Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
Nem véletlenül születtünk
  2015-05-31 11:34:49, vasárnap
 
  Nem véletlenül születtünk erre az életre, nem egy értelmetlen színdarab szerepeit alakítjuk. Életünknek, sorsunknak célja van, és a jelek arra mutatnak, hogy egy titokzatos erő, valamiféle gondviselés abba az irányba terelget bennünket.

James Redfield



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TILTOTT tanítások !
  2015-05-29 15:19:35, péntek
 
  A vatikáni vezetés sem tagadja, hogy 353 és 451 között számos zsinaton Jézus tanításának egy részét tiltottá (vagyis apokriffé) nyilvánították. Azt viszont csak 1945-ben tudtuk meg, hogy ez a rész: a 95 %-a ! Ezekből olvashatsz a jegyzet 2. felében.

A "Jézus" szó szanszkrit jelentése = a Fény "gyermeke". Ha Mária Isten gyermekének gondolta volna, akkor Azt a nevet adta volna neki. A Fény nem a katolikus hitbe illik, hanem egy mostani spirituális irányzatba.
Akkor nem lehetséges, hogy ugyanarról beszélt Jézus, mint a mostani spirituális mesterek ?

Azt mondta "Én vagyok a világ világossága." - A Fény ?

De azt is mondta a tanítványainak: "Ti vagytok a világ világossága." (Máté 5.14) Hogy is van ez ? Ugyan az vagyunk, mint Jézus ? Ő azt tanította (mint minden IGAZI mester), hogy aki őt követi, az UGYAN ODA juthat el, mint ő, SŐT TOVÁBB ! > "Példát adtam, hogy amit én tettem, Ti is tegyétek meg !" + "... aki hisz bennem, az ugyan azokat a tetteket viszi végbe, amiket én, SŐT MÉG NAGYOBBAKAT IS végbevisz ... !" (János 14:12) Márpedig egy "isten fia" nem mondaná azt, hogy ti emberek majd nagyobb dolgokat is tesztek, mint most én.

Talán úgy értette: többre is képesek vagytok, mint kézrátétellel gyógyítani, vízen járni, stb ?

Választ fogsz kapni.

"Az atya bennem van, és én őbenne vagyok." (János 14.10)

Atya = a kozmikus közös tudat, az IS-TE-(é)N.

De bárhogy is értelmezzük az Atyát, Jézus nem lehet az ő FIA, hisz milyen értelmetlen így: "Az apám bennem van, én pedig az apámban vagyok." :)

Ezen kívül .. ha mi is a "világ világossága" vagyunk (ha Jézust követjük), akkor bennünk is ott van az "Atya" és mi is az "Atyában" vagyunk. Tehát újra csak egy mostani spirituális tanítás jön ki, csak így értelmes:

"Az atya bennem van, és én őbenne vagyok." = A Közös tudat bennem van, és én őbenne vagyok.

Hogyan lehet benne a közös tudat ?

Alaje azt mondta: "Senki sem tud mindent, de kapcsolatba tudunk kerülni a Lét tudatosságával."

Jézus pedig így folytatta annak idején: "A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van."

Tehát Jézus tanításai nem a katolikus vallást képviselik, hanem a mostani spirituális irányzatot.

TILTOTT TANÍTÁSOK

-Az apokrif iratok szerint az édenkerti jelenetben a kígyó helyett egy Sólyom mondja Évának, hogy egyen a Tudás fájáról, (amit az a bizonyos hang tiltott). És mivel Éva a sólyomra hallgat, és a tiltás ellenére evett a Tudás fájáról, ezért ő nem bűnös, hanem hős !

Majd miután Ádám is evett ... "Fénytestük felragyogott, Fénycsokraik megnyíltak" : a 7 csakrájuk aktivizálódott

>> így magasabb tudat-szintre emelkedtek.

Az én információim szerint az édenkert egy kísérlet volt a Föld-bolygón. Már akkor volt egy lény, aki jótanácsával segítette a földi emberiséget. Sólyomhoz hasonló alakja volt. Majd több ezer év múlva ismét megjelent: az egyiptomi mitológia sólyomfejű Hórusz-ként említi. Akkor szó szerint Harcolt a jó oldalon. Majd megint több ezer év múlva tért vissza a Föld-bolygóra, hogy segítsen az emberiségnek: az akkori szülei a Fény gyermekének nevezték el. Ő elmondta, hogy egykor ő volt Hórusz. És most, 2000 évvel később egy nép feltámadóban van. Fővárosának legmagasabb pontján egy felszállni készülő Sólyom áll ! (Turul = kerecsen-sólyom)

("Nincsenek véletlenek !")

IDÉZETEK AZ APOKRIF IRATOKBÓL

-A katolikus hit szerint (451 óta) az ember eredendően bűnös. Már a méhben lévő magzat is.

Ezzel szemben az apokrif iratok szerint Jézus ezt tanította:

"Az ember Fény természetű, Bűntelen, Szépséges, Tiszta és Szabad, testbe zárt isteni Fény !"

-"Fény van minden emberben. És .. Fény és Fény között nincs különbség."

"Ugyan az a Fény van minden emberben, sőt ebben a kutyában is, sőt ebben a fűszálban is !"

-"Isten országa Bennetek van !

Nem kőből és fából épült házakban. (templomok)

Hasítsd szét a fát, és ott leszek.

Emeld fel a követ, és megtalálsz."

-"Ne építsetek az én atyámnak templomokat, mert az én atyám temploma a Világ.

Egy mező a csillagos ég alatt. Egy Hold-sütötte tengerpart. Egy liget. Vagy egy barlang, ahol a Nimfák játszadoznak*.

EZ a templom, Nem az amit az ember épít."

* : csak én teszem hozzá, hogy ... Nimfák ? Lehetséges, hogy Jézus a Szeret-kezésre gondolt ? Tudtommal az is egy módja a rezgés-szint-emelésnek. (Hangsúlyozom, hogy a nagy Szeretettel Teli együttlétre gondolok, nem egy akármilyen szexre.)

Vagy esetleg a nimfák .. nem fizikai testű (földönkívüli) lények, akik (abban az időben) segítettek felvenni a kapcsolatot a magasabb dimenziókkal és a Fénnyel ?

Nektek milyen ötleteitek vannak ?

-Hogyan imádkozzunk: -"Ne térdelj le Atyám előtt. ... Milyen volna, ha haza mennél, és apád előtt letérdelnél ?"
-451-ben vezetik be, hogy összekulcsolt kézzel imádkozzunk. Az őskeresztény katakombák falán Széttárt karokkal imádkozó emberek vannak ábrázolva !

-"Ti is tudtok gyógyítani, ahogyan én, csak ébresszétek fel a bennetek lévő Fényt, és adjátok át azt a gyógyulni vágyónak !"

-"Minden vallás és minden tanítás egyformán szent, mert a Fényből való."

(Hozzáteszem, hogy tudtommal Buddha tanításaiba is belenyúltak később. Tehát NE a mai állapotukban nézzük a vallásokat, hanem Jézus idejében.)

"Az én Atyámnak és az én Anyámnak sok-sok neve van az embereknél, mégis ugyan az."

"Atyámat nevezik a görögök Zeusznak, az idiaiak Barhma-nak, ...... , a szkíták Arany Napnak."

-A Reinkarnációról: "Mindannyian, ti élőlények, egy hosszú ösvény eredményei vagytok, és évezredek óta járjátok a világok köreit, akárcsak én."

-"Nincs bűnös, csak tudatlan, akit meg kell tanítani.

Nincs gonosz, csak beteg, akit a Szeretet gyógyíthat meg."


Forrás : Link

Mit tanít a Biblia az angyalokról ? : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Gyűrű az ujjakon
  2015-05-26 02:42:04, kedd
 
  Az emberek általában az anyagi helyzetük kifejezésére, ujjuk dekorációjaként vagy valaminek a szimbolizálása érdekében hordanak gyűrűt. Azzal a választásukkal azonban, hogy melyik ujjukra húzzák, jóval többet árulnak el magukról, belső motivációikról a külvilágnak, mint amennyit szándékoznak.

Azzal ugyanis, hogy gyűrűt húzunk rá, mintegy megtámogatjuk az adott ujjat, kiemelve fontosságát az életünkben. A külső szemlélő számára ez annak a jelzése, hogy a kéz tulajdonosa a tudata alatt nagyobb hangsúlyt vagy megerősítést szán az adott területnek. Még akkor is így van, vagyis árulkodik rólunk, ha örököltük a gyűrűt, és egyedül erre az ujjunkra tudjuk felhúzni.

A Jupiter-ujjon például az egót hangsúlyozza ki, és hiú, ambiciózus természetet jelez. A mutató ujjra húzott gyűrű viselője szélsőséges önimádatát és hatalomvágyát vagy alsóbbrendűségi érzését fejezi ki.

A Szaturnusz-ujjon lévő gyűrű a materialista szemléletmódról árulkodik. A középső ujjukon azok hordanak gyűrűt, akik stabilitásra és rendre vágynak, értékelvűek, törődnek a családjukkal, s a háztartás pénzügyeit és anyagi dolgait intézik.

Azóta, hogy az Apolló-ujjat a szívvel hozzák összefüggésbe, és azt mondják, hogy az érzelmeket szimbolizálja, gyengülőben van az a hagyomány, hogy a jegygyűrűt ezen az ujjon szokás viselni. Ez sokak számára inkább már a társkapcsolat sikerességének a jele. Más gyűrű ezen az ujjon viszont azt jelzi, hogy tulajdonosa fontosnak tartja, milyen képet alkotnak róla, ezért a különféle előadóművészek gyakran hordanak gyűrűt ezen az ujjukon.

Egyesek szerint a Merkúr-ujjon a gyűrű tulajdonosa szexuális gátlásáról árulkodik. Mások viszont azon a véleményen vannak, hogy ezzel tulajdonosa épp az ellenkezőjét, vagyis erős nemiségét, érzékiségét próbálja hangsúlyozni. És azt sem szabad elfeledni, hogy gyakran húznak a kisujjukra gyűrűt azok, például írók, közszereplők, akik a kommunikáció területén tevékenykednek.

A hüvelykujjon azok viselnek gyűrűt, akik céljaik eléréséhez nagyobb elszántságra, belső erőre és energiára vágynak.

Aki viszont mindkét kezén sok gyűrűt hord, e szokásával bizonytalan, problémás személyiségéről árulkodik. Ez gyakori a kamaszoknál, amikor megpróbálnak beilleszkedni a felnőttek világába, vagy azokon az embereken, akik ellenségesek környezetükkel, vagy valamilyen módon elkülönülnek a közösségtől.


Forrás : Link



A gyűrű három fő tulajdonsága: a védelem, a gyógyítás és az intúíció erősítése.

A védelemről már beszéltünk , így most következzék a gyógyítás ismertetése. Képes a gyógyításra is (természetesen kiegészítő kezelésként) mert helyre állítja az energetikai egyensúlyt, a szervezet öngyógyító képességeit beindítja, és fájdalomcsillapító is egyben.

Mivel az ujjakon is vannak meridián végződések - mely energiapályák összeköttetésben vannak a test többi szerveivel is - így minden ujjon más-más területre fejti ki gyógyító hatását a gyűrű. Tehát minden ujjon hordható, attól függően, hogy milyen szerv gyógyításáról vagy fájdalom csillapításáról van szó, így most részletesen felsoroljuk a különböző ujjak és a gyógyítás területeit.

A gyűrű viselése a hüvelykujjon (a hüvelykujj a Vénusz bolygó hatása alá tartozik) saját szervezetünk öngyógyító erőit az alábbi betegségek gyógyítására összpontosíthatja (természetesen az orvosi és természetgyógyászati kezelés kiegészítése képpen): köhögés, fulladás, vállfájdalom, fejfájás, asztma, mandulagyulladás, torokfájás, arcidegbénulás.
A gyűrűt a hüvelykujj felső ujjperecére helyezve serkenthetjük a tobozmirigyet, a nyúltagyat, a szemeket, a mellet és a fejbőrt. Az ujjtövön viselve pedig a csecsemő mirigyet. A kirlián féle fényképen (elektrofotográfia) amely a biomező sugárzását rögzíti, a hüvelykujj a tüdő és a nyirok rendszer állapotát mutatja.
A lélekre vonatkozóan: a szépségre való fogékonyság, az akaraterő és az intuíció erősítése, az impulzív reakciók ellenőrzése, a belső harmónia.

A gyűrű viselése a mutató ujjon a következő testi betegségeket gyógyítja (a mutatóujj a Jupiter bolygó hatása alá tartozik): fej és fogfájás, bőrbetegség, látási zavarok, eszméletvesztés, fájdalomcsillapítás, emésztési zavarok, a máj és vastagbél működése. Az ujj végén viselve pozitív hatást gyakorolhat a homlok és az arcüregre. A mutatóujj kirlián-féle fotója a gerinc, a gerincvelő, és a vastagbél állapotát mutatja.
Lelki terület: a világ megértése, az önfejlesztés, a szellemi fejlődés igénye. A gyűrű mutató ujjon való viselése a dohányzásról való leszokáskor is ajánlott.

A gyűrű viselése a középső ujjon a következő betegségek leküzdésében segít (a középső ujj a Szaturnusz bolygó hatása alá tartozik): szívburok gyulladás, mellkassi nyomás érzés, kézreszketés, láz, orrvérzés, gyomorbántalmak, túlzott izzadás. Az ujj felső, köröm közeli részén viselve serkenthetjük a nyelőcsövet és a szervezet vérellátását. Az ujj közepén viselve a torokra hatunk, az ujjtövön pedig az orra és a fogakra. A középső ujj a meridiánrendszernek azon részéhez kapcsolódik, amely a vérkeringésért felel.
Lelki terület: a Szaturnusz konszolidál, erősíti a meglévőt, rendszeresít, kikristályosítja az eszméket, önfegyelmet ad. A középső ujjunk a legrejtettebb gondolatainkat és vágyainkat mutatja meg. Segítséget nyújthat pánikbetegségek, hisztéria, álmatlanság és szexuális zavarok esetén.

A gyűrű viselése a gyűrűs ujjon a következő betegségek gyógyításában segít (a gyűrűs ujj a Nap hatása alá tartozik): fejfájás a halánték környékén, szédülés, fülzúgás, nátha, megfázás, gégegyulladás, hiperaktivitás csökkenése. Az ujj középső részén viselve segíthet a migrén gyógyításában, az ujjtövön pedig serkentően hat a máj és az epe működésére. Kirlián féle fotója a hormonrendszer állapotát mutatja meg.
Lelki terület: A Nap az individualitást, a vitalitást és az alkotó energiát képviseli. A saját akarat kifejezéséért és az önértékelésért felel.

A gyűrű viselése a kisujjon a következő eredményt adja (a kisujj a Merkúr bolygó hatása alá tartozik) a testre vonatkozóan: segíthet szemgyulladás, pajzsmirigyproblémák, a vékonybél működési zavarai és fülfájás esetén, relaxáló, fiatalító hatású. A kisujj középső része a nemi szervekhez kapcsolódik, az ujjtövön való viselés enyhítheti a fülbetegségeket.
Lelki terület: racionális gondolkodás, kommunikáció, a tudás megosztása, memorizálás, logika, kapcsolatteremtés.

Ujjaink és belső szerveink kapcsolatát leginkább a kínai medicina térképezte fel a meridián rendszerről szóló tanban. Röviden: a hüvelykujj a tüdővel, a mutatóujj a vastagbéllel, a középsőujj a szívburokkal, a gyűrűs ujj a hormonrendszerrel, a kisujj pedig a szívvel és a vékonybéllel áll kapcsolatban.


Forrás : Link




Gyógyító kéztartások- Mudrák : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Jó és rossz hatású bolygók
  2015-05-18 09:29:59, hétfő
 
  A bolygók kozmikus természetük alapján jótékonyak és kártékonyak. Már az ókorban ismerték az asztrológusok az egyes bolygók jó és rossz hatásait, az egymáshoz képest elfoglalt helyzetük alapján minősítették azokat, s eszerint ábrázolták oket az ún. ,,világhoroszkópban".

A bolygókat a Nap gyengébb, illetve erősebb fénysugárzása szerint csoportosították. Jótékony hatásúnak a Jupiter, a Merkúrt és a Vénuszt tartották, és ide sorolták a Holdat is, bár a Naptól nem határozott jellegű az őt érő fényszögsugárzás. Kártékony hatásúnak rangsorolták a Szaturnuszt és a Marsot, de később ide osztották be az Uránuszt, a Neptunuszt és a Plútót is.

Ebből a szemléletből kiindulva a hónapok planetáris számai a következők:


A kos (március 21- április 19) uralkodó bolygója a Mars pozitív aspektusában, a száma a 9-es.
A bika (április 20 - május 20) uralkodó bolygója a Vénusz pozitív aspektusában, a száma a 6-os.
Az ikrek (május 21- június 20) uralkodó bolygója a Merkúr pozitív aspektusában, a száma az 5-ös.
A rák (június 21 - július 20) uralkodó bolygója a Hold pozitív aspektusában, száma 2-es és a 7-es számpáros.
Az oroszlán (július 21 - augusztus 20) uralkodó bolygója a Nap pozitív aspektusában, száma az 1-es és a 4-es számpáros.
A szűz (augusztus 21 - szeptember 20) uralkodó bolygója a Merkúr negatív aspektusában, a száma az 5-ös.
A mérleg (szeptember 21 - október 20) uralkodó bolygója a Vénusz negatív aspektusában, száma a 6-os.
A skorpió (október 21 - november 20) uralkodó bolygója a Mars negatív aspektusában, száma a 9-es
A nyilas (november 21 - december 20) uralkodó bolygója a Jupiter pozitív aspektusában, száma a 3-as.
A bak (december 21 - január 20) uralkodó bolygója a Szaturnusz pozitív aspektusában, száma a 8-as.
A vízöntő (január 21 - február 19) uralkodó bolygója a Szaturnusz negatív aspektusában, száma a 8-as.
A halak (február 20 - március 20) uralkodó bolygója a Jupiter negatív aspektusában, száma a 3-as.

Mint láttuk, a Nap és a Hold két-két számmal rendelkezik; amíg az 1-es és a 4-es a Nap és az Uránusz száma, addig a 2-es és a 7-es a Hold és a Neptunusz harmonikus kapcsolatát fejezi ki. Meg kell jegyeznünk, hogy a zodiákus periódus első és utolsó hetében a jegyre jellemző tulajdonságok csak kisebb mértékben, tehát kevésbé érvényesülnek. A planéták pozitív aspektusában a fizikai, a negatív aspektusában pedig a lelki hatások hangsúlyozottabbak.

Az asztrológia és a numerológia szerint a hét napjai is az egyes bolygók hatása alatt állnak. A hétfő a Hold és a Neptunusz, száma a 2 és a 7; a kedd a Mars napja, száma a 9; a szerda a Merkúr napja, száma az 5; a csütörtök a Jupiter napja, száma a 3; a péntek a Vénusz napja, száma a 6; a szombat a Szaturnusz napja, száma
a 8; a vasárnap pedig a Nap és az Uránusz napja, száma az 1.

Bizonyos számokkal jelzett személyek között ugyancsak harmonikus kapcsolatok alakulhatnak ki. Az 5-ös és a 8-as születés-számúak csak a magukhoz hasonlókkal jönnek ki, a többi szám esetében ez nem feltétel; jó kapcsolat lehet az 1-es és a 4-es, a 2-es és a 7-es, valamint a 3-as, a 6-os és a 9-es számok szülöttjei között.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
A könyv
  2015-05-15 16:48:48, péntek
 
 

Egy könyv benső igazsága csak akkor lehet a tiéd, ha megengeded
magadnak. Ha úgy veszed a kezedbe, hogy önigazolást keresel benne,
s ahol a te eszméidet és elveidet támasztja alá, ott igazat adsz neki, ahol
mást mond, azt marhaságnak minősíted, akkor az olvasás fölösleges
időpocsékolás, mert lelked nem tágul, a könyv nem érint meg benned
mélyebb rétegeket, nem hoz föl belőled rejtett valóságokat; éppen
ellenkezőleg: csak önvédelmi mechanizmusodat erősíted vele. Amikor
leesünk egónk görcsös akarattal sarkantyúzott lováról, az önfeladás
első passzív és szent pillanatában megjelenhet a csoda.

Müller Péter


 
 
0 komment , kategória:  **** Könyvek ,Lexikonok**  
Gyógyító kövek: ametiszt
  2015-05-15 13:43:24, péntek
 
  A szellemed felébresztője vagyok!

Átlátszó, vöröses-lila színű, a legkülönbözőbb lila árnyalatban előforduló kvarcváltozat, kristályainak ibolya alapszínét a benne rejlő vas, titán és mangán adja, csiszolva féldrágakő, színét hevítéskor elveszti.

Lelőhelyei: Brazília, Srí Lanka, Madagaszkár, Mexikó, Nyugat-Ausztrália, Délnyugat-Afrika.
Amethüsztosz görög eredetű szó, neve annyit jelent: a részegség gyógyírja. Már Arisztotelész is beszámolt róla, hogy a nyelv alá helyezve az iszákosok nem lesznek részegek, ezért a korsók fülét ametisztből készítették.

Az egyiptomi varázslók esőcsináló kőként tisztelték, Hildegard pedig a bőr szépítőszereként használta, azután gyermekáldás és szerencse reményében fordultak hozzá.

Őseink kutyahajszállal és fecsketollal nyakba akasztott, a Hold és a Nap jelével ellátott ametiszt amulettel védték magukat a varázslatok és a démonok ellen. Álmunkban megmutatja, ki az igaz barát. Így lett a barátság jelképe, s ha a bal kéz harmadik ujján hordott ametisztgyűrű elvész, megszakad a barátság is.

A XVI. században a lovasok és a lovaik szerencseköve volt, szkarabeusz alakzatú ametiszt védte őket a sebesüléstől. A Szaturnusz bolygóhoz kapcsolják, következésképp a Halak jegyéhez. Indiában a Szaturnusz-mantrával tisztítják meg e követ ( AUM Sham Shanaishcharaye Namah AUM). Nem kedveli a napozást, inkább nagyobb ametisztcsomó vagy hegyikristály közelében töltsük fel éjszaka.

Az ametiszt általános erősítő, így pl. erősíti az idegrendszert, az immunrendszert, a szívműködést, fokozza a vitalitást, ajánlott a szervezet nagyfokú gyengesége esetén. Erősíti a vörösvértesteket, vércukorképző, ajánlott a cukorbetegségnél, vértisztító, közvetlent hatással van a véredényekre és az artériákra. Ibolyaszíne az étertesten és a legfelső két csakrán át nem csak tisztítólag hat a vérre, érrendszerre, idegrendszerre, hanem rezgésével minden olyan alacsony kisugárzást visszatart, ami negatív hatással van a vérre.

Éppen ezért nagy hasznát vehetjük trombózis vagy embólia veszélyénél. Erősíti a szívet és segít a szívödémánál. Akinek erős, fájdalmas havi vérzése van, pár nappal a periódus előtt kezdjen el ametiszt hasláncot hordani. Vérzéscsillapító hatását a belső vérzések esetén is kifejti.

Mivel a korona csakrán át hat, ezért ajánlott a fej betegségeinél, vagyis mindenféle agyi betegségnél: epilepszia, emlékezetkiesés, olvasási zavarok, hat a középagyra, az agyalapi mirigyre, az agyféltekékre, migrénnél, erős fejfájásnál is forduljunk hozzá bizalommal. Pozitívan hat a szemre, színvakság esetén vagy kötőhártya gyulladásnál is.

Az ideggyulladások elviselhetetlen fájdalmait csillapítja. A légcső, a mandula és a melléküregek fájdalmait megszünteti. Energiája segítségével feloldja a görcsöket pl. tarkómerevséget, menstruációs görcsöt, gyomorgörcsöt.

Görög neve nem ittast jelent, vagyis a szenvedélybetegségek legjobb ellenszere, legyen az alkoholizmus, drog, dohányzás, vagy helytelen táplálkozás. Ilyenkor tegyünk a nyelvünk alá kis ametiszt darabot.

Pozitívan hat a hormonháztartásra, nemi betegségek esetén, befolyásolja a termékenységet is. Továbbá hat a mirigyekre, így a csecsemőmirigyen keresztül fokozza a test védelmét. Hat a hasnyálmirigyre, fokozza az anyagcsere-tevékenységet, csökkenti a elsavasodást, hatással van a vakbélre és a zsírszövetre.

Kedvező mindenféle bőrbetegségnél, ízületi gyulladásnál, allergiáknál, kullancscsípésnél, ekcémánál, pikkelysömörnél, nagy segítségünkre lesz égési sérüléseknél és herpesznél is. A terhességi időszak alatt stabilizálja a testalkatot.

Az ametiszt az igazmondók és a barátok köve. Ha ajándékozod, csak tiszta, nemes érzésekkel tedd, hogy nyugalmat sugárzó, bizalmat adó maradjon. Feloldja a diszharmóniát, megfékezi a gonosz gondolatokat, szenvedélyeket, a lidérces álmot, szünteti beteges félelmeinket, honvágyunkat, fokozza önuralmunkat. A józanság, az értelem, a tiszta gondolkodás köve, szerencsét hoz, megvilágítja zavaros ügyeinket, segít a képességeink kibontakoztatásában, az élet fontos döntéseinek meghozatalában, jó útra vezet. Ez a kő magában foglalja az isteni szeretet, gyengédség és megértés rezgéseit, általa felfedezzük belső szabadságunkat, őszintévé és nyitottá tesz, átszellemültséget, világosságot hoz.

Csodálatos élmény a kettévágott ametisztrög között meditálni, mert érezzük, hogy az egyik oldal meleg, a másik hűvös, vagyis az ametiszt különböző kristályformáinak köszönhetően jin és jang kisugárzású.
Ismerd fel, ki vagy, mi a feladatod, s engedd, hogy a Mindenható vezesse a szellemedet!

Forrás: bálintcseppek





Kövek :

Link


Iskolaérettség : Link

A legjobb memóriaserkentő ételek : Link

Az energiaszint emelkedés tünetei. : Link

Villás Béla Angyalok 2007 : Link




Az agyunk cukor hatására a kokainnal megegyező tüneteket mutat, amint kiürûl a szervezetünkből, megtörjük a rögzült sémát, és újrakalibráljuk a szervezetünket, mert a cukor nem tud már befolyásolólag hatni. Elmúlik a fáradtság, az autoimmun betegségek, allergiák, emésztési zavarok, puffadás, marad a tiszta fej és az egészség.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Borostyán
  2015-05-15 13:37:22, péntek
 
 
Megosztom veled az élet sikerének titkát!

Nem ásvány, hanem őskori, tűlevelű fák 40-50 millió évvel ezelőtti megkövesedett gyantája.
A víz felszínén lebeg, éghető, szilánkosan hasad, könnyen faragható. Színe sárga, narancs, sötétbarna, néha ibolya, zöld, fekete, az átlátszótól az átlátszatlanig terjed.

Lelőhelye: Lengyelország, Románia, Burma, San Domingo, Perzsia, Dominikai Köztársaság, Kanada, Németország, Oroszország.

Az egyiptomiak már Kr.e. 3200-ban amulettként használták. Majd az antik időkben hiúzkőnek nevezték, mivel a hiúz megkövült vizeleteként tartották számon. Mágneses és elektromos tulajdonságát már a görög-római időkben ismerték.

A mágusok a termékenység, a siker és az életerő jelképének tekintették. A gyermekek köve, mert megoltalmaz a szemmel veréstől és a láztól, a fogzó kisbabák legnagyobb segítője. Általa a jövőbe véltek látni, a Naphoz kapcsolták. Európában szerelmi kőnek számított, úgy tartották, mágikus erejével visszatéríti a hűtlen szerelmest. Ha a borostyán vörös színűre, vagy átlátszatlanra változik, az a hűtlenség jele.

A rómaiaknál a forró nyári időben vették kézbe, mert az elekctrum lehűt. Arab neve: kahraba, és annyit jelent: szalmalopó, mert ha a szalmaszálat megdörzsölik vele, hozzátapad. A borostyán érzékeny mindenféle savra, erős nyomásra. Langyos vízben tisztítsuk, a reggeli órákban töltsük fel gyenge napsugárral, vagy tegyük feltöltött hegyikristályok közé. A Szűz és az Ikrek jegyéhez kapcsolható.

Nemcsak a gyomorcsakra elengedhetetlen köve, hanem az egész szervezet tisztítója, kimossa belőlünk a negatív energiákat. Már az antik időkben ismerték a gyógyító hatását: porrá törve és mézzel összekeverve ajánlották gyomor- és bélbetegségekre.

Valóban elősegíti az emésztést, minden , gyomorgörcsre, hasfájásra, gyomortájéki gyulladásra ajánlott. Erősítőleg hat a hólyagra, a májra, a vesére, az epére, harmonizálja együttműködésüket, fokozza az anyagcserét.

Az arabok hideg, száraz kőnek tartották, szerintük minden vérfolyást megszüntet, erősíti a szívet, gyógyítja az epebetegséget, a gyomorrontást, még a csonttörést, sőt az égési sérüléseket is. Indiában sárgaság és vetélés ellen védőkőként használják.

A kínaiak a hideg hatása miatt a párnájukba rejtették, hogy lehűtse őket. Plinius idejében a neve glaesum (üvegkő) volt, már ekkor mandulagyulladásra, toroktáji betegségekre használták, akárcsak manapság, hiszen több légúti betegségekre használták, akárcsak manapság, hiszen több légúti betegséget gyógyít: úgymint az asztma, hörghurut, mandulagyulladás, köhögés, torokfájás.

Erősíti a nyálkahártyát. Csillapítja a fülfájásokat, erősíti a belső fület, régen a süketséget orvosolták vele. Csillapító hatását kifejti az orrvérzésnél, a láznál, a szem- és fejfájásnál, migrénnél.

A bőrbetegségre szintén alkalmas: ekcéma, bőrgombásodás, pattanás, szemölcs, pikkelysömör, gyorsítja a seb gyógyulását, ilyenkor a beteg testrészre kell kötni. Indiában úgy tartják, a borostyán nem közvetít fertőző betegségeket, így a vírusos megbetegedések ellen, mint influenza, malária is jó. Ugyancsak enyhíti az allergiát, mint a virágporra való érzékenységet vagy a szénanáthát.

Lazítólag hat a nyak és a hát merevségénél, erősíti a csigolyákat, csökkenti a különböző csont-, izom- és ízületbetegségeket, reumára, köszvényre, ízületi gyulladásra, ínhüvelygyulladásra használják. Helyrehozza az idegrendszert.

Indiában a szent emberek a nyakukban jókora borostyándarabot hordanak, hogy biztosítsák vele a lelki egyensúlyukat. A borostyán erősíti a látóképességet, vagyis elősegíti, hogy bepillanthassunk önmagunkba, megtaláljuk az utat önmagunkhoz. Ez a megvilágosító erő nemcsak öntudatra ébreszt, hanem elűzi aggodalmunkat, félelmünket, szünteti a depressziót, az öngyilkosságra való hajlamot.

Erősíti tudásunkat, emlékezőképességünket, határozottabbá, erősebbé, öntudatosabbá, döntőképesebbé tesz.

Forrás: bálintcseppek


Fontos!!!! : Link



3%-os Hidrogén-peroxid - az eltitkolt gyógyszer!
: Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Magnetit
  2015-05-15 13:29:44, péntek
 
 

MAGNETIT


Függetlenné teszlek!
Átlátszatlan, oktaéderes kristály alakban felépülő mágnesvasérc, fémes fényű kristálylapokkal, a színe lehet fekete, szürke, piszkosfehér foltokkal. Vastartalma valamennyi vasérc között a legnagyobb.

Lelőhelye: Svédország, USA, Kína, Ausztria, Olaszország, Svájc, Urál.

Indián keresztül vált ismertté, ahol csumbaknak nevezik, és ősidők óta a férfiasság megtartásának szereként tisztelik, mivel a legendák szerint fokozza a nemi vonzerőt. Plinius szerint a viselője meghallja az istenek hangját, és a marokban tartva mindenféle betegséget meggyógyít.

Az ősi arab írások úgy mondják, könnyíti a szülést, mérgezésnél a porát a tejben feloldjuk, és megisszuk, hogy a mérget ki tudjuk hányni. A porrá tört magnetit anyatejben feloldva, eltávolítja a sebekből a vasszilánkokat. Hildegard szerint a túlságosan élénk csecsemők benyálazott homlokát magnetittel kell simogatni, de ajánlotta a lábszár görcseire is. A magnetit női és férfi oldalú, nevezik mágneskőnek is.

Mágnessel töltsük fel, miután füstölővel megtisztítottuk.

A Bak jegyéhez kapcsolható.

Ez az erős, mágneses kő a mai gyógyászatban általában tartásproblémáknál, hátgerinc-, csigolya-, csontváz-, ízületi panaszok, lumbágó, tarkó, nyakszirt, váll betegségei esetén ajánlott.

A törések gyógyulási folyamatát támogatja. A görcsöket rövid idő alatt feloldja, energiát ad, eloszlatja a fekete energiafelhőket.

Csökkenti a röntgensugárzás káros hatását. A negatív energiákat megszünteti, ezért fontos sokszor és alaposan megtisztítani, egy éjszakán át hematitok között töltsük fel.

Görcsoldó hatását ideggyulladásoknál, fejfájásnál, szédülésnél, izomgörcsöknél, rángógörcsnél fejti ki.

Fokozza életerőnket, általános erősítő, méregtelenítő, alkalmazzák a máj betegségeinél, reumánál, tisztító hatását tüdőgyulladásnál, epebajnál, vese és hólyagbetegségnél, eszményi vértisztító, megszépíti a bőrt.

Jó a hasnyálmirigy működésére, a cukorbajra. Mágneses hatásának köszönhetően, összehangolja az agyféltekék tevékenységét, a koponya tetejét masszírozva pozitívan hat az agyra és a hipotalamuszra.

Így az agyon át befolyásolva elősegíti a jó vérkeringést. Ha nyakláncként hordjuk, erősíti az emlékezetet. Nyugodtan felragasztható a beteg testrészre. Nemcsak energiát, de hőt is közvetít a beteg szervhez.

Szabályozza a szervezet vízháztartását, az izzadást.

Elősegíti a sejtek felépítését, ezért alkalmazzák a rákos megbetegedéseknél, mert fékezi a beteg sejtek burjánzását.

Már régen is védőkőnek számított, mert elkerget minden bajt. Ha a homlokunkra tesszük, felébresztjük a szellemünket. Ezzel felismerhetjük az ellentétes oldalainkat, a szélsőséges tulajdonságainkat.

A magnetit kiegyensúlyozz és összeköti a két oldalt, a pozitívat és negatívval, a jint a janggal. A magnetit önzetlenné tesz, a szabadság, a függetlenség érzését adja. Általa kifinomultabb lesz az érzékelésed, erősödik az önértékelésed, fejlődik a döntőképességed.
Felszabadultabban, kiegyensúlyozottabban élhetsz, hiszen nem engeded többé, hogy árki bármit előírjon neked.

Forrás: bálintcseppek

A MÁGNES GYÓGYHATÁSA

A mágnes ( magnetit ) oldja a blokádok minden formáját, így javítja minden terület energiaellátását. A mágnest használhatjuk ínszalag - és gerincproblémák, csúz, ízületi problémák és merevségek, reuma, nyakszirtmerevedés, csonttörések, teniszkönyök, hegesedési problémák esetében.

Hat az agyalapi mirigyre és szabályozza a hormonháztartást.
Mágnessége révén élénkíti a sejtképződést.
A kötőszövetekre is előnyösen hat.
Görcsök ellen éppúgy használható, mint tüdőgyulladásnál, vagy ideggyulladások esetében.
A magnetit növeli tudatosságunkat és tetterőnket anélkül, hogy oldottságunk ennek kárát látná.

Szabályozza a pszichoszomatikus zavarokat is.

A mágnes tulajdonságai

A mágneshez hozzárendelhető :
Csakra :gyökércsakra
Elem : föld

Tulajdonsága:
Színe: fekete
opak ( nagymértékben fényelnyelő)

A mágnes használata nem ajánlott a várandósság ideje alatt és beültetett pacemaker esetén!

A mágnest bármelyik területen használjuk, a véráramon keresztül az egész testre jó hatással van.








Visszaadom a bátorságodat!

Meggypiros, alvadt vérre emlékeztető, kvarcszerű, átlátszatlan, de lehet : fekete, barnásvörös, olajzöld, sötétszürke, és általában fémes fényű. Vastartalma eléri a 70 %-ot, vérkőnek is hívják, mert a vizet vörösre festi.

Lelőhelye: India, Ausztrália, Brazília, Svédország, Románia, Kanada, USA, Új-Zéland, Norvégia, Spanyolország, Anglia, Németország.

A hematit nevét a haima görög szóból kapta, jelentése: vér. Az ősi egyiptomiak a múmiák feje alá tették, és belevéstek különböző jelmondatokat, hogy megkönnyítsék az elhunyt távozását a földi világból. Kr.e. 60-ból fennmaradt írásból megtudhatjuk, hogy aki hematittalizmánt visel, arra peres ügyeiben kedvező ítélet vár. Plinius szerint segítségével felfedezhetjük az idegenek hátsó szándékait. Az ókorban tükörként is használták.

Régi arab elbeszélésekből kiderül, hogy anyatejjel keverve szembetegség ellen alkalmazták. Már az antik orvosok ismerték vérzéscsillapító hatását, gránátalma lével együtt ajánlották gyomor-, tüdő- és méhvérzés esetén. Megkülönböztettek női jellegű hematitot vérömleny ellen, és férfi jellegűt a szembetegség ellen. Itáliában boszorkánykőnek is hívták, mert elriasztja a boszorkányokat, és megvéd a gonosz pillantásoktól.

Hegyikristályok közt tisztítsuk, majd ametiszttel töltsük fel.

A modern asztrológusok a Mars bolygóhoz, a keddi naphoz, a Kos és a Skorpió jegyéhez kötik.
Magas vastartalma miatt mindazoknak ajánlott, akik tartós vagy átmeneti vashiányban szenvednek vagy sok vért veszítenek: aranyér; mérgezés, menstruációs fájdalmak, erős vérzések esetén.

Segítségünkre lehet súlyos betegségek utáni lábadozásban, mivel segíti a vér oxigénellátását, sejtépítő, tisztítja a véredényeket, oldja a vérrögöket, gátolja a vérzést, javítja a vérkeringést, elősegíti a vörösvértestek képződését, így hasznos a vérszegénységnél, sőt a leukémiánál is. Segíti a sebgyógyulást, ajánlott az égési sérülésekre.

Méregteleníti az egész szervezetet, tisztítja az aurát, általános erősítő, mozgósítja az elraktározott energiákat, erősíti a szívet és a szemet, tisztítólag hat a vesére, a tüdőre, a lépre, a májra és a bőrre.

Segíti a nyakszirt- és a váll mellékcsakrán át a gerincfájdalmak, az izomgörcsök és a nyak merevségének oldását. A vádli görcseinél hordj hematit bokaláncot.

A hematit nemcsak a szervezetünket tisztítja, hanem a körülöttünk lévő energiamezőt javítja, mivel a káros sugárzásokat kiszűri, sőt ajánlott más kövek tisztítására is, mert a negatív energiákat magába szívja.
A babilóniai harcosok vérkővel dörzsölték be a testüket, hogy sebzetlenek maradjanak, s e kő bátorságot kölcsönzött nekik.

Ha hematittal álmodunk, képesek leszünk önmagunkat tisztán látni, ha hematit ékszer viselőjével álmodunk, eredményt fogunk elérni.
A gyökér-csakrát képviselő hematit bátorságot ad a földi bajainkhoz, az anyagi jólét megtestesítője. A Földdel köt össze, a jelennel. Ugyanakkor ráeszmélünk általa, hogy nem szabad önzőnek lennünk, kitartóvá, bátorrá, dinamikussá tesz, hogy földi küldetésünket sikerrel hajthassuk végre.

Segítségével megtanuljuk túlélni az élet csapásait, nehéz helyzetekben, amikor életünket veszélyeztetve érezzük, küzdelemre szólít fel.

Meditációnál feküdj hematitból kirakott ovális hely közepébe,ez védőpajzsként óv téged, hogy bátrabban nézz a feladatok elé, valamint egyszerűbben, céltudatosabban, értelmesebben élhess és fejlődhess. Ezzel tudatosul benned, mit szeretnél elérni, de ne feledd a mértékletességet!

Forrás: bálintcseppek
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Mágnesterápia
  2015-05-15 13:14:28, péntek
 
 
Mágnesterápia, a mágneses ékszerek hatásai a természetgyógyászok tapasztalatai alapján:

Stressz és migrénes fejfájás
Fájdalomcsillapítás
Érelmeszesedés
Bőrbetegségek
Reumatikus panaszok
Rézhiány


MÁGNESTERÁPIA

Sejtjeinket és szerveinket bio-mágneses burok veszi körül, amely megvédi a szervezetet a környezetben fellelhető mágneses terek káros hatásaitól. Megbetegedések (gyulladások) esetén a sejtek ill. a szervezet mágneses tere megsérül, melynek következtében a szervezet öngyógyító mechanizmusa lelassul. A mágnes ékszerek mágnes hatásukat kifejtve a testünkben lévő ionokban csatornákat nyitnak meg és ezáltal a sejtek tápanyag ellátása javul, ellenállóbbá válunk a betegséggel szemben. Tehát a mágneses erőtér kiegyenlíti a szervezet átmeneti, vagy tartós energia hiányát, kóros mellékhatások nélkül. Ez azért fontos, mert a legtöbben nagyon keveset tartózkodunk a tiszta levegőn, iparilag előállított ételeket, élelmiszereket fogyasztunk, beton házakban lakunk, dolgozunk, ezért a gyógyító energia egyre kevésbé hat az életünkre. Ilyenkor jön az örökös fáradtság, ingerültség, rossz közérzet, valamint jelentkezhetnek különféle betegségek.
A mágnes javítja a hajszálerek mikrokeringését, ezáltal felgyorsul a salakanyagok kiürítése és a tápanyag felszívódás a szervezetből. Mivel az anyagcserét gyorsítja, a vérkeringést fokozza, ezáltal frissebbnek érezzük magunkat. A mágneses ékszerek hordásával megnő a folyadék iránti igényünk.
Az olyan termékek, mint az elektromágneses karkötő ezért jelentenek hatásos és mindenki által elérhető megoldást az ízületi és izom fájdalmakra. enyhítve a fáradtságot és javítva a vérkeringést. Több ezer év után nem csak királyok és királynők, sztárok és hírességek hordhatják hát a "csodatévő köveket", hanem mi is, hála a modern orvostudománynak!

A MODERN NYUGATI TÍPUSÚ ORVOSTUDOMÁNY ÉS A MAGNETOTERÁPIA

Bár a magnetoterápiát már régóta használta az ember, pl. fájdalom csökkentésére, fáradtság ellen, vagy közérzet javítására, a modern orvostudomány csak nemrég fedezte fel újra magának ezt a módszert! Az aszpirin, az antibiotikumok felfedezése után egy időre háttérbe szorult a természetes alapú készítmények és módszerek használata, de a harmadik évezredben már nem csak alternatívaként merülnek fel a különböző gyógymódok, hanem mint egymás kiegészítői is! Az 1950-es években orosz és japán tudósok fedezték fel újra a mágneses terápiát az űrkutatás révén. Az tapasztalták ugyanis, hogy az ember, vagy más élőlény a Föld mágneses terét elhagyva, attól huzamosabb ideig távol maradva komoly depressziótól és csontritkulástól szenved. Ez a jelenség az úgynevezett mágneses tér hiány szindróma. A Föld mágneses tere - a mágneses erő ami befolyásol minden élőlényt - sokat csökkent az utóbbi 500 évben, napjainkban pedig csak 0.5 gauss. Dr. Nakagawa (Tokyo) 1976-ban írt cikkében ismertette először a "mágneses tér hiány szindróma" kondíciót. Tünetei: vállmerevedés, fájós hát, fejfájás, fibromyalgia, zavart alvás, emésztési problémák, keringési problémák, és általános fáradtság. Dr. Nakagawa állításait egy kiterjedt kísérletre alapozta, melyben megkérdezett több mint 11.600 embert, akik mágneses terápiát (mágneses tapaszt, nyakláncokat és öveket) használtak. A kísérlet résztvevőinek több mint 90%-a számolt be arról, hogy a mágneses terápia hatásos volt és csak 10% nem tapasztalt semmilyen változást! Mellékhatásról viszont senki nem számolt be! Ma már világos, hogy a mágneses tér hiány szindróma nem csak az ûrhajósokat érinti, hanem szinte mindannyiunkat! Életünk cement és vas épületekben, autókban, vonatokban, repülőkön zajlik, melyek csökkentik a Föld mágneses terét. Ehhez járul hozzá az un. elektromos szmog, melyet számítógépeink, rádióink, TV-ink, mobiltelefonjaink kreálnak. Így a föld mágneses terének ereje egyre inkább csökken, mely párosulva az időjárás szélsőséges változékonyságával, a stresszel, fájdalmas ízületi problémákat okoznak már fiatalon is! A mágneses terápia minderre új terápiás módszert kínál! A több ezer éves gyógymód ma már elérhető és javulást érhetünk el olyan problémákra, melyeket korábban csak gyógyszerekkel, vagy azzal sem sikerült kezelni! Ma már több mint 5 millió amerikai, köztük számtalan élsportoló, sztár - beleértve Bill Clintont és Sir Anthony Hopkinst - esküszik a mágneses terápiára! Állítják, hogy ennek a módszernek köszönhetik gyógyulásukat, - fájdalmakra, stresszre, fejfájásra, depresszióra, reumára, havi vérzéses görcsökre, kéz fájdalmakra, fáradtságra, lelki bánatra.

A MÁGNESES ÉKSZEREK HATÁSAI A TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK TAPASZTALATAI ALAPJÁN

Csökkenti a stresszt, és enyhíti a kellemetlen migrénes fejfájást
Fájdalomcsillapító hatása kiemelkedő!



Érelmeszesedés: Az orosz kutatók szerint a mágnesek jó hatással vannak az érelmeszesedésre! Egy 1989-ben végzett kísérletben a gerincsérüléses betegeket naponta 2-3 alkalommal 1-1 órán keresztül kezeltek 300-700 gauss erősségű statikus mágnessel. A kontrollcsoport tagjaival összevetve állapotukat, egyértelmű javulást tapasztaltak náluk.


Bőrbetegségek: A bőrbetegségek egy része is gyógyítható mágneses térerő alkalmazásával, mivel az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere-folyamatok normalizálódásához. Ez nem csak a kiütéseken segíthet, hanem hozzájárulhat a gyorsabb sebgyógyuláshoz is. Az ekcéma, a bőrviszketés szintén jól kezelhető a mágnes hatásával.



Reumatikus panaszok: A nyirkos, hideg idő beköszöntével felerősödnek a reumatikus fájdalmak. A reumát általában az idősebb korosztály betegségeként tartják számon, sokszor azonban a fiatalabbakat sem kíméli. A britek már 10 évvel ezelőtt végeztek egy tanulmányt, amelyben megállapították, hogy statikus mágneses mező alkalmazása nemcsak a betegek klinikai állapotán javított, hanem mérésekkel is bizonyították, hogy a mágnes hatására enyhülnek az ízületi fájdalmak!



Rézhiány: A rézhiány általánosan elterjedt állapot. Következményeként a legkülönfélébb egészségügyi problémák léphetnek fel, mivel nagy számú életműködés igényli réz jelenlétét. Ilyenek az RNS és a DNS, a különféle metalloenzimek, a melanin (haj- és bőrpigment) szintézise, valamint a rugalmas és magas szakítószilárdságú kötőszövetek létrehozása az erekben, a bőrben és a csigolyák porckorongjaiban. Vizsgálatok szerint a réz elősegíti az egészséges ízületek és idegek kialakulását, csökkenti a test savasságát, meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat és növeli az energiatermelést. A szervezet megfelelő rézszintjének fenntartása továbbá azért is alapvető fontosságú, mivel ez a nyomelem erős vírus- baktérium, gombaölő tulajdonságokkal bír és fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, a csontok szilárdságának fenntartásában, a vörös vértestek és a fehér vérsejtek képzésében, a vérnyomás és a koleszterinszint beállításában, az oxidációs és a gyulladásos károsodások elleni védekezésben, az egészséges szívműködés fenntartásában, a vas felszívódásában és szállításában és nem utolsó sorban a csontritkulás megelőzésében. A réz nehezen szívódik fel az emésztőrendszerben, a bőrön keresztül azonban könnyen bejut a szervezetbe, mégpedig jól hasznosuló úgynevezett szerves, kelát formában. A réz karkötő viselése kitűnő módszer a réz pótlására valamint a reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladás enyhítéséhez. Ehhez járulnak hozzá továbbá a karkötőben elhelyezett mágnesek, amelyek szintén fájdalomcsillapító hatásúak és fokozzák a keringést, miáltal több oxigén és tápanyag jut a szövetekhez. E mellékhatások nélküli gyógymód segítségével egyre többen szabadulnak meg ízületi fájdalmaiktól.



TestsúlycsökkentésTestsúlycsökkentés - fogyasztó mágneses gyűrűk: A Kinai természetgyógyászok szerint a mágneses gyűrűk viselése csökkenti a zsír lerakodásokt a külömböző testrészeken. Az akkupunktúrás pontok az ujjainkon kapcsolatban vannak a legikább hízásra hajlamos testrészeinkkel. Ezeknek a pontoknak a stimulálása felgyorsitja az emésztést és ezáltal szervezetünk gyorsabban és nagyobb hatékonysággal dolgozza fel a táplálékot. A zsirsavak ahelyett hogy lerakódnának könnyedén távoznak a szervezetből.

Hol viseljük a gyürüt a különböző testrészek fogyasztásához:

1) Hüvejk ujj, csökkenti az arcon lerakodott zsír mennyiségét.
2) Mutató ujj, csökkenti a karokon lerakodott zsír mennyiségét.
3) Középső ujj,csökkenti a gyomron lerakodott zsír mennyiségét.
4) Gyűrűs ujj, csökkenti a derék körül lerakodott zsír mennyiségét.
5) Kis ujj, csökkenti a combokon lerakodott zsír mennyiségét.


JOGI KÖZLEMÉNY
A természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak a weboldal üzemeltetőinek álláspontjával.

Forrás: klugex
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Öregségi foltok
  2015-05-15 12:51:55, péntek
 
 
Harc a kellemetlen bőrelszíneződések ellen:

Egyeseknek korán lesznek, másoknak később. De ha egyszer itt vannak, folyamatosan szaporodnak - ezek az öregségi foltok. Gyakran a kezeken tűnnek fel először, elfoglalják a dekoltázst, és az arctól sem tartják távol magukat. Vajon semmit nem tehetünk azért, hogy ezeket a nem kedvelt bőrfoltokat elkerüljük? De igen, ezt azonban időben kell elkezdeni, és következetesnek lenni.
A kedves Nap az oka
Az öregségi foltok keletkezésének oka a pigmentáció, amelynek termelődését az UV-fény mozdítja előre. Lipofuscinnak hívják a felelős pigmentet, amely a felhámban kis, lencse formájú kiemelkedések formájában halmozódik fel. Ez tehát azt jelenti: mindenütt, ahol a bőr az évek folyamán újra és újra ki van téve a napfénynek, nagy az esélye (illetve a veszélye), hogy öregségi foltok alakuljanak ki. Ez magyarázza azt is, hogy tulajdonképpen miért nincs senkinek öregségi foltja a fenekén...

Itt csak a krémezés és az egészséges élet segít
Ha az UV-fény az öregségi foltok okozója, akkor a végkövetkeztetés nagyon egyszerű: aki nem megy a napra, annak nem lesz öregségi foltja sem. Könnyű mondani - de egy életen át ezt nem lehet elkerülni, és UV-fénnyel az árnyékban is találkozunk. Aki meg akarja előzni a foltokat, annak nem marad más, mint a következetes, rendszeres krémezés olyan krémmel, melyek magas fényvédő faktort tartalmaz - nemcsak napozás előtt, hanem minden hosszabb szabadban való tartózkodásnál. Amikor munkába megyünk, amikor a piacon sétálunk, a kerti munkáknál, a teregetésnél stb.
Fontos az is, hogy időben kezdjük el a védelmet, ne csak az előrehaladott korban. Ezen kívül kerüljük a dohányt és az alkoholt, mivel ezek elősegítik a szabad gyökök képződését a szervezetben - és ezek ugyancsak támogatják a pigmentációt. Az elegendő antioxidánst (cink, szelén, C- és E-vitamin, flavonoidok) tartalmazó egészséges táplálkozás támogatja a szervezet védelmi rendszerét.

Nem kedvelt, de ártalmatlan
Ha az öregségi foltok egyszer előjönnek, aligha szabadulhatunk meg tőlük.
A természetgyógyászatban csipkebogyómag-olajjal kezelik, ami a foltokat halványítja. De végül is az öregségi folt csak kozmetikai probléma, nem veszélyes, és nem alakul ki belőle bőrrák. Vigasztaljon minket az a tudat, hogy az idősek 90%-a ilyen foltokkal él. Az érettségnek ezekkel a jeleivel tehát a ,,normálisakhoz" tartozunk, a többiek a furcsák.

Forrás: impulsermagazin


Bőr,-haj-,köröm-,ápolása : Link


Ahogy telik-múlik fölöttünk az idő, a kezeink sem lesznek fiatalabbak. Sőt, akad olyan is, akinél az öregedés első jelei a kézfején jelentkeznek. Lehet fiatalos, jól öltözött, a kezei úgy is árulkodnak. Tegyünk ellene, hogy a kezeink “megöregedjenek".

Az alábbi, házilag kevert, természetes összetevőket tartalmazó kenőcs csodákra képes. Nem csak az életkor, de a sok napozás, az időjárás viszontagságai, és a vegyszere, tisztítószerek is ellenségeink lehetnek. A bőr kiszárad, elveszíti rugalmasságát, berepedezik, és hamarosan megjelennek az első ráncok. A ráncos kézre tökéletes megoldást jelenthet az alábbi csodaszer. Ezenkívül azonban érdemes minél több folyadékot fogyasztani, hiszen nem csak kívülről, hanem belülről is ápolnunk kell a szervezetünk. Legalább napi két liter tiszta vizet fogyasszunk el, rendszeresen két héten keresztül, és látni fogjuk, hogy bőrünk állapota máris javulni fog.

A következő kenőcsöt nagyon egyszerű elkészíteni, keverjük ki, és cseréljük le a vegyi anyagokkal teli, csodákat ígérő kencéinket.

1. Forraljunk fel 1 liter vizet, oldjunk fel benne két evőkanál sót, és, mikor annyira kihűlt áztassuk benne kezeinket, tíz percig.

2. Ezután itassuk szárazra a kezeinket, és kenjük be a következő krémmel.

3. Krém elkészítése: keverjünk el 1 tojássárgát, 1 evőkanál mézet, és 1 evőkanál olívaolajat. Nagyon jól dogozzunk össze a hozzávalókat, és alaposan kenjük be a zsíros masszával a kezünk. A körmeinkre is fektessünk hangsúlyt, hiszen őket is megviselik a külső ártalmas hatások.

4. Húsz percig pihentessük a kezünk, ne érjünk semmihez. Esetleg finom masszázst végezhetünk ez idő alatt egyik kezünkkel a másikon.

5. Húsz perc után alaposan mossuk le a kezünk meleg vízzel.

4-5 nap rendszeres alkalmazás után bőrünk sima, rugalmas, és ránctalan lesz.
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 3606
  • e Hónap: 8012
  • e Év: 63945
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.