Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Gombával töltött palacsinta sajtmártással
  2015-05-02 23:13:28, szombat
 
  Gombával töltött palacsinta sajtmártással

Hozzávalók:

50 dkg vegyes gomba felszeletelve
1 közepes fej hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 dl tejszín
2 dl alaplé

bors
kakukkfű
petrezselyem
10-12 db sós palacsinta
A sajtmártáshoz:
vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
20 dkg reszelt sajt
bors
szerecsendió

Elkészítés:

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük. Alaplével felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is.

Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk, és kevés szerecsendióval is fűszerezzük.

A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük, és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal, és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen.





Sajtmártással kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom, van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni.

A receptet és a fotót Mivanitthon küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Órás hidegtál
  2015-05-02 23:11:42, szombat
 
  Órás hidegtál

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
só ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
3 db főtt tojás
10 dkg trappista sajt
10 dkg paprikás szalámi
10 dkg párizsi
10 dkg felvágott
1 közepes piros kaliforniai paprika

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, meghintjük pirospaprikával, és belepréseljük a fokhagymát. Egy tányér közepére halmozzuk.

A sajtot felcsíkozzuk, és a felvágott szeletekkel felváltva körberakjuk a körözöttet. A főtt tojásokat felszeleteljük, és ezt is körbetesszük.

A paprikát vékony csíkokra vágjuk, és római számokat rakunk ki a tojásokra. Paprikaszeletből vágjuk ki az óra mutatóját is.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Scsilluka küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Non plus ultra Habliliom módra
  2015-05-02 23:09:12, szombat
 
  Non plus ultra Habliliom módra

Hozzávalók:

kb. 25 darabhoz:
A tésztához:
20 dkg rétesliszt
12 dkg jó minőségű, hideg vaj
3 dkg porcukor
1 csipet só
1 mokkáskanál vanília kivonat
2 közepes méretű tojás sárgája
1 evőkanál tej
A tetejére:
2 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
1 teáskanál vaníliával kevert porcukor
A töltelékhez:
kb. 2 dl savanykás házi sárgabaracklekvár (ribizlivel, meggyel is helyettesíthető)

Elkészítés:

A tésztához az átszitált lisztet tálba szórom, hozzáadom a sót, a cukrot, a vaníliát. A tojásokat szétválasztom, a 2 sárgáját 1 evőkanál tejjel elkeverem, a fehérjét félreteszem. A vajat apró forgácsokban a lisztes keverékhez adom, elmorzsolom, majd a tejjel kevert tojássárgájával gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Frissentartó fóliába csomagolom, és egy órára beteszem a hűtőszekrénybe.

A pihentetés ideje alatt a tojások fehérjéből cukorral közepesen kemény habot verek: nem szabad túl keményre verni, mert akkor nem lehet adagolni. Sűrű, krémes állagúvá kell dolgozni.

A sütőt (légkeveréses: 160 fok, hagyományos gázsütő: 3-as fokozat) előmelegítem.

A tésztát kb. 2 mm vékonyságúra nyújtom, 2 cm átmérőjű kerek kiszúró formákkal kis lapokat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis korongokat. Minden korongra mokkáskanálnyi tojáshabot adagolok





- óvatosan érdemes dolgozni vele, hogy minél kevesebb hab kerüljön a sütemények mellé! Nagyjából 8-10 perc alatt szép világosra sütöm.

A kis félgömböket rácson hagyom hűlni, majd kettőt-kettőt mokkáskanálnyi lekvárral összeillesztek.





Megjegyzés:

Jól záródó dobozban napokig őrzik frissességüket.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejszínes-gombás marhaszelet
  2015-05-02 23:06:05, szombat
 
  Tejszínes-gombás marhaszelet

Hozzávalók:

80 dkg marharostélyos vagy fehérpecsenye
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín

őrölt bors
ételízesítő
étolaj

Elkészítés:

A húst előző nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd mindig csak kevés vizet ráöntve puhára pároljuk.

A gombát felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A raguhoz kiolvasztjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá, és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Ráöntjük a tejszínt, és pár percig forraljuk /amíg besűrűsödik/.

A húst a gombával tálaljuk. Rizst vagy főtt tésztát adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vörösboros áfonyaleves
  2015-05-02 23:04:23, szombat
 
  Vörösboros áfonyaleves

Hozzávalók:

15 dkg áfonyalekvár
2 dl vörösbor
2 dl tejszín
6 dl tej
1 citrom leve
fahéj
cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Az áfonyalekvárt kézi habverővel összekeverjük a vörösborral, majd felfőzzük a tejjel és a tejszínnel. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és citromlével, fahéjjal, cukorral ízesítjük. Lehűtjük, és hidegen fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Tálaláskor egy gombóc vaníliafagyi javít rajta egy keveset.

A receptet Papusmaci küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mozzarellás pirítós
  2015-05-02 23:03:11, szombat
 
  Mozzarellás pirítós

Hozzávalók:

(kb. 12 db elkészítéséhez)
1 negyed kilós, teljes kiőrlésű lisztből készült minikenyér, vagy óriáskifli
6 evőkanál olívaolaj
40 dkg mozzarella
2 gerezd fokhagyma
1 nagy, piros chilipaprika
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kenyeret 12 szeletre vágjuk, a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal. Előmelegített sütőben (225 ºC/ 4. fokozat) 10 percig sütjük. A lecsepegtetett mozzarellát vékonyan karikákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és átpréseljük. A chilipaprikát megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk, majd a felaprított petrezselyemmel és a fokhagymával együtt a maradék olajhoz adjuk. A kenyérszeleteken elosztjuk a mozzarellát, majd további 5 percig sütjük őket. A sütőből kivéve meglocsoljuk a fűszeres olajjal.

Megjegyzés:

Elkészítési idő: kb. 20 perc
Darabonként kb. 180 kilokalória, 8 g fehérje, 11 g zsír, 11 g szénhidrát

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2015-05-02 13:17:20, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 425 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 5362
  • e Hónap: 10400
  • e Év: 140107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.