Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Gyors hír: Magyar érzelmű sportolóra támadtak az enyingi cig
  2015-07-13 22:31:49, hétfő
 
 
Gyors hír: Magyar érzelmű sportolóra támadtak az enyingi cigányok Siófokon

július 13, 2015 a Hírmondó

Egy remek sportemberre támadtak az enyingi cigányok. A Betyársereg kiemelten foglalkozik ezzel az üggyel és várjuk Száva Vince cigány jogvédőt is a helyszínre, hogy ő is vizsgálódjon! Mi ott leszünk!

Az ügy előzménye, hogy a megtámadott fiatal sportoló, esténként biztonsági emberként tevékenykedik egy siófoki szórakozóhelyen, ahol a tulajdonos egyértelmű kérésére nem engedték be a cigány fiatalokat bulizni. Ennek megtorlásaként támadtak a siófoki edzőteremre, ahol a nemzeti érzelmű sportember főállásban személyi edzőként dolgozik. A támadás során a hazafi mellett egy a segítségére siető bajtársa is megsérült. Őt, miután az enyingi cigányok egyikét (egyes információk szerint az enyingi cigány vajda fiát) földre vitte, háromszor fejbe rúgták az agresszív cigányok. A rúgások miatt kórházba szállították, súlyos agyrázkódással. Bajtársaink a rendőrségi feljelentést megtették az ügyben. A hatóságok megkezdték a nyomozást.

Mozgalmunk vezetője Tyirityán Zsolt is hozzászólt az eseményekhez. “Egy kiemelkedő magyar érzelmű sportolóról van szó, akinek a tevékenységét a Betyársereg folyamatosan nyomon követi. Ezt az ügyet is kiemelten fogjuk kezelni! Várjuk a helyszínre vizsgálódni Száva Vincét és jogvédő barátait. ÉN OTT LESZEK!"

További részletekkel később jelentkezünk!

(Betyársereg)


http://betyarsereg.hu/gyors-hir-magyar-erzelmu-sportolora-tamadtak-az-enyingi-cig anyok-siofokon/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=s ocialnetwork
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szirizások sem szavaznák meg a csomagot, sztrájk is lesz
  2015-07-13 22:25:27, hétfő
 
  2015. 07. 13. 21:50
MTI

Szirizások sem szavaznák meg a csomagot, sztrájk is lesz

A kisebbik görög kormánypárt bejelentette, hogy nem tudja támogatni a nemzetközi hitelezőkkel kötött megállapodást, ugyanakkor nem tervezi a kormánykoalícióból való kilépést. A javaslatcsomag ellen foglaltak állást az Alekszisz Ciprasz kormányfő vezette Sziriza párt szélsőbaloldalinak tartott platformjának tagjai is. Szerdán huszonnégy órás sztrájkot tartanak a közalkalmazottak, tüntetések is lesznek.

Panosz Kammenosz, a radikális baloldali Szirizával közösen kormányzó jobboldali Független Görögök (ANEL) vezetője korábbi álláspontjával ellentétben azt mondta: pártja nem tudja támogatni azt a megállapodást, amely ,,50 milliárd euró értékű, az állami tulajdont érintő garanciákról és az emberek otthonainak lefoglalását is tartalmazó törvénymódosításokról szól". Mint mondta, pártja - amelynek 13 képviselője van a törvényhozásban - folytatja a munkát a Ciprasz-kormánnyal, de alapvetően elutasítja a megszorítási politikát.
Megzsarolták Cipraszt?

Kammenosz szerint Cipraszt megzsarolták az euróövezeti partnerek. ,,Ez puccs volt Németország, Finnország, Hollandia és a balti államok részéről" - hangsúlyozta a pártelnök hétfőn a görög televíziónak nyilatkozva azután, hogy találkozott Ciprasszal.

Ciprasz saját pártján belül is találni olyanokat, akik nem értenek egyet a harmadik görög mentőcsomagról szóló javaslattal. A szélsőbaloldali platform jelezte: arra hajlanak, hogy nem szavazzák meg a hétfő hajnalban létrejött megállapodást.
Kormányátalakítás jöhet

Sajtójelentések szerint a görög miniszterelnök a pártján belüli véleménykülönbségekre válaszul a kormány jelentős átalakítását tervezi. Több görög médium egybehangzóan úgy értesült, hogy Ciprasz leváltja Panajótisz Lafazanisz környezetvédelmi és energiaügyi minisztert és Dimitrisz Sztratoulisz szociális ügyekkel foglalkozó minisztert is. Utóbbi két tárcavezető a Sziriza szélsőbaloldali szárnya vezetőinek számítanak, és nagyjából 40 képviselőre van hatásuk. Az ehhez a táborhoz tartozó Nikosz Huntisz külügyminiszter-helyettes hétfő este lemondott, és az állami televízió jelentése szerint képviselői mandátumát is feladta. A Sziriza összesen 149 képviselői hellyel rendelkezik a 300 fős görög törvényhozásban.

Korábbi értesülések szerint a vezető ellenzéki erőnek számító Új Demokrácia nevű párt támogatja a hitelezőkkel kötött megállapodást, míg a harmadik legnagyobb pártnak számító szélsőjobboldali Arany Hajnal elutasítja azt. A görög parlament szerdán szavaz a takarékossági- és reformintézkedések első csomagjáról.
Az első sztrájk a Sziriza-kormány idején

Eközben huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett meg a görög közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetség (Adedy) szerdára, arra a napra, amelyen a parlament feltehetően szavazást tart a nemzetközi hitelezők és Görögország megállapodásáról.

Az Adedy, amely az egyik legnagyobb görög szakszervezeti szövetség, a 24 órás sztrájk mellett helyi idő szerint szerda este hét órára tüntetést is összehívott a parlament épülete elé, a belvárosi Szintagma térre. A görög önkormányzati dolgozók szakszervezete (POE-OTA) szinten 24 órás sztrájkfelhívást adott ki szerdára.

A közalkalmazottak először hirdettek sztrájkot azóta, hogy Alekszisz Ciprasz vezetésével január végén hatalomra jutott a Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza), amely 2010 és 2014 között a megszorítások ellen tartott nagy tüntetések és munkabeszüntetések főszereplője volt.

Az Adedy felhívására hétfő este máris több százan tüntettek a Szintagma téren a megszorító gazdaságpolitika folytatása ellen. Várhatóan további két tiltakozó megmozdulást tartanak az este, az egyiket a közösségi hálózatokon szervezték, a másikat a baloldali antikapitalista Antarszia párt hirdette meg.


http://alfahir.hu/szirizasok_sem_szavaznak_meg_a_csomagot_sztrajk_is_lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A baloldal lemondott a választókról
  2015-07-13 22:23:11, hétfő
 
  A baloldal lemondott a választókról

2015. 07. 11.

Egyre inkább úgy fest, hogy a hazai baloldal, s legfőképpen az MSZP lemondott a magyar választók támogatásáról. Ez a tendencia persze nem most kezdődött.

Az utódpárti törmelékalakulatok már eddig is keményen küzdöttek valamikori népszerűségük minimalizálásáért, ám mostanáig azért adtak valamit a látszatra.

Kissé unottan, tessék-lássék megpróbáltak legalább úgy tenni, mintha bármit is számítana a szemükben, hogy Budapest nyolcadik kerületében, Pápán vagy Bükkábrányban mit szólnak egyes ténykedésükhöz, politikai kirohanásukhoz a polgárok.

Mára teljes bizonyossággal kijelenthető: ezeket a kicsinyes, kispolgári, választóédesgető populista elhajlásokat elsöpörte bennük az internacionalista hevület s felsőbbrendűségi tudat. Leküzdötték gátlásaikat, és immár nyíltan nem érdekli őket, miről mit gondol a nép. Úgy tesznek, mintha nem nekik kellene a választók kegyeit keresniük, hanem fordítva: az embereknek kellene kiérdemelniük az ő pártfogó támogatásukat. Ha meg nem viselkedik engedelmesen ama csalfa, ideo­lógiailag ingatag, osztálykorlátait átlépni nem képes, hálátlan, notóriusan rossz helyre szavazó népesség, és kihúzza a gyufát, hát magára vessen. Leshetik, mikor fordul ismét feléjük a szocialisták kitüntető figyelme! Sohanapján kiskedden, borjúnyúzó pénteken!

Ez a lakossággal szembeni nyílt ellenségesség mind több területen nyilvánul meg. Legújabban az olimpia támogatásának elvetése, eredeti álláspontjuk megváltoztatása árulkodik a nemzeti szempontok opponálásáról. Ha van kérdés, amiben lényegében mindenki egyetért a mai Magyarországon, akkor az olimpia megrendezése, illetve a pályázati szándék üdvözlése ilyen. Az MSZP viszont nyíltan deklarálja, hogy számukra az össztársadalmi akarat, konszenzus csak annyit ér, mint egy tollpihe, amit lepöckölhetnek a kabátujjról.

A másik lakosságleckéztető szocialista akciónak a bevándorlás kérdésében lehetünk tanúi. Még a politikai analfabétáknak is egyértelmű, hogy az emberek a menekültekkel szemben megértőek, ám az országon végigvonuló, veteményeseken, szántóföldeken, fóliasátrakon kíméletlenül végiggázoló, sokszor törő-zúzó falkaként viselkedő, erőszakos, garázda migránsok jelenlétét nem kívánja. A posztkommunisták mégis fityiszt mutatnak a társadalomnak, és azt mondják: mindenki menekült, aki az ország területére lép, akit kiszolgálni nagy tisztesség és demokratikus kötelesség. Nem utolsósorban jól megsértik a szerbeket, bolgárokat, görögöket is. Miután mindezzel kinyilvánítják, hogy olyan államokról van szó, ahonnan fejvesztve menekülni kell, ha valakinek kedves a biztonsága és élete.

De mit nekik a környező országok állampolgárainak véleménye, amikor az itthoniakra is nagy ívben tesznek. Sőt, saját bázisuk értékítélete sem érdekli őket, hiszen a baloldali érzelmű emberek többsége is egyetért az illegális bevándorlásnak gátat szabó kormányzati politikával a Nézőpont Intézet felmérése szerint. Persze kérdéses, maradnak-e baloldali szavazók, ha egyszer mindent ellenez a pártjuk, ami az emberek előbbre jutását szolgálja. Hisz nem tetszett a szocialistáknak sem a rezsicsökkentés, de a minimálbér-emelés, az adócsökkentés, a nemzeti konzultáció sem a bevándorlásról. Hát akkor miért pont az olimpia és a mértéktelen migráció kérdésében értenének egyet a nemzettel? Ha valaki kellően naiv, akkor persze akár lépre is mehetne a szórványos másféle szoci hangoknak. Kunhalmi Ágnes budapesti vagy Botka László választmányi elnök és még páran az olimpia mellett vannak szóban, és nem követték a pálfordulásban eddig az MSZP-frakciót, amely, megmásítva véleményét, a világjátékok rendezése ellen foglalt állást. Csak hát pontosan lehet tudni, hogy a belső párnacsata a lovagiatlanság szabályai szerint el fog simulni, és mint mindig, szépen besorolnak az olimpiát akadályozók mögé. Annyi maradt a nagy rebellis különállásból, hogy Kunhalmi a tartózkodás gombot nyomta meg.

Vagyis nem tartotta a szavát, nem állt az olimpia mellé. De kánonban fogják szidalmazni még ezért a szószegésükért is a kormányt Tóbiás József pártelnökkel és a mamelukokkal egyetemben. A legkomikusabb az az egészben, hogy az olimpia elutasítására szokás szerint Gyurcsány Ferenc szólította fel őket. Amit persze a pártelnökkel az élen bőszen tagadnak, ám a tények mást muzsikálnak. Mindebből világosan kitetszik: nemcsak a posztkommunizmus, de a posztgyurcsányiz­mus árnyékából sem tudnak kilépni. Ha a tartószponzoraik azt akarják, hogy a Brüsszelből dotált Altus-vezér legyen továbbra is az ő führerük, akkor fülüket-farkukat behúzzák az utódpártban. Ismert mondás: fegyverek közt hallgatnak a múzsák. Pénzügyi spekuláns és globalista multiszponzorok közt meg a józan ész.

Nem dereng az utódpártiaknak még most sem, hogy a magyar lakosság miért van torkig velük? Mindennél beszédesebb, hogy az Európai Parlament balliberális-kommunista többsége hiába ítélte el Magyarországot a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultáció miatt, az emberek mégis küldik vissza kitöltve az íveket. Sőt, az összehangolt neoliberális támadás után még nagyobb számban érkeznek a válaszok, mint előtte. A baloldalnak hívott politikai massza azonban húsz körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy megutáltassa magát a hazai népességgel. Így aztán az lakosság nagy része csak azt figyeli velük kapcsolatban: ,,fő-e új méreg, mely közénk hatol". És nem véletlenül idézzük József Attila Thomas Mann üdvözlése című költeményét. Az ugyanis a totalitárius rendszerek ellen íródott. Hogy ne lehessen fegyverként egymásnak szegezni fals, emberellenes, demagóg, populista ideológiákat. Márpedig aki uszítással vádol egy kormányt azért, mert meg akarja védeni a rá bízott országot s az európai nemzetek közösségét, az maga is a totalitarizmus kiszolgálója. Ajánljuk ezt Bárándy Gergely figyelmébe, aki a parlamenti vitában azzal rágalmazta a Fideszt, hogy mindig talál egy bűnbaknak kikiáltott társadalmi csoportot. Majd hozzáfűzte: ,,Most pedig a migránsok ilyenek, remélem, a zsidók nem kerülnek majd sorra." Javasoljuk, olvasson több József Attilát. Hátha rájön, miért fordulnak el tőlük az emberek a közvélemény-kutatások szerint is egyre nagyobb mértékben. Éppen szélsőséges retorikájuk miatt.

Megyeri Dávid www.napigazdasag.hu

http://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/a_baloldal_lemondott_a_valasztokrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel 3000 migráns egyetlen hétvége alatt
  2015-07-13 22:19:29, hétfő
 
  2015. 07. 13. 12:12

Közel 3000 migráns egyetlen hétvége alatt

Elképesztő migráns áradat zúdult a déli határra a hétvégén.
A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 901, szombaton 1009, vasárnap 948 volt az elfogottak száma. Két gyanúsított ellen embercsempészés, tíz emberrel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összesen tehát

2858 határsértőt fogtak el a rendőrök országszerte péntektől vasárnapig.


A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogták el - közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

Jászai Linda elmondta, vasárnap 788 embert, köztük 113 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb csoport - 44 afgán, 10 szír és 2 eritreai állampolgár - délelőtt Mórahalom külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Magyarország 2015 első negyedévében toronymagasan vezette az egymillió főre jutó menedékkérők EU-s statisztikáját.

http://alfahir.hu/kozel_3000_migrans_egyetlen_hetvege_alatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a XXI.század punája a seggluk
  2015-07-13 22:11:25, hétfő
 
  a XXI.század punája a seggluk





Három sperma beszélget:

- Én kisfiú leszek! Én kisfiú leszek!

- Én kislány!

- Álljatok már le, mert ez a végbél!



Elvtársam!

Önkritikát gyakorolok! nem szép dolog itten buzizni, ezér kijelentem, hogy buzik márpedig nincsnek (hiába akasztott ilyen feliratot a ferink a nyakába, hogy "én is buzi vagyok"), csak melegek, leszbikusok és transzneműek. Hogy ez a legutóbbi egész pontosan mit is jelent, az az eddigi munkásmozgalmi ismerteim birtokában még nem teljesen világos előttem, de majd jobban odafigyelek a reggeli szabad nép félórákon, hátha egyszer ez is szóba kerül.

A lényeg, hogy megtéptem a párttagkönyvem, megtapostam a leninsapkámat és önkritikát gyakorolva a büszkeségmenettel kapcsolatos mottót az alábbakra módosítom:

"nem minden liberális meleg vagy leszbikus vagy transznemű, de minden meleg,vagy leszbikus vagy transznemű liberális!"

Azért kíváncsi lennék, hogy a nagy vonagláson milyen volt a résztvevők aránya.



Lebontva

1. "liberált jogvédők"
2 . exhibicionisták
3. buzik
4. "nézzük meg mert műsor van"

csoportba sorolva.

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Elvtársak!
  2015-07-13 21:59:16, hétfő
 
  Elvtársak!


Nem elég hogy itten alapszervileg felháborodunk a kerítésépítésén, de elvtársak itten a menekültkérdés megoldásáról is beszélni kell!
Mer elvtársak mink baloldali demokraták hogy is látjuk a megoldást?


Elvtársak! Nem a déli határra kell kerítést építeni, hanem megint a nyugatira, ahogy azokba a boldog békeharcos elődpárti időkbe voltak.
Merugye elvtársak ezek a migránsok mind orvosok, meg atomfizikusok, meg programozó matematkusok, meg ilyen túlképzett értelmiségek, és így ha bejötték hozzánk, akkor nem szabad továbbengedni őket, hanem az itthoni értelmiségi réteget kell velük kibővíteni és ha már elég sokan lesznek itt, akkor majd nem kell nekünk felsőoktatás, mer ezekből a migránsokból lesz elég orvos meg atomfizikus meg programozó matematikus, meg egyéb értelmiség, a filozófusokból meg politológusokból pedig már úgy is túl sok van (minek nekünk azok a sok filozófusok, mondta ugye a gyulánk annakidején) így aztán az értelmiségi rétegünknél telítettség alakul majd ki.



Az pedig hogy ez a hozzánk migráló sok orvos, meg atomfizikus meg programozó matematikus nem tud magyarul, az csak addig gond, amíg nem ők kerülnek itthon többségbe, merakkor majd már nekünk kell megtanulni az ő nyelvüket, és az a hatszáz féle nyelv amiken beszélnek annak az elsajátítása egy igazi magyar baloldali liberálisnak meg se fog kottyanni. És akkor elvtársak megvalósul nálunk az igazi multikulturális liberális internacionalizmus, amire mindég vágytunk. A többiek pedig csak magukra vethetnek majd, hogy nem képesek megfelelni a 21-ik századi társadalmi kihívásoknak és ezért nem értik azt a nyelvet amit a hazájukba a többségiek beszélnek!



Elvtársak! Csak gondoljatok bele, hát nem ez az igazi megoldás?


Párttitkár elvtárs

aki azzal is tisztába van, hogy ezek a túlképzett migránsok majd kikre fognak szavazni a választásokon, és így megin győz majd a baloldali demokrácia.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A görög meccs még egyáltalán nincs lejátszva
  2015-07-13 21:24:24, hétfő
 
  A görög meccs még egyáltalán nincs lejátszva

Hír24

2015. július 13. 13:10


Pénzügyi elemzők szerint rengeteg még a bizonytalan pont és lehetnek még meglepetések.



A megállapodás ellenére nagy a bizalmatlanság Görögországgal szemben, és sok még a kérdőjel az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
Maradtak kérdőjelek

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője elmondta, hogy létszükséglet volt a megállapodás. Úgy vélte, Görögországnak az a vágya nem teljesült, hogy a korábbi népszavazás után megerősödik a görög kormány tárgyalási pozíciója. A görög gazdaság állapota olyan mértékben romlott a népszavazást követően is, hogy a múlt hét csütörtökön benyújtott görög javaslat már nem volt elég a megállapodáshoz.

Hangsúlyozta: a görög kormány magának köszönheti, hogy az elmúlt hetekben ilyen mély válságba került a görög gazdaság, ha korábban megállapodtak volna a hitelezőkkel, ezt elkerülhették volna. Ha Görögország kiesett volna az euróövezetből, az drámai mértékű gazdasági, pénzügyi, társadalmi összeomlást jelentett volna számukra, és még mélyebbre süllyedhetett volna az ország gazdasága - tette hozzá.

A magyar reálgazdaságot különösebben nem érinti a megállapodás, marginális az oda irányuló magyar export, azzal, hogy megoldódik a görög pénzügyi válság, kiárazódik a kockázatokból, a forint és a tőzsde már erősödött, csökkennek az állampapír hozamok - mondta el.

Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is vannak még kérdőjelek, nem zökkenőmentes folyamatról van szó. A héten a görög, illetve néhány euróövezeti ország parlamentjének is jóvá kell hagynia a tárgyalások elindulását, Németországban nagyon erős ellenzéke van a megállapodásnak.

"Ha minden simán halad, a jövő hét végén elindulhatnak a tárgyalások, akkor megnyugtatóan rendeződhetnek a dolgok" - mondta.

Görögországnak ezt követően is újabb recesszióval kell szembenéznie, de még ezzel is sokkal kisebb árat fizet, mint ha kiesne az eurózónából - vélte Suppan Gergely.
Kérdés, hogy milyen lesz a görög fogadtatás

Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője szerint a legfrissebb megoldás sok pontban jóval szigorúbb, azaz komolyabb megszorításokat tartalmaz, mint a korábbi tervezetek. A szakember kommentárjában rámutatott: lényegében az Európai Unió diktálta a feltételeket, a görögöknek ugyanis sokkal több vesztenivalója volt. Megállapodás híján az Európai Központi Bank leállíthatta volna Görögország finanszírozását, ennek eredményeként elfogyott volna a pénz a görög bankokból, és a gazdaságból.

Az EU a bizalomhiányra hivatkozva előírta a görögöknek, hogy a csomagban szereplő lépések egy részét még a végrehajtásuk előtt el kell fogadnia a görög parlamentnek, ezzel is biztosítva azok megvalósítását. A csomagnak része egy 50 milliárd euró értékű úgynevezett privatizációs alap is, ha az ebben lévő eszközök értékesítése nem a most megszabott menetrendnek megfelelően történik, akkor az alap feletti felügyelet az EU kezébe kerülhet - hangsúlyozta.

Németh Dávid szerint a görög megállapodás kedvező piaci szempontból, ám kockázatot jelent a jövőre nézve, hogy a pénteken ismertetettnél jóval szigorúbb csomagnak milyen lesz a fogadtatása Görögországban. A nemzetközi piacokon az euró erősödött a dollárral szemben, illetve a régiós devizák, így a forint is erősödött, ez a befektetők optimizmusára utal.
Még nincs lejátszva

Pálffy Gergely, a Raiffeisen Bank elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai tőzsdék határozottan erősödtek a megállapodás hírére, az euró viszont alig reagált. Ez is jelzi a rendkívüli bizalomvesztést, amit az okozott, hogy Görögország nem törlesztette a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben fennálló tartozását, és a megállapodás ellenére komoly félelem maradt a piacokon - mondta.

A szakértő szerint a befektetők úgy látják, hogy a "meccs még nincs lejátszva", lehetnek még meglepetések. A források nélkül maradt, nagyon sérülékeny görög bankrendszer veszélyt jelenthet az eurozóna bankrendszerére, illetve a monetáris unióra.

Pálffy Gergely hozzátette: a forint és a régiós devizák ugyanakkor erősödtek, lehetett is számítani arra, hogy a megegyezés "csillapítja a kedélyeket" a térségi devizák piacán.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/07/13/a-gorog-meccs-meg-egyaltalan-nincs-lejatszv a/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pogátsa: tragédia a megállapodás
  2015-07-13 21:21:52, hétfő
 
  Pogátsa: tragédia a megállapodás

Hír24

2015. július 13. 13:18




A közgazdász szerint a megállapodásnaknem lesz pozitív hatása a görög gazdaságra.



Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója tragédiának nevezte a brüsszeli euróövezeti csúcstalálkozón a görög adósságválság megoldására született megállapodást.

A közgazdász hétfőn délben telefonon az M1 aktuális csatornának Athénból nyilatkozva azt mondta: a görögök is tragédiának élik meg, hiszen pontosan tudják: a csomag arról szól, hogy a már felére csökkentett nyugdíjakat tovább csökkentik, "szétadóztatják" a görög turizmust és egy olyan privatizációt erőltetnek Görögországra, amelynek öt éve nincs érdemi bevétele, és ebből próbálják meg a finanszírozni a görög adósságot.

Mindennek semmilyen pozitív hatása nem lesz a görög gazdaságra - mondta Pogátsa Zoltán. Kifejtette, ezek recessziót erősítő, prociklikus intézkedések, durva megszorítások, s mindenki érzékeli, hogy társadalmi, szociális problémák lesznek, a görög gazdaság pedig zuhanni fog.

A közgazdász szerint nehéz megjósolni, hogyan szavaz majd erről az athéni parlament. A kormányon lévő baloldali Sziriza párt balos platformja ugyanis úgy nyilatkozott, nem szavazza meg azt, bár velük még talán köthető megállapodás. Ugyanakkor a liberálisok elfogadhatatlannak minősítették a javaslatot, továbbá a kommunisták és a szélsőjobboldal is biztosan nemmel fog szavazni - mondta Pogátsa Zoltán, aki szerint megeshet, Alekszisz Ciprasznak kisebbségben kell majd kormányoznia.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/07/13/pogatsa-tragedia-a-megallapodas/?utm_source =newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2015-07 -13
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi azt az utat választottuk, hogy a választópolgárokkal össz
  2015-07-13 20:58:34, hétfő
 
  "Mi azt az utat választottuk, hogy a választópolgárokkal összefogva csökkentettük az államadósságot, beindítottuk a gazdasági növekedést. A görögök nem végezték el a házi feladatot.", mondta Lázár János, aki polgármestersége alatt 6,8 milliárd forintra adósította el HódmezőFKGvásárhelyet, amit végül a választópolgárok fizettek ki helyette, összefogva. Pont ezt szeretnék a görögök is.

Orbán az unió rohadt almája, aki Európa összes gátlásos szarházijából gátlástalan szarházit csinál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekítik a lakosságot Munkács környékén
  2015-07-13 20:44:15, hétfő
 
  Menekítik a lakosságot Munkács környékén
Propeller tegnap, 09:57

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a rendőrség vasárnap elkezdte kimenekíteni annak a Munkácshoz közeli községnek a lakosait, amelynek közelében elbarikádozták magukat a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet fegyveresei, akik egy nappal korábban lövöldöztek és tűzpárbajt vívtak a rendőrökkel a városban - adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A Munkácstól északra fekvő, hegyvidéki Lavki (Lóka) község lakosságának kimenekítési tervéről először Lengyel Zoltán munkácsi polgármester beszélt szombat este egy lembergi (Lviv) tévécsatornának adott nyilatkozatában. Ezt megerősítette a SZBU és az ukrán belügyminisztérium vasárnap reggel közzétett nyilatkozata, amely szerint a falu békés lakói, mindenekelőtt a gyerekek biztonsága érdekében döntöttek a hatóságok a kiürítés mellett, miután a PSZ fegyveresei a közelben barikádozták el magukat.

A szombat délután Munkácson Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő emberei és a PSZ fegyveresei között kitört tűzharc okát a felek eltérő módon magyarázzák. A sajtóhírek szerint alvilági múlttal is rendelkező honatya szombat esti médianyilatkozatában azt állította, hogy a PSZ kárpátaljai tagjai - előzetes egyeztetés után - azért keresték őt meg az érdekeltségébe tartozó Antaresz sportkomplexumban, hogy a támogatását kérjék a kelet-ukrajnai összecsapásokban megsebesült harcostársaik kárpátaljai szanatóriumi rehabilitációjához. Elmondása szerint ebbe bele is egyezett, és éppen a létesítményben kávézott a PSZ-alakulat parancsnokával, amikor az udvaron eldördültek a lövések.

A tűzharc után a Munkács környéki hegyek közé visszavonult PSZ-egység parancsnoka az erdőben készült videofelvételen, amely ugyancsak szombat este került fel az egyik közösségi oldalra, azt mondta, Lanyo, akinek az alvilági beceneve Blück (ukránul Bljuk), három nappal korábban kezdeményezte a találkozót a PSZ kárpátaljai szervezetével, mert nem tetszett neki, hogy a PSZ járőrei ellenőrzésük alá vonták a kárpátaljai határátkelőhelyeket és akadályozták az ott folyó csempészést. Mint kifejtette, 12 fős csoportjukat mintegy száz felfegyverzett ember várta a sportkomplexumban. A tárgyalásról azt mondta, Lanyo fenyegette és óva intette őket attól, hogy beavatkozzanak és rontsák az üzletét, mivel mögötte Kárpátalja rendőrparancsnoka és Viktor Medvedcsuk befolyásos oroszbarát ukrán politikus és pártvezető áll. Szavai szerint a lövöldözés akkor tört ki, amikor távozni készültek a sportlétesítményből, nem is értették, mi történik, s csak füstbomba használatával tudták autóikkal elhagyni a helyszínt, majd a város melletti autóútra kihajtva keveredtek tűzharcba a rendőrökkel azt követően, hogy Szerhij Saranics megyei rendőrparancsnok mobiltelefonon azonnali megadásra szólította fel őket.

A PSZ menekülő fegyvereseit a hatóságok szombat este megadásra szólították fel, azt ígérve, hogy elfogulatlanul fogják kivizsgálni a munkácsi lövöldözés ügyét. A munkácsi illetőségű Viktor Baloga parlamenti képviselő, volt megyei kormányzó közvetítésével a megadás feltételeként azt szabták, hogy erre Dmitro Jaros, a PSZ vezetője, egyben parlamenti képviselő személyesen utasítsa őket, majd ezt követőn szállítsák őket Kijevbe ügyük tárgyilagos kivizsgálása érdekében.

Vasárnap reggeli hír szerint Jaros a PSZ katonai és politikai szárnyának vezetőivel együtt Munkácsra tart, hogy a helyszínen közreműködjön az egyes jelentések szerint három halálesettel és 11 személy, köztük négy civil sebesülésével járó konfliktus rendezésében.

A Jobboldali Szektor az európai integráció melletti és a Janukovics-rezsim elleni tavalyi Majdan-tüntetések önvédelmi erőiből jött létre. A szerveződéshez számos, valódi háborús tapasztalatokkal rendelkező veterán csatlakozott. A szervezet tagjait az oroszbarát szakadárokkal vívott kelet-ukrajnai harcok miatt fegyverezték fel, és az ukrán reguláris fegyveres erők oldalán részt vesznek a szakadárokkal vívott összecsapásokban. A PSZ tagjai Kijev ez irányú törekvései ellenére nem tagolódtak be teljes mértékben a hadseregbe, nem engedelmeskednek maradéktalanul a hadvezetés parancsainak.


http://propeller.hu/nagyvilag/3128293-menekitik-lakossagot-munkacs-kornyeken
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.