Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
kuglóf
  2015-05-23 21:11:26, szombat
 
 



Hozzávalók: 1,5 literes kuglóf formához, 25 dkg vaj vagy margarin, 18 dkg kristálycukor, 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 4 db tojás, 5 narancs leve, 2 narancs vagy citrom reszelt héja, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, a forma kikenéséhez 1-2 dkg vaj és 1 evőkanál liszt, a szóráshoz 2-3 evőkanál porcukor.

Elkészítés: A lisztet a sütőporral összekeverjük. A narancsok levét kifacsarjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a tojásokat, a sót, a reszelt narancs vagy citromhéjat, a vanília kivonatot, a facsart narancslevet és összekeverjük. Végül fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet. A kuglóf formát kivajazzuk, beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát és 30 percet pihentetjük. Ezt követően 180 fokra előmelegített sütőben, 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk hogy hűljön. Porcukorral megszórva kínáljuk
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
márványkalács
  2015-05-23 21:02:22, szombat
 
 



Hozzávalók

A márványkalácshoz
• 30 dkg vaj
• 50 dkg cukor
• 6 tojás
• 50 dkg liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• 2,5 dl tej
• 4 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
• csipet só
A vaníliaöntethez
• 2 dl tejszín
• 2 dl tej
• 4 tojás sárgája
• 4 púpozott evőkanál cukor
• 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő (esetleg liszt)
• 1 vaníliarúd kikapart belseje
• 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés

A márványkalácshoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk, és óvatosan felhígítjuk a tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Az alkotóelemeket (a tojásos krémet, a fehérjét és a lisztet) óvatosan, de gyorsan elkeverjük. A tészta feléből - a sütőpapírral kibélelt (vagy kivajazott-lisztezett) tepsibe - vajas kanállal kupacokat szaggatunk úgy,
hogy hézag maradjon közöttük. A tészta másik felébe beletesszük a kakaóport, elkeverjük, és a világos tésztakupacok közé kanalazzuk.

Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon 50-60 percig sütjük. (Tűpróba!)

Közben elkészítjük a vaníliaöntetet. A hozzávalókat habosra keverjük, majd vízgőz felett besűrítjük. Kihűtjük, szükség esetén átkeverjük. A kihűlt kalácsot a vaníliaöntettel tálaljuk.

Tipp: a márványkalács világos rétegeire különböző gyümölcsöket is szórhatunk (pl. magozott meggyet), utána ugyanúgy rászaggatjuk a kakaós kupacokat. Vaníliaöntet helyett porcukorral megszórva vagy lekvárral is tálalhatjuk.

http://kreatorta.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
pünkösdi rózsa
  2015-05-23 17:15:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 228
  • e Hét: 393
  • e Hónap: 4797
  • e Év: 36526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.