Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Nyugi! Semmit sem árt a Fidesznek a brókerbotrány
  2015-04-06 22:42:51, hétfő
 
  2015.04.05. 20:40
Nyugi! Semmit sem árt a Fidesznek a brókerbotrány

fityesz.jpgA magyar választópolgár sajátos Európában. Nem arra reagál ugyanis, amire máshol érzékenyek az emberek. Nálunk például fikarcnyit sem számít, ha az uralmon lévő pártról kiderül, hogy korrupt, tolvaj, csaló, vagy botrányokban érintett. Ha valaki azt hiszi, hogy az adóhivatalban uralkodó állapotok, vagy Vida Ildikó ügye bármilyen kis mértékben is csökkentették a Fidesz támogatottságát, és a brókerbotrány disznóságai megrengették Orbán Viktor közkedveltségét, annak ezúton üzenjük: súlyosan téved. Ha holnap választásokat tartanának, a Fidesz megint tarolna. Kétségtelenül.

Ugyanez igaz a többi dologra is: a rengeteg kormányzati mutyira, a vasárnapi zárva tartásra és mindenre, amit csak a Fidesz vezérek elcsesznek. Nem befolyásolják az embereket, és nem fordulnak velük szembe. Eszükbe sem jut ilyesmi. Hogy miért? Van erre egy bonyolultabb és egy egyszerűbb válasz is. Az egyszerű így hangzik: azért, mert nem hibáztatják őket. Az emberek többsége egyszerűen nem okolja Orbánt és nem okolja a Fidesz vezetést sem mindazért a sok hibáért és csalásért, mely manapság napvilágra kerül. Úgy vélik, ezek a dolgok a politika velejárói és minden pártra jellemzőek. Azt hiszik: ennyi stikli még elmegy, sőt szinte elkerülhetetlen velejárója a kormányzásnak. És az a legszörnyűbb, hogy mindaz, ami ma Magyarországon történik valóban ,,belefér" a többségnek. Valóban normálisnak és elfogadhatónak tartják, hogy az adóhivatal korrupt legyen, hogy a minisztériumok brókercégeknél parkoltassák a pénzüket, (majd a lakosságot cserbenhagyva mentsék ki onnan pénzüket) és hogy ok nélkül - saját cégeiket helyzetbe hozva - korlátozzák életünket számtalan területen, például a hétvégi vásárlások vagy a szabad internetezés kérdésében.

A hosszabb magyarázat arra, hogy miért olyan népszerű a Fidesz, illetve Orbán Viktor még akkor is, ha számtalan disznóságukra derül fény folyamatosan az, hogy az ,,úgysincs jobb" felfogás mára a közgondolkodás része lett! Ma a túlnyomó többség azt vallja: ,,nem tökéletesek ugyan és valóban nem kellene azt csinálniuk, amit csinálnak, de úgysincs jobb náluk"! Ez a fajta politikai igénytelenség és nemtörődömség napjainkra valódi hungarikummá változott! Persze a problémának egyre inkább része a Jobbik is. A Fidesz minimális gyengüléséből a Jobbik néhány százaléknyi profitálni tudott, így mostanra előállt az a helyzet, hogy 2018-ra vagy önállóan, vagy a Fidesszel koalícióban, de mindenképp esélyesek a kormányra kerülésre. Ez pedig olyan lesz, mintha a pestisből kigyógyulva elkapnánk a leprát. ... A demokratikus ellenzék meg eközben nincs sehol. Szili Katalin egy millát kap havonta Orbánéktól (mondjuk megszolgálta, amikor kiszivárogtatta az öszödi beszédet), Medgyesi ott helyesel Orbánéknak ahol tud, az Együtt szinte mérhetetlen, az LMP vegetál, a DK megrekedt, Bokros támogatottsága pedig kimutathatatlan.

Ma a Fidesz hatalmát semmi sem fenyegeti. Tudják is ezt pontosan Orbánék. Mennek a saját útjukon - sokszor azokba a diktatúrákba, ahol otthon érzik magukat - magasról letojva a kritikákat. Putyin állambiztonsági szervei precízen nyilvántartják a 70-es és 80-as évek magyar ügynökeinek és társadalmi kapcsolatainak listáját. Ez a lista pedig a frászt hozza Orbántól egészen Kövérig a teljes Fidesz-vezérkarra. Amíg pedig ez így van, addig ne csodálkozzunk azon, hogy merre tart a magyar külpolitika.

És persze a belpolitika összefüggései sem annyira bonyolultak, mint hisszük. Amíg egy adott és jól körülhatárolt kör kezében összpontosul minden politikai és gazdasági kulcspozíció, addig csak egyetlen tényező fenyegeti a rezsimet: mégpedig a választó. Ők pedig elvannak azzal, hogy minden normális, ami ma Magyarországon történik. A kör ezzel bezárul.

http://kritikusok.blog.hu/2015/04/05/nyugi_semmit_sem_art_a_fidesznek_a_brokerbot rany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért választunk meg újra és újra idiótákat?
  2015-04-06 22:34:59, hétfő
 
 
Miért választunk meg újra és újra idiótákat?

ma 7:06


Alig van szakma, aminek rosszabb lenne a társadalmi megítélése, mint a politikusoké. Nem csak Magyarországon, de szinte mindenhol a világon. Nevük összeforrt az inkompetenciával, a korrupcióval, a hazudozással, ennek ellenére mégis rengeteg ember szavaz rájuk. És persze akadnak köztük becsületes és ügyes emberek, azért elsősorban sehol sem ez a kép él róluk.
De miért van az, hogy országok népei hajlamosak nem a legfényesebb elmékre bízni életük kormányzását?
A Guardian tudományrovatában Dean Burnett szedte össze mindazt, amit a pszichológia erről a kérdésről állítani tud.

Ha nézted már valaha valamelyik KNDP-s napirend előtti felszólalását a parlamentben, akkor pontosan ismerheted ezt az érzést. Ahogy egyszerre zavarba ejtően kínos, lehangoló és közben a maga bizarr módján valahol borzasztóan szórakoztató is, hogy ennek az összevissza beszélő, szemmel láthatólag nem túl okos embernek ekkora befolyása lehet az országod sorsára.

Ez az érzés egyáltalán nem korlátozódik Magyarországra, még akkor sem, ha titkon azért érezzük, hogy akadnak magyar politikusok, akik simán beférnének egy sötétség-világválogatottba. De világszerte emberek milliói osztoznak rendszeresen ezen az élményen:

kik ezek az idióták és hogy kerülhettek oda?!

A kérdés egyidős a demokrácia történetével, és természetesen a szociálpszichológiának bőven akad minderre válasza. Ezeket szedte össze a Guardian cikke.

A magabiztosság ereje

Az önbizalomtól duzzadó emberek jóval meggyőzőbbek. Ezt számos kutatás alátámasztotta már, a kérdést legtöbbször bírósági tárgyalásokat idéző kísérletekben tesztelték, és rendre az derült ki, hogy egy magabiztos szemtanú sokkal jobban meg tudja győzni az esküdteket, mint egy hezitáló, bizonytalan tanú. De ugyanez a mechanizmus érvényesül a klasszikus használtautó kereskedő és ingatlanügynök archetípusánál, amikor a tartalmat bőven felülírja a kommunikációs forma. És persze a politikusoknál is, akiket ma már világszerte kommunikációs tréningek sokaságával készítenek fel erre a szerepre.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FW3y4aaqkAQ

Az önbizalom mindezek mellett pedig furcsa dolog. Ismert a Dunning-Kruger hatás nevű jelenség, ami azt írja le, hogy általában a kevésbé intelligens vagy kevésbé hozzáértő emberek jóval nagyobb önbizalommal bírnak egy-egy kérdéssel kapcsolatban, mint azok, akik valódi tudással rendelkeznek a témáról. A másik fontos tényező, hogy már ahhoz is kell egy bizonyos fokú intelligenciaszint, hogy az ember képes legyen önhibáit felismerni, önértékelés során reflektálni saját hiányosságaira.

Azaz ha azt akarjuk, hogy egy igazán magabiztos politikus képviseljen minket, akkor vélhetően nem egy intelligens ember megválasztása a legszerencsésebb választás a számunkra. Persze az önbizalom-túltengésnek is megvannak a maga hátulütői, szintén kutatásokból ismert, hogy ha egy magabiztos embert érnek hazugságon vagy tévedésen, az sokkal jobban árt a hitelességének, mintha egy nem magabiztos emberrel történne mindez. Innen pedig a cikk szerint egyenesen következik a politikusok jellemzően negatív megítélése, hiszen esetükben magabiztosság társul rendre olyan ígéretekkel, melyeket aztán nem tudnak betartani.

A politika ráadásul komplikált ügy

Átlátni egy állam működését elképesztően bonyolult kérdés, egy egész államigazgatási apparátus kell mindehhez. A politika a sajtóval karöltve mégis úgy formálódott közös evolúciója során, hogy az ezzel kapcsolatos összes ismeret birtokosává kötelezően a politikust tette meg, aki viszont természetesen nem láthat át személyében mindent. Egy jó politikus az itt fellépő hiányokat pedig természetesen magabiztos fellépéssel leplezi, saját személyiségjegyeit az adott bonyolult kérdés elé helyezve.
MTI Fotó: Kovács Attila
MTI Fotó: Kovács Attila
220volt.hu - Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

És az is igaz, hogy a választópolgárok közül is csak kevesen szeretik magukat beleártani komoly kérdésekbe. Az emberek számára általában nem áll rendelkezésre elegendő idő, hiányzik a szükséges erőforrás vagy elkötelezettség, hogy egy-egy bonyolultabb, elsőre nehezebben átlátható kérdésben kellő tájékozottságra tegyenek szert. Viszont (szerencsére) a politika, főleg a demokratikus társadalmakban, az emberek bevonására kell épüljön.

Számos pszichológiai vizsgálat mutatta már meg, hogy az emberek szeretik magukat célorientáltnak feltüntetni, az érzés pedig, hogy befolyásolhatnak valamit, komoly motiválóerőként hat. Innen fakadhat sokak politikai aktivitása. Ugyanakkor ha e politikusokkal közös elérendő célért folytatott út során olyan fogalmakkal találkoznak, melyek megértése komolyabb befektetett energiát igényelne, sokak elrettenhetnek. Ezért van, hogy amikor egy magabiztos személy azt állítja, hogy létezik egyszerűbb út, azt sokan találhatják nagyon kielégítőnek.

Ezt írja le Parkinson trivialitás-törvénye, ami szerint az emberek könnyedén sokkal több időt szánnak valami triviális kérdésnek a megoldására, amit értenek, mint egy olyan probléma megoldására, amit nem. Az előbbi eset ugyanis jóval több hozzájárulási lehetőséget ígér. Az emberek pedig odavannak a triviális dolgokért, azaz egy kevésbé intelligens ember számára kifizetődő út lehet, ha az összetettebb struktúrákat leegyszerűsíti elnagyolt, és nyilván a lényeget elveszejtő válaszokra.

Az emberek szeretnek kapcsolódni

George W. Bush esetében mindig előjövő politikai közhely, hogy ő olyan típusú elnök volt, akivel az emberek úgy érezték, meg tudnának inni egy sört. Lehet, hogy nem a legkifinomultabb elme, de biztos lehetne vele miről dumálni. Az emberek pedig minden létező kutatás szerint az ilyen politikusokat kedvelik, míg az elitellenesség, azaz a legelterjedtebb társadalmi normáktól való eltérés negatív megítélése világszerte feltárt jelenség.

Minden embert előítéletei vezetnek, ezek mentén szerveződik életünk. A különbség abban lehet, hogy ki mennyire tudja feltárni meg megérteni a saját döntéseit befolyásoló előítéleteket és sztereotípiákat. Ugyanígy, az emberek többsége hajlamos arra, hogy saját társadalmi csoportját favorizálja, tekintse azt a társadalomtudomány akár osztálynak, akár státuszcsoportnak. E favorizálás pedig leginkább abban nyilvánulhat meg, ha saját csoportjukat egy másik csoport rovására tudják kiemelni, megerősítettnek érezni.

És ezekben a viszonyokban bizony nem mindig lehet racionális tényezőket felfedezni, ezeket sokszor olyan tényezők mozgatják, melyek ellentmondanak a világban fellelhető tényeknek is. Emiatt fordulhat elő az is, hogy számos választópolgár jobban szeret olyan kijelentéseket hallani, melyek beleillenek ebbe a világképbe. Sőt, fordítva fogalmazva, sokan kifejezetten nem szeretnek olyan dolgokat hallani egy politikustól, amilyen dolgokat nem szeretnének hallani. Ezért lehet az, hogy egy politikus, aki összetettebb összefüggésekre mutatna rá a világban, melyek egyes elemei esetleg ellentmondanak annak a világképnek, ami az adott társadalmi csoport számára kedves, jóval kisebb támogatásra számíthat, mint az a szereplő, aki elhallgatja (vagy nincs is tudatában) a világképet nem támogató tényeknek, és csak a létező előítéletek mentén vázol fel nem túl kifinomult dolgokat.

Ezekben persze semmiféle új felismerés nincs. És ahogy Burnett is írja, ez egy elég szerencsétlen helyzet. De mit lehet tenni, úgy néz ki, hogy a jelenlegi társadalmakban így működik az emberi elme. Mindebből egyáltalán nem következik, hogy fel kéne számolni a képviseleti demokráciát és valami kitüntetett bölcsek tanácsára bízni a nemzetek vezetését. Csak annyi, hogy néha tudatosítani magunkban, hogy ha jobb országban szeretnénk élni, akkor energiát kell szánnunk arra, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot, és olyan politikusokat választani, akik ki merik mondani a kényelmetlen igazságokat is.


http://444.hu/2015/04/06/miert-valasztunk-meg-ujra-es-ujra-idiotakat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága Vejem!
  2015-04-06 16:35:42, hétfő
 
  Drága Vejem!
Tudom, hogy a válás óta nem hallottál felőlünk, de hosszas gondolkodás után szeretném elmondani, mennyire sajnálom hogy tönkrement a házasságod a lányommal.
Sajnos igazad van hogy otthagytad, most jöttem rá hogy valóban gyakran félrelépett, és semmi sem volt elég jó neki amit te csináltál.
Tudom, én sem voltam jó anyósod, nagyon sajnálom hogy soha nem tudtam befogni azt a nagy, mocskos pofámat, és mindenbe beleszóltam, de csak azért, mert segíteni akartam.
Igazad volt, mégsem volt jó ötlet, hogy hozzátok költöztem, és mozdulni sem tudtatok miattam, azt is nagyon sajnálom, hogy úton-útfélen csak téged ócsároltalak.
Ez úton szeretnénk mindketten bocsánatot kérni, rájöttünk, hogy nálad szorgalmasabb, dolgosabb, rendesebb embert nem hordott még a hátán a föld.
Most, így 10 év távlatából mégiscsak te vagy az az ember, aki férjül kívánnék az egyetlen lányomnak. Remélem a közben eltelt idő megszépítette az emlékeidet, lecsillapodott benned a harag.
Tudom, ennyi idő után nehéz újrakezdeni, de mindketten örülnénk neki, ha néha meglátogatnál minket, talán újra fellángol köztetek a régi szerelem.

Nagyon várjuk hogy jelentkezz.

Csókol: szerető anyósod

Ui.: Gratulálunk a lottónyereményedhez !!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Hoppál korteskedik
  2015-04-06 16:33:24, hétfő
 
  Hoppál korteskedik

Posted on 2015/04/06 Szerző: Admin

A kulturális államtitkár végre nagyot álmodik. Igaz, nem kulturális államtitkárként.
Hoppál Péter nem beszél a levegőbe, sőt amióta ő lett a kulturális államtitkár, voltaképpen nem mond semmit. Mindez jól mutatja a kormány viszonyát a témához. Íme egy hűséges papagáj, aki pontosan tudja, meddig mehet el. Semeddig.
Hoppál nemcsak államtitkár, hanem országgyűlési képviselő is, és úgy tűnik, súlytalan hivatali ténykedését a körzetében Komlón, “lakossági vonalon" igyekszik kompenzálni, mi több befolyását érvényesíteni. Már csak azért is, mert Komló ringbe szállt. Egy milliárdos beruházás a tét. Figyeljék csak, mit mond!
“A beruházás komoly lehetőség a városnak, ezért személyesen is bízom a pályázat sikerében. Ekkora nagyságrendű új munkahely nagyon ritkán jelenik meg egyszerre Komlón, ráadásul ezúttal nem egy könnyedén továbbköltöző cégről, hanem évtizedekig stabilan megmaradó állami intézményről van szó".
De miért is lobbizik ilyen elánnal Hoppál, mi lehet olyan ezekben a válságos időkben, ami évtizedekig stabilan működik? Nos, az új börtönről van szó, a komlói önkormányzat ettől várja a város felvirágzását, 250 új munkahelyet, stb.
Még az is lehet, hogy igazuk van, de azért mégiscsak milyen ország az, ahol egy 25 ezer lakosú város egy sitt megépítésében reménykedik, és a projekt legharsányabb támogatója a kulturális államtitkár?
(magyarnarancs)
Bal-Rad komm: Mivelhogy nem lehet cél a piti politikai bűnözők örök birobidzsani táboroztatása-az szándékaink szerint csak a felső kétezernek dukálhat-a papagájkommandók és ilyen-olyan udvaroncseregletnek is kell valami jóvátételi hely! Lehet-bár ebben kételkedünk-Hoppál is ebben gondolkodik, és szeretné magát a megszokott környezethez közel tudni majd-de ki kell ábrándítanunk! NEKIK A VALÓDI “HŰVÖS" DUKÁL! Nem egy modern, világos börtön.


https://balrad.wordpress.com/2015/04/06/hoppal-korteskedik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e magyar feltámadás?
  2015-04-06 16:30:59, hétfő
 
  2015.04.05. 08:54 HaFr
Lesz-e magyar feltámadás?

A kérdés maga jellegzetesen jobboldali istenkáromlás, de ugorjunk most át ezen. (Az, hogy a nacionalizmus legkésőbb száz éve nálunk is bekebelezte Krisztust meg a katholikosz egyházat, és az ilyen kérdések elől nem fut el visítva a nagyérdemű, hanem inkább könnyes szemmel dalol egy alkalmas nótát, nem újság.) Fontosabb, hogy Magyarországnak semmi oka, hogy ne legyen legalább olyan sikeres ország, mint bármelyik a világon, és különösen Európában, ehhez pedig a lényeget tekintve a patriotizmust kell erősíteni, és a nacionalizmust gyengíteni.

A patriotizmus a jól rendezett nemzeti értékteremtésnek való elkötelezettség, a nacionalizmus a nemzet manipulálásának Ersatz politikai programja (pótszer). A patriotizmusban egyensúlyra lel a magánérdek szolgálata és a közérdek iránti személyes elkötelezettség, a nacionalizmusban meghal az értelem. A patriotizmus annak belátása, hogy az egyén és közösségei egymásra vannak utalva, a nacionalizmus a közszédítés ideológiája, amelynek örvén folyhat gátlástalan közrablás, népcsoportnak népcsoport ellen való uszítása, ostoba és gyakran aljas politikai messiások nyilvános felkenése.

Én lassan húsz éve keresztül-kasul járom a világot munkavégzés apropóján (korábban mint kutató, aztán mint vállalati tanácsadó). Azt kell mondanom ez alapján, semmi baj Magyarország adottságaival, ideértve magunkat, magyarokat. Ez az ország Európa egyik gyöngyszeme lehetne, ha magunk is hinnénk magunkban (mindenki maga magában és a közösségeiben), és kevésbé ülnénk fel a széltoló politikusoknak. A magyar emberek semmivel sem tehetségtelenebbek, mint Európa bármelyik népe, de a tehetséget sokkal rosszabbul tudják átfordítani teljesítménybe, ami döntően rendszer-probléma.

Az együttélés rendszere (amelybe itt beleértek a törvényektől és a politika működésétől kezdve minden puha kulturális tényezőt is, olyanokat, mint a közerkölcs, a bizalom, a magánérdek és a közérdek közötti kapcsolat tudatossága, a tolerancia stb.) az, amely kialakítja egy közösség képességeit -- elvárásokat támaszt, kikényszerít vagy honorál bizonyos viselkedési formákat, és egységet teremt egy nemzet tagjaival szembeni elvárásokban. Az együttélés rendszere alkot a sokaságból nemzetet, a túlélőkből értékteremtésre alkalmas politikai közösséget, az egoisták tömkelegéből autonómiáikra büszke, együttműködésre kész individuumokat.

Magyarország történelme az együttélés eme rendszerére mért folyamatos csapások története. A politikum legnagyobb bűne, hogy nem fogja fel, egy válságokról válságokra vándorló országban, amelynek alig van hova visszanyúlni önbizalma és megtartó szokásai keresésében, a politika hozhatja létre az együttélés rendszerének gerincét. A politika iránti bizalom megroppanása nálunk többszörös veszteség, de legelőször is elvész az együttélés rendszerét kialakítani képes legfontosabb erőközpont.

Én a politikát mindenekelőtt ennek, az együttélés rendszere katalizátorának tekintem, de ha így van, a politika tudja a leghatékonyabban rombolni is egy ország hatékonyságát és felemelkedését. Igazolva láthatjuk ezt a mindennapokban. Mégis a tartalékai (földrajza, kultúrája, népe egyedeinek képességei) révén Magyarország bármelyik húsz éven belül Európa elismert, nota bene irigyelt országává tudna válni, ha a politikai, majd az együttműködési rendszerét ki tudnánk alakítani a megfelelő formában.

Hiányosságunk, és számos jel mutat erre, hogy mintha magunk sem hinnénk ebben, a fantáziánk és az ambícióink mintha egyre korlátosabbá válna, amikor a magyarok összességéről van szó. A legnagyobb nehézség ezzel összefüggésben az, hogy annak a népnek kellene igényt mutatnia egy új rendszerre, amely továbbra is az egyéni túlélésre teszi a tétjeit. Olyan képességeket kellene felmutatnia az új rendszer felé vezető úton, amelyek hiánya miatt az új rendszerre égető szükség van. A körben forgásnak ezt az állapotát kellene áttörnie a független értelmiségnek és sajtónak, amely a közvéleményt irányítja. Reméljük, egyszer rádöbbennek a felelősségükre, ki merik szórni az eddigi előfeltevéseiket és elkötelezettségeiket, és onnan könnyebb lesz.

http://hafr.blog.hu/2015/04/05/lesz-e_magyar_feltamadas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FAJI TULAJDONSÁg
  2015-04-06 16:28:42, hétfő
 
  2015. április 6. 07:56 :

Izrael lenyúlta a palesztin pénzek nagy részét, Abbászék perrel fenyegetőznek


Izrael átutalta vasárnap a Palesztin Hatóságnak a palesztinokat megillető, de január 1-jétől befagyasztott adóbevétel egy részét. Mahmúd Abbász palesztin elnök azonban utasítást adott a részösszeg visszautalására, és azzal fenyegetőzött, hogy ha Izrael nem fizeti ki a teljes összeget, akkor a palesztinok ezért is beperlik a Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC). Izrael büntetésből fagyasztotta be a palesztinokat megillető adóbevételt, mert a Palesztin Hatóság egyoldalúan bejelentette, hogy április 1-jei hatállyal csatlakozik a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC). Nemzetközi nyomásra azonban - írta a Reuters hírügynökség - Izrael március végén bejelentette, hogy átutalja az elmaradt adóbevételt, de levonja belőle azt az összeget, amellyel a palesztinok tartoznak az izraeli közműszolgáltatásokért, így az átutalt összeg végül 400 millió dollár volt. Az izraeli miniszterelnöki hivatal azt közölte, hogy egyebek között humanitárius okból és az izraeli hosszabb távú érdekeket figyelembe véve döntöttek az átutalás mellett. Abbász szerint a levonás a teljes összeg egyharmada, ezért úgy döntött, hogy a megkapott részösszeget visszaküldik. "Vagy odaadják a teljes összeget, vagy döntőbírósághoz, illetve az ICC-hez fordulunk. Kevesebbet nem fogadunk el. Ez egy újabb panasz lesz, amellyel a bírósághoz fordulunk: az első a tavalyi gázai háború, a második az izraeli telepek folytatódó építése a megszállt területeken, és most az elmaradt adóbevétel" - jelentette ki egy vasárnap esti beszédében. Az izraeli állami áramszolgáltató vállalat februárban figyelmeztetésképpen rövid időre felfüggesztette az ellátást a megszállt Ciszjordánia egyes városaiban, mert állítása szerint a palesztin kormány 492 millió dollárral tartozik neki. Amikor több mint 20 évvel ezelőtt megalakították a Palesztin Hatóságot, Izrael vállalta, hogy a nevében beszedi a palesztinokat illető adóbevételeket és az azon árukért járó vámokat, amelyeknek kötelezően Izraelen keresztül kell eljutniuk a palesztinokhoz. Ezeknek az együttes összege ma mintegy 120 millió dollár havonta. (MTI)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/141652/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alkoholistát, a buzit és a dohányost megfenyegeti Isten a
  2015-04-06 16:25:44, hétfő
 
  Az alkoholistát, a buzit és a dohányost megfenyegeti Isten azzal, hogy ha bármelyikük gyengének mutatkozik vagy is a jövőben egyszer is áldozik a szenvedélyének abban a pillanatban meghal.
Hát nagy komoran orrukat lógatva sétálnak a városban, odaérnek egy kocsmához az alkoholista bemegy lehúz egy fröccsöt és abban a pillanatban összeesik és meghal!
Rettentően megijed a buzi és a dohányos látják, hogy nem tréfa a dolog és kelletlenül sétálnak tovább.
Hát egyszer csak egy buszmegállóban a dohányos megpillant egy jókora füstölgő csikket és vágyakozva nézi nézi. Megszólal a buzi: te le ne hajolj bakker mert mind a ketten itt halunk meg! 
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Zalától Hevesig
  2015-04-06 16:24:48, hétfő
 
  Zalától Hevesig

Posted on 2015/04/06 Szerző: Admin

Pénteken két kiccsalád marakodott össze egy nagykanizsai áruház előtt. A rendőrség tizenegy törzsi harcost előállított - közölte a rendőrség honlapja, a police.hu.
A nagykanizsai rendőrök tizenegy-a munka világában rejtőzködő életmódot folytató-egyedet állítottak elő, közülük kilencet gyanúsítottként hallgattak ki, miután pénteken este negyed nyolckor két kiccsalád összeszólalkozott egy nagykanizsai hipermarketben, majd az üzlet előtt a két horda egymásnak ugrott.
A kiérkező rendőrök vetettek véget a tömegmarakodásnak, és a helyszínen előállított tizenegy vitéz és amazon közül végül gyanúsítottként hallgattak ki egy 20 éves, egy 28 éves, egy 24 éves, egy 30 éves szepetneki boyt; egy 34 éves, egy 45 éves, egy 17 éves nagykanizsai játékost, valamint egy 26 éves és egy 45 éves nagykanizsai markotányost gyanúsítottként hallgattak ki. Az összecsapásban ketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek.
A gyanúsítottak azt mondták a nagykanizsai nyomozóknak, hogy a két kiccsalád között évek óta rossz a viszony, és már többször kerültek konfliktusba egymással.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportos garázdaság miatt indított eljárást a hét kancigány és a két nőstény ellen.
Helyszíni beszámolók szerint a rendőrség vetett véget egy szintén nem az idén lebarnult kiccsaládok között verekedésig fajuló vitának vasárnap kora este Egerben, a Szépasszonyvölgyben.
A meglévő információk szerint kezdetben csak hangosan acsarkodtak egymásra a haragosok, amit később ütésváltás követett, amelybe több rejtett munkaerőtartalék is becsatlakozott.
Ennek a szépasszonyvölgyi összecsapásnak viszont mindegyik részvevője ép bőrrel megúszta a csatát.
A kiérkező rendőrök vetettek véget a törzsi villongásnak. Azok is megúszták a bulit.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/06/zalatol-hevesig/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bolondéria ára
  2015-04-06 16:23:28, hétfő
 
  A bolondéria ára

Posted on 2015/04/06 Szerző: Admin


Tavaszi negatív csúcsot döntött az NB I. a 22. fordulóban, derül ki a Nemzeti Sport összesítéséből.
A lap által begyűjtött adatok alapján a forduló nyolc meccsét a helyszínen összesen 14 185 néző követte. A mérkőzéseket átlagosan 1773-an szurkoló követte. Egyetlen tavaszi fordulóban sem voltak még ilyen kevesen, de az egész szezont nézve is a második legnézetlenebb forduló volt. A csúcsot az őszi 16. forduló tartja 13 341 nézővel.
Most a legtöbben a Puskás Akadémia-Felcsút meccset nézték, mondhatni telt ház volt. 3812-en mentek ki rá, tehát csak négy üres szék maradt, ha hinni lehet annak az adatnak, hogy a hivatalos befogadóképesség 3816 fő.
A második legnézettebb meccs a Diósgyőr-Paks lett, a 2643 szurkoló azonban Miskolcon kevésnek számít. A fordulóban az MTK-Pápa-mérkőzést nézték meg legkevesebben, a Bozsik Stadionban 420-an váltottak jegyet.
És azt tudták, hogy a magyar hoki és kézilabda is lekörözi nézettségben a focit?
Nézőszámok:
Puskás Akadémia-Ferencváros 3812 fő
Győri ETO-Kecskemét 1922
Pécsi MFC-DVSC 1049
Dunaújváros-Nyíregyháza 879
MTK-Pápa 420
Diósgyőri VTK-Paks 2673
Haladás-Honvéd 2135
Újpest-Videoton 1295
(sportgeza)


Bal-Rad komm: Persze az idei esztendőben azért nyolvan milliárd forint még elmegy új stadionokra meg korszerűsítésre. Az átirányított adókból ugyanennyi a futball működtetésére, és az állami költségvetési támogatás legalább ötven milliárd lesz. Ez nagyjából minimum 200 milliárd forint.
Nagyjából kétmillió forint/néző ÁLLAMI KOMPENZÁCIÓ! Döbrögi bolondériájára.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/06/a-bolonderia-ara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.