Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Természetvédelmi Terület
  2015-05-27 23:36:20, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Melyik Hajdú-Bihar megye legjobb faluja?
  2015-05-27 11:21:49, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:   BAGAMÉR   
Isten ujja (1)
  2015-05-27 10:53:45, szerda
 
 

,,Ha látom az eget, kezed alkotását..." (Zsoltárok 8:4)

Nézzük meg, hol olvashatunk Isten ujjáról a Szentírásban: először is ott van Isten ujja a teremtésben.

Dávid, a zsoltáríró ezt mondta:

,,Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?" (Zsoltárok 8:4-5).

A Biblia első szavai ezek: ,,Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet" (1Mózes 1:1).

Manapság, amikor oly sokan megkérdőjelezik a Biblia ihletettségét és tévedhetetlenségét, meg kell tanítanunk gyermekeinknek, hogy ki teremtette a világmindenséget, ki irányítja azt, és kinek tartozunk mindannyian végső elszámolással. 1961-ben Jurij Gagarin szovjet űrhajós, a világ első űrutazója állítólag így dicsekedett: ,,Csak néztem és néztem, de sehol nem láttam Istent."

Tudod mit? Egy napon meg fogja látni Istent, ott fog állni előtte, és hallani fogja,
hogyan ítélt életéről Isten (ld. Róma 14:11-12). Mindannyiunkkal így lesz!

A hit és az értelem nem feltétlenül ellentétesek. Ám amikor az értelem már nem hajlandó megtenni még egy lépést, a hit tovább megy, mert a hit köt össze Istennel. A csillagok meggyőzték Dávidot Isten létéről. Azt mondják, hogy ha a csillagokat számlálva 125-öt tudunk megszámolni egy perc alatt, akkor 2000 évbe telne, hogy csupán a Tejútrendszer csillagait összeszámláljuk. Ha pedig át akarnánk fogni egy átlagos csillag átmérőjét, tízmilliárd embernek kellene körbeállnia. Félelmetesen csodálatos!

Pál azt mondja:
,,Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva [az embereknek] nincs mentségük" (Róma 1:20).

Ha figyeled, megláthatod Isten munkáját mindenben - beleértve a saját életedet is!

Bob és Debby Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ha önzetlenséget vetsz, örök életet aratsz
  2015-05-27 05:21:49, szerda
 
  Link

,,Az az ember, aki önzést vet, figyelmen kívül hagyva mások szükségletét, - figyelmen kívül hagyva Istent! - gyomot arat. Minden, amit felmutathat az életéből, csak gyom! De aki Istennek válaszolva vet, és megengedi, hogy Isten Lelke végezze el a növekedés munkáját, igazi életet és az örök élet termését aratja." (Gal 6:7-8, MSG fordítás)

Az önzés tönkreteszi a kapcsolatokat, első számú oka a konfliktusoknak, érveléseknek, válásoknak, sőt háborúknak is.

A Jakab 4:1-ben ezt olvassuk: ,,Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket?" Minden baj okozója az énközpontúság.

Nagyon egyszerűen be tud furakodni az önzés a kapcsolatokba. Amikor új kapcsolatot kezdünk, nagyon keményen dolgozunk, hogy önzetlenek legyünk, de ahogy telik az idő, az önzés elkezd belopakodni a kapcsolatba. Sokkal több energiát fektetünk a kapcsolatok építésébe, mint azok megtartásába.

Ha az önzés tönkreteszi a kapcsolatokat, akkor az önzetlenség az, ami növekedést eredményez. De mit jelent az önzetlenség? Sokkal kevesebb ,,én" és sokkal több ,,te" van az önzetlenségben. Azt jelenti, hogy először másokra gondolsz saját magad előtt, és mások szükségeit helyezed a sajátjaid elé (lásd Fil 2:4).

Az önzetlenség a legjobbat hozza elő másokból, és bizalmat eredményez. Tulajdonképpen, hogyha elkezdesz önzetlenül viselkedni egy kapcsolatban, a másik személy is változni kényszerül, mert nem vagy már ugyanaz, és másképp kell viszonyuljanak hozzád. Nagyon sokszor láttam már, hogy a legkevésbé szerethető emberek, akiket mindenki kerül, teljesen megváltoznak, ha valaki kedves és önzetlen velük szemben, és úgy viselkedik velük, ahogy arra szükségük van, nem pedig ahogy megérdemelnék.

A Biblia azt írja a Gal 6:7-8-ban: ,,Az az ember, aki önzést vet, figyelmen kívül hagyva mások szükségletét, - figyelmen kívül hagyva Istent! - gyomot arat. Minden, amit felmutathat az életéből, csak gyom! De aki Istennek válaszolva vet, és megengedi, hogy Isten Lelke végezze el a növekedés munkáját, igazi életet és az örök élet termését aratja." (Gal 6:7-8, MSG fordítás)

Ez a vetés és aratás működési elve: amit vetsz, azt fogod aratni is. Isten örök élettel jutalmazza az önzetlenséget. Úgy rendezte a világmindenséget, hogy minél önzetlenebb vagy, annál jobban megáld Ő téged. Miért? Mert azt szeretné, hogy egyre inkább olyanná válj, mint Ő, és az Úr önzetlen. Minden, amid ebben az életben van, az Úrtól kapott ajándék, mert Ő önzetlen volt veled szemben.

Akkor tudsz a legteljesebb életet élni, amikor teljesen odaadtad magad. Jézus azt mondta, hogy ,,Egyedül azok fogják megtudni, hogy mit jelent valóban élni, akik odaszánják az életüket értem és az örömhírért." (Mk 8:35b TLB fordítás).

Beszéljetek róla:

Számodra mit a legnehezebb odaadni valaki másnak?
Hogyan tudnád gyakorolni annak a dolognak az odaszánását ezen a héten?
Milyen módokon áld meg Isten, amikor önzetlen vagy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.20) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 942
  • e Hét: 3281
  • e Hónap: 7082
  • e Év: 68383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.