Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Május és a kötőjel Isten ölelő karjaiban.
  2015-06-02 19:23:38, kedd
 
  Elmúlt hát a szép tavaszi hónap,megfűszerezve az aranyat érő égi áldással.
Beléptünk a nyári időszak első napjaiba.Eddig a hidegre panaszkodtunk,hamarosan a hőség elöl bujkálunk.De még tekintsünk vissza e mozgalmas,szentségek kiszolgáltatásával bővelkedő áldott májusi hónapra és a velünk is megtörtént régi áldásokra. A szép Pünkösdi ünnepünkre. Régen volt 1964 az én pünkösdi bérmálkozásom.
Az élet egy körforgás.Születünk,majd visszaadva kölcsönbe kapott életünket lakhelyet változtatunk amikor eljön az ideje.Fizikai testünk sírhantján ott lesz két dátum.De vajon a kettő közti kötőjel mit jelentett az életünkben ? Egy üres,rideg kötőjel maradt,vagy megtöltöttük a kapott adományokkal,ajándékokkal ? A szokások változnak,de a ránk kiárasztott Szentlélek általi áldás,vezetés mindig a javunkat szolgálja.Ám rajtunk múlik,hogyan hasznosítjuk életünk országútján..
Ez a kis kötőjel az életünk,Isten ölelő karjaiban.
Első dátum a születésünk.Ezt követi az első szentség felvétele,a keresztség.
Keresztséggel az örök időre születünk.A születéssel csak a rideg világba.A keresztség az istengyermekséget valósítja meg az által,hogy a pap keresztel.Isten jóságában megtisztul a lelke a kereszteltnek.Hit,remény,szeretet.Evvel ruházza fel a keresztségben Krisztus a kisgyermeket,eltörölve az összes áteredő bűnt.felnőtteknél az összes bűnt.Családomban egy keresztelő volt . . Kedves ismerőseimnél elsőáldozásra és bérmálkozásra került sor.Ez Pilisvörösváron történt.Számomra meglepő,de megnyerő újdonsággal találkoztam.Az elsőáldozás előtti sikeres vizsgán a gyerekek egyforma fehér inget kaptak.egy kedves kis "egyenruhát ",amit az áldozás és a fényképek elkészülte után vissza kellett adni.Így minden gyermek egyforma külsejű volt.A különböző ruhák csodálása helyett is e szép eseményre összpontosíthattak.Első szentgyónásuk után örömmel járultak az Úr asztalához,hogy magukhoz vegyék az égből leszálló kenyeret, mely örök életet ad.Egészen széppé,jóvá és tisztává lettek,mert ez isteni szentségnek szépségében,jóságában és tisztaságában részesültek.
Egy hét múlva idősebbik lányuk bérmálkozott.Nagy izgalommal készült
A keresztséget betetézte Isten a bérmálás ajándékával.A keresztségben tett ígéret,a bérmálásban kap védelmet.Megkaptuk a szentlélek ajándékait és megerősítettük velük hitünket. A hit is ajándék .Kegyelmi állapot.A bérmálással egy gondolatbeli pajzsot kaptunk,a kísértések elleni védekezéshez.
Isten és az ember szövetséget kötött,megkoronázva a felebaráti szeretettel.
A Szentlélek ajándékaival mutatja az utat az üdvösségre.Eszünkbe juttat mindent,csak meg kell hallani.
Így lehet a két dátum közti kötőjel egy tartalmas,kegyelmi élet .
Amikor ezt a kötőjelet látjuk,gondoljunk erre és arra,hogy nekünk még nem késő,hogy a kötőjel ne egy rideg egyszerű kötőjel legyen majd.
Aki majd nézi,jusson eszébe róla az Isten és felebaráti szeretetünk. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 926
  • e Hét: 1364
  • e Hónap: 7736
  • e Év: 58527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.