Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pekker Zsuzsa énekel
  2015-05-11 22:26:20, hétfő
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Mánfai Bence
  2015-05-11 19:07:23, hétfő
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Szabadulás A DEPRESSZIÓBÓL * A 4X4-ES KETREC
  2015-05-11 14:58:37, hétfő
 
  Link

Egy európai állatkert megvásárolt egy nagy barnamedvét egy utazó cirkusztól. Ez a medve egész addigi életét egy alig négy méter hosszú ketrecbe zárva élte. Minden éber óráját azzal töltötte, hogy hatalmas fejét lassan ingatva bejárta ketrece szűkös terét: négy méter előre, négy méter vissza.

Az emberek, akik elmentek megnézni, kíváncsiak és kegyetlenek is voltak. Néhányan cigarettacsikkeket dobtak a ketrecbe, hogy megégetve talpát megállítsák menetelését.
Valaki olyanhúspogácsával etette meg, melybe üvegszilánkok voltak belesütve. A medve
majdnem elvérzett.

Amikor felépült, folytatta, amihez legjobban értett: menetelt fel alá - négy méter előre,
négy méter vissza.

Egyszer azonban új nap virradt a nagy barnamedvére: átszállították egy gyönyörű
állatkertbe. Itt a medvék nem ketrecekben éltek, hanem a szabadban, ahol több holdnyi
területen sétálgathattak a selymes, zöld fűszőnyegen. Még fák is voltak, melyek alatt a
lustább medvék szunyókálhattak, az energikusabbak pedig felmászhattak rájuk. Csillogó vizű tavacskákból ihattak vagy pancsolhattak bennük. A napi háromszori bőséges étkezés garantált volt. Sőt, ami a legjobb az egészben: más medvékkel is találkozhattak és játszhattak velük.

A vadaspark emberei egy szállítóautón bevitték a nagy vasketrecet a területükre, majd kinyitották a ketrec ajtaját. Mit gondolsz, mi történt? Semmi! A nyitott ajtóra és a szabad élet hívó szavára rá se hederítve a medve folytatta szokott járkálását: négy méter előre, négy méter vissza.
Hívogatták, de nem jött ki. Kínáltak neki szabadságot, ételt és a többi medve társaságát, de nem reagált. Végül egy botra tűzött, benzinnel átitatott, égő rongyot dugtak be a rácsok között, ezzel kényszerítve arra, hogy kijöjjön.

A medve a füst szagától és a tűz látványától megrémülve kiugrott a ketrecből a fűre. Most már szabad volt? Nem! Az állatgondozók döbbenten nézték, ahogy elkezdte régi menetelését, pontosan betartva a fogságban megszokott távolságot: négy méter előre, négy méter vissza.

Abban a pillanatban kiderült, hogy nem a vasrácsok tartották fogva, hanem a beidegződései. Ezek a rácsok ugyanúgy lehettek volna szalmából is, mint acélból, nem számított. A börtön az elméjében volt!

Minden lehetséges módon próbáltak segíteni rajta, ám semmi sem használt.

Végül kiengedték a nagy barnamedvét az egyetlen ajtón, ami még rendelkezésükre állt: végleg elaltatták. A történet sokak érdeklődését felkeltette. Egy televízió műsorban szakértők csoportja vitatta meg, hogy mit lehetett volna még tenni. Az egyikük végül így szólt: ,,Elvihettük volna azt a medvét a végtelen alaszkai vadonba, ahol a folyók telis-tele vannak lazaccal és az erdők végtelenek, az sem lett volna valóságos számára. A medve egyetlen valóságot ismert: négy métert előre és négy métert vissza."

Link
Link



Ez a könyv azoknak szól, akik a depresszió nevű 4x4-es ketrecben élnek! Továbbá azoknak, akik segíteni szeretnének rajtuk.

Vannak, akik a villanegyed aranyozott ketrecében élnek; mások a fizikai munkások szegényebb városrészének futószalag-ketreceiben.
A léptek száma akkor is ugyanannyi: négy méter előre és négy méter vissza.

DE VAN KIÚT!

Kiadványaink ingyenesek. Link


Amennyiben szeretné támogatni munkánkat, hogy még sokak felé tudjunk szolgálni, az adományozás módjairól talál további információkat.
Link



 
 
1 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Jézustól tanult imádság (2)
  2015-05-11 09:40:36, hétfő
 
 

,,Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsidók 4:16)

Amikor így imádkozol: ,,Mi Atyánk...", ez meghatározza minden más kapcsolatodat is az életben.

a) Meghatározza az anyagi világgal való kapcsolatodat. Ha Isten az Atyád, nem egy idegen vagy, hanem a világegyetem áldásainak örököse (ld. Zsoltárok 24:1). A világ szerinti értékítélettől azonban óvakodj! ,,Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete." (1János 2:15). Semmi sem foglalhatja el Isten helyét!

b) Meghatározza másokkal való kapcsolatodat.

Körülötted mindenki Isten teremtménye, ezért el kell fogadnod, szeretned és értékelned kell őket. Isten azt parancsolta, hogy úgy szeressük felebarátainkat, mint magunkat, tekintet nélkül bőrszínre, hitvallásra vagy más különbségre. Nem azért vagyunk, hogy versenyezzünk velük vagy uralomra törekedjünk felettük kihasználva őket saját kedvünkre.

c) Meghatározza önmagaddal való kapcsolatodat.

Isten azt mondja, hogy ő a te Atyád; micsoda alapot ad ez az önértékeléshez! Bármit mondtak is rád, vagy bármit tettek is veled a múltban, amitől alkalmatlannak vagy kisebbrendűnek érzed magad, mégis felemelt fővel járhatsz. Nem egy senki vagy, ha egyszer Isten a gyermekének nevez.

d) Meghatározza Istennel való kapcsolatodat.

Jézussal való kapcsolatod miatt az Atya szeret és elfogad (ld. Efezus 1:4-6). Ugyanúgy szeret, ugyanúgy elfogad, ahogyan Jézust! ,,Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében" (János 1:12). Nem kell többé félelemmel közeledned hozzá. Bizalommal fordulhatsz hozzá, és elveheted, amit ő olyan készségesen ad. Vedd a kegyelmet, fogadd el a segítséget!

,,Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsidók 4:16).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1176
  • e Hét: 5403
  • e Hónap: 16456
  • e Év: 77757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.