Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Gyűrű az ujjakon
  2015-05-26 02:42:04, kedd
 
  Az emberek általában az anyagi helyzetük kifejezésére, ujjuk dekorációjaként vagy valaminek a szimbolizálása érdekében hordanak gyűrűt. Azzal a választásukkal azonban, hogy melyik ujjukra húzzák, jóval többet árulnak el magukról, belső motivációikról a külvilágnak, mint amennyit szándékoznak.

Azzal ugyanis, hogy gyűrűt húzunk rá, mintegy megtámogatjuk az adott ujjat, kiemelve fontosságát az életünkben. A külső szemlélő számára ez annak a jelzése, hogy a kéz tulajdonosa a tudata alatt nagyobb hangsúlyt vagy megerősítést szán az adott területnek. Még akkor is így van, vagyis árulkodik rólunk, ha örököltük a gyűrűt, és egyedül erre az ujjunkra tudjuk felhúzni.

A Jupiter-ujjon például az egót hangsúlyozza ki, és hiú, ambiciózus természetet jelez. A mutató ujjra húzott gyűrű viselője szélsőséges önimádatát és hatalomvágyát vagy alsóbbrendűségi érzését fejezi ki.

A Szaturnusz-ujjon lévő gyűrű a materialista szemléletmódról árulkodik. A középső ujjukon azok hordanak gyűrűt, akik stabilitásra és rendre vágynak, értékelvűek, törődnek a családjukkal, s a háztartás pénzügyeit és anyagi dolgait intézik.

Azóta, hogy az Apolló-ujjat a szívvel hozzák összefüggésbe, és azt mondják, hogy az érzelmeket szimbolizálja, gyengülőben van az a hagyomány, hogy a jegygyűrűt ezen az ujjon szokás viselni. Ez sokak számára inkább már a társkapcsolat sikerességének a jele. Más gyűrű ezen az ujjon viszont azt jelzi, hogy tulajdonosa fontosnak tartja, milyen képet alkotnak róla, ezért a különféle előadóművészek gyakran hordanak gyűrűt ezen az ujjukon.

Egyesek szerint a Merkúr-ujjon a gyűrű tulajdonosa szexuális gátlásáról árulkodik. Mások viszont azon a véleményen vannak, hogy ezzel tulajdonosa épp az ellenkezőjét, vagyis erős nemiségét, érzékiségét próbálja hangsúlyozni. És azt sem szabad elfeledni, hogy gyakran húznak a kisujjukra gyűrűt azok, például írók, közszereplők, akik a kommunikáció területén tevékenykednek.

A hüvelykujjon azok viselnek gyűrűt, akik céljaik eléréséhez nagyobb elszántságra, belső erőre és energiára vágynak.

Aki viszont mindkét kezén sok gyűrűt hord, e szokásával bizonytalan, problémás személyiségéről árulkodik. Ez gyakori a kamaszoknál, amikor megpróbálnak beilleszkedni a felnőttek világába, vagy azokon az embereken, akik ellenségesek környezetükkel, vagy valamilyen módon elkülönülnek a közösségtől.


Forrás : Link



A gyűrű három fő tulajdonsága: a védelem, a gyógyítás és az intúíció erősítése.

A védelemről már beszéltünk , így most következzék a gyógyítás ismertetése. Képes a gyógyításra is (természetesen kiegészítő kezelésként) mert helyre állítja az energetikai egyensúlyt, a szervezet öngyógyító képességeit beindítja, és fájdalomcsillapító is egyben.

Mivel az ujjakon is vannak meridián végződések - mely energiapályák összeköttetésben vannak a test többi szerveivel is - így minden ujjon más-más területre fejti ki gyógyító hatását a gyűrű. Tehát minden ujjon hordható, attól függően, hogy milyen szerv gyógyításáról vagy fájdalom csillapításáról van szó, így most részletesen felsoroljuk a különböző ujjak és a gyógyítás területeit.

A gyűrű viselése a hüvelykujjon (a hüvelykujj a Vénusz bolygó hatása alá tartozik) saját szervezetünk öngyógyító erőit az alábbi betegségek gyógyítására összpontosíthatja (természetesen az orvosi és természetgyógyászati kezelés kiegészítése képpen): köhögés, fulladás, vállfájdalom, fejfájás, asztma, mandulagyulladás, torokfájás, arcidegbénulás.
A gyűrűt a hüvelykujj felső ujjperecére helyezve serkenthetjük a tobozmirigyet, a nyúltagyat, a szemeket, a mellet és a fejbőrt. Az ujjtövön viselve pedig a csecsemő mirigyet. A kirlián féle fényképen (elektrofotográfia) amely a biomező sugárzását rögzíti, a hüvelykujj a tüdő és a nyirok rendszer állapotát mutatja.
A lélekre vonatkozóan: a szépségre való fogékonyság, az akaraterő és az intuíció erősítése, az impulzív reakciók ellenőrzése, a belső harmónia.

A gyűrű viselése a mutató ujjon a következő testi betegségeket gyógyítja (a mutatóujj a Jupiter bolygó hatása alá tartozik): fej és fogfájás, bőrbetegség, látási zavarok, eszméletvesztés, fájdalomcsillapítás, emésztési zavarok, a máj és vastagbél működése. Az ujj végén viselve pozitív hatást gyakorolhat a homlok és az arcüregre. A mutatóujj kirlián-féle fotója a gerinc, a gerincvelő, és a vastagbél állapotát mutatja.
Lelki terület: a világ megértése, az önfejlesztés, a szellemi fejlődés igénye. A gyűrű mutató ujjon való viselése a dohányzásról való leszokáskor is ajánlott.

A gyűrű viselése a középső ujjon a következő betegségek leküzdésében segít (a középső ujj a Szaturnusz bolygó hatása alá tartozik): szívburok gyulladás, mellkassi nyomás érzés, kézreszketés, láz, orrvérzés, gyomorbántalmak, túlzott izzadás. Az ujj felső, köröm közeli részén viselve serkenthetjük a nyelőcsövet és a szervezet vérellátását. Az ujj közepén viselve a torokra hatunk, az ujjtövön pedig az orra és a fogakra. A középső ujj a meridiánrendszernek azon részéhez kapcsolódik, amely a vérkeringésért felel.
Lelki terület: a Szaturnusz konszolidál, erősíti a meglévőt, rendszeresít, kikristályosítja az eszméket, önfegyelmet ad. A középső ujjunk a legrejtettebb gondolatainkat és vágyainkat mutatja meg. Segítséget nyújthat pánikbetegségek, hisztéria, álmatlanság és szexuális zavarok esetén.

A gyűrű viselése a gyűrűs ujjon a következő betegségek gyógyításában segít (a gyűrűs ujj a Nap hatása alá tartozik): fejfájás a halánték környékén, szédülés, fülzúgás, nátha, megfázás, gégegyulladás, hiperaktivitás csökkenése. Az ujj középső részén viselve segíthet a migrén gyógyításában, az ujjtövön pedig serkentően hat a máj és az epe működésére. Kirlián féle fotója a hormonrendszer állapotát mutatja meg.
Lelki terület: A Nap az individualitást, a vitalitást és az alkotó energiát képviseli. A saját akarat kifejezéséért és az önértékelésért felel.

A gyűrű viselése a kisujjon a következő eredményt adja (a kisujj a Merkúr bolygó hatása alá tartozik) a testre vonatkozóan: segíthet szemgyulladás, pajzsmirigyproblémák, a vékonybél működési zavarai és fülfájás esetén, relaxáló, fiatalító hatású. A kisujj középső része a nemi szervekhez kapcsolódik, az ujjtövön való viselés enyhítheti a fülbetegségeket.
Lelki terület: racionális gondolkodás, kommunikáció, a tudás megosztása, memorizálás, logika, kapcsolatteremtés.

Ujjaink és belső szerveink kapcsolatát leginkább a kínai medicina térképezte fel a meridián rendszerről szóló tanban. Röviden: a hüvelykujj a tüdővel, a mutatóujj a vastagbéllel, a középsőujj a szívburokkal, a gyűrűs ujj a hormonrendszerrel, a kisujj pedig a szívvel és a vékonybéllel áll kapcsolatban.


Forrás : Link




Gyógyító kéztartások- Mudrák : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 1737
  • e Hónap: 6143
  • e Év: 62076
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.