Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Gyöngyös estélyi ruha
  2015-06-14 21:20:35, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Ezüst estélyi ruha
  2015-06-14 21:19:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Égszínkék gyöngyös estélyi ruha
  2015-06-14 21:19:00, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Fehér-piros gloxínia
  2015-06-14 15:21:56, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fehér-lilapöttyös peremvirág
  2015-06-14 15:20:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fehér óriásjácint
  2015-06-14 15:19:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Kánikulára javasolt ételek- italok
  2015-06-14 07:04:57, vasárnap
 
 



5000 éve bevált indiai ájurvédikus tippek a kánikula enyhítésére!

Indiában tudják, mi a kánikula! Az Ájurvéda, a legősibb orvostudomány hasznos tippekkel segít "túlélni" a hőséget. Indiában mindenki ismeri, hogy melyik növényeknek van hűtő és fűtő hatása a szervezetre. Ez az indiai konyha alapja. Úgy néz ki, eljött az ideje eltanulni nekünk is az indiaiaktól ezt a hasznos tudományt.

Mit egyél, igyál kánikulában? Hogyan lehet elviselhetőbbé tenni a hőséget?
A szélsőséges időjárás mindig egyensúlyzavart okoz a szervezetben. Ha nem tudjuk, mit kell tennünk ilyen esetekben, akkor az kisebb-nagyobb mértékben elkerülhetetlenül a test elmérgeződéséhez, emésztési zavarokhoz, különböző gyulladásokhoz vezet. Ilyenkor mindig fokozottan kell vigyázni az egészségünkre! Mit tegyünk?


Mit igyunk hőguta idején?
A jeges italok jól eshetnek ilyenkor, de leállíthatják az emésztést, és emésztési rendellenességekhez vezethetnek.
A szervezetre hűtő hatású italok hideg-langyos fogyasztása viszont nagyon jótékony hatású. Belülről hűtenek. Próbáljuk ki!
Természetesen ajánlott bő mennyiségű folyadék bevitele. Viszont étkezés előtt és után fél órával ne igyunk. Étkezés közben langyos folyadékot kortyolgathatunk.

Teák közül:
bodzavirág, borsmenta, fodormenta, citromfű, eperlevél, ezerjófű, édeskömény, golgotavirág, kamilla, körömvirág, levendula, mályva, orbáncfű, útifű

Tejtermékek:
Tej, joghurt, kefir szintén hűtő hatásúak.

Gyümölcsök, gyümölcslevek:
Édes alma, körte, édes bogyós gyümölcsök, gránátalma, görögdinnye, sárgadinnye.

Mit együnk kánikulában?
Az édes, fanyar, keserű ízek hűtő hatásúak.
A sós, savanyú és csípős, pikáns ízeket kerülni kell ebben az időben, mert azok belülről fűtenek. Nem elég, hogy kívül kánikula van, úgy fogjuk érezni magunkat, mint egy kazán!

A hűtő hatású ízeket, könnyű ételeket kell előnyben részesíteni. A lédús, főtt ételek, nyers saláták, levesek előnyösek.

A fűszeres, sült, nehéz, emésztést megterhelő ételeket most el kell felejteni. Ilyenkor a csökkenő étvágy is jelzi, hogy a szervezetnek kisebb adag ételre van szüksége. Nagy melegben napi kétszeri étkezés elegendő: délelőtt és kora délután. Ajánlatos kerülni a száraz ételeket is, a túlzott sóhasználatot, chipseket.

A következő élelmiszerek ajánlottak, mivel hűtő hatásúak a szervezetre:
Gabonák: fehér rizs, baszmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karéla és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított vaj)
Fűszerek: római kömény, édeskömény, koriander mag, tárkony

MIT NE igyunk, együnk ha melegünk van?
Fűtő hatású italok, élelmiszerek a következők:

Teák:
ánizs, csipkebogyó, fahéj, fekete üröm, gyömbér, kakukkfű, narancshéj, macskagyökér, maté tea, zsálya

Fűszerek:
Csípős és erős fűszerek: csípős fűszerpaprika, chili, feketebors és más borsok, sok só, fahéj, szegfűszeg, gyömbérpor, kardamom, majoranna, oregánó, rozmaring
Zöldségek:
csípőspaprika, padlizsán, paradicsom, retek, hagyma, fokhagyma, torma
Tejtermékek:
zsíros sajtok, tejföl
Olajos magvak:
mogyoró, pisztácia, szezámmag
Gyümölcsök:
savanyú gyümölcsök, citrom, cseresznye, ananász, grapefruit, narancs
Egyéb:
csokoládé, alkohol, kávé, méz

Életmód tanácsok kánikulában:
Testmozgás: nyugtató jógagyakorlatok ajánlottak, kerülni kell a megerőltető, izzasztó mozgást
Munka:
Nyugtató, lazító tevékenységek végzése, kerülni a túlhajszolást.
Érzelmek:
Különösen kerülni kell a heves, fűtő érzelmeket, veszekedést, dühöt, kritikus hangulatokat. Hűtsük le magunkat!
Hideg víz:
Kerüljük a tűző napot, hideg vízben fürdés, kellemesen hűvös zuhany a nap folyamán többször nagyon jó komfortot teremt. Hideg borogatást használhatunk a homlokra és a tarkóra.
Hideg, hűtő hatású színek: fehér, világos kék, zöld

Egyéb hasznos információk:
Ajándék Ayurvedikus Test- és Személyiség típus TESZT életmód és pszichológiai tanácsokkal az svl.hu oldalon.
Forrás:http://krisna.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Hőségriasztás(teendők)  
Karéla ( keserű dinnye ) gyógyhatásai
  2015-06-14 06:40:48, vasárnap
 
  Egyetlen növény, amely gyógyítja a cukorbetegséget és megállítja a mellrák terjedését!





Ez a rücskös uborkához hasonlító gyümölcs közvetlen rokonságban áll a sütő- és főzőtökökkel, az uborkával, na meg nyilván a dinnyefélékkel is. Ez a trópusi éghajlatot kedvelő növény, amelyet még karélának, balzsamkörtének, vagy keserűtöknek is neveznek, Afrikában, a Karib-tenger övezetében, Ázsiában és Dél-Amerikában terem.

A keleti civilizációban már több évszázada ismerik a keserű dinnye egészségvédő hatásait. Elsősorban bőrbántalmak, vesekövek, malária, bélgörcsök, zöldhályog, magas koleszterin, hasmenés, aranyér és láz ellen használták, de a magas vérnyomás csökkentésére is alkalmazták.

A különleges gyümölcsben egy sor olyan hatóanyag található, amely megvéd a bakteriális, vírusos fertőzésekkel szemben, és erősíti az immunrendszert is.
Szakemberek tanulmányai alapján megállapították, hogy rákellenes is, de a 2-es típusú cukorbetegséget is nagyszerűen lehet kezelni vele.


A keserű dinnyében olyan természetes kémiai anyagok is megtalálhatók, amelyek arra ösztönzik a glükózt, hogy az a sejtekből a véráramba kerüljön, így onnan pedig a szervezet a fölösleges mennyiséget kiszűri, ezáltal csökkentve a vércukorszintet.

A Saint Louis Egyetemen nemrég elvégzett új kutatás során arra jöttek rá, hogy a keserű dinnyéből készült kivonat megállítja és el is pusztítja a mellben kialakuló rákos sejteket. Ezt a kivonatot nyugodtan lehet étrend-kiegészítőnek használni, főleg azoknak a nőknek ajánlott, akiknek a családjában volt olyan hozzátartozó, aki a mellrákkal kellett megküzdjön.

Természetesen a gyümölcsöt magában, nyersen is lehet fogyasztani, de üdítő ital is készíthető belőle, a kivonatot pedig a gyógynövény szaküzletekből is be lehet szerezni.
Forrás filantropikum

Más források szerint :
Keserű uborkával a cukorbetegség ellen:

A keserű uborka nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, vasat, foszfort, kalciumot, A-, B1- és B2-vitamint. Az ayurvédában már régóta ismert, mint kitűnő emésztésjavító táplálék, de fontos szerepe lehet az immunrendszered erősítésében is. Emellett hatékonyan csökkenti a testzsírt, és segít a fogyásban.

Egyes kutatások szerint a keserű uborka páratlan természetes gyógymód lehet a cukorbetegségre. Csökkenti a vércukorszintet, mégpedig úgy, hogy nem több inzulin bevitelét biztosítja, hanem a szervezet saját inzulinjának a felhasználását teszi hatékonyabbá.

Forrás: Link

Más forrás szerint:
Kiemelkedő erdeményeket értek el az alábbi betegségek keserű uborkával történő kezelésében:

cukorbetegség
idült ízületi gyulladás
különböző szerveket megtámadó kollagénbetegség
autoimmun betegségek
szívgyengeség
asztma, köhögés
máj-, lép- és epeúti betegségek
étvágytalanság
aranyér
akne és más bőrbetegségek
mérgezések, gyulladások
elhízás
kilökődési reakciók szövet- és szervátültetésnél
csalánkiütés, fekélyek, lepra
(Összegyűjtötte: Kovács László biogazda)
Link

A gyógyszer nélkül magazin a karélát balzsamkörte megnevezéssel írja le :
A cukorháztartás karbantartója: balzsamkörte





A balzsamkörte (Momordica charantia) a tökfélék családjának az egyik tagja. Megtalálható Afrikában, Kínában, Indiában, Malajziában és Ausztráliában. A kabaktermés hosszú kocsányon lóg. A termés bordázott, ráncos, szemölcsös és szőrökkel borított. Ázsiában még éretlen és zöld állapotában szüretelik a balzsamkörtét. amelyet párolva vagy megfőzve fogyasztanak. Készítenek belőle levest és főzeléket is, de az sem ritka, hogy savanyúság vagy kompót alapanyagául szolgál. Nevezik még balzsamuborkának, balzsamtöknek, keserűdinnyének és keserűtöknek is ezt a szokatlan ízvilágú zöldségfélét. Formájában az uborkára és a tökre is hasonlít, talán innen is kapta különös elnevezéseit. Találkozhatunk többféle mérettel és alakkal rendelkező balzsamkörtével, és a színe is nagyon változatos lehet, hiszen zöld, zöldessárga, sárga és fehér színben is pompázhat.

Hazánkban nem nagyon lehet találkozni ezzel a zöldségfélével, pedig nagyon jó hatással van az emésztési problémákra a benne található keserűanyagoknak köszönhetően. Viszont ha valaki gyomorproblémáktól szenved, akkor nem ajánlatos a fogyasztása.

Indiában sokféle kísérletnek, vizsgálatnak vetették alá a balzsamkörtét. A kutatások igazolták, hogy ez a zöldség növeli az inzulinérzékenységet, csökkenti a vércukorszintet, és rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a cukorbetegség kialakulása.

A balzsamkörte nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, vasat és béta-karotint. Rendszeres fogyasztása jót tesz a keringésnek, de a székrekedés problémáját is megszünteti. Csökkenti a koleszterinszintet és a trigliceridszintet.

A kínai orvoslásban és az indiai ayurvéda gyógyászatban is már ősidők óta használják a szervezet méregtelenítésére és az anyagcsere-problémák orvosolására.

Hazánkban a balzsamkörte nem annyira ismeretes, viszont kapszula formájában már kapható. Alkalmazható vércukorszint csökkentésére, a cukorháztartás optimalizálására, de nagyon jó fáradtság ellen, a látás fokozására, illetve a bőr állapotának javítására. A kapszula a megfelelő szellemi és fizikai erőnlétet is biztosítani tudja.

A balzsamkörte pozitív hatásait a benne található egyik flavonoid típusú vegyületnek, a charantinnak köszönheti. Egy speciális eljárással sikerült a termésből annyi vegyületet kivonni, amely elősegíti, hogy ezen pozitív hatások a belőle készült gyógytermékek rendszeres fogyasztásával rövid időn belül megmutatkozzanak.
Forrás : Link

 
 
1 komment , kategória:  Fűben fában....  
Mikulásvirágözön
  2015-06-14 06:21:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Fehér pávaliliom
  2015-06-14 06:21:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 605 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4845
  • e Hónap: 36331
  • e Év: 241032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.