Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
kalapácsos ármándó
  2015-06-28 21:21:16, vasárnap
 
  kalapácsos ármándó

Fejbe kellett volna lőni, aztán a kezébe tenni a stukkert, és azt mondani, hogy öngyilkos lett. Eggyel kevesebb tetű, és eggyel kevesebb felesleges sóhivatali vízgereblyézés.
Polték már erősen dolgoznak azon, hogy a Quaestor ügyet a fickó nyakába varrják.
Magyarázat már van, csak még összekötni nem sikerült a két dolgot.
Mégis, mi a varjút kellett volna tennie a biztonsági őrnek?
Ott van ugye a rabló ÚR, kalapáccsal, -és még meg is fenyegeti. Erre ő:

a, Elszalad
b, Elmegy és az esélyegyenlőség jegyében keres ő is egy kalapácsot
c, Teszi, amire kiképezték fegyveres vagyonőrként.

***

Lábon lőtte a biztonsági őr a rablót Veszprémben szombat éjjel

ma 14:00


Pékséget rabolt a rabló - méghozzá kalapáccsal -, amikor beindult a riasztó, és megjelent egy épp arra járó biztonsági őr. A rabló megfenygette a vagyonőrt, mire utóbbi előbb figyelmeztető lövéseket adott le, majd lábon lőtte a rablót. Őrizetbe vették a rablót, de a vagyonőrnél is vizsgálják a lőfegyver használatának jogszerűségét. (Police)


http://444.hu/2015/06/28/labon-lotte-a-biztonsagi-or-a-rablot-veszpremben-szombat -ejjel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nehezen ismeri be a minisztérium az államtitkári hazugságot
  2015-06-28 20:43:38, vasárnap
 
  NYOMJÁK LE A DAVAJ GITÁRT A BITAY GYEREK TORKÁN, HÁTHA FELGYORSUL!

***********************

Nehezen ismeri be a minisztérium az államtitkári hazugságot

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft közleménye

2015. június 27. 7:36
Nehezen ismeri be a minisztérium az államtitkári hazugságot

Vonakodva, nagy késedelemmel, és meglehetősen szűkszavúan tette közzé a Földművelésügyi Minisztérium Bitay Márton Örs által vezetett Állami Földekért Felelős Államtitkársága azt a közleményt, amelyre Kishantos jó hírnevének megsértése miatt a Fővárosi Törvényszék 22.P.23.914/2013/16. számú Ítélete kötelezte.

Földművelésügyi Minisztérium közleménye
2015. június 24. 17:19

A Fővárosi Törvényszék 22.P.23.914/2013/16. számú Ítélete:

Megállapítja a bíróság, hogy az alperes a felperesnek, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-nek jóhírnevét megsértette a 2013.április 25-én "Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül" címen kiadott közleményben annak valótlan állításával, hogy a felperes folyamatosan elmaradt díjfizetési kötelezettségével. Ugyancsak megsértette a felperes jóhirnevét, amikor azt a valós tényt, hogy a haszonbérleti szerződéssel kapcsolatos jogvita nyomán fizetési kötelezettsége keletkezett a felperesnek, abban a hamis színben tüntette fel, mintha a felperes a megkapott állami támogatás ellenére a haszonbérleti díjfizetési kötelezettségét nem teljesítve díjhátralékot halmozott volna fel.

Megállapítja a bíróság, hogy az alperes a felperes jóhirnevét megsértette a Világggazdaság Online internetes portálon a 2014. január 14-én megjelent Bitay Nándorral készült interjúban annak valótlan állításával, hogy a felperes a szerződésben vállalt fejlesztéseknek nem tett eleget, mely magatartással pénzben is kifejezhető kárt okozott az államnak. Ugyancsak valótlanul állította az alperes, hogy az ezen kár miatt indított perben az állam jogerősen nyert volna a felperessel szemben. Azt valós tényt, hogy a felperes a haszonbérleti szerződés miatt keletkezett jogvita során a bíróság 27 209 186.-Ft megfizetésére kötelezte olyan hamis szinben tüntette fel, mintha a bíróság az államnak okozott kár megfizetésére kötelezte volna a felperst.

A bíróság az alperest a további jogsértéstől eltiltja.
Kötelezi a bíróság az alperest, hogy 15 napon belül az ítélet rendelkező részét közlemény formájában tegye közzé.
Ezt meghaladóan a bíróság a felperes keresetét elutasítja.

A közleményből kimaradt, hogy az ítélet első bekezdése pontosította az első fokú ítéletben szereplő elírást, és világossá tette, hogy a hamis állítások Bitay Mártontól származnak. Tartalmazza az ítélet azt is, hogy "az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek".

Bitay Márton korábban terjedelmes nyilatkozatokban, sőt külön sajtótájékoztatón nagy hangon hirdette a Kishantos elleni hamis vádakat köztiszteletben álló emberek és szervezetek ellen. Most, hogy az igazságot kellene elmondania, elakadt a hangja.

A közleményt közzé tették ugyan, de a bocsánatkérés, a jóvátétel elmaradt. Az alapvető emberi normák nem működnek.

Bitay Márton nem ismeri Kishantos ügyét. Amikor megismerhette volna - Ács Sándorné Parlamenti Bizottság előtti beszámolójából - látványosan távozott, ennek ellenére egy korábbi interjúból kiderül, hogy örömet jelent neki a Kishantos elleni harc...

A Kishantos ügyében történt döntések felbecsülhetetlen károkat okoztak nem csak Kishantosnak, de a Magyar Államnak is. Ez a kényszeredett közlemény ezen semmit sem változtat.
Kishantos, 2015. június 26.

Ács Sándorné ügyvezető



A sajtó unszolására tett eleget a jogerős ítéletnek a minisztérium

Mivel e hét kedden, azaz 42 nappal az ítélet meghozatala és 35 nappal az írásba foglalt jogerős ítélet Fővárosi Törvényszékre érkezése után nem találtuk a tárca elnézést kérő közleményét, megkérdeztük minisztériumot, hogy hol keressük az anyagot. Az atv.hu kedden délután fél 3-kor tette fel az erre vonatkozó kérdést a tárcának. A minisztérium válasza szerdán este 6 óra előtt néhány perccel érkezett meg, és egy linket tartalmazott, amin a bírósági ítélet kormany.hu-ra kikerült rendelkező részét lehetett elérni. A közlemény dátuma szerint szerda délután negyed hat után néhány perccel került ki a kormany.hu-ra, tehát 43 nappal a jogerős ítélet megszületése, 36 nappal az írásba foglalt ítélet Fővárosi Törvényszékre érkezése után, és több mint 24 órával azt követően, hogy munkatársunk az ítélet rendelkező részét tartalmazó közlemény holléte iránt érdeklődött a tárcánál.


http://www.greenfo.hu/hirek/2015/06/27/nehezen-ismeri-be-a-miniszterium-az-allamt itkari-hazugsagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A NYERŐ NEM Ő LESZ, HANEM buzinégermuszlim zsidóanyától!
  2015-06-28 20:37:34, vasárnap
 
  A NYERŐ NEM Ő LESZ, HANEM buzinégermuszlim zsidóanyától!

*****************************

Íme London konzervatív polgármesterjelöltje


ma 19:05


Indokolatlanul hosszú propagandacikket közölt a Daily Mail Ivan Massow milliomos vállalkozóról, aki várhatóan a konzervatív tory párt polgármesterjelöltje lesz Londonban a jövő évi választáson. Egy kicsit azonban mégis más ez, mint egy szokványos jelöltbemutató írás, Ivan Massow élete ugyanis tényleg eléggé messze van az átlagostól.

A vállalkozó, akinek vagyonát 30 millió font (13,2 milliárd forint) körülire becsülik, meleg. Sőt, melegjogi aktivistának is mondja magát. A 47 éves férfi egy 20 éves geológushallgatóval él, és néhány hónap múlva gyereke születik egy leszbikus nőtől. Mikor a gyerek megfogant, a nő is tartós párkapcsolatban élt, és eredetileg a két pár úgy tervezte, hogy a kisfiút főleg a két nő neveli majd. Időközben azonban az anya szakított szerelmével. Most ő is Ivannal és 20 éves párjával és Massow londoni házában.

A milliomos egyébként a teljes nyíltság híve, így előszeretettel beszél a médiában arról is, korábban alkohol- és drogproblémái voltak, és kétszer kísérelt meg öngyilkosságot. Most ezt a választási kampányt viszont elég komolyan veszi.


http://444.hu/2015/06/28/ime-london-konzervativ-polgarmesterjeloltje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány "trendivé" tenné a hazaköltözést külföldről
  2015-06-28 20:17:34, vasárnap
 
  Csak az a baj, hogy a fideszes kormány ,,trendivé" tette a közmunkát, (hamarosan a jobbágyságot is bevezeti) a hajléktalanságot és a minimális egészségügyi ellátást. Munkahelyek létrehozása ami a zemberek és a zország felemelkedését, élhetőbbé tételét szolgálná, már nem tartozik a ,,trendi" dolgok közé. Csak három dolga van: egy maroknyi seggnyaló kiszolgálása, a sajátjainak (az igaz magyarok) zsebének tömése és az ,,országvédő szabadságharc" a mi bőrünkre

*****

A kormány "trendivé" tenné a hazaköltözést külföldről

Propeller tegnap, 20:12

Nyílt napot szerveznek a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban, az eseményen több magyar munkáltató is megjelenik - mondta Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában szombaton.

Elmondása szerint a kint élők legnagyobb félelme a hazatéréssel kapcsolatban az, hogy lesz-e itthon munkájuk, és biztosított-e a lakhatásuk. A program ebben akar segíteni, és olyan munkáltatókat keresnek meg, akik nyelveket beszélő, képzett munkatársakat keresnek. Hozzátette: a kísérleti fázisban egyelőre a diplomásokat, vagy a hiányszakmákban elhelyezkedőket célozták meg.

A nyílt napra több száz állásajánlattal érkeznek, interjúra is lehetőség lesz a helyszínen, elsősorban IT-s, pénzügyi, mérnöki és szolgáltató szektorbeli munkalehetőségek vannak.

Pákozdi Szabolcs úgy fogalmazott: "trendivé" lehet tenni a hazaköltözést is, de jó lehetőségeket kell kínálni.


http://propeller.hu/itthon/3122367-kormany-trendive-tenne-hazakoltozest-csak-hogy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyémántberakásos klotyó épül a Nemzeti Bankba?
  2015-06-28 19:57:37, vasárnap
 
  2015.06.28. 12:02
Gyémántberakásos klotyó épül a Nemzeti Bankba?


Aszongya a hírek, hogy ez a mi kedves bukott polgármesterünk és országgyűlési képviselőnk, a papcsákferi végre új, testhezálló feladatot kap: az MNB felügyelőbizottságának elnöke lesz.

Hiába, az Orbán kormány nem képes kitörni a kecskére káposztát ördögi körből.

papcsak1.jpg

Papcsák már belebukott az önkormányzati vagyonkezelés viszonyaiba, hogy a bizalmi emberei - Pusztai, Mazsu - rendre elcsúsztak mindenféle kényes pénzügyeken, abba, hogy ő maga fenyegetésekkel kikövezett úton próbált botorkálni a túlélés felé. Nem jött be. A Fidesz neki köszönhetően elbukta egyéniben és önkormányzati szinten is Zuglót. Ferenc kegyelempályán mégis becsúszott a Nagy Büdösbe, most pedig ismét lehetőséget multitalentumának kibontakoztatására.

Végül is jó helyre kerül.

Matolcsy nem túlságosan szereti ha szorosan felügyelik, cserébe úgy szórja a jegybank pénzét, mintha nyolckarú polip lenne. Ferivel - túl a lojalitáson - kiegyeznek, hogy emez kap egy kényelmes, gyémántberakásos luxus retyót - enyhítendő a zuglói elvesztése iránti fájdalmat - és jól meglesznek ők a szarszagban együtt akárki meglássa. Kusza Szemnek egy apró tanács: Feri szereti, ha akkora a parkolója aminek külön helyrajzi szám kell. Ha hisztimentes jövőt akarsz legyen rá gondod, aranyapa!


http://varanus.blog.hu/2015/06/28/gyemantberakasos_klotyo_epul_a_nemzeti_bankba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gumilövedék, könnygáz és vízágyú: a török rendőrség megmutat
  2015-06-28 19:32:39, vasárnap
 
  2015. június 28. 18:18

Gumilövedék, könnygáz és vízágyú: a török rendőrség megmutatta, hogyan kell "biztosítani" a buzifelvonulást


A török rendőrség gumilövedékeket, könnygázt és vízágyút vetett be vasárnap az Isztambul központjában rendezett "meleg"felvonulás feloszlatására - jelentette a Reuters brit hírügynökség helyszíni tudósítója. A beszámolók szerint a ferde hajlamú provokátorok a kormányellenes tüntetéseiről ismert Taksim tér közelében gyülekeztek, amikor a rendfenntartók gumilövedékkel kezdték lőni a több ezer fős tömeget. A homoszexuálisok, biszexuálisok és transzneműek "hátrányos megkülönböztetése" elleni rendezvény résztvevői a Recep Tayyip Erdogan török elnök "fasiszta rezsimjét" elítélő szlogeneket skandáltak. Zoom A betegek hatodik alkalommal provokáltak Isztambulban "Szélsőjobboldali" és iszlamista civilek egy csoportja a közelben rátámadt a felvonulásról tudósító újságírókra, akik közül többen könnyebb sérüléseket szenvedtek, köztük az AFP francia hírszolgálat egyik fotósa is. (MTI korrigálva)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/145027/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik a felelősek a görög tragédiáért? Itt egy meglepő válasz
  2015-06-28 19:12:37, vasárnap
 
  2015. június 28., vasárnap 11:03 Napi.hu

Kik a felelősek a görög tragédiáért? Itt egy meglepő válasz


Nem a népszavazást kezdeményező athéni kormányt tartja felelősnek a görögökre váró súlyos megpróbáltatásokért a konzervatív brit Telegraph publicistája, hanem a szoros európai együttműködés híveit, akikről meglehetősen lesajnáló véleményt alkot. Szerinte a nagy meccs nyertese a görög baloldal lehet.

Az európai politikai elit tagjai ahhoz szoktak hozzá, hogy elegáns német luxusautókon érkeznek az uniós csúcsértekezletekre, saját fontosságuk tudatát tükröző, ünnepélyes arckifejezéssel szálnak ki a kamerák előtt, majd a színfalak mögött elrendezik a dolgokat - kezdi a görög drámát értékelő írását Iain Martin, a Telegraph publicistája. E felfogás szerint ha egy kollégájuknak az az ötlete támad, hogy valamilyen európai ügyben népszavazást kezdeményez, akkor biztosra vehető, hogy az illetőnek teljesen elment az esze.

Nem elég, hogy David Cameron brit miniszterelnök referendumot ígért a szigetország népének az uniós tagságról, most még Alekszisz Ciprasz görög kormányfő is ezt tette a legutóbbi EU-IMF támogatási javaslattal kapcsolatban. A londoni kormány legalább hagyott időt az előkészítésre, hiszen a népszavazás lehetőségét 2013-ban jelentették be és legkésőbb 2017 végéig tartják meg, míg az athéni vezetés egy hetet adott a görög népnek arra, hogy válasszon a rá váró megpróbáltatások lehetőségei közül.

Ciprasz őrült

Az európai elit szemében ezzel Ciprasz biztos esélyesévé vált az Európa Első Számú Őrültje 2015 címre. Ezt a jelzőt egyik elődje, Georgiosz Papandreu is megkapta kollégáitól. Papandreu a 2009 őszén, a pénzügyi válság idején hatalomra került kormányt vezette. A választási győzelmet annak köszönhette, hogy munkahelyteremtést ígért, ám kisvártatva kénytelen volt beismerni, hogy Görögország éveken át meghamisította az államháztartási adatokat - amit az EU felelőtlenül vagy ostobán elnézett -, ezért a költségvetésen méretes lyuk tátong.

Ezt követően Görögország nem jutott hitelhez a nyílt kötvénypiacokon, és segítségért kiáltott. Így hozták tető alá 2010. májusi első EU-IMF segélycsomagot, majd, miután ez kevés volt, a 2011 nyarán-őszén jött a következő pakk. Papandreu besokallt, 2011 októberében népszavazást kezdeményezett a bér- és nyugdíjcsökkentéseket, és más megszorításokat is tartalmazó intézkedésekről, mire párttársai lemondatták.

Kormányát némi huzavona után fél évre szakértői kormánnyal helyettesítették. Kiszivárgott, hogy Nicholas Sarkozy akkori francia államfő Barack Obama amerikai elnöknek szó szerint úgy jellemezte görög kollégáját, hogy az, sajnos, megőrült.

Ciprasz zseni

Valójában sem Papandreu, sem Ciprasz nem őrült, sőt a Telegraph szakértője lát valami zseniálisat abban, ahogy az utóbbi körbemanőverezte az európai vezetőket. Leszámítva marxista és európai közhelyekkel fűszerezett demagógiáját, voltaképpen nem tett mást, mint hogy "adta a hülyét". Úgy tett, mintha nem értené, mit akarnak tőle annak ellenére, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még egy rá jellemző baráti maflással is a tudomására adta: rosszul viselkedsz, barátom.

Ezzel végül is a Telegraph szakírója szerint leleplezte Angela Merkel német kancellár egész eddigi politikájának hatástalanságát. Rámutatott arra, hogy Merkelt diplomáciai és politikai szakértői körökben túlértékelik: semmilyen komoly teljesítmény nem fűződik a nevéhez azon túl, hogy megfúrta mentorát és elődjét a kancellári, illetve pártvezéri székben, Helmut Kohlt.

Ezek őrültek

A Telegrah cikkírója szerint az őrültek valójában azok, akik megalkották a közös európai valutát. Akik azt hitték, hogy politikai álmaik a közös Európáról és hiú vágyuk, hogy ennek atyjaivá váljanak képes felülírni egy kulturálisan és nemzetileg sokszínű, sokszor széttartó kontinens gazdasági realitásait. Akik létrehoztak egy egységes devizát anélkül, hogy mögé tették volna a fennmaradását biztosító pénzügyi biztonsági rendszert.

A mai eurofil vezetők ahelyett, hogy belátnák elődeik hibáit, fontoskodva beszélnek az Európai Unió közös értékeiről, és ezek felszentelt védelmezőinek szerepében lépnek fel. Úgy viselkednek, mintha a szent Római Birodalom funkcionáriusai lennének, nem pedig egy posztmodern, összetákolt politikai kísérlet képviselői.

Mintha nem egy olyan nemzetközi politikai rendszer vezetői lennének, amely annak köszönheti jelenlegi formáját, hogy a francia és a német vezetők rosszul ítélték meg a hidegháború következményeit. Ebből a hibából fakad, hogy minden baj orvosláshoz az eurózóna létrehozását írták fel gyógyszerül.

Ciprasz ravasz

Ciprasz és pártja, a radikális baloldali Sziriza ki akarja léptetni Görögországot az eurózónából - idézi a Telegraph publicistája sok szakértő véleményét. Az elmúlt öt hónap tárgyalásai csak egy színjáték jelenetei voltak, amelyben úgy tettek, mintha mindent elkövetnének ennek elkerülése érdekében. Azt óhajtották megmutatni politikai publikumnak, hogy minden hiába, hiszen a brüsszeli és IMF-es technokraták hajthatatlanul meg akarják alázni Görögországot.

Az előadásra azért volt szükségük, mert szembe kellett nézniük azzal az ellentmondással, hogy miközben a görögöknek elegük van a válságkezeléssel járó megszorításokból, szeretnék megtartani az eurót. Az ugyanis azt az érzetet kelti, hogy részei az államok civilizált, demokratikus klubjának.

A helyzet most úgy áll, hogy Görögország miniszterelnöke mindenképpen nyer. Vagy kiüti ellenfeleit, azaz az óriási görög államadósságot finanszírozó eurótagállamok és a csőd esetén hatalmas veszteség elszenvedő IMF a jövő héten enged, mert jobban félti a pénzét, mint a presztízsét, vagy, ami valószínűbb, Görögország csődbe megy, visszahozza a drachmát, miközben mindezért a görög társadalom jelentős része a németeket és a gaz IMF-et okolja majd. Az utóbbival évtizedekre ellátják ideológiai munícióval a görög baloldalt.

Megjöhet az eszük

A görög társadalom semmiképp sem lesz nyertese a jövő heti népszavazásnak. Rövid távon biztosan nem - ezt világosan jelzik azok a sorok, amelyek a bankjegykiadó ATM-ek előtt már szombaton kialakultak. Az eurózónából nem olyan egyszerű kilépni, mint azt sok euroszkeptikus politikus állítja. A korábbi nagy államcsődök mutatják, hogy irdatlan inflációs nyomás várható és a jövő szempontjából nem biztató, hogy a balos kormány nem fog bevezetni olyan piaci reformokat, amelyek felpörgethetnék a befektetéseket és ezzel a gazdasági növekedést.

Lehet azonban egy haszna annak, ha Görögország elhagyja az eurózónát. Talán meggyőzi ez európai elitet arról, hogy a kontinens államainak együttműködésével kapcsolatos eddigi megközelítése csődöt mondott. Hogy nem kellene többre törekednie, mint hogy az európaiak kereskedjenek egymással és éljenek barátságban egymás mellett. Hogy felesleges erőltetnie az integrációt, a hozzá nem értő, kudarcra ítélt európai szuperállam létrehozását - véli a brit konzervatív Telegraph publicistája.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kik_a_felelosek_a_gorog_tragediaert_itt_eg y_meglepo_valasz.599750.html

**


Kik? Hát a cionista háttérhatalom! Mindent ők akarnak irányítani, mintha már kész lenne az elmebeteg világrendjük. Lesz az emberiségnek világrendje, de az a negyedik politikai elméletnek mintájára fog létrejönni, és az emberi civilizáció érdekeit leginkább szem előtt tartó hatalmak hozzák létre, úgymint Oroszország és a BRICS államok. De részt vesznek benne Szíria és Irán is.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marakodás a halottakért!
  2015-06-28 18:57:18, vasárnap
 
  Szabad piac-szabad a vásár! Marakodás a halottakért!

Posted on 2015/06/28 Szerző: Admin


Harc a temetőért, megengedhetetlen bakik a temetéseken


MARTFŰ | Az önkormányzat veszi át a jövőben a városi köztemető üzemeltetését. Erről egyhangúlag döntött nemrégiben a képviselő-testület. A változtatásra nyomós oka volt a városnak...
Cemetery

Cemetery
- Ez még nem egy lefutott dolog - így kommentálta a képviselő-testület döntését a Pietas Kft. egyik képviselője. Ez a társaság üzemeltette 18 esztendőn keresztül a martfűi temetőket és a temetkezési feladatokat is ők látták el, különösebb problémák nélkül.
A gondok a közelmúltban jelentkeztek, amikor a társaságot két martfűi dolgozó elhagyta és (a ma már) a városban is működő konkurens temetkezési vállalkozásnál helyezkedett el.
- Az egyik a temetőgondnokunk volt, akit mi taníttattunk ki, és adtunk neki folyamatosan munkát - erősíti meg a Pietas dolgozója az információkat, hozzátéve, a lakosok közül néhányan a mai napig volt dolgozójukhoz mennek, ha temetkezési szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Ez ellen nem tudnak mit tenni...
- A Pietas, az önkormányzattal kötött szerződésben foglaltakat alkalmazva, a temetkezés terén más szereplők távoltartására törekedett - magyarázza dr. Papp Antal polgármester. - Hamarosan a két cég vitába került egymással, és több probléma merült fel az üzemeltetéssel, a temető rendben tartásával kapcsolatban - foglalta össze a problémák okát a településvezető.
Néhány lakos arról számolt be lapunknak, megesett, hogy egy-egy temetést a két vállalkozás egyszerre bonyolított le, ,,félúton" átadva a másiknak a feladatot. Ugyanis a helyi rendelet szerint a sírt csak a Pietas áshatja ki, de például a búcsúztatást és a virágok kihordását a sírra már más vállalkozás is végezheti. A ,,munkaátadás" nem volt mindig zökkenőmentes. Problémák abból is adódtak, hogy a Pietasnak vannak meg a temetéshez szükséges infrastrukturális és tárgyi feltételek, a konkurens cég tőlük bérelte a tárgyakat. Előfordult, hogy közvetlenül egy (az új cég által szervezett) ravatalozás előtt derült ki, hogy a drapériákat a másik vállalkozás leszedte.
- Valóban előfordult ilyen, de csak akkor, amikor az új cég nem bérelte ki eszközeinket - magyarázza a Pietas.
A problémák létezését Martfű jegyzője, Szász Éva is megerősítette.
- Több panasz érkezett hozzánk a konkurenciaharccal kapcsolatban. Ennek akartunk véget vetni - mondja a jegyző. - Az egyeztetés során három lehetséges megoldás körvonalazódott: a Pietas tovább üzemelteti a temetőket, temetkezési szolgáltatási tevékenységének kizárólagosságával, vagy az önkormányzat új pályázatot ír ki az üzemeltetésre, esetleg saját kézbe veszi a temető üzemeltetését.
Végül ebben a hónapban a temetők önkormányzati üzemeltetése mellett döntött a képviselő-testület.
A polgármester szerint az üzemeltetéssel a városi köztemető veszteség nélkül működhet, sőt, a bevételekből a temető kisebb-nagyobb felújítási, karbantartási feladatai is finanszírozhatóak. Ezzel a megoldással az is biztosítható, hogy valamennyi temetkezési szolgáltató azonos eséllyel végezhesse a tevékenységét. Az önkormányzati üzemeltetés várhatóan szeptember 1-jétől indulhat.
Az önkormányzati döntésről levélben tájékoztatták a Pietast.
- A szerződésbontást méltatlannak tartjuk, hiszen munkánkkal tizennyolc évig nem volt baj. Hangsúlyozzuk, a helyi rendeletet nem mi alkottuk, nem mi ragaszkodunk a kizárólagossághoz, ez a rendelet része. Akkor sértettünk volna törvényt, ha teret engedünk más vállalkozásoknak is magunk mellett - kommentálta a kialakult helyzetet a Pietas képviselője.
- A lehető legjobb döntést hozta az önkormányzat - mondta lapuknak az ügyet a szóban forgó új vállalkozás illetékese, aki szerint ezzel tér nyílhat a szabad piaci versenynek.
(szoljon)
Bal-Rad komm: Nagy üzlet a temetkezés!-hiába no. Mivelhogy egyszer mindenki meghal!-és a föld fölött senki nem maradhat-az üzletmenet folyamatosan biztosított. Nem is csoda, hogy a mai bizonytalan világban biztonságra vágynak még a temetkezési vállalkozások is. Dúl a konkurenciaharc-csak éppen néha a kegyelettel van gond. A profit az fölülír mindent!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/28/szabad-piac-szabad-a-vasar-marakodas-a-ha lottakert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghátrált az EKB: még sincs itt a vég?
  2015-06-28 18:18:50, vasárnap
 
  2015. 06. 28. 15:52

Meghátrált az EKB: még sincs itt a vég?

Az Európai Központi Bank igazgatótanácsa vasárnap mégis úgy döntött, a pénteki szinten tartja a sürgősségi likviditási alap keretösszegét. Vagyis meghátráltak!
Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsa vasárnap úgy döntött, hogy pénteki szinten tartja a sürgősségi likviditási támogatásból (ELA) igénybe vehető források keretösszegét a görög bankok számára. Az EKB rámutatott arra, hogy szorosan együttműködik a görög jegybankkal a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében.

Magyarul: az EKB megijedt a görög csőd hatásaitól, és továbbra is lélegeztőgépen tartják a görög bankrendszert. Nem ért még véget ez a történet, mindenesetre a görögöknek sikerült az, ami eddig senkinek, meghátrálásra kényszerítették a hitelezői trojkát.

Az adott körülmények között az igazgatótanács úgy döntött, hogy a pénteken meghatározott szinten tartja a sürgősségi likviditási támogatás felső határát - írták egy közleményben.

Az EKB rámutatott arra, hogy szorosan együttműködik a görög jegybankkal a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében.

Hozzátették: az igazgatótanács kész bármikor felülvizsgálni a döntését.

Jánisz Szturnarasz, a görög jegybank elnöke az EKB-val közös közleményben hozzátette: "a görög nemzeti bank mint az euróövezet tagja, meg fog tenni minden szükséges intézkedést, hogy biztosíthassa a pénzügyi stabilitást a görög állampolgárok számára a jelenlegi nehéz körülmények között".

Az EKB eddig a vészhelyzeti likviditási mechanizmusból pótolta napi rendszerességgel a görög bankokból a betétesek által kivont likviditást, gyakorlatilag életben tartva a görög bankrendszert.


Korábban írtuk

Vasárnap dönt az Európai Központi Bank (EKB) kormányzó tanácsa: várhatóan leállítja a görög bankoknak nyújtott likviditási hitelkeretet. Az EKB eddig vészhelyzeti likviditási mechanizmusából (ELA) pótolta napi rendszerességgel a görög bankokból a betétesek által kivont likviditást, gyakorlatilag életben tartva a görög bankrendszert - adta hírül a BBC.

A döntés azt jelenti, hogy többek között hétfőn a görög bankok nagy valószínűséggel nem nyitnak ki, a görög nem jutnak hozzá a pénzükhöz. A döntés nyomán természetesen bankpánik alakult ki, az emberek pánikszerűen próbálnak pénzt kivenni az automatákból. Hétfőn várhatóan a tőkemozgásokat is korlátozzák.

Mint ismert, a tárgyalások szombaton szakadtak meg, miután a hitelezői trojka semmilyen kompromisszumra nem volt hajlandó, nem engedtek az újabb, embertelen és amúgy totálisan felesleges megszorításokból.

Az EKB döntése ugyanakkor azt is jelenti, hogy durva politikai döntés született, ami példátlan is a maga nemében, lévén a görög hitelprogram június 30-ig még életben van.

A görög népszavazásról és a jövő héten esedékes csődről itt olvashat.

Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays elemzőstábjának helyzetértékelése szerint a görög pénzügyi szektort terhelő bizalmi stresszhelyzetet jelzi, hogy az év eleje óta igen jelentősen, 44 százalékkal megugrott a készpénzhasználat a görög gazdaságban. A görög bankokból november vége és április vége között kivont 29 milliárd eurónyi betétállományból 13 milliárd eurónyi jelent meg a görög gazdaságban közvetlenül cirkuláló papírpénz formájában - állt a Barclays londoni elemzésében.

A ház szerint a végletekig feszített görög közfinanszírozási rendszer forrásai nem tűnnek elégségesnek ahhoz, hogy Görögország a kedden esedékessé váló 1,6 milliárd eurós adóssághányadot törleszteni tudja a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).

Ráadásul a kamatfizetési kötelezettségek nélkül számolt elsődleges államháztartási egyenleg várhatóan egyre mélyebb mínuszba fordul, és ha Görögország nem fér hozzá az EKB likviditási forrásaihoz, akkor a kormány fizetési ígérvények kibocsátására kényszerülhet a hazai fizetési kötelezettségek teljesítésére.

Az, hogy e módszer gyakorlatilag párhuzamos valuta meghonosításához és Görögország euróövezeti tagságának megszűnéséhez vezet-e, nagyban függ a következő időszak politikai fejleményeitől, például attól, hogy kiírnak-e előre hozott választásokat, és ha igen, ennek eredményeként milyen új görög kormány alakul - állt a Barclays helyzetértékelésében.

http://alfahir.hu/meghatralt_az_ekb_meg_sincs_itt_a_veg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha melegeket is össze kell adni, Alabamában inkább senkit ne
  2015-06-28 18:05:09, vasárnap
 
  Az egykori konföderációs államok közül Alabama a polgárháború után is megvédi értékeit, a bűnös liberalizmussal szemben.

*****


Ha melegeket is össze kell adni, Alabamában inkább senkit nem adnak össze

2015.06.26. 23:41


A Snickers és a Trónok harca is kiállt a melegházasság mellett

Az alabamaiakat nem olyan fából faragták, hogy csak egy úgy egy legfelsőbb bírósági döntéssel megmondják nekik, hogy mostantól az egynemű párok is köthetnek házasságot náluk is. Az állam néhány megyéje a bíróság reggeli döntése után úgy határozott, beszüntetik a házassági anyakönyvi kivonatok kiadását. Mindenkinek.
000 Was8940367
Fotó: Mladen Antonov

"Szomorúan vettem tudomásul a legfelsőbb bíróság döntését, de ez a döntés nem írja fel azt az alabamai törvényt, amely szerint az alabamai megyei hagyatéki bírók kiadhatnak házassági anyakönyvi kivonatokat. A feltételes mód megengedi, hogy a bírák döntsenek arról, kiadnak-e házassági anyakönyvi kivonatokat, és én úgy döntöttem, nem folytatom ezt a tevékenységet" - írta az alabamai Pike County hagytéki bírája.

Pike County egyébként már februárban, egy másik, a melegek házasodását Alabamában engedélyező legfelsőbb bírósági döntés után beszüntette a házassági anyakönyvi kivonatok kiadását a homo-és a heteroszexuális pároknak egyaránt. Később más megyék is csatlakozhat ehhez a trükkös megoldáshoz.

Ezzel tulajdonképpen nem sértik meg a meleg párok egyenlő bánásmódhoz fűződő jogát, hiszen nem a szexuális orientáció alapján fosztja meg az embereket a házasság lehetőségétől, írja a Vox. Alabamában mindig is rendkívül alacsony volt a melegházasság támogatottsága, és az is előfordult, hogy az állam legfelsőbb bírája parancsolta a hagyatéki bíróknak, hogy ne adjanak össze meleg párokat.

http://index.hu/kulfold/2015/06/26/ha_melegeket_is_ossze_kell_adni_alabamaban_ink abb_senkit_nem_adnak_ossze/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.