Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Zsoltár * Ének szombatnapra
  2015-06-05 21:38:55, péntek
 
 



"Milyen jó dicsérni téged, Örökkévaló,
milyen jó neked énekelni, Felséges,
hűséges szeretetedről énekelni reggel,
hűségedet dicsérni éjjel,
tízhúrú hangszerrel, lanttal és szép hangú hárfával!

Örülök tetteidnek, Örökkévaló,
kezed alkotásairól örvendezve énekelek!
Milyen hatalmasak tetteid, mélységesek gondolataid!"

Zsoltárok 92
Link
 
 
1 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Shabbat Shalom - שבת שלו
  2015-06-05 20:00:28, péntek
 
  Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Kapros kalács
  2015-06-05 17:00:04, péntek
 
  Link


 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Krisztusközpontúnak kell lennünk!
  2015-06-05 10:13:02, péntek
 
 
,,Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom" (Jelenések 4:11)

A Jelenések könyvében azt olvassuk, hogy Krisztus ott áll a hét gyülekezet közül az utolsónak az ajtajánál, és kopogtat, hogy engedjék be. Döbbenetes! Nem hiányzott azoknak az embereknek, akik odabent voltak?

Íme, egy ijesztő gondolat: fel lehet építeni egy nagy intézményt, el lehet nevezni egyháznak, közben pedig Jézust kiszorítani tevékenységeiből és üzenetéből.

Egy gyülekezet szolgálatát az méri le, hogyan bánik Krisztussal.

Még ha hangsúlyozzuk is a Lélekkel betöltött életet, nevelhetünk olyan hívőket, akik lelkesedni tudnak ugyan, de életük központjában nem Krisztus áll. Le lehet redukálni a keresztyénséget alapelvekre, melyek épp olyan hatékonyan működnek a szekuláris életben, mint az egyházban.

János, a Jelenések szerzője látta a trónon ülő Krisztust. Azután nagy sokaság hangját hallotta, akik így énekeltek: ,,Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás!" (Jelenések 5:12).

Ez egy meglehetősen vegyes tömeg volt: ,,... minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta:

" A királyi széken ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké " (Jelenések 5:13).

Londonban valaha két híres prédikátor volt. Egy hölgy elment meghallgatni az elsőt, Dr. Joseph Parkert. Az igehirdetés után ezt mondta: ,,Micsoda prédikátor!" Aztán elment meghallgatni a másikat is, Charles Spurgeont. Az ő igehirdetése után ezt mondta: ,,Micsoda Krisztus!"

Szereted az Urat mindenek felett?

Bob és Debby Gass* Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ha másokat szolgálsz, Istent szolgálod
  2015-06-05 10:05:56, péntek
 
 

,,Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek." (Filippi 2:2, NLT fordítás, második kiadás)

Csak egyetlen útja van az Úr szolgálatának: ha másokat szolgálsz. Minden alkalommal, amikor a tehetséged, időd, energiád és forrásaid más emberek hasznára fordítod, szolgálod őket.

De Isten nem azt akarja, hogy egyedül szolgálj!. A Filippi 2:2-ben ez áll: ,,Tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek." (NLT fordítás, második kiadás). Miért akarja ezt Isten? Miért nem szolgálhatod őt egymagad?

Mert egy család vagyunk. Az 1Kor 3:9 ezt mondja: ,,Egymás munkatársai vagyunk Isten szolgálatában." Ha Isten családjában vagy, az Úr azt akarja, hogy boldogulj a család többi tagjával is, sőt,valójában jobban érdeklik a szolgálatod közben kialakuló kapcsolataid, mint maga a szolgálat. Arra szeretne tanítani, hogy megtaláld a helyed az Isten családjában.

Mert szükségünk van egymásra. Szükségünk van a másikra a szolgálatunk során, hiszen egyikünk sem rendelkezik minden talentummal, vagy minden ajándékkal. Szándékosan teremtett minket ilyenné az Úr: szükségem van rád, neked is rám - szükségünk van egymásra. ,,Mindannyian megtalálhatjuk a feladatunkat és jelentőségünket, mint Krisztus testének egy-egy tagja. Egy levágott ujjként, vagy lábujjként azonban nem vinnék sokra."(Róma 12:5, MSG fordítás).

Mert többre tudunk jutni. A Préd 4:9 ezt mondja: "Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van." A csapatmunka megsokszorozza a hatékonyságunkat.
Az Úr olyan utakon tud használni téged, amelyeken soha nem vártad. Talán azt kérdezed: ,,Mi van nekem, amit felajánlhatok?" Egymagad nem tudsz eleget tenni, jól lehet, vannak a birtokodban értékes dolgok. Ezért van szükséged másokra az életed során. Isten használni akar téged, de egy olyan csapat tagjaként, amelyben mindenki segíti a másikat.

Isten alkotott bennünket, így hát akkor érezzük a legjobban magunkat, amikor egy olyan csapat tagjai vagyunk, amely az ő Királysága érdekében tevékenykedik. A csapatmunka közelebb visz minket egymáshoz, hatékonyabbak és boldogabbak leszünk. A leggyorsabb útja annak, hogy a közösséged tagjait közelebb vidd egymáshoz, a közös szolgálat. Amikor egy örök cél miatt gyűltök egybe, az megállíthatatlan csapattá tesz benneteket - nagyszerű dolgokat tudtok elérni Istenért.

Beszéljetek róla:

Miért fontos, hogy az egyházon kívüli emberek lássák, hogy a közösségek tagjai egységben és örömben szolgálnak együtt?
Érezted valaha magányosnak magad a szolgálatodban? Hogyan hat az érzelmeidre ha csapatban szolgálsz, és hogyan, ha egyedül?
Mit akar Isten elérni általad? Hogyan tudsz jobban törekedni erre azáltal, hogy másokkal dolgozol együtt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.29) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 919
  • e Hét: 4623
  • e Hónap: 8424
  • e Év: 69725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.