Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Ne gyere haza, nincs már itt semmi
  2015-05-04 20:04:14, hétfő
 
 

3 május 2015
Swan Edgar

Ne gyere haza, nincs már itt semmi
Valahol az út felénél. Mögöttünk a múltunk, előttünk nincs jövő, de hol a jelen?


"Gyere haza!" Olvasom a kormányzai portált, a cikkeket, kommenteket. Gyere haza, mert ötven fiatalt visszavár a kormány. Gyere haza, mert itt van barack, van Balaton, túróból van a Rudi. Mert a haza nem eladó, abból csak egy van és csak itt vagy itthon.

Én itthon vagyok. Itthon voltam mindig, de lassan már csak itt lakom. Kalandvágyból.

Azt igértem magamnak, hogy jó lesz itt. Azt igértük magunknak. Egymásnak. A gyermekeinknek.

Elbuktunk. Itt állunk kővé dermedve a semmiben. A szétszabdalt földön, amit az otthonunknak hittünk. Hiszünk. Fiatal felnőttként rendszert váltottunk, rácsodálkoztunk arra, hogy nem kell útlevél. Lassítottunk a határon és nehezen hittük el: senki nem állít meg.

Szabadok lehettünk végre. De nem tudtunk mit kezdeni a szabadsággal, mert biztonságra vágytunk. Vezér kellett, aki mutatja az utat. Negyed százada, ahogy előtte is, nem rólunk szól az életünk. Nem rólunk szól az ország. Pártokról szól, politikusokról, politikáról. Hol így, hol úgy nevezett másokról.

A fontos dolgok elporladtak körülöttünk, értéktelen gagyi, csillogó giccs, olcsó mű-szabadság nyomult az érték helyére. Egy nap alatt változtathatnánk. Egy nap alatt elzavarhatnánk azokat, akik elveszik tőlünk a levegőt. De nem mozdulunk. 25 éve állunk mozdulatlanul. Mit is tehetnénk? Forduljunk szembe a szüleinkkel, akik a békemenetben masíroznak? Hová indulhatnánk? Itt a lakás, amit még törleszteni kell. Nem volt időnk. Soha nem volt. Fel kellett nevelnünk a gyermekeinket és most azt mondja nekünk ez az ország: nem kellünk. Mit akarunk, túl a negyvenen?

Mit remélünk? Annyi a fiatal munkakereső, aki gyakorlat nélkül nem kell senkinek. Miért kellene egy középkorú?

Látjuk, amit a szüleink nem akarnak látni. A rablást, a pusztítást, a demagóg szólamokat, hazugságokat, üres igéreteket. Látjuk azt, amire a gyermekeink már nem kiváncsiak. Csomagolnak, mennek.

"Gyere haza!" harsog a kormánypropaganda. "Itthon is jó. Találsz munkát, jövőt. Máshol csak szolga leszel. Idegen. Máshol csak mosogatni, takarítani vagy jó. Bezzeg itthon!"

Bezzeg itthon takarítani sem. Mosogatni sem.

Nem kellenek a fiatalok, nem kellenek a középkorúak. Itt csak az van otthon, akit fanatizálni lehet, aki oda teszi az ikszet, ahová kell.

Sokan adják fel, mert élni kell. Család kell. Jövő kell. Biztonság. Iskola a gyereknek. Fedél a családnak. Csomagolnak, mennek. Viszik a fiatalságukat, az erejüket, a bátorságukat, a hitüket. Viszik a meg sem fogant unokáinkat. Viszik a jövőnket.

"Gyere haza!" Ha lenne hová. Ha lenne miért.

Mi pedig elgondolkodhatunk azon, hogy átvesszük-e a szüleink helyét a békemenetben, vagy ahogy éppen majd hívják a vakhit menetét. Masírozunk-e mi is vezényszóra, vagy helyet csinálunk végre magunknak, a szeretteinknek, a jövőnknek.

Ha nem tesszük, kiürül az ország. Morálisan. Egyszer majd változik minden, hiszen egyetlen rendszer sem tart örökké. Az, amelyik saját népét pusztítja, olyan, mint a rákos daganat. Felzabál mindent, majd megöli a gazdatestet, de vele pusztul maga is.

"Gyere haza!" - harsogja a politika.

Ne gyere haza - suttogjuk - Nincs már itt semmi.

http://hu.blastingnews.com/europa/2015/05/ne-gyere-haza-nincs-mar-itt-semmi-00376 291.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorshír: Tüntetések Tel-avivban – az izraeli rendőrsé
  2015-05-04 20:00:37, hétfő
 
  Gyorshír: Tüntetések Tel-avivban - az izraeli rendőrség lövi az etiópokat

A Jichák Rabin téren oszlatásba kezdett az izraeli rendőrség, amely jelen pillanatban is zajlik. Ahogy korábban hírül adtuk az etióp zsidók tüntetéseket szerveztek a szélsőséges zsidó rasszizmus ellen. A kivezényelt rendvédelmi osztagok olyannyira felpaprikázták az etiópok elkeseredését, hogy erőszakba torkollott a demonstráció. Hang és sokkoló gránátok bevetésével igyekeztek megfékezni a tömeget, de helyi idő szerint este 9 órakor lovasrendőröket vezényeltek az etióp tüntetőknek. Rengeteg súlyos sérült fekszik a földön, a mentőket nem engedik a helyszínre. A tüntetők megbénították az autóutakat és megpróbáltak behatolni a városházára, közben “Izrael rendőrállam!", “Izrael terrorállam!" szlogeneket skandálnak. Az etióp zászló lobog a demonstrálók kezében, akik nem tűrik tovább a zsidó bánásmódot, az emberhez nem méltó életet.

etioptuntizr150503_03
Az etiópok nem kérnek az izraeli rasszizmusból

Hatalmas füst terjeng Tel-aviv belvárosában, a feldühödött etiópok barikádokat emelnek. Több rendőr is megsérült, állítólag az egyik televíziós csatorna riporterét lelőtték. Az óriási zűrzavarban a tömeg falburkolatokat tör le és utcaköveket szed fel, hogy védekezzen a rendőrök brutális támadása ellen. A kilövöldözött könnygáz gránátoktól és füsttől semmit nem lehet látni. Helyi hírforrások szerint halálos áldozatok is vannak.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rVbn-Q26J0Y

Dunai István - Nemzetiarcvonal.net

http://nemzetiarcvonal.net/2015/05/03/gyorshir-tuntetesek-tel-avivban-az-izraeli- rendorseg-lovi-az-etiopokat/




büdös a zsidónak a nigger zsidó?mondjuk az is minek tetézi magán a bajt?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre jobban teljesítünk, de valahogy mégis minden folyamato
  2015-05-04 18:47:20, hétfő
 
  Homokba dugott fej kellene a címerünkre


Egyre jobban teljesítünk, de valahogy mégis minden folyamatosan romlik.


Apu csomagol. Rakosgatja a kombiba a tiszta ruhát, dobozokat, miegyebet. Két kicsi gyerek - talán három és öt év körüliek - a sarkában. Nem maradnak le, árnyékként követik. Ameddig még itt van, ameddig meg tudják fogni az inge ujját, át tudják ölelni. Mert apu megy "németbe" dolgozni és hetekig távol lesz. De apunak mennie kell, mert pénzt kell keresni, hogy a bank ne vigye el a házat, hogy a kicsiknek legyen cipő, ruha, étel, gyógyszer. Anyu keresete talán elég a rezsire. Ha van munkája egyáltalán.

Más családban anyu csomagol. Vagy anyu is, apu is, a nagyi pedig neveli a kicsiket. Van, aki nem "németbe" megy, hanem "osztrákba". Vagy "angolba". Olyan is van, hogy a gyerek megy, apu-anyu marad. Mert közben változtak a dolgok, a gyerek felnőtt, apu megöregedett.

Ők a statisztikák sztárjai, a foglalkoztatási adatok bearanyozói. Mert akár naponta járnak át dolgozni más országba (a határ mellett élők), akár havonta jönnek haza látogatóba, az itthoni foglalkoztatási adatokat teszik széppé és dicsekvésre okot adóvá. Hiszen dolgoznak. Hurrá!

Aztán múlik az idő. Apu-anyu vagy belefárad, beleroppan az ingázásba és feladja, vagy fogja a családot és viszi őket is. Más esetben felőrli a házasságot/kapcsolatot a sok távollét.

Apu-anyu nem azért mennek olyan messzire a megélhetésért, mert egyébként ostobák hozzá, hogy a környezetükben megtalálják a jó lehetőségeket. Azért mennek, mert kénytelenek menni.

A fiatalok (diplomásoktól a szakmunkásokig) talán könnyebben települnek ki, hiszen még nem köti őket ide a család, a házra felvett hitel, a gyerek. Sokszázezren vannak ők is. Nagyon nagy veszteség az országnak. Az ingázókról nem találtam becsült adatot sem. Az ő számuk sem kevés, ebben biztos vagyok. A közmunkások, ingázók és kitelepültek tábora mennyi lehet összesen? Másfél - két millió között valahol. Azért ezt a három csoportot vontam össze, mert bár megjelennek a magyar statisztikákban, mint munkavállalók, de a közterheket a külföldön dolgozók nem itt fizetik, a közmunkások bére pedig emberi életre, de még az éhenhalásra is kevés. Ilyen alapon persze a minimálbéreseket is ide vehetném, de most nem teszem. Lehet fényezni a statisztikai adatokat, minden kormány ezt szokta tenni. De attól a helyzet nem lesz jobb, ha óriásplakátokon sujkolják, mennyire nagyon jó nekünk. Nem jó.

Mégis, hovatovább hazafiúi kötelesség hazudni. Nagy sumákolók vagyunk mi, évszázadok, ha nem évezredek óta. A homokba dugott fej kellene a címerünkre, az jellemző ránk. Mindegy, hogy a valós munkaerőpiaci helyzetről, a korrupcióról, az emberi/szakmai alkalmatlanságról, a politikai bábjátékról, az Uniós források baráti zsebbe csatornázásáról, a közpénzek ellopásáról, vagy az átlagpolgár értelmi szintjéről van szó. Hazudunk, mint a huzat. Egymásnak, önmagunknak, mindenkinek.

Egyre jobban teljesítünk, de valahogy mégis minden folyamatosan romlik. Hatalmas léptekkel trappolunk vissza az időben, valami rablólovagos-feudális-félrabszolga-horthymagyarország vízióban látjuk a nem tudom micsodát. A fiataljaink elmennek, de a középkorúak is. Ugyanis senki sem veszi azt jónéven, ha 40-50 éves korára leírják. Igaz, azt sem veszi senki jónéven, ha 20-30, vagy 60-70 éves korában írják le. Az kevés ok az örömre, ha a pártok vezetői jól megélnek a nekik juttatott közpénzekből, a tűzhöz közel lévőknek jut a húsosfazékból. Mindenki más is élni akar. Lehetőleg emberhez méltó életet.

Ha valaki meg tudja állni a helyét egy külföldi munkahelyen, meg tudná állni itthon is. Aki képes vállalkozást indítani/működtetni külföldön, az itthon is képes lenne. De ehhez megfelelően stabil gazdasági-jogi környezet kellene. Fejlődő ipar kellene. Az adminisztráció, a bürokrácia csökkentése kellene. Hitelhez jutás kellene. Nem pedig egy pökhendi elit által a végletekig kizsákmányolt, rokoni-baráti alapon működtetett, szétlopott, kedvetlen és reményvesztett ország kellene.

Szerintem.

http://hu.blastingnews.com/europa/2015/05/homokba-dugott-fej-kellene-a-cimerunkre -00377683.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MERJ mARNI MAGYAR!
  2015-05-04 18:44:29, hétfő
 
  MERJ MARNI MAGYAR!

Posted on 2015/05/04 Szerző: Admin



Egyre többször látom, hogy ellenállók csodálkoznak, ha eljárás indul ellenük. Mit gondoltak, amikor szembementek a hatalommal?
Talán azt, hogy maguktól félreállnak a bűnözők? Ilyeneket fognak mondani, hogy: ,,Bocsánat, nem vettük észre, hogy megöltünk néhány ezer embert."; ,,Jó, hogy szóltak, hogy éhínségbe sodortunk milliókat."; ,,Ne mondják már, hogy lábbal tiportuk a demokratikus alapelveket!"; ,,Valóban mi lettünk volna? Jó, hogy szóltak, köszönjük."; ,,Akkor most melyik börtönbe vonulhatunk? A vagyont, azt természetesen mindet önként visszaadjuk. Itt vannak a titkos bankszámláink..."
Nem, kedves forradalmárok! Ez nem így megy. Ezt csak azoknak a hamis álma, akik gyávák ahhoz, hogy igazi áldozatot vállaljanak.
Petőfi kicsit keményebben fogalmazott:
,,Sehonnai bitang ember,
Ki most, ha kell, halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete."
Néha még olyanokat is hallok írásban nagyon aktív emberektől, hogy ,,de nekem dolgoznom kell..."
Most nem is róluk akarok írni, inkább azokról, akik végre mozdulnak, végre odaállnak az oroszlán bajszát cibálni, de amikor az elsőt karmolja, (vagy csak úgy tesz) akkor azonnal abbahagyják.

Egyre gyakrabban találkozom azzal, hogy az oroszlán bajszát rángatók felháborodnak azon, ha az oroszlán megkarmolja őket. Azt hitték, ha már fogatlan, akkor semmi bajuk nem lehet. De lehet.
A hatalom - bár roskadozik - de azért a saját érdekében korábban meghozott szabályai révén még bőven tud ártani. Éppen ezért vannak sokan, akik inkább meg sem próbálnak cselekedni, mert vannak annyira okosak, hogy tudják, hogy bajuk lehet, és vannak annyira gyávák, hogy ne akarják, hogy bajuk legyen.
És ugyanezek az okosak és gyávák próbálnak másokat is lebeszélni arról, hogy cselekedjenek. Leginkább nem szeretnék, hogy mások bátrabbnak tűnjenek, mert ezzel kiderülne, hogy ők csak messziről, esetleg a ketrecből kiabálnak.

Ezeket mondják:
,,Nézd, akik megpróbálták, azok mind pórul jártak."
,,Ne menj velük, mind odavesztek"
,,Gyere inkább közénk, legyünk nagyon sokan, és akkor majd megbeszéljük, hogy ki menjen elöl a parancsunkra..."

Csakhogy ez soha nem fog eljönni. Ha mindig arra várunk, hogy sokan legyünk, és megvárjuk, hogy valaki parancsot osztogasson a fotelből, addigra magához tér a hatalom, és már foga is lesz az oroszlánnak.

Az ellenállás arról szól, hogy a hatalom szabályain túllépünk.

karm


Esetleg ügyesen pont ezeket a szabályokat használjuk a hatalom ellen. Elöl menve, példát mutatva felkészültségből, bátorságból azokat hívjuk, akik vállalják a karmolást.

karm


A valódi ellenállás a szabályok átlépésével kezdődik. Ha pedig ezeket a szabályokat átlépjük, akkor bizony előfordulhat, hogy egyszer csak arról kapunk értesítést, hogy eljárás alá vont személyként vagy gyanúsítottként hívnak beszélgetésre.

karm
És akkor mi van? Légy erre büszke!
Mert a hangoskodókkal szemben indult eljárások száma és gyakorisága mutatja meg, hogy mennyire erős az ellenállás, és mennyire kemények az ellenállók.
(hirarena-Póka László)
Bal-Rad komm: Hm! Karmolni? MARNI KELL! Nem fogatlan oroszlán, hanem SEBZETT VAD MÓDJÁRA!
Persze tudjuk: nem igazán erős MOST MÉG, és MÉG CSAK KÖLYÖKNYI ez a vad! De már növögetnek a fogai, már élesednek karmai!
ÉS HÁT TUDJUK: TEHER ALATT NŐ A PÁLMA!
Csütörtökön, május 8-án, egész napos “MARÁSPRÓBA" lesz Pesten.
“SZÁMOLJ EL A KIFOSZTÓIDDAL"-címmel! A pesti belvárosban. V. kerület, Széchenyi tér 2. előtt!
NE FÉLJ MAGYAR! MUTASD MEG A HATALOMNAK: ELÉG VOLT A KIFOSZTÁSODBÓL!
Mi bántódásod eshet?
Kapsz egyet a hátadra? Bilincsbe vernek? Előállítanak? Megbírságolnak?
HA NEM MARSZ!-TÉGED TÉPNEK SZÉT MAGYAR! MERJ MARNI MAGYAR!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/04/merj-marni-magyar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen magas órabéreket fizetnek az uniós országok - nagyon l
  2015-05-04 18:39:13, hétfő
 
  Ilyen magas órabéreket fizetnek az uniós országok - nagyon lent vagyunk

2015. május 04., 17:20
Privátbankár, MTI


A német statisztikai hivatal legfrissebb adatai alapján a dánok fizetik a legmagasabb órabért a magánszektorban. Magyarország a sereghajtók közt van.

A német magánszektorban a munkaadók tavaly átlagosan 31,80 eurót fizettek ki minden egyes munkaóra után, 1,6 százalékkal többet az előző évinél. Ezzel Németország a nyolcadik legdrágább ország volt az Európai Unióban a munkaerőköltséget illetőn. Ugyanakkor a szomszédos Franciaországban több mint 10 százalékkal többe, 35,20 euróba került a munkaadóknak minden egyes munkaóra - derül ki a Destatis felméréséből.

A lista élén Dánia áll 42 euróval, miközben az EU-átlag 24,40, az euróövezet pedig 29,20 euró volt. A 28 uniós tagállam közül Bulgária a sereghajtó 3,80 euróval. Magyarország a 24. helyre került: az egy órára jutó munkaerőköltség tavaly 3,5 százalékkal 7,80 euróra emelkedett.

Ezek a legdrágább országok

Az élcsoportban, a munkaerőköltséget tekintve a legdrágább országok listáján Dániát Belgium (41,10 euró), Svédország (40,20 euró), Luxemburg (35,70 euró), Franciaország, Hollandia (33,50 euró), Finnország (32,90 euró), Németország és Ausztria (31,70 euró) követi.

Alul maradtunk

A 30 és 10 euró közötti sávba 11 ország került: Írország (28,40 euró), Olaszország (27,40 euró), Nagy-Britannia (22,20 euró), Spanyolország (21,00 euró), Ciprus (15,70 euró), Szlovénia (15,50 euró), Görögország (14,40 euró), Portugália (12,60 euró), Málta (11,80 euró), Észtország (10,20 euró) és Szlovákia (10,00 euró).

Az alsó harmad élén Csehország áll 9,60 euróval, majd Horvátország (9,30 euró), Lengyelország (8,20 euró), Magyarország, Lettország (7,00 euró), Litvánia (6,60 euró) Románia (4,80 euró) és Bulgária következik.

Egy órára jutó munkaerőköltség az uniós magánszektorban, 2014 (euró) | Create infographics
Értékeld a cikket

http://privatbankar.hu/karrier/ilyen-magas-orabereket-fizetnek-az-unios-orszagok- nagyon-lent-vagyunk-280823
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megmakacsolta magát a kormány, a Balatonon sincs vásárlás va
  2015-05-04 18:30:54, hétfő
 
 
Megmakacsolta magát a kormány, a Balatonon sincs vásárlás vasárnap

politika
ma 14:17


Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium kereskedelempolitikai államtitkára - merthogy ilyen szocialistatervgazdaságosan modernül elnevezett államtitkársága is van ám a minisztériumnak - a Kossuth Rádió reggeli műsorában osztotta meg tapasztalatait a vasárnapi zárvatartásról. Az online pénztárgépek adataira hivatkozva tájékoztatott arról a legkevésbé sem döbbenetes tényről, hogy a vasárnap is nyitva tartó boltok vasárnapi forgalma, idézem,

“jelentősen megnőtt".

Az államtitkár ezután lendületes érveléssel leverte a balatoni kereskedők kérését is, hogy ugyan hagy legyenek már nyitva vasárnap is, kiszolgálván a várható tömegeket:

Szatmáry szerint a tapasztalatok, és itt hangsúlyoznám, hogy szűk másfél, turistamentes hónap tapasztalatairól beszélünk, szóval

a tapasztalatok

azt mutatják, hogy a Balaton és a Velencei tó környékén nyitva tartó boltok

képesek kielégíteni az igényeket.

Amiből a napnál is világosabban következik, hogy nyilván a nyári tömegeket is ki tudják majd szolgálni, ha a holtszezonban ilyen jól megállják a helyüket. (Via Hirado.hu)

http://444.hu/2015/05/04/megmakacsolta-magat-a-kormany-a-balatonon-sincs-vasarlas -vasarnap/

*******************

Keszthelyre kell menni a vitorláskikötőbe és ott megvenni minden hozzávalót.
Ez az egész nyitvatartási szabályozás lényege.
Olcsón, minőségi fidesz-CBA árut vásárolni mindenek előtt.
Az, hogy éppen Tiborzé a kikötő, az csak véletlen egybeesés.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegedi Csanád: Budapesten jó zsidónak lenni
  2015-05-04 18:16:26, hétfő
 
  Szegedi Csanád: Budapesten jó zsidónak lenni

2015. május 04. 11:56
Hunhír.info

Rendkívüli osztályfőnöki órákat tartott Szegedi Csanád a saját életéről, megtéréséről, zsidóvá válásáról és az antiszemitizmusról, manapság pedig Budapesten ingatlanokkal bizniszel. A BBC érdeklődését keltette fel az egykori politikus.d (A képen Szegedi Csanád még a jobbikos időkből.)

A BBC tudósítója Budapesten megkérdezte Szegedi Csanádtól, mi a véleménye a Jobbik elnökének, Vona Gábornak az új, az eddigiekhez képest visszafogottabb politikai stílusáról és hogy el tudja-e képzelni, hogy valaha is visszatérne a pártba, felvállaltan zsidóként, ha ez a tendencia folytatódik. Válaszában elmondta, hogy soha nem tér vissza a politikába.

Szegedi kitért arra is, hogy Budapesten jó zsidónak lenni, tele van kóser éttermekkel, zsinagógákkal és zsidó üzletekkel, gyakorolhatják kultúrájukat és hitüket. Ha az ember kipát hord, akkor ugyan nézhetnek rá egyesek furcsán, de fizikailag nincsenek veszélyeztetve, mint például Franciaországban, vagy Belgiumban - tette hozzá Szegedi.

"A magyar nacionalizmus paradoxona az, hogy büszkék vagyunk saját eredményeinkre, de a másikét nem vesszük észre. Félünk attól, hogy az ő kultúrájuk ugyanolyan értékes lehet, mint a sajátunk" - foglalta össze az egykori politikus.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83893
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Az akadémián már mindent megtanítottak" - interjú Orbán Gás
  2015-05-04 18:11:36, hétfő
 
 
"Az akadémián már mindent megtanítottak" - interjú Orbán Gáspárral


2015. május 4., hétfő | Szerző: Hírcsárda

A Napi Gazdaság interjút készített az újfent médiahoaxban is utazó Orbán Gáspárról, de végül nem jelent meg az írás. Mi azonban megszereztük.


Sikerült az orránál fogva vezetnie a Gyurcsány kottájából játszó, Goodfriend-ista baloldali sajtót. Honnan jött az ötlet?
Egy jól sikerült francia borkóstolás előzte meg ezt a kis viccelődést. Barátaimmal épp egy neves sató tételeit ízlelgettük, és a szivarszobában kitaláltam, hogy oda kéne csapni a balliberális sajtónak, már amennyiben lehet egyáltalán sajtónak nevezni ezeket a termékeket. Eleve, aki ismer, az tudhatná, hogy sosem laknék egyszobás albérletben, Heidelbergtől pedig a hideg is kiráz. Akkor már inkább Svájc, ott Rasival (Orbán Ráhel - a szerk.) is átélhetnénk közös élményeket jótékonykodás után.

Úgy tudjuk több felsőoktatási intézmény is jelezte, hogy a jól sikerült tréfa miatt ösztöndíjat adnának önnek. Választott már?
Ezeken a híreken nagyon jót nevettem. Mert mit kellene még tanulnom? A Puskás Akadémián mindent megtanítottak már nekem, amire szükségem lehet: egyszerűen kell játszani, oda kell tenni magunkat, a többi pedig majd jön magától. Már persze, ha van az embernek rendes pénzügyi háttere, mert anélkül aztán lehet tanulni meg feszülni, de mire, ugye. Ilyen szempontból a testvéreinkkel a lehető legjobb helyen vagyunk - olyan környezetet építettünk magunknak, ahol bátran vállalhatunk kockázatot, mert összeszedtünk annyi pénzt, hogy meglegyen a biztonság.

Tavaly visszavonult a labdarúgástól, pedig több volt NB1-es játékos szerint is ön, idézem "nagyon tehetséges". Nem fontolgatja az újrakezdést?
Apa ötlete volt, hogy legyek focista, és igazából a lehető legtöbbet abból is kihoztam. 5 perc játék egy győztes NB1-es meccsen - szerintem ez az eredmény magáért beszél. Most inkább valami olyat keresek, ami több kihívást nyújt, ahol nem elég átlagosnak lennem ahhoz, hogy sikeres legyek. Vadászat, borászat, esetleg dohányipar - ezek mind olyan területek, ahol keményen meg kell dolgozni a sikerért pláne akkor, ha az ember neve semmire sem garancia.

A közösségi médiában sem osztja már meg a gondolatait. A fióknak tartogatja őket?
Az igazság az, hogy túlléptem ezen. Egy-egy mély igazság, tanács, vagy megfigyelés sokkal jobban eléri a célját, ha csak a barátaim tudnak róla. Mostanában egyébként is egyre többen kérik ki a véleményemet üzletemberektől kezdve sportolókon át újságírókig. De ez egy ilyen helyzet - ha már felkapaszkodtam a csúcsra, megpróbálom élvezni a kilátást.

http://hircsarda.blog.hu/2015/05/04/az_akademian_mar_mindent_megtanitottak_interj u_orban_gasparral
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Váratlan helyről kapott pofont Magyarország
  2015-05-04 18:09:32, hétfő
 
 
2015. május 4., hétfő 12:06 Napi.hu

Váratlan helyről kapott pofont Magyarország


Magyarország legfontosabb hitelezője, a Franklin Templeton jelentősen csökkentette a magyar kötvénypiaci kitettségét az elmúlt egy évben - írta a portfolio.hu.

Forintban kifejezve 432 milliárdos csökkenésről van szó, ami valamivel kisebb, mint a magyar államadósság két százaléka. Jelentős összeg, de nem akkora, hogy ez veszélyeztesse - az amúgy jelentős kihívást jelentő - adósságrefinanszírozásunkat - véli a portál.

A számok egyértelműek: a Templeton alapjainak a magyar kitettsége észrevehetően jobban csökkent, mint azok teljes mérete. Ráadásul nyitott kérdés még, hogy az óriási ukrán veszteségeit követően ez a folyamat nem gyorsul-e a következő időszakban.

Egy év alatt 1595 millió dollárral (432 milliárd forint) csökkent a magyar kitettség az azzal rendelkező hat befektetési alapban. Ez a visszaesés márpedig nagyobb annál, mint amivel eleve süllyedtek a Templeton ezen alapjai, a magyar kitettség teljes aránya ugyanis 7,2-ről 6,8 százalékra esett.

Egy kivétel volt, ahol nem csökkent egy Templeton-alap magyar kitettsége, ez pedig az amerikai székhelyű Strategic Income Fund. Ez ugyanakkor az az alap, ahol a legkisebb a magyar állampapírok mennyisége. A legtöbb magyar állampapírt tartalmazó Global Bond Fund esetében már szintén a kitettsége 0,4 százalékponttal csökkent, ez 130 milliárd forintos mínuszt jelent.

A portál szerint a Templeton helyére könnyen érkezhet új szereplő, ha kell. Ráadásul, ha ki is alakulna némi stressz a piacon, az elmúlt időszaki jelentős hozamsüllyedéséből bőven lehet visszaadni anélkül, hogy bármi baj történjen. Ráadásul az ÁKK is jól halad azzal, hogy a belföldi tulajdonosok arányát növelje.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/varatlan_helyrol_kapott_pofont_magyarorszag.59 7262.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Gáspár az évszázad médiahekkjét követte el
  2015-05-04 17:58:56, hétfő
 
  Rászóltak Gazsikára, hogy nem jó reklám az Erasmusnak, ha kiderül, hogy csak miniszterelnöki kölkekre szórják a pénzt.



Orbán Gáspár az évszázad médiahekkjét követte el

2015. május 04., hétfő, 07:22

Szerző: hvg.hu

Orbán Viktor fia előbb kiírta a Facebookra, hogy Erasmus-ösztöndíjjal Heidelbergbe megy, aztán kiírta, hogy nem igaz, csak trollkodott.

Kifinomult médiahekket eresztett el a múlt héten Orbán Viktor fia, Gáspár: először csütörtökön kiírta a Facebook-oldalára, hogy 2016-tól Erasmus-ösztöndíjasként Heidelbergben tanul majd, és a posztja alatti kommentekben azt is leírta ismerőseinek, hogy egyszobás albérletben lakik majd.

A sajtó teljesen tévesen azt képzelte, hogy Orbán Gáspár komolyan beszélt, és beszámolt az ösztöndíjról. Aztán Orbán fia vasárnap már azt írta ki a Facebookra, hogy az egészből egy szó sem igaz, csak trollkodott, majd elkezdett a sajtón élcelődni, hogy lyukra futottak. "Uraim, nincs Erasmus, nincs Heidelberg. Csak fiatalság, bolondság, ahogy ez az egyetemistáknál szokás" - írja az oldalán. Arról egyelőre nincs információnk, hogy ezt például el kell-e hinnünk Orbán Gáspárnak.

Apjával a foci-vb döntőjén

http://hvg.hu/velemeny/20150504_Orban_Gaspar_az_evszazad_mediahekkjet_kov?s=hk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.