Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Quaestor még az utolsó pillanatban is szórta a kötvényeket
  2015-04-05 21:00:30, vasárnap
 
  A zállami tv-ben tv2 mintára nem kéne más műsor, mint Orbán Viktor áll v. ül az üveggömb mögött és jósolgat, az országnak pénzbevonzó tippeket osztogat.
Mert ha ilyen paranormális képességekkel bír, akkor ott jobban tudná kamatoztatni.
Biztos sikeresebb lenne, mint ME. Sőt a nézettséget is megdobná egy kicsit.

Az eü-ben már 75 milliárd a hiány, ami havonta 3-4 milliárddal emelkedik.

Hiába, az ember és kereszténység féltő giga nemzeti kúrmány, mindent elkövet, hogy a saját népét folyamatosan és vastagon le.zarja.

*******************************

A Quaestor még az utolsó pillanatban is szórta a kötvényeket az önkormányzatoknak

április 4., szombat 7:54


A pénzügyi közvetítők azzal győzködték az önkormányzatokat, hogy a Quaestorral nem lehet gond, hiszen a fideszes önkormányzatok többsége is náluk fekteti be a pénzét, a hozamok pedig azért ennyire jók, mert a cég jól fekszik a kormánynál. Így a Quaestor még közvetlenül a bedőlése előtt is nagyban osztogathatta a kötvényeit az önkormányzati ügyfeleinek.

Mivel a legtöbb polgármesterben nem működött úgy az életösztön, mint a miniszterelnökben, ezért nem is tudták időben kimenteni a pénzüket. Ha kiderül, hogy kamukötvényeket kaptak a Quaestortól, akkor annyi a megtakarításnak.
Nyugi, majd hétfőn

A jobbikos vezetésű Törökszentmiklós március 6-án, éppen három nappal a Quaestor csődjéről szóló hír előtt kapott ajánlatot a cégtől, hogy hosszabbítsák meg még egy hónappal az eddigi lekötésüket. Az önkormányzat már évek óta együttműködött a Quaestorral, nem gondolták, hogy gyanakodniuk kellene a brókercégek bedőlése miatt. Úgy voltak vele, hogy jó helyen van a pénz, a pénteken beérkezett ajánlatra pedig ráérnek majd hétfőn is válaszolni. Hétfőn már nem nagyon volt kinek válaszolni.

Összesen 103,5 millió forintjuk ragadt bent Quaestor-kötvényekben.

Lenne itt egy még jobb ajánlat is

Dunaszeg legutóbb novemberben fektette be megtakarításait a Quaestornál, hogy tavasszal abból tudják finanszírozni az útépítési és csatornafelújítási projektjeiket. A lekötés március 18-án járt volna le. Eléggé megijedtek mikor február végén hallottak a Buda-Cash bedőléséről, a független polgármester érdeklődött is a Quaestornál, hogy biztonságban van-e a pénzük, de megnyugtató választ kapott. Aztán március 9-én,

az összeomlás előtti délelőttön pedig még külön ajánlat is érkezett a Quaestortól, hogy mindenképpen tartsák bent a pénzüket a lejárat után is, mert akkor nagyobb hozammal vehetik majd ki.

Mivel a falu már a 90-es évek óta együttműködött a céggel, alapvetően jó tapasztalataik voltak, így különösebben nem is gyanakodtak, hogy baj lehet. Most nem tudják, hogy mikor jutnak hozzá a pénzükhöz, a tervezett felújításokat azért inkább elhalasztották.

50 980 000 forinthoz nem férnek hozzá.

Már várták március 9-ét

Abony városának épp a csőd napján, március 9-én járt volna le a lekötése, így a városvezetés döbbent meg legjobban a Quaestor csődjéről szóló hírektől. Mikor másnap a független polgármester rákérdezett a Quaestornál, hogy most akkor mi lesz, nyugtatgatták, hogy a csődjelentés ellenére sincs nagy baj, március 13-án már a számlájukon is lesz a pénz. Ez természetesen nem történt meg, mivel az MNB már március 10-én felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét.

Ezt a bevételt beépítették az idei költségvetésbe, ezért most minden borul. Azzal, hogy lefújtak minden fejlesztést és nem indulnak pályázatokon, nagyjából másfél hónapra levegőhöz jutottak, de ha azután sem férnek hozzá a pénzükhöz, akkor akár fizetésképtelenné is válhat a város.

279 millió forintot nem kapnak meg.

Az érintett önkormányzatok arra eddig nem kaptak választ sem a Quaestortól, sem az MNB-től, hogy mire számíthatnak. Egyedül Törökszentmiklós fideszes országgyűlési képviselője beszélt arról, hogy

ha nagyon ég a ház, akkor a kormány be tud segíteni a működési költségekbe, de a bebukott összeg teljes megtérítésére nem tudnak ígéretet tenni.

http://444.hu/2015/04/04/a-quaestor-meg-az-utolso-pillanatban-is-szorta-a-kotveny eket-az-onkormanyzatoknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiderült: egyetlen év alatt 30 ezer magyar hagyta itt az ors
  2015-04-05 20:57:33, vasárnap
 
  Kiderült: egyetlen év alatt 30 ezer magyar hagyta itt az országot!

2015. 4. 4. 17:08

Tavaly élénkült a belföldi és a külföldi vándorlás is. Rengetegen hagyták el az országot, közel 50 százalékkal többen mentek el tavaly, mint 2013-ban.
Mik ezek?

Rengetegen hagyják itt az országot

Tavaly 31 500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem 50 százalékkal többen az egy évvel korábbinál - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal népmozgalomról szóló kiadványából. A KSH szerint az utóbbi években felgyorsult a kivándorlás üteme, ám ennek mérése nem könnyű. Külföldre túlnyomó részt a fiatal korosztályok tagjai költöznek: a migráns magyarok 44 százaléka 30 év alatti, 77 százaléka pedig még nem érte el a 40 éves kort. Ezek az arányok jelentősen eltérnek az itthoni lakónépesség kormegoszlásától.


A kivándorlók többsége, 54 százaléka férfi, közel kétharmaduk részük nőtlen. Az elvándorolt magyar állampolgárok döntő többsége az Európai Unió államaiban, azon belül is Németországban, az Egyesült Királyságban, illetve Ausztriában él.

Európából jönnek a bevándorlók

Az idei év elején az érvényes engedéllyel rendelkező, huzamosan itt tartózkodó külföldiek száma közel 140 ezer fő volt. A külföldi állampolgárok jelenleg az ország népességének 1,4 százalékát teszik ki. A bevándorlók túlnyomó többsége, 70 százaléka Európából, ezen belül a környező országokból, főképp Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, valamint Németországból érkezett. További 22 százalékuk Ázsiából, míg Afrikából és az amerikai kontinensről 3-4 százalékuk származik. Ázsiából a kínaiak és a vietnamiak részesítik előnyben Magyarországot.

A külföldiek között összességében több a férfi, mint a nő. A bevándorlók korösszetétele fiatalabb, mint a honos népességé. Mindkét nem esetében a 20-39 éves korosztály létszáma a meghatározó, arányuk 45 százalék volt a Magyarországon élő külföldiek körében. A külföldiek 45 százaléka Budapesten, 35 százaléka a fővároson kívüli városokban, 20 százaléka pedig községekben él.

Élénkül a belföldi vándorlás

Tavaly az állandó vándorlások száma a korábbi évek csökkenő tendenciájától eltérően növekedett, a lakóhely-változtatások száma közel 215 ezerre nőtt, ezzel megközelítette az öt évvel ezelőtti szintet. Az ideiglenes vándorlások számában 2014-ben közel 5 százalékos növekedés mutatkozott az előző évhez képest. A bejelentett 275 ezer tartózkodásihely-változtatással így megfordult a 2013-ban tapasztalt csökkenő tendencia.

Forrás: KSH

A településtípusok közötti mobilitásban a lakóhely-változtatásoknál nem történt számottevő változás az előző évhez képest. Budapest esetében továbbra is pozitív, 5400 fős vándorlási többlet figyelhető meg, amely ismét növekedést mutatott az előző évhez viszonyítva. A többi városra 2014-ben is az elvándorlás volt jellemző, ennek mértéke tovább erősödött, 3600 fős vándorlási veszteség jelentkezett ezeken a településeken.

Közép-Magyarországra mennek az emberek

Területi összehasonlításban Közép-Magyarország (16 650 fő) és Nyugat-Dunántúl (2950 fő) tudott felmutatni pozitív vándorlási egyenleget, míg a többi régióra továbbra is az elvándorlás volt jellemző. Míg Közép-Magyarország esetében nőtt a vándorlási többlet az előző évhez viszonyítva, addig Nyugat-Dunántúlon az előző évivel azonos szinten mozgott. A megyék közül a legvonzóbb lakóhely 2014-ben is Győr- Moson-Sopron volt.

A régiók közül a leggyengébb Észak-Magyarország és Észak-Alföld népességmegtartó ereje volt, ezekben a régiókban 5750, illetve 7000 fővel csökkent a népességszám a belföldi vándorlásból eredően.

A megyék esetében 2014-ben is a korábbi évekhez hasonlóan Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász- Nagykun-Szolnok megyéből vándoroltak el a legtöbben. Győr-Moson- Sopron és Pest megye mellett csak Vas megyében volt pozitív belföldi vándorlási egyenleg.

Szerző: VG - H. J.


http://www.vg.hu/gazdasag/kiderult-egyetlen-ev-alatt-30-ezer-magyar-hagyta-itt-az -orszagot-447569
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín miatt
  2015-04-05 20:55:48, vasárnap
 
  Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín miatt toporzékolnak a liberálisok Svájcban


Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín-kapszulákkal szolgáltak fel kávét éttermekben a hét első napjaiban Svájc német ajkú részén.

A világháborús vezetők feltűnése a tejszínkapszulákon "botrányt" okozott a zsidó vendégek körében, ezért a forgalmazó Migros áruházlánc szerdán elnézést kért a "megbocsáthatatlan hibáért", visszavonta a terméket és megszakított minden kapcsolatot a szállítóval.

A "botrányos" kávétejszínt a Migros egyik leányvállalata, az Elsa forgalmazta, abból a szupermarketek polcaira nem került.

A Migros szóvivője azt mondta az sda svájci hírügynökségnek, hogy a kifogásolt csomagolású kávétejszínt komolyabb ellenőrzés nélkül vették át, annak "soha nem lett volna szabad forgalomba kerülnie". A gyártó, a Karo-Versand GmbH azzal védekezik, hogy a vezérek képmása egy gyűjtők számára már két éve elérhető, szivarmárkákról szóló képsorozat részeként, a szivargyűrű dekorációjaként került a tejszínes dobozkák fedőfóliájára.

Peter Wälchli cégfőnök értetlenkedésének adott hangot a "médiafelhajtás" miatt. Szerinte igaz ugyan, hogy Hitler és Mussolini alatt "borzalmas dolgok történtek", de azok is a történelem részét képezik, másfelől napjainkban is történnek borzalmak, Szíriában például embereket fejeznek le. A nagy svájci konszern, a Migros elfogadhatatlannak nevezte ezt az érvelést és szerda délután bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszakít minden kapcsolatot a Karóval. Közben a szállító is bejelentette, hogy nem gyártanak többet a hitleres kávétejszínből.

Hitler és Mussolini képmása összesen 1200 kávétejszínes kapszulán tűnhetett fel svájci vendéglőkben. Egyesek gyűjtik a tejszínes kapszulák fedőfóliáját, ezért a gyártók gyakran változtatják a rajtuk lévő motívumokat. A két botrányos fedőfólia egy 55 darabos motívumsorozat részét képezte.


http://harcunk.info/index.php/jelentesek/863-adolf-hitler-es-mussolini-kepmasaval -diszitett-kavetejszin-miatt-toporzekolnak-a-liberalisok-svajcban
(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 949
  • e Hónap: 4694
  • e Év: 158190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.