Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kellemes napot.......
  2015-05-13 16:01:54, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oldtimer kiállítás az ÁRKÁD-ban-Szegeden......
  2015-05-13 15:06:22, szerda
 
  Oldtimer kiállítás az ÁRKÁD-ban
2015. május 7. és 23. között

10 gyönyörű autó kerül kiállításra a -1. szinten: klasszikus autócsodák a '20-as, '30-as évektől, legendás négykerekűek a rockabilly korszakból, vérpezsdítő izomautók a 60-as, 70-es évekből és exkluzív, teljesen egyedi hotrodok, féltve őrzött gyűjtői darabok az ÁRKÁD Szegedben.

Programok

Május 9-én és 16-án színes, zenés programokkal készülünk vásárlóinknak:

- Oldtimer vezetéstechnikai bajnokság a tetőparkolón
10 órától minden érdeklődő kipróbálhatja milyen is egy igazi oldtimer volánja mögött!

- Oldtimer fotózás a -1. szinten
Profi fotós készít portrékat látogatóinkról, korhű kiegészítőkkel

- Oldtimer taxi a P2 kijáratánál
Vásárolj szombaton az ÁRKÁD üzleteiben, és vegyél részt városnéző kocsikázáson egy igazi veterán autóban. Ehhez nem kell mást tenned, mint az információs pultnál bemutatni szombati vásárlásod blokkját. A blokk ellenében kapott taxijeggyel részt veszel a sorsoláson. Óránként sorsolunk városnéző körutat. Egy taxijegy a kitöltéstől számított két órán keresztül érvényes.

- Táncshow -1. szinten
Időpontok: 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 17:00, 18:00

A programok 10 órától 18 óráig tartanak.


Link

Egy kis ízelítő..... kedvcsináló....



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép mai napot!......
  2015-05-13 14:10:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2015-05-13 12:45:32, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-05-13)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Jólét hatja át.

Narancssárga - A kettes csakra színe, teremtőerő

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A narancsszín az erősen aktív, talpraesett, tevékeny, szervező időszakot jelzi. Energiatartalékaid kiapadhatatlanok, nyugtalan vagy, kész vagy változni és változtatni. Az indiai és tibeti (kínai) szerzetesek ruhája gyakran narancssárga színű, mint a sáfrány, mely a világ legdrágább fűszernövénye. A narancs mint gyömölcs a teljesség, az édesség, a szerelem jelképe a narancstermő országokban.

Szerelmi üzenete: ha nincs párod, akkor szervezz bulit, spontán összejövetelt - ha van, akkor csípd fülön, és vidd el valahová, ahol mindketten jól érzitek magatokat.

Ezt mondja neked:
Figyelj, hogy ne használjanak ki ebben a meleg szívű periódusodban!
Ez a szín segít leküzdeni a belső zűrzavart. Kezdd azzal, hogy magad körül rendet raksz!
Látogass el a Harmónia Színjósdába!

Erre is gondolj: A szexcsakra mandalája




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2015-05-13 12:28:16, szerda
 
  A bűnbeesés

Isten figyelmeztette Ádámot és Évát, hogy ne egyenek a kert közepén lévő fának a gyümölcséről, de a kígyó ravaszabb volt mindennél és kísértésbe estek. Éva beleharapott a gyümölcsbe, és adott Ádámnak is, a férjének. Ezután Isten ellátogatott hozzájuk, és kíűzte őket a paradicsomból az engedetlenség miatt. Azóta az ember bűnösnek születik, de Jézus meghalt értünk.

Bibliai történet

A kígyó - a legravaszabb állat volt a paradicsomban. Kételkedve fordult Évához, hogy valóban azt mondta Isten, hogy nem ehetnek a kert gyümölcseiből. Éva úgy válaszolt, hogy ehetnek, de csak egyből nem, ami a kert közepén van a tudás fájának gyümölcséből, nehogy meghaljanak. A kígyó kétségbe vonta Isten szavát, hogy attól még nem fog meghalni: "Isten jól tudja, hogy amely napon abból esztek szemetek felnyílik, olyanok lesztek mint az Istenek, akik ismerik a jót és a rosszat". Éva látta, hogy a gyümölcs jó és tetszetős, evett belőle és Ádámnak is adott belőle. Rögtön felnyíltak szemeik, és látták, hogy meztelenek. Ezért fügefa levélből ruhát készítettek maguknak és eltakarták magukat.






Albrecht Dürer: Ádám és Éva (1507)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2015-05-13 12:22:32, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-05-12)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szépség hatja át.

Alma - bölcsesség, titok, tiltás, teljesség, szépség

Éva anyánk óta a tudás, a görög Heléna mítosz óta a szépség jelképe. Ha a tudás almáját megkóstolod, a bölcsességhez kerülsz közelebb. Formája közel gömbölyű - ezért világ-jelkép is. Szinte az egész Földön elterjedt, így mindenütt fontos szimbólum. Az alma megkóstolása az emberiségre hárult feladatra, az Édenkertből való kiűzetésre figyelmeztet. Az ősi bűn, a nemiség megismerésére, s ezáltal a nemzés, az isteni tudás megszerzésére emlékeztet. A jelkép a koronázási ékszerek között is előfordul, a hatalomhoz is kapcsolódik. Sorsfordító jelkép. Ha a Magyarok kártyájában ez a lap jön ki, az oszág számára a hatalommal kapcsolatos változást hoz.

Szerelmi üzenete: Akár kapcsolatban élsz, akár párkeresőben vagy, választhatod a nyugodt, de kicsit unalmas életet - paradicsom -, vagy beszállsz az előtted álló kalandba, és egy szenvedélyes és szenvedésekkel teli jövőt élhetsz át.

Ezt mondja neked:
Az élet nagy kaland. Fogd fel úgy, mint örök játékot!
A földi játék mindig teremtéssel és lemondással jár. Nyersz és vesztesz, s ez így van rendjén!
Ha nem harapsz a tudás almájába, boldog tudatlanságban élheted le az életedet.

Erre is gondolj: A tudás almája, Páris almája. Olvasd újra a Bibliából a paradicsom történetét, s a kiűzetést. Egyél meg egy almát - jót tesz!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2015-05-13 12:15:21, szerda
 
  József megjövendölte, hogy hét bő és hét szűk esztendő következik Egyiptom földjén. (A hét szűk esztendő is a föníciai Asera-mítoszból származó elem.) Így Egyiptom tudott élelmet raktározni, és mikor a egész térségben bekövetkezett az éhínség, József apja és testvérei is a családjaikkal együtt bevándoroltak, hogy ne haljanak éhen. Jákob leszármazottaiból - a Biblia alapján - később rabszolgák lettek és Mózes vezetésével hagyták el végül az országot.





József Egyiptomban, a bátyjával, Júdával beszélget. James Tissot festménye

Link

Koncz Zsuzsa:Elmúlt egy év
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2015-05-13 12:05:56, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-05-11)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Lényegiség hatja át.



Nyár - pihenés, nyaralás, munka, betakarítás

A mezőgazdasági munkák, az élet tudatos kimunkálásának szimbóluma. Bár a mi kultúránkban ez a nyaralás, a pihenés ideje, ilyenkor megyünk szabadságra, mégis ez a legaktívabb időszak a természetben. Tevékenységet jelez. Olyan időszakot, amikor dolgozni kell magadon. Mivel a Nap jelen van, erőt is kapsz hozzá. Itt oldódik fel az ellentmondás - ugyanis magadon dolgozni úgy lehet, ha figyelni tudsz lelked mélyére.Ezt általában csak pihenve, befelé fordulva tudod megtenni, ezért fontos a nyaralás ideje. Te hogy tudsz pihenni? Mennyi nyugalmat engedsz meg magadnak? A kártyát nyáron kapni fokozott erőt jelent!

Szerelmi üzenete: Családi életedben, párkapcsolatban jó esély van a boldogságra. ,,Itt a nyár, akkor boldog az élet. Zöld a mező, halban gazdag a víz..." Párkeresőknek a förtök, a könnyű visznyok, a nagy és szélsőséges érzelmek, szerelmek és kiábrándulások korszaka a nyár. Bármilyen évszak is van, ezt erősíti ez a lap.

Ezt mondja neked:
Most ragadd meg a lehetőségeket, erőd teljében vagy, légy ma aktív, teremts alapot a továbbiakhoz.
Ha pihensz, fordulj befelé, lelked felé, ismerd meg jobban önmagad. Idédz fel a gyerekkori nyarakat, szép és rossz emlékeket. Mit tanultál beőle?
Gyűjts energiát a sötét korszakokra!

Erre is gondolj:Asztrológiai szempontból a nyári jegyek tartoznak ide. A nyár ura a Nap. Hét bő esztendő, hét szűk esztendő - József álma a Bibiából. Olvasd újra!
,,Elmúlt egy év, hova tűnt a forró nyár, a nagy szerelem?" - hallgassd meg Koncz Zsuzsa dalát. A magyar kártya minden évszakot megjelenít.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2015-05-13 12:01:03, szerda
 
 



Az emberiség homályos hajnalán mindenütt különös módon tisztelték a fákat. Kelták, szlávok, germánok, frankok, a finnugor népek mind megteremtették a maguk fa-kultuszait. Jóllehet a Földközi-tenger másként tanította gyermekeit, mint a távoli kelet, fent Skandináviában másfajta fa-kultuszok keletkeztek, mint lent Afrikában vagy Amerika indiánjai között, a lényeg közös.

Mindenütt a maguk emberi tulajdonságaival ruházták fel az egész természetet. A fáknak lelke van, éreznek, mint az emberek, szellemek laknak az ágak között és törzsébe költöznek a holtak. őseink a fák, és mindent tudnak. ők teremtik az esőt, növelik a termést, sokasítják a nyájakat, rajtuk áll, hogy mennyi gyerek születik, elkerüli-e a vész, a betegség a közösséget. Védeni kell a fákat, mert ők a közösség életterének őrei, jövőjének biztosítékai. Ha megharagszanak az erdőistenek, nem lesz eső. Főbenjáró ügyekben a szent fák adnak tanácsot. Alatta gyűlnek össze. Lombsátra szentély. A szent ligetek rituális támaszpontok, a közösség templomai, itt hozzák a törvényeket.





A fa-védő szankciók elég kegyetlenek; a hiedelemmel beprogramozottak is. Aki letör egy ágat, annak eltörik a karja, meddő lesz, vagy nehezen szül, nem esik az eső, kipusztul a föld. Gyakorlatban sem kíméletesebbek, mivel úgy vélik, a fáktól függ az egész közösség élete vagy halála. Kelet-Afrika egyik törzse a kókuszdiófa elpusztítását ugyanolyan bűnnek tartotta, mint az anyagyilkosságot, mivel ez a fa táplálja és élteti őket, mint az anya gyermekét. Ha kidöntenek egy fát, úgy tudják, sóhajt és sikolt. Van, ahol fa-életért emberélet jár. A germánok azt, aki az élőfa kérgét lehántotta, kivágott köldökével a lecsupaszított részre szegezték és addig űzték körbe-körbe, amíg a belei a megsebzett törzsre úgy feltekeredtek, hogy élő anyagukkal elfedték a halott darabot.

Jupiter szent fája, a tölgy már messze nyúló elágazások metszéspontján áll. Nem követhetjük a görög mitológiában, Homérosz eposzaiban a fa-tisztelet útjait. Az antik világ földművelése, a tudomány és a technikai eljárások racionális ökológiai meggondolásokról tudósítanak. Rómába sok kilométeres vízvezeték építményei szállítanak ivásra külön friss forrásvizet és fürdésre, öntözésre, ványolásra értéktelenebbet, büntetik, aki meglopja az ivóvízvezetéket és ,,förtelmes célokra" használja a forrásvizet.





A jogtudós Ulpianus már leírta, hogy a csatornák a város egészségét szolgálják, mert a szennyvíz járványok okozója lehet. Plinius, aki korának természetismeretéről hatalmas szintézist alkotott, mindent tudott a fák természetéről, fajtáiról, hasznairól. Ismert növénytársulásokat: ,,a csicseriborsó megvédi a káposztát, távol tartja a hernyókat". Már ,,ősi szokás"-nak írja, hogy ,,Valamikor réges-régen a fák voltak az istenek lakóhelyei" és türelmesen elfogadja, hogy a falusi nép a környék leghatalmasabb fáját, az ősi hiedelemnek megfelelően, még ma is valamelyik istennek szenteli. őrzik a Forumon Romulus szent fáját, és tisztelik az isteneknek szentelt ligetek csendjét. Hitük szerint a silvanusok, faunok az erdők istenségei, az olajfa Minerváé, a mirtusz Venusé, Apollóé a babér, és a nyár Herkules fája.

Idővel a tulajdonviszonyokkal együtt kialakul az erdők intézményes védelme. A mostoha körülmények között élő székelység a 16-17. században már generációk tapasztalatai alapján ésszerű követelményeket foglal törvénybe, hogy legfőbb kincsét, a közös erdőségeket, ,,temérdek nagy havasait" megóvja. Az ősi fa-kultusz a szokásokban, hagyományokban, művészetekben él tovább: májusfák, határfák, őrfák, történelmi események és személyiségek fái őrzik a népmesék csoda-fáival együtt az ősi tapasztalatok emlékeit. Művészi rajzolatú fákkal ábrázolják a családtörténet leszármazási rendjét: az ősök a gyökerek, a törzs, az utódok az ágak és levelek, az új generáció.





Az életfa akár magyar, szász vagy román tálakon, bokályokon, hímzéseken és pásztorfaragásokon látható, gazdag rajzolatú vagy jellé egyszerűsödött, a fák mitikus erejébe vetett hit jelképe. Századunk elején még ausztriai parasztok ugyanolyan érvekkel nem engedték oktalanul kivágni a fát, mint a dalmáciaiak: apáiktól hallották, hogy a fa kérgét sem szabad megsérteni, mert ugyanúgy érzi, mint az ember a sebét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2015-05-13 11:43:27, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-05-10)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Őszinteség hatja át.



Évgyűrűk - Idő, örökkévalóság

A fa korát jelző körök, melyek csak a törzs elmetszésekor láthatóak. Jelzi a bölcsességet, az évek múlása során szerzett lelki erőt, tudást és biztonságot. Mutatja, hogy elfogadod a változásokat, mégis rendíthetetlenül állsz a helyeden, mint a cédrus, vagy a tölgy. Tudásod stabil, és egyre szilárdabbá válik, ahogy az idő halad. Az évgyűrűk tulajdonképpen függőleges hengerek, melyek biztosítják a víz útját a levelekhez. Minden évben egy-egy réteg keletkezik. A kor előrehaladtával szerezhető tudást, böcsességet, gondoskodni akarást jelképezi. Jelenti még a magabiztosságot, a lassú, de biztos fejlődést.

Szerelmi üzenete: Tartós kapcsolatban hosszú életű, főként szellemi köteléken nyugvó, harmonikus és biztos kapcsolat. Párkeresőknek esély a Nagy Ő, életed támasza, az igazi megtalálására.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy a rohanás helyett inkább adnunk kellene magunknak egy kis időt a szellemi szintünk fejlesztéséhez.
Gondolkodj el azon, hogy hogyan találhatnál a hétköznapokban egy kis pihenőt, amit avval töltesz, hogy elmélkedsz egy kicsit azon, hogy mit is tanultál aznap.
Rengeteg dolog történik veled minden nap, amit szinte észre sem veszel.

Erre is gondolj: Az életfa a népmesékben, a kivágott erdők.
,,Kutad belső falán / évgyűrűk kérge, / gyűlő bizonyság, talány."




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2550 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4052
  • e Hét: 8452
  • e Hónap: 22538
  • e Év: 75096
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.