Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
VALLÁSHÁBORÚ KÉSZÜL JeRUZSÁLEMBEN?
  2015-07-11 21:20:48, szombat
 
  VALLÁSHÁBORÚ KÉSZÜL JERUZSÁLEMBEN?



Ramadán végéig ultimátum 12 ezer keresztyénnek az Iszlám Államtól



Az IS a jeruzsálemi keresztyéneket felszólította röplapjain, hogy az iszlám böjti hónap, Ramadán végéig, azaz július 18-ig hagyják el a várost, különben megölik őket. Ez áll azokon az arab nyelvű röplapokon, amiket az IS szervezete, ami magát Jeruzsálemi Iszlám Kalifátusnak nevezi, a város északi negyedében a múlt héten szórt szét. Az ultimátumot a Vatikáni Rádió legutóbbi jelentése, valamint izraeli sajtóforrás is megerősítette. (Forrás: pro-medienmagazin.de; kath.net/news; jesus.ch; trimondi.de; Times of Israel - a fenti képen a Szent Sír templom látható, ami a fő célpont)

Írta: Dr. Békefy Lajos

Határidő életre-halálra: Id el Fidr ünnepe, július 18.

Ha nem mennek el önként a keresztyének eddig az időpontig, akkor halál fiai-lányai, ahogyan az ultimátumot tartalmazó röpirat fogalmazza. Először Jeruzsálem Shuafat és Beth Chanina negyedét tisztítják meg a keresztyénektől. Utána az IS az óvárosban található Szent Sír templom ellen fordul, ami az izraeli keresztyének legszentebb helye. A szórólapokon a fenyegető szöveg mellett látható a küldők jelképe, az IS fekete zászlója.
,,Komolyan kell vennünk a fenyegetést" - mondja William Shomali segédpüspök, a Jeruzsálemi Latin Pátriárkátus katolikus segélyszervezetének, az ,,Egyház szükségben/Kirche in Not" nevű intézménynek a vezetője. A röplapok a keresztyének között félelmet keltettek. ,,Annyi is elég lenne, ha három fundamentalista késekkel felfegyverkezve törne be valamelyik keresztyén házba, s ez bizony pánikot ébresztene az egész keresztyén közösségben" - nyilatkozta a segédpüspök.

A korábbi pátriárka, Michel Sabbah eltökélten reagált a hírekre: "Mi keresztyének itt maradunk ezen a földön". A segélyszervezet lapja azt írja, hogy az elmúlt évben és az idén izraeli arab muszlimok megpróbáltak az IS terrorszervezethez harcosként csatlakozni. Egyes esetekről volt szó, s Izrael hivatalosan eljárt azokkal szemben, akik ezzel próbálkoztak, és Szíriába akartak kijutni. Legutóbb Izrael a török hatóságokat kérte, hogy egy többgyermekes családot tartóztassanak fel, akik Törökországon keresztül próbálkoztak Szíriába jutni.

Rabbik szolidaritásukat fejezték ki

Már volt templomgyújtogatás idén Izraelben. A Kirche in Not jelentése szerint a tabghai/Galilea katolikus konventben valakik tüzet gyújtottak. A hátrahagyott falfirkák szerint ezt zsidó szélsőségesek követhették el, vagy olyanok, akik a gyanút rájuk akarták terelni. A rendőrség nem találta meg a tetteseket. Ezt is élesen elítélte a Kirche in Not. Rabbik és hitüket gyakorló zsidók látogatást tettek a tabghai templomban. A Knesset elöljárója, Juli Edelstein gyűjtést szervezett a helyreállítás költségeinek fedezésére. ,,Ha zsidók egyszer a zsebükbe nyúlnak, akkor az sokkal több annál, mint ha valamit csak elítélnek" - hangsúlyozta Alon Goshen-Gottstein rabbi.

A médiák hallgatnak - a Szentháromság-tan az ütközőpont

A katolikus kathnet.de hírügynökség szerint már több muszlim merénylet is volt jeruzsálemi keresztyén intézmények ellen, amit szélsőséges fiatalok hajtottak végre. De ezekről sem az izraeli, sem a külföldi sajtó nem cikkezett. Május 5-én például muszlim fiatalok több keresztyén család házát megtámadták. Az etióp pátriárkátus egyik templomának tetejéről a keresztet ledöntötték, s keresztyénellenes jelszavakat firkáltak falaira.


A jeruzsálemi Al Aqsa Mecset imámja, Issam Ameera sejk nemrég videót tett közzé az interneten. Ennek címe: ,,Az Iszlám Állam a vallás és az állam védelmezője". A videón arról is szól, hogy harcban állnak a politeista, sok istenhívő ellenséggel, ami alatt ők a keresztyéneket értik a Szentháromság tanítása miatt. A röplapos fenyegetés tényét a ,,Times of Israel" című lap is megerősítette.

30 napi ima az iszlám világért - svájci protestáns akció

Az IS sajtószóvivője, Mohammed al-Adnani egy korábbi videón keresztül részletesen elmondta, hogy a Jeruzsálemi Kalifátusnak mi mindenre kiterjed majd a Közel-Keleten a hatalma, befolyása. ,,Magunknak akarjuk Kabult, Karachit, Riadot, Teheránt, Bagdadot, Damaszkuszt, Jeruzsálemet, Kairót, Sanat, Dohat, Abu Dhabit és Ammant. A muszlimok visszatérnek újra a hatalomba, s mindegyik helyen ők veszik át a vezetést".

A svájci each.ch online felületen mindeközben érdekes és jelenleg talán az egyetlen békés fegyvert mutatták fel, az imát. A Svájci Evangéliumi Allianz (SEA) akciót hirdetett a Ramadán kezdetekor ezzel a szlogennel: ,,30 napi ima az iszlám világért". Az imákat tartalmazó kalendáriumot 39 nyelven adták ki. Az imabrosúrákat a SEA honlapjáról ingyen is le lehet tölteni, ezen a linken: (www.each.ch/diensteprojekte/gebetsinitiativen/30-tage-gebet-für-die-islamische-w elt).
Az ugyan csekély remény, de mégis remény, hogy a muszlimok legalább annyira hisznek az ima erejében, mint a keresztyének. Ennek pedig mindenre elégnek kellene lennie, Jézus szerint: ,,Mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok" (Máté 21,22). Akkor marad az ima és a remény...


http://bekefy.agnusradio.ro/2015/07/vallashaboru-keszul-jeruzsalemben.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emelnék a nyugdíjkorhatárt
  2015-07-11 20:44:01, szombat
 
 
168 Óra Online írása






2015. július 11.
Emelnék a nyugdíjkorhatárt

A becslések szerint ötven év múlva 7,9 millióra csökken Magyarország lélekszáma, a lakosság elöregedése miatt pedig idővel muszáj lesz felemelni a nyugdíjkorhatárt - mondta a Napi Gazdaság szombati számában megjelent interjúban Spéder Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.


A szakember úgy vélte, a gyed extra és a gyermekvállalást ösztönző egyéb kormányzati lépések is előmozdíthatják a születések számának emelkedését, ezért fontos, hogy hosszú távon kiszámítható legyen a családpolitika.

Az elmúlt 25 év gyermekvállalással kapcsolatos tendenciáiról elmondta: Magyarországon és az összes posztkommunista országban később szülik meg első gyermeküket a nők. Ez a fajta mintaváltás Nyugat-Európában már a '60-as években elkezdődött, és a rendszerváltás után nagyon gyorsan lezajlott Magyarországon is. A másik, ezzel nyilvánvalóan összefüggő tendenciaként a termékenység visszaesését említette, ami a '90-es évek végétől gyakorlatilag máig tart - írja az MTI.

Kitért arra is, hogy a 41-45 éves budapesti nők egyötödének nincs gyermeke, és ők már nagy valószínűséggel így is élik le az életüket. Továbbra is igaz, hogy a házasságban élőknek több gyermekük van, mint azoknak, akik ,,csak" együtt élnek. Ugyanakkor az elsőszülötteknek már több mint a fele élettársi kapcsolatba érkezik, és a szülők sokszor csak a gyermek születése miatt törvényesítik kapcsolatukat - mondta Spéder Zsolt a Napi Gazdaságnak.

http://www.168ora.hu/itthon/emelni-kell-nyugdijkorhatart-137328.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
168 Óra Online írása 2015. július
  2015-07-11 20:42:13, szombat
 
 
168 Óra Online írása






2015. július 2.
Orbáni megszorítások: most a nyugdíjasokon a sor

Nem emeli jövőre a kormány a nyugdíjakat azzal a kis trükkel, amivel eddig mindig megtette - írja a Népszabadság . A lap szerint a kormány eddig minden évben emelt egy kicsit a nyugdíjak reálértékén azzal, hogy sokkal nagyobb inflációval számolta ki a nyugdíjakat a költségvetésben, mint amennyit végül tényleg romlottak az árak, ezzel minden évben adott egy kis plusz pénzt a nyugdíjasoknak, de ennek jövőre vége.

A kormány egy 2013-as módosító szerint a várható inflációhoz igazítja a nyugdíjemelést, nem a ténylegeshez, ha pedig a várt infláció kisebb volt, mint ami végül lett, akkor utólag kifizették a különbözetet, hogy ne csökkenhessen a nyugdíjak reálértéke. Ha viszont az előrejelzett pénzromlás nagyobb volt, mint ami végül lett, azt nem korrigálják, nem vesznek vissza pénzt a nyugdíjasoktól, tehát reálértéken több pénzük is lett.

Márpedig a Nemzetgazdasági Minisztérium az elmúlt években mindig túlbecsülte a következő évi inflációt a költségvetésben, tavaly például 2,4 százalékos inflációval számoltak, mikor igazából 0,2 százalékkal csökkentek is az árak.

Jövőre viszont 1,6 százalékos áremelkedéssel számol a kormány, miközben a Magyar Nemzeti Bank 2,5, a kormánynak sok pénzért tanácsokat adó Századvég Gazdaságkutató pedig 2,6 százalékos inflációval számol. Ráadásul márciusban még az NGM is 2,5 százalékos inflációt várt 2016-ra, csak azóta látják máshogy a dolgokat, mint mindenki más.

Ezzel azt fogják elérni, hogy bár kompenzálniuk kell majd a nyugdíjasokat az emelkedésért, igazából egy forinttal sem fizetnek többet a nyugdíjasoknak annál, mint ami a törvényben elő van írva.

Erre azért is lehet szükség, mert a jövő évi költségvetésben az szja-csökkentéssel 120, a sertéshús-áfacsökkentéssel 25 milliárd forinttal kevesebb jön majd be a kasszába, a kormány ingyen akarja etetni a bölcsisek 90 százalékát és hasonló programokat akar finanszírozni, miközben tovább akarja csökkenteni az államadósságot - írja az index.

http://www.168ora.hu/itthon/orbani-megszoritasok-most-nyugdijasokon-sor-137103.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj: vissza a múltba
  2015-07-11 20:40:56, szombat
 
  Nyugdíj: vissza a múltba

Posted on 2015/07/11 Szerző: Admin


Az idősek ellátásáról gondoskodó nyugdíjrendszer nagyon fiatal, alig 124 éves. Az öregek eltartása egészen a 19. század végéig éppúgy a család feladata volt, ahogyan a gyermeknevelés. Ezt a feladatot vette át a piacgazdaság kényszereinek hatására az állam. Így jött létre a felosztó-kirovó elvre épített társadalombiztosítás, először 1891-ben Németországban, majd 1927-ben Magyarországon is.
A működési modell pofonegyszerű: az éppen dolgozó korosztályok befizetik a nyugdíjjárulékot, hogy abból az állam kifizethesse a szüleik nemzedékét megillető nyugdíjakat, miközben abban bíznak, hogy mire ők is megöregszenek, addigra a munkába álló gyermekeik majd ugyanígy megteremtik az akkor már nekik járó nyugdíjak fedezetét. A nyugdíjrendszer akkor működik jól, ha sokan fizetnek hosszú ideig járulékot, és viszonylag kevés idős embernek kell viszonylag rövid ideig nyugdíjat folyósítani. Pontosan ez volt a helyzet a társadalombiztosítás létrejöttének idején.
Azóta azonban a népesedési folyamatok megfordultak: szerte Európában öregszik a társadalom. A várható élettartam örvendetes növekedésével egyre több a nyugdíjas, akik egyre hosszabb ideig számítanak a nyugdíjukra, miközben kevesebb gyermek születik, így kevesebb lesz a jövőbeni járulékfizető. Itthon ezekben az években vonul nyugdíjba a nagy létszámú Ratkó-generáció (az 1952-1957 között született korosztályok mai létszáma 883 ezer fő), majd 2040-től az ő gyermekeik, a ,,gyesnemzedék" (az 1973-1978 között születettek mai létszáma 1 millió fő). Utánuk demográfiai sivatag következik. Ha pedig sokkal kevesebb a járulékfizető, és jóval több a nyugdíjas, mint korábban - vagyis a drámaian lecsökkent bevételt sokkal többfelé kell szétosztani -, akkor a nyugdíjak értéke zuhanni fog. Könyörtelenül.
Magyarországon a demográfiai okok mellett két további fejlemény is súlyosbítja a helyzetet. A fiatalok és a középkorúak külföldre költözése tömegessé vált, az európai centrum országaiban több százezer magyar dolgozik, és a folyamat minden jel szerint erősödik. A rengeteg honfitársunk nem itthon fizeti a nyugdíjjárulékait, hanem külföldön. Igaz, hogy ezzel enyhíti a magyar ellátórendszerre nehezedő jövőbeni nyomást (hiszen a nyugdíjukat részben vagy egészben majd attól az államtól kapják, amelyben dolgoznak), de csak akkor, amikor évtizedek múlva elérik a nyugdíjkorhatárukat. Addig viszont fájóan hiányzik a tőlük származó járulékbevétel. A centrum országainak erős demográfiai szivattyúja már ma is legalább egyhavi nyugdíj fedezetét vonja el.
A nyugdíjak finanszírozását veszélyeztető másik tényező abból ered, hogy a gazdasági túlélési kényszerek miatt a több mint egymillió egyéni vállalkozó és az 588 ezer társas vállalkozás majdnem mindegyike a lehető legnagyobb mértékben próbálja optimalizálni a közterheit, amelynek egyik ,,legális módja" a lehető legkisebb, azaz a minimálbér utáni nyugdíjjárulék-fizetés. Tovább csökkenti a tb járulékbevételeit a kétszázezernél is több közfoglalkoztatott, akik még a minimálbérnél is alacsonyabb bér után róják le a közterheket. Nem is beszélve a megváltozott munkaképességűek és az álláskeresők további százezres csoportjairól.
A nyugdíjakat azonban ki kell fizetni. Ha az éppen aktív generáció befizetései nem fedezik az nyugdíjas nemzedékeknek a részükre megígért (és általuk a korábbi járulékfizetéssel megszolgált) nyugdíjakat, akkor az állam előtt több választás nyílik. Módosíthatja a nyugdíjba vonulás feltételeit (például megemeli a nyugdíjkorhatárt), vagy az adóbevételekből (esetleg kölcsönből, az államadósság növelése révén) pótolja a nyugdíjjárulék-bevételből hiányzó összeget, esetleg kevesebb nyugdíjat fizet (módosítja a nyugdíjszámítás képletét, elinflálja a meglévő nyugdíjak vásárlóértékét).
Vagy egyszerűen visszaterheli a családokra az idősek eltartásának terhét. Magyarországon mindegyik lehetőség igénybevételére látunk példát. A nyugdíjkorhatár jelenleg is fokozatosan nő, amíg el nem éri az 1957-ben született korosztálytól kezdve a 65 évet, és nincs arra semmilyen garancia, hogy ez nem nőhet tovább. Pontosabban, mérget vehetünk rá, hogy a gyeskorosztály tagjainak 70-72 évre nőhet a korhatára. A nyugdíjkassza költségvetését - noha a mindenkori költségvetési törvény szerint természetesen mindig egyensúlyban van a kiadás és a bevétel - általában év közben más bevételek terhére ki kell egészíteni. A nyugdíjszámítás képlete évente módosul, emellett a nők kedvezményes nyugdíjának kivételével megszűnt minden korhatár előtti nyugdíjlehetőség, továbbá megszűnt a rokkantsági nyugdíj a mint saját jogú nyugellátás jogintézménye. Végezetül az Alaptörvénybe - biztos, ami biztos - bekerült, hogy a rászoruló idős szülőkről a nagykorú gyermekeik kötelesek gondoskodni. Nem az állam, a gyerekek. A jövőben visszamegyünk a múltba.

kid
Egyáltalán, elkerülhető-e a gyorsan öregedő társadalmakban fizetendő nyugdíjak vásárlóértékének drámai zuhanása? S ha nem, akkor egyébként tehetünk-e ellene? Ha a tömeges bevándorlás lehetőségét kizárjuk - márpedig ettől pillanatnyilag jobban irtóznak egyes európai kormányzatok, különösen a miénk, mint az ördögtől -, akkor csak egyetlen módon védekezhetünk hatékonyan: az öngondoskodás révén. Voltaképpen a magyar állam is beismeri ezt, és háromféle nyugdíjcélú megtakarítást is adójóváírásokkal támogat. Ilyen az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjfizetés, a nyugdíj-előtakarékossági számlára való befektetés, valamint a nyugdíj-biztosítási szerződések alapján elhelyezett megtakarítások után kérhető adó-visszaigénylés. A háromféle támogatott nyugdíj-előtakarékosság révén összesen évi 280 ezer forint adójóváírást is igénybe vehetünk, ami jelentős mértékben gyarapíthatja a privátnyugdíj-tőkénk értékét. De bárhány évre is emelik a nyugdíjkorhatárt, jobb lesz, ha elkezdünk gondoskodni magunkról.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...jobb lesz, ha elkezdünk gondoskodni magunkról..."
-Hahó kétszázezer közmunkás! Hahó egymillió VALÓBAN CSAK MINIMÁLBÉRES! Tessék szépen elkezdeni takarékoskodni! Belehúzni ti rendszerváltás után munkanélkülivé lett Ratkó-gyerekek! Spóroljatok öreg napjaitokraTi bankhitelekbe belecsábítottak!
-Mert ha nem!-akkor bizony a gyerekek kell hogy gondoskodjanak a család öregjeiről! Tákolmányilag!
Bizony! Azok a gyerekek, akik majd a Nemzeti Rabszolgakölcsönző és Kereskedő Zrt-n keresztül fognak robotolni a birtokokon és a szerelőszalagok mellett!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/11/nyugdij-vissza-a-multba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tűzharc, lángoló autók - polgárháborús állapotok Munkácson
  2015-07-11 20:37:59, szombat
 
  2015. 07. 11. 16:49

Tűzharc, lángoló autók - polgárháborús állapotok Munkácson

Tűzharc tört ki szombat délután Munkácson egy sportlétesítménynél a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges soviniszta szervezet fegyveresei és az ukrán parlament egyik kárpátaljai képviselőjének emberei, valamint a helyszínre érkező rendőrök között. Legalább ketten meghaltak, a PSZ összes fegyverese készültségben országszerte. Ha nem sikerül megfékezni az elborult sovinisztákat, egész Ukrajna lángba borulhat.
A Mukachevo.net munkácsi hírportál beszámolója szerint a fegyveres konfliktus az Antresz sportkomplexumnál kezdődött, amikor a magukat a PSZ tagjainak mondó fegyveresek be akartak hatolni a létesítmény területére, de az ott tartózkodó Mihajlo Lanyo parlamenti képviselő testőreinek ellenállásába ütköztek. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

A KárpátHír úgy tudja, nem sokkal később Munkács külterületén Csap-Kijev főútvonalon a Vörös hegy lábánál folytatódott a lövöldözés, melynek következtében több autó is kiégett, fekete füst gomolygott a környéken. A rendvédelmi szervek lezárták a szóban forgó útszakaszt. A terelés miatt óriási dugók alakultak ki. Az Ungvárra bevezető utakat is lezárták, minden autót átvizsgálnak. A rendőrség nem adott tájékoztatást a konfliktus indítékáról.

A kárpátaljai magyar portál úgy értesült, hogy

A Jobb Szektor fegyveresei a harc során RPG gránátvetőt is bevetettek.

Kárpátalja valamennyi határátkelőjének védelmét megerősítették, a fontosabb útvonalakon mindenhol fegyveres rendőröket látni.

A konfliktusról készült videók polgárháborús állapotokat mutatnak, a városban fegyverropogás hallatszik, és füstfelhő gomolyog az égen.





Ezek a fényképek nem Kelet-Ukrajnában készültek - hanem Munkácson ma délután. A Mukachevo.net és a KárpátHír megdöbbentő fotókat közöl a lövölödzésről.

19:33
Alvilági leszámolás?

Bár a Jobb Szektor mai akciója előre megtervezettnek és előkészítettnek tűnik, elképzelhető, hogy az egész balhé mögött egy sima alvilági elszámolási vita áll.

A KárpátHír a Zakarpattya ukrán portál értesüléseire hivatkozva azt írja: Mihajlo Lanyo képviselőhöz (akinek a tulajdonában van a lövöldözés színhelyén lévő Antares sporkomplexum) közel álló alvilági emberek nem teljesítettek Lembergben bizonyos pénzügyi kötelezettségeket. Az incidensbe valahogy belekeveredett a helyi Jobb szektor, akik már előre értesítették Lanyo embereit a lehetséges leszámolásról.
18:02
Terrorellenes hadművelet indul
Musztafa Najem parlamenti képviselő azt közölte, hogy az SZBU különleges egységeit is mozgósították. Készen állnak a bevetésre - írja a KárpátHír

Ungváron, a szlovák határátkelőhelynél megszigorították az ellenőrzést, akinek nem sürgős az utazása, azt kérik, forduljanak vissza. Az ijedtséget az okozza, hogy a határhoz közel van a Jobb Szektor helyi bázisa. Arszen Avakov belügyminiszter utasítására a rendőrség és az SZBU után a Nemzeti Gárda is bekapcsolódott a Jobb Szektor fegyveresei elleni harcba.

A kárpátaljai portál úgy tudja, a rendőrség lezárta a Csap-Kijev autóutat és nagy erők bevonásával terrorellenes műveletbe kezdett a környéken. A korábbi jelentésekkel ellentétben - a támadók nem foglalták el a Munkács bejáratánál lévő közlekedési rendőri poszt épületét.

17:32
Egész Ukrajna lángba borulhat
Megszólalt a Jobb Szektor. Azt közölték, hogy két emberüket megölték, másik kettőt megsebesítettek. Sem a sérülteket, sem a halottjaikat nem adják ki. Bejelentették:

az ország egész területén az összes egységüket harci készültségbe helyezték, és készek szembeszállni a rendőrséggel.

Azzal fenyegetőznek, ha folytatódik a hajsza ellenük, +visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el egész Ukrajnában+.

A szélsőségesek követeléseket is megfogalmaztak. Azt kérik, tartóztassák le Mihajlo Lanyo parlamenti képviselőt, akinek a birtokát ők maguk támadták meg. Továbbá, hogy az összes olyan rendőrt tartóztassák le, akik rájuk tüzeltek, és azokat is, akik az utasításokat adták nekik.

A Jobb Szektor arra kérte a hadsereget, álljanak át az ő oldalukra! Arra szólítanak fel, hogy

akinek van fegyvere, csatlakozzon hozzájuk

17:27
Legalább két halott van, de valószínűleg több

A sérültek és halottak pontos számáról hivatalos közlemény még nem jelent meg. A neten különböző számok keringenek, egyes információk szerint már hatra emelkedett a halottak száma. Hivatalosan két fiatalember halálhírét erősítették meg. Ők a megtámadott komplexumban tartózkodtak.

http://alfahir.hu/tuzharc_langolo_autok_polgarhaborus_allapotok_munkacson
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na erről van szó
  2015-07-11 20:31:42, szombat
 
 
A szolgálaton kívüli rendőr simán fejbe lőtte a rablót +18

Posted in Uncategorized by gatti1 on 09 July 2015

A szolgálaton kívüli rendőr este tért be a gyógyszertárba, kislányának szeretet volna megfázásra valamilyen gyógyszert. Épp fizetett volna mikor három rabló érezte úgy, hogy itt az idő egy kis bűnözésre. A rendőr lövésének köszönhetően az egyik rablónak eggyel több lyuk keletkezet a testén, mint az egészséges volna :) A másik két csótány elmenekült.

https://youtu.be/9Ph-J9qQbRY


http://csajszinet.club/a-szolgalaton-kivuli-rendor-siman-fejbe-lotte-a-rablot-18/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajna Timi nem tudja, hogy Andy mit íratott vele alá
  2015-07-11 20:28:29, szombat
 
  Ugyan már az csak egy papír ők anélkül is boldogok lennének hiszen tombol a love a cukrosbácsi és a luxusprosti között,annyi pénzük van hogy nem tudnak mit csinálni jó dolgukba a strici csak lop állandón a kurva meg baszik non-stop.


**************

Vajna Timi nem tudja, hogy Andy mit íratott vele alá

Hír24

2015. július 11. 13:21




Vajnáéknak van házassági szerződésük, de a tartalmáról alig tud valamit a producer felesége.


Andy Vajna és Vajna Timi esküvőjük napján nem csak örök hűséget ogadtak, de házassági szerződést is kötöttek. A dokumentumot komoly ügyvédek készítették elő, minden bizonnyal teljes körültekintéssel formálták a tartalmát, az ifjú feleség azonban nem igazán tudja, hogy mi foglaltatik benne.

"Házassági szerződésünk van, a tartalmáról azonban nem sokat tudok, hiszen Andy ügyvédei készítették, és nem igazán foglalkoztam és foglalkozom vele, mi minden van benne, és mit jelent ez a kettőnk kapcsolatára nézve" - mondta a Borsnak Timi, aki egyébként egy kis malőr után már hivatalosan is a producer felesége.

"A Los Angeles-i hatóságok elírták a születési dátumomat, de ezt azóta sikerült kijavíttatni. Most már több mint egy éve, hogy minden rendben van" - tette hozzá a lány, akinek tehát két éve volt az esküvője, de csak egy éve házas.


http://www.hir24.hu/bulvar/2015/07/11/vajna-timi-nem-tudja-hogy-andy-mit-iratott- vele-ala/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar film menni Hollywood
  2015-07-11 20:24:29, szombat
 
  2015.07.11. 11:15

Magyar film menni Hollywood


Kicsit lemaradva olvastam a Viktor - dinnyefej sztorit. Már abban a stádiumban, mikor a hír önálló életre kelve megjárta a filmfőváros lapját, és eszembe jutott erről pár dolog azon túl, hogy nem így szerettük volna a magyar film hírét Hollywoodig vinni.

1: Vajon mit szóltak az egykori kollégák mikor szembesültek vele, hogy Andy Vajna cimbi egy balkán sarki haljkend farpofái közé nyelvvel épít hódvárat?

2: Vajon meg lehet győzni egy De Nirót, Oliver Stone-t privát beszélgetésben, hogy ez a minimum, amiért kaszinócsászári címet mérnek Európa-alsón? Vagy már nem is fárasztja magát hasonlókkal, elkönyvelte, hogy inkább lesz itt pünkösdi kaszinókirály és filmügyi Orbán után az első, mint jegyzett személy Amerikában?

Meg aztán eszembe jutott a letiltatott Orbán maséról az is, hogy nem volt ez a vajnabandi mindig ennyire finnyás. Például filmet csinált az egyik morálisan ingoványos amerikai elnökről, Nixonról. Akiről ilyen karikatúrák jelentek meg anno,

nixon1.jpg

nixon.png

amik nem zavarták őkelme azóta szemmel láthatóan kifejlődött érzékenységét. Jó, oké, arrafelé nem osztottak neki tejhatalmat és - másodmagával - kizárólagos kaszinócézár sem lett belőle, így érthető a mostani nagyobb érzelmi megrázkódtatás. Bár lehet csak azért tapos ennyire, mert szeretne az uralkodó család elsőszülött unokájának keresztapja lenni.


http://varanus.blog.hu/2015/07/11/magyar_film_menni_hollywood
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A friss moslék illata és a racionalitás: magyar olimpiai nek
  2015-07-11 20:20:59, szombat
 
  Ha a millió fontosabb helyről összesíbolt sok-sok milliárdos petting után mégsem jön létre az aktus, akkor azok, akik nedvesedtek, fizessék vissza a síkosító árát az utolsó petákig.

**

A friss moslék illata és a racionalitás: magyar olimpiai nekifutás


vagy.hu 2015.07.11.11:22
Mindig az a csók a legszebb csók, mit el nem csókolunk... Ha az összesíbolt sok-sok milliárdos petting után mégsem jön létre az aktus, akkor azok, akik nedvesedtek, fizessék vissza a síkosító árát az utolsó petákig!






A cél legyen távol, az út hosszú, kacskaringós és drága! Talán még emlékeznek néhányan a prototípusnak tekinthető, nagyjából 23 évvel ezelőtti ,,Világkiállítás" nevű lázálomra, melyben a megvalósíthatatlanság biztos tudatában keresték jó néhányan gennyesre magukat. B. Etel(e) és B.-né P. Etel(ka) (mindketten szabadlábon) kormánybiztosok vezetésével (finom szolgálati autó, fényes udvartartás, korlátlan költekezés) az elbódított hülyékből s a be nem fírolható, de súlytalan fanyalgókból kifacsart, sokuknál utolsó batkákból.

Világosan emlékszem, milyen nehéz volt meggátolni, hogy a már akkor is szerencsétlen Debrecenben a központi tébolyt támogatandó kiírt pályázatok, ötletek (bikafuttatás a főutcán, felfújható gumiszobrok a csónakázótavon stb.) ürügyén, ill. leple alatt jelentős összegek kifizetését. (Ma már ez lehetetlen lenne, s csak százalékokon lenne mód torzsalkodni.)
Népstadion
Épül a Népstadion Fotó: archív

Az idő telt, a technika finomodott. Évente lehetett újraterveztetni jó pénzért mindenféle makutyi körforgalmakat, csobogós körutakat, intermodális központokat egy szalmaszál megmozgatása nélkül. Még mindig nagy becsben tartom ékes tárgyi jelképeként a technikának azt az igényes pufajkát, melynek hátán a Debrecen Európa Kulturális Fővárosa 2010 felirat bizonyítja, hogy sem a gyártó sem a megrendelő nem fázik azóta. Bár a halott Latinovits ll. feltámasztására állítólag adott a lé, a Zenedéhez a szándék, de egy választási ciklus közepén csak alapkövezni praktikus, avatni pedig a vége felé érdemes, mindig hagyva tartalékot, a beígért 40 éves kurzus következő etapjára. Ilyenek a szívakva, az intermodális, a fancsikai tavak, melyek álltukban is jól tejelnek, ill. vizelnek.

Mindezek könnyű kis felhőjátékok, a Kalocsánál a Dunán majdan esetleg átívelő híd megvalósíthatósági tanulmányának 870 millájával (bár lehet, a híd hosszában értendő), a már laktációs korába érő (már tejelő, de még nem termelő) Paks ll.-vel együtt, hiszen az említettek akár meg is valósulhatnak, s akkor kevesebb a veszteségként leírható ,,tiszta" suska.

Az Olimpiánál ez a veszély fel sem merülhet (lásd Világkiállítás), így minden beleföccölt néhány száz milliárd nyomtalanul tűnik el. Tanulmányok, tanulmányutak (az előzők romjaihoz), bizottságok, biztosok, lobbiköltségek, pre- és reprezentációk, kenőpénzek minden irányba és irányból., rovásírásos kulcs- és melltartók stb. számlálatlanul, követhetetlenül és számonkérhetetlenül mindaddig (ez az aranykor), míg ki nem derül, hogy a pályázók közül csak azért lettünk az utolsók, mert a szintén illiberális Iszlám Államot következetessége, humánuma, szociális érzékenysége, toleranciája, vallási nyitottsága s néhány hasonló avítt (de az egyébként nem eléggé korrupt döntnökök által méltányolt) szempontokra hivatkozva több pontra érdemesítették, mint az általunk javasolt újításokat (pl. rúdugrás szögesdrót felett aknamezőre; sötét üzelmek megúszása; hármas ugrás egyet jobbra-egyet balra-egyet helyben verzióban; az indulók vallás, bőrszín szerinti kategorizálása; az úgynevezett biztonságos országokból érkező megélhetési versenyzők kizárása és kitoloncolása; a megszerzett nemesfém érmek megvámolása stb.).


Bár ennyi elég is lenne előzetesnek, de azért még kihúznék két szöget a fejemből.

Egyrészt, ha jól emlékszem, amikor legutóbb hasonlóan közel kerültünk az esetleghez 1914-ben, kitör a nagy háború, másrészt az Országgyűlés szégyenteljesen nagy különbséggel megszavazta az izét, s már alakul is az első 25 fős bizottság, 10 milliárd induló zseton kikészítve. A friss moslék illata percek alatt elnyomta a racionalitást és az elveket. Az összes parlamenti disznó a vályú körül tolong, mondván, mi ellenezzük, de ha már, akkor nekünk is, legalább a levéből. Nyam-nyam, cup-cup. Bízva a sikerben azért azt javasolnám, hogy ha a millió fontosabb helyről összesíbolt sok-sok milliárdos petting után mégsem jön létre az aktus, akkor azok, akik nedvesedtek, fizessék vissza a síkosító árát az utolsó petákig. Stól, stól, stól, kamatostól. (Pontosabban kamatostul.)

xxx

Sajtószem lesütve - HBN 2015.06.26.

,,Mocsai Lajos díszdoktor lesz" - Hiszen Lajos. Már alig néhány törvényt kell módosítani a rektorrá történt választásához szükséges után, és díszdoktorként már ő lehet a nemzet csalogánya, balett táncosa, írója, költője, szobrásza, fizikusa, matematikusa is, itt Mucsán. Aztán pironkodjanak vagy sárguljanak a megválasztók, bár lehet, hogy őket is így választották. Ha már doktorként nem is, de díszdoktorként méltó társa lehet a hozzá hasonló tudományos munkásságot felmutatni képes Kállai Gyulának (mozgalmi nevén ,,Gyufa"), aki mint a '89 előtti illiberális állampárt egyik vezetője, volt miniszterelnök, szintén kitűzhetné a Dr. hc. előnevet, ha tudná, mit jelent, és nem zavarná, hogy kiröhögik a háta mögött. Smittet rá!

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/10352_a_friss_moslek_illata_es_a_racionalitas_ma gyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így akarják kihajítani a görögöket az eurózónából
  2015-07-11 20:18:14, szombat
 
  2015. július 11., szombat 11:01 Napi.hu

Így akarják kihajítani a görögöket az eurózónából

Sötét képet fest az eurózóna döntéshozataláról Jánisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter az elmúlt öt hónapban szerzett tapasztalatiról beszámoló cikkében. Szerinte Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter ki akarja hajítani a görögöket az eurózónából, hogy ezzel fegyelmezze a többi tagállamot.

Amikor Görögország 2010 elején fizetésképtelenné vált, minden tisztességes bankár azt ajánlotta volna, hogy engedjék el behajthatatlan adósságai egy részét és alakítsák át gazdaságát. Az EU és az IMF ehelyett azt a kudarcra ítélt megoldást választotta, hogy új hitelt adott a csődben lévő országnak, azt a látszatot keltve, hogy fizetőképes maradt. Ebben látja az "ősbűnt" Jánisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter, aki a brit baloldali Guardianba írt cikket. (Egészen másként látja ezt az IMF vezető elemzője, akiknek cikkét itt olvashatják - a szerk.)

E megoldással ugyanakkor időt adtak a francia és a német bankoknak, hogy megszabaduljanak görög állampapírjaiktól, elkerülve azok leértékelését. Később azzal az indokkal halogatták tovább az adósságcsökkentést, hogy az államközi szerződéseken, majd az eurózóna biztonsági alapján keresztül nyújtott kölcsönöket immáron a többi eurótagállam adófizetői finanszírozzák. Eközben a görög társadalomra kő kemény megszorításokat kényszerítettek rá, hogy fizetőképessé tegyék az államot. A megszorítások azonban depresszióba sodorták a gazdaságot, amelyből egy vasat sem lehet kipasszírozni.

Süket fülek

A januárban hatalomra került kormány azt ígérte a választóknak, hogy megtöri ezt az ördögi kört, ám a hitelezők, akik képviselőivel Varufakisz pénzügyminiszterként tárgyalt, hallani sem akartak erről. A visszafizethetetlen adósságot zsarolásra használták: azzal fenyegették az athéni vezetést, hogy ha nem fogadja el a megszorítások logikáját, akkor hagyják kifutni az érvényben lévő hitelprogramot, így a görög állam fizetésképtelenné válik, és jöhet a tőkekorlátozás és a bankbezárás.

A volt pénzügyminiszter szerint az európai vezetők máig nem tudják, hogyan kellett volna válaszolniuk a 2008-2009-es pénzügyi válságra. Az egyik lehetőség az volt, hogy az euróországok költségvetési fegyelmének megerősítése érdekében megfélemlítik a kormányokat, aminek legjobb módja az egyik tagállam - Görögország - kihajítása lett volna az eurózónából. A másik lehetőség az lett volna, hogy létrehozzák a föderális rendszert, közös költségvetéssel, közös kötvénykibocsátással, ami az jelentette volna, hogy a tagállamok jót állnak egymás adósságáért.

Vasfegyelem

Végül egyik úton sem indultak el, a megoldatlan helyzet viszont egyre inkább növelte a szorongásukat. Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter arra lyukadhatott ki, hogy mindenképpen szükség van a Grexitre, ezzel lehet megteremteni a szorosabb együttműködés alapját is. Emiatt nem engedett új athéni kormány kérésének, hogy csökkentsék az adósságot. Ha ugyanis ezt megtették volna, akkor fenntarthatóvá vált volna a görög költségvetés, és így elveszett volna a Grexit fenyegetése, ami nélkül nem lehetne megteremteni azt a rendet, amely a német pénzügyér elképzelésében szerepel.

Varufakisz az elmúlt öt hónap tárgyalásai alapján arra a meggyőződésre jutott, hogy a német pénzügyminiszter ki akarja hajítani Görögországot az eurózónából, hogy ezzel megfélemlítse a franciákat, akik ijedtükben elfogadnák a németek szája íze szerinti, vasfegyelemre épülő eurózóna modelljét.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy_akarjak_kihajitani_a_gorogoket_az_euro zonabol.600385.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.