lausanne-ban elért megállapodást, hogy ez döntő lépést jelentsen egy biztonságosabb és testvériesebb világ felé.
A feltámadt Úrhoz esdeklünk a béke ajándékáért Nigériában, Dél-Szudánban és Szudán több régiójában, és a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Szüntelen ima szálljon fel minden jóakaratú ember szívéből azokért, akik elvesztették az életüket - különösen is gondolok azokra a fiatalokra, akiket múlt csütörtökön gyilkoltak meg a kenyai Garisszai Egyetemen -, akiket elraboltak, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat és szeretteiket.
Az Úr feltámadása hozzon fényt a szeretett Ukrajnának, mindenekfölött azoknak, akik elszenvedték az elmúlt hónapok erőszakos cselekményeit. Az ország találjon újra békére és reményre, minden érdekelt fél elköteleződésének hála.
Békét és szabadságot kérünk annak a számos férfinak és nőnek, akiket bünözők és bűnszövetkezetek a szolgaság új és régi formái alá vetettek. Békét és szabadságot a drogkereskedők áldozatainak, akik oly sokszor azokkal a hatalmasságokkal szövetkeznek, akiknek meg kellene őrizniük a békét és a harmóniát az emberi családban. És békét kérünk ennek a világnak, amely alá van vetve a fegyverkereskedőknek, akik az emberek vére által tesznek szert pénzre.
A kirekesztettekhez, a bebörtönzöttekhez, a szegényekhez és az elvándorlókhoz, akik gyakran visszautasítással, rossz bánásmóddal találkoznak, akiket eldobnak; a betegekhez és a szenvedőkhöz; a gyermekekhez, különösen azokhoz, akik erőszak áldozatai; azokhoz, akik ma gyászolnak; minden jóakaratú férfihoz és nőhöz jusson el az Úr Jézus vigasztaló hangja: ,,Békesség nektek!" (Lk 24,36). ,,Ne féljetek, feltámadtam és mindig veletek maradok!" (vö. Missale Romanum, húsvétvasárnapi introitus).
Ferenc pápa ezután a urbi et Orbi áldást adott Róma városára és az egész világra, ami után még pár mondatban szólt az őt hallgatókhoz (Tőzsér Endre SP fordítása):
- Kedves Testvéreim, boldog húsvéti ünnepeket kívánok mindnyájatoknak, akik sok országból érkeztetek ide, a Szent Péter térre, és azoknak is, akik a tömegkommunikációs eszközökön keresztül követnek minket. Vigyétek el otthonotokba és mindazoknak, akikkel találkoztok azt az örömhírt, hogy az élet Ura feltámadt, és szeretetet, igazságosságot, tiszteletet, megbocsátást hozott magával!
Köszönöm jelenléteteket, imátokat és lelkes hiteteket, egy olyan napon, amely szép is, de csúnya is [a kedvezőtlen időjárás miatt]. Szeretném külön megköszönni a virágokat, amelyek idén is Hollandiából érkeztek.

Áldott húsvétot kívánok mindnyájatoknak! Imádkozzatok értem! Finom ebédet! A viszontlátásra!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa húsvét vasárnap
  2015-04-05 23:28:55, vasárnap
 
  Okos telefonommal készített képek a TV adásról
Nagyobb kép Link
...... ........... .....



Nagyobb kép Link
...... ..............



Nagyobb kép Link
...... .............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Myszty verses húsvéti képei
  2015-04-05 23:23:50, vasárnap
 
  ........



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  húsvéti versek  
Jézus a bárányokkal
  2015-04-05 23:21:24, vasárnap
 
  ...... .............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Feltámadás képekben
  2015-04-05 23:18:16, vasárnap
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Festett tojások
  2015-04-05 23:15:39, vasárnap
 
  ......



......



........

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Kislány_húsvéti kép
  2015-04-05 23:12:40, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Káoval győzött a Real Madrid a Granadával szemben
  2015-04-05 23:05:05, vasárnap
 
  2015.04.05. Real Madrid - Granada 9 :1
Góllövők: Gareth Bale 25', Cristiano Ronaldo (30', 36', 38', 54', 89'), Karim Benzema (52', 56'), ill. Robert Ibanez (74'), Diego Mainz (83' - öngól)
Ronaldó 5 gól lőtt.
........


Videó összefoglaló Link
A királyiak reménykedve várták a spanyol bajnokság folytatását, az Európa-bajnoki selejtezőkön jó formát mutattak Carlo Ancelotti játékosai. A Granada ellen azonnal a hazaiak vették a kezükbe az irányítást, de az első gólra várni kellett. A 25. percben Gareth Bale lépett ki a balösszekötőben, eltolta a labdát a kapus mellett is, majd közelről talált a kapuba. Öt perccel később Cristiano Ronaldo indult be, James passza után szerezte a második gólt 8 méterről, a 36. percben már másodszor zörgette meg a hálót, a 38. percben pedig Bale passza után már mesterhármasnál járt. A félidő hajrájában a vendégek hatalmas kapufával
A szünet után az 52. percben Karim Benzema szöglet után használta ki a hazai védelem hibáját, majd ismét Ronaldo következett, aki Bale lesgyanús kiugratása után közelről szerezte negyedik gólját, már 6-0 a Realnak. Azonban folytatódott a henger, Benzema az 56. percben már a hetedik hazai gólt szerezte, Ibanez a 74. percben szépített az álláson. A hajrában Maínz saját kapujába helyezett jobboldali beadás után, majd a Bale elleni szabálytalanság után Modric ívelt be szabadrúgásból a tizenhatoson belülre, Ronaldo pedig fejjel szerezte ötödik gólját, amivel beállított a 9-1-es végeredményt.
.....

 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Inci húsvéti képei
  2015-04-05 23:00:49, vasárnap
 
  .......



.....




Szia drága Maroka!
Sok szeretettel kívánok Áldott, szép húsvéti ünnepeket! Kellemes időtöltést!. Puszi Inci
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Tapsi füles nyuszi
  2015-04-05 22:58:37, vasárnap
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.