Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Imádkozzunk Orbán Viktor urunkért, és megmentőnkért!
  2015-05-25 20:15:37, hétfő
 
  Imádkozzunk Orbán Viktor urunkért, és megmentőnkért!

by Virányi András (BANDITA) • 2015-05-25 •


Újra eltelt egy dicsőséges év a polgári nemzet turulmadaras tündérországában. Három nyert választás, három újabb fényes győzelem a mi nagy vezetőnknek hála, és haladunk tovább a felemelkedés rögös útján. Orbán Viktor egy évvel öregebb lett, de dicső tettei ezen egy év alatt illiberális magasságokba emelték szeretett országunk függetlenségét. Minden rendes magyar szent kötelessége ezen a napon, melyen megszületett honunk páratlanul fényes csillaga, egy hálaimát elrebegni a keresztény lélek minden áhítatával korunk legnagyobb államférfia előtt annak születésnapján.

Pedig nem egyszerű ezen nemes férfiú élete a méltatlan támadások kereszttüzében, melyet a gaz gyurcsány által fizetett nyugati métely finanszíroz. Ott volt neki tavaly mindjárt az internetadó ellen szőtt galád összeesküvés mocskos nagy tömege. De Orbán Viktort ez nem hátráltathatta, bárhogy is igyekezett a szemét baloldal által felheccelt tömeg utcát foglalni ellene. Amint tudta kifogta szelet a rossz magyarázatból, melyet biztos a tudta nélkül hordtak össze a kormánya tagjai, és azonnal konzultációt hirdetett róla. Ha nem képes a csőcselék felfogni az adózás fontosságát, melyből csodálatos stadionok épülnek a lepusztult kórházak mellé, akkor kell nekik a porhintés. És mekkora nemes bosszú volt Tompikára bízni ennek a levezénylését. De az útdíj bevezetése is kellett még ennek az elégedetlen tömgnek, hogy tudja hol a helye, és fizessen az ország kasszájába.

Mert az adó nagyon fontos dolog az ország fejlődése szempontjából. Imádkozni kell azért, Orbán Viktor vegye észre, néha milyen emberek turkálnak a közösben a saját érdekükben, ezzel is kisebbítve a keményen dolgozó kisember felzárkóztatásának a lehetőségét. Ott vannak ezen emberekből sokan körülötte, de neki annyi a munkája az ország gondjaival, ezen emberek tolvajlását biztos nem veszi észre. Ott a Rogán például. Az úgy szétlopta a belvárost, hogy mára hat fős személyzete van a folyton bővülő lakásában, és Orbán Viktornak ez nem tűnik fel. De ez érthető, folyamatosan támadják szegény országunkat a rezsicsökkentést ellenzők. Mert ugye ott van mindjárt Paks, ami orosz testvéreink segítségével épülne, és adná az olcsó áramot, ami lehet csak háromszor annyiba kerülne mint ami most van. De legalább függetlenek lennénk, még ha bele is döglünk a hitelbe. Vagy ott az a Lázár. Na annak még a szeme sem áll jól. És ki hiszi el, hogy a tízéves gyerekének a család összedob egy budai lakást. Erről is tudni kellene Orbán Viktornak, az ima ebbe az irányba is ki kellene terjedjen. A kis külügyminiszterről már nem is beszélve, akinek a család dobja össze a villáját. Orbán Viktor még mindig abban a szerény viskóban húzza meg magát, ami mellé azt a nagy stadiont építették, elvéve a kertjétől a napfényt. De egyszer le fog csapni ezekre, és visszaveszi a méltatlanul szerzett javakat. Imádkozzunk érte.

De vannak jó, és szorgalmas barátai, akik enyhítik a sikertelenségét a folyamatosan kapott méltatlan taslik közepette. Mert azt is volt már legutóbb, mikor védte a hazát a gaz bevándorlók ellen az unióban, és még diktátornak is nevezték. De ilyenkor Mészáros Lőrinc sikerei bizonyítják nem hiába való munkáját, elég neki ezen egyszerű magyar emberre gondolnia, és máris van ereje a tovább folytatáshoz. Mert az egy csoda, amit az az egykori gázszerelő művel. Mára már szorgalmas munkával milliárdos lett, sok ezer hektár föld tulajdonosa, épített már gátat, csatornát, sertés telepet, meg stadiont is. És nyert egy csomó pályázatot is, mert okos ember. Na ő az élő példa a szorgalomra, és lehetőségre, amivel a bukott baloldal lusta közmunkásai nem akarnak élni. Csak a segély, csak az kell nekik, de dolgozni már büdös számukra érte.

Nehéz élete van ma annak, aki meg akarja menteni ezt a szegény országot. Éreznie kell a támogatást, akár ima formájában is, melyet biztos meghall a nép rezdüléseire oly érzékeny lelke. Minden vasárnap van lehetőség imádkozni érte, már nem kell bevásárlással tölteni ilyenkor az időt. Ezt is neki köszönhetjük, és hű szövetségeseinek. Mert még vannak igaz keresztények a kormányban, akik nem várják a szentlélek eljövetelét, hanem tudják, az már itt van köztünk. Kötelességünk őt segíteni nagy munkájában, melynek segítségével a családok a saját lábukon állhatnak meg, és akár kikötőt is vehetnek maguknak, ha úgy tartja kedvük, és ott akarnak dolgozni. Meg külföldön is tanulhatnak, akár Svájcban is, és ha hazajönnek pihenni a barátaikkal, akár az Opera királyi páholyában pezsgőzhetnek. Ezen dolgokért fontos az ima, és a támogatás Orbán Viktor irányában annak születése napján, melyet ennek alkalmából akár nemzeti ünneppé is kellene nyilvánítani. De ez az ország még nem érett meg a nagy tettek elismerésére, ez a csoda csak néhányuknak adatott meg, aki folyamatosan nézzük az évi alig nyolcvan milliárdba kerülő köztévé minden műsorát. És csak mi tudjuk a nagy igazságot, melyet most sokan elhisznek, Orbán nem geci.

http://banditapolitika.hu/imadkozzunk-orban-viktor-urunkert-es-megmentonkert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A miniszter úr locsolkodni megy
  2015-05-25 19:27:33, hétfő
 
 
2015. máj 25.
Ma van húsvéthétfő, nincsenek is nyitva a boltok, pláne nem a Balatonnál

írta: Egyenlítő blog

A miniszter úr locsolkodni megy

Hát ma hajnalban valami éktelen süvöltözés, szirénázás, kandúrlárma vert fel legszebb ünnepi álmomból. Nem jellemző ez itten, falun, jó, ha a kakas veszi a fáradságot, és vakkant egyet-kettőt hajnalhasadáskor. De azt is szigorúan csak munkanapokon.

Rágyújtok, törlöm a szemem, főzöm a kávét, kémlelem az ég alját, milyen idő lesz, menjek-e vetni vagy aratni, netán venyigét kötözni, de bizony az idő alkalmatlan mindenféle munkára. (Mikroklíma: itt évszámra ilyen.)

De mi ez a kurva szirénázás? Ránézek a vánkosomon fekvő könyvre, a múlt héten vettem 50 forintért a tóti piacon, Serpico, Albatrosz kiadás, hát vazze, tudtommal ez nem hangoskönyv, legalábbis nem úgy lett nekem eladva. (Nem véletlenül használok tájnyelvi fordulatokat, még ha nem is maradéktalanul vagyok tisztában az értelmükkel.)

De nem a könyv hangos, ez hamar kiderült. Hát nem hiszem el,
a hülye Balog jött sürgősségi limuzinnal,

már itt vigyorog bután a kertkapuban, nyomogatja a kilincset, mint süket a nagyharang gombját. Hát hogy mit akar, kérdem tőle barátságosan. És miért pont hajnalban riogatja azt a szerencsétlen háztartási madarat (ugyanis a szomszéd kakast).

Hogy ő locsolkodni jött, mert hogy húsvét van.

balog.jpg

Na, ez tényleg nem komplett. Nézem a zsidó naptárt, pénteken volt Sávout, valami tóraünnep, ráadásul - ahogy a Kincses Kalendáriom is helyesen megjegyzi - éppen hét héttel Pészach után. Mondom is a debil Balognak, hogy ha szirénával ennyi idő (vagyis hét hét) alatt ér le ide Pestről, akkor jobb, ha nem dől be a kanyarban, mert még el talál esni, és az fájhat.

Nem, nem, higgyem el,
ma van húsvéthétfő, mondja ő, nincsenek is nyitva a boltok, pláne nem a Balatonnál,

nézzek csak ki a főtérre, ha a szememnek jobban hiszek.

Néz a halál, fél hat van, a boltos néni még biztos kapál, s ha lenne itthon nekem is valami mezőgazdasági munkaeszközöm, a legszívesebben én is azt suhogtatnám. De ehelyett csak lemondóan intek, hogyha már leette ide a fene, hát jöjjön beljebb, de vigyázzon, ne törjön össze semmit azzal a bumfordi fejével. És ne nézzen körül, idővel majd beágyazok, bár délután ezt még meggondolhatom.

Oszt lefelé hány cigánygyereket ütöttél el a villogóddal? - kérdem tőle barátságosan, a feszültséget oldandó, meg hogy nehogy kávéval kelljen kínálnom.

Mondja nagy szerényen, egyik ormótlan lábáról a másikra állva, hogy itt a faluban egyet sem.

Hát ezer szerencséd - említem neki -, mert én is úgy vagyok vele, mint a fehérvári huszárok: a lokálban patrióta vagyok.

De hogy ő hozott kölnit, és most, hogy végre a kapun belül került, már locsolkodna is.

Pünkösdkor, te barom? - célzok finoman az intellektuális hiányosságaira, ugyanakkor diplomatikusan kerülve a durvább szavakat, nehogy megsértődjék. Bár ezek nem tudnak.

Hát hogy nem mindegy, pünkösd-e vagy húsvét, ő most ért rá, mit tegyen? Az államgondok, ugye.

Na, gondolom magamban,
ez is a padszomszédjáról leste le a katekizmust vagy mit a bibliaérettségin,

de nem lep meg a dolog, mert ha bármit is tudna, már rég kiakolbólintották volna ebből a vircsaftból. De hangosan csak annyit mondok neki, hogy tőlem meglocsolhatná a füvet, ha nem esett volna hétágra egész víkend alatt, így azonban jobb, ha nem nyúl semmihez, és akár be is kussolhat, mert én a magam részéről visszafekszem, csak előbb ezt elímélezem Pestre, hadd örüljenek.

Tardos János

http://egyenlito.blog.hu/2015/05/25/ma_van_husvethetfo_nincsenek_is_nyitva_a_bolt ok_plane_nem_a_balatonnal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igény volna rá
  2015-05-25 19:11:37, hétfő
 
 
Fazekas Csaba írása



2015. május 25.
Igény volna rá

Lapunknak ebben a sorozatában a blogvilág figyelemre méltó írásaiból válogatunk, vagy átemeljük azokat az olvasói leveleket, eszmefuttatásokat, amelyeknek mondanivalója és színvonala professzionális civil szövegnek tekinthető. Ide soroljuk Fazekas Csaba történész írását is.


Az időközi választáson elért szélsőjobbos siker jó okot kínál az alternatívák végiggondolására, hiszen a következő voksoláson a Jobbik akár kormányzati szerepvállalásra feljogosító számú mandátumot szerezhet. (Önállóan aligha. A Fidesz számára azonban - ha a mégannyira rászabott választási rendszerben sem szerzi meg a többséget - egyszerűen nem marad más lehetőség, mint a Jobbikkal való összefogás.)

A Jobbik megerősödése jelenségértékű, és a mai magyar politikában nem csak azért veszélyes, mert egy Európában is párját ritkító szélsőjobboldali alakzatról van szó. Hanem azért, mert a Jobbik sikerei végső következményeikben az Orbán-rendszert erősíthetik. Ugyanis nem demokratizálni vagy leváltani fogja az egyre illiberálisabbá züllő Orbán-rendszert, hanem - beleülni abba. Plusz elemeket hozzátesz majd a 2010 után kiépült orbáni állammodellhez, de annak alapvető szerkezetét megváltoztatni, irányvonalait megfordítani nem akarja, nem akarhatja majd.

Ha folytatódik mindaz, amit az utóbbi időszakban tapasztaltunk (Orbán Viktor elfáradása, a kormánypárthoz kötődő botrányok stb.), s a demokratikus ellenzék sem tud számottevően megújulni, minden újabb jobbikos pozíció valójában az Orbán-rendszer túlélési esélyeit növeli. A Fidesz szempontjából elbukott időközi voksolások ellenére egy általános választáson kormány-, pláne rendszerváltó hangulatról aligha beszélhetünk. Legfeljebb arról, hogy a rendszer valódi arcának egy-egy lelepleződése elégedetlenséget váltott ki, melyből hol a demokratikus ellenzék (Veszprém), hol a Jobbik profitált, s utóbbi szavazatszerző potenciálja nem csökken.

Magyarország kormánypártjának, illetve saját oldali radikálisainak viszonya mindig is más volt, mint a legtöbb európai ország konzervatív alakzatai és szélsőjobboldalai közötti kapcsolat. Nem igaz ugyanis, hogy a Fidesz az utóbbi időben kezdett ,,eljobbikosodni"; politizálásának tartalmi elemeit tekintve mindig is hasonló jellegű volt. Akár ellenzékben, akár kormányon, mindig egyfajta ,,Jobbik lightként" tekinthettünk rá. A baloldal és a liberalizmus zsigeri elutasítása és utáltatása, az EU-kritikákkal kokettáló szkepszis, a Nyugat-ellenesség és elvtelen oroszbarátság, az újpogányságot is egyidejűleg favorizálni képes álkeresztény pózolás, a bank- és multiellenesség, a Horthy-korszakhoz való viszony és az egész történetpolitikai kánon az orbáni Fidesznek ugyanúgy jellemzői, mint a Jobbiknak. A Fidesz ,,hívő" választóinak tömegeinél nem okozott fejtörést a 2010 után lebontott demokratikus jogállam, az egypárti Alaptörvény, a központosítások sorozata, a küldetéstudattól áthatott önkényes hatalomgyakorlás, a nemzetközi elszigetelődés, az újmódi kliensek és nagyságos urak felemelkedése, de a ,,turulmadárba születés" vagy a ,,pávatánc" orbáni narratívái sem. Pedig mindezek (és nyilván sok minden más) az Orbán-rendszer lényegéhez tartoznak, amivel kapcsolatosan 2014-ben a szavazók - akár őszintén, akár jobb híján - úgy nyilatkoztak, hogy ,,igény volna rá".

A Jobbiktól mindez távolról sem idegen. Leegyszerűsítve a képet: a Fidesz és szélsőjobboldali ellenzéke között tartalmi szempontból két igazán markáns különbség vált látványossá. Az egyik nyilván a társadalom széles rétegeit primitíven manipuláló cigányellenességgel, a másik pedig Orbán Viktor személyével kapcsolatos. Elgondolkodtató, hogy sajátos vezérkultusz nem a radikálisoknál alakult ki, hanem a ,,mérsékelt" jobboldaliaknál, amit nem lehet csak Vona Gábor és Orbán Viktor életkorával, politikai karrierjük hosszával magyarázni.

A Jobbik megőrizte, sőt gyarapította bázisát. Ez arra utal, hogy a választók egy része - kimondva, kimondatlanul - nem venné rossz néven, ha az Orbán-rendszer jobbikosabb tartalommal töltődne meg, és ha az elmúlt évek folyamatai radikálisabb hangvétellel még inkább felgyorsulnának. Igény volna rá, akkor is, ha később nyilvánvalóbbá lehet, hogy a jobbikosodás az Orbán-rendszer túléléséhez vezet, ha kiderül, hogy a szélsőséges radikalizmus hatalmi pozícióban integrálhatatlan.

Mindez persze még a távoli jövő problémája. Most az a helyzet, hogy a még nagyon is hatalmas, de kissé megroggyant ,,centrális erőtér" nem találhat más szövetségest, csak a ,,természetest". A radikális elemek (mint most a bevándorlókkal szembeni primitív hangulatkeltés és a halálbüntetés-tematizálás) mindig is benne voltak az orbáni Fidesz politikájában, nem most találták ki őket, csak most épp ezek kerültek elő a nagy hatalmú kormányfő szerszámosládájából.


http://www.168ora.hu/velemeny/civil-szoveg-jobbik-orban-135857.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a hazai lakosságot nem az foglalkoztatja, hogy kik menekülne
  2015-05-25 18:54:56, hétfő
 
  A Vasárnapi Hírek és a Publicus Intézet közös felméréséből az derült ki, hogy
a hazai lakosságot nem az foglalkoztatja, hogy kik menekülnek Magyarországra, hanem hogy kik menekülnek el innen.
A megkérdezettek 57 százaléka tartja problémának a kivándorlást, 23 százalék a bevándorlást. A bevándorlás témája leginkább a Fidesz-szavazóknak jött át, de még ha csak kevéssel, közülük is többen tartják égetőbb problémának a kivándorlást, mint a bevándorlást.
A jobbikosok között nem sokkal kevesebben tekintenek nagy gondként a bevándorlásra, mint a fideszesek, viszont a kormánypártiakhoz képest jelentősen, 20 százalékkal többen gondolják problémának, hogy fogy a magyar Magyarországról.
A közvélemény-kutatás arra is rákérdezett, miért mennek el a magyarok. 36 százalék politikai okokat említett, 62 pedig gazdaságiakat, azaz, hogy nem tudnak megélni a fizetésükből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyiptomi bíróság szerint a zsidó fesztivál morális bűnc
  2015-05-25 18:52:00, hétfő
 
  Az egyiptomi bíróság szerint a zsidó fesztivál morális bűncselekmény


Alexandria Közigazgatási Bírósága betiltotta Jakov Abuhatzeira,

a híres XIX. századi marokkói rabbi tiszteletére rendezett zsidó fesztivált. Döntését azzal indokolta, hogy Damanhur város lakosai többek között arra panaszkodtak az elmúlt években, hogy a fesztiválra érkező zsidó látogatók nem foglalkoztak a helyi szokásokkal, nem különültek el nemek szerint, tehát férfiak és nők együtt rótták le tiszteletüket Jakov rabbi sírjánál.

Abuhatzeira, más néven Abir Yaakov marokkói származású rabbi és "misztikus bölcs", a Kairótól 160 km-re fekvő Damanhur városában hunyt el.

Az 1979-es békemegállapodás óta rengeteg zsidó zarándok érkezett a sírhoz Izraelből és Marokkóból. 2012-ben az egyiptomi felkelés idején biztonsági megfontolások miatt ideiglenesen lemondták a fesztivált.

A mostani döntés úgy tűnik, véglegesen megtiltja a zsidó zarándoklatot. Mi több, a bíróság azt is elrendelte, hogy a kormány hozzon határozatot, amely a rabbi sírját leveszi a nemzeti régiségek és műemlékek listájáról.

(tev.hu)

http://harcunk.info/index.php/hirek/997-az-egyiptomi-birosag-szerint-a-zsido-fesz tival-moralis-buncselekmeny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három rendőrt vert össze egy népes família Perkupán
  2015-05-25 18:49:54, hétfő
 
  2015. 05. 25. 15:52
MTI

Három rendőrt vert össze egy népes família Perkupán


Rendőrökre támadtak a Borsod megyei Perkupán; az ügyben csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás - erősítette meg az MTI információját Barkó Tamás, a Miskolci Nyomozóügyészség vezető ügyésze, helyettes szóvivő hétfőn.

Tájékoztatása szerint őrizetbe vettek egy 17 éves fiatalt és szüleit. Az esetről részleteket kedden közölnek. Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy egy hétvégi, helyi futballmeccsen kezdődött az eset, ahol a bírót ért inzultálás után lefújták a mérkőzést. Ezt követően a rendőrség beazonosította a sporteseményen történtek gyanúsítottját, ám a hozzátartozók és a kiérkező rendőrök között szóváltás alakult ki, majd a rendőrökre támadtak. Az MTI úgy tudja, három rendőrt bántalmaztak.

http://alfahir.hu/harom_rendort_vert_ossze_egy_nepes_familia_perkupan

*

Jobb helyeken, most egy népesebb családdal kevesebb lenne! Egy koporsókészítő pedig gazdagabb!
Ezt probaltak volna meg annak idejen a csendorokkel!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már Fradi-meccsre se járnak az emberek
  2015-05-25 11:25:38, hétfő
 
  Már Fradi-meccsre se járnak az emberek


Posted on 2015/05/25 Szerző: Admin


A nemzetisport.hu most is összeszedte az NB I.-es nézőszámokat, a hivatalos adatok szerint 21 385 szurkoló volt a hétvégén a lelátókon, ami meccsenkénti 2673-as átlagot jelent.
A forduló nézőcsúcsa a Fradi-Honvédon volt, de a 6745 néző érthetetlenül kevés, hiszen ez volt az FTC utolsó hazai bajnokija a szezonban, a csapat 19 bajnoki óta veretlen, ráadásul ezzel a győzelemmel lett egy fordulóval a bajnokság vége előtt ezüstérmes. És mégis:
“tavasszal ilyen kevés néző még nem volt az új Fradi-stadionban."
Győrben és Nyíregyházán 3500-nál több néző volt, Fehérváron is majdnem háromezer.
Innentől lefelé egyre rosszabb a helyzet. Dunaújvárosban 1149 néző ment ki, két meccsen pedig ezren sem voltak: az MTK 768 néző előtt fogadta a Haladást a Bozsik Stadionban, a Pápa hazai vereségét 475 drukker látta.
(index)
Bal-Rad komm: Aki tegnap látta a Fradi-Honvéd meccset, nem is támadt ingerenciája arra, hogy elrohanjon szurkolói kártyán szerzni magának! Fradi szurkolóként.
-Ám az MLSZ már dolgozik a nézőnélküliség fölszámolásának tervén. Kevesebb meccset fognak majd a televíziók (?) közvetíteni! Merthogy a szurkolók azok inkább a tévén nézték eddig a meccseket! (De legalább otthon törik-zúzzák a saját dolgaikat dühükben, és nem a méregdrága stadionokat ütik szét.)
De mi lenne, ha a “keményen dolgozó kisemberekhez" hasonlóan aranylábúinknak is teljesíteni kéne?! Esetleg csak a jegybevételek fennmaradó részéből kapnának fizetést?! (Mert ugye a stadionokat is valamiből működtetni kell!)
No persze...-lehet hogy ANNYIÉRT nem vállalnák aranylábúink a futballozást!
Bár...! Senki sem gondolja azt komolyan, hogy amit mostanság csinálnak, az futball.
Csakhát MEGSZOKÁSBÓL annak mondjuk!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/25/mar-fradi-meccsre-se-jarnak-az-emberek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elitcsere
  2015-05-25 11:00:43, hétfő
 
  Elitcsere

Feladta: 2015, május, 24

Néha minden szörnyűsége ellenére is kifejezetten szórakoztató az, amit az Örökös MiniElnök Emberei mondanak. Persze csakis azok számára, akik kedvelik az abszurd (fekete) humort. ... Most éppen Szalay-Bobrovniczky Kristóf írta be magát emlékezetembe a Mandineren tegnap megjelent, elitcserés interjújával.

Öreg könnyeket csöpögtettem, amikor elolvastam ezt a mandineres írást. Nem azért, mert Szalay dagadtra verte a saját és “konzorciális" lobbitársa nyeszlett mellét, az egyébként teljesen elcseszett amerikai “meghallgatás" okán. Szerinte ugyanis az történelmi áttörés volt. Az első olyan, melyen Magyarországot illetően végre kiegyensúlyozott vita folyt az Egyesült Államokban. Ahol végre elhangzott az is, hogy az Orbán-kormánnyal szemben az USA adminisztrációja kettős mércét használ és a politikai nyomásgyakorlás eszközével él. Ahol végre a helyzetet jól ismerő képviselők is szóhoz juthattak (Ted Poe texasi, republikánus képviselő szerint a magyar Alaptörvény kezdő mondata: “God bless the Hungarians!“, azaz “Isten áldd meg a magyart!“).

Nem azért nevettem, mert Szalay a továbbiakban ezt a “sikert" a lobbitárs Connie Macknek tulajdonítja. Azért sem, mert simán letagadta, hogy a Meghallgatást vezető elnök, Dana Rohrbacher Putyin-hívő, holott azt maga az érintett is beismeri (sőt, hangoztatta!). Miért is tettem volna, hiszen mint tudjuk, minden kupec a maga lovát dicséri. Ráadásul nekünk (magyar adófizetőknek) ez a két “paci" 1,4 milliárd forintunkba került.

Azon sem kezdtem vihorászni, amikor Szalay “a világ egyik legjobbjának" nevezte Arthur Finkelsteint, a karaktergyilkos propaganda csúcsra juttatóját. Holott lobbista társa, Mr. Mack Floridában éppen az ő kampánytanácsai következtében kegyeskedett jó alaposan elhasalni az ottani választásokon.

Még az se nagyon vette igénybe arcizmaimat, amikor Lánczi Tamást, a Századvég alkalmazottját (aki időközben a Londonban bejegyzett Finkelstein-Habony-cég ügyvezetőjévé avanzsált), kimagaslóan tehetségesnek nevezte. Hiszen mit is mondjon az egyik közpénzzel kitömött, nullum cum laudés rendszerszolga, a másik, ugyancsak közpénzekkel alaposan kitömött, nullum cum laudés rendszerszolgáról?

Mosolyogni akkor kezdtem, amikor Szalay “kreatívan" meghatározta a gyakorlatilag nem is létező, tehát csupán optikai csalódásnak számító Habonyt a saját szempontjából. Áh, dehogyis van vele neki és az Századvégnek bármiféle hivatalos kapcsolata. Áh, dehogyis állnak ők munkatársi, avagy baráti viszonyban. Árpi csupán egy “Bajtárs“, aki ugyanannak az Ügynek az elkötelezett harcosa, melynek maga Szalay is.

Mi is ez az “Ügy"? ... No ekkor kezdtek potyogni szemeiből azok a bizonyos “öreg könnycseppek". Nem azért mert a tartalmán mulattam. Az egyenesen rettenetes volt! Hanem azon kínkeservesen megfogalmazott, magasztosnak szánt, önheroizáló meghatározáson, mellyel Szalay operálni kezdett.

Az Ügy nem más, mint az Elitcsere!

Szalay azzal kezdett dicsekedni, hogy ő már legalább évtizede “dolgozik" (a Heti Választól kezdve a Századvégen át “különböző szervezetekig") azon, hogy létre jöjjön az a bizonyos Centrális Erőtér. Ami nem más, mint a “jobbközép intézményrendszer" kiépítése, mellyel ő aktív résztvevője annak az elitcserének, ami “jelenleg is folyamatban van". Melyik az az “elit" amit éppen most “cserélnek le"? Természetesen a “Posztkommunista“, melynek jellemzője az, hogy az “elmúlt húsz évben a nemzetközi liberális értékrenddel és politikával kötött laza szövetséget és kialakított egy intézmény- és befolyásrendszert“. A Jelenlegi Elit (tehát Ő is!) most abban érdekelt, hogy az utóbbiak “hegemóniáját csökkentse", s ez már oly' sikeres, hogy a posztkomcsik (a “liberális dzsihadisták" - anyám, borogass!) “vesztésre állnak".

Mindez tiszta és világos. Az a bizonyos Új Elit nem más, mint az általa is képviselt, Közpénzeltartott Banda, mely a honi Költségvetés és az Uniós Támogatások fosztogatásával vált ölég gyorsan “polgárrá", tehát (az ilyenek “olvasatában") módos, sőt, gazdag emberré. Ők azok, akik ideológiai(?) alapon(?) állnak szemben a lecserélendő Régivel. Ők azok, akik megteremtik az Új Magyarországot.

Ámde van egy kis gond. Egy olyan kis gondocska, mely kicsalta szemeimből azokat a bizonyos öreg könnyeket. Az nevezetesen, hogy Szalay nertárs kifejezetten adós maradt az Új Elit eszmei és politikai meghatározásával. Azt ugyan megmondta, hogy a Régiek a posztkomcsik, de azt már nem, hogy kik is lennének Ők! Azt, hogy ez a Társaság vajh' miben is különbözik lényegében a Régitől. Mondjuk abban, hogy nem kötnek laza szövetséget a liberálisokkal? Akkor milyet? Szorosat, avagy semmilyet? Ha nem a liberálisokkal, akkor kikkel? Önmagukkal? Netán a széljobbal? És az mennyire laza, avagy szoros?

Szalay nertárs/bajtárs ilyesmikkel nem törődött. Nem is tehette, lévén ennek a Bandának nem hogy a szó klasszikus értelmében vett Ideológiája nincs, de Elveik sem. Minden, amit “tudnak" és vallanak, az nem más, mint a Lenyúlás. Az, hogy Nekik egyszerűen “jár" mindaz, amihez önmaguk hatalomba emelése következtében hozzájuthatnak. Hogy minden az övék (mi, mindnyájan is!), s immáron az az Alapelv, hogy ők nyerjék a legtöbbet. Egészen pontosan: Mindent!

Ámde itt megint van egy gondocska. Az, amit az elmúlt hónapokban mindenki nyomon követhetett, aki csak egy kicsit is értően, no meg minimális szorgalommal figyeli Maffiaország történéseit.

Mi lenne ez? Nos, nem más, mint hogy nagyon úgy néz ki, az Új Elitet éppen most cseréli le a Legújabb Elit. A Bábmester, Bizánc Örököse, most véli jónak, hogy a szokásos megosztós-megversenyeztetős módszerével Dzsentri Dzsoni Főminiszter nyakába ültesse legfőbb riválisát, Rácsmögé Tónit. Úgy is mint a Miniszterelnök Személye Körüli Legfőbb Minisztert, aki egyfajta portás lesz a Zakkant és a Lázár között.

No, akkor most mi van? Posztkomcsinak minősül immár a Miniszterelnökséget vezető miniszter is? Az, akire a Hibbant az elmúlt egy esztendőben még a budiülőke beszerzését ráruházta! Az, aki mostanáig élet és halál ura volt a “kormányon" belül?!

Ezt a kérdést ugyan nem tette fel az interjút készítő Stumpf Bandi nertárs Szalay nertársnak, de nem is csoda. Hiszen arra pont olyan adekvátan tudott volna válaszolni, mint arra, hogy most, amikor nyilvánvalóan gőzerővel zajlik az Oligarchaváltás, akkor immár Simicska Lajos is “posztkomcsinak" számít?

Ez volt az, ami még Szalay nertárs hazudozásra, talpnyalásra és közpénzlopásra hardveresen programozott, egybites agyát is lefagyasztotta. Mer' ugyi ha aszongya, hogy “igen", akkor mi is a helyzet azzal az elsősorban Orbán által képviselt Új Elittel? Miként tűrhetett meg több, mint három évtizedig maga mellett a Nagy Rendszerváltó egy ilyen Alakot, illetve miként bízhatta rá a Nagy Rendszerváltó Párt finanszírozását? Ha meg “nem" a helyes válasz, akkor meg miért is köll most Luigit lecserélni különböző garamiakra és hernádiakra?

Szalay azonban nem volt rest. Némi gondolkodás után kisütötte magából a hónalj- és kozmaszagú választ: “Nem vagyok én kis állat- és növényhatározó“. (Ami meg az én olvasatomban azt jelenti: Lajosunk vagy egy pi(a)óca, vagy egy patkány, vagy egy tarack, vagy egy parlagfű - tőlem szabadon választható, egyikkel sem fogok vitatkozni!)) Majd megtoldotta az egészet azzal, hogy “Tartalmi értelemben annak van jelentősége, hogy van egy ilyen elitváltás“.

Aha! Hát én szívesen szemlélgetném ezt a Gegnszterváltást, mert a magamfajta bloggernek kimeríthetetlen kincsesbányát jelent. Ugyanakkor sajna szenvedő alanya is vagyok ennek abból a szempontból, hogy az én bőrömre (is) megy a Kisszerű Nagyfiúk játszadozása!

Nem csak Simicskát kéne már innen egészen a Holdig rúgni!


https://szendamondja.wordpress.com/2015/05/24/elitcsere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem intézte el, hogy magyar bíróság elé álljon inkább,
  2015-05-25 10:45:20, hétfő
 
  Miért nem intézte el, hogy magyar bíróság elé álljon inkább, itt kárpótlást is kapott volna!


**

Nyolc hónapra ítélték a volt izraeli miniszterelnököt

2015. május 25., hétfő, 09:06

Szerző: hvg.hu

Ehud Olmertnek ez volt a második, korrupciós vádakban született elmarasztaló ítélete. 2007-ben még úgy tűnt, tető alá hozhatja a palesztin-izraeli békét.

Ehud Olmertet korrupció vádjában találta a bíróság bűnösnek, több százezer dollárt fogadott el törvénytelenül egy támogatójától. Az ügyben egyszer már felmentő ítélet született, ám perújrafelvételre került sor, mert titkárnője vádalku keretében új bizonyítékokat bocsátott a hatóságok rendelkezésére.

2007-ben Olmert még George W. Bush elnök és Mahmúd Abbász plasztin elnökkel közösen tárgyalt az izraeli-palesztin békéről, amit 2008-ban egy hat hónapig élő tűzszünet követett.

Olmertnek nem ez az első ilyen ügye, tavaly már egy másik megvesztegetési ügyben hat évet kapott. A volt elnök 2009-es lemondása is a korrupciós vádak miatt következett be.




http://hvg.hu/vilag/20150525_Nyolc_honapra_iteltek_a_volt_izraeli_mini?s=hk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélymagyar panoptikum miniszterrel
  2015-05-25 10:39:54, hétfő
 
 
Mélymagyar panoptikum miniszterrel
Hírszerkesztő

2015. máj. 25

Ha majd néhány évtized múlva - akár történelem, akár politológia, akár pszichológia, akár kriminológia vagy kriminalisztika szakokon - tananyag lesz a mai Magyarország, fontos szolgálatot tesz majd a jobb megértéshez az Echo TV-ben látható Mélymagyar című műsor.

Tökéletes panoptikum, elektronikus Szondi-teszt, amelyből visszanézhető lesz, kik is voltak a 2010-es évek vezető politikusai, kik döntöttek az ország sorsáról, s - nem utolsósorban - kik élvezték a magyar választók töretlen bizalmát: Orbán, Semjén, Kövér, s legutóbb Balog Zoltán szegezhette a képernyő elé a nagyérdeműt, no meg a professzionális alapokon érdeklődő kriminológusokat, pszichoterapeutákat, lélektannal és tömeglélektannal foglalkozó szakembereket.- írja a hirhatar.hu

A legutóbbi adásban Balog Zoltánt láthatta az érdeklődő. Pompás nézetek hangzottak el, például amikor Balog kitért arra, hogy egyszer német és svájci ismerőseitől érdeklődött, hogy van az, hogy az orvosaink kellenek nektek, de a cigányaink nem. Azt is mondta Balog, hogy a kommunikáció nem szakma, azt is - mint a Wass Albertet és Nyirő Józsefet a középiskolai tananyagba iktató felelős miniszter -, hogy az a legfontosabb kérdés, mi kerül a tankönyvekbe. A reá nehezedő gondoktól homlokát kissé összeráncolva tette fel a nagy kérdést, jelesül azt, hogy miért kell egy titkárnőnek diplomával rendelkeznie?

Aztán hamiskásan csippentve a szemével az egyetemi professzorokról mondotta, hogy nem akarja őket megbántani, de gyávák, mert nem mernek a diákok szemébe nézni. Beszélt a keresztény és nemzeti erényekről, s egy adott pillanatban a műsorvezetőnek szegezte a kérdést: Biztos azért neked is akadtak pozitív cigány élményeid? (Ad notam ,,azért nekem is van zsidó barátom.") De a műsorvezető is kitett magáért, amikor egy ízben kebelből felsóhajtva azon elmélkedett, miként fordulhat elő, hogy egy leendő újságíró, aki dupla ,,sz"-szel írja a ,,lesz" szót, előbb-utóbb diplomához fog jutni, nagyvonalúan megfeledkezvén arról az emberről, aki egy ,,l"-lel írta az ,,államfő" szót, mégis diplomát és doktori címet szerzett, végül államfő (álamfő) lett.

De minthogy Balog a műsorban is elmondta, hogy ő református teológus (vagyis ebből van diplomája), az előbbiek értelmében két dolgot nem lehet szó nélkül hagyni. A halálos ítéletről azt mondta, hogy ez már létezett a biblikus időkben és a középkorban is, mintha az egykori létezés legitimálhatná azt, hogy ma is legyen. Ezzel az erővel a megkövezés szép hagyományát, az inkvizíciót, az eretneknek máglyán való megégetését is aktualizálni kellene. De Balog biblikus megalapozása volt a legárulkodóbb, mintha legalábbis ő is dupla ,,sz"-szel írná a ,,lesz" szót, ám mégis diplomához juthatott. Ugyanis azt találta mondani, hogy a halálos ítélet bonyolult dolog, hiszen a bibliai ,,Ne ölj!" parancsolatot is sokszor megszegték, például az igazságos háborúk során stb.

Nos, ilyen parancs a Bibliában nincs. A Tízparancsolatban nem az olvasható, hogy ,,Lo táhárog", vagyis hogy ,,Ne ölj!", hanem az, hogy ,,Lo tircáh", vagyis ,,Ne gyilkolj!", nyelvi és jogi értelemben is érzékenyen differenciálva a két cselekedet között. Ez ma már evidencia, az új bibliafordítások is szem előtt tartják a fentieket. Így például az angol ,,You (Thou) shalt not kill"-t a legtöbb új Biblia-kiadásban felváltotta a ,,You shall not murder", a franciában a ,,Tu ne tueras point" mondatot a ,,Tu ne commetras point d'assassinat", s a németben a ,,Du sollst nicht töten"-t a ,,Du sollst nicht morden". Hogy ebből mi minden következik, azt itt nehéz lenne összefoglalni, de látható módon Balognak mindebből semmi sem következik, minthogy nem is tud semmit a fentiekről.

Aztán szórakoztató volt, hogy Balog, a református lelkész, Szent Ágostont emlegette, holott a protestáns hagyomány kizárólag Augustinusként szokott beszélni róla. Balog ugyanis csak arról feledkezett meg, hogy egykori hitsorsosai - egyebek mellett - azért mentek a máglyára, mert vallották, hogy szentek nincsenek. Szóval Balogon is elcsodálkozhatunk, vajon milyen úton jutott hozzá diplomájához.





Gábor György vallásfilozófus (kép: magyarhirlap)


http://civilhetes.net/belfold/melymagyar-panoptikum-miniszterrel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.