Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Az Egyesült Államok Magyarország légterét is “megvéden
  2015-06-03 22:11:39, szerda
 
  hidfo.ru 2015.06.03. 18:47 Belföld


Az Egyesült Államok Magyarország légterét is “megvédené"

Egy csehországi sajtóorgánum értesülései szerint az amerikai légierő fogja “biztosítani" Magyarország légterét, a terrorizmus elleni harcra és az “orosz veszélyre" hivatkozva. Az Egyesült Államok ugyanis “elkötelezett" amellett, hogy a Visegrádi Négyeket “megvédje". Az Idnes online magazin úgy fogalmaz;

“Ha egy terroristák által eltérített repülőgép, vagy egy orosz katonai gép “véletlen" betéved a cseh légtérbe, az amerikai vadászgépek fogják kezelni a kialakult helyzetet."

A lap a cseh védelmi minisztériumra hivatkozik, ahonnan saját forrásuk “szivárogtatta ki" az információt. A forrás szerint a következő néhány hónap során megállapodás születhet a Visegrádi Négyek (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország) légtérvédelmének egyesítéséről. Ez a megállapodás azonban nem azt fogja jelenteni, hogy a négy ország közösen védi a légteret, hanem azt, hogy mind a négy ország átadja a saját légtere fölötti ellenőrzést az amerikaiaknak.

A németországi Rammstein légibázison állomásoztatott amerikai vadászgépek korábban csak Lengyelország fölött jelenhettek meg, majd az amerikai vadászrepülőgépek Lengyelországba telepítéséről 2014 márciusában született “megállapodás". Ezt most a Visegrádi Négyek teljes légterére kiterjeszthetik, és az amerikai légierő szabad mozgásterének növelését “közös légtérvédelemnek" fogják nevezni.


http://hidfo.ru/2015/06/az-egyesult-allamok-magyarorszag-legteret-is-megvedene/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor: Gyurcsány kottájából játszom és élvezem!
  2015-06-03 22:05:15, szerda
 
  2015.06.03. 09:36 Fabius


Viktor: Gyurcsány kottájából játszom és élvezem!


Aszongya a hírek, hogy a habonyárpád féle nemzeti imázsközpont nem fél pont ugyanarra játszani és ugyanolyan eszközöket használni, mint a szocialisták legsötétebb napjaikban. Idézzük föl mit is mondott az ominózus esetről maga Feri:

"A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

Bejött nekik, még ha szemlesütéses szégyenkezés is van azóta miatta. De úgy látszik a Gyurcsány kottából játszani nem ördögtől való, mert a nemzeti gyűlöletkeltő konzultáció és a kiszivárgott plakátkampány pont ugyanarra a zsebbe nyúlós félelemre, és miatta kiváltott indulatra játszik, mint Feriék tették annak idején. Hol van már az a kor, mikor a Magyar Hírlap hozsannázó cikket jelentetett meg hazánkba szakadt "gazdasági bevándorlóról", aki történetesen a Fideszben találta meg lelki és szellemi közösségét? A világ és Viktor véleménye változik, szopó, de ez van.

daher2.jpg

Ám lehet, hogy ahogy a mi komcsink jókomcsi, úgy a mi gazdasági bevándorlónk is jó-bevándorló lesz, amolyan szabályt erősítő üdítő kivétel.

Ettől még a plakátkampány nem lesz kevésbé undorító. Arra azért kíváncsi lennék, milyen érzés lehet gyurcsányi módszerekhez nyúlva bizonyítani, a kreativitás leghalványabb szikrája sem fedezhető fel nálatok, még a gyűlöletkeltéshez is sorvezető és másolás szükséges.


http://varanus.blog.hu/2015/06/03/viktor_gyurcsany_kottajabol_jatszom_es_elvezem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kotonszökevények
  2015-06-03 22:02:23, szerda
 
  "Gyáva és sportszerűtlen" - se Gömöri, se Deutsch nem jelentek meg a bizottsági ülésen


Propeller ma, 11:18

Gyáva és sportszerűtlen tettnek nevezte Gömöri Zsoltnak, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökének a távolmaradását a sportért is felelős kulturális bizottság szerdai ülésétől Dúró Dóra, a testület jobbikos elnöke. Kunhalmi Ágnes (MSZP) alelnök mély megdöbbenését fejezte ki a sportvezető cselekedete miatt.

A pénzügyi botrányba keveredett Gömörinek, valamint Deutsch Tamásnak, az MPB alelnökének a bizottság tagjai tettek volna fel kérdéseket a meghallgatáson, Kunhalmi tájékoztatása szerint azonban mindketten levélben jelezték, hogy nem tudnak részt venni az ülésen.

"A bizottság elnökeként rendkívül gyávának és sportszerűtlennek tartom Gömöri Zsolt cselekedetét, aki a legfontosabb megmérettetés előtt már diszkvalifikálta magát" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra.


http://propeller.hu/itthon/3111711-gyava-sportszerutlen-se-gomori-se-deutsch?utm_ source=mm-2015-06-03&utm_medium=email&utm_campaign=%22Gy%C3%A1va%20%C3%A9 s%20sportszer%C5%B1tlen%22%20%E2%80%93%20se%20G%C3%B6m%C3%B6ri%2C%20se%20Deutsch% 20nem%20jelentek%20meg%20a%20...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És Orbán megint átverte ezeket az embereket!
  2015-06-03 21:57:13, szerda
 
  Ma a parlament előtt megmutattam, hogy mennyire becsüli Orbán Viktor és kormánya a szociális dolgozókat. Heti 6 krumpli, 1 kiló disznózsír és 1 hagyma. Nagyjából ennyit lehet hetente vásárolni abból a megalázó fizetésből, amit nekik ad a Gucci-kormány.
És Orbán megint átverte ezeket az embereket! Azt ígérte, emelik a fizetésüket, de a jövő évi költségvetésben semmilyen érdemi béremelés nem szerepel. Ráadásul a Fidesz-KDNP-s képviselők ma a bizottságokban lesöpörték azokat a módosító javaslataimat, amik emelték volna ezeknek a dolgozóknak a fizetését. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akik a gyerekeinkre vigyáznak vagy a beteg szüleinket, nagyszüleinket áloplják hosszú évtizedek óta, továbbra is megalázó fizetésért dolgoznak majd, ha épp nem vándorolnak ki külföldre. A tervek értelmében a szociális dolgozók 90%-ának nettó bére jövőre sem éri el a létminimumot. Az 1-2 ezer forintos emeléssel is marad a 70-80 ezer forint havonta, miközben stadionokra újabb 60 milliárdot költenek jövőre, és a közmédiára is jut 80 milliárd.
Elég volt ebből a szívtelenségből! Elég volt a kormány dőzsöléséből! A PM nevében benyújtottam az Alapjövedelem költségvetését, annak 2 lépcsős bevezetését javasolva! 50 ezer forint a felnőtteknek, 25 forint a gyerekeknek, és 100 ezer forint nettó minimálbér a dolgozóknak! Csak így lehet gyorsan és drasztikusan megszüntetni Magyarországon a szegénységet!
(A képen látható, hogy Orbánék kegyetlenségének köszönhetően mennyi ennivalót vehet haza egy hét alatt egy szociális dolgozó, és kb. mennyi jut ebből egy napra.)

Szabó Tímea
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kokain, kicsapongó életmód: feloszlott a szombathelyi Fidesz
  2015-06-03 21:55:15, szerda
 
 
A LÉNYEGÜKET ADJÁK

2015. 06. 3. 17:50

Kokain, kicsapongó életmód: feloszlott a szombathelyi Fidesz


Az Index értesülései szerint a Fidesz országos választmánya április végén feloszlatta a párt szombathelyi szervezetét.
Bár hivatalosan ezt még nem jelentették be, a Nyugat.hu portálnak már egy olvasója is jelezte, hogy a Fidesz-tag szomszédját pártaktivisták keresték fel, és részletesen tájékoztatták arról, mit kell tennie, hogy párttagságát megtarthassa.

A döntés állítólag április 29-én született meg Hende Csaba honvédelmi miniszter és a helyi választókerületi elnök javaslatára.

Az oszlatásra azért volt szükség, mert a Fidesz választmánya úgy látta, hogy a helyi vezetők kicsapongó életmódja és megbotránkoztató viselkedése olyan rossz fényt vetett a pártra, hogy az már a 2018-as választási esélyeiket is veszélyeztette volna.

Emlékezetes: Lazáry Viktor, a város fideszes alpolgármestere, akit korábban épp Hende bizalmasának tartottak kokainbotrányba keveredett, az állítólagos drogfogyasztásról egy videofelvétel is napvilágra került, őt a párt a legutóbbi választáson már el sem indította.

http://alfahir.hu/kokain_kicsapongo_eletmod_feloszlott_a_szombathelyi_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pozsgay Imre: Nem voltam kommunista 80-ban sem
  2015-06-03 21:44:28, szerda
 
  NEM A LÓF..SZT NEM!!!


Pozsgay Imre: Nem voltam kommunista 80-ban sem


Kemény diktatúrának tartja a Kádár-rendszert, amelynek egyik vezetője volt. Már 1958-ban kiábrándult Kádárból, és csak azért lett miniszter és MSZMP KB-tag, mert szerinte a kirakatban a vonzó személyiségeknek is ott kellett lenniük. Pozsgay Imre a művek betiltásáról, a rendszer évekig tartó bomlasztásáról, az 1989-ben kapott lórúgásról és a magukat átmentő ügynökökről is beszélt az Indexnek. Az elmúlt 25 év kormányfőit is jellemzi, elmondja, hogy került hozzá közel a Fidesz, és hogy Orbán Viktortól az illiberális államot is el tudja fogadni.


Szólítja még valaki Pozsgay elvtársnak?
Nem jellemző az elvtársazás, bár nem sért igazán.
De mikor és ki hívta önt utoljára Pozsgay elvtársnak?
Pár évvel ezelőtt fordult elő ilyesmi. Megismernek a boltban, az utcán még ma is, de nem sértésből elvtársaznak. Inkább köszönetet mondanak nekem a rendszerváltásért. Persze főleg az idősebb nemzedék ismer.
Nem is tartja a kapcsolatot a régi elvtársakkal?
Az egykori politikai partnerek közül többnyire Szűrös Mátyással beszélek. Az olyanoktól meg visszatartom magam, akiknek a sorsa nem tetszik nekem.
Akadhat olyan fiatalabb olvasónk, akinek fogalma sincs, hogy ön kicsoda. Egy mondatban hogyan mutatná be magát neki?
Azt, hogy most ficánkolhatsz, részben nekem köszönheted. Segítettem kiszabadítani a hazámat egy megszálló hatalom kebleiből és egy diktatórikus intézményrendszerből. Hogy most szabadon mozoghatsz, nekem is volt hozzájárulásom. Így.
Az ön története azért nem a rendszerváltással kezdődik.
A történelemkönyvekben itt szerepel a nevem, unokáim mindig mutatják, ha a tanulmányaik során a rendszerváltáshoz érnek, és találkoznak a nevemmel.
Biztosan, de a bemutatkozásában miért nem említi, hogy az ezt megelőző évtizedekben a kommunista rendszer egyik vezetője volt?
Nem rejtettem véka alá soha. Már 17 éves koromban beléptem a Magyar Dolgozók Pártjába, aztán 56-ban az MSZMP-be. A könyveimben is mindig leírtam ezeket, és felhívtam az olvasók figyelmét, hogy egy történelmi megtérésnek a tanúi.
Megbánta, hogy ilyen fiatalon a kommunista párthoz csatlakozott, majd nem is akármilyen karriert kezdett az MSZMP-ben?
Az önsajnálatot soha nem ismertem. Az önvádat is csak akkor, ha botor dolgokba keveredtem, és ilyenkor restelkedve vallottam be magamnak. A kérdésére tehát a válasz: ha valaki tizenévesen elkötelezi magát egy világnézet mellett, attól a legnehezebb szabadulni. Én egy falusi nádtetős parasztházból indultam el, innen emelkedtem fel. Korábbi életkörülményeim között legfeljebb inas lehettem volna. Úgy éreztem, hálával tartoztam azoknak, akik lehetővé tették a szellemi és társadalmi felemelkedést. Egyet viszont elmondhatok az egész, buktatóval teli, ám végül sikerhez vezető pályámról: soha emberellenes cselekedetet nem hajtottam végre.
Értem, hogy elkötelezte magát az ideológia mellett, de ön nem egyszerű tagja volt az MSZMP-nek, hanem miniszterségig, KB-tagságig jutó vezetője. Ez nem volt kötelező. Ezt nem bánta meg?
A pártban a karrierem viszonylag korán kezdődött. Egyetem után friss diplomásként Kecskemétre, a megyei pártbizottságra kerültem. 56 után még hálás is voltam az országot felszabadító kádári vezetésnek. De ez a lelkesedésem 58-ig tartott, amikor értesültem Nagy Imre kivégzéséről, ami számomra elfogadhatatlan volt. Túlkapásnak, törvényellenes cselekedetnek tartottam. Innentől kritikával viszonyultam a rendszerhez, bárhová, bármilyen posztra is kerültem.
Ezt csak most mondja, vagy akkor is szóvá tette valakinek?
A kritikáim legfőbb bizonyítéka, hogy a kandidátusi disszertációmat egy elég kockázatos témáról, a demokrácia fejlődéséről írtam. Méghozzá 1968-ban, a prágai tavasz idején. A disszertációmat elfogadták, a kiadását viszont a pártközpont megtiltotta. Zárt dobozba került, mint jó pár film annak idején.
Ha ennyire kritikus volt tényleg, akkor hogy kerülhetett ezután mégis egyre magasabb pozíciókba? 1976-ban már kulturális miniszter volt.
Ezen magam is sokat tűnődtem. Megalkuvást ugyanis sosem tanúsítottam. A Kádár-rendszer adottságaiból következett a sorsom. Kádár János a konszolidációt hirdető programjával vált az ország és világ kedvencévé, emlékezhetünk: aki nincs ellenünk, velünk van. Ebbe beletartozott, hogy a kirakatban olyan vonzó személyiségeknek is ott kell lenniük, mint én. Az értelmiséggel nekem volt a legjobb kapcsolatom. Ezt olyan dolgoknak köszönhettem, mint például, hogy Kecskeméten 1969-ben, a betiltása után nyilvános vetítésen mutattam be Bacsó Péter filmjét, A tanút. Odajárt hozzám a filmes értelmiség és a sajtó is szeretett. Én csakhamar a Kádár-rendszer értelmiségi kirakatfigurája lettem.
Ha már így említi a betiltásokat, kulturális miniszterként önnek is kellett olyan döntéseket hoznia, hogy betilt egy művet. Nem?
Kellett, nem tagadom. De ezekben a döntésekben mindig az értékszemlélet volt az elsődleges. A Kritika című lapnak 1977-ben adott interjúmban kimondtam, hogy a szövetségi politika néven folytatott tevékenység nem más, mint az értelmiség prominens szereplőinek lekenyerezése. Aczél ezt soha nem bocsátotta meg nekem.
Mit tiltott be például?
A ,,tilt, tűr, támogat" hármas kategóriából azért én mindig a ,,támogat" kategóriába próbáltam átjátszani azokat a műveket, amelyek esetleg csípték Kádár vagy Aczél György szemét (a Kádár-rendszer kulturális életének fő ideológusa, informális irányítója). Ezt úgy tudtam véghezvinni, hogy már akkor felismertem, amit előbb mondtam, hogy kirakatfigura vagyok. És emiatt bizonyos fokig védettségben részesülök.
De milyen esetekben nem tudott ellenállni, és járult hozzá a betiltáshoz?
A betiltás helyett helyesebb kifejezés az eltanácsolás. De ez nem úgy ment, hogy valaki a szervezet tetején ráüti a pecsétet. A diktatúra egyik alapelve, hogy nem szabályozott körülmények között adja a határozatait, hanem informálisan. A nagyobb hatalom felveszi a telefont, és megüzeni a kisebbnek, hogy mit kell csinálnia. És így nincs is nyoma a betiltásnak. Ezt az eljárást azért olykor kitribliztem. Egyszer felhívott Aczél, hogy mit tegyek. Megkérdeztem, hogy ,,Aczél elvtárs, van magának titkárnője? Akkor megtenné, hogy leülteti Sárikát az írógéphez, lediktálja neki, és elküldi írásban?". Aczél erre lecsapta a telefont. Tudta, ha leírja, ő lett volna a betiltó. Ilyen játszmákkal sikerült kivédenem, hogy ne a rossz oldalon álljak.
Olyan előfordult, hogy ön telefonált oda valakinek hasonlóképp?
De én akkor mindig a jó oldalon voltam.
Mindig csak a jó oldalon?
Ilyenekre gondolok például, hogy amikor a budai Várban lévő Népszínház vezetőségét Aczél rá akarta telepíteni a kecskeméti színházra, tudtam, hogy ez a helyi színjátszásban csődöt jelent. Meg akartam akadályozni, ezért felhívtam a megyei első párttitkárt, kértem, hogy ne engedd meg, hogy odavigyék őket. Végül odavitték. De nekem lett igazam, mert tényleg csődöt jelentett.
Az előbb a diktatúra működését elemezte. Tehát egyértelműen diktatúrának tartja az előző rendszert?
Mégpedig elég kemény diktatúrának. A kádárizmust is.
Ezzel azt is állítja, hogy ön ennek a kemény diktatúrának az egyik vezetője volt.
Hát, igen. És én rám volt szükség, hogy belülről szétszedjem.
Nem bánja, hogy ennyi ideig asszisztált ehhez a kemény diktatúrához?
Nem asszisztáltam, hanem részt vettem benne. A tények jól igazolják, hogy kritikusként vettem részt. Az volt a furcsa, hogy a rendszer ezt eltűrte.
Mikor érezte először, hogy a rendszer meg fog dőlni?
A nyolcvanas évek közepén, de Gorbacsov hatalomra kerülésekor már biztosan a meggyőződésem volt, hogy a rendszer nem reformálható. Emlékszem, 1983-ban a Hazafias Népfronttal kötelezővé tettük a többes jelölést a 85-ös választásokon. Amikor a hatalom betiltotta, hogy ellenzéki személy is jelölt lehessen, az ellenzék persze háborgott. Elmentem egy ellenzéki gyűlésre a budai Várba, ahol azt kérdezték tőlem: ,,Pozsgay Imre, valljon színt, a hatalom vagy a törvény oldalán áll?" Akkor kimondtam: a törvény oldalán állok, de nincs hatalmam, hogy megvédjem. Aztán így folytattam, van rá bizonyíték, nyilván a III/III-as is felvette: ,,Ha ez a rendszer így folytatja tovább, meg fog bukni, és egy rossz emlékű kísérletként marad meg az emberiség történetében." Ez 1985-ben elhangzott. Ezután a fordulat után semmilyen reformot nem fogadtam el.
Ezek után nem kapott fejmosást Kádártól vagy más pártvezetőtől? Vagy azok után, hogy részt vett a lakitelki találkozón? Vagy később, miután népfelkelésnek nevezte az 56-os eseményeket?
Már nem mertek ilyet tenni velem akkor. Pedig a nyolcvanas évek elején még kérdezték ismerőseim, hogy nem félek-e, hiszen azzal a Kádárral állok szembe, aki szemrebbenés nélkül kivégeztette Nagy Imrét. Itt azt válaszoltam, most már nem teheti meg.
Tavaly egy Lázár Jánossal közös fórumon részletesen beszélt a rendszerváltás időszakáról. Akkor mulasztásos rendszerváltásról beszélt. Ki mulasztott, és mit?
Én például elleneztem a spontán privatizációt. Nem vagyok a magántulajdon ellen, de csak társadalmi ellenőrzéssel lett volna szabad értékesíteni az állami tulajdont, és akkor nem történt volna meg ez a spontán rablás. A másik probléma a mezőgazdaság volt. Antall Józseffel is összekülönböztem emiatt. Mondtam neki, hogy ,,te egy fordított Rákosi Mátyás vagy: ő bekényszerítette a parasztot a tsz-be, te pedig kikényszeríted belőle". Akiket kikényszerített a rendszerváltás után, nem gazdák lettek, hanem földönfutók. Aztán fontos lett volna még az elszámoltatás is a titkosszolgálatokról.
Az ügynöklisták azóta sem nyilvánosak.
Most már nehéz is lenne ezt az ügyet tisztázni. Akkor kellett volna a felelősségre vonás.
Miért maradt el?
Már 1990-ben átcsúszott ez a politikai viadal körébe. Amikor egyszer Tölgyessy Péter akkori SZDSZ-frakcióvezető jött hozzám egyeztetni erről, én mondtam, hogy az MSZP-seket ez kevésbé érinti, a szocialista frakció tele van egykori védett személlyel, aki nem lehetett ügynök. Az SZDSZ-nek nagyobb a kockázat, ha kiderül, hány egykori ügynök ül a soraiban. Mire azt mondta cinikusan, hogy lehet, hogy 2-3 ügynök van az SZDSZ-ben, de az MDF-ben 15-20. Kár, hogy nem történt meg az ügynökügy tisztázása, a nemzeti megbékélés sínylette meg.
Tud olyan ügynökről, aki az elmúlt 25 évben fontos politikai vagy gazdasági funkciót töltött be?
Tudok. De nem mondok nevet.
Politikai vagy gazdasági szereplő?
Nem mondok nevet. A rendszerváltás után amúgy kikértem az aktámat, és kiderült, hogy engem is megfigyeltek, rólam is jelentettek, de trükkös módon. Azokat figyelték meg, akik kapcsolatba léptek velem. Elég vaskos aktám lett.
Ha ennyire kilógott az állampártból évtizedeken át, mint mondja, akkor miért az MSZP-t választotta az MSZMP feloszlatása után?
Az MSZP-ből létre lehetett volna hozni egy szociáldemokrata alapokon nyugvó, nyugati típusú, mindenkivel koalícióra képes baloldali pártot. De már 90 tavaszán látni lehetett, hogy a párt a volt nómenklatúra menedékháza lett. Mondtam is Nyers Rezsőnek (az MSZP első elnöke), hogy a 90-es májusi kongresszus küldöttnévsora úgy néz ki, mint 1982-ben. Ráadásul egyre erősödött az SZDSZ befolyása is a pártra.
Ekkor ön volt az MSZP alelnöke és parlamenti frakcióvezetője. Tehát volt némi felelőssége, nem?
Nem volt elég erőm, hogy ezen változtassak.
Ekkor már túl vagyunk a 89-es négyigenes népszavazáson, amely lényegében megfosztotta attól, hogy államfő legyen. Ez mennyire küldte padlóra?
Lórúgásként éltem meg, nem tagadom. Pedig lett volna dolgom államfőként. De ezt nem akarták az ellenfeleim. De utána nem süllyedtem az önsajnálatba, más feladatok után néztem. Megtaláltam egyetemi tanárként.
Az MSZP-ből 90 őszén távozott, aztán utána hiába próbálkozott új párttal, képviselő-jelöltséggel, csak a kudarcok jöttek. Nem bánta meg, hogy elhagyta a pártot?
Jogos a kérdés. A családomból is feltették. Ha bent maradtam volna, sok pozícióra lett volna még esélyem. De nem a személyes karrier érdekelt. 90-ben is tudtam, hogy a rendszerváltásban csalódott tömegek hatalomra segíthetik az MSZP-t. Ezt a hatalmat végképp nem akartam. 1990 decemberében ezt egy nyilatkozatomban el is mondtam a Magyar Nemzetnek, hogy az így várható karrier engem nem érdekel.
Akkor hogy jutott el a Fideszhez?
Egy interjúban már mondtam, hogy nem én jutottam el a Fideszhez, hanem a Fidesz jutott el hozzám. Ez azt jelenti, hogy én ugyanazt képviselem évtizedek óta: a nemzeti elkötelezettség híve, a liberális gazdaságpolitika ellenfele vagyok. A Fidesz 90-ben még az SZDSZ szövetségese volt. Aztán közeledett az én eszmerendszeremhez.
Amikor Orbán meghívta önt a nemzeti konzultációs testületbe 2005-ben, nem gondolta, hogy csak kirakatbábunak kell? Kellett, hogy megszólítsa a kádári nosztalgiára vágyó szavazókat.
Nyilván volt politikai indíttatása a meghívásomnak, de fontosnak tartottam a konzultáció tartalmát.
De nem tartja köpönyegforgatásnak, hogy egykori MSZMP-s, majd MSZP-sként akkor egy jobboldali párt mellé állt?
Nem jobboldali párt. És ettől nem lettem jobboldali. Ha gazdaságpolitikáról, szolidaritásról van szó, baloldali vagyok. Ha szabadságról, parlamentarizmusról, akkor liberális. Ha hazáról, iskoláról, történelemről, akkor konzervatív.
Akkor Orbán Viktor illiberális államról kifejtett nézeteivel nem ért egyet?
Látok homályt az elméletben, kétségtelen. Az illiberálist másként fogalmaztam volna meg, de végül is el tudom fogadni ezt is. Amiben Orbánnak igaza van, és ebben az elméletében is ezt képviseli: a haza minden előtt. Ezért támogatom.
2010 után ismét segítette a Fideszt: az új alaptörvény kidolgozásában vett részt. Büszke a végeredményre?
Büszke vagyok. A preambulummal volt igazán dolgom. Ebben helyreállítottuk Magyarország történelmi értékeit és az ezzel kapcsolatos társadalmi szemléletet.
A negyedik módosítás után bekerült az alaptörvénybe, hogy ,,az MSZMP, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak". Ez önre vonatkozik, nem?
Rám biztosan nem.
Ez a szöveg az MSZMP-re és a Hazafias Népfrontra vonatkozik, amelyeknek ön az egyik vezetője volt. Ki másról szólna ez az idézet?
Ezeknek a szervezeteknek a felszámolásában volt részem.
Akkor hibásnak tartja, hogy ez így szerepel az alaptörvényben?
Ezt másként kellett volna megfogalmazni valóban.
Azt is kikéri magának, ha lekommunistázzák?
Nem voltam kommunista 80-ban sem. De marxista sem. Mint mondtam, a rendszer megdöntőjének tartom magam. Kevesen voltunk, de sokan maradtunk.
(index)
Bal-Rad komm: “...a rendszer megdöntőjének tartom magam...Korábbi életkörülményeim között legfeljebb inas lehettem volna...a kirakatban olyan vonzó személyiségeknek is ott kell lenniük, mint én...De én akkor mindig a jó oldalon voltam...rám volt szükség, hogy belülről szétszedjem...a rendszerváltás után, nem gazdák lettek, hanem földönfutók...Nem voltam kommunista 80-ban sem..."
-Hát ezért jutott idáig Magyarország! És ez a vén agyalágyult akasztófavirág még büszke is önmagára. Egy aljas hazaárulóként.
Egy teljesen szétesett-megzavarodott öregember beszél megdöbbentően elszállt-értelmetlen-felfoghatatlan elképesztőségeket, akinek fogalma sincsen már a valóságról. Se a múltról, se a jelenről. Érdekes, hogy milyen rohadtul-durván múlik az idő. Amint az a cikkhez mellékelt fotókon is látszik mellesleg. Azaz korántsem mellesleg.
Ráadásul hirtelen megjelenhet a lelki szemeink előtt egy pillanatra a 81,5 éves Orbán Viktor, és nem tudunk szabadulni a rémképtől.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/03/pozsgay-imre-nem-voltam-kommunista-80-ban -sem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maláj utasszállító: ukrán koronatanúval állt elő az orosz ny
  2015-06-03 21:39:47, szerda
 
  Maláj utasszállító: ukrán koronatanúval állt elő az orosz nyomozóhatóság


Posted on 2015/06/03 Szerző: Admin


Váratlan bejelentést tett az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) szerdán, az ukrán légierő egy orosz védelem alá helyzetett szerelőjét nevezve meg a malajziai légitársaság tavaly júliusi, délkelet-ukrajnai katasztrófájának koronatanújaként.
Vlagyimir Markin szóvivő azt mondta, hogy Jevhenyij Agapovról van szó, aki fedélzeti fegyverek szerelőjeként dolgozott az ukrán légierő harcászati légidandárjának első századánál, és önként jelentkezett az orosz hatóságoknál, hogy együttműködik velük.

Jan Novikov, az Almaz-Antej orosz fegyvergyártó konszern vezérigazgatója épp kedden jelentette ki, hogy egy olyan, régebbi típusú Buk légvédelmi rakétával lőhették le a maláj légitársaság utasszállítóját, amely már csak az ukrán fegyveres erőknél van hadrendben.
(MTI)
Bal-Rad komm: Portálunkon azidőtájt foglalkoztunk a szerelő megnyilatkozásával, hozzátéve: Oroszország minden bizonnyal rendelkezik néhány ütős lappal ebben a játszmában.
-A jelek szerint Oroszország KI AKARJA KÉNYSZERÍTENI az atlantista lator és dölyfszövetségek színvallását, és elő fog állni azzal a corpussal, ami teljesen letarolja majd a kijevi-hágai-washingtoni ármánykodást.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/03/malaj-utasszallito-ukran-koronatanuval-al lt-elo-az-orosz-nyomozohatosag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy Bandó András: Levelet hozott a pósta!
  2015-06-03 10:05:14, szerda
 
 
Nagy Bandó András: Levelet hozott a pósta!
Hírszerkesztő

2015. máj. 29

Nézd meg, Jóska, nézd meg, nem fogod elhinni: Orbán Viktor írt nekünk.

- Jóska, Jóska!... Levelünk jött!...
- Nekünk?... Ne hülyíts már!... Tavaly óta nem jött levél!
- De most jött!
- Biztos a Manci néni küldött lapot pünkösdre.
- Manci néni két éve meghalt.
- Na, ennyit a póstáról!... Két évig hoznak egy képeslapot...
- Ne szapuld a Janit, jobb póstásunk sose volt, nem rajta múlt!
- Akkor kitől hozta azt a rohadt levelet?
- Várjál, keresem a szemüvegem!... Azt a!... Ezt nem hiszem el!... Nézd meg, Jóska, nézd meg, nem fogod elhinni: Orbán Viktor írt nekünk.
- A miniszterelnök?... Nekünk?... Személyesen?...
- Hát persze!... Ide van írva, hogy miniszterelnök...
- Föl ne bontsd!... Biztos rá akar beszélni valami közmunkára. Megy a f...
- ...ne!... A gyerek miatt!... Épp elég, amit az oviban hall a társaitól... Én csak fölbontanám... Hátha kitüntetnek téged.
- Ne röhögtess!... Engem? Pünkösdkor?!... Na, tépd már föl!
- Tépem... Te, ez nem neked szól. Azt írja, hogy Tisztelt Honfitársam!... Érdekes, pedig te vagy a címzett...
- Olvassad már!... Hátha abból kiderül, ki a fenének írta.
- Azt mondja... ,,Mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk."
- Ezt írja?
- Ezt.
- Ki határozott úgy és mikor, hogy mit?... Mióta Manci néni meghalt, ember nem szólt hozzánk. Ő is csak akkor, amikor piros paprikát kért a kolbásztöltelékbe...
- De fontos kérdés...
- Volt az is: miből futotta neki húsra meg bélre?... Nemhogy magyarral, de még a szomszédunkkal se beszélünk évek óta, nem?...
- De, Jóska, ezt a miniszterelnök írta, ő csak jobban tudja, nem?
- És ha hazudik?
- Egy miniszterelnök nem hazudhat!
- De azt csak tudnám, ha velem megbeszélt valamit, nem?
- Biztos részeg voltál...
- Vagy ő... Józanon ilyet nem írna... Na, olvasd tovább!
- Hozom a szemüveged, olvasd te!... Ez egy háromsoros mondat... Szerintem ez nem ismer téged!... Ennyi szó egy mondatban!...
- Olvasd a végét!
- ...megélhet... megélhetés...
- Mondtam ugye, hogy hazudik!... És mi van utána?
- ,,...megélhetési bevándorlás kérdéséről."
- Mi a túró?!... Nem is értem... De mi a kérdés?... Mondjad csak!...
- ,,Mint bizonyára emlékszik,..."
- ...honnan a fenéből emlékeznék?... Én ugyan nem...
- ,,...Európát az év elején példátlan terrorcselekmény rázta meg..."
- Mondom, hogy hazudik... Az Nepálban volt, bemondta az ertéelklub.
- Jóska, az cunami volt. Ez meg ,,példátlan".
- Oké. És aztán?...
- Aztán azt írja, hogy ,,Mindannyiunkat megdöbbentette mindaz".
- Ennyi?
- Nem, még az is van, hogy ,,ami történt".
- Mért, mi történt?
- Az ,,év elején példátlan."
- És mi erről hogy nem tudtunk?
- Biztos, belealudtunk az ertéelhiradóba.
- Biztos, hogy ezt írta a miniszterelnök?
- Ezt. És itt van az is, hogy ,,Ez az emberi ésszel felfoghatatlan."
- Akkor mért írta? Ha úgyse foghatom föl.
- Lehet, hogy van, aki felfogja. Az biztos, hogy én se.
- Ezen meg ne csodálkozzál...¬ Még mit írt?
- Hát, hogy ,,szörnyűség ugyanakkor".
- Te érted, Joli?
- Én ugyan nem, csak olvasom, amit írt.
- Van még valami?
- Van. Ez van még: ,,...azt is megmutatta, hogy Brüsszel és az Európai..."
- Ezek meg kik?...
- Hát honnan tudjam?... Meg hogy ,,Unió".
- Szovjet?
- Mit tudom én... Csak Unió. Ezt írja. Meg hogy ,,képes megfelelő módon".
- Hát ezért kár volt megvenni neki a borítékot!
- Nehogy már azt hidd, hogy zsebből fizette! Az ilyesmit biztos, az Áder fizeti. Ő a minisztere, nem?
- Dehogy!... Az a Kövér. Tudod, a bajszos.
- Az Áder is bajszos, nem?
- Nem. Az a Lázár. Tudod, a vigyori!
- Tudom... Szerinted mi az a ,,megélhetési bevándorló"?
- Ezt írja?
- Ezt. De odaadom inkább. Nekem már belefájdult a fejem. Ennyit írni! Hát ki bírja ezt mindet elolvasni?... Hozom a szemüveged.
- Olvasd inkább! Ugorj egy kicsit, hátha a vége érdekesebb!
- ,,...munkalehetőségért jönnek..."
- Kik?
- A bevándorlók. A megélhetésiek. És hússzorosára nőtt a számuk... ,,Mivel Brüsszel kudarcot vallott." Meg hogy ,,meg kell állítanunk".
- Kutya legyek, ha értem!
- Akkor mondom szó szerint: ,,Nem fogjuk hagyni, hogy... hogy veszélyeztessék a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését."
- Mi a lófaszt?... Nincs is munkahelyem...
- És itt van, hogy ,,hogyan kell védekeznie Magyarországnak".
- Nehogy már besorozzanak megint!...
- Na, ezt hallgasd meg: ,,Tisztelettel arra kérem, lépjen velünk kapcsolatba..."
- Megadta a számát?
- Azt nem.
- Mindegy is. Úgyse maradt pénzem a kártya feltöltésére.
- Kár. Pedig azt írja, hogy számít a véleményedre.
- Ha nagyon fontos neki, akkor majd fölhív.
- Tudod, hogy nincs feltöltve a kártyád.
- Ez igaz.
- Van itt még egy lap. Tizenkét ponttal. Meg egy kis boríték.
- Biztos abba kell tenni a kenőpénzt.
- Nem. Ez válaszküldemény. Ez van rajta. Olvassam a pontokat?
- Ne.
- Kitöltsem?
- Ki.
- De hogy?
- Úgy, hogy egyetértek mindennel, abból nem lehet baj.

http://civilhetes.net/velemeny/nagy-bando-andras-levelet-hozott-a-posta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az összeomló Fidesz világ
  2015-06-03 10:01:22, szerda
 
 
Az összeomló Fidesz világ
Hírszerkesztő

2015. június 02

Az agyonidézett mondás szerint a hadvezér az elvesztett háború után felkészül az előző háborúra. Most mégis muszáj ezt a régi mondást felidézni, mert a magyar politikát egy posztpárti katasztrófa, a "semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek" szindróma fenyegeti.

A pártok már csak árnyékai önmaguknak, csak a múltat mantrázzák, azaz valamennyien posztpártok, mert képtelenek megújulni. Orbán a minapi ötéves értékelésében stratégiai fordulat helyett újra a megálmodott múltba révedt, szómágiába menekült és erős Magyarországot vizionált.

A 2010-es és 2014-es választási "háborút" elvesztő demokratikus pártok pedig megint a már többször elvesztett háborúra készülődnek. Ebből az a paradox helyzet adódik, hogy míg egyfelől kívánatos lenne mihamarabb a Fidesz-világ összeomlása, mert véget érne az ország szétrablása és emberi tőkéjének eltékozlása, másfelől azonban a demokratikus ellenzék felkészületlensége miatt az előttünk álló években csak a bizonytalanság a biztos.

A Fidesz-világ már bizonyosan összeomlóban van, de teljesen bizonytalan, hogy szabadesés szerűen omlik össze egy váratlan pillanatban, vagy hosszabb és tárgyalásos úton, egy kényszer-koalíció révén szabadulunk meg tőle még a választások előtt egy új, tisztességes választási rendszert kikövetelve.

A mai Magyarországról szóló "civil országjelentés" három rövid tézisben összegezhető.

Első tézis. Folyik a "minek nevezzelek" társasjáték, mivel semmi se az, aminek látszik. A hivatalos világban használt szavak és a tények hazudnak a legnagyobbat, ezért - akárcsak a nyolcvanas évek végén - újra meg kell tanulni a tiszta beszédet. A kormányzati kommunikáció a hazugság világa, mert nálunk az európai demokrácia fogalmai üres homlokzattá, tartalmatlan kategóriákká váltak. A "mintha" jegyében csupa színházi díszlet vesz bennünket körül a politikában és a társadalmi életben: mintha kormányoznának, mintha konzultálnának. Mintha a KSH valódi számokat közölne, nem olyan fantazmagóriákat, mint a közmunkásokkal feljavított foglalkoztatás.

Patyomkin demokráciában élünk, bár már a homlokzat restaurálásához is rest a kormány. A hatalmasok a színfalak mögött egymással ordítoznak és toporzékolnak, már egy közép-európai autoriter rendszer bohózatát se tudják rendesen előadni.

A demokratikus ellenzék is megzavarodott a "minek nevezzelek" társasjátékban, egyesek maffiaállammal poénkodnak, mások "neonáci" világot látnak, vagy éppen ellenkezőleg, a középre húzó megalkuvók egy elviselhető "választási demokráciát". A "diktátorok glaszé kesztyűben" a nyertes találat, ahogyan a New York Times szellemesen megfogalmazza: a választási, formális demokráciák számos helyen - ahogy nálunk is - puha diktatúrává torzultak. A demokratikus ellenzék képviselői már csak azért se értik egymást, mert más és más szólító-szavakkal hadonásznak, és átfogó, közös stratégiai alternatívák kidolgozása helyett apró, verbális győzelmekre törekszenek egymással szemben.

Második tézis. A pártok és politikusaik évenként értékelnek, aminek alig van köze a tényleges állapothoz, de végképp semmi köze sincs a távlatokhoz, a múlt és jövő felméréséhez. Orbán már régen a saját képzeletvilágába bezárva, az összeomló Fidesz világ morajára nem reagálva, az elaggott diktátorok módjára kataton állapotban éldegél.

Józan és távlatos civil országjelentés helyett a posztpárti ellenzéki értelmiség is még a maga korábbi harcait vívja és az önéletrajza átírásával foglalkozik. Nem jövőképet kínál, hanem a múltképek töredékeivel ront egymásra. Az utat tévesztettünk felismerése pedig azt feltételezné, hogy a kilencvenes évek leegyszerűsített modernizációs modelljeinek projektgazdái az "én mindig mindent megmondtam" mantrázása helyett korrigálni merjenek.

Elmúlt az eufória, egy negyedszázad úgy lett elrontva, mint egy elvesztett háború, mégis évekbe tellett - és még mindig nem teljes - a felismerés, hogy utat tévesztettünk. Mert sem a szabad piac, sem a formális demokrácia nem hozott csodát, sőt egymással is összevesztek.

Három nagy gazdasági-társadalmi válság kísérte az elmúlt negyedszázadot egy nemzedék életében: a transzformációs válság a kilencvenes évek elején, a csatlakozási válság a kétezres évek közepén és a globális válság a kétezres évek végétől. Az emberek legalább a kétharmada a rendszerváltás vesztese lett. Tehetetlen nézővé vált abban a drámában, hogy a pártelitek egyre vadabbul a saját vagyonukat építették a demokrácia épülete helyett, amelyet a Fidesz aztán nagy kéjjel lerombolt, mert a csalódott tömegek nem tudták-akarták megvédeni.

Harmadik tézis. Tapasztalatból tudjuk, hogy minden rendszer először a lelkekben omlik össze. Az első fázis az, amikor már mindenki tudja, hogy összeomlik, csak azt nem, hogy mikor és hogyan. A második fázis az, amikor a rendszer fenntartói már készülődnek a menekülésre és az ellenzői a rendszerváltásra, de még senki se tudja, hogy a tömegelégedetlenség mikor és hogyan fordul át nyílt ellenállássá. A második fázisban vagyunk, ami szükségképpen még kaotikusabb, mint az első fázis, és sokkal zűrösebb a 2010-2011-ben kiépülő bársonyos, puha diktatúránál. A harmadik fázis már közeleg, egyre mélyebbek a repedések az áldemokrácia homlokzatán, és már hallatszik a közeli beomlást megelőző morajlás a társadalom mélyéről. De ez nem biztos, hogy jó hír, mert még nincsenek szervezett politikai erők és friss eszmék az ellenzéki oldalon, mert még kísért náluk az olcsó kínálat, hogy ezeknél a fideszes gengsztereknél még mi is jobban tudnánk kormányozni egy gyenge reprízzel az előző húsz évből. Pedig az ország jövőjére nézve nincs nagyobb veszély, mint a 20 év és az 5 év szokványos szembeállítása: az első húsz év felmagasztalása és az elmúlt öt év pocskondiázásában való kielégülés, mert ez egy új történelmi útvonal megtalálása helyett biztosan egy újabb zsákutcába visz. Az igazi jó hír a MACI (magyar civil társadalom) brummogása, a civil társadalom aktivizálódása, mert az új demokráciát csak alulról lehet majd felépíteni.

A jól ismert magyar hullámvasúton most már lassan véget ér a lejtmenet és váltás következik. A posztpárti katasztrófa nehéz szagát Brüsszelig sodorta a szél, de Európa befogta az orrát, mert "Orbán apró dögeit" - ad notam "Kádár-Apró-Dögei" - a keményen dolgozó magyar kisembereknek kell eltávolítani. Megérett már az idő, és ha túlesünk rajta, nemcsak Brüsszelben, hanem Varsóban is fel fognak sóhajtani. A puha diktátorok elkergetésében és az új demokráciák második nagy történelmi kísérletében a magyar modell akkor megint nemzetközi márka lesz.



sztarklikk.hu / nepszava.hu (Címlap: Forrás: sztarklikk.hu)

http://civilhetes.net/velemeny/az-osszeomlo-fidesz-vilag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tér magához a forint a Matolcsy-sokkból
  2015-06-03 09:58:08, szerda
 
  2015. június 3., szerda 9:33 Napi.hu

Nem tér magához a forint a Matolcsy-sokkból


A reggeli órákban nem tudott visszaerősödni a forint a tegnap délutáni, MNB bejelentést követő esésből.

A tegnapi MNB bejelentést követő forintgyengülésből egyelőre nem tud magához térni a magyar deviza árfolyama. Az eurót a reggeli órákban 312 forint körül vették a bankközi devizapiacon, az euró enyhe gyengülésének köszönhetően drágult viszont a dollár mintegy 50 fillérrel, 280,5 forintra.


A forint tegnapi gyengülésével elesni látszik az eddig erős ellenállásként funkcionáló 310 forint forintos szint a kurzusban, s ez annullálta a grafikonon a néhány hónappal ezelőtti kedvező jelzést a hosszabb távú árfolyamalkulás szempontjából, amelyet a 300 forint alá történő látogatás jelentett.



http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/nem_ter_magahoz_a_forint_a_matolcsy-sokkbol.598 615.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.