Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A biztonsági öv használata olyan mint fingáshoz ráülni a klo
  2015-06-05 22:33:30, péntek
 
  A biztonsági öv használata olyan mint fingáshoz ráülni a klotyóra...

...általában felesleges óvatosság, de elég ha egyszer döntesz rosszul, és már szarban is vagy...:(
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Választások helyett is konzultációt!
  2015-06-05 22:21:21, péntek
 
  Választások helyett is konzultációt!

2015.06.05. 08:48


Ezekkel a “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" (tartsd tiszteletben a kulturáját, tartsd be a törvényeit) feliratú óriásplakátokkal lepleződik le leginkább a Fidesz hatalom nemzeti konzultáció fedőnevű hazug álszent propaganda-gépezete.

Mert, ha ennek a bizonyos bevándorlással kapcsolatos, nemzetinek nevezett konzultációnak valóban a nemzettel való konultáció lett volna a célja, akkor 13. kérdésként abban is kikérték volna a véleményünket, hogy akarjuk-e a bevándorlás elleni tiltakozásul egy ilyen mértékű óriásplakát-kampány indítását is.

Mondjuk valahogy így:

Egyetért-e ön azzal, hogy többszáz millió forintos költséggel több száz db. óriásplakátot helyezzünk ki az országunk egész területén magyar nyelvű bevándorlóellenes szövegekkel?

Mi az, hogy, nagyon is
Inkább akarom
Nem akarom

De ilyesmiről persze szó sincs. A kormányunk nem konzultálni akar, hanem meggyőzni minket idegengyűlölő nézeteiről, Orbán PC ellenes megfogalmazásában: hülyíteni szeretne bennünket.

Mert, ha valóban a velünk való konzultálás lenne a cél, akkor a minket jobban érdeklő kérdésekről kérnék ki a véleményünket.

Pl. a vasárnapi zárva tartás vagy a stadionok építése, netán az egészségügyi, oktatási, közlekedési dolgozók fizetésemelése ügyében, vagy éppen az ÁFA-csökkentésről. És még sorolhatnánk akár odáig, miszerint akarja-e a Nyíregyháza nb1-ből kizárását vagy azt, hogy Andy Vajna brutális adókedvezményeket kapjon.

A bevándorlókkal kapcsolatos, nemzetinek nevezett, konzultáció teljes abszurditását tovább növeli egyébként, hogy most már nem elégednek meg azzal sem, hogy a kérdőíveket postán kiküldjék meg valamennyi váláasztópolgárnak, hanem lehetővé tették a kérdőívek internetes kitöltését is. Ahol természetesen végképp semmi sem akadályozza azt, hogy a legelszántabb Fidesz hívek akár több száz ilyen kitöltött kérdőívet is beküldjenek fiktív neveken és címeken, mindenféle kontrollálás nélkül.

Szóval ez a konzultálási trükk, úgy néz ki, nagyon bejött a Fidesznek. Rákaptak az ízére. A legújabb hír, hogy az ügyfélkapuknál is ilyesmit terveznek a közigazgatási rezsidíjak csökkentéséről.

.Szerintem itt az ideje, hogy elgondolkozzunk, a jövőben nem lehetne-e a parlamenti választásokat is ilymódon lebonyolítani.

“Köztudott, hogy az országot Gyurcsány és bandája teljesen tönkretette. Bizonyos vélemények szerint a megsemmisülés szélére sodorta. Akarja-e, hogy ismét ilyen emberek vezessék az országot?"

http://proszektura.blog.hu/2015/06/05/valasztasok_helyett_is_konzultaciot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így épül le Magyarország - már tányérra sem futja az önkormá
  2015-06-05 22:15:56, péntek
 
  2015. június 5., péntek 16:04 Dzindzisz Sztefan

Így épül le Magyarország - már tányérra sem futja az önkormányzatoknak


Csaknem háromezer településen nincs érdemlegesen saját szabadon felhasználható forrás - véli a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), amely a jövő évi költségvetési tervezetet véleményezte. Sok helyen tányérra se futja, miközben a kormány ingyenessé tette a gyermekétkeztetést.

A szervezet szerint a helyi önkormányzatok feladatainak ellátásához a 2016. évi központi költségvetési törvényjavaslat együttesen 661,7 milliárd forint támogatást biztosít, amely 1,9 százalékkal (12,5 milliárd forint) haladja meg az előző évit. E növekménnyel azonban nem rendelkezhetnek szabadon a helyhatóságok, hiszen az a gyermekétkeztetés ingyenessé tételét, valamint az egyes ágazatokban megszavazott béremelések fedezetét tartalmazza.

Az állami támogatás csak az önkormányzatok költségvetésének a felét adja, a többi saját bevétel. A szektor jövőre várhatóan 1.874 milliárd forintot költ működtetésre, miközben az összes működési bevétele 2.049 milliárd forintot tesz ki. Magyarán összesen 175 milliárd forintot lehet költeni szabadon fejlesztésekre, de a helyzetet bonyolítja, hogy ennek az összegnek a 85 százaléka a megyei jogú városokban és a fővárosban csapódik le. Mindezek következtében megállapítható, hogy közel háromezer településen nincs érdemlegesen saját szabadon felhasználható forrás - állapította meg a TÖOSZ.

A szervezet a problémák megoldására 13 pontos javaslatot tett - ezeket alább olvashatja -, az egyik ajánlás szerint növelni kellene a hazai fejlesztések támogatásának összegét, amit többek közt a konyhafelszerelések pótlására költenének a helyhatóságok. Ezzel kapcsolatban Zombor Gábor, a TÖOSZ főtitkára a Napi.hu-nak elmondta, hogy ma már olyannyira nincs saját forrásuk a kisebb települési önkormányzatoknak, hogy az ilyen kis értékű beszerzéseket sem képesek elvégezni. Márpedig sok településen saját konyhával dolgoznak, amelyek gyakran igen lerobbantak - hangsúlyozta Zombor, aki elmondta, hogy régebben voltak hazai fejlesztési források az ilyen célokra, ám ezek az előző uniós ciklus óta elapadtak. Uniós forrás pedig nincs erre a problémára.

A főtitkár szerint a probléma nem kicsi, hiszen a magyarországi települések felét érinti, ám, hogy a megoldásra pontosan mennyi pénz kellene, azt nehéz megjósolni. A tányértól a sütőig nagyjából mindent be kell szerezni, így akár több milliárdos összegről is szó lehet - vélte Zombor, aki szerint az önkormányzatok már egy egymilliárdos kezdőösszegnek is nagyon örülnének.

A TÖOSZ 13 javaslata:

Az önkormányzati hivatalok működési támogatása továbbra sem veszi figyelembe a helyi sajátosságokat az üdülő jellegű, a tanyás térségű és az országhatár-menti, valamint az építésügyi hatósági jogkörrel rendelkező járásszékhely települések esetében. Ennek következtében alulfinanszírozottak ezek a hivatalok.
Továbbra sem megnyugtató a közszféra bérezésének helyzete azáltal, hogy a köztisztviselők, valamint az eddigi bérfejlesztéssel nem érintett közalkalmazottak bérrendezése nem jelenik meg a jövő évi költségvetésben. Ennek következtében a közszférán belül kialakult feszültség továbbra is fennáll.
Miközben a polgármesterek bérére vonatkozó szabályozás nem változott, továbbra sem szerepel a költségvetésben a polgármesteri bér fedezete, miközben a polgármesteri funkció kötelező feladat. Szintén nem biztosított az alpolgármesterek javadalmazásának pénzügyi feltétele. A polgármesteri, alpolgármesteri bér fedezetét a feladat alapú finanszírozásban megfelelő módon biztosítani kell valamennyi település tekintetében.
A központi orvosi ügyelet megint nem került be a támogatások közé, pedig 50 ezer fő populáció alatt ez még társulási formában is komoly pénzügyi hozzájárulást igényel.
A beszámítás rendszerének 2015. évi átalakítása - mely 2016-ban is megmaradna -elsősorban a járásszékhely városok számára hátrányos, figyelemmel a feladatellátás nagyságrendjére. Azok a járásszékhely városok, amelynek nem rendelkeznek megfelelő helyi adó bevétellel, azok továbbra sem működőképesek.
A beszámítás miatt az üdülőhelyi feladatokra gyakorlatilag nem jár támogatás, ami szintén hátrányos a működőképesség alakulására. Turisztikai bevételek (ifa) kerüljenek ki a beszámítás alól. Az így felszabadult forrást a településeknek kötelező legyen turisztikai beruházásokra, fejlesztésekre fordítani.
Feladatok tömegével nem számol a feladatalapú finanszírozás a beszámítással együtt sem. Nem veszi figyelembe az alapfokú iskolákra költött működtetési költségeket, bejáró tanulók költségeit, a mindennapos testnevelés költségeit (tanuszodák és sportcsarnokok). Jelenleg a település lakosságszámához köti a működtetési kötelezettséget. Ahol alacsony az adóerő-képesség, ott az önkormányzatnak hozzá kell járulnia a működtetéshez, miközben működési problémákkal küzd és kénytelenek MÜKI támogatást igényelni. A működtetési kötelezettséget kiegészítő szabályként a lakosságszám és az adóerő-képesség mértékétől kell függővé tenni. Azokon a településeken, ahol nincs megfelelő mértékű saját bevétel, ott az állam vegye át az alapfokú iskola működtetésének finanszírozását.
Az ingyenes közétkeztetés bevezetését kizárólag rászorultsági elv alapján támogatjuk és fontosnak tartjuk a feltételek meglétének rendszeres ellenőrzését, tekintettel az önkormányzatokat terhelő közfeladatok ellátásához biztosított állami támogatás jelenlegi szabályozási struktúrájára.
Közművelődési és könyvtári támogatás összege elégtelen. Ahol van közművelődési intézmény ott az 1440 Ft/fő támogatás a fenntartás 15 százalékára sem elég. Megfontolásra javasoljuk, hogy a rendelkezésre álló pénzmennyiséget nem per főre kellene leosztani, hanem a tényleges feladat arányában.
Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok működtetésénél a kintlévőségek folyamatosan nőnek. Legalább a meg nem fizetett bevételek után az áfa visszatérítés vagy beszámolás működjön, úgy az ivóvíz és szennyvízszolgáltatásnál, mint a hulladékgazdálkodásnál. Az állam gondolja újra, hogy ki a feladat tényleges ellátója.
Meg kell növelni a hazai fejlesztések támogatásának összegét, mintegy 5 milliárd forinttal, amely elsődlegesen a kisebb települések úthálózatának felújítására, konyhafelszerelésének pótlására és egyéb kötelező önkormányzati feladatok ellátására fordítódna, amire nem lehet EU-s forrásra pályázni. Ennek a fedezete az a 360 milliárd forint, ami a tervezet szerint tartalékként a kormány rendelkezésére áll.
Nem támogatható semmi olyan újabb feladat, amelynek megvalósításához szükséges központi forrás nem áll rendelkezésre. Meg kell szüntetni az évvégi egyedi önkormányzati támogatások szubjektív rendszerét, racionális és kevésbé improvizatív döntések szükségesek, legfőképpen a szociális támogatásokra fókuszálva.
Ahol nincs érdemi helyi adóbevétel, ott az önkormányzat továbbra is kiszolgáltatott helyzetben van, mert a feladatellátáshoz szükséges forrásokkal nem rendelkezik. Ki kell mondani, hogy az önkormányzati szektor mára nettó befizetővé vált. Egyre jobban nő a centralizáció, amely gyengíti az öntevékenységet és önfenntartást, kiüresíti az önkormányzatiságot.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_epul_le_magyarorszag_mar_tanyerra_sem_futj a_az_onkormanyzatoknak.598759.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem mond le az álláshalmozó KDNP-s alpolgármester
  2015-06-05 21:51:35, péntek
 
 
Nem mond le az álláshalmozó KDNP-s alpolgármester

Lemondásra szólította fel Lipótváros alpolgármesterét, Jeneiné dr. Rubovszky Csillát Juhász Péter az Együtt önkormányzati képviselője, mert szerinte a miniszteri biztosi kinevezés a törvény szerint nem összeegyeztethető az alpolgármesteri pozícióval az önkormányzati törvény szerint. Az alpolgármester szerint a szabály nem vonatkozik rá, mivel miniszteri biztosi megbízása kutatásra vonatkozik.


A Juhász Péter álta idézett törvény (2011. évi CLXXXIX. törvény 36. § (1) bekezdés a) pontja ) szerint önkormányzati képviselő vagy alpolgármester nem tölthet be olyan tisztséget, amelyre a kinevezését a Kormány tagjától kapta.

Márpedig Rubovszky Csillát, a Belváros alpolgármesterét március 1-én ,,a 80. életévüket betöltött személyek esetében a szociális alapszolgáltatások infokommunikációs fejlesztését célzó tudományos kutatás és országos modellprogram kidolgozásáért, valamint bevezetéséért felelős" miniszteri biztossá nevezte ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter.

Juhász bejelentette, hogy amennyiben Rubovszky nem mond le, ő kezdeményezi, hogy a képviselőtestület állapítsa meg és mondja ki az összeférhetetlenséget.

Az Index megkeresésére Rubovszky azt mondta: nem mond le , mert erre nem kötelezi a törvény, szerinte ugyanis Juhász figyelmen kívül hagyta a jogszabályban lehetővé tett kivételt: eszerint kutatási megbízások esetén nem áll fenn az összeférhetetlenség.

Az alpolgármester azt nyilatkozta: doktori disszertációjával összefüggésben kapta Seszták minisztertől a kinevezést, minsizteri biztosként egy finn gyártmányú eszköz magyarországi alkalmazhatóságát mérik fel, s e feladat ellátásáért nem kap semmilyen juttatást.


http://www.168ora.hu/itthon/nem-mond-le-allashalmozo-kdnp-s-alpolgarmester-136368 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajna 3,2 milliárdos osztalékkal gazdagodott
  2015-06-05 21:48:46, péntek
 
 
Vajna 3,2 milliárdos osztalékkal gazdagodott

Andy Vajna legfontosabb céges érdekeltségeinek 2014-es beszámolói szerint a filmipari kormánybiztosként is dolgozó üzletember tavaly több mint 3,2 milliárdos osztalékkal gazdagodott - tudta meg a Figyelő. A lap szerint az Állam 7 milliárdos tiszta profit lehetőségét adta Vajna kezébe a fővárosi kaszinókoncessziókkal.
Kapcsolódó írásaink



Vajnának a fővárosi Las Vegas Casinót működtető cége tavaly 7,7 milliárdos árbevételt és közel 3,1 milliárdos adózott eredményt ért el, amelyet az utolsó forintig kivett osztalékként.

Ezen felül a szintén a kaszinóhoz kötődő cége, a Bár-Co Vendéglátóipari Kft., melyből 483 milliós forgalom, 101 milliós profit mellett az eredménytartalékot is igénybe véve 168 millió forintosztalékot vettek ki.

Andy Vajna mind az öt budapesti kaszinókoncessziót megkapta, amivel a Figyelő számításai szerint az állam 7 milliárdos tiszta profit lehetőségét adta Vajna kezébe.


http://www.168ora.hu/itthon/vajna-32-milliardos-osztalekkal-gazdagodott-136369.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RTL: Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél
  2015-06-05 21:47:10, péntek
 
 
RTL: Polt Péter felesége havi ötmilliót keres az MNB-nél

politika
ma 19:13


Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann most már ügyvezető igazgató a Magyar Nemzeti Bankban, így bruttó havi ötmillió forintot keres - derült ki az RTL Klub híradójából. De ezen felül még félmilliós béren kívüli juttatásra is jogosult.

polt palásthy
Cseréld régi fényképezőgéped újra, akár 0Ft-ért!

Tavaly érkezett a jegybankhoz a legfőbb ügyész felesége, a személyzeti igazgatósághoz, eredetileg havi 2,3 milliót keresett. Most viszont előléptették személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatónak, így megduplázhatta fizetését.

Az MNB holnapján is megtalálható egyébként Polt-Palásthy beosztása. Egyébként a Blikk március végén azt írta, hogy a Polt házaspár lánya a bukott Quaestor-vezér Tarsoly Csaba személyi titkárával jár.

Polt Péter legfőbb ügyészként 1,6 millió forintot keres, szóval a Polt házaspárra havonta legalább 6,6 millió forintot költünk. A kormány egyébként 2012-ben eltörölte a két évvel korábban bevezetett havi kétmilliós bérplafont az állami cégeknél. Az RTL Klubnak ezt azzal indokolták, hogy ez “a növekedést szolgálja".


http://444.hu/2015/06/05/rtl-polt-peter-felesege-havi-negymilliot-keres-az-mnb-ne l/


*************

Huha, nehogy elvigye egy fejvadasz a Mariannt a Fedhez, Meg szerencse, hogy ott kevesebbet keresnek, igy velunk marad a tudasa!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy 47éves ápolónő kijózanító levele az államtitkár úrnak
  2015-06-05 21:39:35, péntek
 
  Egy 47éves ápolónő kijózanító levele az államtitkár úrnak


Serfőző Béla 2015. június 3., szerda 15:24

Szeretnék Önnek bemutatkozni: én vagyok a nővér. Marika, Ica, Anna, Kati, vagy valaki más. Életkorom átlag 47,5 év.

Honfitársaimmal ellentétben még mindig a magyar egészségügyben dolgozom, amin egyelőre nem akarok változtatni. De nem azért, mert itt olyan nagyszerű dolgozni, hanem mert itt kell ellátni az anyukámat, apukámat, testvéremet, gyermekemet, vagy a kollégáim családtagjait, a szomszédot, a postást és ezer a szívemhez közelálló embert.

Napi 12 órát dolgozom a saját fizetésemből vett ruhákban, papucsban, amit a műszak végén hazaviszek és otthon mosom, vasalom, hogy legyen a következő munkanapra is ruhám. Havi 30 ezret fizetek azért, hogy dolgozzam (bérlet, ennivaló, mosás, stb)apolono

Családi állapotom legtöbbször elvált, mert a férjurak nehezen tolerálják, hogy nincs szabad hétvége, nincs karácsonyi együttlét, nincs éjszaka otthon az asszonyka, akihez oda lehetne bújni.

A gyerekeim bölcsődébe jártak, a gondozó (bocs, hogy leírtam) néniknek indultak el, nekik kezdtek beszélni, mert nekem másokról kellett gondoskodnom.

10-15-20 éve nem voltunk nyaralni. Feketén ápoltam otthonukban betegeket, takarítottam, hogy legalább a gyerek eljusson nyáron táborba.

Már rég nem ápolok. Vénát szúrok, infundálok, szondát és katétert helyezek be, olykor varratot szedek, vagy gipszelek, mert a doktor nem ér rá, meg különben sem tudja megcsinálni. Ha nem “szakdolgozom", akkor a hozzátartozóknak próbálok megnyugtatást adni, mert a korrekt felvilágosításhoz nincs kompetenciám. Sokszor mentegetem a rendszert, a kórházat, a doktort, cserébe hazug, lusta, ostoba vagyok a beteg és családja szemében. Ezek még szelíd jelzők, mert gyakran vagyok ám örömlánynak titulálva, mondván éjjel mit is csinálhatok mást a kórházban a doktorokkal.

Már nem mondom büszkén, mint valaha, hogy ápolok. Már nem megyek reggelente mosolyogva dolgozni. Már csak rettegek az Önök reformjaitól. Már nem hiszem el, hogy jobb lesz. Már tudom, hogy Önöktől sem szakmai, sem erkölcsi megbecsülést nem fogok kapni.

Még nem megyek el máshova, még motivál, hogy a magyar betegnek szüksége van rám. Akkor is, ha naponta százszor alázhat meg büntetlenül.

MÉG MINDIG FEKETEMUNKÁT VÁLLALOK, HOGY A 120 EZER FORINT FIZETÉSBŐL TELJEN REZSIRE ÉS A GYEREK, AZ UNOKA TANÍTTATÁSÁRA.

BÜNTESSEN MEG ÉRTE ÁLLAMTITKÁR ÚR, VÁLLALOM. SZÁMOLJA MEG, HÁNY FIATAL VAN ITTHON A SZAKMÁBAN! GONDOLJA ÁT, HOGY MI LESZ 10 ÉV MÚLVA! MERT TUDJA, MI NAGYON GYORSAN ÖREGSZÜNK, AZ UTÁNPÓTLÁS PEDIG GYORSAN MEGY A LAJTÁN TÚLRA.

http://m.mindenegybenblog.hu//

http://patacsipilvax.hu/?p=54808
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitilthatják Oroszországból a Soros Alapítványt
  2015-06-05 21:37:39, péntek
 
  Kitilthatják Oroszországból a Soros Alapítványt
2015. június 05. 13:13
Hunhír.info

Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának két parlamenti képviselője a Soros Alapítvány nemkívánatos szervezetté nyilvánítását kezdeményezte a főügyészségnél, a külügy-, és az igazságügyi minisztériumnál. A Kreml cáfolta, hogy köze lenne az indítványhoz - írta a Vedomosztyi című orosz napilap pénteken.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt közölte a Vedomosztyival, hogy a Kremlben nem ismerik a két kommunista párti politikus érvelését, amely alapján a Nyílt Társadalom Intézetet, azaz ismertebb nevén a Soros Alapítványt nemkívánatos szervezetté nyilváníttatnák. Peszkov azt mondta, hogy a politikusok nem egyeztettek Vlagyimir Putyin államfővel.

Az orosz lap emlékeztetett rá, hogy Valerij Raskin és Szergej Obuhov, az orosz kommunista párt parlamenti képviselőcsoportjának tagjai azt kezdeményezték a törvény szerint illetékes főügyészségnél és minisztériumoknál, hogy "addig nyilvánítsák nemkívánatosnak a Soros Alapítvány oroszellenes tevékenységét az Oroszországi Föderáció területén, amíg az nem ölt még rombolóbb formákat, mint amelyeket Ukrajnában, Grúziában és más országokban tapasztaltunk". A képviselők szerint a Soros Alapítvány évtizedek óta következetes oroszellenes tevékenységet folytat úgy Oroszországban, mint más országokban. "Maga Soros sem titkolja szerepét a Szovjetunió széthullásában, sem az ukrajnai úgynevezett narancsos forradalom és az Euromajdan szervezésében" - írták levelükben.

Szerdán lépett hatályba az orosz törvény, amely alapján azokat a nem kormányzati szervezeteket (NGO-kat) nyilváníthatják nemkívánatosnak, amelyek "veszélyeztetik Oroszország alkotmányos rendjének alapjait, védelmi képességeit és biztonságát".

Az ilyen szervezetek működését betilthatják és közigazgatási, valamint büntetőjogi felelősségre vonhatják, vagyonukat befagyaszthatják. A döntést az orosz legfőbb ügyész, vagy helyettesei hozhatják meg a külügyminisztériummal egyeztetve.

Hunhír.info - MTI

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=84536
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány év múlva a menekültek száma felülmúlhatja a cigánysá
  2015-06-05 20:18:17, péntek
 
  Néhány év múlva a menekültek száma felülmúlhatja a cigányságét


Gyakorlatilag elárasztják az országot a menekültek.

Vannak olyan napok, amikor akár ötszázan is érkeznek. Az EU előírásai miatt, kötelességünk gondoskodni róluk. A legtöbbjük természetesen azonnal menekültkérelmet terjeszt elő, annak elbírálásáig pedig a magyar állam vendégszeretetét élvezik. Sokuk betegen érkezik, így komoly közegészségügyi probléma is fenyeget.

Ha minden így megy tovább, lassan minden vidéki településen lesz 1-2, az állam pénzén fenntartott menekülttábor. Évről évre többen érkeznek, és még több millióan vannak olyanok, akik Észak- és Közép Afrikából szeretnének bejutni az EU területére.

Csak szombaton közel ötszázan érkeztek

Harminchárom csoportban összesen 422 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, legnagyobb csoportra, 64 koszovói állampolgára, köztük 26 gyermekre pénteken késő este bukkantak Ásotthalom külterületén a járőrök. A határsértők döntő többsége menekültkérelmet terjesztett elő - tudatta a százados.

Vasárnap 9 óráig még csak 190-en jöttek...

A Kelebia, a Bácsalmás és a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 145 koszovói, 12 iraki, 20 afgán, 2 kubai, 3 szerb-koszovói, 1 bangladesi és 7 szír állampolgárral szemben, akiket 2014. december 5-én és december 6-án Kunbaja és Kelebia belterületén, valamint Tompa, Csikéria, Kelebia és Hercegszántó külterületein, továbbá egy belépő tehervonaton ellenőriztek a járőrök.

A 32 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő 38 gyermekeket és fiatalkorút a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. Ellenőrzésük alkalmával kiderült, hogy 1 fővel szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el. Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Csongrád megye van a legrosszabb helyzetben

Csongrád megye déli határszakaszán az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedett illegális migrációs nyomás komoly kihívás elé állítja a rendőrséget és a velünk együttműködő polgárőrséget, mezőőrséget. Míg 2013-ban összesen 17 475 felnőtt határsértőt fogtunk el megyénkben, 2014. január 1. és november 30. között 25 476 főt, melyből 3421 fő gyermek.

A folyamatos migrációs nyomás miatt az Országos Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség járőreivel erősítette meg a határrendészeti szolgálatot. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársait a határsértők őrzésében Csongrád megye más rendőri szervei is segítik. Az idegenrendészeti eljárások gyors és szakszerű lefolytatásában más megyei rendőr-főkapitányságok szakemberi is közreműködnek. A szállító kapacitás bővítésére az Országos Rendőr-főkapitányság 2014. december 5-én egy újabb szállító járművet bocsátott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezésére. A kirendeltségen kialakított Egészségügyi Áteresztő Pont a nap 24 órájában biztosítja a határsértők egészségügyi ellátását.

A Honvédség adja át a készleteit

A rendőrség kérésére a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi kihelyezett szervezeti eleme 2014. december 6-tól sátrakat és ágyakat biztosított a kirendeltségnek, melyekben - szükség esetén - további 250-300 migráns elhelyezése megoldott.

Újra kellene gondolni a migrációs politikát

Az EU azon előírása mely szerint menedékérelmének elbírálásáig nem lehet senkint sem kitoloncolni azt az állapotot eredményezte, hogy milliószám kelnek útra a "menekültek". Nagy részük olyan országból érkezik, ahonnan semmi sem indokolja a "menekülést", ennek ellenére nekünk kötelességünk átmenetileg befogadni őket.

A migránsok szervezett embercsempész bandák segítségével próbálnak bejutni valamelyik európai országba. Így gyakorlatilag az EU a szervezett bűnözést is támogatja. Egy bevándorló átlagosan 2-5 ezer euró között fizet a csempészeknek, kiszámolható tehát, hogy mekkora üzletről van szó. A jelen helyzetben az Európai Uniónak az egész migrációs politikáját újra kellene gondolnia.


http://harcunk.info/index.php/hirek/937-nehany-ev-mulva-a-menekultek-szama-felulm ulhatja-a-ciganysaget

(alfahir.hu nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a szokásos fidesz mutyi.SZÉGYEN!
  2015-06-05 20:10:58, péntek
 
  Csak a szokásos fidesz mutyi.SZÉGYEN!


Saját maga által kiírt pályázatot nyert meg a fideszes polgármester
Propeller ma, 12:41 21 hozzászólás 932 Megosztás

Jászberény polgármestere, Szabó Tamás bérleti pályázatot hirdetett az egyik önkormányzati bérlakásra. A pályázatra jelentkezett egy háromgyermekes egészségügyi dolgozó a helyi Szent Erzsébet kórházból, aki ötfős családjával egy nagyjából ötven négyzetméteres albérletben él. A másik pályázó maga a polgármester volt. Sosem találnák ki, melyikük nyert.

A NOL.hu beszámolója szerint az anyagban a köztisztviselők állítólag le sem merték írni, hogy a város polgármestere a pályázó, hanem az alábbi módon írták körül:

a pályázó 2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban.

Talán ezek után nem meglepő, de a polgármester nyerte a lakást, még pedig azért, mert ő a három gyerekes családdal ellentétben három havi bérleti díj előzetes megfizetését tudta vállalni, nem csak két havit, mint ők. A Rákóczi út 44. szám alatti, nyolcvanöt négyzetméteres, két és fél szobás önkormányzati bérlakást egyébként eredetileg azért tartották fent, hogy a városba csábítsanak nélkülözhetetlen szakembereket, főként orvosokat.

Az eljárást Juhász Dániel fideszes képviselő, korábban alpolgármester is bírálta, még levelet is írt, amely az újság birtokába jutott. Íme egy részlet ebből:

Ezt a levelet azért írom, mert szerintem nem szerencsés egy általad polgármesteri hatáskörben kiírt lakásbérleti pályázaton elindulni, majd jobb anyagi helyzetedből szinte automatikusan következően véletlenül picit jobb ajánlattal nyerned. Szerintem ezt helytelenítik a választóink, és helyteleníti a pártközösségünk. Én személy szerint sajnálom, hogy beadtad a pályázatodat, hisz ezek szerint te úgy gondolod, hogy ez teljesen rendben van így. Szerintem ez etikailag, morálisan, és politikailag is hibás és káros. Árt neked, a polgármesteri tisztségnek, és árt a Fidesznek. (...)

Tamás, a legnagyobb tisztelettel arra kérlek, hogy a csütörtöki ülés kezdetéig vond vissza a pályázatodat! Nyerjen a három gyermekes család, te pedig picit drágábban ideiglenes lakásproblémádat oldd meg egy a piacon bérbe vett lakással. Amennyiben nem vonod vissza a pályázatot a bizottsági ülés kezdetéig, akkor én, mint a bizottság tagja ezt nem tudom szavazatommal támogatni. A polgármesterem, a Fidesz polgármestere ellen pedig szintén nem tudok és akarok szavazni, így én az ülés zárt részén nem fogok részt venni. Nem mismásolok, nem találok ki halaszthatatlan magánügyet, hisz képviselőnek választottak meg az emberek, akiket a legjobb személyes tudásom alapján kell képviselnem, vállalva az esetleges személyes, szervezeti, stb. ellenérzéseket, ellenlépéseket is. Hiszek abban, hogy ma itt és most így kell tennem

- kérlelte Juhász a polgármester még a döntés előtt.

A lap kereste Szabó Tamást is, aki állítólag érdemben nem reagált a kérdésekre, mindössze annyit mondott:

a lakás a vagyonleltár szerint nincs értékesítésre kijelölt státuszban.

http://propeller.hu/itthon/3112814-sajat-maga-altal-kiirt-palyazatot-nyert


**********

Az önkormányzat igazán átvállalhatta volna helyette a befizetést . Úgy még stílszerűbb lett volna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.