Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Ne fürgyé le!
  2015-05-21 21:42:35, csütörtök
 
  NE FÜRGYÉ LE!

Németh Lászlóné közölte: nem kíván jogi lépéseket tenni a volt nagykövet kijelentései miatt, mert az mosakodásnak tűnne a számára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
25 évvel ezelőtt alakult meg az Antall-kormány
  2015-05-21 21:38:11, csütörtök
 
 

25 évvel ezelőtt alakult meg az Antall-kormány
Mit szalasztottunk el? Szinte mindent! A nemzeti vagyonunkat széthordták, az ellenértékének nagy részéből magánvagyon lett. Öt évvel ezelőtti írás a revíziós lehetőségekkel kapcsolatos mulasztásokról. Kommunistából is mindig kifogták az alját, demokratákból sem az igaziak kerültek felszínre. Magyarország és a magyar társadalom többet érdemelt volna... amennyiben bátrabb, és kimeri mondani, hogy eddig és ne tovább! Napjainkban nem a gazdaság és nem a jólét dübörög, hanem a Haverok, Rokonok, Mutyi, Hanta!
25 évet a 25 évért!

Forgó Irén
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arrogancia, túlvállalás, szívatás és Brüsszelre mutogatás
  2015-05-21 21:18:24, csütörtök
 
 
Arrogancia, túlvállalás, szívatás és Brüsszelre mutogatás


Gondolta volna, hogy ebben a hirtelen megtollasodott barátokkal és rokonokkal terhelt rendszerben pont az irányított közbeszerzésekkel takarózik majd a Miniszterelnökség?
2015. május 16. - BerkeczBalazs

Az idei év végén zárul a 2007-2013-as uniós pályázati ciklusban kiosztott pályázati pénzek felhasználásnak időszaka. Elég sok a probléma, a kormány kapkod, betart és az EU-ra mutogat, miközben a téma kormányzati felelőse, Lázár János miniszter Brüsszelben kilincsel annak érdekében, hogy az Európai Bizottság folyósítsa újra a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) felfüggesztett 700 milliárd forint támogatást.

Orbán Viktor miniszterelnök és Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár is arról beszélt idén februárban, hogy "a 2007-2013-as időszakban a kormány a 8200 milliárd forint keretösszeg helyett 9300 milliárd forintra vállalt pénzügyi kötelezettséget. A túlvállalás csökkentésének mértékével kapcsolatosan is döntés született, ez az elvek szintjén úgy szól, hogy Magyarországnak fel kell használnia minden európai fejlesztési forrást, és a lehető legkisebb költségvetési támogatást kelljen a túlvállalás miatt fizetni".

Orbánék közel két évet tököltek el 2010-től azzal, hogy átgyúrják leánykori nevén Új Magyarország Fejlesztési Tervet és a saját szájízükre kevert Új Széchenyi Tervvel előrukkoljanak, ami azt is jelentette, hogy a 22,4 milliárd eurós (állami kiegészítéssel 26,2 milliárd eurós) összeg felhasználásának lehetőségével késésbe került az ország. Erre jött válaszul a 25/2012. (II.29.) kormányrendelet a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet módosításáról, amiben lehetőséget biztosítottak az intézményrendszernek a többlet-kötelezettségvállalásra. A kormány tizenkilencre lapot húzott azzal, hogy arra adott felhatalmazást a pályázati intézményrendszernek, hogy rántson be egy csomó projektgazdát nyertes pályázattal azért, hogy gyorsan és tutira le lehessen fedni az uniós keretet, miközben Orbánék arra számítottak, hogy a pályázók biztosan ügyetlenek lesznek és a túlvállalás mértékéig majd sokan maguktól bebuknak, a túlvállalt összeg pedig a kasszában marad.

Fedezetlen kormányzati csekk

Végül úgy tűnik, hogy nem jött be a kormány számítása, és a pályázók rutinosabbá válása miatt sem dőlt be annyi projekt, mint várták, ezért a túlvállat keretre leszerződött projektek nem fedezhetőek az uniós 8200 milliárdból, vagyis így már tisztán a hazai költségvetést terhelnék. Ám az idei költségvetésben a legjobb indulattal sincs több 161 milliárd forintnál a túltervezett projektekre, miközben Csepreghy korábbi állítása szerint 1100 milliárdos túlvállalt keretre köteleződött el a kormány, vagyis - szerény számításaim szerint - 939 milliárd forint értékű projektnek nincs fedezete az idei költségvetésben.

Ez alapján világos, hogy "fedezetlen csekket" adott a kormány rengeteg pályázónak, akiknek a projektjei a költségvetés alapján nem valósulhatnak meg, és ha komolyan lehet venni Csepreghy korábbi nyilatkozatait, akkor ezeknek a fedezetlen projekteknek a többségét a spórolás érdekében le fogja vadászni az intézményrendszer - vélhetően emiatt pécéztek ki 1715 ,,késedelmes" projektet.

A szivatós műsor elindult

Több jel utal arra, hogy a kormány elkezdte a túlvállalás ledolgozását; ahogy az a Figyelő április 23-i számában olvasható "Hétköznapi eset" című cikkben is megjelent: "Először a véletlen számlájára írták, hogy bár élő szerződéssel rendelkeznek arról, megkezdhetik fejlesztéseiket, a közreműködő szervezetek újabb és újabb hiányosságokra, hibákra hivatkozva kérnek tőlük igazolásokat, módosításokat. Mintegy másfél éve megy a hadakozás a hivatalokkal, olyan dolgokat kifogásolnak, amelyek korábban nemhogy átmentek a szűrőn, de egyenesen elvárások voltak - fogalmazott a Figyelőnek egy jogi szakértő, aki több tucat uniós projektet menedzselt sikeresen, s soha semmilyen szabálytalansági eljárás nem indult egyik miatt sem. Alig pár hónap van arra, hogy a fejlesztést befejezzék, hiszen itt van 2015 vége, s még mindig a közbeszerzési eljárásnál tartanak. Esetükben a Közbeszerzési Döntőbizottság mindent rendben talált, a közreműködő szervezet azonban nem adott zöld utat."

Csepreghy most elismerte a Figyelőnek, hogy valóban blokkol az állam bizonyos uniós projekteket, mégpedig azokat, amelyek túlságosan leszűkítik a rendszert, azaz, ha egy cégre írták ki a kivitelezést. Elismerte azt is, hogy szigorúbban kezelik a pályázatokat, nem engedélyezik a támogatási szerződések módosítását, szemben a korábbi, megengedőbb gyakorlattal. Azt is mondta, hogy figyelik "az irányított közbeszerzéseket, ezeket a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya nem engedi át, ez a Miniszterelnökség kifejezett utasítása".

(Mindenki döntse el maga, hogy a milliárdos gázszerelőkkel és lámpagyújtogató vőgyerekekkel terhelt közbeszerzések országában látja-e ezt a fene nagy az igyekezet az irányított közbeszerzések levadászására.)

Csepreghy a Figyelőnek cáfolta azt is, hogy a költségvetésben nincs meg a fedezete a 8200 milliárdos kereten felül szerződött projekteknek, mondván: ,,A költségvetés XIX. Fejezetében lévő 161 milliárd forint nem egy statikus tétel, hanem felülről nyitott. Azaz átfolyó tétel, amelyet folyamatosan visszatöltenek a Brüsszellel való elszámolás függvényében".

Ez egy jól hangzó bullshit, de nézzük meg, hogy itt valójában miről is van szó: A 2007-2013-as időszakban a hazánknak járó teljes uniós támogatási keret 8200 milliárd Ft, ennél több pénzt nem várhatunk Brüsszeltől, épp ellenkezőleg, csak kevesebb jöhet a megállapított szabálytalanságok miatt esetleg bekövetkező forráselvonásokból kifolyólag. Áprilisban ebből a 8200 milliárdból a GOP-nál észlelt anomáliák miatt már 700 milliárdot felfüggesztett az EU, és ha vannak is még egyéb, korábban elköltött, de azóta vitatottá vált pénzek, akkor azok növelni nem, de rosszabb esetben csökkenteni fogják az ominózus 8200 milliárdos keretet. Ebből az következik, hogy a már állítólagosan elígért és leszerződött 9300 milliárd és az uniótól valójában ideérkező összeg közötti rés szűkülni nem, csak nyílni tud, amiből értelemszerűen az is levezethető, hogy a hazai költségvetésben a túlvállalás fedezeteként szereplő 161 milliárdos tételhez nem fog plusz forrás hozzáíródni, vagyis ez a költségvetési tétel nem felülről nyitott, nem adódik hozzá külső többletforrás, és ebből kifolyólag a költségvetés XIX. Fejezete nem is tud fedezni egy 1100 milliárdos túlvállalást.

Mindez azt a szomorú feltételezést erősíti, hogy a kipécézett pályázók kálváriája még néhány hétig folytatódni fog. Minden szívatott pályázó iránt tanúsított részvétemmel együtt arra is kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az első projektgazda, aki névvel is vállalja majd, hogy milyen tortúrákon kellett átmennie, mire végül elbukott a projektje; mert az Orbán-rezsim természetéből fakad, hogy minden projektgazda okkal tartva a retorziótól és a biztos bukástól - diszkrét panaszkodás és esetleges kormányzati kapcsolat aktív zaklatása mellett - a fogát összeszorítva tűr, amíg biztosan be nem bizonyosodik, hogy az eddig is több milliós előkészítési költséget és temérdek energiát felemésztett projektjét Lázárék végleg kidobták.

A visszamenőleges hatályú jogalkotás és számtalan egyéb rosszindulatú, sunyi fideszes kormányzati intézkedés után újra felmerül a költői kérdés: Orbánék meddig és milyen mélységben folytatják azt a gyakorlatot, hogy ha valamiben valakivel a mindenkori kormány már megegyezett (jelen esetben egy pályázat uniós és hazai forrásból való megvalósításának támogatásában), akkor azt ők később, szemrebbenés nélkül felrúghatják?!

http://berkeczbalazs.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közbeszerzést írt ki vadászgépre a HM
  2015-05-21 17:52:48, csütörtök
 
 
Közbeszerzést írt ki vadászgépre a HM


2015. május 20., szerda | Szerző: Sisa Pista

A Honvédelmi Minisztérium (HM) NATO-kompatibilis vadászgép beszerzésére vagy építésére írt ki belföldi, nyílt meghívásos pályázatot 15 milliárd forint értékben.

hende_gripen.jpg

A pályázónak rendelkeznie kell e-mail címmel, minimum 2 millió forintos alaptőkével és legalább egy büntetlen előéletű igazgatósági taggal. "Köszönjük a felkérést, igyekszünk megfelelni a követelményeknek" - nyilatkozta a pályázat hírére reagálva Tiborcz István, az Elios Zrt. vezetője.

"Rászáradt egy fikadarab az orrnyálkahártyámra, és nem tudom kikaparni" - kommentálta a hírt Hende Csaba honvédelmi miniszter.

http://hircsarda.blog.hu/2015/05/20/kozbeszerzest_ir_ki_vadaszgepre_a_hm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszteri kinevezett, messziről jött emberek
  2015-05-21 17:43:19, csütörtök
 
 
Miniszteri kinevezett, messziről jött emberek


Tiltakozik a Jobbik a konzisztóriumok felállítása ellen, mert akár olyan embert is kinevezhet ezekbe az oktatásért felelős miniszter, akiknek semmi közük nemhogy az adott egyetemhez, de a felsőoktatáshoz sem. Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke felháborítónak nevezte, hogy továbbra sem lesz felsőoktatási életpályamodell.

,,A konzisztóriumok létrehozásával a kormány 'habonyosítja' a felsőoktatást"

- jelentette ki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke. A Jobbik országgyűlési képviselője ezt azzal indokolta, hogy olyan kívülről jött emberek kerülhetnek meghatározó pozíciókba a felsőoktatási intézményekben, ,,akiknek semmi közük nincs az intézményekhez, az egész felsőoktatás rendszeréhez, és semmilyen elvárásnak nem kell megfelelniük, még annyinak sem, mint a kancellári székbe ültetett embereknek".
Habony vagy Vajna?
Mint Dúró Dóra kifejtette, a konzisztórium leendő tagjairól csupán egy dolgot lehet biztosan tudni: odaültetett emberek lesznek, akiknek meg kell felelniük a miniszter elvárásainak, ráadásul a szabályozás alapján bárki tagja lehet ezeknek a testületeknek. Szerinte így akár Orgován Béla, Habony Árpád vagy Andy Vajna is dönthet az egyetemek költségvetésének elfogadásáról, sőt megvétózhatja a rektorok megválasztását.

A kulturális bizottság elnöke felháborítónak nevezte, hogy noha már öt éve kormányoz a Fidesz, továbbra sem lesz felsőoktatási életpályamodell - ugyanis sem a költségvetés, sem a felsőoktatási törvény módosítása

,,nyomokban sem tartalmaz bármiféle arra utaló jelet, hogy a rendkívül alacsony fizetéssel dolgozó egyetemi oktatók bérrendezésére sor kerülne".

A Jobbik szerint ezzel tovább gyorsul az elvándorlás ebben az ágazatban is, ami különösen nagy veszteséget fog okozni hazánknak, hiszen a legműveltebb értelmiségiek hagyhatják el Magyarországot.
Nem vonzó az egyetemi pálya
Dúró Dóra jelezte, a Jobbik módosító javaslatokat fog benyújtani mind a költségvetéshez, mind a felsőoktatási törvényhez. Ezek egy része arra irányul majd, hogy a rektor szerepét megerősítsék, hiszen az egyetem elsőszámú vezetőjének továbbra is a rektornak kell lennie. Egyrészt azt szeretnék elérni, hogy a rektor jelenléte nélkül ne ülésezhessen és dönthessen a konzisztórium, mert a jelen formájában beterjesztett javaslat szerint erre lehetőség van.

A felsőoktatási életpályamodell kapcsán Dúró Dóra azt mondta, a törvény rendkívül szigorú feltételeket támaszt már egy tanársegéddel szemben is. Megjegyezte, a doktori fokozattal az egyetemről kilépő fiatalok bruttó átlagbére 260 ezer forint körül van a piacon, de ha az egyetemi oktatói pályát választják, kezdetben átlagosan csak bruttó 170 ezer forintot kaphatnak. A képviselő szerint ezt a rendkívül nagy különbséget orvosolni kell, ezért a Jobbik gazdaságpolitikusaival történő egyeztetés után béremelésre vonatkozó indítványt nyújtanak be a költségvetés tervezetéhez.
Semmibe vett autonómia
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) közelmúltbeli ellenőrzéseire vonatkozó kérdésre válaszolva Dúró Dóra kifejtette: az, hogy vannak szabálytalanságok egyes intézmények gazdálkodásában, nem ad arra felhatalmazást, hogy az egyetemi autonómiát semmibe vevő módon alakítsák át az irányítást.

,,Szakmailag hibás döntés a kormány részéről az, hogy néhány intézmény szabálytalan gazdálkodásából azt a következtetést vonja le, hogy a teljes ágazat autonómiáját csorbító döntést kell hozni"

- hangsúlyozta Dúró Dóra.

A kulturális bizottság elnöke rámutatott, a mostani elvárások szerint az a ,,jó" intézmény, amely minél több saját bevételt termel. Dúró Dóra szerint azonban a legfőbb probléma az állami forráshiány: az Orbán-kormány időszaka alatt éves szinten 40 milliárd forintot vontak ki az ágazatból. Hozzátette, van olyan felsőoktatási intézmény, amelynek állami támogatását pár év alatt 73 százalékkal (!) csökkentették.

http://alfahir.hu/miniszteri_kinevezett_messzirol_jott_emberek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltérő kultúra a javából: apa és fia éveken át együtt erősz
  2015-05-21 17:35:44, csütörtök
 
  Na balog,ez igen!!Ez már az igazi cigány kutúra!!!!Egy kevés extra tenyésztési pénzt még nekik.
De hát ez náluk tradíció! Tul.képpen az lenne a deviancia cigányéknál, ha nem ezt tennék...gyakorlatilag ezért is van a ő köreikben annyi degenerált, mert generációkon keresztül egymás között üzekednek!


Cigánybűnözés 2015. május 21. 16:52


Eltérő kultúra a javából: apa és fia éveken át együtt erőszakolta a család 12 év alatti lánygyermekeit


Tizenkét év fegyházra, illetve négy év javítóintézeti nevelésre ítélt részben első fokon a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy férfit és a fiát, akik éveken át megerőszakolták a család lánygyermekeit. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, a most 38 éves férfi és 18 éves fia 2006 és 2013 között Solymáron rendszeresen szexuálisan zaklatta, illetve többször megerőszakolta a család két kiskorú, 12 év alatti lánygyermekét, vagyis a férfi a saját lányait, a fiú a saját testvéreit. Időközben más bűncselekmény miatt az apa börtönbe került, a három testvért pedig nevelőszülőknél helyezték el, de a fiút még ez sem akadályozta meg az erőszakoskodás folytatásában. Az elsőrendű vádlottat csütörtökön a törvényszék 12 év fegyházra ítélte, de az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a férfi ügyvédje felmentésért fellebbezett. Fiának mindössze 4 évet kell javítóintézetben töltenie. Mivel a másodrendű vádlottra kiszabott ítéletet az érintettek tudomásul vették, az botrányos módon jogerőre emelkedett. (MTI korrigálva)



Forrás: https://kuruc.info/r/2/143538/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Döbrögi sorsára juthat
  2015-05-21 17:27:04, csütörtök
 
  Orbán Döbrögi sorsára juthat


Posted on 2015/05/21 Szerző: Admin


Csepeli György szociálpszichológus azt mondja, ez sem zárható ki egy tartósan frusztrált társadalomnál.
Nincs a magyar társadalomnak diktatúraimádó része. Orbán Viktor mondhat bármit a demokráciák, autokráciák előnyeiről, a magyarok többségét ez nem érdekli. Az olyan fogalmak, mint demokrácia, autokrácia, totalitarizmus, liberális, illiberális nem sokat mondanak egy olyan közegben, ahol a háztartások 73 százalékának semmiféle megtakarítása nincs, az emberek hónapról hónapra élnek. A demokrácia nem épült be az emberek tudatába - mondja a társadalomkutató.
,,Ha potom pénzért eladják a fejed fölül a gyárat, ha munkanélküli vagy, ha azt látod, hogy pártalapon osztogatják a pénzt, paripát, ha kilöknek egy új társadalmi konszenzusból, vesztesnek érzed magad, és ezen semmiféle demokrácia nem segít."
2010 után a dolog súlyosabb lett, mert a vesztesek aránya továbbra is hetven százalék feletti, viszont a demokrácia is elveszett, miközben a félfeudális gondolkodásmód most is itt van velünk. Csepeli komoly veszélyre figyelmezteti Orbánt.
,,Viszont - és ezt nyomatékosan üzenem a miniszterelnöknek - a magyar nemzetkarakternek van egy általa fel nem mért tulajdonsága. Ha a társadalmat tartósan frusztrálják, ha azt sugallják neki, hogy úgysem tudja befolyásolni a saját életét, ha az látszik, hogy egyesek teljesítmény nélkül, szemtelen, arrogáns, pimasz módon kérkednek a hatalmukkal, a rendszer Döbrögi sorsára juthat.

Vigyázat, Lúdas Matyi nem demokratikus szereplő, inkább a lázadásra való fogékonyság megtestesítője. Egy esetleges mai lázadás háttere az, hogy a rendszer négymillió szegény embert gyakorlatilag leírt, négy-öt millió középosztálybelit bizonytalanságban tart, és alig több mint egymillió lehet a rezsim haszonélvezőinek a száma."


Csepeli nem teljesen pesszimista, mert szerinte a magyarokban él a kiegyezés vágya.
,,A kiegyezés létező, kipróbált, a nemzetkarakterbe beépült lehetőség, ami elvezethet a demokráciához, de csak akkor, ha társul a gazdasági siker, a felkapaszkodás élményével. (...) A döntő mindig a megélhetés."
A szociálpszichológus szerint egy autoriter rendszer is lehet sikeres, ha felvilágosodott.
Ne áltassuk magunkat, a Ferenc József-i világ is ez volt, Horthy első korszaka szintén jellemezhető ezzel, Rákosi nyilván nem, de 1963 után a Kádár-rndszer is leírható ily módon.
Erre van fogadókészség, de a felvilágosulatlan abszolutizmusra nincs.
A Kádár-korszak társadalmának kis szabadságai, egérútjai eltűntek. Már nincsenek alkuk a hatalommal...
(Forrás: hir24)

https://balrad.wordpress.com/2015/05/21/orban-dobrogi-sorsara-juthat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a Kertészettudományi Kar és a Budai Arborétum megmentése
  2015-05-21 17:23:53, csütörtök
 
  Kedves Kollégák, Barátok, Ismerősök!


Bizonyára értesültetek már róla, hogy egyes elképzelések alapján egyetemünket ismét át akarják szervezni, mely gyakorlatilag a kemény munkával, sok fáradsággal és odaadással felépített, mára nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is komoly elismerésnek örvendő intézményünk megszűnését jelentené.

Anélkül, hogy érzelgős szavakat írnék vagy statisztikákra hivatkoznék, melyek a BCE valós létjogosultságát támasztanák alá, mindössze annyira szeretnélek most benneteket - egyetemünk vezetőségének kérését is tolmácsolva - kérni, hogy aláírásotokkal közvetlenül is segítsétek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budai Campus, a Kertészettudományi Kar és a Budai Arborétum megmentését, megőrzését.

Ezen a linken tudjátok támogatásotokat kifejezni:


http://www.peticiok.com/egyutt_a_corvinusert


Aláírásotok egyben segítség is, hogy a megjelölt e-mail címen elérhetőek legyetek azonnali segítségkérés esetén.

Kérjük, továbbítsátok ezt a kérést ismerőseiteknek, korábbi hallgatóknak, barátoknak, illetve mindenkinek, akinek fontos ez az intézmény, a környezet, a kertészet, mint szakma, vagy egyszerűen az - hogy csak egy dolgot említsek, mely oktatói és kutató munkánk szerves része itt - a mindennap asztalunkra kerülő egészséges, biztonságosan előállított élelmiszer...


Köszönettel és üdvözlettel:


Dr. Vétek Gábor
egyetemi docens
Budapesti Corvinus Egyetem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jajj nekünk!
  2015-05-21 17:16:44, csütörtök
 
  Építi a kapcsolatait Izraellel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem


Posted on 2015/05/21 Szerző: Admin


Sikeres kapcsolatépítő tárgyalásokat folytattak Izraelben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetői, akik öt egyetemen és főiskolán vitatták meg az együttműködés lehetőségeit - közölte a magyar egyetem rektora csütörtökön az MTI-vel.
Csütörtökön záruló tárgyalásaikon Patyi András rektor, Kis Norbert továbbképzési és nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes és Boldizsár Gábor, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja diákcserékről, professzorcserékről, közös konferenciák szervezéséről egyeztetett a Haifai Egyetem, a beér-sevai Ben Gurion Egyetem, a Tel-avivi Egyetem, a Herzliai Interdiszciplináris Főiskola és a Jeruzsálemi Héber Egyetem vezetőivel.

A megbeszélések sikerét jelzi, hogy a Haifai Egyetemről már izraeli tartózkodásuk idején megérkezett az együttműködési szerződés tervezete, s remélhetőleg már ősszel megkezdődhet a professzorok cseréje, és a közös konferenciaszervezés.

Patyi András az MTI-nek elmondta, hogy barátságosan és nyitottan, valamint határozott céltudatossággal fogadták őket a sokrétű tárgyalásokon, amelyek tükrözték a budapesti egyetem szerteágazó, a had-, a rendészeti- és a politikatudományoktól az európai ügyeken át a közigazgatásig terjedő, minden állami feladatot magába foglaló munkáját.

,,A magyar közszolgálati egyetem célja, hogy politikailag semleges és toleráns állami vezetőket képezzen, s ezt segítheti, ha a diákok megismerik, hogyan gondolkodnak az izraeli tudósok a globális helyzetről, a közel-keleti térségről, a helyi konfliktusokról, ha megosztják velük államszervezési tapasztalataikat, a kisebbségi, a vallási jogokról vallott nézeteiket, Fontos, hogy a magyar diákokban tudatosuljon, Izrael nem azonos az izraeli-palesztin konfliktussal, hanem egy kulturálisan és gazdaságilag prosperáló ország egyedülálló történelemmel"- hangsúlyozta Patyi András.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...Fontos, hogy a magyar diákokban tudatosuljon, Izrael nem azonos az izraeli-palesztin konfliktussal..."- vagyishát nyakig benne vannak azok minden más konfliktussban is.
“...határozott céltudatossággal fogadták őket..."-no hiszen! Jajj nekünk!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/21/epiti-a-kapcsolatait-izraellel-a-nemzeti- kozszolgalati-egyetem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az aktuális miniszterelnök nevét veszi fel egy dunántúli fér
  2015-05-21 15:27:18, csütörtök
 
  Az aktuális miniszterelnök nevét veszi fel egy dunántúli férfi


Most éppen Orbánnak hívják, de volt már Gyurcsány és Antall is, sőt, kis híján Lázár György is.

A helyi közigazgatási szervek idegeire megy Elvtelen József dakotatörökdei lakos.

Elvtelen ugyanis minden egyes választási ciklus után az új kormány miniszterelnökéről nevezi el magát. A névváltoztatási kérelmet természetesen jól előkészíti, figyelve a közvélemény-kutatók adatait, majd a választási győzelem éjszakáját követően egyszerűen felveszi az új miniszterelnök nevét. Elvtelen József neve ezért jelenleg Orbán Viktor. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy volt ő már Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter és Horn Gyula is, sőt, attól sem rettent vissza, hogy annak idején Lázár György legyen, de ezt az akkori politikai berendezkedés nem tette lehetővé. (Orbán Viktor nevét viszont immár harmadszor viseli élete során.)

Hogy faluhelyen milyen előnyökkel jár, ha valakit éppen úgy hívnak, mint az aktuális miniszterelnököt, azt nem szükséges ecsetelni. Sorba állni például biztosan nem kell a hentesnél, hogy a borbélyt most külön ne részletezzük.

Az első nagyobb kihívást a helyi hivatalokra nézve az jelentette, hogy miután Elvtelent a 90-es évek elején 3 évig Antall Józsefnek hívták, egy évre Boross Péterre kereszteltette magát. Ennél is nagyobb fejfájást okozott azonban Dakotatörökdén az, hogy Elvtelen József a korábbi választások napját megelőző 24 órára, amikor hivatalosan kampánycsend volt érvényben, mindig visszaváltoztatta a nevét az eredetire, vagyis, Elvtelen Józsefre. A Vakkomondor megkérdezte Elvtelen Józsefet, miért tett újra és újra próbára pusztán egy nap miatt a helyi tisztségviselők türelmét. - Kérem szépen, nekem is vannak elveim - válaszolta Elvtelen József.

A szakértők szerint nem állítható, hogy a mindenkori magyar miniszterelnök Elvtelen volna, olyan látszat viszont keletkezhet, hogy Elvtelen az aktuális kormányfő.

http://avakkomondor.blog.hu/2015/05/21/az_aktualis_miniszterelnok_nevet_veszi_fel _egy_dunantuli_ferfi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.