Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Magyarországon cigány fiatalok szórakozásból vertek össze ma
  2015-06-19 21:41:36, péntek
 
  Amerikában terjedt el ez a "játék", amelynek az a lényege, hogy egy ütésből padlóra kell küldeni az utcán a gyanútlan járókelőt, az elkövetők a legtöbb esetben feketék, az áldozatok pedig fehér emberek. Magyarországon is divat lett, ott a küzdősportokat űző cigány fiatalok támadnak rá védtelen magyar emberekre. Liberálisok, baloldaliak ez most miért nem rasszizmus? Ez ellen mikor fogtok tüntetni?!

**


Passzióból verik a járókelőket a "fiatalok" Nyíregyházán


"Kamaszok" támadtak három felnőttre Nyíregyházán,

a Szarvas utcán 2015. június 11-én 22 óra 30 perc körüli időben. A "fiatalok" ütötték és rúgták a 31, 47 és 63 éves magyarokat, akik könnyű sérüléseket szenvedtek. A járőrök perceken belül elfogták a 14, 16 és 17 éves "fiúkat", akiket garázdaság bűntett és testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgattak ki a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrsén.

A nyomozás adatai szerint egy 13 éves "fiú" is részt vett a bántalmazásban, életkora miatt a rendőrség a gyámügyi szervekkel vette fel a kapcsolatot. A rendelkezésre álló adatok szerint a "kamaszok" korábban is követtek el hasonló bűncselekményt.

A "fiúk" nem tagadták a bántalmazást; azt mondták, hogy "szórakozásból bokszoltak" - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

(Háromhatár nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/1258-passziobol-verik-a-jarokeloket-a-fiatalo k-nyiregyhazan

**********************

2015. június 19., péntek
Magyarországon cigány fiatalok szórakozásból vertek össze magyarokat


"Kamaszok" támadtak három felnőttre Nyíregyházán, a Szarvas utcán 2015. június 11-én 22 óra 30 perc körüli időben. A "fiatalok" ütötték és rúgták a 31, 47 és 63 éves magyarokat, akik könnyű sérüléseket szenvedtek.

http://www.magyarellenesseg.com/2015/06/magyarorszagon-cigany-fiatalok.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közmunkás ‘A munka szabaddá tesz’ feliratú pólób
  2015-06-19 20:59:06, péntek
 
  Közmunkás ‘A munka szabaddá tesz' feliratú pólóban

fűkaszázik Zuglóban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János: Tulajdonképpen egy puccs szervezésében vagyok
  2015-06-19 20:32:39, péntek
 
  Lázár János: Tulajdonképpen egy puccs szervezésében vagyok

2015. június 17 Index - Civilhetes

Riasztó állapotban lévő államapparátusról, korrupciógyanús esetről és a pénz pazarlásáról is beszélt Lázár János azon a szekszárdi fórumon, amelyen az Együtt egyik politikusa is építészként részt vett.

Berkecz Balázs ma is elárult néhány részletet a fórumról. Lázár kemény kijelentéseit eddig megerősítette a Miniszterelnökség - írja az index.

Fotó: Origo

Építészeknek tartott fórumot június 8-án Szekszárdon Lázár János, amelyen a Miniszterelnökséget vezető miniszter meglepően őszintén beszélt az állam működéséről. Mindezt onnan tudni, hogy az Együtt pécsi politikusát, az építész Berkecz Balázst meghívták a fórumra, és az elmúlt napokban folyamatosan szemezget az ott hallottakból.

A beszédet Berkecz Lázár őszödi beszédének nevezte, mert szerinte súlyosságát és tartalmát tekintve felér Gyurcsány Ferenc nevezetes beismerésével. Lázár mindenesetre nem káromkodott, vagy nem beszélt kormányzati hazugságról, de Berkecz leírása - és az alapján, hogy a Miniszterelnökség azóta sem cáfolta az idézett mondatokat - tényleg úgy beszélt az állam állapotáról, ahogy egy sajtótájékoztatón aligha beszélne.

Lázár például ilyen kijelentéseket tett:

• Riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét tekintve
• Adóbevallás: "a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét"
• A rá jellemző vakmerőséggel próbált a bürokráciának nekiesni és, majdnem már az elhalás állapotába jutott, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni.
• Részben túlszabályozás, részben értelmetlen bürokrácia, részben öncélú bürokrácia van Magyarországon.
• Érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve.
• Miután titkolt és látens idegengyűlölet tombol tulajdonképpen mindenhol a világban, ezért szívesebben alkalmaznak fehér magyarokat, mint bárki mást. Ha valaki magyar útlevéllel vállal Spanyolországban munkát, akkor 100-200 euróval többet kaphat egy román állampolgárhoz képest.

Kemény kijelentések ez attól a miniszterelnök-helyettestől, aki az egész államigazgatásért is felelős.

Berkecz szerdán újabb részleteket közölt a fórumról. Eszerint A miniszter egyenes azt állította, hogy annyira kiakadt az államapparátusra, hogy tulajdonképpen egy puccs szervezésében vagyok.

Vagyis szerinte akkora az ellenállás az apparátusban, hogy kénytelen másokkal (kamarával, polgármesterekkel, tanácsadó cégekkel) egyeztetni, hogy eredménye legyen egy-egy dolognak.

Így lobbiznak a cégek

A legfigyelemreméltóbb rész ugyanakkor az, amikor Lázár elmesél egy történetet arról, hogyan lobbiznak és érnek célt cégek a Fidesz-kormánynál. Lázár azt mondta állítólag, hogy egy kecskeméti építész kérdezte tőle: kistéglából miért nem lehet kéményt építeni, és hogy három éve miért hozott a Fidesz-kormány olyan szabályt, hogy csak két meghatározott típusból lehet kéményt építeni.

Lázár kétnapos nyomozás után tudta meg, hogy "ki volt az a két külföldi cég, akik ezt a jogalkotásban elérte".

A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk.

Ezt mondta Berkecz szerint erre a 2011-12 környékén történt esetre, amely eléggé korrupciógyanúsnak tűnik. Hiszen a miniszter szerint két cég érte el a minisztériumnál, hogy az érdekeiknek megfelelő szabályozás szülessen.

Lázár szerint a rendeleti szinten történnek ezek az "izgalmas dolgok". Hiszen erre a szintre már mindenki legyint, mert a miniszter sohasem olvassa el, amikor aláírja, félreértés ne essék, mert ez nem az ő szintje".

A pénz lenyúlása

Lázár emellett tett egy olyan súlyos kijelentést is, "mindenre van pénz, csak arra nem, amit meg akarunk csinálni, nem az előkészítésére, nem a kivitelezésére, hanem a pénznek a beszerzésére, vagy a pénznek a lenyúlására, beszéljünk világosan".

Lázár az autópályák ügyét említi, ahol ha meghatározza az állam, hogy az EU-s forrás 15 százalékát lehet a terület kisajátítására fordítani, akkor "mindenütt a 15%-ra mentek az ügyvédek, meg annak a megmanipulálására".

A Lázártól idézett kijelentésekkel kapcsolatban kerestük a Miniszterelnökséget, későbbre ígértek reakciót.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitört a pánik Európában, a kormányok egymásra mutogatnak
  2015-06-19 20:14:33, péntek
 
  Kitört a pánik Európában, a kormányok egymásra mutogatnak, az emberek félnek. A színesbőrű hordák pedig elözönlötték a nagyvárosokat, rablásokról, késelésekről és egyéb erőszakos bűncselekményekről is érkeztek hírek. Az viszont teljesen bizonyos, hogy a néger migránsok képtelenek lennének összeszedni az embercsempészek által megkövetelt összeget, így felmerül a gyanú, hogy bizonyos körök anyagi segítséget nyújtanak az Európába igyekvőknek. Olyan forrásokra támaszkodunk ebben az írásunkban, ami egy körlevélben keringett, de néhány órája lekerült a világhálóról. Nem tudni ki a szerzője, nem fedte fel kilétét a rövid összefoglaló szerzője.
Az írás szerint az Egyesült Államok pénzeli az embercsempészeket, akik korábban kalózkodással keresték kenyerüket a térségben. Most pedig arról lehet szó, hogy ők a kannibálok beszállítói Európába. Szolgáltatásaikért pedig az Egyesült Államok fizet, hiszen neki az érdeke egy gyenge Európa, egy migránsok által felkavart terület. Hiszen láthatjuk, hogy a kormányok képtelenek a maga rendjén kezelni a nem várt helyzetet. Anarchiába taszított Európa, ahol még csak az elkövetkező hetekben, hónapokban fog kiteljesedni a feszültség.
Az említett írás szomáliai kalózokról szól, akik a térség vizeit már jó néhány éve ellenőrzésük alatt tartották. Történetük a '90-es évekre nyúlik vissza, de megerősödésük 2006-ra datálható, arra az időre, amikor Etiópia megszállta Szomáliát. Az Ádeni- öböl teljes részét és a Vörös tenger egy szakaszát ellenőrző kalózok 2008-ig 150 millió dollár veszteséget okoztak a kenyai külügyminiszter szerint. Akkor még kezdetleges felszereltséggel, az elkövetkező években viszont jelentős harci arzenálra tettek szert. 2008-ban a Nemzetközi Koalíciós Hadsereg is harcolt a kalózok ellen, ehhez Oroszország is csatlakozott, aki független műveleteket hajtott végre a térségben. Összehangolt akcióikkal több támadást meghiúsítottak, megöltek és elfogtak kalózokat, de nem tudták felszámolni a hálózatot.
2014-ben kapott új feladatot a szomáliai bűnszövetkezet, a körlevél szerint első számú feladata, hogy a térség országaiból minél több embert gyűjtsön össze és hajóztassa őket Európa partja felé. A Boko Haramhoz hasonló terrorszervezetek feladata pedig, hogy szülőföldjük elhagyására kényszerítsék a primitív embereket. A szélsőségesnek minősíthető, iszlamista terror sejteket az USA fegyverzi fel és pénzeli az említett forrás szerint, akárcsak a kalózokat, akik mostanára embercsempészettel is foglalkoznak, a drogkereskedelem mellett. Ez valóban szolgálhat egyfajta magyarázattal arra, miből fizetik a hajóút díját a menekültek.
Alakul a meggyengített Európa, mindeközben az Egyesült Államok nehézfegyvereket akar állomásoztatni Kelet-Európában, minden európai népet megpróbálnak Oroszország ellen hangolni, rendkívüli hadgyakorlatok kezdődtek a térségben. Minden jel arra mutat, hogy az USA katonai intervenciót fontolgat, de előtte rászabadítja az emberállatokat a kontinensre. A fekete-exodus kizárólag azzal magyarázható, hogy a nyugati imperializmus ágyútöltelékként, két lábon járó biológiai fegyverként vetette be a parazitákat. Amerikai fellendülést csak a háború hozhat, a korábban mellette sorakozó, európai országok pedig újraértelmezték korábbi társszerepüket, ami azt jelenti, hogy nem feltétel nélküli hívei a háborús készülődésnek.
A szomáliai kalózok pedig ezekben a pillanatokban is indítják hajóikat a fehér ember partjai felé, nem ideák vezérlik őket, csak a pénz, a dollár, amelyhez eddig is túl sok vér tapadt.
Is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ciprasz Brüsszel helyett Szentpéterváron tárgyalt
  2015-06-19 19:55:07, péntek
 
  Ciprasz Brüsszel helyett Szentpéterváron tárgyalt


2015. június 19., péntek 18:57 Írta: MTI


Ciprasz Brüsszel helyett Szentpéterváron tárgyalt

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök az ukrán válság nyomán kialakult szankciós "ördögi kör" megszakítására szólított fel pénteken a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon. Azt, hogy miért Szentpéterváron, s nem pedig Brüsszelben tárgyal, a görög kormányfő azzal magyarázta, hogy Oroszországot rendkívül fontos partnernek tartja.

Ciprasz a fórum keretében Vlagyimir Putyin orosz államfővel tárgyalt, miután országaik energiaügyi miniszterei szándéknyilatkozatot írtak alá a Török Áramlat folytatásának szánt, Görögország területén haladó gázvezeték megépítéséről és annak használatáról.

Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője nem árulta el, kért-e és kap-e Görögország pénzügyi támogatást Oroszországtól.

http://www.oroszhirek.hu/index.php/politika/4754-ciprasz-brusszel-helyett-szentpe tervaron-targyalt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami robot magáncégeknél
  2015-06-19 19:35:57, péntek
 
  Állami robot magáncégeknél

2015. június 17. 10:28 - Pápa Levente


Magyar újfeudalizmus

Az elmúlt hetekben jöttek hírek arról, hogy akár még jó dolgokat is csinálhat a kormány a közmunkás rendszerrel kapcsolatban. Czomba úr, aki mindig a ,,jó zsaru" szerepet játssza el a kormányzati színdarabban, azt állította, hogy több idénymunkát vállalhatnak a közmunkások, és hogy a piaci munka irányába kell eltolni a foglalkoztatást. Igen, ez eddig jó lenne. De aztán múlt pénteken megjelent Pintér Sándor Vezérezredes Elvtárs (izé, bocsánat, belügyminiszter) törvénymódosító javaslata, miszerint (csak a lényeges pontokat kiemelve):

Az álláskeresőt három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha
a számára idénymunka keretében felajánlott munkát nem fogadja el, vagy
a közfoglalkoztatáson kívüli egyéb foglalkoztatási jogviszonya munkavállalói felmondással vagy közös megegyezéssel szűnt meg.
Az idénymunkáról szóló törvény szerint foglalkoztatni kívánó munkáltató a munkaerő-igényét május 1-je és október 31-e között annak a településnek a polgármesterénél is bejelentheti, ahol a tervezett foglalkoztatás helye található.
A polgármester a bejelentést követően haladéktalanul értesíti a járási foglalkoztatási szervet az idénymunkás igényről és az általa idénymunkára javasolt személyekről.



agroinform_20121006200916_fuszerpaprika1.jpg

kép: agroinform.com

És még egy fontos dolog:

Ez a törvény 2015. július 2-án lép hatályba.

Hát akkor eddig a tények. Jöjjön az értelmezés. Az Együtt és a pártalapítványa, a Váradi András Alapítvány által kidolgozott vitairatban elsődleges célként jelöljük meg a piaci foglalkoztatás bővítését a közmunkával szemben. Emiatt fontos és tudatos eszköz az, hogy minden lehetőség biztosítva legyen egy közmunkásnak a piaci elhelyezkedésre. Ne korlátozza vagy egyenesen gátolja ebben az, hogy közmunkás. Kapjon egy nap szabadnapot, hogy el tudjon menni egy felvételi interjúra, legyen lehetősége telefonálni a közmunka alatt munkaügyben mással, stb. Ennek a rugalmas rendszernek része kell, hogy legyen az is, hogy ha valaki el TUD és AKAR helyezkedni idénymunkában, akkor ezalatt szüneteltetni TUDJA a közmunkáját. A mai rossz munkaügyi rendszerben is javulás lenne az, hogy ha egy közmunkás nyáron el tudna menni idénymunkára, ha KÉPES rá. Ezzel többet kereshetne és értelmes, piaci alapú munkát végezhetne. Ezalatt más tudna a helyére állni a közmunkában, így összességében mindenki jobban járna.

A lényeg a feltételes módban van. Hogy vállalHAT idénymunkát. De nem KELL elvállalnia. Ha ezt kötelező elvállalnia, akkor viszont rengeteg probléma keletkezik ezzel. Nézzünk gyorsan párat, tényleg csak a példa kedvéért, a teljesség igénye nélkül:

Először is ilyen típusú fizikai munkát nem tud mindenki elvégezni. Ha kijelöl valakit a polgármester, de ő ennek nem tud megfelelni, és nem vállalja, akkor elveszíti a közmunkát is?
Erősen problémás (és abszurd is), hogy a munkakapcsolatról nem a munkáltató és a munkavállaló dönt, hanem egy harmadik szereplő, a polgármester. Hogyan tudja eldönteni a polgármester, hogy a munkáltatónak megfelelő lesz-e a felkínált munkavállaló? És a munkavállalónak a munkáltató? Nyilván egy csomó további részletkérdés nincsen ebben tisztázva, ami a polgármester, mint munkaerő-közvetítő közbeiktatásából ered: hol panaszkodhat a vállalkozó, ha a polgármester nem látja el a felvállalt feladatot? Ki fogja kártalanítani a vállalkozót az ebből fakadó esetleges kárért? stb.
Milyen alapon zárnak ki valakit a közmunkából, hogy ha az előző munkahelyén ő mondott fel, vagy közös megegyezéssel szűnt meg a munkája? Ez olyan súlyos diszkrimináció, és olyan súlyos jogsértés, ami egyszerűen a sárba tiporja a munkavállalók jogait. Ezek után senki nem mer majd felmondani, és el fog tűrni minden munkáltatói visszaélést, mert akkor utána nem kaphat közmunkát sem! Ez a szabály durván a munkáltatók felé tolja az alkupozíciót a munkahelyi viszonyokban és függőségi viszonyt teremt.
Nyilvánvalóan senki nem készült fel erre a módosításra, és senkivel sem egyeztetett a kormány ennek bevezetése előtt. Így a július 2-i sikeres elindulás is teljesen valószerűtlen. Emlékszünk még a jól sikerült autópálya-matrica bevezetésre idén januárban? Vajon készen állnak a járási hivatalok, a polgármesterek, a munkáltatók, hogy elinduljon ez a rendszer 2 hét múlva? Van erre eljárásrend, infrastruktúra, informatikai hálózat, alkalmazói tudás? Kötve hiszem...
A jelenleg mondjuk kulturális közmunkát ellátó diplomás embereknek is el kell fogadni az idénymunkát, különben elveszíti a közmunkáját? Ő fog aratni, míg a mostani helyét egy olyan ember veszi át, aki nem ért ahhoz, és inkább aratnia kéne piaci alapon?
És ha az idénymunka hamarabb véget ér, mint 3 hónap? Akkor sehol sem dolgozhat a munkavállaló?

De persze nyilvánvalóan a legsúlyosabb és legfelháborítóbb az egész javaslatban a kötelező jelleg. Hogy kötelezni akarnak embereket arra, hogy idénymunkát végezzenek. Mi lesz ennek a következménye? Hogy fog ez menni a hétköznapokban? Íme a tanmese:

A ,,versenypályázaton elnyert" állami földeket bérlő Fideszes haver, aki EU-s pályázatokból felépítette a kisebb-nagyobb agrárbirodalmát nem akar sok pénzt ,,pocsékolni" a munkaerőre sem. Most nehéz szerezni idénymunkást, mert aki elment közmunkásnak, az nem tud jelentkezni, hiszen nem engedik el annyi időre, amíg az idénymunka tart. A közmunkásnak viszont nem éri meg lemondani a közmunkáról, mert az idénymunka ugyan egy kicsit többet fizet, de bizonytalan, hogy meddig tart. Emiatt most magasabb bért kellene fizetni az idénymunkásnak, meg esetleg messzebbről kellene hozni őket dolgozni. Csupa ,,fölösleges" költség. Inkább emeljük meg a munkaerőpiaci kínálatot! Csináljuk azt, hogy kötelezővé tesszük a közmunkásnak, hogy elvállalja az idénymunkát! Így biztosan le lehet szorítani az idénymunkás árát, hiszen mindenki jelentkezni fog. Béralku? Az minek? A jogszabályilag lehetséges legalacsonyabb ajánlatot kell tenni, hiszen kötelező elfogadnia a közmunkásnak az ajánlatot. Így tudjuk megspórolni az idénymunkásoknak fizetett ,,fölösleges" bért. Ennyi. A mostani javaslat következtében garantáltan mindenki a létező legalacsonyabb bért fogja kapni.

Ma az idénymunkásoknak legalább a minimálbér 85%-át kell kifizetni. Ez a diszkrimináció már önmagában botrányos, de ne lepődjünk meg azon, ha legközelebb azt halljuk a kormánytól, hogy az idénymunkásoknál el kell törölni a minimumbér szabályozást. Gondolom a rugalmas munkaerőpiac előnyeire fognak hivatkozni. Így lehetne még olcsóbbá tenni a bérköltséget. Legyen kötelező munka mindenkinek minél olcsóbban! Ez az ötlet.

Ezért írom azt, hogy ez az állami robot XXI. századi változata. Mert köteleznek embereket arra, hogy PIACI munkát végezzenek a létező legolcsóbban, nem pedig magánalkuban kialakuló bérrel. Magántulajdonon alapuló gazdaságokban állami kényszerrel, mesterségesen alacsonyan tartott bérekkel, a magasabb profit érdekében. Lényegében a közmunka kötelező helyettesítőjeként. Azaz magáncégeknél közmunkában. Ez persze függőséget is teremt. A polgármesterrel szemben, a magánmunkáltatóval szemben. Ezért írom, hogy újfeudális viszonyokat hoz létre.

Ide jutottunk. Egy rémálom az egész. Magáncégek lényegében közmunkában foglalkoztathatnak embereket alamizsnáért. Ez olyan mértékben elfogadhatatlan, hogy most az utcára kéne mennie minden jogállamért és demokráciáért korábban bármikor kiálló embernek. Egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy több tízezer honfitársunk államilag generált teljes kiszolgáltatottságban tengődjön. Van éppen elég baja a munkavállalóknak, munkanélkülieknek már így is, miért hagyjuk, hogy az állam még külön elnyomja őket?

Mit lehetne tenni? A megoldás a LEHETŐSÉG biztosítása, a kötelező jelleg helyett. Ha valakit felvesznek idénymunkára (piaci alapon, béralkuban) és ő ezt vállalja, akkor addig tudhassa szüneteltetni a közmunkát. És vegyék vissza, ha vége van az idénymunkának. Ugye nem olyan bonyolult? Miért nem lehet így elfogadni ezt a törvényt?

Egy olyan országban, amit mi szeretnénk felépíteni Együtt az állampolgárokkal:

elvennénk a belügytől a közmunkás-program irányítását, és oda tennénk, ahova tartozik: a munkaerőpiacért felelős minisztériumhoz
elindítanánk a most bemutatott és folyamatosan fejlesztett Dolgozni. Boldogulni. programunkat, ami egy átfogó megoldást rajzol fel a munkaügyi szolgáltató rendszer újratervezésére
ennek következtében tényleg csak azoknak maradna a közmunka, akik nem képesek tartósan dolgozni a piaci munkahelyeken. Szemben a mai rendszerrel, amikor rengeteg ember kerül a közmunkás-csapdába, holott megvannak a képességei a tartós valódi munkahelyekhez is

Az Orbán rezsimben semmi sem fog javulni. Nem követelek én semmit ezektől. Nem kérek én semmit ezektől. Mert az egész rendszer az övék. Orbáné, Matolcsyé, Rogáné. Menthetetlen, javíthatatlan. Velük nincs együttműködés.

De tőletek, akik ezt a cikket olvassátok, tőletek kérek valamit. Ti tudjátok csak lebontani ezt a rákos fertőt, ami elburjánzott idehaza. Azt kérem tőletek, hogy senki ne szavazzon ezekre. Úgy tudnak elmúlni.

http://papalevente.blog.hu/2015/06/17/allami_robot_magancegeknel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány egy gazdasági szabadságharc álcája mögé bújva semm
  2015-06-19 19:32:39, péntek
 
  A kormány egy gazdasági szabadságharc álcája mögé bújva semmi mást nem tesz, mint teljesíti a hitelezői elvárásait és behajtja a pluszpénzt az emberektől. Kiegyezve a pénzügyi háttérhatalommal, jutalmul a hatalomban maradást várja el. Nagy színjátékot játszanak le előttünk bankadóval, meg rezsicsökkentéssel, de az eredmény, hogy kevesebb a pénzünk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trafikosztó János a szemeit forgatja
  2015-06-19 19:29:36, péntek
 
  2015.06.19. 10:20
Trafikosztó János a szemeit forgatja


Lázár Jánost mutogatni kéne, mint a ner nemzeti büszkeségét. Szemforgató álszent patkányból ekkorát ugyanis nem csak itthon, de a világon is csak elvétve láthatunk.

lazar_trafik.gif

Volt ez a puccsista, kormány, állam és önostorozó sztori, amiben Szempörgető János elborzadva mesélte, hogy égett le pofájáról a bőr mikor kiderült, posztkádári kijáró ország vagyunk, ahol egyes cégek törvénybe íratták: csak a nekik kedves kisméretű téglákból lehessen itthon kéményt építeni.

Ez nyilván probléma, nem is kicsi.

Mármint akkor, ha valaki más csinálja meg különböző cégekkel. Ha Lázár haverja írja a dohánytörvényt és a gépéről küldi szanaszét, az nem ciki. Az sem ciki, ha trafikosztáskor kiharapják a lehető legnagyobb szeletkét a tortából, és amikor ez sem bizonyul elég jövedelmezőnek, akkor nyilvános pályázat nélkül, a pontos részletek eltitkolása mellett, nevetséges összegért ők lesznek a Nemzeti Trafikelosztó. Ez mind nem ok arra, hogy:

"A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk. "

Ezt a kormányból mások máshol adnák elő, ha lenne hozzá elég vastag bőr a pofázmányukon. Ám ehhez azért minimum egy Lázár szintű ember kell, ami nem terem minden bokorban. A szempörgetés tudománya nem áll távol a többiektől sem, de azért ők tán' annyira nem hülyék, hogy korrupciógyanút emlegessenek példabeszédben, mikor ugyanabból a posztkádári kijáró kottából ők játsszák a leghangosabb, leghosszabb darabot.

Lázárnak ilyen skrupulusai nincsenek. Meg ezek szerint annyi esze sincs, amivel a hallgattál volna, bölcs maradtál volna szólam igazságát feléri. Vagy csak nagyon leköti az energiáit, hogy bizonygassa: Milánóban nem demcsákkal női személlyel hancúrozott a luxusban, hanem a sofőrjére költött napi 450 ezret, mert megérdemli.

http://varanus.blog.hu/2015/06/19/trafikoszto_janos_a_szemeit_forgatja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa első radikáljobbos miniszterelnöke jöhet Dániában
  2015-06-19 19:20:49, péntek
 
  2015. 06. 19. 16:03

Európa első radikáljobbos miniszterelnöke jöhet Dániában

Európa 1945 utáni történelmében először radikális jobboldali miniszterelnök vezette kormány kormány alakulhat Dániában. A csütörtöki választásokon a szocik végeztek az első helyen, de a velük szemben álló jobboldali erők együtt több szavazatot kaptak. A radikális jobboldal történelmi áttörést elérve a második legerősebb párt lett.
A Szocáldemokraták 26,4%-ot, a radikáljobbos Dán Néppárt (DF) 21%-ot, a liberális konzervatív Venstre pedig 19,5%-ot kapott.

Hiába gyűjtötték be a legtöbb voksot az eddig kormányzó szociáldemokraták, sőt még javítottak is múltkori eredményükön, kisebb szövetségeseik annyira megzuhantak, hogy velük együtt is képtelenek lesznek többséget alkotni a törvényhozásban. A választás nagy nyertese a bevándorlásellenes, radikális jobboldali Dán Néppárt , amely 15-tel növelte eddigi képviselői helyei számát, és a második helyen végzett. A jobboldali ellenzék vezetőjének tekintett Rassmussen pártja, a Venstre (ami sajátos módon amúgy "bal"-t jelent dánul) a harmadik helyre futott csak be.

Helle Thorning-Schmidt az éjszaka elismerte vereségét, s közölte: nemcsak a kormányfői tisztségről, hanem a szociáldemokrata párt elnöki posztjáról is lemond.

A jobboldali tábort vezető Lars Lokke Rasmussennek ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a kormányalakításkor, hiszen az általa vezetett jobboldali liberális párt, a Venstre kevesebb szavazatot szerzett, mint a Dán Néppárt. (A Venstre 34, a DF 37 mandátumot kaphat.) Vagyis a radikális jobboldal jogosan támaszthat igényt arra, hogy ők adják a miniszterelnököt. A DF elnöke, Kristian Thulesen Dahl egyelőre cáfolta, hogy részt venne a kormánykoalícióban. Csakhogy

miután az első helyen végzett baloldali miniszterelnök elismerte a vereséget, és le is mondott, a királynőnek a parlamenti matematika alapján a második legerősebb párt vezetőjét Dahlt kellene felkérnie kormányalakításra.

A két jobboldali párt együttműködése nem volna példa nélküli Amikor Rasmussen 2009 és 2011 között Dánia kormányfője volt, számíthatott a Dán Néppárt külső támogatására. Most viszont nagy kérdés, hogy a DF be akar-e lépni a kormányba, illetve hogy mit kér támogatása fejében. A Dán Néppárt a szigorúbb határellenőrzés bevezetéséért, az Európai Unió hatalmának csökkentéséért és a Dániába igyekvő menekültek feltartóztatásáért száll síkra. Ez amúgy annyira Rasmussentől sem áll távol. Tegnap azt nyilatkozta:

"Arra fogok törekedni, hogy úrrá legyünk a menekültáradaton"

Hogy ez mit jelent majd a valóságban, az jelentős részben azon múlik, hogy a DF mit tud kicsikarni a Venstre kormányra engedéséért cserébe. A külső támogatástól a kormányzati kulcspozíciókon át egészen Dahl miniszterelnöki székéig széles skálán fog zajlani az alkudozás. Kisebb csoda lenne, ha Koppenhágában még júniusban új kormány állhatna fel.


http://alfahir.hu/europa_elso_radikaljobbos_miniszterelnoke_johet_daniaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LEHET MEGINT EGYMÁST ZSaROLNI!
  2015-06-19 19:19:13, péntek
 
 
168 Óra Online írása - Forrás: MTI






2015. június 19.
Orbántól kért segítséget Tarlós - Nagy bajban a BKV

A főpolgármester a miniszterelnökhöz fordul a BKV finanszírozása és a vizes világbajnokság kormány által kért területei miatt. Erről Tarlós István pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.


MTI-fotó

A főpolgármester úgy fogalmazott, kétségtelen, hogy ha a jelenlegi helyzet nem változik, akkor a BKV jövőre finanszírozhatatlanná válik, ami nem az összeomlást jelenti, de komoly járatritkítások várhatók.

Arról volt szó eddig - fejtette ki -, hogy lesz egy megállapodás az állam és a főváros között a BKV ügyeiben, ideértve az adósságátvállalást - mondta. Tarlós István szerint ,,ha hinni lehet" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentésének, akkor az eddigi féléves megbeszélésekkel szöges ellentétben nem születik ilyen megállapodás.

Tarlós István jelezte, a költségvetési törvény olyan szövegezéssel lett módosítva, hogy ellenérték nélkül vállalja át az állam a BKV maradék adósságállományát, ami szerinte azt jelenti, hogy ,,ajándékba" nem adhatja a főváros a Dagály uszodát és környékét. Ezt közgyűlési döntés nélkül nem is tehetné meg - tette hozzá.


http://www.168ora.hu/itthon/orbantol-kert-segitseget-tarlos-nagy-bajban-bkv-13675 5.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.