Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Se lemondani, se a lakást visszaadni nem akarja a saját pály
  2015-06-12 22:50:06, péntek
 
  Se lemondani, se a lakást visszaadni nem akarja a saját pályázatát megnyerő polgármester

Propeller ma, 07:43

Hiába a médiafigyelem és az ellenzéki össztűz, Szabó Tamásnak, a jászberényi fideszes polgármesternek esze ágában sincs visszaadni az önkormányzati lakást. Tudják, azt, amit egy saját maga által kiírt pályázaton nyert meg egy három gyerekes család előtt. Az érintett család azt mondta, a polgármester ellen egyébként sem lett volna esélyük nyerni. Szabótól az RTL Klub híradója hiába kért interjút, nem nyilatkozott.


http://propeller.hu/itthon/3115759-se-lemondani-se-lakast-visszaadni-nem?utm_sour ce=mm-2015-06-12&utm_medium=email&utm_campaign=Se%20lemondani%2C%20se%20a %20lak%C3%A1st%20visszaadni%20nem%20akarja%20a%20saj%C3%A1t%20p%C3%A1ly%C3%A1zat% C3%A1t%20megnyer%C5%91%20polg%C3%A1rmester
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Embercsempészet Röszkénél
  2015-06-12 22:34:46, péntek
 
  Embercsempészet Röszkénél


https://youtu.be/NU3LwGGY4ck

Egy Röszke környékén élő fiatal magyar édesanya küldte nekem a csatolt videót, amelyen az látható, ahogy a határ szerbiai oldaláról az illegális határsértőket a magyar oldalra átkísérő embercsempész pofátlanul, a szeme láttára pakolja éppen autóba a migránsokat. Az anyuka a tanyája előtt játszott a kisgyermekével, s már unja, hogy naponta többször szemtanúja ilyen esetnek, a rendőrség pedig valahogy sohasem ér oda. Ahogy látható, még az embercsempésznek áll feljebb, ő van felháborodva és ő fenyegetőzik. Szerbül beszél, de vélhetően nem szerb, ugyanis a helyi cigányok mellett egyre több pakisztáni, bangladesi, arab és más etnikumú bűnöző tanyázik Szabadka környékén, akik kifejezetten az embercsempészetből élnek. Sajnos, azt kell mondanom, hogy nagyon nem volt veszélytelen tett, videóra venni ezt az embercsempészt...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Svédország és Norvégia egy nemierőszak-hullám közepén talált
  2015-06-12 22:09:21, péntek
 
  "Svédország és Norvégia egy nemierőszak-hullám közepén találta magát, mióta a '70-es években jelentősen lazítottak a bevándorlási törvényeken.

Mindkét országban többségében muzulmán bevándorlók követnek el erőszakot a fehér bőrű svéd nők ellen. Most ismét egy 34 éves szomáli bevándorlót tartóztattak le egy svéd nő megerőszakolásáért. Tettét egy hotel mélygarázsa mellett követte el, fényes nappal. A nő meghalt az erőszak közben, de a néger ennek ellenére folytatta az aktust és még a kiérkező rendőrök is úgy találták meg a helyszínen, hogy a hullát erőszakolja. A forrás svédül.

2013-as számokat a Svéd Közszolgálati Rádió sem merte már egy az egyben eltussolni, de persze az elkövetők származását csak rébuszokban közölte. Ők lennének a "nem európai hátterű" bevándorlók. Ezek szerint az év első felében 1000 nőt erőszakoltak meg muzulmánok, ebből 300 áldozat 15 év alatti fiatal lány volt. Az erőszakok száma 16 százalékkal nőt 2012-höz képest, valamint 500 százalékkal a 90-es évek óta.

"Hölgyeim és Uraim, Ingrid Carlqvist a nevem, és Svédországban születtem 1960-ban, amikor a szociáldemokraták uralkodtak örökkön-örökké, és a mi országunk volt a legkellemesebb, legbiztonságosabb és leghaladóbb a világon. Most Abszurdisztánban élek, egy olyan országban, ahol legmagasabb a bejelentett nemi erőszakok száma a világon, több száz ún. 'kirekesztett területtel', ahol az emberek a svéd társadalmon kívül élnek, és újságokkal, amelyek eltitkolják ezeket a rettenetes tényeket...", kezdte felszólalását a Civil Szabadságjogok Nemzetközi Szövetségének (ICLA) 2012. június 9-i konferenciáján az ismert svéd újságíró, fellebbentve a fátylat a svéd jóléti társadalom egyik leginkább eltitkolt és a külföldiek által talán legkevésbé ismert árnyoldaláról: az ország nőnemű lakóit sújtó "nemierőszak-dzsihádról".

Döbbenetes tény, de a civilizált országok közül a legtöbb nemi erőszak relatíve Svédországban történik, ahol az utóbbi két évtizedben négyszeresére nőtt a bejelentett esetek száma, a 15 évnél fiatalabbak sérelmére pedig hatszor annyi erőszakos közösülést követnek el, mint egy nemzedékkel korábban. Ann Christine Hjelm svéd jogász 2005-ben kimutatta, hogy a nemi erőszak miatt elítélt tettesek 85 százaléka "külföldön vagy külföldi szülőktől született", és állítását a Svéd Bűnmegelőzési Tanács (Brå) ugyanazon év júliusi jelentése is megerősítette azzal a kitétellel, hogy az erőszakos közösülések négyötöde észak-afrikai arab országokból (Marokkó, Algéria, Tunézia, Líbia) érkezett (muszlim) bevándorlók számlájára írható. Maria Bäckman antropológus a nemi erőszakok számának drasztikus növekedéséhez kapcsolódó "muzulmán láncszemet" vizsgáló tanulmányában ("Amikor a többségből kisebbség lesz. Svéd lányok egy többetnikumú külvárosban", Oslói Egyetem, 2005) arról számolt be, hogy a svéd főváros Rinkeby nevű elővárosában kisebbségbe került svéd lányok közül sokan sötétre festették a hajukat, így próbálva elkerülni a harmadik világbeli bevándorlók szexuális zaklatásait. Egyesek még ennél is szigorúbb óvintézkedéshez folyamodnak. Néhányan egy olyan övet terveztek, amelynek levételéhez mindkét kézre szükség van, és amely reményeik szerint megvédi őket az erőszaktól. "Ez olyan, mint egy fordított erényöv", mondja a tervezők egyike, Nadja Björk (19) az AFP francia hírügynökségnek. Ezek az önvédelmi reflexek cáfolják a bevándorlók körében igencsak elterjedt előítéletes sztereotípiákat, miszerint a svéd lányok szexuálisan provokatív módon viselkednek, vagy hogy a szőkék könnyen megkaphatók.

Egy 2009-es tanulmány szerint a 6 százalékuk bevallotta, hogy az előző évben megerőszakolták, minden harmadikat pedig zaklatták vagy fenyegették (Aftenposten, 2009. szeptember 20.). Ezek után nem csoda, hogy az Aftonbladet napilap online-felmérése alapján 82 százalékuk retteg az utcára menni sötétedés után. Nem mintha világos nappal nem fenyegetné őket a szexuális támadás veszélye, éppen ellenkezőleg. Nemrég például az egyik közfürdőben legalább harmincan nézték végig egy 17 éves lány megerőszakolását anélkül, hogy a kisujját is mozdította volna érte bárki. A stockholmi Husbybadet élményfürdőben 20 muszlim menekült követett el csoportos erőszakot egy 11 éves kislányon (friatider.se 2011. február 25.). Olyan svéd lányokról is jelentek meg beszámolók, akiket a táncparketten támadtak meg és kaszaboltak össze késsel vagy borotvával bevándorló fiatalok. Az egyik 21 éves muszlim fiú, aki elismerte, hogy rossz véleménye van a svéd lányokról, vagy ahogyan ő nevezi őket, "kurvákról", legutóbb azért került bíróság elé, mert a gyanú szerint kilenc lányt késelt meg különböző szórakozóhelyeken.

A svéd lányok és asszonyok sanyarú sorsa az ismert amerikai feminista író és aktivista, Naomi Wolf figyelmét is felkeltette, aki egy sajátos aspektusból tárgyalja a témát, nevezetesen a WikiLeaks-alapító Julian Assange elleni nemierőszak-vádak kapcsán a svéd hivatalos szervek részéről tanúsított feltűnő buzgóság és ugyanezen szervek által az egyszerű halandó panaszosok iránti szokásos nemtörődömség dichotómiájában. Mint írja, "a svéd nők egyharmada vált szexuális támadás áldozatává tizenéves kora végére. Valójában egy 2003-ban közzétett tanulmány és további 2009-es tanulmányok szerint Svédországban legmagasabb a szexuális támadások gyakorisága Európában, és legalacsonyabbak között van a megoldott esetek aránya. Amikor kapcsolatba léptem a nemierőszak-áldozatokat támogató Terrafem stockholmi részlegével, egy önkéntes elmondta, hogy sok évnyi tapasztalata alapján a svéd rendőrséget, ügyészséget és bíróságot sohasem mozgósították egy állítólagos tettes üldözésére megközelítőleg is hasonló mértékben, mint Assange üldözésére. (...) Igaza van: az Amnesty International 2008-as jelentése szerint, noha a bejelentett nemi erőszakok száma 20 év alatt megnégyszereződött Svédországban, csupán az esetek 20 százalékában indítottak nyomozást, és miközben az üldözési ráta némileg növekedett az előző évekhez képest, amikor az esetek kevesebb mint 15 százaléka végződött a bíróságokon, a bejelentett nemi erőszakok tetteseinek elítélési rátája 'ma kifejezetten alacsonyabb, mint 1965-ben volt', aminek eredményeként 'gyakorlatilag sok elkövető büntetlenséget élvez' ".

Naomi Wolf egy meglehetősen pikáns momentum feltárásával szemlélteti a svéd rendőrség Assange elleni aktivitásának abszurditását. "Az uppsalai nők 2006-ig egy rendkívüli akadállyal szembesültek az igazság keresése során: a város rendőrfőnöke, Göran Lindberg maga is egy sorozat-erőszaktévő volt, akit 2010-ben több mint egy tucat vádpontban találtak bűnösnek, köztük 'súlyos szexuális támadások' elkövetésében. Az egyik áldozat tanúvallomása szerint azt mondták neki, hogy őt a rendőrfőnök erőszakolta meg, és hogy vádat fognak ellene koholni, ha bárkinek is szól az esetről. Lindberg a rendőr-akadémia nemi erőszak elleni szóvivőjeként is szolgált. Az uppsalai rendőri erők, amelyek most Assange ellen nyomoznak, vagy sikertelenül nyomoztak, vagy egyáltalán nem voltak hajlandók nyomozni a szadista erőszaktévő ellen, akivel minden nap együtt dolgoztak" ("Sweden's Other Rape Suspects", Project Syndicate, 2012. augusztus 31.).

2013 első hét hónapjában több mint 1000 svéd nőt erőszakoltak meg muzulmán bevándorlók Stockholmban, közülük 300-an 15 éven aluliak voltak. Egyedül júliusban 149 nemi erőszak vált ismertté a svéd fővárosban. Tavalyhoz képest 16 százalékkal nőtt a bejelentett nemi erőszakok száma, a növekedés jelentős részét a gyermeklányok sérelmére elkövetett erőszakos közösülések adták. A Svéd Bűnmegelőzési Tanács (BRÅ) jelentését idéző közrádió persze mélyen hallgat az elkövetők faji-vallási hovatartozásáról ebben a szélsőbalosok által már régóta túszul ejtett országban. Inkognitóban nyilatkozó rendőrségi és kormányzati források azonban megerősítik, hogy ezek az adatok zömmel muzulmánokat képviselnek, és ráadásul csak a jéghegy csúcsát mutatják: a hivatalos szervek Svédország valós nemierőszak-statisztikáját 400-900 százalékkal magasabbra becsülik. A BRÅ weboldala szerint "az összes szexuális erőszakcselekmény kevesebb mint 10-20 százaléka jut a rendőrség tudomására".

Mára Svédország egy megerőszakolt és erőszak sújtotta országgá vált, amely a nemzetközi összehasonlítás élmezőnyébe tartozik. Az ENSZ Kábítószer és Bűnügyi Hivatalának (UNDC) statisztikája szerint az elkövetett nemi erőszakok száma tekintetében (a dél-afrikai Lesotho után) világviszonylatban a második helyen áll, százezer lakosra 53,2 bejelentett esettel. Ugyanakkor a BRÅ legutóbbi jelentéséből az is kitűnik, hogy a jelenlegi statisztikák ismeretében minden negyedik 16-79 éves svéd nő, életében legalább egyszer, nemi erőszak áldozatává válik. Mindez szorosan összefügg azzal a ténnyel, hogy 2004 és 2012 között, tehát alig nyolc év alatt drámai mértékben, 9 millióról 9,5 millió főre növelte Svédország lakosságát a muzulmán bevándorlók áradata, akik elsősorban olyan országokból érkeztek, mint Afganisztán, Irak és Szomália. Jelenleg már a svédországi csecsemők 16 százaléka harmadik világbeli anyától születik. Tavalyra és idénre mintegy 175 ezer új honfoglalót (politikailag korrekt szóhasználattal: menedékkérőt) prognosztizálnak Svédországban, amely rendkívül magas szám az ország lakosságához viszonyítva, különösen annak tudatában, hogy a foglalkoztatási ráta már jelenleg is csak alig 54 százalékos a bevándorlók körében, miközben a szüleik nélkül érkező migráns fiatalok ellátása, akik az utóbbi két évben több mint ötezren voltak, fejenként és naponta 16 ezer svéd koronába (kb. félmillió forint) kerül a svéd államnak (forrás: Weekendavisen, 2012. május 5.).

Talán mondani sem kell, hogy a svéd média nagyon diszkréten kezeli ezt a témát, és igyekszik elkerülni általában a bevándorlással, különösen a bevándorlás anyagi terhével, mindenekelőtt pedig a bevándorlás és a bűnözés kölcsönhatásával kapcsolatos minden negatív reklámot. A svéd újságíró-szövetség lapjának egyik legutóbbi különszáma több cikkben is teljesen kendőzetlenül azt ecseteli, hogy miként hárítható el az ún. internet-gyűlölet az médiumok honlapjairól. Ha ugyanis lehetőség van a cikkek kommentálására, akkor az olvasók körében általában tömeges igény mutatkozik a bevándorlással foglalkozó anyagok pro és kontra (sokkal inkább kontra) megvitatására is. A téma kezelésében megnyilvánuló hivatalos struccpolitikához híven a médiumok úgy vágják szét a gordiuszi csomót, hogy egyszerűen nem adnak lehetőséget az efféle "rázós" témák kommentálására.

Tragikus társadalom-lélektani paradoxon, hogy az egykor Európa-szerte rettegett viking harcosok svéddé korcsosult utódai hétvégeken egyfajta "nemzeti sportként" fojtják alkoholmámorba frusztrációjukat, amelyet az extrém feminizmus pörölycsapásai alatt szétporladt hagyományos férfiszerepük elvesztése miatt éreznek, ugyanakkor asszonyaikat-lányaikat az országukat elözönlő és ugyanezen feminizmus "vívmányaira" láthatóan nagy ívben tojó muzulmán martalócok szabad prédájának engedve át.

Egyenjogúságukért folytatott harcukban a svéd nők alaposan túllőttek a célon azzal, hogy - mentálisan legalábbis - sikeresen kasztrálták a saját férfijaikat, és így nolens-volens megkönnyítették harmadik világbeli macsó riválisaik térhódítását, akik a svéd társadalomban tátongó erő-vákuumra természetes módon erőszakkal reagáltak, és mostanra kíméletlenül legázoltak mindenkit, mindenekelőtt a "gyöngébb nem" - öntudatlan kollaboránsaikból mindennapos áldozataikká vált - képviselőit, a maguk drasztikus módján téve világossá, hogy noha a svéd nők kétségtelenül erősebbek őshonos férfitársaiknál, náluk azonban mindenképpen gyöngébbek.

"Az erő azt jelenti számomra, hogy a svédeknek rám kell nézniük, a földre kell előttem borulniuk, és meg kell csókolniuk a lábaimat", mondja egy 15 éves fiú Petra Åkessonnak, aki a Malmö városát rettegésben tartó muzulmán tinédzserbandákról készített szociológiai tanulmányt, amelyből kiderült, hogy ezek a fiatalok saját bevallásuk szerint valójában "háborút folytatnak a svédek ellen" ("Vi krigar mot svenskarna", Lunds Egyetem, 2006). Egyébként a svédek körében történelmi-szociológiai okokból szinte már-már járványos népbetegségnek számító és egyértelműen feminista gyökerű Stockholm-szindróma tipikus terméke a világsikert aratott Millennium-ponyvatrilógia is, amely egy vulgárisan androgün külsejű és így a nordikus nőideál szöges ellentétét képviselő "tetovált lány" nagytőke-, kispolgár- és persze náciellenes ámokfutását szublimálja a hegeli értelemben vett abszolútummá. Trockista, férfi (?) létére feminista, legfőképpen pedig nyilvánvalóan etnomazochista szerzője, Stieg Larsson olyan helyként ábrázolja Svédországot, ahol úgymond a "látens fehér felsőbbrendűség az élet minden területén megnyilvánul", a magafajták rosszvoltából Európára szabadított színes bőrű bevándorlók által - mintegy a fehérek civilizációján vett történelmi revánsként - meggyalázott svéd szőkeségek tömegjelensége azonban nem érte el az ingerküszöbét. Érthető. Ha netán ennek szentelte volna a könyvét, akkor a szükséges médiareklám híján biztosan nem lett volna belőle nemzetközi bestseller. Elvégre kit érdekel a svéd nők kálváriája? Legfeljebb egy magyar tévés stábot?"

(Antidogma)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Épeszű miniszterelnököt keresnek
  2015-06-12 19:31:32, péntek
 
 
Épeszű miniszterelnököt keresnek

Hírszerkesztő

2015. június 12

A hírek szerint kínossá vált a szombathelyi Haladás sportklubjának egy plakát, amit a helyi MSZP a Rohonci úti pályán belül tett ki a bevándorlás elleni kormányhirdetmény dizájnelemeivel:

"Ha Magyarországra jössz, nem tudnál hozni egy épeszű miniszterelnököt?" - írja a nol.

Az MSZP eddig 12 plakáttal vágott vissza a kormány bevándorlás elleni transzparenseinek Szombathelyen. A jövő héten még tizenhármat kiragasztunk, tájékoztatott Czeglédy Csaba, a párt szombathelyi elnöke.

Az egyik, már kihelyezett poszterre például ezt írták: "Ha Magyarországon élsz, legalább Te is tölts ki egy nemzeti konzultációs ívet, mielőtt kimész Ausztriába dolgozni...léccci"

A Rohonci úti plakáthely - ahol a legnagyobb visszhangot kiváltó ,,miniszterelnökös" felirat szerepel - egyébként a Haladás VSE tulajdona. Az egyesület közleményben tudatta: még 2006-ban kötöttek megállapodást a Nyugat Rádióval arról, hogy ezen a plakáton folyamatosan beszámolhatnak a sporteseményekről. Politikai tartalmú nyilatkozatot azonban nem szeretnének látni a plakátokon.

Czeglédy Csaba viszont állítja: a plakáthely az ő használatukban van, és semmiféle megkötés nem szerepel a megállapodásban a közölhető tartalomról. A Rohonci úti hely gazdája náluk nem is tiltakozott, s állítólag a sportegyesület véleményét is hivatalosan majd a később összeülő elnökség fogalmazza meg.

Mi csak saját vagy használatunkban lévő plakáthelyekre ragasztottunk posztereket, s így teszünk a jövőben is, közölte Czeglédy.



nol.hu (Fotó: Czeglédy Csaba / Facebook)


http://civilhetes.net/belfold/epeszu-miniszterelnokot-keresnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Berlin már készül a görög államcsődre
  2015-06-12 19:16:12, péntek
 
  Berlin már készül a görög államcsődre


2015. 6. 12. 11:15|Gazdaság

A német kormány megkezdte a felkészülést arra az esetre, ha Görögország fizetésképtelenné válik - írta ma a Bild című német lap.
Mik ezek?


A Bild kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Berlinben megindultak a konzultációk a görög államcsőd esetén bevezetendő intézkedésekről, köztük a tőkemozgások korlátozásáról és egy adósság-elengedési programról. A német kormány képviselői az Európai Központi Bank (EKB) munkatársaival is egyeztetnek az ügyben, ugyanakkor konkrét tervek nincsenek arról, hogy miként kellene kezelni az esetleges csődhelyzetet.

A cikk a hirdetés után folytatódik
Azt azonban "a kancellár is tudja, hogy már nincs elég idő" - fogalmazott egy magas beosztású diplomata a Bildnek.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége csütörtökön távozott a görög államadósság-válság kezelését szolgáló programról zajló brüsszeli tárgyalásokról. A nemzetközi pénzügyi szervezet az álláspontok távolságával indokolta a döntést. Berlin viszont kitart a tárgyalások folytatása mellett. "Senki nem tehet nekünk szemrehányást, hogy nem tettünk meg mindent" - mondta a Bild egyik forrása.

Görögország 2010 óta az első és a második mentőcsomag révén összesen 240 milliárd eurós támogatásban részesült az Európai Bizottság, az EKB és az IMF szervezésében összeállított hitelkeretekből, cserébe súlyos megszorításokat és reformokat kellett végrehajtania.

A második támogatási program egy hónappal, június végéig történő meghosszabbításáról kötött megállapodás alapján a görög kormánynak egyeztetnie kell reformjavaslatait a nemzetközi hitelezőkkel, majd az euróövezeti pénzügyminiszteri tanácsnak is rá kell bólintania az alkura, különben a fizetésképtelenség veszélyébe került ország nem kaphatja meg a második mentőcsomag utolsó, 7,2 milliárd eurós részletét. Az ügyet június végéig kell rendezni.


Szerző: MTI

http://www.vg.hu/gazdasag/berlin-mar-keszul-a-gorog-allamcsodre-451786?utm_source =hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnök úr! Mi legyen Lacival?
  2015-06-12 19:14:22, péntek
 
  2015. jún 12.
Miniszterelnök úr! Mi legyen Lacival?


írta: Edgar Swan

"Mindazt, amit elértünk, már lehet konszolidálni. Végre azzal foglalkozhatunk, amiért az egészbe belekezdtünk közel harminc éve. Eljött az ideje, megteremtettük az előfeltételeit, jöhet a polgári berendezkedés. Mindenki léphet egyet előre.

Kényelmesebb, jólesőbb életkörülményeket teremthetünk azoknak, akik munkából élnek. Több munkahely, kevesebb adó, támogatás a családoknak, nagyobb rend, de kevesebb szabály, büszkeség és kiállás önmagunkért." / Orbán Viktor interjú a Napi Gazdaságban/

Na végre! Léphetünk egyet előre. Kicsit gáz, hogy pont a szakadék szélén állunk, de hátha zuhanás közben majd megtanulunk repülni. Földetérés (vagy becsapódás) után máris rendezkedhetünk befelé polgárilag.

Rendezkedés, kényelmesebb életkörülmények a munkából élők számára. Helyes!

Miniszterelnök úr, drága!

Ezer kérdésem van ezzel kapcsolatban (is), de most csak egyetlen esettel kapcsolatban tennék fel kérdéseket. Hátha így meg tetszik érteni. Magyarázza már el nekem, hogyan fogja a konszolidáció kényelmesebbé tenni Laci életét? Nekem az is jó, ha el tetszik magyarázni, hogyan teszi életté Laci életét a miniszterelnök úr által kitaposott aknamező? Mondom, kicsoda Laci.

Ő egy harmincas éveiben járó, keményen dolgozó kisember. Van családja. Feleség, három gyerek. Van szakmája és van munkája is. Meg van baja is.

Laci cukorbeteg. Nem kicsit, hanem nagyon. A vércukra 2 és 30 között száguldozik. Két hét kórházi bentfekvés alatt sem sikerült stabilizálni, vagy beállítani a cukorszintjét.

Ettől függetlenül Laci dolgozik, mégpedig három műszakban. Mert kell a pénz, a családnak enni kell (néha), fizetni kell a rezsicsökkentést, adózni kell, hogy épüljenek a szép új stadionok, fizetni kell a TB-t, hogy legyenek ágyak a gyerekosztályon, ami alatt az anyák alhatnak, amikor a beteg gyerekük mellett maradnak.

Laci szarul van. Egyébként is, de ez néha romlik. Például amikor napokig (utoljára péntektől keddig) nincs annyi pénz a családban, hogy a szülők egyenek. Aztán jön a segítség, mert az emberek csodálatosak. A politikusok és az éppen aktuális kormányok minden törekvése ellenére azok. Ha baj van, nem kérdezik: milyen pártra szavazott a bajban lévő, hanem segítenek.

Tehát az emberek segítenek, Laciék be tudnak vásárolni. Vesznek jó húsos farhátat és elkészül a finom húsleves. Laci végre eszik. Egy darabka krumplit a levesből, egy fél sárgarépát mellé. Mert mohó és mert négy napja nem evett. A vércukra felmegy harminc körüli értékre. Laci szédül, szomjas, de megy dolgozni, mert kell a fizetés. Szarul van, de nem mehet betegállományba. Nem mehet el az üzemorvoshoz, mert akkor kiderülne, hogy súlyos beteg. Elveszítené az állását, azt pedig nem lehet. Laci inzulinja két hete elfogyott, mert nem volt pénz kiváltani. Vércukormérője nincs, mert sokba kerül.

Lacinak diétázni kellene. Ehetne sovány húst, friss salátát, zöldségeket, sovány sajtot, túrót, gyümölcsöket, olykor diabetikus kenyeret. Nem ehet normál kenyeret, tésztát, krumplit.

Mit tetszik gondolni miniszterelnök úr, mit tud megfizetni egy létminimum alatt élő család? Elárulom. Tésztát, krumplit, kenyeret. Ettől egy egészséges ember például remekül el tud hízni, miközben minőségi éhezés történik. Laci nem hízott el, mert még a tészta-krumpli-kenyér menüből is kevés jut, de az ő szervezete ezzel nem is nagyon tud mit kezdeni. A sejtjei éheznek.

Összefoglalom, mert tudom, mennyire túlterhelt egy politikus. Laci napi 12 órát dolgozik, havi százezret keres. Súlyos cukorbeteg. Nincs pénze vércukor-mérőre, néha inzulinra sem, diétára soha nem telik és titkolnia kell a munkahelyén a betegségét, ha meg akarja tartani az állását.

Most az lenne a kérdésem, hogy amennyiben Laci nagyon szerencsés ember és nem esik kómába, nem hal bele a betegségébe hamarosan, hanem csak megvakul, esetleg le kell vágni néhány végtagját, akkor mi lesz tovább? Fiatal ember, tehát nyugdíjra nem jogosult. Fog kapni majdnem 30 ezer forintos ellátást a mostani százezres fizetéssel szemben, amiből még úgy sem tudja eltartani a családját, ahogy erre most még képes. Diétára, gyógyszerre még annyira sem fogja futni, mint most.

Nem akarom én nyomasztani miniszterelnök urat, de elég pocsék dolog ilyen módon elpusztulni. Mert ez lassú és nagyon kínos halál. Közben meg Laci nem akarna meghalni, hanem élni és dolgozni szeretne. Hogy ez nem sikerül, az kin múlik, tessék mondani?

A polgári berendezkedés közben tessék már időt szakítani és megosztani velünk magvas gondolatait! Mit tehetne még önmagáért Laci, mit tehetne a családjáért, a családja mit tehetne érte? Hol hibázott Laci? Mit csinál rosszul? Miben felelőtlen? Hogyan lesz képes életben maradni és dolgozni legalább addig, ameddig a gyerekei megállnak a maguk lábán?

Van azért jó hírem is, miniszterelnök úr! Laci szinte biztosan nem fog igényt tartani a nyugdíjára. Legfeljebb egy olcsóbb szociális temetést venne majd igénybe. A nyugdíjalapba befizetett pénzen tessenek nyugodtan építeni egy stadiont. Esetleg egy újabb plakátkampányra is lehet költeni. Vagy nemzeti konzultációra a felelőtlen állampolgárokról, akik nem vigyáznak az egészségükre és terhet jelentenek szeretett kormányunknak.

További kellemes berendezkedést, büszkeséget és kiállást kívánok és várom bölcs válaszát.


http://orditok.blog.hu/2015/06/12/miniszterelnok_ur_mi_legyen_lacival
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Időt akar nyerni a kormány
  2015-06-12 19:10:54, péntek
 
  Időt akar nyerni a kormány

Posted on 2015/06/11 Szerző: Admin


A kormány nem tud rendet tenni az egészségügyi rendszerben, de a betegek haragját próbálja elkerülni, mert ha nemcsak az ápolók és orvosok mennének ki az utcára, hanem a páciensek is, annak már komoly politikai következményei lehetnének. A kedélyek csillapításának egyik eszköze a műtéti várólisták csökkentésére hozott új szabály, amely egyrészt az intézménynek engedélyezett keretszám fölött is lehetővé teszi műtétek elvégzését, másrészt megengedi a beteg átirányítását más kórházakba.

eüs
Kérdésünkre, hogy a rendelet elfogadása összefügg-e a Megyei Egészségügyi Irányítási Bizottságok létrehozásával, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) úgy válaszolt, hogy a program tervezése még ezek működésének megkezdése előtt elindult, de a bizottságoknak valóban az egyik legfontosabb feladatuk, hogy egyeztessenek a többletműtétek megszervezéséről. A várólista csökkentési programhoz társított 5 milliárd forint fedezi azokat a beavatkozásokat, amelyeket a volumenkorláton felül végez el egy intézmény, sőt ezeket tíz százalékkal megemelt értéken számolhatják el.
Ezt azért hangsúlyozza az OEP, mert eddig a kereten túli műtétek árának csak negyedét kapta meg a kórház. A pluszpénzzel remélik elérni, hogy a kisebb műtétekre 2-3 hónapot, a nagyobb műtétekre legfeljebb 6 hónapot kelljen várni, de azért az intézmények nem kapnak teljes szabadságot a jelentkezők fogadásában. Az OEP megadja minden kórháznak azt a darabszámot, amennyivel túlmehetnek az eredeti keretükön. Nem lesz értelme ennél is többet vállalni, mert csak a központilag megszabott plusz beavatkozásokat fizeti emelt összeggel a biztosító.
A műtétek alapdíja évek óta nem változott, holott a szakma egybehangzóan a 150 ezer forintos összeg tarthatatlanságára vezeti vissza a tartozások újratermelődését. Az egészségbiztosító szétküldte minden intézmény kapcsolattartójának elérhetőségét, így a kórházak a beteg beleegyezésével maguk szervezik meg az átirányítást, ha náluk a páciens számára elfogadhatatlan hosszú lenne a várakozás.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Csupán időhúzó-pótcselekvő-jellegűek az ilyen bizottságosdi játékok. A betegek ide-oda küldözgetésével, meg a MAJD...lebegtetésével semmi nem oldódik meg, sőt...! A probléma csak súlyosbodsni fog.
Az egészségügy -A NÉPEGÉSZSÉGÜGY!-finanszírozása ellehetetlenült. A piacosított “ELITEGÉSZSÉGÜGY" szolgáltatásait az egyre nyomorúságosabb anyagi és EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTBA kerülő tömegek viszont nem képesek megvásárolni. (Mindezek tetejébe a népegészségügynek olyan új, robbanásszerűen terjedő betegségek kezelését is-mint pl. a drog és magatartászavaros problémák-meg kéne oldania!)
Ezek a foltozó jellegű kormányzati intézkedések csak elejét kívánják venni az elégedetlenség kirobbanásának.
Igen ám!-de meddig tartható fenn ez az állapot? Hiszen remény sincs arra, hogy a finanszírozhatóság megteremtődjön! Márpedig az alapvető probléma az a finanszírozás ellehetetlenülése!
Mesélni lehet! Igérni lehet!
De miből lehet teljesíteni?


https://balrad.wordpress.com/2015/06/11/idot-akar-nyerni-a-kormany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrofális állapotban a “magyar légierő”!
  2015-06-12 19:09:38, péntek
 
  Katasztrofális állapotban a “magyar légierő"!


Posted on 2015/06/12 Szerző: Admin

A hivatalos nyilatkozatokkal ellentétben mégis földön maradtak a honvédség Gripen vadászgépei a szerdai újabb baleset nyomán - tudta meg lapunk. A lépésre azért is szükség volt, mert az eseményt előidéző futómű-meghibásodás mellett - a Honvédelmi Minisztérium (HM) által kiadott videofelvétel tanúsága szerint - a katapultülés sem működött tökéletesen, s valószínűleg ez idézte elő a pilóta csigolyasérülését.
Jól látszik a HM és a közmédia által készített tudósításokba beillesztett videofelvételen, hogy a katapultálás után az ülés nem válik le a pilótáról, amint annak normális működés esetén történnie kellene. Kádár Sándor őrnagy ejtőernyőjét így mintegy 80 kilós többletteher húzta lefelé, s részben arra is eshetett rá, ami valószínűsíti, hogy emiatt következett be gerincsérülése. Ez a tény azért is fontos, mert az életmentő rendszer a vadászgépek alapvető felszerelése, így ha működésükkel kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, az kikerülhetetlen ok a repülési tilalom bevezetésére. Mint az a MiG-29-esek esetében is többször előfordult, a tilalom nem vonatkozik a felfegyverzett készültségi repülésekre (riasztásokra), amelyek más jogi normák között zajlanak.
Kérdésünkre válaszolva Lázár János tegnapi szokásos sajtótájékoztatóján közölte, a kormányfő nem kezdeményezett személyi változtatásokat, illetve felmentést sem a honvédelmi tárca, sem a honvédség vezetésében a Gripen-balesetek nyomán. Ugyanakkor a miniszterelnök soron kívüli tájékoztatást kért Hende Csaba honvédelmi minisztertől, amit a jövő szerdai kormányülésen hallgatnak meg. A kancelláriaminiszter azt is mondta, hogy a gép javítható, és nem merült fel a Gripenek repülésének leállítása.
A Gripen-balesetekkel összefüggésben egyébként tegnap jelent meg először a nyilvánosság előtt Hende Csaba, aki a Honvédkórházban a Hazáért érdemjelet adományozta a szerdán katapultált Kádár Sándor őrnagynak, amiért az megmentett egy nagy értékű repülőgépet. A minisztert útjára elkísérte a közszolgálati média teljes stábja, hogy rögzítsék az eseményt, amelyen Hende frissen készült képeket is bemutatott a jelenlevőknek, alátámasztandó, hogy a balesetben érintett Gripen javítható. A gépet ezek szerint már ,,talpra is állították" Kecskeméten, azaz felemelték, és kinyitották beszorult futóművét, amely miatt a súlyos repülőeseményre és a katapultálásra sor került.
Közben működésképtelennek nevezte a Magyar Honvédség repülésbiztonsági rendszerét lapunk egyik forrása a rövid időn belül második, életveszélyt okozó, milliárdos anyagi veszteséget eredményező Gripen-baleset nyomán. Másik informátorunk pedig úgy fogalmazott, hogy a kormány által 2011-től bevezetett működési modell, struktúra és humánpolitika (benne az utánpótlásképzés) egyszerűen alkalmatlanná tette a honvédséget a repülőtechnika biztonságos üzemben tartására.
A rendszerben lévő tartalékok mostanra elkoptak, és azonnal súlyos repülőesemények sora következett be - mutatnak rá. A kérdésben járatos aktív és nyugállományú, valamint civil szakértők - a hazai katonai repülés korábban, illetve jelenleg meghatározó figurái - minden esetben azzal a feltétellel vállalták a beszélgetést, hogy kilétüket nem hozzuk nyilvánosságra.
Bár megfogalmazásuk eltérő, abban megegyezik a véleményük, hogy a repülőgépeket üzemeltetők - repülőműszakiak és pilóták - többször híján vannak a kompetens elöljáróknak, például olyan szárazföldi főtiszttől kapják a parancsokat, akinek semmilyen repülő- vagy repülőműszaki végzettsége nincs. - Nem kizárt, hogy egy alaposabb átvilágítás nemcsak szakmai, hanem jogi hiányosságokat is feltárna - fogalmazott egyik forrásunk.
(mno)
Bal-Rad komm: “...A minisztert útjára elkísérte a közszolgálati média teljes stábja, hogy rögzítsék az eseményt, amelyen Hende frissen készült képeket is bemutatott a jelenlevőknek, alátámasztandó, hogy a balesetben érintett Gripen javítható..."
-Gyakorlatilag 25 éve ez zajlik hazánkban! Minden vonatkozásban! Nemzethess és kevésbé nemzetthess aktuális rablóbandáink illetékesi kijelentik, hogy van némi probléma, de az semmiség, az udvari sajtó pedig felvételekkel alá is támasztja: MINDEN SZÉP-MINDEN JÓ!
Ám konkrétan a “Magyar"-“Honvévédségnél"-“...2011-től bevezetett működési modell, struktúra és humánpolitika (benne az utánpótlásképzés) egyszerűen alkalmatlanná tette a honvédséget a repülőtechnika biztonságos üzemben tartására..."
Egy operetthadsereget próbálunk fenntartani a nincsből. Aknataposásra, golyófogásra és kiszolgálásra! Messze Magyarországtól való objektumőrzésre, robbanószerek begyűjtésére.
Miközben határaink nyitottak, özönlenek rajtuk keresztül mindenféle népek be az országba, mert nincs aki-ami védelmezze Magyarország határait, területét!
Ezt az “erőt" nevezik Magyar Honvédségnek! Pizsamások gyülekezete! Amely nemhogy harci repülőgépeket, de lassan már gyereksárkányt sem képes levegőben tartani!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/12/katasztrofalis-allapotban-a-magyar-legier o/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak Líbiából 500 ezer menekült akar még a nyáron átkelni E
  2015-06-12 18:33:38, péntek
 
  Csak Líbiából 500 ezer menekült akar még a nyáron átkelni Európába


A brit hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a nyáron akár félmillió ember is megpróbálhat majd eljutni Afrikából Európába.

Olasz, brit és ír hadihajók tartottak szombaton a líbiai partok felé, a Földközi-tengeren, hogy kimentsék a csempészhajókon Európába eljutni akaró migránsokat. A brit hatóságok figyelmeztettek, hogy a nyáron akár félmillió ember is megpróbálhat majd eljutni Afrikából Európába.

Nick Cooke-Priest, a Bulwark brit hadihajó kapitánya újságíróknak nyilatkozva azt mondta: Líbiában 450-500 ezer ember vár arra, hogy feljusson az embercsempészek valamelyik hajójára.

A Bulwark tagja a többnemzetiségű járőröző és mentőflottának. A hajón tartózkodott Michael Fallon brit védelmi miniszter is. A nemzetközi flotta hajói szombaton 3480 migránst mentettek ki 15 csempészhajóról: hat gumicsónakból és kilenc halászhajóról, mind a líbiai partoktól körülbelül 70 kilométere - közölte az olasz parti őrség. A mentésben az olasz parti őrség és a haditengerészet hajóin és a brit Bulwarkon kívül helikopterek, valamint két német és egy ír hadihajó is részt vett.

A brit védelmi miniszter azt mondta: az európai országoknak együtt kell működniük a hírszerzésben, felkutatni a Líbiában működő csempészbandákat. Meg kell próbálni elvágni a csempészeket pénzügyi forrásaiktól. Az idén már több tízezer migráns jutott el Olaszországba, tavaly összesen 170 ezer.

(MTI)

http://harcunk.info/index.php/hirek/1242-csak-libiabol-500ezer-menekult-akar-meg- a-nyaron-atkelni-europaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály személyesen várta az első külföldről hazatérő m
  2015-06-12 18:19:30, péntek
 
  Varga Mihály személyesen várta az első külföldről hazatérő magyart

Propeller ma, 16:17 8 hozzászólás 22 Megosztás

Elképesztő sikert ért el a magyar kormány: egy egész ember már haza is jött a Gyere haza, fiatal! program csábítására. Ezt az alkalmat meg is tisztelte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és személyesen jelent meg Sie Gábor első munkanapján egy csapat sajtóssal. Varga elmondta: nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, de a fiatalok haza is akarnak jönni - írta az Index.

Sie két évet dolgozott Londonban, mostantól pedig a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. csapatát fogja gyarapítani.

Bár a kormány korábban azt állította, 40 ezren regisztráltak, de kiderült, hogy "félreértés" történt és csak a program Facebook-oldalát látták ennyien, valójában 800 regisztráló van.

A Gyere, haza fiatal! programra egyébként 100 milliót szán a kormány, amelyből összesen 126 fiatalt tudnának haza hozni. Eddig 51 céggel sikerült szerződniük a munkahelyek biztosításához , de csak 54 komoly érdeklődővel tudtak tárgyalni videókonferencián a Hír24 szerint.


http://propeller.hu/itthon/3116053-varga-mihaly-szemelyesen-varta-elso-kulfoldrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1613
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 162618
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.