Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten azt mondja: „ Várj ! ”
  2015-06-27 19:04:06, szombat
 
 

Várj!

.. miután [Ábrahám] türelemmel várt, beteljesült az ígéret.? (Zsidók 6:15)

Amikor imádkozol valamiért, akkor a legkevésbé sem szeretnéd azt hallani, hogy Isten azt mondja: ,,Várj!" - pedig néha ezt mondja. Az Isten szerinti élethez meg kell tanulnod türelmesnek lenni, mert ő a saját időzítése szerint dolgozik, nem a te menetrended szerint. Imáid és esdekléseid nem fogják felgyorsítani a folyamatot, türelmetlenséged viszont csalódottá tesz. Sőt, ha az élet elkényeztetett azzal, hogy minden kívánságodat és hóbortodat teljesítette, akkor az Istenre várakozás felér egy lelki rehabilitációval. Ábrahám 75 éves volt, amikor Isten megígérte neki, hogy sok nép atyjává teszi őt (ld. 1Mózes 17:4), de még 24 évet kellett várnia arra, hogy beteljesüljön ez az ígéret.

A várakozás nem csupán az, amit azért teszel, hogy megkapd, amit akarsz; a várakozás türelmet, érettséget, mélyebb megértést és jellemet fejleszt.

Amit Isten elér benned, amíg várakozol, gyakran sokkal fontosabb, mint az a dolog, amire vársz.

,,Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret" (Zsidók 10:36). A várakozás azonban nem mentség a valóság előli menekülésre, a felelősség alól kibújásra, vagy arra, hogy ne tegyél meg valamit, amiről tudod, hogy meg kellene. Például, ha ki sem látszol az adósságból, mert túlköltekeztél, ne ülj ölbe tett kézzel arra várva, hogy Isten majd küld egy jókora összeget. Tanuld meg fegyelmezni magad, tedd magadévá a bevált pénzügyi alapelveket, mint a tizedadás és a költségvetés készítése, és ne fogj olyan dolgokba, amit nem tudsz megfizetni!

Mindenekfelett pedig a várakozás azt jelenti, hogy eldöntöd, bízol Istenben, és engedelmeskedsz neki, akkor is, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy te tervezted. Ezzel azt mondod: ,,Uram, számítok rád, és nem tartok készenlétben egy vésztartalék B tervet."

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Sosem könnyű az, ami megéri a fáradságot
  2015-06-27 09:27:46, szombat
 
  Link

"Ne fáradjatok meg a jó cselekvésében. Pont a megfelelő időben élvezhetjük majd a munkánk áldását, ha nem adjuk fel." (Galaták 6:9. NLT, második kiadás)

Sok minden van, ami azért munkálkodik, hogy távol tartson minket életünk céljának beteljesítésétől. Az év folyamán azt vitattam meg, melyik a legrosszabb ellenség, a késlekedés vagy az elkedvtelenedés. Ha a Sátán nem éri el, hogy feladjuk küldetésünk, akkor a pokol tesz próbára minket.

Pál apostol arra tanít minket, hogy álljunk ellen a elkedvtelenedésnek: "Ne fáradjatok meg a jó cselekvésében. Pont a megfelelő időben élvezhetjük majd a munkánk áldását, ha nem adjuk fel." (Galaták 6:9. NLT, második kiadás)

Voltál már úgy, hogy belefáradtál jót tenni? Azt hiszem mindannyian voltunk ilyen helyzetben. Néha könnyebbnek tűnik rosszat tenni, mint jót.

Amikor elkedvtelenedünk, eredménytelenné válunk. Amikor elkedvtelenedünk, a saját hitünk ellen dolgozunk.

Amikor elkedvtelenedünk, azt mondjuk: "Ezt nem lehet megcsinálni." Ez teljesen az ellentéte annak, hogy "Tudom, Isten képes megtenni, mivel ő mondta ..."

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
- Hogyan kezelem a bukást?
- Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy én szeretném, haragos leszek?
- Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy én szeretném, ideges leszek?
- Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy én szeretném, elkezdek panaszkodni?
- Befejezem, amit elkezdek?
- Hogyan osztályoznám a kitartásomat?

Ha elkedvtelenedsz, ne add fel harc nélkül! Ami megéri a fáradtságot, nem jöhet létre kitartás és belefektetett energia nélkül.

Amikor egy művész szobrot készít, el kell távolítsa a kőtörmeléket. Nem csak egyszer üt rá a vésőre a kalapáccsal, hogy aztán az összes szükséges kődarab lepotyogjon és előbújjon a gyönyörű mestermunka. Folyamatosan üti és üti, apránként távolítva el a fődarabokat.

Ez igaz az életre is. Ami megéri a fáradtságot, sosem jön egyszerűen az életben. Folyamatosan ütnöd kell és menned kell utána, így aztán apránként az életed Isten kegyelmének mestermunkájává válik.

A helyzet az, hogy a nagyszerű emberek igazából csak egyszerű emberek különleges elhivatottsággal. A nagyszerű emberek nem tudják hogyan kell feladni.

Beszéljetek róla:
- Milyen a hozzáállásod a kemény helyzetekhez, amik próbára teszik a hitedet?
- Mi volt az, amit képes lettél volna feladni?
- Hogyan segít Isten szava kitartani? Ki az az életedben, aki bátorít téged, hogy ne add fel?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 20.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1288
  • e Hét: 1990
  • e Hónap: 13043
  • e Év: 74344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.