Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-07-01 23:29:43, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mediterrán egytál
  2015-07-01 23:09:54, szerda
 
  Mediterrán egytál

Hozzávalók:

1 padlizsán
2 kis cukkini
25 dkg apró gyöngyhagyma (ha lehet, egyforma méretű)
1 fej lilahagyma
1 kaliforniai paprika
4 húsos paradicsom
Vénusz olaj

bors
5-6 bazsalikomlevél

Elkészítés:

A padlizsánt karikára vágom, sózom, félreteszem 10 percre, majd papírtörlővel letörlöm. A cukkinit szintén karikára vágom, a gyöngyhagymát óvatosan megpucolom (vízbe téve könnyen lejön a héja). A padlizsánt, cukkinit, gyöngyhagymát öntöttvas sütőn - olaj nélkül - megfonnyasztom. A lilahagymát a paprikával, a hámozott paradicsommal lecsószerűen elkészítem. Ha kész, hozzáadom a sült zöldségeket, összerottyantom, ízesítem sóval, borssal, összetépkedett bazsalikomlevéllel. Tálaláskor elbír még 5 dkg parmezánt.

Megjegyzés:

Vegetáriánusoknak ajánlom.

A receptet Mari küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
  2015-07-01 23:08:45, szerda
 
  Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg margarin
45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
20 dkg cukor
pici só
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál tejföl
2 db felvert tojás
A töltelékhez:
2 üveg magozott meggybefőtt
10 dkg durvára tört dió
őrölt fahéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
kevéske zsemlemorzsa
A tetejére:
felvert tojás

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban a puha margarint elmorzsolom a liszttel, majd sorban hozzáadom a többi alapanyagot és összegyúrom. A tészta ekkor még egy kicsit ragad.

Egy közepes méretű tepsibe belenyomkodom a fele mennyiségetm és 180 C fokon elősütöm, kb. 12 perc alatt.

Ezután kiveszem, megszórom zsemlemorzsával, de csak vékonyan, ráterítem a lecsepegtetett meggyet, meghintem dióval, fahéjjal, cukrokkal,





majd a másik fele tésztát egy kicsit meglisztezem, hogy nyújtható legyen, kinyújtom, és ráterítem a meggy tetejére.

Felvert tojással lekenem, a leesett tésztákból meggy formát és leveleket formázok, majd ezeket is lekenem a tojással.

Az egésznek a tetejét több helyen megszurkálom egy késsel, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repessze meg a tésztát.

Addig sütöm, amíg szép közepesen barna nem lesz a teteje.





Hagyom kihűlni, és csak utána szeletelem.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Dubarry sertésszűz
  2015-07-01 23:04:24, szerda
 
  Dubarry sertésszűz

Hozzávalók:

50 dkg karfiol
6-8 szelet sertésszűz
4 evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg vaj
olívaolaj
ételízesítő
őrölt bors

őrölt szerecsendió
esetleg sajt (parmezán)

Elkészítés:

A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, ételízesítős vízben megpárolom (párolóedényben a legjobb, mert nem fő szét és az ízek is benne maradnak.)

A húst besózom, borsozom, lisztben megforgatom. Olívaolaj és 5 dkg vaj keverékében hirtelen pirosra sütöm.

A maradék vajból, lisztből, tejből besamelt főzök (a zsiradékon megpirítom a lisztet, majd sűrű keverés mellett felöntöm tejjel és felforralom - könnyen csomósodik, megéghet, óvatosan, sűrűn keverve kell besűríteni. Ha nem elég a liszt, akkor még lehet tenni hozzá, tejfölsűrűségűnek kell lenni.) A mártást ételízesítővel, szerecsendióval ízesítem.

A sült hús szaftját leszűröm egy jénai tálba, erre fektetem a húsokat, majd rá a karfiolrózsákat. Leöntöm bőven a mártással, és sajtot reszelek rá. Pirulásig sütöm 150 fokon.

Megjegyzés:

Habos tört krumplival, befőttel az igazi!

A receptet -Marcipán- küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Borsós raguleves csurgatott tésztával
  2015-07-01 23:03:13, szerda
 
  Borsós raguleves csurgatott tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított)
10 dkg sárgarépa
1 szál póréhagyma
30 dkg sertéscomb
3 evőkanál Vénusz olaj
1 dkg liszt
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál vágott petrezselyem
A levesbetéthez:
1 tojás
4 dkg liszt

Elkészítés:

A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük. A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.





Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 347 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Muskátli
  2015-07-01 22:34:44, szerda
 
 


Citronella (muskátli) (fotó: Bálint Eszter)

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Az esztendőben elé forduló 12 hónapok alá az 1766-ik esztend
  2015-07-01 22:32:19, szerda
 
  Gyöngyössi János: Az esztendőben elé forduló 12 hónapok alá az 1766-ik esztendőre
(részlet)






JÚLIUS

Fordul az Hold: fordul, aki magassan hág,
A fán mennél feljebb hágsz, mind gyengébb az ág:
Boldog! az ki alatt csendes kenyeret rág.

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
A nyár
  2015-07-01 22:28:30, szerda
 
  Csokonai Vitéz Mihály: A nyár
(részlet)






A nap kettőztetvén hév tüzét a Rákon,
Magossan tűndöklik a hideg klímákon.
Hevűl a Neméa sárga oroszlányja,
Mert súgárit a nap rá közelről hányja.


Link

Forrás: jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Július
  2015-07-01 22:25:31, szerda
 
  Július
népi mondóka

Esős Illés rossz,
mert áldást nem hoz.
Jakab napja vihart szül,
Magdolna sárban csücsül.
Anna asszony reggele
már hűvös, ne játssz vele.
Mihelyt a pók széttépi hálóját,
Jön a felhő, s rögtön tartós esőt ád.


Link

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Mályva
  2015-07-01 22:23:44, szerda
 
 


Mályva (fotó: Bánkeszi Katalin)

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2082
  • e Hét: 6596
  • e Hónap: 11634
  • e Év: 141341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.