Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 143 
Tündéri videó: ezt csinálják alvás helyett a babák
  2015-06-30 22:28:34, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
A kiegészített értesítés kézhezvételétől számított 15 napon
  2015-06-30 22:25:42, kedd
 
  Hírado.hu Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Világrekordot döntött a 87 éves Bici néni
  2015-06-30 13:36:58, kedd
 
  Nagyobb kép Link
.........


Az 1920-as évek nagy kubai mesterét, José Raúl Capablancát felülmúlva világrekordot ért el sakkszimultánban Vitéz Sinka Brigitta 87 éves magyar sakkozó a hétvégén Budapesten.
Vasárnap már a 13600. mérkőzését játszotta le.
A magyar nagymester szeretné, ha teljesítményét a Guinness-rekordok is elismerné, ehhez az évek során játszott partijairól vezetett pontos feljegyzések is nagyban hozzájárulhatnak.
Bici néni kétszer volt második a magyar női sakkbajnokságon, és két sakkolimpiára nevezték, de végül mindkétszer lemaradt az utazásról.
A több agyvérzés után is kiváló szellemi és fizikai állapotban lévő játékos több mint fél évszázados profi sakkozói pályáján számos hírességgel került kapcsolatba, így Bobby Fischer, Borisz Szpasszkij, Mihail Tal világbajnokokkal, s több tízezer gyermek sakkszimultán-versenyét szervezte meg.
- A 87 éves magyar asszony az internet új sztárja.
Vitéz Sinka Brigitta egész életét 32 fekete és 32 fehér kocka alkotta négyszög határozta meg. Eddig Magyarországon sem sokan ismerték, ám lassan az egész világ felfigyel rá.
Már a yahoo.com is felfigyelt Vitéz Sinka Brigittára. Az igencsak látogatott híroldal hétfő reggel a 87 éves sakkmesterrel jelentetett meg anyagot. Az aprópó nem mást, mint a "Bici néni" becenévre hallgató asszony Guinnes-rekordkísérlete.
Nagyobb kép Link
...... ........... .......


Az átlagember számára az épp most futó televíziós reklámokból közismerté váló idős asszony fejébe vette, hogy ő lesz az az ember, aki a legtöbb igazolt sakkszimultán-partit játssza a világon. A rekord eléréséhez legalább 13.600 partira van szükség, mivel a kubai sakklegenda, Raul Capablanca 13.545 partis csúcsát kell átadni a múltnak. Nem elhanyagolható különbség, hogy míg az 1888-1942 között élő kubai sakkozó önbevallásos alapon tartotta számon sakkjátszmáinak számát, addig Bici néninek gyermekkori barátja, Erdei Eszter dokumentálja a partikat, precíz, pontos, dátumra, helyszínre, ellenfélre és győzelem/vereség mutatóra kiterjedő írásos nyilvántartást vezet.
Azt nem mondhatni, hogy Bici néni nem halad a korral...Blogja is van és már online játékosokat is vár a rekordjához. Innen tudtuk meg, hogy már 3 éves kora körül ott sündörgött a tábla körül és miközben a lépéseket figyelte, a leütött figurákat babaruhákba öltöztette. Később, amikor szenvedélyes játékos hírében álló édesapja barátai nem értek rá, őt kérte meg, hogy játsszon vele. Így vált a kislány egyre jobb, erősebb játékossá, míg végül fiatal tinédzserként legyőzte a falu legendásan jól sakkozó plébánosát.
Sinka Brigitta kétszer volt második a magyar női sakkbajnokságon és két sakkolimpiára nevezték, de végül mindkétszer lemaradt az utazásról. A több agyvérzés után is kiváló szellemi és fizikai állapotban lévő idős hölgy több mint fél évszázados profi sakkozói pályáján számos hírességgel került kapcsolatba, így Bobby Fischer, Borisz Szpasszkij, Mihail Tal világbajnokokkal, s több tízezer gyermek sakk szimultán-versenyét szervezte már meg. 2012 novemberében érte el a 10 ezres sakkparti-határt és azóta az ütemet csak fokozta.
Az immár 84 éve sakkozó idős hölgy a legutóbb hétvégén, a Gyerek Sziget 2015 fesztivál keretében játszott több tucat gyerekkel szimultánt. Megjegyezzük, már 13 000 parti felett ját.
"Amióta ismerem ő rendületlenül sakkozik. Megállíthatatlan. És a győzelmi aránya 86 százalékos" - meséli mosolyogva Erdei Eszter. Ha Bici néni ilyen ütemben halad, még a nyári szünet vége előtt megdönti a Guinness-rekordot.
Videó Link

Telekom 4G sakk alkalmazás mobilra is letölthető
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szent Péter és Szent Pál apostolok
  2015-06-30 10:22:27, kedd
 
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Amikor Jeruzsálemben kitört az első keresztényüldözés, Heródes király elfogatta az Egyház néhány vezetőjét, hogy ártson nekik. János testvérét, Jakabot karddal kivégeztette. Amikor látta, hogy ezzel megnyerheti a zsidók tetszését, elhatározta, hogy Pétert is elfogatja.
A kovásztalan kenyér ünnepét ülték. Elfogatta, börtönbe záratta és rábízta négy, egyenként négy katonából álló csapatra, hogy őrizzék. Az volt a szándéka, hogy húsvét után a nép elé vezetteti.
Míg Pétert fogva tartották a börtönben, az Egyház szüntelen imádkozott érte Istenhez. Azon az éjszakán, amikor Heródes elő akarta őt vezettetni, Péter két katona között aludt, kettős lánccal megbilincselve. A bejáratnál pedig őrök vigyázták a börtönt. Egyszerre megjelent az Úr angyala, és a helyiséget fény árasztotta el. Az angyal megütötte Péter oldalát, és felébresztette: ,,Kelj fel, gyorsan!" Erre a láncok lehulltak a kezéről. Azután az angyal így folytatta: ,,Csatold fel övedet, és vedd fel saruidat!" Amikor megtette, az angyal ezt mondta: ,,Vedd magadra köpenyedet, és kövess!"
Péter elindult és követte, de nem tudta, hogy valóság-e az, amit az angyal tesz vele. Azt gondolta, hogy látomása van. Átmentek az első őrségen, majd a másodikon is, aztán eljutottak a város felé nyíló vaskapuhoz. Az magától kinyílt előttük. Kint még végigmentek az egyik utcán, és ott az angyal hirtelen eltűnt mellőle.
Amikor Péter föleszmélt, így szólt: ,,Most már biztosan tudom, hogy az Úr elküldte angyalát, és kiszabadított Heródes király kezéből és mindabból, amiben a zsidó nép reménykedett."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 12,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Kedves Fiam!
Az én véremet nemsokára kiontják áldozatul Eltávozásom ideje közel van. A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, a hitet megtartottam. Készen vár rám az igazság győzelmi koszorúja, amelyet az Úr, az igazságos Bíró megad nekem azon a napon. De nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki örömmel várja az ő eljövetelét.
Mellém állt ugyanis az Úr és erőt öntött belém, hogy befejezzem az evangélium hirdetését, és tudomást szerezzen róla minden pogány. Így megmenekültem az oroszlán torkából. Sőt, az Úr ezután is megszabadít minden gonosz cselvetéstől és átment mennyei országába. Dicsőség legyen neki mindörökké! Ámen.
Ez az Isten igéje.
2Tim 4,6-8.17-18
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Péteréhez hasonló lelkesedéssel
  2015-06-30 10:09:36, kedd
 
  Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! Olykor Szent Péteréhez hasonló lelkesedéssel és bátorsággal indulunk feléd, máskor pedig visszatart minket a félelem, az aggódás, a kicsinyhitűség és a szeretet gyengesége. Néha bátran megvalljuk hitünket, máskor viszont óvatosságra hivatkozva eltitkoljuk.
Pál apostolhoz hasonlóan keressük hivatásunkat, azt az utat, amelyet te mutatsz nekünk.
Erősítsd hitemet és szeretetemet, hogy rám, mint sziklaszilárd alapra tudj építeni, Péterhez hasonlóan meg tudjam erősíteni a kételkedőket és Pál buzgóságával hirdessem evangéliumodat!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Szent Péter és Szent Pál apostolok - Június 29.
  2015-06-29 21:40:08, hétfő
 
  ,,Péter és Pál, tudjuk, nyárban..."
...... ............


Valóban méltó és igazságos, hogy Péter, az apostolfejedelem és Pál, a népek térítő apostola egyaránt olyan kiemelt helyen szerepeljenek a naptárban, amilyen a nyári napfordulóval kezdődő csillagászati hónap első dekádja. Június 29-e kettejük igazi névünnepe, nem a januári Pál- és a februári Péter-nap. Már csak azért is, mert a legendai hagyomány szerint mindkettőjüket ezen a napon végezték ki i.sz. 67-ben Rómában. Pétert keresztre feszítették - saját kérésére fejjel lefelé, mert nem tartotta illendőnek, hogy úgy haljon meg, mint mestere -, Pált lefejezték; mint római polgárt e tisztes halálmód megillette.
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Péter - Pál az aratás kezdete és a halászok ünnepe
  2015-06-29 21:30:04, hétfő
 
  ...... .....


Péter-Pál, valamikor dologtiltó nap volt, tehát az aratási munkálatokat JELKÉPESEN kezdték meg!!!!
Sokfelé ekkor fogadták fel a gazdák az aratókat és a napszámosokat.
Péter és Pál emléknapja, mint az aratás kezdete vált ismertté a néphagyományban.
Sokfelé ekkor kezdték vágni a rozsot, a búzát.
Ha ez utóbbi még nem érett meg a betakarításra, akkor egy-két kaszasuhintást végeztek, csak hogy képletesen megkezdjék az aratást.
..

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Várom az igazi nyarat
  2015-06-29 21:25:23, hétfő
 
  .....

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Strandoló rókakomák
  2015-06-29 21:23:49, hétfő
 
  ...... .....



.........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
2015 év aranycsapata a Barcelona - 3 kupát nyertek
  2015-06-29 18:58:08, hétfő
 
  Nagyobb kép Link

........

 
 
1 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 143 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 143 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1935
  • e Hét: 3705
  • e Hónap: 16381
  • e Év: 250128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.