Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A hét napjainak arkangyalai
  2015-06-21 20:17:46, vasárnap
 
  A hét napjaihoz kapcsolódó arkangyalok segítsége.

Hétfő:

Gábriel arkangyal a négy arkangyal egyike. Enyhíti a gyászt, segít feldolgozni a veszteségeket. Növeli a kreativitásodat, optimistává és pozitív szemléletűvé tesz, ha úgy érzed, falakba ütköztél. Segít a félelmeid és a fóbiáid legyőzésében, nem utolsósorban pedig ösztönöz, hogy megmutasd a világnak a vidám énedet, ami spirituálisan felemelő hatású. Gábriel színe a narancssárga, ha segítséget szeretnél kérni tőle, gyújts napszínű gyertyát.



Kedd:

Chamael arkangyal a kapcsolatok nagy szakértője. A vidámság, a szeretet őrangyala, aki a feltétel nélküli elfogadást képviseli. Meg kell tanulnod elfogadni önmagad kisebb-nagyobb hibáiddal együtt - ebben segít ő. Felvidít, ha lelkileg padlóra kerülsz, illetve magányosnak érzed magad. Segít lezárni azokat a kapcsolatokat, amelyek bánatot okoznak neked, és akkora szabadságot biztosít számodra, amekkorára szükséged van. Chamael színe a rózsaszín, így, ha segítségül szeretnéd hívni, ezt az árnyalatot használd.



Szerda:

Rafael arkangyal a hét uralkodó angyal közé tartozik, az Isten gyógyító erejét testesíti meg. Ha szívből kéred, képes meggyógyítani, segít megtalálni a saját vagy mások gyógyulásához vezető utat. Rafael enyhíti a klausztrofóbia és korlátozottság érzésének tüneteit. Stabilizálja az idegrendszered, ha éppen feszült vagy, enyhíti intenzív érzelmeidet, valamint megelőzi az ebből következő lelki problémákat is. Az ő színe a smaragdzöld, így, ha szeretnéd segítségül hívni, akkor koncentrálj nagyon erősen erre a színre.



Csütörtök:

Zadiel arkangyal a könyörület vagy jóindulat angyala, aki az Isten trónját őrző hét nagy angyali lény egyike. Ő az, aki a szükség óráiban enyhülést hoz. Lecsendesíti háborgó érzelmeidet, valamint támogatja a lelki gyógyulásokat is. Segít a leszokásban, enyhíti a függőségre való hajlamot a személyiségedben. Ha szépen kéred, Zadiel elhárítja az utadba kerülő nagy akadályokat. Alkotó tevékenység esetén inspirál, felszabadítja a képzeletedet, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból. Ha szeretnéd segítségül hívni, akkor az ibolyalila színével tudod őt elérni.



Péntek:

Haniel a világos észlelésen alapuló isteni kommunikáció arkangyala. Érzelmi szabadságot, önbizalmat és belső erőt hoz. Egyfajta természetes nyugtatóként hat az idegeidre. Csillapítja háborgó érzelmeidet, lecsendesít, ha izgatott vagy feszült vagy, enyhíti a pánik érzését. Ápolja az emberekkel való viszonyodat, elősegíti a szívből jövő kommunikációt. Kiszélesíti a spirituális horizontodat, hogy átsegítsen az élet nehézségein. Ha szeretnél vele kapcsolatba kerülni, akkor a türkiz színt hívd segítségül, ez ugyanis a védelmezés színe.



Szombat:

Cassiel a türelem angyala, aki a Szaturnusz erejével segít neked, hogy túltedd magad az élet nehéz időszakain. Arra tanít, hogy tanuld meg elfogadni a helyzetet, amiben éppen benne vagy, és lásd meg a jó oldalát. Pozitív szemléletmódot és optimizmust nyújt számodra, ezzel megkönnyíti a nehéz körülményekkel való megküzdést, illetve a továbblépést. Cassiel azt sugallja, hogy a sötétet mindig felváltja a világosság, emiatt a fekete és a fehér színek együttes használatával tudod őt segítségül hívni.



Vasárnap:

Mihály arkangyal az emberiség védelmezője, minden arkangyal teljhatalmú parancsnoka. Mihály segít legyőzni az igazság kimondásától való félelmedet, megnyugtatja az elmédet, hogy világosabban tudj gondolkodni. Szabadulást hoz a mindennapi gondoktól, amelyek sokszor nehéz súlyként nehezednek a válladra. Arra ösztönöz, hogy a magasabb rendű igazságot és rejtett tudást keresd. Mihály arkangyal segíti a kommunikációdat is, ha szeretnéd segítségül hívni, akkor a zafírkék árnyalatát használd, miközben erősen rá összpontosítasz.

Forrás: http://angyalforras.hu/Angyalok/A-het-napjainak-arkangalai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a legvégső Titok, a sorsod kulcsa
  2015-06-21 20:02:57, vasárnap
 
  Úgy 7 évvel ezelőtt egy szemináriumon ültem, ahol az előadók 3 napon keresztül csak arról beszéltek, hogy mi a siker, és hogyan lehet bárki - akár én is - sikeres. Ott ültem és hallgattam, az éppen soron lévő előadót, aki olyasmit mondott, ami azóta is szinte minden nap - gyakran naponta többször is itt visszhangzik a fejemben.

Akkor még talán fel sem fogtam igazán annak az egyetlen mondatnak a lényegét, mégis akkorát ,,ütött" a mellkasomra, hogy alig tértem tőle magamhoz. Tudat alatt már akkor is éreztem, hogy ez az egyetlen aprócska dolog mindennél fontosabb, és bármilyen technikát vagy módszert sajátítasz is el, bármilyen tökéletesen, ez az egy dolog mindent felülír!

Lehet bármennyire is kifinomult a kommunikációd, ismerhetsz akármennyi konkrét konfliktuskezelési vagy értékesítési technikát, lehetnek bármennyire alaposak a pénzügyi ismereteid, tudhatsz bármit az asztrológiáról, a számmisztikáról, kabbaláról vagy bármilyen más ezo-spiri és önsegítő módszerről, ha ez az egy dolog hibádzik, akkor hiába minden. Ha ez az egy dolog nincs rendben, akkor soha nem leszel igazán sikeres és sohasem fogod elérni és megtapasztalni azt, amire igazán vágysz.

Ez az egyetlen apróság felelős minden nehézségedért és kudarcodért. Ez az önszabotázs, a tehetetlenség, a bűntudat, a harag, az irigység és minden más kellemetlen érzelmi állapot legvégső forrása. Minden problémád alapvető gyökere.

Ugyanakkor, ha végre egyszer helyre teszed, akkor ez az egyetlen aprócska dolog lehet az, ami szárnyakat ad számodra és az egekbe emel. Ez lehet az, ami lelkesít, felszítja benned a szenvedélyt és elrepít minden olyan vágyadhoz, amelyekről azelőtt talán még álmodni sem mertél. Ha egyszer tényleg helyre teszed az életedben ezt az egy aprócska dolgot, akkor egyszeriben mindennapos lesz az életedben a csoda, és elkezd megérkezni hozzád mindaz, amire csak vágysz: szerelem, egészség, gazdagság, öröm és boldogság az élet minden területén.

És hogy mi ez a legvégső Titok? Mi ez az egyetlen aprócska dolog, amely ekkora hatalmat gyakorol az életed felett? Mi volt az az egyetlen mondat, ami elhagyta az előadó száját ott, abban a pillanatban, azon a bizonyos szemináriumon évekkel ezelőtt?

Ez: ,,Mit gondolsz magadról..."

Ez a Titok! Ez az, ami mindenek felett áll. Lehetsz bármennyire képzett, szép és ügyes. Ha azt gondolod, hogy valami nem lehetséges a számodra, akkor nem is lesz az. Ha azt gondolod, hogy nem vagy képes elérni valamit, akkor nem is fogod elérni. Ha azt gondolod, hogy nem érdemelsz meg valamit, akkor nem is lesz részed benne.

Minden, ami jelenleg körülvesz az életedben, legnagyobb részt annak köszönhető, ahogyan Önmagadról gondolkodsz. Minden tapasztalatod, minden elért eredményed, minden boldog, felszabadult és örömteli pillanatod legalapvetőbb kulcsa az, hogy milyen kép van a fejedben Önmagadról, mit gondolsz, és hogyan vélekedsz arról, Aki vagy!

Ez a legfőbb Titok!

http://www.alomkereso.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 szuper könnyű zöldséges étel, amit nem szabad kihagynod
  2015-06-21 09:25:38, vasárnap
 
  1. Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal

Hozzávalók:

2 közepes méretű zsenge karalábé
1 sárgarépa
30 dkg darált sertéshús
1 ek. apróra vágott zöldhagyma
Zöld fűszerek
2 ek rizs
só, bors
1 dl tejföl, 1 dl. Meggle főzőtejszín
1 evőkanál rozs -1 tk fehér liszt
1 mk .piros őrölt paprika
1 ek olaj
egy szelet tévé paprika
egy kisebb paradicsom

Elkészítése:

A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinsztelem, sóval, borssal, zöld fűszerrel ízesítem, közben kavargatom, majd ráöntök egy liter vizet. Beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Ameddig felforr a víz elkészítem a húsgombócokat.

Egy edényben jól összedolgozom a darált húst a zöld fokhagyma szárral , a rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával , kis apróra vágott zöld kaporral és csomborral.

A kész masszából gombócokat formázok és nedves kézzel beleteszem a lobogó főzelékbe. Alacsony lángon főzöm, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul, időnként megkavarom.

A tejfölből a liszttel habarást készítek, majd felengedem a főzőtejszínnel és hozzáadom a főzelékhez, hagyom még pár percig rotyogni, ha szükség utána ízesítek.

Tipp:

A friss zsenge karalábéból érdemes készíteni.
A csombor=borsikafű

2. Tepsis cukkini

Hozzávalók:

egy fél közepes cukkini
két közepes nagyságú paradicsom
6 db koktél paradicsom
egy nagy marék színes paprika
egy lila hagyma
két gerezd fokhagyma
két tojás
két evőkanál tejföl
egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
fél tömlős krémsajt
egy evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
egy evőkanál olaj
egy kisebb dió nagyságú vaj

Elkészítése:

Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.

Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata)

A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és forró sütőbe toljuk és készre sütjük . ( Nálam 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sült.)

Tipp:

Kombinálható gombával is. Bármilyen sajtot fel lehet használni.

Ha energiaszegényebb változatot szeretnénk akkor használjunk Anikó sajtot, vagy köményes sajtot, illetve mozzarellát.

Önállóételként, de köretként is fogyasztható.

3. Mexikói zöldséges tészta

Hozzávalók:

1 szál sárgarépa
4 fej kisebb gomba
1 marék zöldbab
1 marék zöldborsó
1/2 színes paprika
1 db paradicsom
1/2 lilahagyma
1 szál újhagyma
só, frissen őrölt bors
csilipehely ízlés szerint
kevés olíva olaj

Elkészítése:

Széles metélt (tagliatelle) tésztát tettem fel sós, forró vízben főni.

A lila hagymát megtisztítottam, hosszában felcsíkoztam. A sárgarépát csíkokra (zsülienre) vágtam, a paprikát is felcsíkoztam, a paradicsomot apró kockákra, a gombát rusztikus szeletekre vágtam.

Látványban, inkább a gombát akartam kihangsúlyozni, és úgy érzem sikerült is.

A hagymát, és a sárgarépát egyszerre pirítottam kevés olíva olajon, majd megsóztam, és hozzányomtam 1 fokhagymát. A paradicsomot is hozzátettem, majd a gombát, a zöldbabot is.

Borsot őröltem rá, hozzáadtam a csilipelyhet, (lehet, hogy kicsit többet mint mások) és 2 percre lefedtem a serpenyőt. Hozzáadtam a zöldborsót, a felcsíkozott paprikát, és 5 perc alatt fedő alatt készre pároltam.

A tésztát leszűrtem, és a zöldséges raguval tetején tálaltam. 1 szál újhagymát felkarikáztam, és azzal szórtam meg fogyasztás előtt.

4. Tepsiben sült zöldséges krumpli

Hozzávalók:

1 kg krumpli (főtt)
25 dkg brokkoli (fagyasztott)
25 dkg karfiol (fagyasztott)
10 dkg kukorica (fagyasztott)
15 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
3 dl paradicsomszósz
olaj
ételízesítő
őrölt fekete bors

Elkészítése:

A héjában főtt krumplit megpucoljuk, és karikákra vágjuk.

Egy tepsit enyhén kiolajozzuk, az aljára teszünk egy sor krumplikarikát. Rátesszük a brokkoli és karfiol rózsákat, megszórjuk a kukoricával és a zöldségkeverékkel.

Meghintjük ételízesítővel, és a paradicsomszósz felét ráöntjük.

Betakarjuk egy sor karikára vágott krumplival és leöntjük a szósz maradékával.

Megborsozzuk és forró sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd még 5 percet grillezzük. Friss salátával tálaljuk.

5. Csípős gombás csirkecomb csíkok

Hozzávalók:

2 db csirke felső comb filé
1 pohár száraz fehérbor
1 csokor újhagyma
1 szál sárgarépa
15 dkg gomba
20 dkg paradicsom
1 db zöldpaprika
só, frissen őrölt bors
1 közepes csilipaprika
1 kanál olíva olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat felcsíkozzuk, 1 kanál olíva olajon alaposan megpirítjuk, és hozzáadunk 1 csilit apróra vágva. (ha nem szeretjük a nagyon csípőset, magozzuk ki előbb a csilit)

A felcsíkozott sárgarépa következik, majd a félbe, vagy negyedbe vágott paradicsomot is a serpenyőbe tesszük, és felöntjük a borral.

Hozzátesszük a gombát, az újhagymát durvára vágva, és a zöldpaprikát, amit előtte feldaraboltunk.

Megborsozzuk, és készre főzzük. Csípős vacsora, 3 - 4 fő részére.

forrás:receptneked.hu



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Ima
  2015-06-21 08:47:51, vasárnap
 
  Isten nehezen tudja kiárasztani az erejét az életünkben,ha zsebre dugott kézzel kijelentjük:
"El tudom intézni egyedül is."
Ne lepődjünk meg,ha ilyenkor egy szép napon az az érzés kezd kínozni,hogy a csata sodra ellenünk fordult és szinte minden erőnk elfogyott,amellyel bármit tehetnénk ellene.
Azok,akik nem imádkoznak,elvágják magukat Isten mindent legyőző erejétől,ami nem ritkán azzal a következménnyel jár,hogy a vereség,a lerohanás,a leveretés,a sodródás,a leigázottság jól ismert érzése tölt el.Meglepő,hogy az emberek milyen nagy számban nyugszanak bele ilyen életbe.Ne tartozzunk közéjük! Senkinek sem kell így élnie.
Az imádság az a kulcs,amellyel szabad utat engedhetünk Isten győztes erejének az életünkben.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Az alma 5 misztériuma – ősi szokások almával
  2015-06-21 08:20:08, vasárnap
 
  Az alma az emberiség történetének egyik legrégebbi gyümölcse, számos történet, hagyomány és hiedelem köthető hozzá. Nézzünk meg néhányat ezek közül!

Az alma a görög mitológia szerint az istenek gyümölcse. Ezt többek között azzal is magyarázták, hogy ha kettévágunk egy almát a közepe egy ötágú csillaggá alakul. Ezzel szemben a keresztény mitológiában az alma a tiltott gyümölcs, a bűnbeesés jelképeként van jelen. Mindez legtöbbünk számára azonban már nem újdonság.

De íme öt példa az alma misztikusságára, amiről még lehet, hogy te sem hallottál.

Álomfejtés almával

Az álomfejtés ,,mesterségében" is kiemelt szerepet tulajdonítanak az almának. Ha egy édes, érett piros (vagy zöld) színű almával álmodunk, az annak a jele, hogy a közeljövőben valami rég megérdemelt siker köszönt be hozzánk, melynek segítségével megtaláljuk a rég keresett egyensúlyt és harmóniát az életünkben.
Ha azonban az álmunkban megjelenő alma éretlen és keserű, akkor egy komolyabb veszteséggel kell szembenéznünk, vagy az egy barátság végét jelzi.
Ha rothadt almával álmodunk, az valami súlyos problémát jelez.
Az almás pitével álmodás, noha felettébb kellemes, mégis az álomfejtők szerint a túl magas elvárás és a csalódás jele.

Az írek almája

Az írek számára az alma a halhatatlanság egyik fő szimbóluma. Gyakran említik az orvoslás alapelemeként, magát az almafát pedig az ,,élet fájával" azonosítják, így a szentként tisztelt növények egyike.




A cigány hagyományok almája

Ha egy hölgy a jövendőbeli szerelméről szeretne jóslatot kapni, nem kell mást tennie, mint pontban éjfélkor elfogyasztani egy alma felét, majd rá fél órával a másikat is. Ezek után álmában megjelenik a férfi, akit neki szán a sors.

Európa szerelmi jóslata

Az európai népek közül többnek kedvelt szerelmi jóslási módszere a következő: almamagokból rakd ki a hőn szeretett férfi nevét, majd vesd a tűzbe őket. Ha a magok sercegve égnek, az annak a jele, hogy a férfi szívében szenvedélyes szerelemmel lángol érted.

Döntéshozás Ausztriában

Ausztriában hosszú idők óta bevált szokás, hogy ha valamilyen fontos döntést kell hozni úgy, hogy két opció közül választhatnak, az alma magjait hívják segítségül.
Próbáld ki! Nem kell mást tenned, mint hogy veszel két almamagot, a tükör elé állsz, és a homlokodra ragasztod őket egymás mellé. Az egyik választást a bal, míg a másikat a jobb oldalon lévő mag jelképezi. Döntésed attól függ, hogy melyik esik le hamarabb - az lesz ugyanis a nyerő választás!

Napjainkban is sokan hisznek a misztikum világában, de vannak olyanok is, akik nem látnak benne rációt. Egy azonban bizonyos: Aki nem hiszi, járjon utána!

Forrás: http://derecskeigyumolcsos.hu/termekeink-alma
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes  
Erdőfürdő - A természet gyógyító ereje
  2015-06-21 08:17:26, vasárnap
 
  Azok, akik szeretik a természetet és szeretnek a szabadban lenni, imádnak feltöltődni a zöld környezet pozitív energiájával. Erdőfürdő, azaz japánul sinrin-joku, a neve annak a stressz oldó, relaxációs programnak, amelynek során a túrázók úgymond "merítkeznek" a fák által kibocsátott esszenciális illóolajok, a fitoncidok párájában. Japán orvos kutatók eredményei szerint a fertőtlenítő fitoncidok, amelyek voltaképpen a növényt védik a rothadást beindító baktériumoktól és más kórokozóktól, az emberi szervezetre is hasonló hatással vannak, ugyanakkor jótékony hatással bírnak a mentális és fizikai állapotra.

A természetben, szabadban eltöltött időnek gyógyító hatással van az elmére, testre és szellemre egyaránt. Az erdőfürdőzés eszméjét az ősi shinto és buddhista gyakorlatok ihlették, és lényege abban áll, hogy engedd be a testedbe az öt érzékszerveden keresztül a természetet, és válj eggyé az erdővel, természettel. Arról szól, hogy tudatosítsd környezeted és ezt az élményedet.

Nem a szabadtéri extrém sportokról vagy a vadonba száműzött magányról szól, hanem megengedni a testednek és lelkednek, hogy részt vegyen az erdő békéjében. Olyan, mint egy természetes aromaterápia. Az ősi bölcs törzsek, akik harmóniában éltek a természettel, ezt már rég támogatták, de csak napjainkban születtek tanulmányok az erdőfürdőzés egészségre való jótékony hatásairól.

A kutatások bebizonyították, hogy az erdőfürdőzés jelentősen csökkenti a szervezetben a kortizol szintet (ami egy stressz hormon), a vércukorszintet, vérnyomást és pulzust, enyhíti a depressziót és a haragot. Egy séta az erdőben erősíti az immunrendszert, megnövelne a ráksejtek ellen keletkezett fehérjék termelődését, és fokozza az úgynevezett természetes ölősejtek (natural killer cells) aktivitását.



Címkép: nyirseghir.hu

Az emberiség a természetből fejlődött ki, ezért érzi magát otthon benne, habár sokan ezt nem fogadják el. És most lássunk egy párat azokból a tanulmányokból, amik kimutatják, amit az ember már régóta tudott:

1.Stressz csökkentő hatás

Yoshifumi Miyazaki, 2005 és 2006 között zajló tanulmányába 260 önkéntest vett be, akik 24 különböző helyen éltek, és arra következtetett, hogy az önkéntesek nyálában mérhető kortizol átlag koncentrációja 13,4%-al alacsonyabb azoknál, akik legalább 20 percet csodálták a természeti környezetüket, mint azoknál, akik városokban laktak.

2004 óta, Miyazaki több, mint 600 alanyt vidd ki az erdőbe. Kollégájával együtt, Juzoung Lee-vel, bebizonyították, hogy egy kényelmes erdei séta, egy városi sétával ellenben, 12,4%-al csökkenti a kortizol szintet, 7%-al szimpatikus idegrendszeri aktivitást, 1,4%-al a vérnyomást, és 5,8%-al a szívfrekvenciát.

2.Figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD) és az erdőfürdő

Az Amerikai Egyesült Államokban, Illinois-ban, 17 figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral diagnosztizált gyermeket tettek ki különböző környezeteknek. Azoknak a gyerekeknek, akik 20 percet sétáltak a városi parkban, jelentősen javult a figyelmük, azokhoz a gyerekekhez képest, akik ugyan annyi időt sétáltak a város központjában. A tanulmányt vezető kutatók arra következtettek, hogy a természetben eltöltött idő jótékony hatása vetekszik a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban használt gyógyszer hatásával.

3.Kreativitás

Paul és Ruth Ann Atchley, a Kansas-i egyetem pszichológusai és David Strayer, az Utah-i egyetem pszichológusa, kísérleti tanulmányukban arról írnak, hogy három napos túrázás és sátorozás a szabadban 50%-al növelte a kreativitási teszten elért eredményüket.

4.NK-sejtek: Természetes ölősejtek (Natural Killing Cells)

Ezek a sejtek a fehérvérsejtek egy fajtája, amelyek fontos szerepet töltenek be a baktériumok, vírusok és daganatok elleni védekezésben. A kor előrehaladása, stresszes állapotok, rovarirtó szerek csökkentik ezen sejtek számát.

2005 és 2006-ban. Qing Li a Tokyo-i orvosi egyetemről, középkorú üzletemberek csoportját hívta meg egy háromnapos erdei gyalogtúrára. A túra végén, a véreredmények, 40%-os NK sejt növekedést mutattak az üzletembereknél. Amikor ugyanez a csoport egy hónap múlva a városban tett meg egy közös sétát, az NK sejtek száma nem változott.

5.Vércukorszint csökkentő hatás

Az erdőfürdőzés segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet. Egy japán tanulmány 87 kettes típusú cukorbetegséggel diagnosztizált felnőtt egészségi állapotát követte 6 éven át. Ebben az időszakban kilencszer tettek meg az erdőben 3 vagy 6 kilométer távolságot, fizikai állapotuknak függvényében. A tanulmány végén, a sétákon résztvevők vércukorszintje csökkent, javult az inzulin iránti érzékenységük, és csökkent az A1c hemoglobin szintjük.

Bármilyen fizikai gyakorlat segíti a vércukorszint szabályozását cukorbetegeknél. Ha arra gondolunk, hogy a séták gyakorisága (csupán kilenc alkalom hat év alatt), és az a tény, hogy a vércukorszint jelentős csökkenést mutatott (hasonló mértékű csökkenést a rövid és hosszú távot megtett személyeknél), arra engedte következtetni a kutatókat, hogy a fizikai gyakorlatokon kívül, a hormon kiválasztásban beállt változás és a cukor anyagcseréért felelős idegrendszeri aktivitás változása is egyaránt hozzájárult a hosszú távon fennmaradt pozitív hatások megteremtéséhez.



Rendszeres séták az erdőben mélyebb és tisztább intuícióhoz vezetnek, növelve az életenergia áramlását, megtanítanak a természettel és élőlényeivel való együttérzésre, mélyíti a barátságokat, és növeli a boldogságérzetet. Egy egyszerű eljárás a séta az erdőben. Minden évszakban megteheted. Akkor jelentkeznek az egészségügyi problémák és betegségek, amikor elválasztjuk magunkat a természettől. E. O. Wilson biológus fogalmazta meg a ,,biophilia" fogalmát, ami annyit jelent: ,,az élet és az élő rendszerek szeretete", leírva ezzel veleszületett emberi szükségletünket.

Forrás: http://betegsegnyelv.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Kezdd jól a napot! – meditációs gyakorlatok csillagjeg
  2015-06-21 08:14:11, vasárnap
 
  Kezdd jól a napot! - meditációs gyakorlatok csillagjegyek szerint

Nem mindegy, hogyan indul a nap! Fogadd meg tanácsainkat, hogy nyugalomban teljenek a reggelek!

Van, aki ébredés után még hosszú percekig az ágyban marad fekve, amíg olyan késő nem lesz, hogy rohannia kell, alig marad ideje elvégezni a reggeli rutint, talán munkába menet még felszürcsöl egy kávét, hogy utána teljes stresszben kezdjen el dolgozni... Mások korábban kelnek, mint a család többi tagja, hogy ne zavarják őket, viszont készülődés közben elpiszmogják az időt. Pedig nagyon fontos lenne, hogy nyugalomban, kiegyensúlyozottan ébredjünk, mert a reggel első 10-20 perce rányomja bélyegét az egész napra.

Az asztrológia szerint a csillagjegytől függ, hogyan kell kezdenünk a reggelt ahhoz, hogy energetikailag, testileg és lelkileg is készen álljunk a napra.



Ha a Kos jegyében születtél:

Rendszerint már az ébredéskor nyugtalan vagy: gondolatok száguldoznak a fejedben, melyek az elmúlt napok sikereivel és vereségeivel, és a következő nap tervezésével foglalkoznak. Számodra az a legfontosabb, hogy belülről megnyugodj. Igyekezz azonnal felkelni, ne csak a ,,még 10 perc" ágyban eltöltése után. Ez ugyanis nem tölt fel, ellenkezőleg, még nyugtalanabb leszel tőle. Az a helyes, ha mindjárt felkelés után leülsz egy székre, és kihúzod magad. Két kezed a combodon nyugszik, tenyérrel felfelé. Hunyd le a szemed. Engedd gondolataidat tovább futni, de ne figyelj rájuk. Lélegezz nyugodtan, és próbálj meg közben erőteljes nyugalomra koncentrálni. Ezzel a belső tartással menj végig gondolatban a napirended legfontosabb részein. Minden reggel vidd végig ezt a ráhangolást 5 percen át. Már rövid idő után észre fogod venni napjaid minőségének a javulását.



Ha a Bika jegyében születtél:

A Bika, jegyének természete miatt, örökké tudna aludni. Ezért fontos, hogy szilárdan elhatározd: amint megszólal a vekker, felkelsz! Utána rögtön ülj le egy székre. Mindkét lábadnak érintenie kell a földet. Vegyél mély levegőt, majd fújd kis, ismételd háromszor. Utána a vizualizáció következik: képzeld el, hogy össze vagy nőve a földdel, amelyen a lábaid nyugszanak. A padló a lábad alatt a földön nyugszik, és a lábaid ugyanazon anyagból vannak. Másképpen mondva: része vagy a Földnek, mint például egy fa, ami mélyen a földbe ereszti gyökereit, és abból növeszti ki vastag törzsét, ágait... Képzeld el, hogy felveszed a Föld energiáját, amit magaddal viszel erre a napra. Öt perc után fejezd be ezt a gyakorlatot. Rövid idő után elégedettebb és boldogabb leszel.



Ha az Ikrek jegyében születtél:

Az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik. Ezért fontos a számodra, hogy a nap ezzel az elemmel való tudatos és intenzív találkozással kezdődjön. A következő gyakorlatot javasolom: mindjárt felkelés után nyisd ki az ablakot. Ha túl hideg van, csavarj magad köré egy takarót. Kezdj el egy légzésmeditációt: ne zárd össze a szád, tárd ki nyújtva, oldalra a karjaid. Lélegezz be, míg a mellkasod megemelkedik. Utána zárd be a karjaid, amíg mindkét kezed a mellkasodat éri, és közben lélegezz ki. Ezt ismételgesd öt percen át.



Ha a Rák jegyében születtél:

A Rák jegye a víz elemhez tartozik. Mindjárt felkelés után zuhanyozz le meleg, vagy langyos vízzel. Közben képzeld el, hogy a víz átfolyik a bőrödön, és egész napra feltölt energiával. Ezután alaposan szárítsd meg magad, közben vizualizáld, hogy ezzel újra lezárod a bőröd, hogy áthatolhatatlan legyen és védjen téged. Ezt a rituálét hajtsd végre minden reggel.



Ha az Oroszlán jegyében születtél:

Sikered és elégedettséged attól függ, hogy teljes szívvel részt tudsz-e venni a feladataid végrehajtásában. Ezért az asztrológia a következő gyakorlatot ajánlja: mindjárt ébredés után, meditáció során lépj kapcsolatba a szíveddel. Ébredés után rögtön kelj fel, és ülj le egy székre. Helyezd a bal kezedet a mellkasodra a szíved fölött. Tedd rá a jobb kezedet is. Lélegzeted ritmusára gyakorolj könnyed nyomást a szívedre. Közben képzeld el azt, hogy a kezeiddel szeretettel átfogod a szívedet. Ha ezt a gyakorlatot minden reggel öt percen át végzed, más lesz a napod: szebb, jobb és elégedettebb.



Ha a Szűz jegyében születtél:

Az első, amit ébredés után tenni szoktál, hogy a napot szélsebesen átgondolod és megtervezed. Gyakran az utolsó napot is átgondolod, hogy megkeresd benne a hibákat. Ez azt jelenti, hogy a fejedben reggeltől estig alig van nyugalom és lazítás. Pont erre van azonban szükséged, ha sikeres napot szeretnél megélni. Az asztrológus javaslata: mindjárt ébredés után kelj fel, ülj le egy székre. Próbálj meg ellazulni. Képzeld el, ahogy megnyugszol, a gondolataid szabadon áramolnak. Ez nem egyszerű, mert ismételten gondolatok lopóznak a fejedbe. Idővel azonban sikerülni fog! Egy-két hét után már könnyedén fog menni! Ezután elegendő lesz öt perc, hogy megnyugodj és feltöltődj.



Ha a Mérleg jegyében születtél:

Napi boldogságod attól függ, mennyire tudod megtalálni az egyensúlyi pontodat. Az asztrológus a következőt javasolja: mindjárt felkelés után menj egy olyan részébe lakásodnak, ami kellemes a számodra. Állj terpeszbe. Hunyd le a szemed, tárd ki a karod és kicsit intenzívebben lélegezz. Ezután kezdj egész lassan felsőtesteddel ide-oda ingadozni, közben tested lendületével mozgasd fel és alá a karjaidat. Összpontosíts egy pontra a mellkasod közepén. Hajtsd végre ezt a gyakorlatot minden nap kb. öt percig. Már egy pár nap után érezni fogod, hogy hangulatod nagymértékben javulni fog.



Ha a Skorpió jegyében születtél:

Többnyire anélkül, hogy tudnál róla, szoros kapcsolatban állsz a múltaddal. Ez nem csak a te múltadra, hanem őseidére is vonatkozik. Olyan, mintha a felmenőiddel energetikailag össze lennél kötve. Ezért sokat segít neked, ha ezt a kapcsolatot tudatosan intenzívebbé teszed. A következő gyakorlattal érheted ezt el: ébredés után maradj fekve az ágyban, mégpedig a hátadon fekve, könnyedén széttárt karokkal. Lélegezz hétszer mélyen be és ki. Kezdj el emlékezni mindazokra, akiket ismerté, de már nincsenek veled. Képzeld el, hogy mindezen emberektől energia árad feléd. Ne felejts el a gyakorlat végeztével köszönetet mondani nekik, és elbúcsúzni tőlük. Ha ezt a gyakorlatot naponta öt percre végrehajtod, intenzívebb és kielégítőbb lesz a napod.



Ha a Nyilas jegyében születtél:

Célirányos vagy. Tényleg olyan, mintha íjat és nyilat tartanál a kezedben, céloznál vele, és bár nem lősz ki nyilat, de arrafelé tartasz, amerre a célod van. Pontosan ezt kell realizálnod reggelente egy ötperces gyakorlattal. Az asztrológus a következőt ajánlja: mindjárt felkelés után keresd fel lakásodban a kedvenc helyedet. Képzeld el, hogy bal kezedben tényleg egy íjat tartasz, és a jobbal megfeszíted az ideget egy nyílvesszővel. Koncentrálj egy célodra a mai napon. Most az a fontos, hogy a nyíl hegyével ne pontosan a célra tarts, hanem az égre irányozz. Nyilad tehát először az ég felé száll, és csak akkor éri el célját, amikor a föld felé halad. Ezzel a módszerrel munkád megkapja az ég áldását.



Ha a Bak jegyében születtél:

Hatalmas erő tölt fel, ami mindig felfelé hajt. Ezt azzal tudod felerősíteni, ha reggel, mindjárt felkelés után végrehajtasz egy ötperces meditációs gyakorlatot. Az asztrológus javaslata a következő: válassz lakásodban egy megfelelő helyet. Állj egyenesen. Lélegezz becsukott szemmel párszor mélyen be és ki. Utána képzeld el azt, hogy egy hegy csúcsán állsz, és letekintesz a távoli völgybe. Ha ezt a kis gyakorlatot naponta végrehajtod, a napod sikeresebb, és energikusabb lesz.



Ha a Vízöntő jegyében születtél:

Számodra fontos az érzés, hogy szabad és független vagy, ettől nyitottabb és motiváltabb leszel. Ami ebben segít, a következő gyakorlat: mindjárt felkelés után keress fel lakásodban egy helyet, ami kellemes a számodra. Hunyd le a szemed és tárd ki a karod. Képzeld el, hogy a karodat mozgatva oda tudsz repülni, ahová csak akarsz. Vizualizáld ezt pár percig. Ez az egyszerű gyakorlat már rövid idő után több örömhöz juttat mindennapjaidban.



Ha a Halak jegyében születtél:

Minden mindennel összefügg, az emberek sincsenek elválasztva egymástól, ezernyi szálon kötődnek egymáshoz: számodra ez nem elmélet, hanem megélt valóság. Fontos, hogy mindjárt ébredés után ezt az összetartozást tudatosítsd magadban. Felkelés után 5 percet meditálj, tárd ki a karjaidat és képzeld el, hogy az egész univerzummal kapcsolatban vagy, egy vagy vele.



Forrás: astronet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Értékes útravaló, hogy rálelj a Boldogság Útjára...
  2015-06-21 08:06:06, vasárnap
 
  Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd a második. De elégedetlenek vagyunk, mert a kisgyerekkel sok gond van, és majd ha megnőnek sokkal könnyebb lesz az élet

De azután, megint nem vagyunk elégedettek, mert pubertás gyermekeinkkel rengeteget kell harcolnunk. Biztosan boldogabbak leszünk, ha kinövik ezt a kort. Azt mondjuk, hogy sokkal boldogabb lesz az életünk, ha megoldódnak anyagi gondjaink, ha a házastársunkkal rendezzük a problémáinkat, ha jobb autónk lesz, ha majd el tudunk menni nyaralni, ha majd végre nyugdíjasok leszünk.

Az igazság az, hogy a boldogságra nincs megfelelőbb pillanat, mint az, amelyik éppen most van.

Ha nem most, akkor mikor? Az életed mindig tele lesz megoldandó problémákkal. Okosabb, ha ezt tényként kezeled, és eldöntöd, hogy mindezek ellenére, te boldog leszel.

Sokszor úgy tűnik, hogy az igazi életnek már rég el kellett volna kezdődnie, de valami mindig megakadályozta azt: egy magasabb erő, valamilyen munka, amelyet be kellett fejezni, amire időt kellett szánni, valamilyen számla, amit ki kellett egyenlíteni. Majd azután kezdődik az élet...

Aztán megértettem, hogy ezek az akadályok, maga az élet. Ekkor értettem meg azt is, hogy boldogsághoz vezető út nem létezik.

A boldogság maga az út. Ezért élvezd ki minden pillanatát, és kincsként őrizd a legkisebb ajándékot is, amit az élettől kaptál!

Ne várj addig, míg befejezed az iskolát, míg lefogysz vagy meghízol, míg munkába állsz, míg megházasodsz, míg megszületnek a gyerekeid, míg megoldod a házastársi konfliktusokat, ne várj a péntek estére, a vasárnap délelőttre, az új autóra, a tavaszra, a télre, a halálra és az újjászületésre..

Amíg te várakozol, és tervezgetsz, a boldogság elhalad melletted, és te észre sem veszed, hogy már elszalasztottad a megfelelő pillanatot. A boldogság az út, és nem a cél! Nincs megfelelőbb idő arra, hogy boldog légy, mint éppen most! Ne hagyd, hogy egy általad elképzelt szebb jövő elrontsa a jelen boldogságát! Az élet túl rövid ahhoz, hogy lemondj akár egyetlen boldog pillanatáról!

Próbálj meg válaszolni a következő kérdésekre:

1 - Sorold fel a világ 5 leggazdagabb emberét

2 - Sorolj fel 5 szépségkirálynőt

3 - Sorolj fel 10 Nobel-díjast

4 - Sorolj fel 10 Oscar-díjast

Nem megy? Elég nehéz, igaz? Ne félj, senki sem emlékszik rájuk. A taps elcsendesül! A trófeákat belepi a por! A győztesek hamar a feledés homályába merülnek! Válaszolj most ezekre a kérdésekre:

1 - Sorolj fel 3 tanárt, akiknek részük van mai tudásodban

2 - Sorolj fel 3 barátot, aki segített neked, amikor szükséged volt rá

3 - Sorolj fel néhány embert, akik éreztették veled, hogy egy különleges ember vagy

4 - Sorolj fel 5 embert, akivel szívesen töltenéd el a szabadidődet

Ez már könnyebb, igaz? Azoknak az emberek, akik a te életedben fontosak, nincs egy halom pénzük, nem nyertek híres díjakat... Ők azok, akik számára TE vagy fontos. Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el ezen! Te tudod melyik listán szerepelsz? Segítek neked! Nem a híresek között szerepelsz, hanem azok között, akik eszembe jutottak, amikor a kérdéseket olvastam...



,,A gyertya semmit sem veszít azzal, ha lángra lobbant egy másik gyertyát is.“ ( Alfred Souza )

Forrás: Internet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 146
  • e Hét: 3013
  • e Hónap: 9385
  • e Év: 60176
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.