Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
700 ezres fizetést ajánlanak
  2015-05-06 20:29:07, szerda
 
 

2015. május 6.
700 ezres fizetést ajánlanak

Budapesten május 9-én európai munkahelyekre toboroz egészségügyi dolgozókat egy nemzetközi ügynökség. Rezidenseknek és ápolóknak 2200, szakorvosoknak 4000 eurótól induló fizetést kínálnak.

A Careers in White International tizenkettedszerre tart egészségügyi állásbörzét Európában, nyolc országban, ahova a legnagyobb toborzókat hozza, március elejétől május végéig. A magyarországi rendezvényt május 9-én, Budapesten tartják, amelyen az iparág legnagyobb toborzói mellett új munkáltatók is jelen lesznek: rezidenseket, szakorvosokat, ápolókat, fogorvosokat, gyógytornászokat, hallgatókat, gyógyszerészeket, kutatókat és szülésznőket keresnek - írja a Napi.hu.

A korábbi években a jelentkezők az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot részesítették előnyben, miközben az északi országokban - Svédország, Norvégia és Dánia - a legmagasabbak a fizetések, az ápolóknak és rezidenseknek 2200, míg szakorvosoknak 4000 eurótól kezdődnek.

Az orvoselvándorlás már jelenleg is katasztrofális következményekhez vezethet, erre több kutatás mellett Velkey György kórházszövetségi elnök is többször felhívta a figyelmet. Az orvos- és nővérhiány miatt pedig már ma sem garantálható a betegek biztonsága, állítja a rezidensszövetség elnöke. Egy, a Szinapszis Kft. által végzett kutatás eredményeire hivatkozva Dénes Tamás arra figyelmeztetett, érdemi változás nélkül tíz év múlva a fél ország alapellátás nélkül maradhat.

http://www.168ora.hu/itthon/700-ezres-fizetest-ajanlanak-135657.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországjobbanteljesítnanemááááááááááááá
  2015-05-06 20:25:51, szerda
 
  Magyarországjobbanteljesítnanemááááááááááááá

Idén több mint 600 milliárddal nőtt az államadósság
Április végén a központi költségvetés adóssága - az előzetes adatok alapján - 24 537,2 milliárd forintot tett ki - írja a Napi.hu az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adataira hivatkozva.
Április végén 24 537,2 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, vagyis mivel január első napján az adósság - amely 96-97 százalékban lefedi teljes államadósságot - 23 881,1 milliárd forint, az akkori GDP 74,9 százaléka volt, ez azt jelenti, hogy az első négy hónapban 656,1 milliárd forinttal nőtt az adósságállomány-írja a napi.hu
Ami azt illeti, elég szép “eredmény" ez. Négy hónap-azaz 120 nap-alatt 656 milliárd forintot még rábrusztolni!-nem semmi!
Naponta 5,5 milliárd forint!
De hogy még szebb legyen a kép: “...Április végén 24 537,2 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága..." - Igen ám! DE EZ CSAK A BELSŐ ADÓSSÁG! A külső adósság összege még ehhez hozzáadódik. Csekélyke 60,3 milliárd USD. (Olyan 16 600 milliárd forintnyi összegecske ez is!)
Hiába na! Tudunk MI! Magyarország jobban teljesít!
Milyen igaz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc vagyok, és nagyon, de nagyon hálás Orbán Vik
  2015-05-06 19:45:24, szerda
 
 
Mészáros Lőrinc vagyok, és nagyon, de nagyon hálás Orbán Viktornak!
2015.05.05. 20:33

Igen, kivettem a cégemből majdnem kétmilliárdot. És? Akkor most mi van? Lehet felháborodni, lehet támadni, a lóvé a zsebben van, ti meg bunkók bekaphatjátok. Most én vagyok a nyerő, én kapom a lét, nekem áll a zászló. Majdnem belehaltam a röhögésbe, mikor legutóbb is elfelejtettem majd egymilliárdot bevallani. Mert nekem ezt is lehet, és nem lesz semmi bajom. Orbán Viktor a barátom, és nem hagyja hogy bántsanak. Még szép hogy nem, nálam van a pénze nagy része. De a hűségem ebben az évben már ki lett fizetve.

Nem volt ez mindig így, de jó helyre születtem. Pont a mostani miniszterelnök közelébe. Még régen, mikor én is azokat a qrva gázcsöveket szereltem, és Viktor is ellenzékben volt, de már szépen gyarapodott, kellett neki egy megbízható ember. Nem vagyok nagyon tehetséges a melóban, a gázszerelésből biztos éhen haltam volna, de Viktor tudta mennyire megbízható vagyok. Már régóta együtt köpködtük a szotyit a meccseken, és saját stadionról álmodtunk. Tudtuk, egyszer meglesz. És nem is akármilyen. És ne is akárhol. Itt a kis falunkban, ahol régen még legelő volt, pont itt lesz. És Viktor háza mellett. Már ezt is tudtuk. Előre vigyorogtunk azon, mit szólnak majd az emberek, de Viktor szerint szarjuk le a véleményüket. Ha ő lesz hatalmon az embereknek csak annyi lesz a dolga elhiggyenek neki mindent, és adózzanak szépen a kasszába. Majd mi meg szépen kiszedjük onnan a nekünk járó részt. Így is lett.

Na jó, az elején volt némi balhé, a falu nem akart engem polgármesternek. De Viktor ezt is megoldotta, kirúgta az elődöm mert valamilyen adótartozása volt. Nekem is volt, de Ildikó megoldotta. Utána szépen meggyúrtuk a falusiakat, és máris én lettem a főnök. Kinyílt a világ. Szépen elkezdtünk építkezni. Nekem közöm nem volt hozzá, egy talicskát nem tudok eltolni annyira hülye vagyok az egészhez, de Viktor mondta, most az építőiparban kell szétlopni magunkat. Ekkor még Lajos a barátja volt, neki is erről a területről nyomott százmilliárdokat. De nekem is jutott elég, és persze ő is szépen keresett. Ja, mert mindenki azt hiszi, ez a pénz kizárólag az enyém. Hülyék ezek, csak nem forognak.

Közben szépen a nevemre íratott egy csomó földet is. Azt mondta, Anikó nevén már annyi van, nem győzi eltüntetni. Lajosnak is adott, de nekem is jutott. Most mit kellett volna csinálnom? Persze hogy bevállaltam. Ha a támogatás csak erre van, akkor ebből kell pénzt csinálni. Meg a sertésből. Pedig hogy utálom még a szagukat is. De ha erre adnak pénzt, akkor ez is kell. De sokat nevettünk Viktorral mikor ezt elterveztük. Közpénzből épült, uniós támogatást kap, nekünk csak számolni kell a végösszeget. És zsebre vágni a hasznot. Sosem értettem mikor Viktor a melóról beszél, neki sincs hozzá semmi köze, de nekem még annyi sem. De elmagyarázta a lényeget, hogy ez csak olyan mesebeszéd. Jót röhögtünk rajta utána. Én nem nagyon értettem a lényegét, de azért vele nevettem.

Pont jókor veszett össze a Lajossal. Pedig mennyi lóvét tolt neki. De nincs semmi baj, most felém jön a nagy zseton. Meg persze felé is, mert ahogy mondta, Lajostól már nem kap semmit. Na mindegy. Eddig is csatornáztam már párat, mondjuk elég szarul sikerült, de kifizették. Meg építettem is már pár dolgot, csak nem tudom hogy mit, de most is ehhez adom a nevem. Nem is ez a lényeg, hanem a haszon eltüntetése. Viktor mindig mondja a számlaszámot, és meg küldöm oda a lét. Nem vagyok hülye, ezt meg tudom csinálni.

A legjobb az az egészben, mikor azt mondta, Lőri, Te inkább ne nyilatkozz senkinek, nem áll jól neked. Pedig nagyon jól tudnám csinálni, csak ne lennének közben kérdések. Legutóbb is olyan szépen előadtam a szorgalom, meg a tehetség dumát, és a végén odaszúrtam a jó istent is. Nem is értem miért nem tetszett ez Viktornak. De ha ő így akarja, akkor legyen így. Majd nem beszélek, inkább veszek még egy kocsit magamnak.

Összességében nem értem az irigyeimet. Mások gürcölnek, idegeskednek, éjjel nappal hajtanak, nekem csak szólni kell Viktornak, és máris jön a lóvé. Máskor meg ő szól, mit kell csinálnom, és megint csak jön a haszon. Hát tehetek én róla, mindig nyerek a pályázatokon? És mindig pont a megfelelőre pályázok? Ehhez is tehetség kell, és sok szorgalom. Mert azért nekem mind a kettő van, azt mondta Viktor, és én hiszek neki. Bár néha nem tudom miről beszél mikor ilyeneket mond. Végül is elég nehéz amit csinálok, és meg is érdemlem érte a kapott jutalmat. De ez nem is jutalom, ez jár nekem, hiszen mindig nyerek. Lassan megyek, át kell utaljak némi pénzt valakinek, akiről nem beszélhetek. Jó mi? Ezt is meg tudom csinálni. Vagy csináltatni.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/05/05/meszaros_lorinc_vagyok_es_nagyon_de_nag yon_halas_orban_viktornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agrárium: úton a hűbéri rendszer felé?
  2015-05-06 17:43:11, szerda
 
 
2015. május 6.
Agrárium: úton a hűbéri rendszer felé?

Lenyúlás: őket akarják jutalmazni Orbánék

Ha hinni lehet Orbánéknak, további durva hatalmi kényszer vár a hányatott sorsú magyar mezőgazdaságra: nem csupán a birtokarányokat akarják drasztikusan átalakítani, de a hitelezést is központilag irányítani. Az eredmény totális vazallusrendszer kialakulása lehet.

Az Orbán Viktor által vívott permanens háború a jelek szerint az agráriumban sem akar csitulni. Azt hihettük, hogy a földtörvény elfogadása, az állami földek haszonbérletbe adásának botrányai, az uniós támogatás elosztásának átalakítása után kicsit enyhülni fog a harci kedv és a szerzési vágy, de tévedtünk. A parlamenti mamelukok az általános tiltakozás és a józan ész ellenére második nekifutásra megszavazták a nemzeti parkok földjeinek lenyúlását lehetővé tevő törvényt, szinte ellehetetlenítve azok normális működését. Az egyetlen látható magyarázat erre, hogy még bőven vannak olyan hívek, akiket a közös földünk osztogatásával akarnak jutalmazni, azaz egy szűk kör érdekében a nemzeti vagyon újabb részét harapják ki.

A teljes vazallusrendszer kiépítésén túl más racionális szempont nemigen mutatkozik abban sem, hogy hírek szerint a kormányfő támadást indít a nagybirtokok ellen, és azok földtulajdoni arányát 20 százalékra akarja csökkenteni a jelenlegi közel 50 százalékról. A szándék önmagában nem meglepő, mert korábban már sokszor beszélt a családi gazdaságok szerepének növeléséről és a mezőgazdaság ilyen irányú átalakításáról. A gyakorlatban azonban ennek éppen az ellenkezője történt: az elfogadott földtörvény a demagóg szólamokkal szemben lényegében kedvez a nagybirtokrendszerek kialakulásának, és ez volt az, ami miatt Ángyán József lemondott a posztjáról és szembekerült pártjával.

Egyáltalán nem volt Orbán ellenére, hogy akkori barátja és harcostársa, Simicska Lajos és köre több tízezer hektárhoz jutott, és mások is - a Csányi-, Leisztinger- stb. érdekeltségek - hasonló méretű földtulajdont vagy bérletet szerezzenek. Az új kedvencek - mint például Mészáros Lőrinc és családja - sem panaszkodhattak, az állami földek tartós bérletbe adásánál röpködtek az ezer hektárok. A meghasonlott Ángyán kimutatásai szerint a földmutyinál kiosztott területek többsége nem a helyi gazdáknak, hanem jól körülhatárolható érdekcsoportoknak és jutalmazni kívánt híveknek jutott.

A nyilvánvaló adatok nem zavarták Orbánt, ezért kelthetett némi meghökkenést, hogy most újra előállt a nagybirtokok elleni demagógiával. Túl egyszerű magyarázatnak tűnik, amit közvetve maga is sugall, hogy Simicskának akar odavágni még egyet, mert ennél nagyságrendekkel nagyobb jelentőségű dologról van szó. A nagybirtoknak tekinthető vállalkozások a földterületüknél sokkal nagyobb arányban részesülnek a mezőgazdaság teljesítményéből: a termelés nagyjából kétharmadát és az export mintegy négyötödét adják. Mint ebből látszik, sokkal hatékonyabbak a kisebb gazdálkodóknál, és ők foglalkoztatják az agráriumban dolgozók nagy többségét.
Forrás: nepszava.hu
Orbán gratulált Mészáros Lőrincnek

Nyilvánvalóan beláthatatlan következményekkel járna, ha a hatalom erőszakosan visszaszorítaná őket, és földjeik több mint felét elveszítenék. Az első retorziós lépés pedig már megtörtént azzal, hogy az 1200 hektár feletti területekért járó normatív támogatást az állam elvonja tőlük, és másoknak osztja le. Ez egy átlagosnak tekinthető, 3000 hektáros vállalkozásnál évi több mint százmilliós bevételkiesést jelent! Ez még nem minden: a veszteség miatt forgótőkéhez, hitelhez is nehezebben juthatnak, mert a bankok számára a biztos uniós támogatás jelenti azt a fedezetet, ami miatt viszonylag könnyen adnak kölcsönt. Ha a biztosíték csökken, a hitelösszeg is kisebb lesz, vagy a feltételei romlanak.

Ha már itt tartunk, Orbánék az agrárhitelezésbe is keményen be akarnak nyúlni saját céljaik érdekében. A miniszterelnökség alá rendelve hoznának létre olyan állami hitelezési rendszert, amely elvileg a kisebb gazdálkodókat segítené, akik kevésbé hitelképesek. Ennek részletei egyelőre nem ismertek, de az látszik, hogy az állam újabb helyen igyekszik felülírni a piaci viszonyokat és kiterjeszteni a befolyását. Egy, a banki hitelezést kiegészítő, a gazdálkodást kedvezményekkel segítő, politikamentes és pártatlan állami szerepvállalás üdvös lehetne, de a trafik- és földmutyikat, az uniós pályázatok elbírálását, a szerencsejáték-koncessziókat stb. stb. stb. látva ki gondolja komolyan, hogy ez a tényleges cél?

Sokkal inkább az látszik, hogy egy 21. századi hűbéri rendszer épül tovább, ahol a legfelső úr osztja a kegyet a hívek támogatásáért cserébe. Már nem elég a szerzett érdem, feltétlen hűség kell, és a hűbérúr nemcsak jutalmazhat, de büntethet is. Piti példája ennek, hogy egyik pillanatról a másikra mind a 61 - pályázat nélkül kapott - állami földbérletét elveszítették Simicska érdekeltségei, az új kedvenc, Mészáros Lőrinc hasonló földbérleteit viszont további évekre meghosszabbították. Az úr adta, az úr elvette - ez ma a mélymagyar valóság.

Tényleg ilyen országot akarunk? Olyat, ahol egy embernek és éppen aktuális, szűk bizalmi körének pillanatnyi hatalmi érdekei határozzák meg, mi történjen, kik juthatnak előnyökhöz és kik szoruljanak ki, legyenek azok egyes személyek, vállalkozások, ágazatok, társadalmi csoportok vagy egész rétegek? Az agráriumban ugyanaz zajlik, mint mindenhol máshol, és ne csodálkozzunk, ha a gátlástalan érdekérvényesítés és vagyonszerzés okozta károkat előbb-utóbb mi, az ország fogjuk keményen megfizetni.

http://www.168ora.hu/buxa/agrarium-huberi-rendszer-foldberlet-135656.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudtad…?
  2015-05-06 17:39:59, szerda
 
  Tudtad...?


Posted on 2015/05/06 Szerző: Admin


Tudtad hogy minden rokkantnak van egy nagy adag gyógyszere arra esetre ha elveszik a nyugdíját, és nem jut neki kajára gyógyszerre, orvosra, lakhatásra, és ezek nélkül nem akar szörnyű kínhalált szenvedni?
2011 óta sorban mindenkit felülvizsgálnak, és elveszik a nyugdíját, még annak is akinek hiányzik a lába, mert dolgozni az is tud. Ha dolgozni próbál, azonnali felülvizsgálattal jár együtt, legyen akár milyen súlyos rokkant, és elveszti a nyugdíját. Ez a fasiszta népirtás, mert azzal kezdték hogy csalók vagyunk, kriminalizálták az egész rokkant társadalmat, kollektív büntetést szabtak ki, minden segítséget amit eddig nyújtott a társadalom megvontak tőlük, A rokkant társadalmi réteget az ország rossz helyzetének okaként tüntették fel, és ellenségképet faragtak belőlünk. És a 2011-es t/5000-es törvényjavaslattal készen is volt az Endlösung, a végső megoldás. Hajszál pontosan követték a Hitleri megoldást, és a társadalom számára felesleges emberek kinyírását Hitler is a rokkantakon kezdte. Öt éve nem érdekli ez a társadalmat, nem ér ennek a társadalomnak annyit ez a réteg, hogy elzavarják a fasiszta diktátort. Akkor sem tűnik fel senkinek, amikor a szomszéd teste ott puffan néhány méterre tőle, mert kiugrott az emeletről, a rendőrség minden rokkanthalált szívmegállásként köteles adminisztrálni, hogy az öngyilkosok száma ne tűnjön fel senkinek, persze mindenkit megtéveszt hogy a rokkant aránylag jól megoldja életét, akár a nagyon kevés nyugdíjból is, de ha ez akár a legminimálisabban is csökken, vagy teljesen elveszik, azonnal életveszélyes helyzet alakul ki. A rokkantnak segítenek egyszer, kétszer, de rendszeresen csak akkor ha azért pénzt kap a segítő, egy műláb pl jól funkcionál nyáron, de a legkisebb jég, vagy hó 4 fal közé zárja hosszú hónapokra. Egy gerincsérült pl lehet hogy a nagy melegben hal meg klímaberendezés nélkül, mert a hőszabályozása is megbénult, hidegben azonnal tüdőgyulladást kap, 23 fok felett meg hőgutát kap, Így orvoshoz csak nagyon nehezen jut el, pláne rehabilitációra. Egy ismerősöm aki ilyen állapotban él, mégis bejutott Hévízre, ott meg a hozzá nem értő személyzet, addig tornáztatta feszegette a a gerincsérültség miatt évek óta görcsben lévő lábát, hogy eltörte a csontjait. Aztán kórházba vitték, ahol 3 napig feküdt, és nem mozgatta meg senki, ami egyenes út a felfekvéses szepszishez (dekubitusz), az egész rokkant közösség megmozdult hogy megmentsük, és az utolsó pillanatban sikerült kimenteni az orvosok “karmai" közül. Sajnos egy másik esetben nem sikerült, ugyan fél évig is életben tudták tartani, de a dekobitusz következtében kialakult szepszis miatt cukorbeteg lett, majd megvakult, mert nem kezelték a cukorbetegségét, aztán szép sorban leállt a veséje a mája, majd a légzése. megváltás volt neki a halál. Pedig otthon a család ápolásával ezt mind megúszhatta volna. A rokkantak sajnos sok más betegséget is összeszednek a mozgáshiány miatt, nem jómódú pl a kövér rokkant, hanem nem képes esetleg annyit sem mozogni, hogy naponta 10 deka parizernek megfelelő energiát elhasználjon. Gyakori a cukorbetegség is, de a kormány azzal küldi a cukorbetegeket a koporsóba, hogy akinek a cukra a modernebb inzulin kezelés mellett nem éri el a normális érték maximumát, (8-as hemoglobin HA1C) attól megvonják az inzulintámogatást, csak a cukorbetegség romlását megállítani képtelen régi fajta inzulint kaphatja. Legtöbb esetben még pénzért se írja fel az orvos. Ha a felülvizsgálaton elveszik a rokkantnyugdíjat, és fellebbez ellene a rokkant, hiába nyeri meg a pert, nem kap újra nyugdíjat, mert uj belépőnek számít a nyugdíjrendszerben, és a rokkantnyugdíj feltétele hogy a megelőző öt évben legyen pontosan nem tudom hány évnyi munkaviszonya, amiben járulékot fizetett, ilyen persze egy rokkantnak nincs, mert ha dolgozott volna bármennyit is azonnal felülvizsgálják, és elveszik a nyugdíját. Amiket itt leírtam, az csak töredéke azoknak az atrocitásnak, amikkel a rokkant az elmúlt öt évben szembesülni volt kénytelen. Mivel idáig úgy sem olvassa el senki hozzáteszem hogy a rokkant a te fasiszta Magyarországodból még elszaladni sem tud, mert ezt a fasiszta országot te legitimálod immár öt éve a fotelodból. De bármikor kerülhetsz te is közénk, sőt ha nem akkor is elvesztheted a házad, munkád, akkor is elfordulhat tőled bármikor a társadalom, és akár egészségesen is átélheted te is az Endlösungot. Tegyél félre gyógyszereket, mert ha utolér téged is a fasizmus, lehet hogy nem lesz rá már módod, hogy megkönnyítsd a halálodat. Én már biztonságban vagyok, ha nincsenek meg tovább az életfeltételeim, nem kell szörnyet halnom.
(coriolanus)

https://balrad.wordpress.com/2015/05/06/tudtad/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel: a hóhér kijelölése marad! Altus
  2015-05-06 17:38:22, szerda
 
  Brüsszel: a hóhér kijelölése marad! Altus


Posted on 2015/05/06 Szerző: Admin


Brüsszel szerint nincs Altus-ügy. A Magyar Nemzet egy Európai Bizottsághoz közeli forrásra hivatkozva azt írja: szóba sem került a cég megbízásának visszavonása.
Az Altus Zrt.-t - amelyet El Qro felesége vezet - az Európai Bizottság bízta meg a 2014-2020 közötti időszak európai uniós pénzügyi támogatási szabályozás vizsgálatával Magyarország vonatkozásában. Az Európai Bizottság regionális politikáért felelős szóvivője a napilapnak azt mondta: a cég által vezetett nemzeti konzorciumot nyilvános pályázaton választották ki. Lézer Jani kancelláriaminiszterként azonnal felvakkant, és egy hónapja kért vizsgálatot Brüsszeltől az Altus Zrt. megbízása miatt.
Lézer felháborodott vakkanása pedig jelzés volt a döbrögista kórusnak egy közös ajvékra. “Civilek" közel tízezer aláírást gyűjtöttek össze egy petícióhoz, amelyben El Qro cége megbízása ellen tiltakoznak az Európai Bizottságnál.
Az EB pedig nem az a fajta, hogy birkamenetek és újgyarmati “civilek" háborgás láttán meghatódna!
A magyar közvélemény nem döbrögista része pedig kajánul vihog Brüsszel döntésén.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/06/brusszel-a-hoher-kijelolese-marad-altus/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÖKÖn LŐTTÜK MAGUNKAT!!
  2015-05-06 17:37:00, szerda
 
  Nagy kárt okoznak itthon az orosz szankciók

FN24

2015. május 06. 16:36


,,EU-tagállamként megszavaztuk az európai uniós szankciókat, és természetesen ki is tartunk mellettük, de fáj", állítja a külügy államtitkára.

A mezőgazdaságban 3-4 naponta egymillió dollárnyi exporttól esik el Magyarország, augusztus eleje, a szankciók bevezetése óta a teljes veszteség nagyjából 85 millió dollár - tette hozzá Szabó László.

Az államtitkár elmondta: a teljes magyar külkereskedelmi forgalom a FÁK-országokkal - Oroszországot és Ukrajnát nem számítva - 3 milliárd dollár, vagyis bőven van lehetőség a fejlődésre. Mint mondta, magyar szempontból a térség legfontosabb országai - Oroszország és Ukrajna mellett - Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán és Üzbegisztán.

Az üzleti lehetőségeket számba véve a külgazdasági államtitkár kiemelte: szinte az összes FÁK-országra igaz, hogy szükségük van többek között élelmiszer-feldolgozási technológiákra, valamint labordiagnosztikai, képalkotó berendezésekre, a tudásra, amellyel ezeket működtethetik.

Megemlítette, hogy a világ leghosszabb, magas technológiájú határőrizeti rendszerét egy magyar cég építi Türkmenisztánban, a közép-ázsiai ország ezer kilométer hosszú, Afganisztánnal közös határán. Szabó László elmondta: egyre több FÁK-országban működik Nemzeti Kereskedőház, amely ügynökként, helyi képviseletként segíti a térségbe exportáló magyar kis és közepes vállalkozásokat. Segítségükre lehet még az Eximbank, amely, mint mondta, immár 2 milliárd euró hitelt kezel; 2014-ben átlagosan 1,8 százalékos kamatra nyújtott hitelt az exportpiacokra kilépő magyar kkv-knak.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/05/06/nagy-kart-okoznak-itthon-az-oroszi-szankci ok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kreml figyelmeztetett
  2015-05-06 17:34:51, szerda
 
  A Kreml figyelmeztetett

Posted on 2015/05/06 Szerző: Admin

Tegnapelőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök megnyomta a “vészcsengő gombját" Magyarország számára: Brüsszel olyan dologra készül, amely komoly ártalmakat jelent Magyarország nemzeti érdekeire.

vlagyimir putyin
A vészcsengő gombjának megnyomását az tette indokoltták, hogy a Kreml verebeinek csicsergéséből Oroszország elnöke azt szűrte le, hogy Paks-2 ügyében az EU veszélyesen nagy nyomást fejt ki a magyar kormányra. Brüsszel még a kákán is csomót keresgélve igyekszik meghiúsítani az atomerőmű bővítésével kapcsolatos orosz-magyar szerződést.
Határozott megerősítést kaptunk a magyar kormánytól, hogy az összes szerződés érvényben van, és teljesülni fog - nyilatkozta Moszkvában Szergej Kirijenko, a paksi bővítési beruházásra készülő orosz Roszatom vezérigazgatója. Szerinte Magyarországra érzékelhető nyomás nehezedik az EU részéről - a vezérigazgató ennek tudta be, hogy a Financial Times nemrég arról írt: az Európai Bizottság ,,blokkolta" a bővítést az üzemanyag-ellátási szerződés uniós jogba ütközése miatt (a kontraktust időközben módosítani kellett) -, ezért is tartja megnyugtatónak, hogy a kormány megerősítette a beruházás végrehajtására vonatkozó szándékát.
Kirijenko Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt az ügyről, és a megbeszélés után az orosz elnök is nyilatkozott a sajtónak. Szerinte Oroszország kedvező feltételeket és fejlett technológiát biztosít a bővítéshez - ha a magyar partnert ennek ellenére arra kényszerítik, hogy utasítsa vissza az együttműködést, az káros hatásokkal járna Magyarország nemzeti érdekeire nézve, és hátrányosan befolyásolná a két ország kapcsolatát.
Vlagyimir Putyin eme kijelentése vélhetőleg összefügg azzal a ténnyel, hogy - bár Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a múlt héten ennek ellenkezőjét állította - az Európai Bizottság három eljárást folytat a magyar kormány ellen a bővítési beruházással kapcsolatban a nemzetközi tender elhagyása, a tiltott állami támogatás gyanúja és az előkészítő dokumentumok, illetve a vállalkozói szerződések teljes körű titkosítása miatt.
Oroszország elnökének figyelmeztetése vélhetően azon alapul, hogy érzékel valamilyen szándékos fennakadást az uniós jóváhagyás folyamatában, és szeretné a tudomásunkra hozni, hogy a megvalósítási megállapodások decemberi aláírásáig a Kreml kiemelt partnerként kezelte a magyar kormányt.
Nyilvánvaló, hogy a Magyarország felé küldött vészjelzés inkább a magyar társadalom felé leadott jelzés: Brüsszel béklyója komolyan árthat az ország nemzeti érdekeinek. Nincs önálló döntési lehetősége Magyarország kormányának.
Sajnálatos módon igazolódni látszik a Bal-Rad korábbi aggálya: Orbán addig-addig pávatáncolt, míg belegabalyodott a brüsszeli keringőbe.
Ahelyett, hogy a második parlamenti kétharmadát az egyetlen logikus és valóban nemzeti érdekeket képviselő döntést meghozta volna-a NATO-ból, mint az EU egyetlen és hatásos biztosítékgaranciájából való azonnali kilépés-megpróbálta “ijesztgetni" inkább mindkét szervezetet. A legkedvezőbb pillanat pedig elmúlt. Az EU és a NATO már minden mozdulatát árgus szemekkel figyeli és “óvja"!
Ám ami a legnagyobb probléma: valószínűleg a Kreml is rájött, hogy Orbán CSAK pávatáncol.
Ha pedig ez így van, akkor jóval nagyobb lehet a bajunk, mint azt eddig feltételeztük.
(B-R)

https://balrad.wordpress.com/2015/05/06/a-kreml-figyelmeztetett-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előzetesben a TV2 pénzügyi tanácsadója - a vagyonszerzés vol
  2015-05-06 13:46:24, szerda
 
  2015. május 6. 09:47


Előzetesben a TV2 pénzügyi tanácsadója - a vagyonszerzés volt a szakterülete


Jelentős kárt okozó csalás miatt indult büntetőeljárás T. András tévés befektetési tanácsadó ellen a XIX. kerületi rendőrkapitányságon - írja a Magyar Nemzet. A BRFK-nál a lapnak azt mondták, három személyt hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként, a bíróság pedig mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte. T. András a TV2 különböző műsoraiban többször is szerepelt már, rendszerint pénzügyi témákban nyilatkozott vagy adott tanácsot. A középkorú férfi könyvet írt, több blogot is vezetett, amelynek központi témája a beszámoló szerint a vagyonszerzés volt. A Magyar Nemzet úgy tudja, a férfi és társai arra hivatkozva kerestek befektetőket, hogy a Mercedes-gyárnak készítsenek egy zenei projektet, de a pénzből a befektetők soha többé nem láttak semmit. A kár mértéke a lap szerint meghaladja a 100 millió forintot. (HVG)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/142908/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MSZP: ne legyen fideszes kifizetőhely a Quaestor-alap!
  2015-05-06 13:43:58, szerda
 
  MSZP: ne legyen fideszes kifizetőhely a Quaestor-alap!


Ez az alap ,,zseniálisan jó kifizetési lehetőség lehet barátoknak", olyanoknak, akiknek semmilyen befektetése nem volt a Quaestornál.

Belföld | Forrás: MTI | Beküldte: Gépnarancs | 2015. május 6.

Az MSZP nem szeretné, hogy a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja fideszes kifizetőhellyé válna. Erről Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Azt kérdezte a kormánytól, tudja-e garantálni, hogy nem lesznek “potyautasok" a kártalanítás során. Szerinte ez az alap “zseniálisan jó kifizetési lehetőség lehet barátoknak", olyanoknak, akiknek semmilyen befektetése nem volt a Quaestornál.

“Volt már Magyarországon olyan bank, ahol 30 milliárdos veszteségből 140 milliárdos kifizetés lett. Ez a Postabank volt annak idején" - fogalmazott.

Gőgös Zoltán közölte, szeretnék, ha átlátható lenne a kártalanítási folyamat. Megismételte pártja álláspontját, igazságtalannak tarják, hogy például a Buda-Cash ügyfelei nem kapnak hasonló kárpótlást.

A szocialista politikus azt tanácsolta a Quaestor-ügyfeleknek, hogy ne kapkodjanak, várjanak kárigényük bejelentésével a hónap közepéig. Ezt azzal indokolta, hogy nem minden esetben jó a felügyeleti biztos által adott egyenlegközlő igazolás, mivel van olyan cég, amelynél felszámoló biztos van és az ő igazolására van szükség.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy szerinte a 30 millió forintig történő kártalanítás csak a fiktív kötvényekre vonatkozik.

A banki elszámolás kapcsán Gőgös Zoltán azt mondta, felesleges várakozást ébresztett a kormány a devizahitelesekben akkor, amikor azt mondta, 30-50 százalékkal is csökkenhetnek a törlesztőrészletek. Ez most úgy tűnik 10-20 százalék között van, persze ez is jelentős - jegyezte meg.

http://gepnarancs.hu/2015/05/mszp-ne-legyen-fideszes-kifizetohely-a-quaestor-alap /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.