Belépés
kszilona.blog.xfree.hu
"Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy belül, önmagára rátaláljon." ( Galileo Galilei ) Káesz Ilona
1947.01.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Búcsúgondolatok gyermekeimnek...
  2015-05-22 13:59:26, péntek
 
 
Szeretnék búcsúzóul írni
valami szépet,
ami bennetek él akkor is,
ha már halvány-fényt sugárzó
csillagporban égek,
s ha majd úgy zsongok fületekben,
mint egy égi muzsika,
melyben érezni lehet,
milyen volt anyátok illata.
De oly nehéz megtalálni azt,
ami szóban és lélekben
egy és ugyanaz,
s ami szívemből szívetekbe ültetné
az érzés magvakat
Mégis úgy gondolom
van pár gondolat,
mely földet és eget átall ragyogtat.
S ez a pár gondolat,
éppen elég arra,
hogy reményt sugalljon bennetek,
akkor is, ha már,
csak fentről hallik, fentről zenél,
a szavak könnyes
hangja

E pár rátok hagyott gondolatom
csupán ennyi csak.
Amíg az óceán-kék égen
felragyog a nap,
s hold világlik éjszakánként
a csillagok alatt,
addig mindennap érezzétek ti is
azt a közelséget,
mely bús szívemből árad
szomorún felétek.
Mert amíg tudatában vagyok annak,
hogy szívetekben élek,
én is gömbölyűre zsugorítom
a végtelenig kiterjedő
elérhetetlenséget.

Kun Magdolna
 
 
1 komment , kategória:  versek  
Az Élet titka
  2015-05-22 13:31:53, péntek
 
  Amit most meg fogok osztani Önnel, az egy módszer arra, hogy meg tudja valósítani az életében mindazt, amit szeretne és boldog legyen.

Amikor éli a mindennapi életét, sok dolog történik Önnel, különböző emberekkel találkozik, végzi a napi teendőit, stb. Az elméje eközben keményen dolgozik: feldolgozza az összes hozzá érkező információkat, interpretálja őket, különböző jelentéseket társít hozzájuk... szóval próbálja értelmezni az Ön számára a világot.

Ennek a belső folyamatnak az az eredménye, hogy nem magát a világot, hanem az elméje által alkotott belső képet látja a világról a lelki szemei előtt. Vagyis egyszerűen mondva, mindenről gondol, hisz valamit, és ezért gyakran nem is a valóságot, hanem csak a saját gondolatait tapasztalja meg, ill. a gondolatai által létrehozza magának a saját valóságát.

Ez a belső kép az, amire az elméje fókuszál és megtesz mindent azért, hogy a világot olyannak láttassa Önnel, amilyen ez a belső kép. Ez azt fogja eredményezni, hogy bármi is legyen ez a belső kép, Ön aszerint fogja tapasztalni a világot, és aszerint fog cselekedni, érezni magát, olyan embereket és helyzeteket fog vonzani az életébe, amelyek hozzáillenek a világról alkotott belső képéhez.

Ön is jól tudja a saját tapasztalatai alapján, hogy az elméje mindig gondol valamire, hiszen bármelyik pillanatban Ön képes elmondani azt, hogy mi jár a fejében, nem így van? És amiről gondolkozik, vagyis amilyen gondolatai vannak, azok képezik fókuszálásának tárgyát.

És itt az élet titka: Amire a figyelmét helyezi, azt valósítja meg az életében, legyen az bármi!

Ha pl. sokat gondol a problémákra, a pénztelenségre, a betegségre, az egyedüllétre..., ha csak a rossz tulajdonságokat veszi észre a partnerén vagy más embereken, az ilyesfajta fókuszálással pont ezeket a dolgokat fogja megteremteni és szaporítani az életében. Azonban, ez fordítva is igaz! Ha a megoldásokra, anyagi bőségre, egészségre vagy a jó emberi kapcsolatokra koncentrál, akkor viszont ezeket fogja bevonzani az életébe.

Tehát bármikor, amikor gondol valamire, kétféle módon fókuszálhatja az elméjét:

vagy arra fókuszál, amit nem szeretne (pl. arra, amit el szeretne kerülni, amitől fél, ami miatt aggódik, vagy amitől távolodni szeretne),
vagy pedig arra fókuszál, amit igazán szeretne (más szóval arra, ami felé szeretne haladni).

Minden egyes szituációban az említett két lehetőség közül bármelyikre fókuszálhat: tehát arra, amit szeretne, vagy pedig arra, amit nem igazán szeretne, és annak megfelelően produkálja az életeredményeit.

És itt van a nagy bökkenő! Csak kevés ember van tudatában annak, hogy milyen belső képet alkot a világról. Ez azért van, mert a gondolatait a külső világra vetíti ki, így a világ pont úgy néz ki, mintha tényleg olyan lenne, mint amit belül gondolnak róla. Így azt sem ismerik fel, hogy ők azok, akik esetleg olyan képet alkotnak, amit nem szeretnének, és hogy milyen következményekkel jár mindez.

Ha eddig nem gyakorolta a meditációt, vagy az elméje megfigyelését (pl. olyan módszerekkel, mint amilyennel a ,,Láthatatlan akadályok leküzdése" c. online tanfolyamon foglalkozunk), vagy ha másképpen nem lett nagyobb mértékben öntudatos, akkor nagy valószínűséggel az Ön fókuszálása is autópilóta módon működik.

Ha tudatosan szeretné irányítani az életét, tudatosabbá kell válnia, azaz pontosan tudnia és tisztán látnia kell, mit és hogyan csinál. Ha megvan a szándéka arra, hogy tudatos életet éljen, akkor nem csak a tanfolyamban lévő információk segíthetnek Önnek, hanem azokon kívül pedig Ön maga is megtalálhatja annak módját, hogyan tegye meg.

Pl. kezdheti azzal, hogy bármikor, amikor észreveszi, hogy a problémáiról, a gondjairól mesél, vagy netán panaszkodik, vagy arra gondol, ill. arról beszél, ami miatt aggódik, amitől fél, vagy amit el szeretne kerülni, ilyenkor tudatosítsa magában, hogy olyankor arra koncentrál, amit nem szeretne. Egyébként a legszembetűnőbb jele annak, hogy arra fókuszál, amit nem szeretne az, hogy rosszul érzi magát.

Az azokra a dolgokra való fókuszálás, amit nem szeretne, az a problémái legnagyobb okozója, mert bármikor, amikor bármilyen módon gondol vagy beszél arról, amit nem szeretne, az elméje hozzáfog ahhoz, hogy azt megteremtse az Ön életében.

Az elméje megteremt Önnek bármit az életében, amire a fókuszát helyezi. Tehát, amit meg kell tennie, csupán az, hogy megtanulja ezt tudatosan csinálni, vagyis tudatosan átirányítani fókuszát azokról a dolgokról, amelyeket nem akar, azokra a dolgokra inkább, amelyeket akar. Ez az élet titka.

Tisztelettel:
Sojka Peter
 
 
1 komment , kategória:   Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 16 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 94
  • e Hét: 122
  • e Hónap: 1224
  • e Év: 10937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.