Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nekimentek a magyar munkavállalóknak Ausztriában
  2015-06-11 20:54:03, csütörtök
 
  Nekimentek a magyar munkavállalóknak Ausztriában

2015. június 11., csütörtök, 11:17

Szerző: hvg.hu

A magyar munkavállalók ellen kampányolnak a határon túl, a populista Osztrák Szabadságpárt egyenesen tatárjárásról beszél a vendégmunkásokkal kapcsolatban és az átmeneti határellenőrzés visszaállítását sürgeti.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sógoroknál az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), amely a két héttel ezelőtti tartományi választásokon két keleti tartományban is komoly sikereket ért el: Stájerországban a szavazatok 26 százalékát, míg Burgenlandban a 15 százalékát hozták el, jelentősen felzárkózva a hagyományos nagy pártok mögé. A párt aktivistái a vendégmunkásokkal kapcsolatban egyenesen tatárjárásról beszélnek és megkezdték a koalíciós tárgyalásokat a burgenlandi tartományi kormány megalakításáról az Osztrák Szociáldemokrata Párttal (SPÖ), aminek köszönhetően az új tartományi kormány még ebben a hónapban felállhat. A választási kampányban mindkét politikai erő az átmeneti határellenőrzés visszaállításáért és a magyar munkavállalók ellen kampányolt - írja a Privátbankár.

Werner Faymann osztrák kancellár - és egyben SPÖ elnök - tétlenül nézi a burgenlandi fejleményeket, csak azt hangoztatja, hogy egy ilyen összeborulásra szövetségi szinten nem fog sor kerülni. Ezt viszont a választók egyre nagyobb hányada nem így látja: a legfrissebb felmérések szerint 39 százalék preferálja az FPÖ bevonását a bécsi kormányzatba. Egy másik felmérés pedig azt mutatja, hogy jelenleg 28 százalékos támogatottságával az FPÖ a legnépszerűbb párt az országban.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!


http://hvg.hu/enesacegem/20150611_Nekimentek_a_magyar_munkavallaloknak_Ausz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forintgyengítés lehet Matolcsyék új csodafegyvere?
  2015-06-11 20:51:19, csütörtök
 
 
A forintgyengítés lehet Matolcsyék új csodafegyvere?


2015. június 11

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) a forint gyengítésén keresztül próbálhatja meg tovább élénkíteni a gazdaságot.

Ennek előjele, hogy a jegybank a lakossági deviza alapú jelzáloghitelek forintosítása után meg akar szabadulni a többi devizaadósságtól is. Az MNB kedden közölte, hogy készen áll 1,1 milliárd euró összegű devizát adni arra a célra, hogy a megmaradt lakossági devizaadósságot (autó, személyi és egyéb hitel) is forintosítsák. A múlt héten pedig bejelentették az önfinanszírozási program folytatását, amellyel a jelenlegi 34 százalékról 30 alá csökkentheti az államadósság devizaarányát.

Mindez támogatja azt, hogy a magyar gazdaság árfolyam-ingadozás miatti sérülékenysége csökkenjen, ráadásul a monetáris politika transzmissziója akár javulhat is, hiszen a lazítás (ami esetleg az árfolyam gyengülésével járhat) nem okoz majd problémát a hiteleit törlesztő lakosságnak. Az államadósság szempontjából is sokkal kisebb lehet a negatív hatás. Szakértők azonban rámutattak, hogy az önfinanszírozási program egyelőre önmagában nem hatott az ország megítélésére.

Örvendetes, hogy 13 év után a rövid lejáratú magyar állampapír hozama a lengyel alá csökkent az MNB bejelentésének hatására, de a kockázati felárunk nem változott - mondta a Világgazdaságnak egy bank treasury osztályának szakértője. Hozzátette, hogy a 3 hónapos hozam bőven az MNB 1,65 százalékos irányadó rátája alatt, 1,1 százalék közelében van, és a hozamgörbe egyre meredekebb.

Ráadásul a forintot máris gyengítette az MNB program. A hazai deviza 312-314-es szintek között mozog az euróval szemben, ami 1,5 százalék körüli gyengülés a jegybanki eszköztár változásának bejelentése óta. ,,Régebben ilyen mértékű gyengülés és árfolyam-ingadozás után szóbeli intervenció következett, amivel az MNB igyekezett meggátolni a hirtelen leértékelődést. Mostanra leszokott erről az MNB" - emelte ki a szakértő.

Vélhetően már csak azért sem szól bele az árfolyam alakulásába az MNB - azon túl, hogy elméletileg nincs árfolyamcélja -, mert nincs ellenére a gyenge forint. A Deutsche Bank friss elemzése szerint azonban a forint ,,fair" árfolyama 304-es szint körül lehet az euróval szemben, vagyis közel tíz forinttal erősebb, mint a jelenlegi kurzus. Ezt számos szakértő hasonlóan gondolja, sőt, vannak, akik szerint még ennél is erősebb lehet az egyensúlyi árfolyam. A legtöbben mégis azt gondolják, hogy a forint 12 hónapos időtávban gyengülni fog, és 315-320 közé kerülhet.

Nem tűnik alaptalannak ez a várakozás, már csak azért sem, mert a gazdasági növekedésnek újabb motorokat kell keresni, ha majd kifutnak az olyan egyszeri hatások, mint az alacsony olajárak, a rezsicsökkentés, az uniós források gyorsuló lehívása vagy a banki elszámoltatás. Miután újabb belső motorokat nem könnyű találni, elképzelhető, hogy a devizahitelek kivezetése után a forint leértékelésén keresztüli exportvezérelt növekedés irányába tesz lépéseket az MNB.

Igaz, az export importtartalma még most is jelentős, így ez valószínűleg csak korlátozottan hathat a növekedésre. Ha nem emelkedik meg jelentősen az infláció (májusban tért vissza a pozitív tartományba nyolc hónapnyi defláció után, és egyből 0,5 százalék lett), akkor a jegybank érdemben tovább lazíthatja a monetáris kondíciókat annak ellenére, hogy a kibocsátási rés (a gazdaság tényleges és hosszú távon elérhető növekedése közötti különbség) lassan minden elemzés szerint bezárul, így az újabb élénkítések akár túlfűtötté is tehetik a gazdaságot. Az MNB azonban valószínűleg inkább azt tartja majd fontosnak, hogy tartósan magas, 3 százalék feletti legyen a gazdasági növekedés.

http://civilhetes.net/belfold/a-forintgyengites-lehet-matolcsyek-uj-csodafegyvere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszakította a tárgyalásokat a görögökkel az IMF
  2015-06-11 20:38:55, csütörtök
 
  Megszakította a tárgyalásokat a görögökkel az IMF

2015. június 11., csütörtök, 17:33

Szerző: hvg.hu/MTI

A tárgyalások nem jártak eredménnyel, így a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön bejelentette: megszakítják a tárgyalásokat Görögországgal. A labda most a görög térfélen pattog.

Megszakította a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Görögországgal, mert az adósságválság rendezéséről folyó tárgyalások eddig nem jártak eredménnyel, nem közeledtek az álláspontok.

Gerry Rice, az IMF szóvivője Brüsszelben a sajtóval közölte, hogy a küldöttség visszautazott Washingtonba, mert igen távolinak tűnik a megállapodás. "Jelentős nézeteltérések vannak köztünk a legtöbb kulcsfontosságú területet illetően, és nem közeledtek egymáshoz az álláspontok az utóbbi időben" - fogalmazott Rice. Ugyanakkor hozzátette, hogy az IMF "nem áll fel az asztaltól", továbbra is elkötelezett a görög adósságválság rendezése mellett. Hozzátette, hogy a "labda most a görög térfélen pattog".

Görögországnak meg kell állapodnia hitelezőivel - az Európai Bizottsággal, az EKB-val és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - még azelőtt, hogy június végén lejár az a jelenleg érvényes mentőcsomag, amelyből a mediterrán ország teljesíti fizetési kötelezettségeit.

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő csütörtökön Brüsszelben tárgyal Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével.

A tárgyalások elakadtak, mert az athéni kormány nem hajlandó teljesíteni a nemzetközi hitelezőknek azt a követelését, hogy csökkentse a nyugdíjakat, és hajtson végre több népszerűtlen változtatást a munkaerő-piacon.


http://hvg.hu/gazdasag/20150611_Megszakitotta_a_targyalasokat_a_gorogokke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jegybank szerint igazságos Polt Péter feleségének ötmillió
  2015-06-11 20:27:10, csütörtök
 
 
A jegybank szerint igazságos Polt Péter feleségének ötmilliós fizetése



2015. június 10

A jegybank igazgatóinak jövedelme megfelel a hazai bankszektorban adott átlagos vezetői javadalmazásnak - írta közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Közölték azt is, hogy az MNB elnöke, vagyis Matolcsy György és alelnökei a legkevesebbet kereső jegybanki vezetők között vannak Európában.

A jegybank egyébként ezzel arra reagált, hogy Polt Péter legfőbb ügyész felesége havi ötmillió forintot visz haza - írja az Origo.

Ahogyan arról a CIVILHETES is beszámolt, csaknem ötmillió forintot keres havonta a Magyar Nemzeti Bank egyik ügyvezető igazgatójaként Polt Péter legfőbb ügyész felesége. Polt-Palásthy Mariannt múlt év elején nevezték ki a jegybank személyzeti igazgatójává, akkor "csak" 2 millió 300 ezer forint volt a havi keresete. Ezt duplázta meg decemberben, ugyanis akkor nevezték ki a ügyvezető igazgatónak, így
a keresete bruttó 4 millió 950 ezer forint lett.

A jegybanknál még öt ügyvezető igazgató kap hasonló nagyságrendű fizetést.
Nem lát kivetnivalót az MNB

Az MNB most közleményben reagált a sajtóban megjelent hírekre. Szerintük valótlan információk jelentek meg egyes ellenzéki pártoktól és a hozzájuk kötődő sajtóban a bérezésekkel kapcsolatban.

Mint írják, "a jegybank igazgatóinak jövedelme megfelel a hazai bankszektorban adott átlagos vezetői javadalmazásnak, míg az MNB elnökének, alelnökeinek és a Monetáris Tanács tagjainak jövedelme a bankszektorban szokásos, hasonló beosztásban adott átlagos jövedelmeknek a negyedét-ötödét teszik ki". Kitérnek arra is, hogy Matolcsy György kevesebbet keres, mint gondolnánk, hiszen - ahogyan fogalmaznak -
"az MNB elnöke és alelnökei az egyik legkevesebbet kereső jegybanki vezetők európai viszonylatban."

Az MNB vezetőinek bérezése egyébként nyilvános, megtalálható a jegybank honlapján.


http://civilhetes.net/belfold/a-jegybank-szerint-igazsagos-polt-peter-felesegenek -otmillios-fizetese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtiltották a Telekomnak és a Telenornak, hogy árat emeljen
  2015-06-11 18:08:24, csütörtök
 
  Megtiltották a Telekomnak és a Telenornak, hogy árat emeljenek július 1-jétől

2015. június 11., csütörtök, 12:57 Utolsó frissítés: 4 órája

Szerző: hvg.hu

Az NMHH hivatalból általános hatósági felügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom és a Telenor ellen. A szervezet közlése szerint több ponton felmerült ugyanis a jogszabályok megsértésének gyanúja a két mobilszolgáltató július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó módosításával és annak közlési módjával kapcsolatban.

Az NMHH ellenőrzi, hogy a szolgáltatók időben, megfelelő hírközlő csatornán, világosan, áttekinthetően és a választási lehetőségeket egyértelműen közölve értesítették-e előfizetőiket a tervezett változtatásokról. (Ha telenoros, ide kattintva olvashat az önt érintő drágulás tervéről, ha telekomos, akkor pedig itt.)

A módosítást a szolgáltatók kétoldalú szerződésmódosítással kívánják végrehajtani, ami azt jelenti, hogy ha az érintett előfizetők az értesítéstől számított 15 napon belül következmény nélkül felmondhatják szerződésüket. Az NMHH ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy a jogszabályok szerint az előfizetőknek a kétoldalú szerződésmódosítás esetében lehetőségük van úgy is dönteni, hogy az ajánlatot nem fogadják el, és ebben az esetben a szerződésük a korábbi tartalommal marad hatályban - ezt nem hangsúlyozták ki a szolgáltatók.

Az NMHH közölte: mivel a tervezett módosítások a két szolgáltató előfizetőinek nagy részét érintik, és mivel hatályba lépésük esetén fennáll annak veszélye, hogy az előfizetők emiatt olyan hátrányt szenvednek, amelyet később már nem vagy csak nehezen lehet elhárítani, a hatóság az eljárás befejezéséig ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a szolgáltatóknak, hogy július 1-jétől végrehajtsák a közzétett ajánlatuk szerinti szerződésmódosítást.

Mivel a vizsgálat jelenleg is zajlik, ez csak egy átmeneti tiltás. Ha értesülni szeretne a vizsgálat eredményéről és a végső döntésről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

2015. június 11., csütörtök, 12:57 Utolsó frissítés: 4 órája

Szerző: hvg.hu

Az NMHH hivatalból általános hatósági felügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom és a Telenor ellen. A szervezet közlése szerint több ponton felmerült ugyanis a jogszabályok megsértésének gyanúja a két mobilszolgáltató július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó módosításával és annak közlési módjával kapcsolatban.

Az NMHH ellenőrzi, hogy a szolgáltatók időben, megfelelő hírközlő csatornán, világosan, áttekinthetően és a választási lehetőségeket egyértelműen közölve értesítették-e előfizetőiket a tervezett változtatásokról. (Ha telenoros, ide kattintva olvashat az önt érintő drágulás tervéről, ha telekomos, akkor pedig itt.)

A módosítást a szolgáltatók kétoldalú szerződésmódosítással kívánják végrehajtani, ami azt jelenti, hogy ha az érintett előfizetők az értesítéstől számított 15 napon belül következmény nélkül felmondhatják szerződésüket. Az NMHH ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy a jogszabályok szerint az előfizetőknek a kétoldalú szerződésmódosítás esetében lehetőségük van úgy is dönteni, hogy az ajánlatot nem fogadják el, és ebben az esetben a szerződésük a korábbi tartalommal marad hatályban - ezt nem hangsúlyozták ki a szolgáltatók.

Az NMHH közölte: mivel a tervezett módosítások a két szolgáltató előfizetőinek nagy részét érintik, és mivel hatályba lépésük esetén fennáll annak veszélye, hogy az előfizetők emiatt olyan hátrányt szenvednek, amelyet később már nem vagy csak nehezen lehet elhárítani, a hatóság az eljárás befejezéséig ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a szolgáltatóknak, hogy július 1-jétől végrehajtsák a közzétett ajánlatuk szerinti szerződésmódosítást.

Mivel a vizsgálat jelenleg is zajlik, ez csak egy átmeneti tiltás. Ha értesülni szeretne a vizsgálat eredményéről és a végső döntésről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.



http://hvg.hu/kkv/20150611_telekom_telenor_aremeles_nmhh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gömöri, a magyar Gripen
  2015-06-11 11:00:54, csütörtök
 
 
Gömöri, a magyar Gripen

Népszava|2015. jún 10. 15:15


Gömöri paralimpiai elnökre igazán büszke lehet közismerten józan életű mentora, Deutsch Tamás. Mondjuk beléptetőkapu-beszerzést én még az ő helyében sem bíznék rá, mert tévedésből annak az árát is saját számlájára utaltatná át. Ahogyan a hírek szerint az emlékezetes hárommilliós végtörlesztést sem a banknak küldte meg a szervezet, hanem magának az elnöknek. De ez mindegy is, hisz most kirúgta a főkönyvelőt, ő tehet mindenről, az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.

És azt hiszi, most megint minden rendben van, miért is kéne lemondania? Akik ezt követelik, sötétben bujkáló plakátrendőrök mind!

Meg aztán szerdán megszületett a döntés arról is, hogy 2024-ben para-, és olimpiát rendezünk. Gondolom: ha nyerünk, ha nem. Bár remélem, a miniszterelnök megkéri majd egybéli barátját, a Blatter Szepit, hogy álljon a magyarok tiszta ügye mellé.

És ez az olimpiai hagymáz mennyi szépséges forint megutaztatását jelenti majd - akár már holnaptól... Mit ide beléptető, meg végtörlesztés! Amikor éves GDP-kkel, meg Paks kettőkkel labdázhatnak a fiúk.

Szóval Gömöri nem mond le. Ma arra gondoltam, hogy olyan ő, mint egy Gripen: sehogyan sem tud leszállni. De egy Galamb nevű kommentelő pontosabban fogalmazott: Gömöri olyan ejtőernyős, aki már elhagyta a főernyőt, aztán levette a mentőernyőt és most úgy lavíroz, hogy lehetőleg betonra essen.

Veress Jenő

http://nepszava.hu/cikk/1059890-gomori-a-magyar-gripen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor már a szocialista önkormányzat is Orbán vejét bízza m
  2015-06-11 10:20:50, csütörtök
 
  Amikor már a szocialista önkormányzat is Orbán vejét bízza meg

szerző
Magyar Krisztián
publikálva
2015. jún. 11., 00:05


Utánamentünk, mi az oka, hogy még a balos Ajkán is tudott Tiborcz István akkori cége nyerni. Kicsit meglepődtünk.

Hetekkel ezelőtt derült ki, hogy az ajkai stadion pályavilágítását is - egy konzorciumban a Roneko Kft.-vel - az Elios Zrt. fejlesztheti. A város önkormányzata által kiírt közbeszerzésen 108,5 millió forintos megbízást kapott a korábban a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó vállalkozás. (A Napi Gazdaság a közelmúltban szerzett tudomást arról, hogy időközben Tiborcz kiszállt azokból a cégekből, amelyek közbeszerzési eljárásban részt vettek vagy a jövőben részt vehetnek. A lap szerint az őt és családját ért támadások miatt döntött így Orbán Ráhel férje.)

Az eset - egy baloldali önkormányzat (az ajkai testületben nyolc szocialista, öt fideszes és egy jobbikos képviselő ül - a szerk.) tenderén győz Orbán vejének cége - olyan érdekesnek tűnt, hogy nyomába eredtünk, és megpróbáltuk helyre tenni a dolgot. Falakba ütköztünk.
false



Fotó: Németh Dániel



Részletesen beszámoltunk arról, hogy az Elios Innovatív Energetikai Zrt. az utóbbi években sorra nyeri azokat a közbeszerzéseket, amelyeket az önkormányzatok saját közvilágításuk fejlesztésére írnak ki. Az uniós forrásból finanszírozott beruházások egy részét kapta meg az Elios, hogy a döntő többségben fideszes települések gyaníthatóan az ő profiljuknak megfelelően írták ki a pályázatot. A közvilágítási projektek mellett a stadionprojektekből is kiveszi a részét a vállalkozás, korábban egyebek közt Újpesten, Dunaújvárosban, Felcsúton és Tatabányán is kaptak megbízást a helyi aréna pályavilágításának fejlesztésére, kiépítésére.

A nagyobb értékű beruházások esetében az Elios Zrt. egyeduralmát általában ott sikerült megtörni, ahol az önkormányzat megpróbálta teljesen objektív szempontok alapján kiírni és elbírálni a közbeszerzésekre beérkezett pályázatokat - ilyen volt például Szentes -, vagy ahol a már milliárdos bevétellel bíró cég nem is indult.

Eddig arra nem volt példa, hogy szocialista vezetésű és többségű önkormányzat az Eliost hozta volna ki győztesen egy olyan kiírásból, amelyen többen is indultak. Márpedig - úgy tűnt - a baloldali többségű Ajkán ez történt.

Amikor ezzel kapcsolatban kértünk részletes tájékoztatást a város polgármesterétől, többszöri próbálkozásunk után csak nagyon szűkszavú választ kaptunk. Schwartz Béla városvezető csupán annyit reagált kérdéseinkre, hogy a város önkormányzata a ,,Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében biztosított 400 millió forintos költségvetési támogatásból újítja fel az FC Ajka Sportegyesület labdarúgó stadionját. Az NB II-es szintnek megfelelő pályavilágítás kialakítása is része a programnak". Majd hozzátette, hogy a ,,projekt közbeszerzését a BMSK Zrt. bonyolította le".

További részleteket azután sem árult el, hogy újra megkerestük, egészítse ki az elmondottakat a korábbi kérdésekre adott válaszokkal, és írásban vagy telefonon tájékoztassa portálunkat. Így nem tudhattuk meg azt sem, hogy a város képviselő-testülete tárgyalt-e a közbeszerzésről és annak eredményéről, vagy milyen döntés után és ki bízta meg az Elios Zrt.-t. Ezt követően megkerestük Pad Ferencet is, aki az ajkai önkormányzat MSZP-s képviselője, és az áprilisi időközi választásokon Veszprém megye 3-as számú körzetében a baloldal közös jelöltje volt. A városatya csak annyit mondott, hogy ő nem akar ebben az ügyben nyilatkozni, és inkább forduljunk a polgármesterhez.

Mai programok

Zsidó, lengyel, két jó barát?
Zsidó, lengyel, két jó barát?
2015. június. 11. 19:00
Kamra

Lukács Miklós & Tóth Viktor
Lukács Miklós & Tóth Viktor
2015. június. 11. 21:00
Lumen kávézó

Haydn-Mozart Plusz
Haydn-Mozart Plusz
2015. június. 11. - 14.
Liszt Ferenc Zeneakadémia

Az már a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) portálunknak küldött tájékoztatásából derült ki, hogy a stadionvilágítás kiépítésére beérkezett pályázatok elbírálásáról az ajkai önkormányzat által kijelölt bírálóbizottság, majd ,,a várost képviselő személy" döntött. (Utóbbiról azonban nem tudjuk, hogy ki.) A bizottság először egy írásbeli határozatot hozott, amelyben szerepelt, hogy mely vállalkozás pályázatát tartja a legalkalmasabbnak, majd javaslatot tett ,,az eljárást lezáró döntést meghozó személy részére, aki az ajánlatkérő önkormányzat képviselője" - tudtuk meg a BMSK Zrt.-től, amely állítása szerint ,,a közbeszerzési eljárás előkészítése és lefolytatása során a közbeszerzési szakértelmet biztosította". Arról, hogy mely személy vagy testület hozta meg az ajkai önkormányzat végső döntését, nem kaptunk pontos tájékoztatást sem a közbeszerzési tanácsadást végző cégtől, sem az ajkai polgármestertől.

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. - amely az elmúlt években több nagyobb állami beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzésben is szerepet vállalt: ők készítették elő és segítették egyebek közt az ócsai lakópark és a debreceni Nagyerdei Stadion közbeszerzését is - igazgatójának írásban feltett kérdéseinkre adott válaszaiból azonban kiderül: a közbeszerzésre három ajánlat érkezett, de ebből csak az Elios Zrt.-é volt érvényes. A másik két pályázó drágábban vállalta volna a munkálatokat, de az ajánlatuk amúgy is érvénytelen volt.

Most már csak azt nem értjük, hogy minek köszönhető az ajkai önkormányzat szűkszavúsága és hallgatása.

400 millióból épül új stadion az NB II-es FC Ajkának

Az ajkai stadion átépítésére összesen 400 millió forintot szán az állam, a fejlesztés egyik szakaszára kiírt, június 8-án zárult legújabb közbeszerzésből kiderül: a leendő vállalkozó feladata lesz ,,a sportpálya vasbeton lelátójának két szélső oldalán acél tartószerkezetű, ponyvaborítású lefedés kivitelezése" és 1000 háttámlás műanyag szék elhelyezése. A munkálatok végeztével a második vonal 11. helyén végző FC Ajkának lesz egy szebb és nagyobb öltözője is, ahonnan a játékosok fedett kijárón keresztül mehetnek ki a játéktérre. De a VIP-páholy is sokkal szebb lesz, illetve kialakítanak egy teakonyhát, sajtótermet, és egy helyiséget a drogtesztek elvégzésére is.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/amikor-mar-a-baloldali-onkormanyzat-is-or ban-vejet-bizza-meg-95308
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5,5 milliárd forintba kerül az erdélyi kórház
  2015-06-11 10:04:04, csütörtök
 
  Nos Magyarországon meglehetősen sok német ajkú nemtzetiségi lakik és sem az Osztrákok sem a Németek nem épitenek kórházat Magyarországon. Mire ez a kivagyiság ? Ráadásul Magyarország kórházi ellátása kritikán aluli ! Na ez a pofátlanság netovábbja !
A zsinagógák felújítását mi fizetjük. Az iszlámnak a mi pénzünkből építenek mecsetet. Erdélybe is a mi pénzünkből épül kórház. A migránsokra a mi pénzünkből jut fejenként havi 120 ezer feletti összeg. A g.eci a mi pénzünkből épített stadiont a budija mellé. Nekünk pedig se munka, se nyugdíj, se segély, mert a segélyekre fordítandó összegeket éppen most adták át a különféle egyházaknak, karitatív szervezeteknek, akik önmagukra fordítják a pénzek nagyrészét. És még most sem tetszünk forradalmat csinálni...

****************

5,5 milliárd forintba kerül az erdélyi kórház

Hír24

2015. június 10. 15:52




A magyar kormány beszállna a nagyváradi kórházprojektbe, egy 3,5 hektáros telket már meg is vásároltak Nagyvárad határában.

-10% sütő, főzőlap, mosogatógép, hűtő »

A tervek szerint 5,5 milliárd forintba kerülhet az a kórház, amely magyarországi támogatással épülhet meg Erdélyben és amelyet a református egyház működtetne - írja a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

A portálnak Csűry István királyhágómelléki református püspök nyilatkozott, aki elmondta, hogy nem új keletű kezdeményezésről van szó. Emlékeztetett, hogy már 2010-ben püspöki beiktató beszédében is szorgalmazta egy ilyen egészségügyi intézmény létrehozását. Kifejtette: az egyházkerület a helyi orvostársadalommal, az egyházügyi államtitkárság szakértőivel is konzultált, majd kidolgozta a kórház megvalósíthatósági tanulmányát és elkészült az intézmény látványterve. Időközben megvásároltak egy 3,5 hektáros telket is Nagyvárad határában, a Szatmárnémeti felé vezető országúton.

A püspök elmondta, azért kérték a magyar állam támogatását, mert az egyház anyagi lehetőségei korlátozottak. Közölte: június 1-jén fogadta az egyházkerület képviselőit Zombor Gábor egészségügyért felelős magyar államtitkár, akinek átadták a látványtervet és a megvalósíthatósági tanulmány kivonatát. Az államtitkártól azt az ígéretet kapták - magyarázta a püspök -, hogy szakembereik tanulmányozzák a dokumentumokat és megvizsgálják a kórház felépítésének magyarországi és romániai jogi hátterét - írja a maszol.ro.

A püspök hozzátette: számításaik szerint az intézmény megépítése 3,5-4 milliárd forintba kerülne, ezt az összeget a magyar állam biztosítaná. A kórház felszereléséhez további 1,5 milliárd forintra lenne szükség, ezt a pénzt az amerikai és kanadai testvéregyházak támogatásából teremtenék elő. Zombor Gábor a Magyar Nemzetnek a múlt héten elmondta, hogy a kormány tervei szerint intenzív és sürgősségi osztállyal rendelkező magyar kórház épülhet Erdélyben a romániai magyarok ellátása érdekében.

A kórházról már korábban megírtuk, a látványtervek alapján olyan kórházat építene a magyar kormány Nagyváradon, amelyik egyetlen magyar kórházra sem hasonlít. A jövő évi költségvetési törvény-tervezetben az Emmi büdzséjében az összes egészségügyi intézmény fejújítására 1,2 milliárd forintot, beruházásokra pedig 5,3 milliárdot szánna a kormány.


http://www.hir24.hu/kulfold/2015/06/10/5-5-milliard-forintba-kerul-az-erdelyi-kor haz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi imigyen károgott: a magyar ipar a német iparral való
  2015-06-11 08:35:40, csütörtök
 
  Döbrögi imigyen károgott: a magyar ipar a német iparral való együttműködés nélkül nagyon nehezen tudna megállni a lábán, ezért “elemi érdekünk, hogy érkezzenek ide olyan külföldi befektetők, akik nem elvisznek valamit, hanem hoznak, munkahelyeket hoznak létre". Ez az eszement arról nem szónokolt most sem, hogy a rendszerváltáskor másfél millió MAGYAR munkahelyet számoltak fel a politikai maffiacsoportok. Arról sem fecseg, hogy MENNYIBE IS KERÜL a MAGYAR KÖLTSÉGVETÉSNEK egy-egy újabb rabszolgatartó befogadása és támogatása? Arról halandzsált csak, hogy a következő négy évben az a tervük, hogy komoly fejlesztéseket hajtanak végre az ország ezen térségében is, amihez munkahelyek kellenek és partnerek a gazdasági életből. A futballőrült hosszabb távú fejlesztési együttműködést helyezett kilátásba . Fölfogta már a bomlott elméjű zsebcézár, hogy Magyarország önerőből már semmiféle értékteremtő beruházásra nem képes-NEKI IS KÖSZÖNHETŐEN!
Ám azon nem hajlandó eltűnődni, hogy minden egyes “befogadott munkahelyteremtővel" csak növekszik hazánk gazdasági alávetettsége és kiszolgáltatottsága!
Mindezek tetejébe még komoly összegekkel is csábitják a spekulánsokat a magyarországi “lehetőségek" kiaknázására.
Azok meg persze hogy jönnek!
Ilyen könnyű zsákmányt ki nem hagyhatnak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog páter népe kúltúrája...
  2015-06-11 08:27:05, csütörtök
 
  Balog páter népe kúltúrája...



Az a híres ,,roma" gyerekszeretet.

A következő hír az lesz, hogy a három éves kislány az unokaöccsétől kapta el a szifiliszt, amivel édesanyja ajándékozta meg


2015. június 10. 18:42

Erőszak a családban: unokabátyjától kapta el a szifiliszt egy hároméves kislány


Unokabátyjától kapta el a szifiliszt az a hároméves kislány, akit a gyanú szerint többször is megerőszakolt a férfi. A kisgyereken először édesanyja vette észre a váladékozó sebeket, amiket krémekkel próbált gyógyítani, mindhiába - számol be a gyomorforgató történetről a Zsaru Magazin. Zoom A kislány végül a kórházban kötött ki, ahol az orvos megállapította: szifilisze van. Mivel a nemi betegséget a szülés alatt is elkaphatta édesanyjától, ezért az asszonytól vért vettek. Miután kiderült, hogy a kicsinek nem veleszületett betegsége van, a doktor azonnal feljelentést tett. - Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a kislány 17 éves rokonától fertőződött meg - árulta el a lapnak Magyari Péter százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi alosztályának megbízott vezetője. - A csöppség azt is megmutatta édesanyjának, hogy a nagybátyja mellé, feküdt, simogatta, majd még mit csinált vele. A pszichológiai vizsgálatok megerősítették, hogy a gyerek igazat mond. A 17 éves "férfi" érezhette, hogy egyre jobban szorul a hurok, és rokonainál bujkált. A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai múlt kedden itt fogták el. A rendőrség 18. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt indított eljárást. Az aberráltat a bíróság múlt héten előzetes letartóztatásba helyezte. (Zsaru Magazin - Blikk nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/144329/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.