Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A szeretet legnagyobb ajándéka a figyelem
  2015-06-02 08:20:14, kedd
 
 

,,Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek." (Galata 6:10)

A Galata 6:10-ben azt olvassuk, hogy ,,Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek." De miért jár különös figyelem az Isten családjához tartozóknak?

Mert minden, amire figyelmet fordítasz, növekedni fog. Ha figyelmet szentelsz a gyermekeidre, akkor növekedni fognak. Ha figyelsz a házasságodra, növekedni fog. Ha a munkádra fordítasz több figyelmet, akkor az fog növekedni.

Mi a szeretet legnagyobb ajándéka? Nem a gyémántok, virágok vagy a csoki. A szeretet legnagyobb ajándéka az, hogy koncentráltan tudsz másokra figyelni. Meg tudsz erősíteni embereket csupán annyival, hogy a szemükbe nézel, mert ez lényegében azt mondja nekik, hogy ,,Értékellek téged. Amit mondasz nekem, az fontos, mert számítasz nekem." Amit az emberek jobban akarnak bármi másnál is, az a koncentrált figyelem. Tudni akarják, hogy számítanak a gondolataik, az életük és hogy értékesek.

A kapcsolat lényege nem az, hogy mit teszünk meg a másikért vagy, hogy mit adunk egymásnak. A kapcsolat lényege az, hogy magunkból mennyit adunk egymásnak.

El sem tudom mondani, hogy hány férfitól hallottam ezt a mondatot: ,,Ezt nem értem. Előteremtettem mindent, amire a családomnak szüksége van. Mindent megadtam a feleségemnek és a gyermekeimnek is. Mi többet akarnának még?"

Téged akarnak! Azt akarják, hogy több időt legyél velük. Több figyelmet akarnak. A figyelmedet óhajtják. Látni szeretnék, hogy fontosak számodra. Semmi sem helyettesítheti az időt. A gyerekeknek nem tárgyakra van szükségük, hanem az idődre. A házasságoknak, barátságoknak és a kisebb csoportoknak is az együtt eltöltött időre van szüksége.

Ezen a hétvégén, keress lehetőségeket arra, hogy megmutathasd a figyelmed az embereknek. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz. De ne várd, hogy ez csak úgy megtörténjen; teremts lehetőségeket, hogy megmutathasd a figyelmed.

Ha ezt be kell ütemezned a naptáradba, tedd azt. Ha fel kell áldoznod azt az időd, amit online sorozatok nézésével töltenél, áldozd fel. Ha félre kell tenned a házimunkát, tedd azt. Ha valami egyéb áldozatot kell hozni, tedd meg, ne tartsanak vissza az ilyen dolgok. Bármi is legyen, amit fel kell adnod azért, hogy figyelemmel legyél mások iránt, tedd meg. A növekedésük szempontjából ez nagyon fontos!

Beszéljetek róla:

Milyen módon szeretné Isten, hogy figyelmet szentelj a még nem hívőkre?
Hogyan gyakorolhatod azt, hogy több figyelmet adj más embereknek?
Mik azok a dolgok, amit távol tartanak téged attól, hogy növekedő kapcsolataid legyenek?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.26) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Michael W. Smith - Sky Spills Over
  2015-06-02 08:07:34, kedd
 
  "Visz a lábad az élet puszta sivatagán,
Visz egy küldetés ott hol más eddig sohasem járt,
De oda nézz az ami ma délibáb,
Ugyanaz a pont patakokat ont majd ezután,

Le ne állj ott a sírás völgyén,
Idején jön a fény a sötétség közepén!
Lekopik a külső kifakul a virág,
Csak az Úr szeretete vezet így tovább,

De oda nézz...
Le ne állj.....!

OLY BOLDOGOK KIK BŰNÜK ELFELEJTHETTÉK,
KIK TISZTA SZÍVVEL ÉLNEK ŐK A GYŐZTES NÉP,
OLY BOLDOGOK KIK SÍRNAK NEVETNEK A VÉGÉN"

Michael W. Smith - Sky Spills Over
Link Link Hitre hangolva



 
 
0 komment , kategória:  H I T GYÜLEKEZET  
Mit mondott rólad Isten? (2)
  2015-06-02 08:05:29, kedd
 
  ,,... gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem." (Jeremiás 1:12)

Ne pazarold az életedet arra, hogy olyasmit próbálsz tenni, amire Isten nem hívott el és nem készített fel. Lehet, hogy a szüleid azt gondolják, nagyszerű orvos vagy jogász lenne belőled, de az a kérdés, mit gondol Isten? Mit mondott rólad ő?

Jeremiásnak ezt mondta: ,,... gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem" (Jeremiás 1:12).

Ha Isten megmondta - akkor ő meg is fogja tenni. Ha nem mondta - akkor bizony magadra vagy utalva! Túl sok ember pazarolja életét olyasmire, amire Isten sohasem hívta el és nem készítette fel.

Azonosítsd be, milyen forrásból táplálkozik látásod! Nézz mélyen magadba, kire próbálsz vele jó benyomást kelteni? Talán a volt férjednek vagy feleségednek akarod bizonyítani, hogy nélküle is boldogulsz? Vagy a szüleidnek akarod megmutatni, hogy te is vagy olyan tehetséges, mint a bátyád vagy a nővéred? Vagy a világgal akarod érzékeltetni, hogy le tudod győzni hátrányos származásodat, és fel tudod küzdeni magad saját erődből?

Az Istentől kapott látás nem rendezetlen problémákból születik; ami effélében gyökerezik, az csak újabb igényeket szül, irányítási kényszert és emberek elismerésére vágyást, ami eleve kudarcra van ítélve.

Továbbá, ha látásod Istentől való, akkor nem lehetsz türelmetlen, mint Ábrahám, aki saját erejéből és találékonyságából próbálta azt megvalósítani.

Isten ígéretei sohasem testi erőfeszítések árán teljesednek.

Ha Ábrahám várni tudott volna, sok szívfájdalmat elkerült volna Hágár és Izmael vonatkozásában. A Biblia azt mondja:
,,Az Úr áldása gazdagít meg, a gyarapodást nem lehet erőltetni" (Példabeszédek 10:22).

Bármeddig is tart, keresd isten akaratát, várj az ő időzítésére, készülj fel alaposan, és csak akkor indulj, amikor ő mondja, hogy menj!

Szerző: Bob és Debby Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 3748
  • e Hónap: 7549
  • e Év: 68850
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.