Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
A devizahitel ROSSZ, érted?! Hibás konstrukció, rossz! Csőbe
  2015-05-27 19:59:59, szerda
 
  A devizahitel ROSSZ, érted?! Hibás konstrukció, rossz! Csőbe húzzák vele az ügyfeleket! A gonosz hitelezők!



“A Fővárosi Közgyűlés ma végleg eldöntötte, hogy 60 milliárd forintos, euróban felvett hitelből újítja fel a 3-as metró harmincéves orosz szerelvényeit, a hitelt az állam biztosítja a Főváros számára, az árfolyamkockázatot Budapestnek kell állnia."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdrágult a 2017-es vizes-vb, de ne garasoskodjunk, amikor
  2015-05-27 19:54:58, szerda
 
  “Márciusban Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke még 24,5 milliárd forintról beszélt, de a Magyar Közlöny úgy fogalmaz, hogy “a kötelezettségvállalások összege a 2015-2017. években nem haladhatja meg a 49 milliárd forintot.""


— Megdrágult a 2017-es vizes-vb, de ne garasoskodjunk, amikor 4 milliárd nézőt fogja látni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kerényi: kicsit börtönbe kellene zárni az írókat
  2015-05-27 19:13:35, szerda
 
 
168 Óra Online írása






2015. május 27.
Kerényi: kicsit börtönbe kellene zárni az írókat

Másfél milliárd forintot költhetett Kerényi Imre a Nemzeti Könyvtárra, s nemrég újabb háromszázmilliót ítéltek oda a projektnek. Az Index a Magyar Nemzet cikkét idézi, mely szerint feleslegesen költik ezt a pénzt. Kerényi a Magyar Nemzetnek többek között azt mondta, hogy jó lenne egy kis diktatúra, hadd fordítgassanak az írók szépirodalmat a börtönben, mint Göncz Árpád.

,,A Nemzeti Könyvtárnak nincs létjogosultsága a könyvpiacon" - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke. Szerinte a kiadott könyveket az eddig ráköltött pénz harmadából is meg lehetett volna jelentetni, ráadásul sokkal igényesebb formában.

Azért is fölösleges kiadás - emlékeztet a Magyra Nemzet cikke -, mert a Nemzeti Könyvtár-sorozat kötetei amúgy is elérhetők voltak más kiadók gondozásában, így a projekt a piaci viszonyokba is beavatkozik azzal, hogy ingyen osztogat könyveket könyvtáraknak és egyéb költségvetési intézményeknek.

(Forrás: Index)


http://www.168ora.hu/arte/kerenyi-kicsit-bortonbe-kellene-zarni-irokat-136169.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki fog már véget vetni ennek az ámokfutónak?
  2015-05-27 19:07:15, szerda
 
 
2015. május 27., szerda 16:54 Napi.hu
Több stadion árát vették ki a jóléti ellátásokból
A kormány büszke arra, hogy növekszik a gazdaság, és folyamatosan hangsúlyozza, hogy nem engedi el a nehéz helyzetben lévők kezét. A Policy Agenda a 2016. évi költségvetést összevetette az elmúlt 8 évvel, hogy valójában nőtt vagy csökkent az állami gondoskodás.

A válság évében a központi költségvetés a GDP 15,9 százalékát költötte társadalombiztosítási és jóléti szolgáltatásokra. Egy évre rá, valamelyest még emelkedett is ezen támogatások aránya, mivel már 16,1 százalék jutott a családokra, nyugdíjasokra, munkanélküliekre, nehéz szociális helyzetben lévőkre. Az emelkedés egyik fő oka a válság hatására megnövekedett munkanélküliség volt.

2016-ban a mostani tervek szerint ez az arány 14, százalékra csökken. Ez 2008-hoz képest 1,6 százalékos csökkenés, amely 560 milliárd forintot jelent. Amennyiben a gazdasági válság kirobbanásakori értéket tartotta volna az ország, akkor 2010 óta összesen 1 900 milliárd forinttal többet költöttünk volna a közösből a társadalmi jólét biztosítására.

Hol történt a legnagyobb visszaesés?

Arányait tekintve a munkanélküliek ellátásán spórolt a legtöbbet az állam. 2008-ban még a GDP 0,4 százalékát költötte rájuk, most ez 0,1 százalékra csökkent. De ugyanígy jelentős forráskivonás volt a nyugellátásokból, ami 10 százalékról 8,6 százalékra csökkent.

A családi pótlék befagyasztásának is meg lett a hatása. Mivel évek óta nem emelkedett az összege, ezért a növekvő GDP miatt most már csak a megtermelt nemzeti össztermék 1,5 százalékát fizetjük erre 2016-ban, míg 2008-ban ez 2 százalék volt. Amennyiben tartaná az állam a korábbi szintet, akkor most a családi pótlék, a GYES, a GYED, GYET összegét 33 százalékkal meg lehetne emelni.

Ki a nyertes?

Érdemes azt is megnézni, hogy más területeken hogyan változott az összkép. Amíg a szociális területen csökkenés volt 1,6 százalékponttal, addig az állam működésének a költsége 6 százalékról 8,4 százalékra nőtt GDP arányosan. Ha minden évben arányaiban csak 6 százaléka került volna elköltésre az állami működési funkciókra, akkor 2010-2016-ig 2300 milliárd forinttal kevesebbet költött volna el az állam.

Érdekesség, hogy arányait tekintve a sport és szabadidős tevékenységek, valamint szolgáltatások területén volt a legnagyobb arányú növekedés. 2008-ban a nemzeti össztermék 0,07 százalékra ment el erre, míg 2016-ban hétszer annyi, 0,5 százalék.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_stadion_arat_vettek_ki_a_joleti_ellatasok bol.598314.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin keményen kifüstölte a nemkívánatos szervezeteket
  2015-05-27 18:39:50, szerda
 
 

Putyin keményen kifüstölte a nemkívánatos szervezeteket


/ 2015.05.24., vasárnap 14:32 / Hírforrás: MTI



Az orosz államfő jogvédők kifogásai ellenére aláírta a nemkívánatos külföldi és nemzetközi szervezetek betiltását szabályozó törvényt - közölte vasárnap az Eho Moszkvi orosz rádió.
Hirdetés

A jogszabályt a hét elején fogadta el az orosz parlament mindkét háza, és az elnöki jóváhagyás sem váratott magára sokáig. Az orosz sajtóban szombaton jelent meg a hír az aláírásról, és a törvény aznap megjelent a hivatalos közlönynek számító jogi információs portálon.

A jogszabály alapján azokat a nem kormányzati szervezeteket (NGO) nyilváníthatnák nemkívánatosnak, amelyek "veszélyeztetik Oroszország alkotmányos rendjének alapjait, védelmi képességeit és biztonságát". Az ilyen szervezetek működését betilthatják és közigazgatási, valamint büntetőjogi felelősségre vonhatják, vagyonukat befagyaszthatják. A döntést az orosz legfőbb ügyész, vagy helyettesei hozhatják meg a külügyminisztériummal egyeztetve.

A betiltott szervezetek tevékenységében való részvételt is büntetni fogják Oroszországban. A bíróságok szabálysértési eljárásban jelentős pénzbüntetést róhatnak ki a törvény alapján. Ha valaki "rendszeresen" megsérti a törvényt - egy évben két alkalomnál többször - akkor őt büntetőjogi felelősségre vonhatják. Ez akár ötszázezer rubeles pénzbüntetést, vagy 15 nap kötelező munkavégzést, illetve többéves szabadságvesztést is jelenthet.

A Roszbalt orosz hírügynökség emlékeztetett: Vlagyimir Putyin elnök annak ellenére írta alá a törvényt, hogy márciusban a tanácsadói szerepben működő emberi jogi tanács úgy értékelte, hogy a szabályozás megsérti az alkotmány több pontját.

Ella Pamfilova, az orosz parlament mellett működő emberi jogi biztos ugyancsak az elnöki jóváhagyást megelőzően, pénteken arra figyelmeztetett, hogy a törvény újabb csapást jelenthet az oroszországi nem kormányzati szervezetekre, tekintettel a 2013-ban hatályba lépett külföldi ügynöktörvényre, amely véleménye szerint ugyancsak kiigazításra szorul.

Az ombudsman az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva a külföldi és nemzetközi szervezetek minősítését, a "nemkívánatos" meghatározást is kifogásolta jogi szempontból.

A nem kormányzati szervezetek működését korlátozó, Oroszországban 2012 novemberében hatályba lépett szabályozás szerint ha az NGO-k külföldi támogatással működnek és politikai tevékenységet folytatnak, külföldi ügynökként kell nyilvántartásba vétetniük magukat.

Az oroszországi NGO-kat sújtó újabb törvényt Washingtonban is bírálták. A Roszbalt jelentése szerint Marie Harf amerikai külügyi szóvivőhelyettes kijelentette: az Egyesült Államok vezetése aggódik, hogy a jogszabály tovább korlátozza az orosz társadalom mozgásterét, és újabb példa arra, hogy az orosz kormányzat nyomást gyakorol a független sajtóra.

Washington szerint a nemkívánatos külföldi és nemzetközi szervezetekről szóló törvény "Oroszországnak a külvilágtól való elszigetelésére irányul".


http://valasz.hu/vilag/putyin-kemenyen-kifustolte-a-nemkivanatos-szervezeteket-11 2931
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis pokol vár a forintra
  2015-05-27 18:13:41, szerda
 
  2015. május 27., szerda 12:33 Napi.hu

Egy kis pokol vár a forintra


Egy kis pokoljárás vár a forintra, de utána jó lesz neki: akár 320 forintig is elmehet az euró árfolyama ugyanis, középtávon azonban erősödni fog magyar deviza - írja az amerikai befektetők körében népszerű SeekingAlpha.com egyik szerzője. Segíthet a gazdasági növekedés, a javuló hitelminősítői megítélés és az Európai Központi Bank (ECB).

Hosszabb távú, pozitív fordulatra számít a forint euróval szembeni árfolyamában a népszerű amerikai befektetési portál, a SeekingAlpha egyik szerzője. A mintegy 3 millió regisztrált felhasználóval rendelkező portál a hagyományos hasonló oldalakkal ellentétben általában nem a brókercégek és befektetési bankok elemzőinek véleményét közli, hanem jellemzően magán és intézményi elemzéseket, írásokat, így az oldalon megjelent prognózisokat, véleményeket ennek megfelelően és helyen érdemes néha kezelni.

A cikk szerzője már április közepén arra számított, hogy a tartós pozitív fordulat elérkezik a keresztárfolyamban, annak megerősítéséhez szerinte az akkor 300 forint alatt tartózkodó kurzus 290 alá süllyedésére lett volna szükség. Akkori álláspontja szerint több tényező is a forint erősödését indokolta volna. Az egyik ilyen, hogy márciusban már nagyon alacsony volt a defláció Magyarországon, sőt áprilisban a pénzromlás üteme ismét a pozitív tartományba lendült, eközben az eurózónában a deflációs folyamatok erősödésére lehet számítani.




Másrészt a magyar gazdaság növekedési üteme - bár az IMF előrejelzése szerint az idei GDP bővülés üteme 2,7 százalék lesz a tavalyi 3,6 százalék után - jóval az unió átlaga feletti. A pénzromlás üteme vélhetően az MNB célja alatti tartományban van, s ezért további kamatvágások következhetnek, de eközben az ECB is masszív kvantitatív lazítást hajt végre, s ennek euróra gyakorolt negatív hatásai erősebbek az MNB vágások forintgyengítő hatásánál - véli a szerző, aki kiemeli azt is, hogy a munkanélküliségi ráta a tavaly év végi 8,3 százalékról március végére 7,8 százalékosra csökkent.

Szerinte jó hatással lehet a forint árfolyamára, ha a hitelminősítők lépnek és javítanak a magyar besoroláson. Úgy véli, a görög válság okozta fertőzés vélhetően nagyobb negatív hatással lehet az euróra, mint a forintra. A forint elmúlt havi gyengülése szerinte az európai kötvénypiacon lezajlott eladási hullámnak tudható be, s úgy véli, a keresztárfolyam rövidtávon megnézheti akár a 320 eurós szintet is, ezután viszont hosszabb távú forinterősödésre lehet számítani.


http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/egy_kis_pokol_var_a_forintra.598286.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Himmler lánya még mindig segít a perbe fogott nemzetiszocial
  2015-05-27 18:09:13, szerda
 
  Himmler lánya még mindig segít a perbe fogott nemzetiszocialistákon


A hétvégén tartotta negyedéves ülését a Stille Hilfe,

amely évtizedek óta a zsidóság bosszúja elől menekülő egykori nemzetiszocialista funkcionáriusok védelmét segíti. A müncheni konferencia fényét Heinrich Himmler lánya, a 81 éves Gudrun Himmler jelenléte emelte. A Gestapo fejét lánya szinte mindenhová elkísérte: Gudrun még Dachauba is ellátogatott, arra a helyre, amely a német munkatáborok modelljéül szolgált.

Himmler öngyilkossága után Gudrun édesanyjával együtt a brit zónában maradt, majd négy évre börtönbe került; elmondása szerint ezek voltak élete legrosszabb évei. Szabadulása után Bielefeldben talált menedéket, ahol autodidakta módon varrást tanult, miközben egyre közelebb került a Stille Hilféhez.

Gudrun Himmler ma Münchenben, egy teljesen átlagos külvárosi házban éli mindennapjait. Az idős hölgyet alig lehet látni, csak a szomszédjainak adatik meg a lehetőség, hogy a világtól szinte teljesen elvonultan élő hírességet egyszer-egyszer megpillantsa. Gudrun 81 évesen mentális és fizikai értelemben is kifejezetten jó állapotnak örvend, sőt, az őt ismerő újságírók szerint az asszony kezében kivételes hatalom összpontosul. Gudrun egyáltalán nem tagadja, hogy a Stille Hilfe tagja: ,,Igaz, hogy segítek, de nem kívánok ennél többet mondani" - nyilatkozta az asszony.

Gudrun Himmler egyik legnagyobb érdeme az volt, hogy a háború után megszervezte a csehszlovákiai Theresienstadt koncentrációs táborban szolgálatot teljesítő Anton Malloth őr visszavonulását. Amikor egy cseh bíróság a férfi távollétében halálra ítélte Malloth-ot, Gudrun a Stille Hilfe összeköttetéseit felhasználva bérelt egy szobát egy München melletti földbirtokon - azon a területen, amely egykoron Rudolf Hess birtokát képezte.

Nem Malloth volt az egyetlen üldözött, akinek a társadalomba való integrálódását könnyítette meg a Stille Hilfe. Az 1946 óta működő szervezet istápoltjai között volt Klaus Barbie és Erich Priebke. A korai években ők segítették Adolf Eichmann és Josef Mengele kimenekítését is a távoli Dél-Amerikába. A csoport az egykori SS-tisztekből verbuválódott ODESSA-val működött együtt, a papírmunkát pedig Rómában Alois Hudal katolikus püspök végezte. Az egyik leghírhedtebb kedvezményezett Franz Stangl volt, akit nem kevesebb, mint kerek egymillió zsidó lemészárlásával vádoltak meg a hatóságok.

Korábban arra is fény derült, hogy a Stille Hilfe finanszírozza a Németországban élő holland háborús bűnös, 88 éves Klaas Faber védelmét, míg korábban a tárgyalása előtt egy héttel 89 éves korában elhunyt Samuel Kunz, a belzeci munkatábor egykori őrének jogi ügyét támogatták.


http://harcunk.info/index.php/fokusz/1221-himmler-lanya-meg-mindig-segit-a-perbe- fogott-nemzetiszocialistakon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU után a svájciakat is leraboltuk, elegük lett belőlünk
  2015-05-27 18:01:22, szerda
 
  Az EU után a svájciakat is leraboltuk, elegük lett belőlünk


2015. május 27., szerda, 13:01 Szerző: hvg.hu

Magyar virtus: egy pályázó az ingyenszoftverért 70 millió forintot számlázott, a projektet finanszírozó Svájc szerint máshol nem volt ilyen csalás, csak nálunk.

Az után, hogy Brüsszel számos magyarországi projektet kifogásolt a túlszámlázások miatt, most Svájc rágott be egy magyar húzásra. Egy észak-magyarországi turizmusfejlesztési projektnél egy ingyen is elérhető szoftverért 230 ezer frankot (mostani árfolyamon csaknem 70 millió forintot) számolt el a nyertes pályázó, írja a 444.hu.

A svájci pénzügyi felügyelet jelentése hozta fel ezt a gyanús esetet, a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Igazgatóság (DEZA) szerint a magyar hatóságok már vizsgálódnak az ügyben. A pénzt a projektet vezető konzorcium már kifizette, de a csalás miatt Svájc a számlákat egyelőre nem egyenlíti ki. A svájci pénzügyi felügyelet szerint Magyarországon kívül máshol csak kisebb szabálytalanságok voltak, ilyen nagy csalás nem.

Svájc gazdaság- és infrastruktúra-fejlesztésre, környezetvédelemre ad az EU kelet-európai tagjainak pénzt, 2017-ig durván 300 projektet támogatnak, 1,3 milliárd frank (390 milliárd forint) értékben.

http://hvg.hu/gazdasag/20150527_Az_EU_utan_a_svajciakat_is_leraboltuk_ele#utm_sou rce=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015_05_27&type -id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris a duplájába kerül a vizes vb
  2015-05-27 17:53:33, szerda
 
  Máris a duplájába kerül a vizes vb

2015. május 27., szerda, 13:27 Utolsó frissítés: 3 órája

Szerző: hvg.hu

A korábbi 24,5 milliárd forint helyett egy új kormányhatározat 49 milliárd forintot rendel a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztési feladatokhoz. A Fővárosi Közgyűlés a sporteseményhez kapcsolódó grandiózus tervekre bólintott rá szerdán: lenne például gyalogoshíd a Margitsziget és a pesti oldal között.

49 milliárdot különít el a kormány a 2017-es vizes vb rendezésére - derült ki a Magyar Közlöny kedden kiadott számából.

Az összeget a 2017-es vb-hez kapcsolódó létesítményfejlesztésre, közlekedésfejlesztésre, árvízvédelemre, közműfejlesztésre és egyéb kiegészítő feladatokra különítették el.

Korábbi hírek szerint a sportesemény tervezett összeköltsége 24,5 milliárd forint volt, tehát az jú kormányhatározat szerint éppen a duplájára nőtt az összeg.

Orbán Viktor miniszterelnök a világbajnokság rendezéséről szóló megállapodás aláírásakor azt mondta, ennél nagyobb sporteseményt még sem rendezett Magyarország.

Gyalogoshíd a Margitszigetre, újraálmodott rakpart

A Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt álló eseménnyel kapcsolatban szerdán a Fővárosi Közgyűlés hozott egyhangú döntéseket. Megszavazták, hogy a vizes vb-hez kapcsolódóan rendezik a pesti rakpart egy szakaszát a Kossuth Lajos tér és a Dagály fürdő között. A tervek szerint gyalogoshíd kötné össze a Margitszigetet és a pesti oldalt.

Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke és Orbán Viktor a megállapodás aláírása után

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A projekt keretében megtervezendő és megvalósítandó sétány és bicikliút biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a vizes világbajnokság fő helyszínét jelentő új "úszópalota" és a belváros között, déli végén a 2014-ben megújult Kossuth Lajos térhez, északi végén az állami beruházás keretében rendezendő partszakaszhoz csatlakozik - olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Mint írták, terveket kell készíteni a Dráva utcai felhajtónál a Margitszigetre vezető gyalogoshíd hídfőjének kialakítására.

A projektbe foglalt partszakasz hossza 3,2 kilométer. Az előkészítési feladatok becslések szerint 200 millió forintba kerülnek.


http://hvg.hu/sport/20150527_Maris_a_duplajaba_kerul_a_vizes_vb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szabad Nép-félóra
  2015-05-27 10:27:24, szerda
 
  Szabad Nép-félóra


Kedves elvtársak és elvtársnők, kartársak és kartársnők, pajtások és pajtásnők, valamint társutas, haladó értelmiség, én ma reggel szeretnék önkritikát gyakorolni. Az a helyzet ugyanis, hogy pár hete azt írtam: közelednek az ötvenes évek. Tévedtem, és be is vallom. Dehogy közelednek. Rohamoznak. Itt vannak a nyakunkon, már nem csak a kultúra frontján, de az élet minden területén 1952 kezd lenni, annak is inkább az első fele.


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: szeletommy | 2015. május 27.

Önkritikám jegyében szeretnék játékos sajtó- és honismereti vetélkedőt rendezni, kedves elvtársak, kartársak, pajtások és nőnemű formáik, valamint haladó, társutas értelmiség, melynek még nőnemű formája sincs, mert kihalásra van ítélve. Azt szeretném tőletek megkérdezni, a Szabad Nép melyik 1952-es számában szerepelnek egy helyen a következő címek?

,,Újranyílt Magyarország malajziai nagykövetsége"

,,Az év vége előtt irodát nyithat Tiranában a Magyar Nemzeti Kereskedőház"

,,Orosz-magyar lúdtenyésztő vegyesvállalat alakult"

,,Nukleáris együttműködés jött létre Magyarország és Kína között"

A helyes válasz, elvtársaim, hogy egyikben sem. Pedig kiváló, előremutató, a valódi proletár sajtó szellemét idéző címek, kifejezik dolgos népünk bizalmát, melyet Pártunkba, Kormányunkba valamint a fényes jövőbe vet, mesélnek gyümölcsöző kapcsolatainkról a fejlődő országokkal, ígéretes közreműködésünkről a nagy Szovjetunióval, bár most Oroszországot említ a cím, és hazánk munkás-paraszt-értelmiségi koalíciójának szolidaritásból elkövetett közös harcáról a gyarmati népekkel a világimperializmus és a nemzetközi karvalytőke ellen. De akkor sem 1952-esek.

Hanem múlt hetiek.

És mindegyik a magyar kormány hivatalos honlapjáról származik.

Elvtársak vagy nertársak, pajtások és fajtársak, kartársak és egyebek, valamint nőnemű formái ugyanezeknek a szavaknak, ennek fele sem tréfa. Ezek az ötvenes évek már nem közelednek, ezek itt vannak a nyakunkon. Fogunk mi még gyapotot termelni az Alföldön az élenjáró szovjet (orosz) kolhozok és az észak-koreai szakértők kutatási eredményeinek figyelembevételével. Vetünk mi még repülőgépről rizset, sőt, ha így megy tovább, tarhonyát is. Építünk krumpligyárat, ami majd ötszörösen túlteljesíti a tervet - bár ehhez legelőször is a tervgazdálkodást kell bevezetni, az államosítás a jelek szerint már megvolt. De vegyük rögtön az első hírt. Miért nyitjuk újra a maláj követséget?
Erre azért van szükség, hogy a magyar gazdaság számára a lehető legtöbbet ki lehessen hozni a malajziai gazdasági fellendülésből.

Értem. Tehát át akarjuk verni a malájokat, mert kissé butának tartjuk őket, és szeretnénk kihasználni, hogy ezzel szemben mi mennyire fortélyosak vagyunk. No, de mit szólnak ők ehhez?
Szijjártó Péter elmondta, elsősorban négy olyan területet vázoltak fel, amelyeken a magyar exportot növelni lehetne Malajziába és az ASEAN-országokba egy szabadkereskedelmi megállapodás révén: a prémium kategóriájú élelmiszerek, az innovatív környezeti-ipari technológiák, az egészségipari termékek kivitele, valamint az informatikai és szoftverfejlesztés.

Ejnye már, elvtikéim, ezek a malájok mégsem olyan bambák: nem akarnak mást venni tőlünk, csak csemegéket, napelemet, gyógyszert és szoftvert. Csupa olyasmit, amiben húsz évvel ezelőtt voltunk nagyok. Nem lesz ebből nagy biznisz, én mondom. Pedig ma vagy holnap nyitjuk újra a mongol követséget is, hasonló sanda szándékkal.

Menjünk tovább. Lássuk a következő hírt:
Szabó László tapasztalatai szerint az albánok nosztalgiával gondolnak a nyolcvanas és kilencvenes években a balkáni országba exportált magyar csirkehúsra, és szeretnék, hogy Magyarország újra beindítsa az Albániába irányuló húsexportot, illetve szeretnék elsajátítani az élelmiszer-feldolgozásra vonatkozó technológiát.

Az államtitkár megemlítette, Albánia igyekszik minél hamarabb az Európai Unió tagjává válni, s ehhez Tirana minden segítséget szívesen fogad. Emiatt a magyar kormány úgy döntött, a nyár vége előtt szakértő diplomatát delegál az országba, hogy segítse az EU-tagságra való albán felkészülést.

Szabó László megemlítette a Stipendium Hungaricum nevű programot is, amelynek keretében az emberi erőforrások minisztériuma és a külügyi tárca közösen felajánlott húsz ösztöndíjat albán diákoknak, akik graduális vagy posztgraduális képzés keretében tanulhatnak Magyarországon.

Hát, az albánok sem bolondok, hiába viccelődtünk rajtuk annyit - effektíve miről is van szó? Megengedik a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak, hogy irodát nyisson Tiranában - nyilván majd bérelni kell, jó pénzért - cserébe lehet szó arról, hogy szállítsunk nekik némi csirkét, és elvárják, miszerint támogassuk az uniós tagságukat (amiben igazuk is van). Az üzlet kamata, hogy kapnak húsz ösztöndíjas helyet magyar egyetemeken, ami nem sok, de Albániának elég - és húsz diákkal kevesebb fog lázadozni az utcán. (Bár, ha elég jó fejek, csatlakozhatnak évfolyamtársaikhoz).

A többi hír is hasonló volumenű üzletekről számol be, szóval, ha igaz, hogy a magyar külpolitika irányvonalat váltott, és tavalytól fő célja a honi gazdasági érdekek érvényesítése a széles nagyvilágban, akkor ahhoz csak az érdekek adottak és a nagyvilág, az érvényesítést rossz emberekre bízták. Ezek még annak a meleg víznek az árát sem keresik meg nekünk, amit minden reggel elborotválkoznak. Mondjuk, sokkal többet nem is vártam tőlük, de mindegy, felejtsük el, hogy a külgazdaság sikerágazat lehet. Lehetne, de nem így. Esetleg, ha termelnénk valami eladhatót, búgócsigát, kocsikenőcsöt, miegyebet, és azzal házalnánk, először kicsiben, aztán nagyban. No, de nem is termelünk semmit.

Illetve, egyvalamit mégis termelünk, méghozzá világszerte élen járunk benne.

Sikerpropagandát.

Rákosinak voltak ilyen diadalmas címei, beszámolói - ezt a haladó hagyományt sikeresen felújítottuk. Igen, ennek valóban vannak tradíciói a magyar sajtóban, sikerpropagandában mindig élen jártunk. Külön érdem, hogy ezeket a kiváló termelési riportokat és diadaljelentéseket már nem kell a szerkesztőségekben külön megírni, nyomdakészen szállítja őket a kormány honlapja és az MTI.

Hogy ott ki fogalmazhatja őket, nem tudom, de bármennyit is kap érte, nincs megfizetve. Ez megfizethetetlen.

Elvtársak, kezd véget érni a Szabad Nép-félóra, befejezem önkritikámat, vár minket a munka frontja, arccal a vasút felé, a széncsata a szövetkezeti földeken, és megannyi más terület, ahol dacosan megharcolhatunk a gaz imperialistákkal, akik szemet vetettek a magyar nemesacél- és kuglibáb-termelésre.

Szorgos népünk győzni fog, kérem.

Vagy nem fog, az is egy megoldás.

Egyelőre ez utóbbi valószínűbb.

Sok szeretettel, kenyérrel, sóval és hármas csókkal üdvözöljük a huzamosabb időre hazánkba látogató ötvenes éveket és egyúttal átnyújtjuk neki öröklakása kulcsait is.

Szele Tamás

http://gepnarancs.hu/2015/05/szabad-nep-felora/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.