Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Most már késő! - Brüsszel leállította a támogatást
  2015-05-07 21:30:21, csütörtök
 
  Most már késő! - Brüsszel leállította a támogatást


(agrarszektor.hu) 2015. május 7., csütörtök 9:20


Megszüntette a sertéshús magántárolási támogatását a napokban az Európai Unió. Tizennyolc tagállamban összesen 65 ezer tonna sertéshúst vontak ki átmenetileg a piacról. Az intézkedést azért vezették be, mert az orosz embargó miatt jelentős uniós húskészletek halmozódtak fel, de Magyarországon nem volt komoly érdeklődés a támogatás iránt.
Feliratkozom az hírlevélre


Felfüggesztette az Európai Bizottság (EB) április 29-én a sertéshús magántárolási támogatását, mivel a testület szerint már nincs szükség a beavatkozásra. Az EB még márciusban hirdette meg az intézkedést, amellyel meghatározott összegű tárolási, időszakos támogatást nyújtott a piaci szereplőknek. A cél az volt, hogy megakadályozzák az orosz embargó miatti uniós árcsökkenést.

Az elmúlt hét hétben tizennyolc tagállamban mintegy 65 ezer tonna sertéshúst vontak ki a piacról három-öt hónapra. A legnagyobb mennyiségeket Dániában, Spanyolországban és Németországban tárolták, de Lengyelországban, Olaszországban, Hollandiában, Franciaországban és Belgiumban is vontak ki jelentősebb sertéshús-készleteket a piacról.

Magyarországon nem volt nagy érdeklődés a magántárolás iránt, mivel a hazai húsipari cégek mindössze 300 tonnára kértek támogatást - derül ki az uniós összesítésekből. Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára szerint ennek oka, hogy a magántárolás valójában nem jelent igazi megoldást, hanem csak elodázza az értékesítési gondokat. A magyar cégek ráadásul az emabargó előtt sem szállítottak nagy húsmennyiséget az orosz piacra, így nálunk nem közvetlenül a beviteli tilalom, hanem az annak hatására kialakult uniós sertés- és húsárcsökkenés okozott nagyobb gondokat - tette hozzá az agrárszektor.hu-nak a terméktanács titkára.

http://www.agrarszektor.hu/europai_unio/egyeb/most_mar_keso_brusszel_leallitotta_ a_tamogatast.4881.html?utm_source=agrarszektor&utm_medium=email&utm_campa ign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távol a felcsúti lelátótól
  2015-05-07 21:25:43, csütörtök
 
 
Sztankay Ádám írása





2015. május 7.
Távol a felcsúti lelátótól
Mihály Tamás: Omega, basszus!

Az együttes frontembere, Kóbor János felcsúti videóban hirdeti az Omega helyi stadionkoncertjét. Valójában egy beatmisét adnak majd elő Orbán Viktor gyepén. A produkcióban nem vesz részt az együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa, zeneszerzője, Mihály Tamás. Aki a közelmúltban megjelent Basszus! Omega című könyvében úgy adja analízisét az együttes múltjának, hogy az felér egy társadalmi korrajzzal.



- Könyvében megírja, anno milyen furfanggal érte el ,,Mecky", azaz Kóbor János, hogy megússzák a szinte kötelező koncertturnét a Szovjetunióban, ahol műfajidegen öltönyben és vasalt színpadi stílben kellett volna színre lépniük.

- Mecky azzal hívta meg egy koncertünkre a szovjet Gosztkoncert igazgatónőjét: mi szívesen turnézunk akár Szibériában is, de csak azt tudjuk előadni, amit a Kisstadionban lát majd tőlünk. Ahol Kóbor János félmeztelenül, üvöltve, fetrengve felszántotta a színpadot. A publikum tombolt: soha nem látta még olyan őrültnek őt. Az elvtársnő viszont húsz perc után távozott, majd feljelentett minket az itthoni illetékeseknél. Ők egy ejnyével intézték el a dolgot, ám azt is elmondták: az elvtársnő kizárta, hogy az Omega, ez az ,,imperialista métely" valaha is bejusson a szovjetekhez.
Fotó: Bazánth Ivola

- Mecky ma videómegosztókon terjedő felvételen szürke öltönyzakóban reklámozza a felcsúti stadion tribünjéről az Omega helyi koncertjét. A minap még azt is mondta Kóbor: nem politikai inspirációk, hanem a sportlétesítmény Makovecz Imrét idéző építészeti megoldásai vonzották a helyszínhez. Lát változást énekesük karakterében?

- Könyvem megjelenése óta nem beszéltünk. Zokon vette, bár nem cáfolta a múltidéző történeteket. Azt nem tudom, mi inspirálta felcsúti felbukkanását, de ami ott lesz, az nem Omega-koncert. A bátaszéki templom restaurálásának támogatására összehozott oratóriumot fogják előadni. Egyszerire tervezett stúdióprojektnek indult, ám mára országos templomi haknisorozat lett belőle. Plakátjain ugyanakkor mind kisebb lett az oratórium felirat, és egyre nagyobb az Omega.

- Kóbor azt is nyilatkozta, ön azért maradt ki az oratórium születéséből, mert kora miatt már nem bírja a strapát.

- Igen? Hát én vagyok köztük a legjobb kondiban. Ám úgy éreztem: templomokban semmiféle hangszerelésben nincs helyük Omega-számoknak. Nem vallásosságból mondom, hanem a jó ízlés okán. Az is utóbbi kérdése: mikor keveri össze valaki a szólóprojektjeit az Omega együttessel. De ha mégis belekeveredtem volna az oratóriumi hakniba, a felcsúti fellépés előtt biztosan kiszállok. Ugyanis a felcsúti stadion olyan többletjelentéssel bír, ami egy független művész számára vállalhatatlan.

- Molnár György, becenevén Elefánt sem volt részese az oratóriumi projekt megalkotásának. Nem gondoltak közös tiltakozásra a történtek miatt?


A felcsúti stadion olyan többletjelentéssel bír, ami egy független művész számára vállalhatatlan.



- Molnár György ott lesz Felcsúton. Azt mondta nekem: az oratóriummal továbbra sem ért egyet, de hiányzik neki a színpad.

- Éppen Molnár kapcsán írta könyvében: egy hajdani koncerten a színpadról leszólva külön köszöntötte az MSZP akkori elnökét.

- A rendszerváltás és következményei többféle identitászavart megmagyarázhatnak. Volt, aki megtalálta a helyét ebben az új világban, más nem. Utóbbiaknál ez olykor agresszivitásban vagy éppen tanácstalanságban manifesztálódik.

- Kóborral egyéb ügyekben is vannak nézetkülönbségeik?

- Például abban, mikor és hogyan kell abbahagyni ezt a műfajt. Számomra - focipárhuzammal élve - Puskás Öcsi a mérvadó. A Bernabéu Stadionban játszott utoljára, ahol kilencvenezer néző kántálta sírva: ,,Pancho, Pancho!" Grosics Gyula Dorogon játszott utoljára, ahol hatszáz néző kiabálta: ,,Menj már le!" Nekünk a tavalyi, a Hősök terén rendezett Szabadság napi koncerten kellett volna elbúcsúznunk, ahol háromszázezer néző előtt játszottunk a Scorpionsszal. Ám Mecky úgy van ezzel, hogy addig kell játszani, amíg el nem hullunk. Neki hetvenkét évesen Felcsút is belefér. Pedig a közönség reflexiói azt mutatják: ezzel az egész banda hitelessége kérdőjeleződik meg. Vannak persze, akiknek kedvére van a felcsúti performance. Ám abban sincs dicsőség, hogy az Omega megosztja a közönséget. Ötven éven át képesek voltunk illő távolságot tartani bármilyen rendszertől.

(A teljes interjú a 168 Óra hetilap legfrissebb számában olvasható.)

http://www.168ora.hu/itthon/mihaly-tamas-omega-felcsut-tiltakozas-politika-kultur a-135562.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a Századvég pénzmosoda, akkor Mészáros Lőrinc pénzmosó?
  2015-05-07 21:16:35, csütörtök
 
  2015.05.07. 04:42

Ha a Századvég pénzmosoda, akkor Mészáros Lőrinc pénzmosó?


Nem bűn pénzmosodázni a Századvéget, mondja a bíróság a Mellár ügyben, nekünk meg felcsillanhat szemünk: egyszer még azt is megérjük, pénzmosónak fogják itt hívni az embert, akit strómanoznak netszerte a népek.

penzmosas2.jpg

Lőrinc nem ott tart már, mint egyszeri gázszerelő korában, mikor a nagyfaluban járva éhesen méregette a ligeti vattacukrost. Egy ideje csak nyer és nyer számolatlanul, hogy csatornát kell építeni, védművet vagy földet kell művelni az gyakorlatilag tökmindegy addig, amíg nem lámpatenderről van szó. Okos ember ez, nem véletlenül került föl a milliárdosok listájára alig pár év alatt, tudja ő melyik tányérba nem kell beleenni jelképesen sem.

Szerinte mindennek a titka a munka, a szorgalom meg a hozzáállás. Mármint a Viktor és a Család fartájékához állás, gondolom.

Azt azért én nehezen hiszem, hogy mindez a véletlen, a szorgalom és a munka gyümölcse lenne. Mert ha az lenne, akkor nem kallódna itt se cég, se milliárd szanaszét. Az alulról felkapaszkodó embernél az ilyenek szép sorban bestokizva állnak, inkább van "óbazmeg, ez is az én nevemen van?" kinézete az egésznek. Most is milyen szépen kimarkolta a cégéből az osztalékot gyakorlatilag maradék nélkül. Egyesek már az új Simicskát látják benne, ami nem lenne túl meglepő: kipróbált ember aki irányítható, nem beszél vissza és nem önállóskodik. Meg esze sincs annyi, mint a geciputtonyt Viktorra borító Lajosnak. Nem hangoskodik, van türelme kivárni amíg adótartozás bulival helyzetbe hozzák, és nem vinnyog akkor sem, mikor a fejére olvasnak vagyonnyilatkozatból hiányzó milliárdot vagy eltitkolt céget.

Tudja, hogy nem azért barátkozik ennyire a Családdal, hogy bármi bántódás érje. Nem is éri.

Cserébe ő gründolhatja az Új Közgépet családi vonalon. Kész szerencse, hogy a Tiborc gyerek után a Lőrinc lányának is ennyire talpraesett udvarló jutott. Az ilyen fiatalok viszik előre az országot, törik az utat a jólét felé. Mikor az öregek megdicsőülve visszavonulnak Mangalicafalvára, ők már kitanítva és kistafírungozva vehetik át a stafétát. Addig meg csak eldöntik, ki kinek lesz a négere.

http://varanus.blog.hu/2015/05/07/ha_a_szazadveg_penzmosoda_akkor_meszaros_lorinc _penzmoso
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MAGYARORSZÁg HOTEL
  2015-05-07 21:11:13, csütörtök
 
 
2015. május 7., csütörtök

MAGYARORSZÁG HOTEL

Elindította a hatósági eljárást a médiatanács az Éden Hotel című műsor miatt a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére a TV2 médiaszolgáltatójával szemben - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.


Hihetetlen, hogy milyen gyorsan reagált a hivatalosság arra, hogy az ominózus műsorban az egyik szereplő fiú erőszakosan kezdett nyomulni a vele egy ágyba dugott lányszereplőre, és ezt a csatorna be is mutatta, fel is merült bennem a gyanú, hogy a háttérben ott van Simicska ördögi mosolya, de talán nem - lehet, ez csak a szokásos magyar bornírtság
.
Hát bizony, ez nem helyes, de ha már itten nekilátunk állami szinten erkölcsösködni, akkor el lehetne azon is gondolkodni, hogy vajon, csak ez a csatorna hibás egy ilyen szituáció kialakításában, vagy talán nagyobb a baj?
Hajlanék rá, hogy utóbbi megállapítás a helyes.
A magyar televíziózás olyan mélységekbe süllyedt, amiről hajdan álmodni sem lehetett, az állami csatornák - egy-két műsort leszámítva - senkit sem érdekelnek, a kereskedelmi csatornák pedig olyan szerencsétlen versenybe kényszerítették egymást, melynek nem is lehetett más vége, csak ez a szörnyű állapot, melynek élvezői vagyunk.

A két nagy csatorna egymásra licitál a nézettség érdekében, ha az egyikben a kétfarkú szakács főz, akkor a másikban a négycsöcsű Mirella keveri a túrót.
Ha az egyik elviszi az aktuális celebeket Borneóba orángutánnal párzani, akkor a másik keres egy elefántot, mely az ő talentjeit fogja kényeztetni az ormányával elölről-hátulról, ha fiú, ha lány az illető - mindegy.
Aztán mindkét társaság vezérkara összeszorított farpofákkal lesi a nézettség mérésének eredményeit, mely, ha nem felel meg az elvártnak, vérben tocsog a nép a Campona mellett vagy a Róna utcában.

A sok egyéb hígtrágya közül leggusztustalanabbak ezek a kukkolós műsorok, melyek az emberek legalantasabb ösztöneiből élnek, és ezzel mindenki tisztában is van, hiszen készítőik folyamatosan ott egyensúlyoznak valamilyen mesterséges közmegegyezéssel kialakított határon, mely az ízlésrombolást, a néphülyítést és a gusztustalanságot választja (vagy nem választja) el a normális televízió-műsoroktól.
Aztán néha elvesztik az egyensúlyukat, olyankor mindenki vadul hadonászva próbálja visszaküzdeni magát régi helyzetébe, de ez csak ritkán sikerül, hiszen ez egy ördögi spirál, aki belekerül, az nem tud kivergődni belőle.
Tulajdonképpen ez a szituáció várható volt, egy fiatalembert, akiben tombolnak a hormonok, egy ágyba fektetnek egy lánnyal, aki élvezi, hogy ö áll a figyelem középpontjában, húzza is a fiút, ahogy illik és amikor az már nem bír magával, akkor megszeppen a felkínált opcióktól.

Ami tegnap még elképzelhetetlen volt, az ma már természetes, a néző hozzászokott, a médiafelügyelet is hozzászokik, és csak akkor zörög, ha - átmenetileg - már a nézőnek is sok a jóból.
Holnap majd valamelyik felbőszült kan fel is pofozza a szűzkurvát, akkor majd a Telenor vonja meg a szponzorációt attól, akinél hirdet, - ők is a nézettség alapján választanak hirdetési felületeket...
Semmi értelme a vad szemforgatásnak, onnantól kezdve, mikor VV Évi nyuszis papucsa a plafont rugdalta, nincs miről beszélni.

A műfajt valóságshownak nevezik, de ennek annyi köze van a valósághoz, mintha valaki a ketrecbe zárt kutyák párzásának szemlélésével akarna akármiféle következtetéseket levonni az ember leghűségesebb barátjáról, annak természetéről, viselkedéséről.
Természetellenes környezetben az emberi kapcsolatok is természetellenessé válnak, erre csak rápakol a pénzéhség és a népszerűség-hajhászás.
Akik ilyen műsorban résztvesznek, egytől-egyig sérült lelkű emberek, akiknek - ha már ágy - a pszichológus heverője lenne a legmegfelelőbb hely.

Természetesen erre van igény, hiszen az ember érdeklődő típus.
A vicc jól jellemzi a helyzetet:
Öreg néni feljelenti a szomszéd fiatal párt, hogy az ablak előtt paráználkodnak, egymásnak mutogatják a csúnyájukat, sőt...
Ki is száll a bizottság, nézik az ablakot, nincs szemben semmi.
Kérdezik, hogy hol történt az eset?
Hát a fürdőszoba-ablakól lehet látni!
De hát néni, itt az ablak egy méter kilencven magasan van, hogy lehet innen látni?
Hát húzza csak ide a hokedlit!
Ha ráteszi fejjel lefelé a lavórt és annak a tetejére a sámlit, éppen odalát!

Azon spekuláltam, hogy aki nézi, az vajon perverz, vagy csak szórakozik, mert itt nem találtam alkalmazhatónak a normális szexuális érdeklődés mérésére alkalmas liba-tesztet, mely szerint, ha egy libatollal csiklandozza magát valaki, az normális szex, ha a libával, akkor az perverzió.
Itt egy egész ország csiklandozza magát a libákkal, és nem tudom, hogy a mennyiség ez esetben nem csapott-e át máris egy más minőségbe...
Mindenesetre azon csak röhögni tudtam, mikor a Vodafone-ban is feltámadt az erkölcs és leállította az elmarasztalt tévécsatorna szponzorálását.
A hülyeségnek nincs határa.
Szerintem a nép erkölcseire vigyázzon Semjén, a madarak barátja, nézzen az ilyenekre szigorúan Harrach, a Vodafone meg csökkentse a tarifáit, ha már van az ablakon kihajigálni való pénze.

Mindenesetre most, hogy az állam is beszállt a nézettségi versenybe, már előre drukkolok, milyen lesz, amikor a villában Harrach mellé bebújik Selmeczi Gabika, egymásra néznek, és mindkettő sikoltozni kezd.
A nézettség minden eddigi csúcsot meg fog dönteni, pedig Rasi lábai még szóba se kerültek...

A Magyarország Hotelt csúcsra járatják...

http://www.pupublogja.hu/2015/05/magyarorszag-hotel.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális bércsökkenések a vasárnapi zárva tartás miatt
  2015-05-07 21:05:33, csütörtök
 
  2015. 05. 7. 19:05

Brutális bércsökkenések a vasárnapi zárva tartás miatt


Átlagosan nettó 15 ezer forinttal csökkent a vasárnapi kötelező zárva tartással sújtott üzletek alkalmazottainak a fizetése. Legalábbis ez derül ki a lapunknak nyilatkozó munkavállalók beszámolóiból.

Lapunkat elkeseredve kereste meg a Tesco egyik alkalmazottja. Arról számolt be, hogy az áprilisi fizetése mintegy 15 ezer forinttal volt kevesebb, mint az elmúlt hónapokban. Mint írta, az egész hónapot végigdolgozta, szabadság és betegállomány nélkül, ennek ellenére csökkent ennyivel a fizetése.

Mivel a felesége is az említett hipermarket alkalmazottja, így kettejük jövedelemkiesése eléri a 30 ezer forintot. Mondanunk sem kell, hogy ez egy átlagos magyar család számára hatalmas érvágás. Eddigi jövedelmük mintegy 15-20%-át elvesztették egy teljesen értelmetlen és átgondolatlan korlátozó intézkedés következtében.

Elmondta továbbá azt is, hogy a bércsökkenés gyakorlatilag mindenkit érint a cégnél. A közvetlenül fölötte dolgozó ,,kisfőnök" például 20 ezer forintot bukik így havonta.
A kormány magát is tökön rúgta

A mindenfajta előzetes hatástanulmány nélkül bevezetett kötelező vasárnapi zárva tartással az állam is sokat bukik. Ugyanis kevesebb pénz fog így befolyni az államkasszába a különböző járulékkiesések következtében. Hogy ezt honnan, milyen formában kívánja majd pótolni a kormány, az még egyelőre nem tisztázott. Bár az elmúlt években már megtapasztalhattuk, hogy a különböző új adófajták kitalálásában már eddig is rendkívül kreatívak voltak.


http://alfahir.hu/brutalis_bercsokkenesek_a_vasarnapi_zarva_tartas_miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
dögkútba vele
  2015-05-07 20:58:07, csütörtök
 
  Itt a pelda a halalbuntetesre. Az emberoles minositett este, be is vallotta, hova kell tobb? Lehet kezdeni. Mondjuk ajanlom a rendorok figyelmebe, hogy szokni akar es fegyvere van tegyek a dolgukat es lojjek le mint a veszett kutyat.


Cigánybűnözés :: 2015. május 7. 10:04

Az eddigi legpofátlanabb cigány hazugság: azért verte agyon viperával a magyar nénit, mert nem volt pénze munkába menni


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 18 éves "férfi" ellen. Ahogy azt korábban közöltük, viszi otthonában 2014. november 18-án az esti órákban holtan találtak egy idős hölgyet. Az orvosszakértői vélemény alapján a sértett bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók látókörébe került egy helyi lakos, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A 18 éves "Sz." Balázst a rendőrök 2014. december 2-án elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra. A "férfi" többszöri kihallgatását követően beismerte tettét. A nyomozók a "fiatalembert" őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását, amelyet a Kaposvári Járásbíróság 2014. december 4-én elrendelt. Zoom Nem férfi, hanem egy büdös cigány, Szücs Balázsnak hívják A "férfi" korábbról már ismerte a sértettet, "tervezett új munkahelyére történő elutazásához pénzre volt szüksége" - legalábbis ezt mondta a rendőröknek (ők pedig elhitték). Remélte, hogy az idős nőnél készpénzt talál. Tudta, hogy a néninek nem volt kutyája, ami hátráltatta volna cselekményében, ezért esett rá a választása. Zoom A HVG persze tényként közli, hogy a jóravaló "fiú" azért vert agyon egy idős asszonyt, mert dolgozni akart szegény. Még szerencse, hogy a következő mondatot nem is voltak képesek befejezni A beszerzett szakértői vélemények és az elvégzett "nyomozati cselekmények" alapján kiderült, hogy "Sz." Balázs a bejárati ajtónál a korábbi vallomásával ellentétben nem egy vascsővel, hanem egy teleszkópos fémbottal (viperával) brutálisan bántalmazta - több alkalommal, nagy erővel megütötte - a 70 éves asszonyt, aki belehalt sérüléseibe. Zoom A "fiatalember" ezt követően kutatást végzett a lakóházban, ahonnan készpénzt lopott el. Az elkövetés eszközét szétszerelte, darabjait különböző helyeken elrejtette, amelynek részeit a nyomozók megtalálták és lefoglalták. Zoom A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az eljárást 2015. május 4-én befejezte, és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Somogy Megyei Főügyészségnek.

(Police.hu nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/142951/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
arányt tévesztett a Nemzeti Együtt Hazudozás kormánya
  2015-05-07 20:52:19, csütörtök
 
  1oo millió arra hogy haza hivják a gazdasági menekülteket..6.2 milliárd holokauszt emlékházra..2o milliárd ,hogy Iraqban védjék a Magyarok a demokráciát..15o milliárd vagy több a brókerkártevők kárának rendeztésére...adóforintokból...5oo milliárd MOL részvényekre...stb.

Olyan mint ha arányt tévesztett volna a Nemzeti Együtt Hazudozás kormánya...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tömény ötvenes évek: „ideológiailag átnevelésre szorul
  2015-05-07 20:50:01, csütörtök
 
 
Tömény ötvenes évek: ,,ideológiailag átnevelésre szorul"

2015. május 07. 08:02
Ifj. Tompó László - Hunhír.info


Igen, a jelek szerint a történelem, szokása szerint, megint csak ismétli önmagát. Ezúttal tömény ötvenes évekbeli mivoltát. Amikor is, ha valakit nem tudtak előállítani közbűntényesként, hanem meghallották, hogy a sarki kocsmában Rákosi apánkat nem hálaadó imádságba foglalja, hanem másmilyenbe, hamar ellátták a baját. Miként, rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda, ugyanezt teszik a jelek szerint most is.

Még mielőtt ismertetném, ezt minek apropóján is írom, ideidézek egy tréfát, egy viccet, ama ,,pesti gyilkos" fajtájából, ami egy Rómában 1957-ben Humor a romok közt címmel névtelenül megjelent emigráns viccgyűjteményből való. Amúgy a kötet (amiből már többször szemléztem ráadásul portálunkon) valójában nem is vicceket tartalmaz, inkább kőkemény helyzetfelismeréseket, melyeket anonim megörökítője mégis humorba mártott. Íme hát:

»Bankett egy nagy magyar művész tiszteletére. Jelen vannak a politikai, tudományos és művészi élet vezetői. Az ünnepelt felesége Rákosi és Révai között ül. Miközben a pincérek a tányérokat váltják, az idős hölgy egyszer csak odafordul Rákosihoz.

- Mondja, Rákosi fiam, maga kommunista? - kérdi.
- Igen - feleli elképedve a párttitkár.
- És meggyőződéses kommunista?
- Igen - feleli még jobban elképedve Rákosi.
Néhány perces szünet után a művész felesége baloldali szomszédjához fordul:
- Mondja Révai fiam, maga kommunista? - kérdi.
- Igen - válaszolja ámulva a főideológus.
- És meggyőződéses kommunista?
- Igen - feleli ámulatból ámulatba esve Révai.

Az öreg hölgy erre a hosszú asztal másik végén ülő férje felé fordul és a jelenlevők ereiben megfagyasztva a vért, átkiabál hozzá:

- Fiam, maga ma reggel azt mondta nekem, hogy nincs ebben az országban két meggyőződéses kommunista. Nos, én találtam kettőt.«

Azonban, teszem hozzá, eljöhet, hogy egyet se találnak. No nem kommunistából, nem. Az a lemez lejárt. Használhatatlan. De van másik. Persze a partitúra nem változott. Ennek szemléltetésére pedig álljon itt a fentiek közlését kiváltó keddi hírcikk - természetesen nem máshonnan, mint a Mazsihisz.honlapjáról:

,,Holokauszttagadás miatt indítottak büntetőeljárást egy 33 éves gyöngyösi férfi ellen, az ügyben a Gyöngyösi Járási Ügyészség két évre elhalasztotta a vádemelést, ugyanakkor elrendelte a gyanúsított pártfogói felügyeletét, továbbá kötelezte őt arra, hogy látogasson el a budapesti Holokauszt Emlékközpontba - tájékoztatta a Heves Megyei Főügyész kedden az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte, hogy a 33 éves gyöngyösi férfi tavaly szeptemberben a holokauszt megtörténtét kétségbe vonó, abból gúnyt űző képet tett közzé az interneten: egy közösségi oldalon megosztott és ezzel mintegy négyezer ismerőse számára hozzáférhetővé tett egy montázst, amelyen az egykori birkenaui megsemmisítő tábor bejáratának rajza volt látható. A kép egy közismert vidámpark logóját stilizálta, és azon egyebek mellett az "Auschwitzland, a világ legnagyobb mesetábora!" felirat szerepelt.

Emiatt a férfi ellen a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett gyanúja miatt - végül ügyészi intézkedést eredményező - büntetőeljárás indult. A Gyöngyösi Járási Ügyészség a nyomozás lefolytatása után két évre elhalasztotta a vádemelést a büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben, ugyanakkor - pártfogó felügyeletének elrendelése mellett - nevelő célzatú magatartási szabályokat írt elő a férfinak. Kötelességévé tette, hogy a saját költségén látogasson el a budapesti Holokauszt Emlékközpontba, és az ott megtekintett kiállításról számoljon be pártfogójának, valamint olvasson el egy a holokausztról szóló könyvet.

Ha a gyanúsított, aki beismerte a cselekmény elkövetését, nem tartja be a határozatban előírt magatartási szabályokat vagy nem tart rendszeres kapcsolatot a pártfogó felügyelőjével, a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt emelnek vádat ellene - írta a főügyész."

Komolyan mondom, mintha a tömény ötvenes években járnánk. Amikor 1952-ben például azért ítéltek halálra egy polgári iskolai tanárt, Bosnyák Zoltánt, mert a zsidókérdésről írt könyveinek szellemét (ami azonos volt Theodor Herzl-ével, á la cionizmus) nem vetkőzte le, vagyis ideológiailag ,,átnevelhetetlen" maradt.

Nem tagadom, kétségbeesve kérdezem: Uram, Teremtőm, milyen világban is élünk? Megkövezés ide, megkövezés oda, egyre jobban kezdem irigyelni az ókori rabszolgatartó társadalmak bármelyikét. Azokban ugyanis volt még olyan, hogy véleményszabadság. Bocsánat, nem véleményszabadság, hanem szabadelvűség!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83970



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi válaszra sem méltatta! Ő is költözik!
  2015-05-07 20:47:35, csütörtök
 
  Döbrögi válaszra sem méltatta! Ő is költözik!

Posted on 2015/05/07 Szerző: Admin

Nem válaszolt nyílt levelére Orbán Viktor annak a családapának, aki elkeserdésében fordult a nyilvánossághoz. Mindhárom fia Angliába ment mosogatni. A harmadik már munkába is állt - havi félmilliós fizetésért.
Közösségi oldalán mondott köszönetet támogatóinak Cserpák István. Ő az az édesapa, aki egy éven belül harmadik fiát kísérte ki a repülőtérre: mindannyian Angliába mentek mosogatni. Nyílt levelét, amiben Orbán Viktort hibáztatja családja szétszakításáért, a Bors is közölte. István újabb nyílt levelében most azokhoz szólt, akik támogatták őt.
- Nagyon szépen köszönöm a közel 12.000 megosztást és 6.550 like-ot - kezdi levelét, amit közösségi oldalára is feltöltött. Később megemlíti: előző levélének címzettje nem reagált neki: ,,Orbán Viktor nem válaszolt a levelemre, de mindegy is, mert túl kicsi vagyok ahhoz, hogy egy ilyen politikai kör foglalkozzon az én egyéni problémámmal."
Jó hírrel is szolgál István: ,,Harmadik gyerekem ma írta alá a munkaszerződést, és mától teljes jogú mosogató, havi közel fél milliós fizetésért."
Íme a levél:
Köszönő levél.
Nagyon szépen köszönöm, a közel 12.000 megosztást és 6.550 like-ot. Látszik, hogy egy nagyon érzékeny pontját találtam el a Magyar embereknek. Igazán sok őszinte hozzászólás érkezett, nagyon szívhez szóló és megható történetekkel. Rengeteg külföldön élő Magyar honfitársam is hozzászólt, de 99%-ban nem bánta meg, hogy külföldre távozott. Egyedül az itthon hagyott családtagjait, szeretteit sajnálja mindenki és azt az országot, ahol gyermekkorát élte vidáman és boldogan. A szüleink is, és én is, sokkal szebb és tartalmasabb jövőt képzeltünk el ebben a gyönyörű országban. Sajnos a politikai hatalom ezt meggátolja. Hogy mi ennek a célja, sajnos most homályos, de egyszer úgyis mindenre fény derül.
Orbán Viktor nem válaszolt a levelemre, de mindegy is, mert túl kicsi vagyok ahhoz, hogy egy ilyen politikai kör foglalkozzon az én egyéni problémámmal.
Van egy jó hírem is. Harmadik gyerekem, ma írta alá a munkaszerződést, és mától, teljes jogú mosogató, havi közel fél milliós fizetésért. Regisztrált Angliai munkavállaló lett. Holnap lesz az első munkanapja.
Külön köszönöm az Angol kormánynak, hogy semmilyen akadályt nem gördített a kitelepedés elé.
Innen üzenem, minden becsülettel dolgozni akaró Magyar embernek, hogy ne féljen változtatni. Meg lehet teremteni egy biztos és élhető jövőt, ha nem itthon, hát külföldön. De akárhol is vagyunk a nagyvilágban, a szívünk mindig MAGYAR marad...
Mégegyszer, köszönöm nektek a támogatást és a rengeteg őszinte jókívánságot.
Szeretlek titeket !!!! .
Üdv. Cserpák István.
(bors)
Bal-Rad komm: Egy kifosztott, szétrabolt, gyarmattá tett ország Nyugat-Európa mosogatófiúivá és kézilányaivá degradált nemzedéke szüleinek fájdalomkiáltása is lehetne ez a levél. A vége felé egy rossz tanáccsal: “...Innen üzenem, minden becsülettel dolgozni akaró Magyar embernek, hogy ne féljen változtatni. Meg lehet teremteni egy biztos és élhető jövőt, ha nem itthon, hát külföldön..."
Ez nem egy megfogadandó vagy követendő tanács! Ez a hazaáruló és nemzetrontó-kifosztó politikai bűnbandák tetteinek jóváhagyása!
Innen üzenem, minden becsülettel dolgozni akaró Magyar embernek, hogy ne féljen változtatni. Meg lehet teremteni egy biztos és élhető jövőt ITTHON-MAGYARORSZÁGON!
A gonosztevőink-kifosztóink-országelsikkasztóink számára ez az ország nem több, mint VADÁSZTERÜLET! Ahol a zsákmányukat gyűjtik.
NEKÜNK-MAGYAROKNAK-A HAZÁNK!
NEKÜNK-MAGYAROKNAK-KELL MEGTEREMTENÜNK EGY BIZTONSÁGOS ÉS ÉLHETŐ MAGYARORSZÁGOT!
Közösen-NÉLKÜLÜK! A banditák nélkül!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/07/dobrogi-valaszra-sem-meltatta-o-is-koltoz ik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jaj nekünk! Döbrögi ismét 10 pontot jelentett be! Izgalmakat
  2015-05-07 20:46:25, csütörtök
 
  Jaj nekünk! Döbrögi ismét 10 pontot jelentett be! Izgalmakat ígér!


Posted on 2015/05/07 Szerző: Admin

A kormány a tegnapi ülésén elfogadta a 2016-os költségvetést, ami júliustól már életbe is léphet a parlamenti szavazást követően - jelentette be a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a jövőbeni magyar gazdaságpolitika elemeit 10 pontban foglalta össze. Ezek közül talán a legérdekesebb az volt, amikor burkoltan bejelentette, hogy nem lesz társasági adókulcs-egységesítés.
Kinek a pénzén?
A magyar kormányfő kicsit messziről indította beszédét, miután azzal kezdte, hogy mit adtak a magyar feltalálók az emberiségnek (itt megemlítette a golyóstollat, a számítógépet és az eszpresszó kávéfőzőgépet). Ezt azért vetette fel, mert szerinte a magyarok mindent másképp csinálnak és ezt a német emberek, akik a fegyelmezettséghez vannak hozzászokva, nehezen értik.
Feltette a kérdést: mi értelme van másképp csinálni túl azon, hogy jól esik. A válasz erre, hogy a kor, amiben élünk rákényszerít, hogy új utakat keressünk. A régi módszerekkel az új korszakot nem tudjuk szabályozni, ezzel nem tudunk sikeresek lenni - mondta. Ebben a történelmi pillanatban ez a magyar megközelítés előnyös is lehet - vélekedett.
Kitért arra is, hogy Brüsszelben kételkednek Magyarországot nézve. Brüsszel nem tudja eldönteni, hogy Magyarországra fekete bárányként vagy sikertörténetként tekintsen. Ha a számokat nézzük, sikertörténetről beszélhetünk. Jóval jobban teljesítünk mint az európai átlag - húzta alá. A kormányfő azonban azt is hozzátette, hogy a módszer azonban számos kifogásra adhat okot.
Egyet azonban megjegyeznek, a németek is nekünk: mi nem a németek pénzén akarunk sikeresek lenni
- emelte ki. Majd megismételte: nem szeretünk más pénzén élni.
Elfogadott költségvetés
Szerinte az adatok és jelentések (például a német kamara ismert jelentése) alapján pozitív kép rajzolódik ki az országról.
Ezen kívül elárulta, hogy a kormány jóváhagyta a költségvetést a tegnapi ülésén, amit a parlament július elsejével el fog fogadni.

Orbán 10 pontot jelentett be!
Ezt követően rátért arra, hogy a válság hogyan érintette Európát, és ebben milyen feladata van az egyes országoknak.
A magyar gazdaságpolitika a jövőben
Megemlítette beszédében a kettéválasztott, duális oktatást, melynek célja a jól képzett, fegyelmezett, modern technológiát alkalmazni képes munkaerő képzése.
Mindig megkapja a kormány azokat a kritikákat, hogy nem kiszámítható a gazdaságpolitikája. Igenis kiszámíthatóak vagyunk a fontos dolgokban. A cölöpök nem fognak változni a következő években sem
- emelte ki Orbán Viktor üzenve a német vállalatok képviselőinek.
Ezt követően a magyar gazdaságpolitika jövőjét 10 pontban foglalta össze:
1.Továbbra sem akkor akarja a kormány adóztatni az embereket, amikor megkeresik, hanem amikor elköltik - utalt Orbán Viktor arra, hogy a kormány a fogyasztást adóztatja a munka helyett.
2.Nem büntetik a családokat azért, mert sikeresek. Fennmarad az egyenesági öröklési illeték eltörlése.
3.Nem segélyt hanem munkát szeretnének adni. A közmunkára fordított összeget a munkanélküliek számához igazítva folyamatosan biztosítják. Itt azt a célt említette, hogy mindenkinek legyen munkalehetőség, ha tud dolgozni.
4.Segítik a vállalkozásokat: nem fogjuk megemelni a 10%-os társasági adókulcsot a kisvállalkozásoknak.
5.Duális képzés fenntartása.
6.Csökkentik az államadósságot. Igaz, emlékeztetett arra, hogy erre alkotmányos kötelezettség is van.
7.Alacsonyan tartják a deficitet. Itt emlékeztetett arra, hogy volt egy pillanat, amikor nulla százalékos deficitet szeretett volna a költségvetésben, de átszámolták ennek a hatását és belátták, hogy ez egy lépésben nem megvalósítható, mert drasztikus hatása lenne.
8.Megmaradnak a különadók, ez szerinte sérelmes a német vállalatoknak, de a költségvetési hiány alacsonyan tartása érdekében bent kell maradniuk az adórendszerben.
9.A gyermektámotási rendszert megtartja a kormány. Egyre több esetben a családi támogatásokat munkához fogja kötni a kormány. Példaként külön felhozta, hogy szeptember elsejétől a 3 évnél idősebb gyermek számára óvodai helyet biztosítanak.
10.Meg fog maradni a munkahelyvédelmi akcióterv is. Tájékoztatása szerint ez 900 ezer embert érint Magyarországon.
Összességében ezeket az intézkedéseket nevezte a kormányfő munka alapú gazdaságnak és társadalomnak.
Nem állítom, hogy minden Magyarországon működő német vállalkozásnak kedvező ez a gazdaságpolitika, de összességében az így kialakuló a gazdasági környezet kedvez a külföldi befektetőknek, így a német vállalatoknak is. Ezek tartósan megmaradó elemek, így a németek számára is tartós, kiszámítható elemét jelentik majd a gazdaságpolitikának
- utalt a fenti 10 pontra a kormányfő, aki beszédét azzal zárta, hogy izgalmas világ körvonalazódik előttünk.
(portfolio)
Bal-Rad komm: “...összességében az így kialakuló a gazdasági környezet kedvez a külföldi befektetőknek, így a német vállalatoknak is..."
-Azaz: minden a spekulánsok igényeihez van igazítva! Aggodalomra tehát NEKIK semmi okuk nincs!
Előttünk-MAGYAROK előtt-valóban izgalmas világ körvonalazódik. Kérdés, hogy sikerül-e túlélnünk.
Pedig elég volna már az izgalmakból!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/07/jaj-nekunk-dobrogi-ismet-10-pontot-jelent ett-be-izgalmakat-iger/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.