Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Evangéliumi Beszélő Képek * A tükörteremben
  2015-06-14 23:18:14, vasárnap
 
 

Egyetlen embernek sem lehetetlen az arcát tükör nélkül meglátni, kivéve a magamét.

Éppen így van a lelki arcommal is. "Ismerd meg magadat" - ez a legnehezebb, bár a legfontosabb is, ezt már a görög bölcselő is jól tudta. Mások lelki arcát, bűneiket, hibáikat valamennyire meg tudom látni. A magamét nem. Másokon elcsodálkozom: hogyan nem veszi észre a hibáit! Mások ugyanakkor rajtam csodálkoznak...

Pedig nincs mit csodálkozni ezen. Tükör nélkül lehetetlen a megismerés. Szellemi tükör csak egy van: Isten törvénye, Isten Igéje. Aki ebben nem keresi meg a saját arcát, az úgy jár, mint az a beteg, akinek csak halálakor derül ki a betegsége. Ezért nem gyógyulhatott meg.

A testi gyógyulás első feltétele: a baj felismerése. Ugyanígy a szellemi gyógyulásé is. Bele kell néznem a Szentírásba, szemben állva vele, hogy a magam arcát lássam, ne a másokét; s ez mindig az én bűnömet mutatja. És egyszerre csak a "tűkörteremben" találom magam, amint Isten lát. Minden törvény ellen vétettem, a törvényeket összefoglaló nagy szeretetparancsolat ellen is.

Halálos a bajom! - És ekkor Isten már fel is emeli szemeimet az orvosra. "Én vagyok az Úr, a te gyógyítód!" Krisztus vére eltörli a bűnt, és kigyógyítja belőle azt, aki leteszi kezébe az életét. Új életet ad neki.

"Mert az Isten beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és szétválasztja a lelket a szellemtől..., és megítéli a szív gondolatait és szándékait" (Zsid 4,12).

Evangéliumi Beszélő Képek
Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csiszár László * Fotói
  2015-06-14 10:38:09, vasárnap
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A halálból élet támad
  2015-06-14 10:35:55, vasárnap
 
  Minden embert az határoz meg, amivel tele van a szíve.

Csak arról tudok, és akarok is írni, ami bennem van.

Ez független mindentől, ami "látszólag" meghatározhat,
pld. a körülményektől.

Annak ellenére vagyok, hogy nem akartam lenni.
És azért vagyok, mert valaki elhatározta.

Most már én is részese akarok lenni az életemnek.
Érdekes, ugye?

A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD
Link


Link

 
 
1 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Higgadt gondolatok forrófejűeknek (3)
  2015-06-14 10:33:38, vasárnap
 
  ,,... legyen minden ember... késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra" (Jakab 1:19)

Hogyan lehet uralkodni haragunkon?

1) Gondolkozz, mielőtt reagálsz!

Reakcióink gyakran alapulnak inkább érzéseinkre, mint a tényekre. Valaki mond vagy tesz valamit, mi hirtelen haragra gerjedünk, és feltételezzük, hogy az illető dühített fel. Nem, a haragot mi gerjesztjük saját magunkban azzal, hogy azt mondjuk: ,,Kinek képzeli ez magát?" ,,Nem vagyok köteles ezt elviselni." ,,Majd én megmutatom, ki a főnök!" Az ilyen gondolatok indítják be a haragos érzéseket. A Biblia azt írja: ,,legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra" (Jakab 1:19). Ahhoz, hogy meg tudd törni a harag negatív körforgását, gyakorolj megálljt mondani saját magadnak! Ne reagálj addig, amíg meg nem kérted a másik embert, hogy tisztázza szavait vagy tetteit! Mondd ezt: ,,Szeretném megérteni. Kérlek, magyarázd meg, hogy értetted!"
Azzal, hogy megállsz, végighallgatod, és megpróbálod megérteni, megszakítod a harag felgyülemlését, és visszaszerzed önuralmadat.

2) Ne mondj ki mindent, ami eszedbe jut olyankor, amikor haragos vagy!

Egy régi ír versike szerint: ,,O'Flannagan mindig azt mondogatta: Megosztottam vele gondolataim egy részét. Nem meglepő, hogy ezek után alig maradt neki magának valami!" A Biblia azt mondja: ,,... a nyelv is milyen kicsi testrész, mégis nagy dolgokkal kérkedik" (Jakab 3:5). A haragos ember nem talál fogékony hallgatóságra, az emberek úgyis csak elutasítják vádjait, közben pedig maguk is dühösek lesznek.
,,A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt" (Példabeszédek 15:1). Vegyél egy nagy levegőt, és próbálj szelíden válaszolni, amikor már lehiggadtál!

3) Tartsd távol magad az indulatos emberektől!

Olyanok ők, mint valami vírus, megfertőznek, főleg, ha magad is haragos típus vagy. ,,Ne tarts barátságot a haragos természetűvel, és ne járj együtt a heveskedővel, mert megszokod ösvényeit, és magadnak állítasz csapdát!" (Példabeszédek 22:24-25).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 934
  • e Hét: 3094
  • e Hónap: 14147
  • e Év: 75448
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.