Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Három hibát kerülj el a nehézségek idején
  2015-05-13 15:57:57, szerda
 
 

,,A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (János 16:33b, NIV fordítás)

A nyomorúság az élet velejárója. Lesznek nehézségek az életedben! Jézus is megmondta János 16:33-ban: ,,A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." (NIV fordítás)

Az Apostolok Cselekedetei 27-ik részében Pál apostol hajóra szállt Róma felé több fogollyal, és igen nagy nehézségekkel kellett szembenézzenek az utazás alatt, mert a szél ellenük volt. Pál figyelmeztette a vele utazókat, hogy ha elindulnak, egy hatalmas viharba keverednének, amelynek borzasztó következményei lehetnek. Úgy döntöttek, hogy mégis hajóra szállnak, és három gyakori hibát követtek el, amit mi is hajlamosak vagyunk elkövetni a nehézségek idején.

Rossz tanácsra hallgatunk. ,,De a százados inkább hitt a kormányosnak és a hajótulajdonosnak..." (Apostolok Cselekedetei 27:11a) Isten már nemet mondott, és Pál is figyelmeztette őket, hogy ne tegyék meg. Ennek ellenére, mivel a ,,szakértők" szerint minden rendben volt, elindultak. Ha Isten mondd neked valamit, és a világ összes szakértője mást mondana, ne hallgass rájuk! Figyelj arra, hogy Isten mit mond!

Követjük a tömeget. ,,... a többség úgy döntött, hogy továbbhajóznak onnan..." (Apostolok Cselekedetei 27:12a) A többség gyakran téved! Az izraeliták többsége vissza akart térni Egyiptomba, és mind tévedtek! Mások nyomása sok embert megakadályoz abban, hogy Isten akaratát kövesse.

A körülményekben bízunk. ,,Mivel pedig déli szél kezdett fújni, azt hitték, hogy megvalósíthatják elhatározásukat..." (Apostolok Cselekedetei 27:13a). Pál figyelmeztette a többieket, hogy egy vihar felé közelednek, de mégis elindultak. Nem kellene minden olyan nyitott ajtón, amit észreveszel belépned! Nem kell minden adódó lehetőséget kihasználni! Nem kellene minden neked felajánlott munkát elfogadnod! Nem kellene randiznod bárkivel, aki elhív! Sátán is adhat megfelelő körülményeket, nem csak Isten, ezért kell mindig Istenhez fordulnod útmutatásért.

A fenti három hiba ismerete segítségedre lesz, abban, hogy el tudd őket kerülni, amikor nehézséggel állsz szembe a hit útján.

Beszéljetek róla

Szerinted miért engedi meg Isten, hogy nehézségekkel szembesülsz a hit útján?
Gondolj egy olyan példára az életedből, amikor bajba keveredtél, mert a három közül valamelyik hibát elkövetted.
Hogyan szabadított meg Isten abból a helyzetből?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.06) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus imádkozni tanítja a tanítványait
  2015-05-13 10:35:51, szerda
 
  Jézus ezt felelte: ,,Így imádkozzatok:

Atyánk, legyen megszentelve a neved!
Jöjjön el királyi uralmad,
A mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!

Bocsásd meg bűneinket,
ahogyan mi is megbocsátunk azoknak,
akik ellenünk vétkeztek!
Ne engedd, hogy kísértésekkel próbára tegyenek bennünket!"

Lukács 11
Link




Mikor imádkoztok, ezt mondjátok:

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved.
Jőjjön el a te országod.
Legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, azonképpen e földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk naponként.

És bocsásd meg nékünk a mi bűneinket;
mert mi is megbocsátunk mindeneknek, akik nékünk adósok.
És ne vígy minket kisértetbe; de szabadíts meg minket a gonosztól.

Károli Gáspár > A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom < 11. fejezet
Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Jézustól tanult imádság (4)
  2015-05-13 10:28:34, szerda
 
  ,,A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként" (Lukács 11:3)

Az Úrtól tanult imádság második fele mindennapi gondjainkra vonatkozik: ,,A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként" (Lukács 11:3). Atyád kész betölteni fizikai és lelki szükségleteidet. Azok a szavak, melyeket itt Jézus használt, a szó szerinti ételt jelentik. Istent sokkal jobban foglalkoztatják mindennapi életünk szükségei, mint minket. Ő ötezer éhes ember számára sokasított meg ételt; ,,... minden beteget meggyógyított" (Máté 8:16).

A te szükségeidet is be akarja tölteni. ,,Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra?" (Máté 6:31). Isten a mi ,,kenyéradó gazdánk", és ő minden nap friss kenyeret ad nekünk! Bízz hát benne a mai nap szükségeit illetően, holnap reggel pedig kelj fel, és tedd ugyanezt!

,,Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek" (Máté 6:12). Abban a pillanatban, amikor belépsz Isten jelenlétébe, ráébredsz bűnödre. A sátán pedig megpróbál majd kárhoztatni. Hogyan csinálja? Megpróbálja elérni, hogy kellemetlenül érezd magad Isten jelenlétében, mint akit nem fogadnak szívesen. De a sátán hazug. ,,Nincs... semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak" (Róma 8:1). Isten Lelke nem azért világít rá bűneidre, hogy elítéljen, hanem azért, hogy bűnbánatra és bűnvallásra indítson, hogy elnyerhesd Isten bocsánatát. Isten Igéje a bűn sokféle fajtájára rámutat, melyeket fel kell ismernünk. Van, amikor nem tesszük meg, amit kellene; van, amikor szándékosan áthágunk valamilyen szabályt; vannak nem szándékos, gyakran érzelmektől vezérelt botlásaink; van szándékos engedetlenség és lázadás; van olyan, hogy nem adjuk meg tartozásainkat; és vannak a mulasztási bűnök. Bármi is a bűnöd, abban a pillanatban, hogy megvallod azt, és kéred Isten bocsánatát, ő helyreállít (ld. 1János 1:9).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2316
  • e Hónap: 13369
  • e Év: 74670
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.