Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
útifűmaghéj mint bélradír a fogyókúrában
  2015-06-23 20:15:58, kedd
 
  A következő méregtelenítő csodaszer: az útifű maghéj igazi bélradír, ha erősen túlsúlyos vagy!

Kevesen tudják, hogy létezik egy nagyon hatékony, ám mégis kíméletes méregtelenítő szer, amely kitűnően alkalmazható az emésztőrendszer tisztítására. Ez a csodaszer nem más, mint a Psyllium Husk, vagyis az útifű maghéj.
Először is lássuk, miért oly' fontos az emésztőrendszer tehermentesítése!
Már az orvostudomány atyja, Paracelsus is megállapította, hogy ,,a halál a belekben lakozik". Na azért nem kell megijedni ettől a kijelentéstől, de valóban érdemes odafigyelni az emésztőrendszerünkre. A szervezet egészséges működéséhez szükségesek a vitaminok, az ásványi anyagok, a fehérjék, a szénhidrátok, a rostok, a zsír és a víz. A rohanó, felgyorsult világban fogyasztott ételek többségéről elmondható, hogy bővelkedik zsírokban, szénhidrátokban, illetve a sok hús- és tejtermék fogyasztása miatt a fehérje-bevitel is meghaladja a szervezet számára optimális mennyiséget. Ezek az anyagok roppant módon leterhelik a beleket, és a kevés rostfogyasztás miatt a félig emésztett ételek megrekednek a bélcsatornákban. A megfelelő mennyiségű rost (napi kb. 25 gramm) és folyadék (napi 1,5-2 liter) segíti a megfelelő emésztést; ezek hiányában különböző egészségügyi problémák léphetnek fel, például pattanásos bőr, túlsúly, sajgó ízületek, székrekedés, puffadás.
A titokzatos nevű Psyllium Husk
Az útifű maghéj vagy másik nevén indiai bolhafű (Plantago psyllium) nem azonos a meghűléses betegségek esetén jótékony lándzsás útifűvel (Plantago lanceolata). A világon 250-féle útifüvet tartanak számon. Az évelő Psyllium a meleg, napos vidéken érzi jól magát, a talajt és a csapadékot illetően kicsik az igényei. Az útifű kis magjai a magburokban, a vékony héjban rejtőznek: 1000 db mag súlya kb. 2 gramm.
Miként tud segíteni az útifű?
Az útifű 85%-a nem felszívódó élelmi rost, így rendkívüli a folyadék-felszívó képessége: képes arra, hogy a térfogatát akár a tízszeresére is megnövelje. Az útifű és a folyadék együttes hatását úgy fejti ki, hogy a fogyasztás után egyfajta zselés gél képződik a gyomorban, amely nyugtatja a nyálkahártyát és nem szívódik fel, hanem tovább vándorol, végig az egész bélrendszeren. Az üvegmosó keféhez lehet hasonlítani az útifű működési elvét: mindenféle lerakódott salakanyagot kiszedeget a bélredőkből, ám a bélbolyhokat megkíméli. Hasmenés esetén magába szívja az emésztőrendszerben található fölösleges folyadékmennyiséget, székrekedés esetén pedig a felszívott folyadéktartalom lágyítja a székletet, illetve a megzselésedett útifű nyomást gyakorol a bélfalra, ami segíti a bélmozgást. Az útifű maghéj nem felszívódó rostként segít visszaállítani a bélrendszer egészséges ,,hernyómozgását".
Fontos: a Psyllium nem okoz sem hasmenést, sem székrekedést, hanem pont optimális állapotot eredményez! Segíthet továbbá mérsékelni a vér koleszterinszintjét is, ezzel csökkentheti a szívinfarktus kockázatát.
Hogyan alkalmazzuk az útifű maghéjat?
Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása! Az útifüvet reggel és este étkezés előtt 20-30 perccel javasolt fogyasztani; 2 teáskanálnyi bolhafűmagot 1-2 dl folyadékban vagy natúr joghurtban kell elkeverni és azonnal meginni/megenni, hogy a zselésedés a gyomorban történjen meg.
Figyelem! Két év alatti gyermekek, illetve várandós, szoptató nők számára az útifű használata nem javallott!

Forrás: videkielet.hu




 
 
0 komment , kategória:  egészség  
az igaz szeretet titka
  2015-06-23 19:43:23, kedd
 
 



Az igazi szerelem több, mint egyszerű, romantikus vonzalom, az barátság is egyben. Ha igazi szerelmet akarsz találni, először igazi barátot kell találnod.

Gyakran hisszük, hogy az erős fizikai vonzalom a szerelem alapvető követelménye. Ez nem jelenti azt, hogy a fizikai vonzalom nem fontos egy szerelmes kapcsolatban, de ha igazi szerelmet akarunk, észre kell vennünk, mit takar a külső, mi rejtőzik az emberben.

Antoine de Saint-Exupéri mondta: Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kívül álló közös cél köt össze bennünket... ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba!

A Bibliában is az áll, hogy nem tudnak ketten együtt utazni, ha nincs közöttük egyetértés. A közös meggyőződés, érdeklődési kör és célok, a kölcsönös tisztelet és elragadtatás a hosszantartó szerelmes kapcsolat alapja. Az egész életen át tartó szerelmes kapcsolatot éppen a barátság köti össze.

Sokan hibát követnek el, amikor azt gondolják, hogy a szerelem a fizikai vonzalomból jön létre. Elfelejtik, hogy a külső nem örök, a szépség napról napra halványul. A szerelem, amely barátságból és tiszteletből fejlődik, minden egyes nappal erősebb lesz.

Ezért ahelyett, hogy csak a fizikai vonzódásra fordítanánk a figyelmet kapcsolataink kialakításánál, jobb, ha olyan társat keresünk, aki osztja nézeteinket, egyetért értékrendünkkel és közös céljaink lehetnek.

Ha nincs bennünk semmi közös a másik emberrel, nem valószínű, hogy hosszantartó közeli kapcsolat alakul ki köztünk.

Éppen ezért, az egyik legjobb kérdés, amit feltehet magának az ember, amikor azon gondolkodik, hogy megfelelő-e számára a másik ember arra, hogy leélje vele az életét, a következő: "Ő a legjobb barátom?" Ha a válasz nem, akkor alaposan el kell gondolkodnunk, mielőtt ennek az embernek szentelnénk az életünket.

Sok kapcsolatot mentett már meg a barátság. A barátságot fel lehet építeni, csak meg kell találni a közös pontokat, közös érdeklődési kört, olyan tevékenységet, amit együtt tudnak folytatni.

Két ember újra közelebb kerülhet egymáshoz, ha barátok lesznek, mert a barátság erősödésével együtt nő a szeretet érzése is.

(Adam Jackson: Az Igaz szeretet 10 titka)
 
 
0 komment , kategória:  szerelem  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 498 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2046
  • e Hét: 3945
  • e Hónap: 8349
  • e Év: 40078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.