Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Mit üzen a „brókerbotrány”?
  2015-05-01 17:46:03, péntek
 
 
Mit üzen a ,,brókerbotrány"?

2015.05.01. 12:45 Döry L.

A becsődölt brókercégek nem működhettek volna évtizedeken át politikai hátszél nélkül. Az általuk működtetett piramisjáték a magyar gazdaság szerkezetéből adódó, nem offshore-okba rejtett illegális pénzek felszívását is szolgálta.



Amelynek az elnevezése maga is a politikai propaganda terméke (vö.: fideszes, szocialista, jobbikos jelzők). Ám a politikai értelmezések alatt megdöbbentően kevés szikár tény áll rendelkezésre.

Mit csináltak a brókercégek?

A Hungária Értékpapír, a Buda Cash és Quaestor értékpapír-kezelő társaságok egyszercsak nem tudják kifizetni a befektetőiknek ígért hozamokat. Ezt a jelenséget okozhatja rossz befektetetési politika, drámaian megváltozó piaci környezet és pánikszerű kötvényvisszaváltás is. Persze az is okozhatja, hogy valaki bűncselekményt követ el (sajátjaként kezeli a befektetők vagyonát, csal, megsérti a pénz- és hitelintézeti törvény rendelkezéseit). Ám ez korántsem szükségszerű. A gyanú az, hogy az érintett cégek régi kötvényeik hozamait az új belépők kötvényvásárlásából fizették ki. Tehát egy folyamatos terjeszkedésre kényszerülő piramisjátékot menedzseltek, nem pedig megtérülő befektetéseket. Azoknak a befektetőknek a kockázatai, akik a magasabb hozamokért az érintett szereplőket választották, a BEVA-n és OBA-n keresztül biztosított. További privilegizált helyzetben vannak a Quaestor ,,károsultjai": őket 30 millió forintig külön kárrendezési alap elégíti ki.

Hogyan működhettek?

Az érintett cégek rendhagyó működése aligha valószínű, hogy a felügyelet és a piaci szereplők számára nem tűnt föl. A versenytársakhoz képest magas hozamok, a KELER-ben hozzáférhető tranzakciók arra utalnak, hogy a piacot ismerők, a versenytársak, a gazdasági újságírás és a felügyelet rendelkezhetett elég információval, hogy a működést gyanúsnak tartsa. Az érintett cégek azonban háborítatlanul és a szükséges engedélyek birtokában működtek és ez minden további szereplőt is megnyugtatott.

Miért pont most dőltek be?

Az, hogy befektetőik pénzét piramisjáték-szerűen használták föl, nem magyarázza meg azt, hogy miért pont most buktak be, hiszen üzleti gyakorlatuk több évtizede, az első orosz válság, 1998 óta ilyen volt. Üzelmeiket politikai rendszerektől és gazdasági ciklusokon átívelően is sikeresen folytathatták.

A fizetésképtelenséget elindító egyik ok lehetett a svájci frank pozícióik, amiket a CHF váratlan januári "elengedése" és megerősödése súlyosan megzavarhatott. Ám a lyukak betömködésére akár működhettek volna a korábbi gyakorlatok és erőforrások is. Más feltételezések szerint a Buda-Cash bankjai kimaradtak a takarékszövetkezeti államosításból, erre válaszként érkezett az MNB felügyeleti szervétől a felülvizsgálat majd a működési engedély visszavonása, míg mások szerint a BC jó kormányzati kapcsolatait bizonyítja az, hogy egyáltalán kimaradhattak az államosításból. Érdekes szál a Quaestor közeledése a győri származású külügyminiszterhez, és részvétele több minisztérium értékpapír-kezelésében. Ám a Quaestor ilyen vagy olyan úton minden kormánnyal jó kapcsolatokat ápolt, lásd MFB által folyósított hitelei 2005-ből. Összességében a szereplők kötödése olyannyira közeli a politikához, a tevékenység olyannyira a felügyeleti engedélyezés függvénye, hogy életszerűtlen azt feltételezni, hogy csődjük csupán egy gazdasági esemény. A csődök és annak kormányzati kezelése a mélyben illeszkedhet a jelenlegi politikai harcba (a keleti nyitás és az Orbán-Simicska relációba), míg a kormány felminősítést célzó erőfeszítéseit is kedvezőtlenül érinti.

Honnan van és hova lett a pénz?

Ez elvezet a következő kérdéshez. Hogy lehet, hogy ezeknek a brókercégeknek a működése kormányoktól függetlenül bírta a pénzügyi felügyelet bizalmát? Ezzel kapcsolatos feltételezés, hogy a piramisozó brókercégek egyik funkciója a pártfinanszírozás sötét fejezeteihez kapcsolódhat. A piramisozó brókercégek ezen túl is vetnek föl kérdéseket. A nagy mennyiségű (kész)pénzállomány (200 milliárd forint), amely a Quaestor-nál forgott, származhatott a szürke és fekete gazdaságból is. A Fortess 2014-es csődjét követően is felmerült, hogy egyes ,,károsultak" azért nem jelentkeztek, mert nem tudtak volna elszámolni a pénz eredetével. Ez arra utal, hogy a magyar gazdaság szerkezete miatt nagy mennyiségű féllegális (kész)pénz halmozódik fel a párnacihákban, amelyet ha nem off-shore-oznak ki, akkor jobb híján ilyen piramisszerkezetek szívnak föl.

Nyertesek és vesztesek

1993-ban Romániában a Caritas, az egyik legnagyobbszabású piramisjáték, amelynek egyes becslések szerint 8 millió érintettje volt, a román posztszocialista eredeti tőkefelhalmozás egyik motorja volt. A politikai szféra támogatásával működő piramis a második gazdaságban felhalmozott féllegális jövedelmek fölfelé koncentrálását végezte el. A jelenlegi hazai esetben részben a féllegális jövedelmek ilyen megcsapolásáról lehetett szó, elismerve persze azt, hogy tisztességes emberek is bízták a brókerekre a pénzüket. És nem csak a brókerekre. A felügyelet minapi aktivitása azt is kimutatta, hogy nem csak utazási irodák (Kun-Mediátor) utazott ezekre a pénzekre, de tiltott kölcsönügyletek egyik bevett leplezése a pénz ,,ügyvédi letétként" történő elhelyezése. Ma még nem tudjuk, hogy mennyi rendszer rejt a brókerbotrányhoz hasonló gyakorlatokat.

Ami nem az emberek ,,pénzügyi kultúrájának" a hiányából fakad. Éppen ellenkezőleg. A piramisjátékok a kapitalizmus metaforáit - ,,hozam", ,,befektetés" stb. - használják föl egy éppenolyan fenntarthatatlan játékba való bevonáshoz, mint amely maga a kapitalizmus is.

http://fenteslent.blog.hu/2015/05/01/mit_uzen_a_brokerbotrany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén mérföldkövet rakott le Zambiában!
  2015-05-01 16:59:33, péntek
 
 

Semjén mérföldkövet rakott le Zambiában!


Posted on 2015/05/01 Szerző: Admin

Magyar kereskedőház nyílt Namíbiában és Zambiában.
A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) kommunikációs igazgatója péntek hajnalban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány Déli nyitás stratégiájával összhangban nyitották meg csütörtökön egy időben a két kereskedőházat Afrika “két kiemelkedő fejlődést mutató országában", így e célpiacokon is elérhetővé válhatnak a “kiváló minőségű magyar termékek és kapcsolt szolgáltatások".
Az MNKH szerint a külgazdasági együttműködés elindítása mérföldkő Magyarország és a két afrikai állam között, hiszen korábban csupán érintőlegesek voltak a gazdasági kapcsolatok.
Zambia az elmúlt évtizedben elsősorban a rézbányászatnak, a mezőgazdaság térnyerésének és a világ legnagyobb felszín alatti ivóvízkészletének, Namíbia pedig különleges természeti adottságainak köszönhetően erőteljes gazdasági növekedésbe kezdett - jelezték.
A tájékoztatás szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a zambiai fővárosban, Lusakában tartott megnyitó beszédében szükségesnek nevezte a jelenlétet a fejlődő afrikai országokban. Mára Zambia és Namíbia is jelentős felvevő piacot jelenthet az agrártechnológiához, a mezőgazdasághoz, az infrastrukturális fejlesztésekhez, a vadgazdasághoz, valamint a könnyűiparhoz kapcsolódó termékeket és kapcsolt szolgáltatásokat nyújtó hazai kis- és középvállalkozásoknak - mondta.
“Az együttműködés első lépéseként a Stipendium Hungaricum ösztöndíj keretében az elkövetkezendő három évben a két országból összesen 60 ösztöndíjas diák érkezhet Magyarországra, az általuk meghatározott felsőoktatási szakokra" - idézte a közlemény a miniszterelnök-helyettest.
Kun Gábor, az MNKH vezérigazgató-helyettese a tájékoztatás szerint úgy nyilatkozott, hogy “Zambia és Namíbia e térségben gazdasági vezető szerepet fog betölteni, így az elkövetkezendő időszakban a magyar termékek és szolgáltatások piaci jelenléte külgazdasági szempontból stratégiai kérdés".
A közlemény szerint a két kereskedőház megnyitásával egy időben magas szintű tárgyalások kezdődtek többek közt a zambiai vadgazdálkodási struktúra magyar módszer szerinti megújításáról, egy ötezer állat befogadására képes sertéstelep és a hozzá kapcsolódó tangazdaság, vágóhíd, húsfeldolgozó- és csomagolóüzem létrehozásáról, illetve egy helyi kommunális szintű fejlesztési program megvalósításáról is. A tervek közt szerepel továbbá gabonatárolók, silók és műtrágyagyárak felépítése, mezőgazdasági berendezések kivitele, a zambiai Nakondéban egy kereskedelmi és ipari park kialakítása, illetve magyar élelmiszeripari termékek és egészségügyi eszközök, gyógyszerek exportja is.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...Zambia és Namíbia e térségben gazdasági vezető szerepet fog betölteni...A tervek közt szerepel..."
Ezeket a megállapításokat gondos felderítő és elemző tevékenység előzte meg, majd megszületett a döntés Mészáros Lőrinc mangalicatelepén. Irány Zambia és Namibia! A Fényes Magyar Gazdasági Sikerek leendő helyszínei!
Hát tervekben nem szűkölködünk! Azokból minden napra jut több is. Mind nagyívű, csupa kecsegtető tervek. Így aztán minden napra jut bőven a “MAJD..."-kezdetű udvari vetítésből. Amiken igen jól el lehet szórakozni.
Viszont ezóttal megint nagyot pirítottunk ezzel a két kereskedőházzal. A jelek szerint meghódítottuk a Kincses Mesés Dél két legfontosabb bástyáját. Mexiko és Equador után Afrikában tarolunk. Nem is nyugszunk, amíg a fekete kontinenst meg nem kaparintjuk. Szőröstül-bőröstül.
A legjobb úton járunk!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/01/semjen-merfoldkovet-rakott-le-zambiaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi még mindig berendezkedni akar!
  2015-05-01 16:57:24, péntek
 
  Döbrögi még mindig berendezkedni akar!

Posted on 2015/05/01 Szerző: Admin


Új polgári berendezkedést kell megvalósítanunk - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint nem csak kormányozni kell, hanem irányt kell szabni a saját politikai közösségüknek.
A tavalyi választásoknak az volt a tétje, hogy ellenforradalom alakul-e ki, vagy megvalósítjuk a 2010 és 2014 között végigvitt sikeres forradalom berendezkedését. Kiderült, hogy ellenforradalom nem lesz, ugyanis három választást is meg tudtunk nyerni. Ebből az következik, hogy egy új, polgári berendezkedést kell megvalósítanunk - erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az Echo TV-n...
(Origo)
Bal-Rad komm: Mondott még szokásához híven hasonló orbitális baromságokat, de már nincs is értelme szinte azzal foglalkozni, hogy mikor mit mond. Sokszor már ő maga sincs tisztában azzal, hogy mit beszél!
Csináltak egy falkaforradalmat, utána pedig megbarkácsolták a tákolmányuk szerint nekik leginkább megfelelő “választási" törvényt, ami alapján mostanság már sorra bukják az időközi választásokat!
Ő már ne akarjon új irányt szabni, és ne akarjon berendezkedni MAGYARORSZÁGON!
Majd rendezkedhet a barakkjában! A keleti-nyitás sikere után. Birobidzsanban.

https://balrad.wordpress.com/2015/05/01/dobrogi-meg-mindig-berendezkedni-akar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három év letöltendőre ítéltek egy vonulgató homokost nyakon
  2015-05-01 07:58:48, péntek
 
  2015. április 30. 17:37


Három év letöltendőre ítéltek egy vonulgató homokost nyakon vágó magyar lányt



A tényállás 2008-as bevezetése óta első alkalommal állapította meg "szexuális irányultságon alapuló közösség tagja elleni erőszak bűncselekményének elkövetését" a bíróság, miután egy szerdai tárgyaláson három év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy "homofób bántalmazót" - közölte a Háttér Társaság csütörtökön az MTI-vel. Zoom Mint írták, a sértett 2013. július 6-án a Budapest Pride rendezvényről tartott hazafelé, amikor a "Mocskos buzik!" szöveget skandáló ellentüntetők közül kiváló nő hozzá lépett, letépte a szivárvány kokárdáját, majd megütötte. A támadásról a Nol stábja videofelvételt készített, alább látható az erre vonatkozó részlet eredetiben és lassításban is (a teljes anyag egyébként itt érhető el): A sértett a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának segítségével feljelentést tett, és mivel a kamerafelvételen jól felismerhető nő "több szélsőjobboldali megnyilvánulásáról korábban is ismert volt", a rendőrség könnyen beazonosította az elkövetőt - közölték. Kiemelték: a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai tárgyalásán az elkövetőt "közösség tagja elleni erőszak miatt" három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, három évre eltiltotta a közügyektől, és elrendelte további nyolchónapnyi büntetés végrehajtását is egy korábbi bűncselekmény miatt. Az ítélet nem jogerős. A deviánsvédő szervezetnél hangsúlyozták: Magyarországon 1997 óta tartanak a "szexuális és nemi kisebbségek jogaiért kiálló felvonulásokat", az első tíz évben a rendezvények minimális rendőri biztosítás mellett, békésen zajlottak. 2007 óta azonban "szélsőjobboldali ellentüntetők rendszeresen rátámadnak a felvonulás résztvevőire, és az erős rendőri biztosítás ellenére minden évben történik bántalmazás is". A közleményben idézték Dombos Tamást, a Háttér Társaság ügyvivőjét, aki szerint ez az ügy megmutatta, hogy érdemes a hatóságokhoz fordulni, ha valakit szexuális irányultsága vagy nemi identitása miatt ér bántalmazás. A kutatások szerint minden hatodik "LMBTQI embert" (előbb csak LMBT volt, majd lett LMBTQ, most már LMBTQI, mert havonta kitalálják, hogy tudnak ennél betegebbek is lenni; mindesetre a Pride honlapja szélsőségesen kirekesztő, ugyanis az 'I' ott még egyik bejegyzésben sem szerepel - talán őket is fel kellene jelenteni az 'I'-k - talán "interszexuálist" akar jelenteni, ez lehet az új divat - diszkriminációja miatt - a szerk.) ért már Magyarországon gyűlölet motiválta támadás, de az esetek döntő többségét az áldozatok nem jelentik, ezért a mostani bírósági ítélet jelzésértékű, hogy van lehetőség az elkövetők felelősségre vonására - fogalmazott Dombos Tamás. (MTI nyomán) Tönkretették az életét a cigányok, mégis szeretnie kellene őket A Zsindex is közölt beszámolót a tárgyalásról, alább olvasható, természetesen a szokásos szélsőségesező liberális tálalásban: Meleg- és cigányügyben is fontos ítéletet hozott szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Három év letöltendő börtönt szabtak ki egy fiatal nőre egy Facebookon közzétett, uszító kép és egy, a 2013-as Pride-felvonulás ,,mocskos buzizó" ellentüntetőjeként elkövetett, homofób támadás miatt. A szélsőségessé válás természetével találta szembe magát mindenki a tárgyalóteremben. A bíró arról beszélt: egyszer mindenkinek fel kell nőnie. A Falk Miksa utcában fekete nadrágos, fekete pólós, sötét, hosszú haját két fonatba választó fiatal, vékony nő halad oldalra kitett könyökkel, nem tér ki senki elől, aki szembejön, inkább nekiütközik. Aztán az egyik biciklit toló, napszemüveges szembejövőnek nekitámad. ,,Észnél vagy?" - kérdezi a férfi kétszer is. A nő letépi róla a kokárdát. ,,Nem szégyelled magad?" - hallatszik közben. Aztán a férfi válasza: ,,Nem, nem szégyellem, te szégyelld magad." Erre a nő megüti, a férfi hárító mozdulattal visszaüt. Beavatkoznak a rendőrök, a nő még egyet visszacsap, de közben már mondja a rendőröknek, hogy ,,ő ütött meg". A Pride-on lezajlott jelenetet az egyik újság munkatársai vették videóra, az anyag az akkori tudósítás részeként ma is megvan az interneten. A videót azért nem linkeljük, mert etikai szempontból nem tartanánk helyesnek lehetővé tenni a tárgyaláson elhangzott, az ügy bírósági megítélésében releváns, de érzékeny személyes információk összekapcsolását felismerhető arccal. Nagyjából ennyi a videóra vett jelenet a 2013-as Budapest Pride-ról. A helyzet egyszerű, az alakok szerepe világos. Hat óra alatt meg is született az ítélet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB), amikor szerdán, közel két év után a közösség tagja elleni erőszak miatt indult büntetőügy elérkezett az első tárgyalási napjáig. Mégis a hat óra végére a harmadik emeleti kis tárgyalóteremben több hangzott el fontos magyarországi társadalmi kérdésekről, mint egy féléves szociálpszichológia szeminárium alatt az egyetemen. Gy. Zs., a fehér kabátkájában még mindig fiatal lánynak látszó, de harmincon túli vádlott Németországból jött haza a tárgyalására. A körmén piros-fehér-zöld lakk. Nem csak a Pride-on történtekért vonták most felelősségre, a másik vádpont közösség elleni uszítás volt. Ugyanazon a nyáron, pár héttel a melegfelvonulás előtt megosztott egy képet a Házipálinka néven, de saját fotójával regisztrált Facebook-oldalán. A képen cigány gyerekek fotója mellett ez volt a felirat: Fertőző cigány génhulladékok, kiirtásuk ajánlott és kötelező! Ne hagyjuk felnőni őket! Ezekből lesznek a gyilkosok! Gy. Zs. nyolc általánost végzett, Németországban takarítóként dolgozik. A kinti keresményéből tartja el munkanélküli anyját. A bűnösségét részben elismerte. Azt például egyáltalán nem tagadta, hogy kitette a Facebookra a cigány gyerekek kiirtására uszító fotót. ,,Én nagyon szégyellem magam. Egy normális ember ilyet nem tesz ki" - mondta. Buri Edina, a PKKB bírája megkérdezte: tudja-e, hogy a kép a mai Magyarországon készült, és beazonosíthatók voltak a gyerekek. Gy. Zs. nem tudta. Azzal védekezett, az egészbe igazán bele sem gondolt, a képpel csak egy célja volt: visszavágni régi facebookos ellenségének, a roma Sanyinak, aki provokálta. A logikája annyi volt: Sanyi nagyon szereti a családját, vannak gyerekei, ezért a kép majd neki fájdalmat fog okozni, lesz ,,egy kis félelemérzete". Azt is elmondta, mi volt a provokáció: lekurvázták. És ezután következtek a tárgyalás legnyomasztóbb percei. Mert mintha egy teljesen természetes, hétköznapi dolgot mondana csak, a vádlott azzal folytatta: tényleg prostituált volt. És akkor elmondta ezt a történetet. A szülei éltek, de ő mégis 2 hónapos korában intézetbe került. 15 évesen bekerült egy roma családba, mert szerelmes lett egy roma fiúba. A fiúnak börtönbe kellett mennie, őt meg ekkor a fiú unokatestvére eladta Pécsre prostituáltnak. 1999-től 2005-ig élt így. A lábát leforrázták, a fejét betörték, késsel megszúrták. Többször próbált megszökni, mikor végre sikerült, Budapestre került, ahonnan pénzhamisítási ügy miatt a kalocsai fegyházban kötött ki két évre. Amikor kiengedték a börtönből, kint várták a futtatói. Visszament a börtönbe segítségért. Azt a választ kapta, hogy szabad ember, oldja meg. Visszavitték Pécsre. Újra szökött, 50 kunával és egy személyi igazolvánnyal ment át a határon. Később Svájcban, Liechtensteinben kötött ki. Azt hallotta, hogy 1000 eurót kínálnak a pécsiek annak, aki visszahozza. A történet egy pontján elsírta magát. "Az tény és való, hogy a mai napig nem szeretem a romákat. Tönkretették az életemet. Elvették a fiatalságomat" - mondta. A Facebookra Gy. Zs. olyan fotókat is feltöltött, amiken horogkeresztes zászlóval pózol és náci karlendítést végez. Erre az volt a magyarázat: az akkori élettársa és baráti társasága szélsőségesebb eszméket vallottak. ,,Azt akartam, hogy elfogadjanak." És most hogy áll ehhez? - kérdezték tőle. ,,Nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal. Szeretnék családot, gyereket. Egy házat, ahová elhozhatom a kutyámat" - válaszolta. Mesélt arról, hogy most vannak ,,néger" barátai. Együtt járnak diszkóba. Az előzetesben megismert roma lányokról is jó véleményt mondott, sokat beszélgettek, rajzoltak együtt, ,,ők is emberek, nekik is van lelkük". A pride-os eset vádpontjánál Gy. Zs. annyit ismert el - a videó miatt nehéz is lett volna tagadni -, hogy a biciklist megütötte. Az ütés okáról viszont vitatkozott, azt mondta, csak arra reagált így, hogy a férfi a lábára hajtott a biciklivel. Azt is megpróbálta elhitetni a bírósággal, hogy a felvonulásra csak kíváncsiságból ment, hogy magas sarkú cipős, ,,vicces" férfiakat lásson, azon paprikázódott fel, hogy nem engedték be a kordon mögé kérdezgetni a felvonulókat, és a férfi pólóját akarta megrángatni, csak véletlen jött le pont a szivárványos kokárda. A tárgyalásra eljött a biciklis férfi is tanúként. Mintha egy másik világból érkezett volna. Halkan, de határozottan beszélt. Látszott, hogy nem könnyű itt lennie. Elmondta, hogy megfélemlítve érezte magát a Pride-on, és neki úgy tűnt, egy koreográfia volt, hogy a nő megüti, és aztán belekötnek, hogy megüt egy nőt. Megnézték együtt a videót, aztán szembesítették őt és a vádlottat. Gy. Zs. bocsánatot kért tőle. ,,Őszintén sajnálom" - mondta. ,,El tudja fogadni? " - kérdezték a férfit. ,,Meghallgattam" - volt a válasz. Ennél többet nem bírt mondani. A vádlott története még ekkor is az volt, hogy ő a lábára tolta a biciklit. Ügyészt ritkán látni a való életben úgy kérdezni, mint ahogy azt az ember a filmek alapján várná: okosan, gyorsan, keményen, sarokba szorítósan. Gy. Zs.-nek ilyen ügyész jutott. Ráolvasta a vádlott fejére, hogy kollektív felelősségben gondolkodik, hogy a védekezésében sok a véletlen, és ugyan miért éppen mindig vele történik ilyen. Az ügyész volt az, aki rákérdezett, mit jelent a vádlottnak a horogkereszt, és ő volt az, aki reagált is rá, amikor Gy. Zs. felmondta, hogy ,,Hitler pártjának jelképe". A vádbeszéd szerint amikor Gy. Zs. a nácizmusról beszél, az olyan, mint amikor ő, mármint az ügyész, a kvantumfizikáról: mondja, de nem érti. Ugyanakkor az ügyész sem tudta szó nélkül hagyni, ami a vádlott múltjáról kiderült, és maga is sorolt enyhítő körülményeket. ,,Ilyennek egy normális világban nem szabadna történnie" - mondta. De azzal folytatta, hogy bár senkinek nem lenne szabad így felnőnie, Gy. Zs.-nek sok sorstársa van, és nem mindenki kompenzál azzal, hogy ,,ordas eszmék szolgálatába áll". Az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottságára, elrettentésre hivatkozva kért súlyos büntetést. A védőbeszéd hosszú volt, néha a kínosság határáig színpadias, tele hatásszünetekkel és nagy gesztusokkal. Ami órákkal korábban nyomasztó és kemény tény volt, abban ilyen előadásban alig volt erő. Az ügyvéd Coelhót idézett, és belekezdett egy terjengős, zavaros magyarázatba egy régi kísérletről, amikor házinyulakkal zsíros ételeket etettek, és csak a simogatott nyulak nem fordultak fel az érelmeszesedéstől. Láttam valakit a teremben, aki a szemét forgatta. A beszédet a védő idáig vitte: A vádlottnak már nem lenne szabad az élők sorában lennie, mert nem kapta meg a szeretetet. Az utolsó szó jogán Gy. Zs. már alig beszélt. Még egyszer elmondta, mennyire sajnálja, és hogy ,,nem szabadott volna". Azt is mondta: elment pszichiáterhez, terápiát kezdett, ,,hogy ne legyen ilyen agresszív". Az ítélet végül ez lett: 3 év letöltendő börtön, 3 év közügyektől eltiltás, és egy korábbi, liechtensteini bűnügyben (súlyos testi sértés, kábítószerrel visszaélés) kapott felfüggesztett 8 hónap letöltésének elrendelése. A bíróság szerint a pride-os videó alapján egyértelmű volt, hogy a férfi nem tolta rá a biciklit a vádlottra, és - például a szivárványszín jelkép célirányos letépése miatt - teljesen egyértelmű, mi motiválta. Ez nem szimpla garázdaság volt. "Sajnálatra méltó, ami vele történt, de egyszer a vádlottnak is fel kell nőnie. A saját tetteiért saját maga felel" - mondta a bíró. Az indokláskor elhangzott: a felfüggesztett szóba sem kerülhetett, a bíró jóval többet is adhatott volna. Mivel Gy. Zs. visszaeső, a középmérték, amiből ki kellett indulnia, 6 év volt, azt hajlították lefelé az enyhítő körülmények. A bíró szerint Gy. Zs. ,,kiforratlan személyiségű ember", fejlődés alatt áll, és vannak biztató jelek. Mindenki fellebbezett, az ítélet nem jogerős. Az ügyész azt is kérte, hogy a jogerős ítéletig helyezzék a vádlottat előzetes letartóztatásba, nehogy megszökjön, de a bíró úgy látta, erre nincs szükség: Gy. Zs. most is hazajött Németországból, amikor hívták. A tárgyalásra beült Száva Vince mint roma jogvédő, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének az elnöke. Az Indexnek az ítéletet példamutatónak nevezte, abban bízik, hogy visszatartó ereje lehet, ,,a náci eszmét valló személyek elgondolkodnak". A magyarországi melegek szempontjából a PKKB ítélete különösen jelentős. A Háttér Társaság jogvédő szervezet rámutatott: 2008-as bevezetése óta most első alkalommal állapította meg bíróság, hogy szexuális irányultságon alapuló közösség tagja elleni erőszakot követett el valaki. A feljelentést a biciklis férfi a Háttér jogsegélyszolgálatának segítségével tette meg. ,,A kutatások szerint minden hatodik LMBTQI embert ért már Magyarországon gyűlölet motiválta támadás, ám az esetek döntő többségét az áldozatok nem jelentik" - közölte a szervezet. A Háttér munkatársa, Dombos Tamás szerint ez az ügy megmutatta, hogy igenis érdemes a hatóságokhoz fordulni, ha valakit szexuális irányultsága vagy nemi identitása miatt ér bántalmazás.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/142674/


********************


Ha zsidót üt meg akkor harminc év?
Mélyen utált bíróság, hogy is van ez?
Szóval ha én pofon baszok egy buzit mert buzi azért kapok 3 évet de ha engem leszúrnak mert magyar vagyok akkor semmit?
Ez aztán demokrácia a zsidó kurva anyjukat!
Amúgy meg a bíróság akkor mért nem volt ilyen tökös mikor dániel péter rajongója volt olyan bátor hogy ököllel egy 74 éves asszonyt szemen vágott?


Rezesova megölt 4 ember, első fokon kapott 6 évet. Ha az ember nem gazdag, zsidó, homosexuális, cigány vagy ezeknek a kombinációja, akkor öt évért cserébe bárki megölheti.

Üss meg egy homosexuálist, kapsz 3 évet, ölj meg egy átlagembert, gazdagként, zsidóként, cigányként vagy homosexuálisként és kapj ennyit vagy kevesebbet érte, ez a mai magyar iGAZságszolgáltatás.

Évekkel ezelőtt, március 15-én egy Fok Balázs nevű zsidó az ünneplésre összegyűlt tömegben ( Bp. Múzeum krt.) pofon vágott, és szidalmazott egy 12-éves kokárdát viselő kislányt, Könnyű Alexandrát!
A bíróság mindössze bocsánatkérésre kötelezte az elkövetőt!
Félelmetes a pofátlanság ami itt megy!
https://kuruc.info/r/2/1907



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán elismerte Schulznak: csak parasztvakításnak dobta be a
  2015-05-01 07:51:54, péntek
 
  2015. április 30. 19:48

Orbán elismerte Schulznak: csak parasztvakításnak dobta be a halálbüntetés kérdését


Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, csak "egy vita van róla". Micsoda meglepetés... A hírt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. "Egy vita van a halálbüntetésről, tehát nem arról van szó, hogy egy terv lenne a halálbüntetés bevezetése" - idézte a kormányfő Martin Schulznak adott tájékoztatását. Lázár János elmondta, a miniszterelnök telefonon beszélt az Európai Néppárt elnökével, Joseph Daullal és frakcióvezetőjével, Manfred Weberrel. Őket ugyanarról tájékoztatta, mint Schulzot, vagyis hogy egy vita zajlik Magyarországon, a kormány pedig be fogja tartani az EU jogát - közölte. A miniszter szó szerint megismételte Orbán Viktornak a kaposvári brutális gyilkosságra vonatkozó szavait, amelyek arról szóltak, hogy a miniszterelnök értékelése szerint a három csapás törvénynek és a tényleges életfogytiglannak nem volt elegendő visszatartó ereje, ezért napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését. Értékelése szerint brutális bűncselekményeknél, gyermekek, idősek, kiszolgáltatottak sérelmére elkövetett eseteknél gyakran merül fel a társadalomban a megtorlás igénye; Magyarországon ma nagyon sok olyan ember van, aki szerint csak a halálbüntetés bevezetése tartana vissza egyeseket súlyos bűncselekmények elkövetésétől. Erről beszélnünk kell a választóinkkal - jelentette ki. "A súlyos bűncselekmények kapcsán (...) kialakuló hihetetlen társadalmi felháborodás lehet, hogy nem hallatszik Brüsszelig, de hallatszik Budapestig" - fogalmazott. Azt is hangoztatta: Magyarország az Európai Unió jogrendszerének egészét tiszteletben tartja. Az EU, mint a demokrácia legfontosabb védelmezője nem utasíthat el semmilyen vitát, ami emberek életéről, nehézségeiről szól - értékelte Lázár János, aki azt is elmondta: kifejezetten híve a halálbüntetésnek, de véleménye csak egy a nyolcmillióból. Hozzáfűzte: a kormányfőtől ugyanakkor még sosem hallotta, hogy ő támogatná azt. Frissítés: Schulz megerősítette Megerősítette Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, hogy Orbán Viktor telefonon biztosította arról, miszerint a magyar kormánynak nem áll szándékában lépéseket tenni a halálbüntetés bevezetése érdekében. "Orbán Viktor miniszterelnök továbbá arról is biztosította az elnököt, hogy a magyar kormány tiszteletben tartja és teljesíti az összes uniós szerződést és jogszabályt" - áll az EP elnökének rövid közleményében. (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/142684/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Habony, a nemzet önkéntese és a Fidesz kétségbeejtő esélyei
  2015-05-01 07:50:54, péntek
 
  Habony, a nemzet önkéntese és a Fidesz kétségbeejtő esélyei

2015.04.24. 06:28 outisz

Rogán minap azt nyilatkozta az RTL Klubbon, miszerint Habony Árpád magánemberként ad tanácsot a miniszterelnöknek, ezzel le is van zárva a Vuittonos Habony ügye. Ingyen, magánemberként. Bejelentett munkája ugyan nincs, jövedelme se nagyon, mégis mi az első? A nemzet. A haza.

Kérem alássan, ha ez igaz, én itt befejezném. Uszítottam, hazaárultam, rágalmaztam, kérem kapcsolja ki. Habony a mi Teréz anyánk, a mi Mahatmánk (és lám, az itt felsoroltak ruházata is jellegzetes, azonnal felismerhető stílusú volt. Az ilyen nagy lelkek úgy látszik adnak az öltözetükre, így van ez rendjén.)

De mi van ha nem igaz? Az Orbán kormány eddig -- sajnos -- úgy hazudott, mint a vízfolyás, és úgy látszik, a problémákkal való szembenézés, az őszinte kommunikáció hiánya az időközi bukták után sem változik. Mintha ez lenne a belső jelszó: Nem hazudtunk eleget, hát hazudjunk többet, jobban, hihetőbben! Nekem ugyanis nem fér össze az, hogy Habonynak van parlamenti belépője, komoly részesedése az új fideszes propaganda gyárban, de hivatalosan nem is létezik. Kérem szépen, én is szívesen adnék tanácsot a kormánynak, lenne pár gondolatom a kibelezett szociális rendszerről, vagy akár az egyetemek autonómiájáról, mégsem ültem még ott a fidesz frakció ülésén. Nem akarok én álszenteskedni. Tudom én, hogy a személyes ismeretség a demokrácia berkein belül is fontos, hogy nem lehet mindenkinek papírt, rangot adni aki megszólal. Nem kell ahhoz szerződést írni, ha a parlament portása jó tanácsként odavakkant a távozó Orbánnak: vegyen kalucsnit fiam, latyakos az idő! Tudom én, hogy az informális csatornák ugyanúgy működnek egy jogállamban is, de akkor miért nem lehet ezt mondani? Miért kell pökhendi módon ködösíteni, kioktatni, népesség nyilvántartóhoz küldeni a kérdezőt? Ez ugyanaz az Orbán Viktor, aki egykor még a nép gyermeke volt? Hát... a gyerekek felnőnek, és kirepülnek a családi-népi fészekből. Itt is ez történt, csak a mi fiunk jó magasra repült, ahonnan már csak lenézni tud -- ránk. Sokan bízhattak abban, hogy az időközik után Viktor leszáll a földre. Megvolt az esélye egy kommunikációs váltásnak, egy vissza a választókhoz programnak, de úgy tűnik ez most elmarad. Nem hazudtunk eleget, hát hazudjunk többet, jobban, hihetőbben!

Belegondolva nem is meglepő, hiszen ez a váltás csak egy őszinte kommunikációt -- vagy legalább csak egy kicsivel őszintébbet, hogy ne legyünk telhetetlenek, mégiscsak politikáról van szó -- igényelne, ami kb. 180 fokos fordulat lenne a keleti nyitásra, atyáskodásra, bólogatásra tréningelt pártapparátussal, választókkal szemben egyaránt. Mi lett volna ha Orbán azt nyilatkozza: Habony a személyes tanácsadóm, megbízom a mélyreható gazdasági, szakmai tapasztalataiban, éleslátásában, így meghallgatom a véleményét döntéseim előtt. Habony úr jelenleg nem áll a kormány alkalmazásában, mint jó barátom ad tanácsokat. Jogilag talán rendben lett volna, de máris itt a következő bökkenő: ezután már Habony úrnak kellett volna kiállni a saját feddhetetlenségéért, becsületéért. Aha, persze... Lázár, Rogán, Szíjjártó, Habony (csak a jéghegy csúcsa), akiknek most a hátukon kellene vinni az őszinte, választók felé forduló (nem csak kommunikációs) váltást. Na most lehet röhögni. Mindazonáltal van olyan szeglete az univerzumnak, ahol a kapcsolatok lepapírozása és a hivatalos formák használata igencsak kerülendő, úgy hívják: maffia.

Régi a kép, de a hangulat nem változott, csak az arcok cserélődnek -- így van ez minden bűnszervezetben.

Ahogy több elemző is írta, beindult a hazugságspirál. Úgy tűnik a Fidesz ebből -- ezekkel a nevekkel és ezzel a hozzáállással -- valóban nem tud szabadulni. Már csak 3 kényelmetlen kérdés bújkál bennem, engedem hadd menjenek:

Van-e Orbán annyira vak, vagy vakmerő, hogy ezzel a bandával nekivágjon a következő 3 évnek?

Van-e Orbán annyira elkeseredett és magára maradt, hogy kénytelen ezzel a bandával nekivágni a következő 3 évnek?

Van-e Orbán annyira aljas és körmönfont, hogy direkt ezzel a bandával vágjon neki a következő 3 évnek?

Ha a fenti kérdések egyikére is igen a válasz, bajban vagyunk.

http://kard.blog.hu/2015/04/24/habony_a_nemzet_onkentese_es_a_fidesz_ketsegbeejto _eselyei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÉLJEN MÁJUS 1. A KÖZMUNKA ÜNNEPe
  2015-05-01 07:30:59, péntek
 
 
2015. május 1., péntek
ÉLJEN MÁJUS 1. A KÖZMUNKA ÜNNEPE


Vonul a május elsejei menet, a felvonulók kórusban harsogják a szakszervezet által kiadott jelszót: Európai béreket stadionok helyett!
A menet a Dózsa György út és a városligeti fasor kereszteződésétől vonul a Városligetbe. A tüntetést a Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés mellett a Százezren az internetadó ellen, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, illetve az Új Magyar Köztársaság Facebook-csoportok szervezik, de csatlakozott hozzá a Szolidaritás Mozgalom és a Civil Női Kormány nevű szerveződés is.
Mint írják, elég volt Orbánék felelőtlen politikájából.
Ne szórják a pénzünk presztízsberuházásokra, miközben már a középosztály is lecsúszik.
A tüntetés után páratlan lehetőségként találkozni lehet a rendszerbontó népszavazás kezdeményezőivel, Vajda Zoltánnal a ,,60ezren a MAGÁN nyugdíjukért" csoport vezetőjével, valamint Gulyás Balázzsal és Lattmann Tamással is.
Én a Civil Női Kormányra lennék kíváncsi, van arrafelé sok kedves ismerősöm, ott biztosan kapnék sört meg virslit!

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke kiemelte, hogy szövetségük mögött több mint kétszázötvenezer tag van.
Szerinte a tüntetésük megmutatja majd, hogy ez az az erős szakszervezet, amelyik képes kiállni a dolgozókért.
A szakszervezet elnöke, Kordás László elmondta, hogy egy tízezres létszám jelentene akkora kritikus tömeget, mellyel a követelésük megfelelő súlyt kapna.
Hacsak úgy nem...
A civilek - mint képviselőjük elmondta - hosszú ideje foglalkoznak a szegénység enyhítésével, és úgy vélte, Magyarországon jelenleg komoly megélhetési válság van.
Szerinte ez az Orbán-kormány miatt következett be, mivel a visegrádi négyek közül egyedül Magyarországon nőtt a szegénység 2011 óta.

Az MSZP is vidám majálist szervez - lesz csocsó, trambulin, gyakorolják az arcfestést, meg még sokféle egyéb játék, itt a piros, hol a piros, miegymás.
A DK a Közlekedési Múzeum előtt tartja majálisát, Gyurcsány beszél délben.
Fodor Gábor Fodor Gábornak maszkírozott élő szoborként, arannyal lefújva idegesíti a felnőtteket, miközben gyermekeik ijedtükben eleresztik a lufijaikat, melyek vidáman szállnak az ég felé.
Biztosan ott lesz még valahol a Ligetben egy nagyobb bokor alatt Thürmer is, de az is lehet, hogy ő majd a Budapesti Nemzeti Majálison vesz részt a Hajógyári-szigeten.
Ezt a rendezvényt a Fidesz hozta létre 2003-ban, hagyományteremtő szándékkal, jól sikerült.
Ma Vonát zigizik itt hívei...
A Fidesz majálisát nem lehet felfedezni, legalábbis nekem nem sikerült, úgy látszik, munkástagozatukat valahová elpakolták, oszt így hirtelen nem találják.
Viszont lesz légi és aszfaltshow a belvárosban, nehogy túl sokan verődjenek össze a Ligetben...

Szóval, olyan majdnem minden, mint régen volt, csak kicsit mégis más az érzés.
Régen ez a munkásság ünnepe volt - mondjuk így, mai terminológiával, hogy a bérből és fizetésből élők ünnepe.
A felvonuláson nem volt semmiféle megosztottság, együtt vonult az orvos és a géplakatos, a Csepel Művek és a Duna Termelőszövetkezet, aztán a közösségek külön-külön tartották a majálisukat, söröskorsókkal bomlasztva az elnyomó rendszert - este meg jött a Felvonulók kérték.
Ma a felvonulás első soraiban kistőkések menetelnek, akiktől a nagytőkések egy Quaestor nevű cég közbejöttével ellopták a tőkét, Marx hemperegne a röhögéstől, ha látná.
Utánuk szorosan felzárkózva, vörösre festett körmökkel a Műköröm Művek dolgozói következnek, őket követik a civilek, akik az úri középosztály lecsúszásán sopánkodnak, majd a saját pénzük érdekében forradalmárok követik őket.

Régebben a szakszervezetek hívták utcára az embereket, akiknek egy része azt mondta, hogy egzisztenciaféltésből vitte a vörös zászlót, - lesz ma vörös zászló egyáltalán? - de azért a virslit meg a sört is elfogadta...
Ma - ahelyett, hogy egy helyszínen gyülekezne mindenki, külön-külön beszélnek az összefogás szükségességéről, majd harcos, ám szánalmas erődemonstrációjuk után elpillednek a sörsátorban.
Hát, ne legyen igazam, de ebből osztályharc mostanában nem lesz.

Pedig lehetne éppen miért harcolni, hiszen az Orbán-éra büszkesége, a közmunka például olyan, hogy hajdan Amerikában, a déli államokban némely gyapotültetvényen a rabszolgák különb helyzetben voltak, mint a mai közmunkások.
Ha valamiért, akkor ma azért kellene harcolni, hogy a minimálbér érje el a létminimum összegét és hogy a közmunkás se kapjon ennél kevesebbet - mondjuk az év tizenkét hónapjában.
Hogy nincs erre pénz?
Dehogy nincs, csak rossz az elosztása, meg talán az Unió milliárdjaival is lehetne célszerűbben gazdálkodni.

De lehetne éppen tiltakozni a kétkezi munkás gyermekeinek hátrányos megkülönböztetése ellen, az oktatási rendszer szegényeket sújtó rendelkezései ellen - ezer és ezer ok van a tiltakozásra.
De ez úgy nem megy, hogy állandóan engedjük magunkat megvásárolni.
Meg halálbüntetéssel és Illatos úti hordókkal etetgetni, hogy eszébe ne jusson valakinek a hatalmat elszámoltatni, megkérdezni tőlük, hogy tolvajbanda, hol a lé?
Hova lett a nyugdíjra félretett pénzünk, hova lett a lakásunk, a megélhetésünk, miért kell az ország harmadának éhezni, hova lett félmillió magyar munkavállaló?

Erről kellene szólnia a munkásünnepnek, a szolidaritásról meg az egymás és az ország iránt érzett felelősségről.
De ma nem erről szól, hanem a vidám családi kirándulásról, meg a kis és nagyobb megalkuvásokról, tehetetlen szakszervezetekről, egoista társadalomról.

Hát éljen május elseje, a söröskorsó mellett azért gondolkodjunk el arról, hogy jól van-e ez így...

http://www.pupublogja.hu/2015/05/eljen-majus-1-kozmunka-unnepe.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobrai Sándorné Marcsika - állítólag - Mexikóban dőzsöli el
  2015-05-01 07:26:13, péntek
 
 

Kedves Miska!

Úgy érzem az elmúlt napok történései után szólnom kell hozzád, meg kell nyugtassalak: én hiszek neked. Igazságtalan az, hogy Dobrai Sándorné Marcsika - állítólag - Mexikóban dőzsöli el a hiszékeny hülyék pénzét, a sarat állni meg neked kell helyette.

- Én elhiszem, hogy se te, se a város másik félnótás minisztere - aki polgármestere is volt 1990-2010 között - semmit az ég egy világon nem sejtett a közel tíz éve tartó csalásról.

kun.jpg

- Elhiszem, hogy ti ki tudtatok maradni ebből egy vérfideszes kisvárosban, ahol fingani, vállalkozni és általában élni nem lehet a katonák árgus tekintete nélkül.

- Elhiszem, hogy nem volt gyanús neked, a gazdasági szakembernek, hogy Marcsika micsoda irreális kamatok ígéretével igyekezett fenntartani a pilótajátékot.

- Elhiszem, hogy a rokonok, haverok, aktivisták, ügyfelek, ismerősök, fele és igazbarátok eltitkolták hol, milyen körülmények között fial a pénzük. A gecik.

- Elhiszem, hogy se a 20 évig regnáló polgármesternek, se az 1998-2014 között parlamentben ülő országgyűlési képviselőnek nem jutott fülébe mi zajlik a városában/körzetében.

- Elhiszem, hogy erről is vagy a Gyurcsány, ha nem ő akkor Vadai, ha ő sem akkor a környékbeli jobbikosok tehetnek. Vagy a horngyula.

Éppen csak annyi a bibi, hogy ha én ezt mind elhiszem, akkor nektek kettőtöknek le kell mondani a picsába.

Mert szemmel láthatóan kurvára nem foglalkoztatok azzal ami a városotokban/választókörzetetekben történik.Ti voltatok a két lúzer akit orránál fogva vezettek, akik elől el lehetett titkolni, hogy:

,,A városban az icipici nyugdíjat kapó idős embertől kezdve a menő vállalkozóig mind vitték Marcsihoz a pénzüket. Akadt, aki eladta a házát, és az így kapott pénzt fektette be, a kamatokból pedig élt, utazott"

Úgyhogy srácok, jó volt veletek, viszlát!

http://varanus.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tönkrenyerte magát, most önmaga ellen indít céget Szijjártó
  2015-05-01 07:22:14, péntek
 
 
Tönkrenyerte magát, most önmaga ellen indít céget Szijjártó barátja

2015.04.29. 14:22

Gondolta volna, hogy van olyan, állami tendereken jeleskedő magyar cég, amelynek az az egyik legnagyobb problémája, hogy túl sokszor nyer? És azt gondolta volna, hogy a tulajdonos erre azt találja ki megoldásnak, hogy egy másik vállalkozással is beszáll a közbeszerzési versenybe, hogy legyen riválisa? Márpedig a 2013-ban kétmilliárdos forgalmat bonyolító kommunikációs ügynökség, a Young and Partners így kapott versenytársat Szijjártó Péter barátjától, Kuna Tibortól. Az új cég márciusban már el is indult az NFM alá tartozó cégek kommunikációs tenderein. A Miniszterelnökségen viszont nem próbálkoznak.

Közel hússzorosára növelte éves forgalmát a Young and Partners (Y&P) 2009-es indulása óta. A látványos expanzió különösen a 2010-es kormányváltás után vett nagy lendületet, amikor a Közgép, a Miniszterelnökség és számos minisztérium mellett még a kormány stratégiai partnerei is a Young and Partnersszel dolgoztattak.
D SOS20150120006
Kuna Tibor
Fotó: Soós Lajos

Az országgyűlési Fidesz-frakció egykori kabinettitkára, Kuna Tibor által alapított négyfős cég 2013-ra gyakorlatilag elfoglalta a hazai állami kommunikációs piacot.
Másnak képtelenség ez a tempó

A kommunikációs stratégiagyártásból, PR-munkákból, médiavásárlásból, rendezvényszervezésből származó nettó árbevétel a 2009-es 115 millió forintos kiinduló pontról a Céginfó.hu adatai szerint 2011-re 450 millióra, 2013-ra pedig 2,054 milliárdra nőtt. Ez az összeg nagyjából megegyezik négy-öt vezető hazai ügynökség összesített belföldi árbevételével. A második legnagyobb piaci szereplő, a brit hátterű Grayling ügyvezetője, Ábrahám Gergely a Kreatív szaklapnak tavaly azt mondta, szerinte a magyar piacon ennyit keresni szinte képtelenség, nekik is több mint tíz országból jön össze a Young and Partnersénál kisebb árbevétel.

A Y&P 420 milliós nettó nyeresége, amelyet tavaly majdnem teljes egészében a tulajdonos vett fel, elégedettségre adhatna okot. Kuna Tibor neve mellett viszont márciusban egy újabb, hasonló profilú vállalkozás jelent meg a cégnyilvántartásban.

A Trinity International Communications Kft.-t 2010-ben alapították Heliopolis Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven.
Vattacégnek gondolták

A cég az elmúlt években is ott volt a Y&P környékén. Heliopolisként indult azokon a közbeszerzési pályázatokon, amelyeket végül a Y&P nyert meg. A szakmában ezért a szükséges létszámkeret kitöltésére meghívott ,,vattacégként" emlegették. Tavalyelőtt azonban már komolyabb, százmilliós bevételt produkált, a Trinity név felvétele után, 2014-ben pedig már 250 millióra szökött fel a forgalma.
FullSizeRender(1)
Fotó: Bődey János

A Trinity ügyvezetője és egyszemélyes tulajdonosa 2015. március 16-ig Vida Mónika volt, aki eredetileg a Bartók Béla úti lakására jegyezte be céget. A kapcsolódást azonban korábban sem titkolták: a Trinity telephelyeként a Young and Partners III. kerületi székházát tüntették fel.

Kuna Tibor márciusban aztán nyíltan is átvette a céget. Ma már ő az ügyvezető-tulajdonos, és a Trinity székhelyét is korábbi cége székházába helyezte át.
Egyből pályáztak az MVM-nél

Az új cég nem tétlenkedett: márciusban több, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) irányítása alá tartozó energiavállalat pályázatán el is indult. Az elmúlt hónapban az összkormányzati kommunikációs költési stop ellenére, és még mielőtt a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) bejelentette volna saját 25 milliárdos pályázatát, az MVM és leányvállalatai több reklám- és kommunikációs tendert is kiírtak, amelyeken jórészt a Trinity győzött. A cég a közbeszerzési értékhatár alatti kiírásokkal, az úgynevezett háromajánlatos pályázatokkal elkerülhette, hogy a tenderekre felfigyeljen a Lázár János felügyelete alá tartozó NKH.
YP screenshot (2) (1)
A Young and Partners készítette a Közgép lobbistratégiáját is, de ez az új honlapjukon már nem szerepel.

Kuna Tibor az Indexnek azt mondta, hosszas megfontolás után meghozott üzleti döntés volt a Trinity beindítása. Kuna szerint a Young and Partners évek óta magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a piaci és az állami megrendelőknek is, de az utóbbi időben úgy érezte, vesztettek az ötletekből és a kreativitásból. Ezért konzultált cégfejlődéssel foglalkozó tanácsadókkal, akik megerősítették azt az elgondolását, hogy javíthat a helyzeten, ha megduplázza a céget, és belső versenyre kényszeríti a munkatársakat.
Szijjártó: Jóban vagyunk, barátok vagyunk

Van egy Young and Partners nevű PR-cég, ami eléggé felfutott mostanában...

Ismerem őket.

Sok emberrel beszéltünk a kommunikációs piacon, és sokan azt mondták, hogy ez a cég az ön érdekkörébe sorolható, önhöz köthető. Milyen kapcsolat fűzi ehhez a vállalkozáshoz?

Kuna Tibort, a cég főnökét nagyon régóta ismerem. Az ifjúsági minisztériumban dolgozott, amikor 1998 és 2002 között kormányon voltunk, és én ifjúsági vezetőként kerültem kapcsolatba vele. Azóta jóban vagyunk, mondhatom azt is, hogy barátok vagyunk. Ismerem őket, és jó véleményem is van róluk, jó cégnek tartom őket. Amikor a Miniszterelnökségen dolgoztam, akkor egy rövid ideig együtt is működtünk.

Tehát volt valamilyen kommunikációs megbízásuk...

Igen-igen. Később már nem foglalkoztam a kommunikációval, államtitkár lettem, tehát az ilyen jellegű kapcsolatunk nagyon rövid ideig tartott.



A tulajdonos kijelentette, nem igazak azok a piaci pletykák, hogy a kormányzatban zajló Simicska-Orbán-háború kényszerítette ki, hogy egy ,,tiszta" vállalkozással próbálkozzon az állami szektorban. Kuna szerint ezt cáfolja az is, hogy nem próbálta elrejteni a cégben játszott szerepét, hanem saját nevére vette a vállalkozást. Tény viszont, hogy a Trinity csak bő egy hónapja került hivatalosan Kuna tulajdonába, a cégbíróság pedig nagyjából az MVM-es meghívásos pályázatok eredményhirdetésekor tette közzé a tulajdonosváltást.
Ma már nem megy úgy a Miniszterelnökséggel

A sajtóban korábban szimplán Fidesz-közeliként elkönyvelt PR-cég ma már nem minden kormányzati kapun kopogtat egyforma sikerrel. A Young and Partners régebbi referenciái között a Miniszterelnökség nagy súllyal szerepelt, azt azonban Kuna is elismeri, hogy a Lázár János vezetése alá tartozó kormányzati területeken manapság nem sok babér terem nekik. Ezzel szemben az új cég honlapja azt mutatja, hogy a Seszták Miklós vezette NFM-mel és a miniszteri kabinetet vezető, így az MVM-cégeket is felügyelő, a Y&P-t ötödik születésnapján személyesen köszöntő Mihalovits Péterrel megmaradt a jó viszony: a fejlesztési tárca máris felkerült a Trinity referencialistájára.

Kuna elmondta, hogy duplázás ellenére a cégek közös kiszolgáló háttérrel működnek majd, és a belső versenyeztetésen dől el, melyik kft. hol indul, vagy esetleg konzorciumban pályázzanak-e.

http://index.hu/belfold/2015/04/29/young_and_partners_trinity_kuna_tibor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van még valaki, aki szerint enyhült a szegénység
  2015-05-01 07:07:56, péntek
 
  Van még valaki, aki szerint enyhült a szegénység

2015-04-28 - Szerző Prókai Eszter

Az elmúlt két évben javult a helyzet, az emberek kevésbé szegények - számolt be Czibere Károly, szociális államtitkár a Tárki elemzéséről. Szerinte a legnagyobb javulás a foglalkoztatásban tapasztalható.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) után a Tárki elemzése is azt mutatja, hogy csökkent a szegénység mértéke, mélysége és a jövedelmek közti egyenlőtlenség Magyarországon - írja a kormany.hu a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárra hivatkozva.

Czibere Károly elmondta: a KSH tavaly áprilisban, a Tárki az ősszel vette fel az adatokat, uniós szabvány szerint 11 jellemzőt elemezve. Ezek legfontosabbika, hogy az átlagjövedelem 60 százalékát el nem érő személy vagy család szegénynek számít, de a munkanélküliséget is szegénységi kockázatnak tekintik.

Szinte mind a 11 mutató tekintetében jelentős javulások voltak az elmúlt két évben - fogalmazott az államtitkár, jelezve, hogy a legnagyobb javulást a foglalkoztatásban mérték: a Tárki adatai szerint 2010-től tavalyig 18-ról 9 százalékra csökkent azon háztartások aránya, amelyekből senki nem dolgozik.

Szavai szerint kézzelfoghatóvá teszi a rezsicsökkentés és a devizahitelesek megmentésének eredményeit, hogy a korábbinál jóval kevesebben számoltak be fizetési elmaradásokról vagy arról, hogy nem tudják fűteni a teljes lakásukat.

http://abcug.hu/van-meg-valaki-aki-szerint-enyhult-a-szegenyseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.