Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Lázár János: Sok államtitkárt leváltanak majd
  2015-07-17 23:55:27, péntek
 
  Mi lehet az oka a személycseréknek? Nem tudták hatékonyan menedzselni a lopást?
Most komolyan: ki foglalkozik már ezzel a napi szintű orbáni handabandázással? Fél millióan leléptek, 4 millióan a szegénységi küszöb alatt, egyes magyarországi régiók szegénysége más földrészeket idéz; társadalmi, gazdasági és kulturális leszakadásunk látványos. Olyan országok hagynak le minket gazdasági teljesítményben, ahonnan pár éve még irigykedve tekintettek ránk.
Ez a gátlástalan rablóbanda meg a maradék koncon marakodva egymást próbálja hidegre tenni.
És utána mi lesz, mi a mesterterv? Mindenki elhúz a Pasaparkba, hogy Budáról szörnyűlködjön a szegénységen. Abba kéne már hagyni a lopást!

**********

Lázár János: Sok államtitkárt leváltanak majd

politika
ma 6:52


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Napi Gazdzaságnak adott interjújában beszélt arról, hogy komoly átalakítások várhatók a kormány személyi összetételében. Egészen konkrétan az államtitkári karban.

Lázár János így fogalmazott:

Én személyesen úgy gondolom, jelentős számú államtitkár cseréje várható.

A menetrend az lesz, hogy augusztus 25-én tartanak egy konferenciát, ahol az OECD országjelentése és a közszolgálati egyetem Jó állam-jelentése alapján értékelik az elmúlt egy évet. Orbán Viktornak utána lesz majdnem három hete, hogy a miniszterekkel együtt eldöntse, kit vált le.

A teljes interjú csak szombaton jelenik meg. (napigazdasag.hu)


http://444.hu/2015/07/17/lazar-janos-sok-allamtitkart-levaltanak-majd/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb népszavazási kérdést terjesztettek be az Országos Vála
  2015-07-17 23:38:29, péntek
 
  Újabb népszavazási kérdést terjesztettek be az Országos Választási Bizottság elé:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a trafikok helyett ezentúl a Parlamentet és a minisztériumi épületeket vonják be elsötétítő fóliával, hogy az ott folyó erkölcstelen tevékenységek ne befolyásolják negatívan a fiatal nemzedék fejlődését, a látvány ne csábíthassák őket hasonló káros magatartásra?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1918 JÚLIUS 16.-ÁN a SZOVJET ZSIDÓK ANGOL PARANCSRa KIÍRTOTT
  2015-07-17 22:38:04, péntek
 
  1918 JÚLIUS 16.-ÁN A SZOVJET ZSIDÓK ANGOL PARANCSRA KIÍRTOTTÁK A ROMANOV DINASZTIÁT !

AZT A ROMANOV DINASZTIÁT AMELY EGYÉBKÉNT A NÉMET HOLSTEN - GOTTORP NÉMET (POROSZ) DINASZTIÁBÓL SZÁRMAZOTT (TEHÁT NEM OROSZ) ÉS AZ EGYIK LEGHŰSÉGESEBB KISZOLGÁLÓJA VOLT A ZSIDÓ BANKÁROK GYARMATOSÍTÓ TERJESZKEDÉSÉNEK (SZENT SZÖVETSÉG 1814)! EMLÉKEZTETŐÜL ŐK (I.MIKLÓS) VERTÉK LE A MAGYAROK SZABADSÁGHARCÁT IS 1849-BEN AMELY FÜGGETLEN MAGYAR HITELBANKRENDSZERT ALKOTOTT MEG ! AZÓTA SINCS MAGYAR BANKUNK CSAK UZSORÁS ZSIDÓ ! EZT A ROTHSCHILDOK ÚGY "HÁLÁLTÁK" MEG HOGY 70 ÉV MÚLVA A ZSIDÓ LENINNEL ÉS TROCKIJJAL KIÍRTATTÁK AZ EGÉSZ CÁRI CSALÁDOT ! AZ UNOKATESTVÉR V. GYÖRGY ANGOL KIRÁLY IS BENNE VOLT A "BULIBAN" ÍGY A HATALMAS CÁRI VAGYON ÖRÖKÖS HÍJÁN AZ ANGOL TESÓKRA SZÁLT ! TUDNIILLIK AZ ANGOL KIRÁLY ELUTASÍTOTTA A CÁRI TRÓNRÓL LEMONDOTT ROMANOVOKNAK A LETELEPEDÉSI KÉRELMÉT ANGOL FÖLDÖN ! ÍGY NEM VOLT MIT TENNI KIÍRTOTTÁK ŐKET ! ILYEN AZ ANGOL BECSÜLET ! HALÁLOS !


https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11018608_1460790044221 462_3874512468997305684_n.jpg?oh=e19efb86740476e7d8a7fcb00b7bed59&oe=56228732

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11738005_1460792927554 507_4426103024773562919_n.jpg?oh=502064864a975bd91df18f8044557c6e&oe=5616E5AB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német sajtó: terroristák miatt eshet szét Ukrajna
  2015-07-17 22:24:50, péntek
 
  Német sajtó: terroristák miatt eshet szét Ukrajna

Államellenes szervezkedésről ír a német sajtó a Munkács térségében zajló lövöldözések és robbantásos merényletek kapcsán. A Der Spiegel szerint Ukrajna darabokra hullhat.

A német napilap szerint mostanra az államhatalom elleni fegyveres lázadás jegyeit mutatják az Ukrajnában zajló események, és azok a szélsőséges csoportok, melyeket korábban Kijev a Donbassz régióban zajló háború miatt fegyverzett fel, most az állam ellen fordulnak, és a Jobb Szektor új frontot nyithat Ukrajnában. A Der Spiegel szerint fokozott aggodalomra ad okot, hogy az események alig 40 kilométerre a magyar határ mellett történnek, emiatt “egy újabb kisebbség is érintetté válhat a fegyveres harcokban", ami Ukrajna széthullásához vezethet.

A Jobb Szektor fegyveresei július 11-én keveredtek összeütközésbe a rendfenntartással. Az összecsapás során gránátvetők és gépkarabélyok is előkerültek, és 3 ember életét veszítette, 13-an megsérültek. A Jobb Szektor az eset után gyakorlatilag hadat üzent az ukrán hatóságoknak. A csoport az első összecsapásokat követően bejelentette, hogy a most hatalmon lévő politikusok miatt “halt el egy nemzeti forradalom", ezért megszálló erőnek tekintik őket.

“Nemzet forradalom" azonban soha nem is kezdődött Ukrajnában: a Jobb Szektort abból a célból juttatták - először illegális úton - fegyverekhez, hogy közreműködjenek az államhatalom eltávolításában. A szervezet 2013-14 fordulóján közreműködött a legitim kormány eltávolításában, mert abba a hitbe ringatták, hogy nyers erővel képes lesz majd hatalomra jutni a kormány eltávolítását követően. Ehelyett a nyugati országok saját embereiket ismerték el legitim kormánynak, a Jobb Szektor pedig terrorista csoporttá vált, amivel korábbi támogatói is szembefordultak.

Az orosz sajtó már a kijevi puccs idején nyíltan beszélt arról, hogy nyugati titkosszolgálatok fegyverekhez juttatták a Jobb Szektor tagjait. Az Európai Unió azonban mindaddig szemet hunyt a csoport működése felett, ameddig az hozzájárult a nyugatbarát kormány hatalomra jutásához. A Der Spiegel most emlékeztet arra, hogy Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője korábban már figyelmeztette a hatalmon lévő politikusokat, hogy az ő pozícióhoz jutásukkal “a forradalom még nem ért véget", emiatt a kormány hatalmas hibát követett el azzal, hogy fegyverekhez juttatta a Jobb Szektor tagjait. Dimitrij Jaros Oroszországban terroristaként van nyilvántartva, a Jobb Szektor működését pedig az orosz felkelések leverésébe bekapcsolódásuk, majd az első tömegsírok megtalálását követően betiltották.

http://hidfo.ru/2015/07/nemet-sajto-terroristak-miatt-eshet-szet-ukrajna/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tervek szerint a kormány a vasárnapi zárva tartást a nyári
  2015-07-17 22:21:39, péntek
 
  A tervek szerint a kormány a vasárnapi zárva tartást a nyári hónapokban magára a Balatonra is kiterjesztené, mivel strandoláskor amíg a gyerekek a vízben játszanak, az anyukák napoznak, az apukák pedig sörért állnak sorba, így a magyar tenger tulajdonképpen szétválasztja a családokat

A KDNP szóvivője bejelentette, hogy ezen témakörben a honlapjukra érkezett névtelen javaslatokat, miszerint vasárnap legyen kötelező a családi gruppenszex, a templomokat pedig alakítsák át swingerklubokká, a párt szakértői még szótárazzák és később alakítják ki álláspontjukat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tervek szerint a jövő évi melegfelvonuláson külön kamiont
  2015-07-17 22:15:44, péntek
 
  A tervek szerint a jövő évi melegfelvonuláson külön kamiont kapnak az illegális bevándorlók. A Jobbik szóvivője közölte, ha ráadásul klezmer zenére fognak vonaglani, akkor kihirdetik a világvégét.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin zseniális sakklépése
  2015-07-17 22:15:14, péntek
 
  Putyin zseniális sakklépése

Oroszország egy zseniális ökonómiai sakklépést tett. Mindenkit a kisujja köré csavart.
Néhány nap alatt több mint 20 milliárd dollárt keresett. Ehhez a saját monopóliumának a részvények közel 30%-át visszavette.
Putyin az Európai Uniót, és Amerikát is hülyére vette. És milyen szép, az egész világ szeme előtt, úgy tett mintha minden tervszerű lett volna. Korábban a részvények egy része, külföldi befektetők energiatársaságaié voltak, ez azt jelenti, hogy a bevételek majdnem fele,az olaj és gáz iparból nem Oroszország kincstárába került, hanem Európa finánccápáinak a számláira. A krími helyzettel összefüggésben, a rubel elkezdett erősen esni, de a központi bank nem tett semmit annak érdekében hogy a rubelt támogassa. Felmerültek olyan pletykák is, hogy Oroszországnak nincsen semmilyen megtakarítása arra hogy a rubel irányát fent tartsa. Ezek a pletykák, és Putyin magyarázatai, hogy kész arra hogy Ukrajna orosz nyelvű lakosságát védeni kész, ezek vezettek Oroszország energiatársaságai részvényeinek az áreséséhez, és ezek a finánc cápák elkezdték ezeket a részvényeket eladni , mielőtt, azok teljesen elveszítették volna az értéküket. Putyin egész héten várt, és a sajtókonferenciákon csak mosolygott, de amikor az árak és értékek lementek a pincébe azt az utasítást adta hogy ezeket a részvényeket gyorsan és minden európaitól, és amerikaitól felvásárolják. Mire ezt a finánccápák felfogták, hogy átverték őket, már késő volt, a részvények Oroszország kezében voltak. Nem csak hogy Oroszország ezekben a napokban 20 milliárd dollárt keresett, a cégek részvényeit is visszahozta Oroszországba. A kőolajból és a gázból keletkező bevétel, most már nem fog kifolyni külföldre, hanem Oroszországban fog maradni. A rubel értéke magától megemelkedik , és a támogatására nem kell Oroszország aranykészleteit elhasználnia, és emiatt az európai finánccápák hülyék maradtak és átverték őket. A részvényeiket, amelyek dollár milliárdokat hoztak, néhány perc alatt néhány centért felvásárolták , és a kőolaj, és a gázból származó bevételek nélkül hagyták őket. Egy ilyen csillogó műveletet, a pénzpiacok történetében még sohasem láttak....
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud és megvalósítja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország újabb sportdiplomáciai sikere
  2015-07-17 22:09:52, péntek
 
  Magyarország újabb sportdiplomáciai sikere. 2024-ben hazánk rendezheti a menekült olimpiát. A résztvevők a déli határszakasznál mérhetik össze erejüket többek között rúdugrásban, falmászásban és terepfutásban. A győztesek jutalma egy verés mentes nap a táborban.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
CZUNYINÉ TORKÁN NYOMJÁK LE A DAVAJ GITÁRT, MaJD ÉSZHEZ TéR!!
  2015-07-17 19:24:03, péntek
 
  Czunyiné bekeményít a protezsáltjáért - tovább dagad a budafoki iskolabotrány

szerző
Csendes-Erdei Emese
publikálva
2015. júl. 17., 18:49



A Budai Nagy Antal Gimnázium tanárai, szülői közössége és diákjai minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megállítsák az oktatási államtitkár nyomulását. Egyelőre minden hiába.

Budafok eddigi legnagyobb iskolai botrányát kénytelen megélni. Arról már korábban írtunk, hogy Czunyiné Bertalan Judit közoktatási államtitkár akaratának megfelelően pályázatot írtak ki a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatói posztjára; ezzel nincs is probléma, hiszen a jelenlegi igazgató, Kissné Prim Beáta kinevezése a 2014/2015-ös tanév végével lejár. A vonatkozó törvény az intézményvezetői megbízásról így rendelkezik: ,,Az intézményvezető kiválasztása - ha e törvény másképp nem rendelkezik - nyilvános pályázat útján történik. A pályázat mellőzhető, ha az intézményvezető ismételt megbízásával a fenntartó és a nevelőtestület egyetért. Egyetértés hiányában, továbbá az intézményvezető harmadik és további megbízási ciklusát megelőzően a pályázat kiírása kötelező." A nevelőtestület teljes mértékben támogatta a jelenlegi igazgatót, ennek ellenére mégis pályázatot írtak ki, melynek előterjesztője Németh Zoltán fideszes alpolgármester volt. A képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve szerint megkérdezték Karsay Ferenc polgármestert, hogy miért van erre szükség. Karsay szerint, ha mindenki maradéktalanul elégedett az adott vezető munkájával, akkor nincs szükség pályázat kiírására, ha pedig mégis pályázatot írnak ki, az azt jelenti, hogy fenntartják annak a lehetőségét, hogy ,,a pályázat folyamán beesik olyan pályázó kívülről, aki még ennél is jobb megoldást jelent az intézmény számára".
Kuss legyen! Figyelni a miniszterelnök úrra!

Kuss legyen! Figyelni a miniszterelnök úrra!

Fotó: MTI

Jé, be is esett egy ilyen pályázó Manolovitsné Erdőközi Orsolya személyében, aki jóban van az oktatási államtitkárral és a kerület alpolgármesterével is. Az önkormányzat összevetette a két pályázatot, majd úgy ítélte meg, hogy mindketten megfelelnek a követelményeknek és a végső döntést meghagyták a minisztériumnak.

Meglépett, most dirigálna

A szülők és a tanárok minden erejükkel próbálják elérni, hogy Manolovitsné lépjen vissza a jelöléstől, s erre a jelek szerint jó okuk van. A pályázat nyertese - és jelen állás szerint a gimnázium új igazgatója - korábban ebben az intézményben tanított, két évvel ezelőtt azonban egyik napról a másikra felmondott, ott hagyva a szalagavatóra készülő végzős osztályát. A szülők szerint a diákokat sokkolta a váratlan esemény. Egy belső forrásunk szerint több probléma volt Manolovitsnéval. Például vezette a magyaros munkaközösséget, de nem tudott együtt dolgozni a szaktanárokkal, akik aztán lemondatták. ,,Évekig együtt tanítottunk, több megnyilatkozásával nem tudtam és nem is tudok azonosulni. Egy olyan iskolában, ahol a személyét és a pedagógiai elképzeléseit támogatják, ott ki tud teljesedni. Itt azonban a tantestület túlontúl jól ismerte munkáját, mentalitását, és ezért nem támogatták a pályázatát" - mondja róla egy volt kollégája, konkrétumokat azonban nem mer említeni, pedig ő megtehetné, nem úgy, mint a Budai jelenlegi dolgozói. ,,A KLIK többször nyomatékosan felhívta a figyelmünket arra, hogy engedély nélkül nem beszélhetünk a sajtóval, kérem, ne kísértse az iskola munkatársait kérdéseivel, nem szeretném, ha bárkinek gondja származna ebből" - mondja egy neve elhallgatását kérő forrásunk.

Manolovitsné pályázatát nemcsak a tanárok, a szülők is véleményezték. ,,Tudomásunk szerint a Pályázó a tavalyi évben sikertelenül pályázott Érden is intézményvezetői pozícióra, ezért nem hallgathatjuk el azon véleményünket, hogy jelenlegi pályázata nem a gimnázium jobb jövőjét, hanem kizárólag személyes ambícióit hivatottak szolgálni" - írják a szülők.
Az iskola

Az iskola

Fotó: MTI

Manolovitsné a pályázatában azt írja, hogy olyan vezető kíván lenni, aki vállalja a személyes felelősséget, odafigyel a feladatokra és az intézmény dolgozóira, elősegíti és ápolja a kapcsolatokat, illetve szükség esetén hatékonyan kezeli a konfliktusokat. Ez utóbbiból lesz bőven, hiszen az iskola dolgozói és tanulói már most elutasítják új vezetőjüket, aki szerintük már bizonyította, hogy nem tudja hatékonyan kezelni a konfliktusokat, mert elmenekül előlük, ahogyan két évvel ezelőtt is tette. Az oktatási színvonal emelésének legfőbb eszköze a pályázó szerint a szakmailag jól képzett, és emberileg megbízható nevelőtestület, továbbá az iskolát támogató szülői közösség. Valóban, de akkor mit fog kezdeni az őt nem akaró közösséggel? Ha tanári kart lecseréli is, még mindig ott vannak a diákok. Az ellene tartott demonstráción ugyanis szép számmal jelentek meg budais diákok, akik ,,igazgatómutyi" táblát tartva azt kiabálták, hogy Manolovitsné lépjen vissza. (Szerettük volna megtudni Manolovitsné Erdőközi Orsolya véleményét is a kialakult helyzetről és a korábbi eseményekről, de megkereséseinkre nem reagált.)

Az iskola előtti tüntetés megszervezése egyébként több nehézségbe is ütközött, az erről szóló Facebook-eseményt valaki feljelentette, ezért törölték, illetve a tüntetést megelőző nap betelefonáltak az egyik kereskedelmi televízióba és téves dátummal hirdették a megmozdulást.

Ellenzéki felforgatók!


A szülői közösség a pályázati eredmény után szerette volna Karsay Ferenc polgármester támogatását kérni az ügyben: nyílt levélben fejezték ki reményüket, hogy a polgármester melléjük áll, ám csalatkozniuk kellett. ,,Az önkormányzat személyes támadásnak vette, hogy a szülők a polgármester támogatását kérték, azóta az Oktatási Bizottság elnöke folyamatosan gyaláz minket, és ellenzéki összeesküvésnek tekinti az ügyet" - mondta lapunknak az egyik szülő. ,,Ránk fogták, hogy maroknyi ellenzéki szülők vagyunk, akik hisztijükkel hergelik a többieket" - panaszolja Lukácsi Krisztina, a tüntetés egyik szervezője, ami azért vicces, mert Lukácsi a fideszes alpolgármester testvére.

Czunyinét egyébként nem hatotta meg az iskola elé szervezett demonstráció: a nol.hu-t arról tájékoztatta az államtitkárság, hogy nem léptetik vissza a pályázat nyertesét, hiszen minden törvényesen zajlott. Az önkormányzat is ezzel takarózik, amikor a szülők a kerület képviselőin kérik számon a döntést; az illetékesek a felelősséget mindig feljebb tolják, mondván, nem az ő kezükben volt a végső döntés, és nem is ők találták ki ezt az egész pályázósdit, hanem a KLIK-el egyeztetve jutottak e döntésre. A gond csak az, hogy a két jelöltnél egyáltalán nem vették figyelembe a tantestület szakmai véleményét, és mindkét pályázatot alkalmasnak találták, ezzel pedig átadták a lehetőséget Czunyinénak, hogy törvényes keretek között ültesse volt egyetemi csoporttársát a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatói székébe.


http://magyarnarancs.hu/belpol/czunyine-bekemenyit-a-protezsaltjaert-tovabb-dagad -a-budafoki-iskolabotrany-95793
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három évig nem indulhat közbeszerzésen a Közgép!
  2015-07-17 19:21:15, péntek
 
  2015. július 17., péntek 18:41 Napi.hu

Három évig nem indulhat közbeszerzésen a Közgép!

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) három évre kizárta a Közgépet minden magyarországi eljárásból, mert szerintük hamis adatot szolgáltatott egy eljárásban - vette észre elsőként az Origo.

Simicska Lajos cégét gyakorlatilag évekre partvonalon kívülre tette a KD, mert elutasította a Közgép jogorvoslati kérelmét. A cég azt kifogásolta, hogy hamis adat közlése miatt kizárták a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő fejlesztésére kiírt tenderből - írta a portál.

A közbeszerzési törvény 56. paragrafusa szerint "az eljárásban nem lehet ajánlattevő, részvételre jelentkező, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő", aki "korábbi - három évnél nem régebben lezárult - közbeszerzési eljárásban hamis adatot szolgáltatott és ezért az eljárásból kizárták, vagy a hamis adat szolgáltatását jogerősen megállapították". Így jelen állás szerint a Közgépet három évig minden közbeszerzésből ki kell zárni.

Bár a cég bíróságra viszik az ügyet, ennek nincsen halasztó hatálya, így amíg a bíróság nem határoz máshogy, addig a Közgép nem rúghat labdába.

A Közgép a bíróság előtt védi meg igazát - írta közleményében a cég, amely szerint már a jogorvoslati kérelmében és a KD tárgyalásán is bebizonyította, hogy a törvényeknek megfelelően, jóhiszeműen és az elvárható gondossággal járt el az ajánlatának benyújtásakor.

Úgy látják, hogy a KD határozata önmagában is ellentmondásos, mert bár több ponton is megállapította, hogy a közbeszerzési eljárás során nem jogszerűen jártak el a Közgéppel szemben, mégis helyben hagyta az ajánlatkérő jogsértő döntését.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/harom_evig_nem_indulhat_kozbeszerzesen_a_koz gep.600680.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1310
  • e Hét: 5074
  • e Hónap: 8819
  • e Év: 162315
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.