Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Matematika feladatsor ,2015 Szeptember.
  2015-07-22 22:23:09, szerda
 
  Magyarország.

Matematika feladatsor ,2015 Szeptember.

Általános iskola alsó tagozat:

1.feladat: Mohamednek van 4 kiló dinamitja.Hány autót tud felrobbantani ha egy kocsihoz 25 deka robbanóanyag elég.


2.feladat:Ha fél óra alatt 34 szíriai ugrik át az ország határra épített kerítésen,akikből 4-et agyon üt az áram.Akkor mennyi szíriai jön be az országba 2 hét alatt?


3.feladat: Egy szomáliai menekült sikeresen átugrik a kerítésen.Őt üldözi egy határőr kutya.A szomi átlagsebessége 15 km/óra,a kutyáé ennek a duplája.Mikor éri be a német juhász az afrikait ha annak tíz perc előnye van?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc eladta a céget, amiről nem is tudta, hogy az
  2015-07-22 21:55:07, szerda
 
  Mészáros Lőrinc eladta a céget, amiről nem is tudta, hogy az övé

Propeller ma, 13:22

Emlékeznek még az orosz cégre, amiről Mészáros Lőrinc elfelejtette, hogy az övé és azt állította márciusban, hogy már rég eladta benne a részesedését? Az Átlátszó kiderítette: az orosz adóhatóság honlapján található legfrissebb cégadatok szerint valójában csak ebben a hónapban, július 9-én adott túl rajta.

Az egymillió rubeles (kb. 5 millió forint) törzstőkével rendelkező Magyar Kft. nevű cégében 33 százalékos érdekeltséggel rendelkezett Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester mellett még két másik tulajdonos szerepelt: egy orosz nő, Ljugyisjeva Karina Alexandrovna, aki szintén 33 százalékos tulajdonrészt birtokolt, valamit az előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárd korábbi agrárattasé, aki a maradék 34 százaléknyi részesedéssel rendelkezett.

Most Mészáros és Ljugyisjevna Karina részét is maga a cég, a Magyar Kft. vette meg. Kiss Szilárd agrárdiplomata 34 százalékot érő tulajdonrésze nem változott a cégben, így lényegében az éppen előzetes letartóztatásban lévő volt attasé a cég egyedüli tulajdonosa - írta a lap.

Mint ismert, miután Mészáros az orosz céget nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában, ami miatt feljelentette őt Tényi István fideszes önkormányzati képviselő. A rendőrség viszont nem indított nyomozást az ügy miatt, miután képtelenek voltak megtalálni az orosz céget.


http://propeller.hu/itthon/3132670-meszaros-lorinc-eladta-ceget-ami-nem?utm_sourc e=mm-2015-07-22&utm_medium=email&utm_campaign=M%C3%A9sz%C3%A1ros%20L%C5%9 1rinc%20eladta%20a%20c%C3%A9get%2C%20amir%C5%91l%20nem%20is%20tudta%2C%20hogy%20a z%20%C3%B6v%C3%A9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Andy Vajna saját tévében gondolkodik
  2015-07-22 21:35:34, szerda
 
  Andy Vajna saját tévében gondolkodik


Ez parádés lesz! “az egyes műsorokra kipróbálták már Betlen Jánost és Skrabski Fruzsinát is. A próbavendégek között úgy tudjuk, Stumpf András, a Mandiner újságírója, Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, Mesterházy Attila, Szijjártó Péter, és Vidnyánszky Attila is feltűnt"

+ havonta egy levitézlett sztárvendég andy egykori baráti köréből, aki már csak kelet-ugaron tud futni egy-két haknikört.

Vajon mennyire kell elkeseredett politikusnak lenned, hogy próbavendégként bemenj egy nem létező tévébe?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött? Illegális bevándorlók raboltak Mórahalmon
  2015-07-22 18:21:59, szerda
 
 
Megkezdődött? Illegális bevándorlók raboltak Mórahalmon


Posted on 2015/07/22 Szerző: Admin

Két, a közelmúltban illegálisan Magyarországra érkezett bevándorló rabolta ki kedden az egyik mórahalmi ékszerboltot - értesült a Napi Gazdaság rendőrségi forrásokból.
A két férfi a rendőrség tájékoztatása szerint kedden este fél hat körül ment be az üzletbe, megkötözték az eladót, és a zsákmányolt aranyékszerekkel elmenekültek a helyszínről.
Az eladó nem sérült meg. A rendőrség rablás miatt nyomoz.
Update: a cikket már nem lehet megtalálni a Napi Gazdaság honlapján, az eredeti cikkre kattintva az újság címlapja jön be. (vs)
Bal-Rad komm: Amíg a rendőrök a határon fogdossák össze és gardírozzák őket, a “hátországra" nem marad erő!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/22/megkezdodott-illegalis-bevandorlok-rabolt ak-morahalmon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkolóznak Matolcsyék
  2015-07-22 18:11:56, szerda
 
  Titkolóznak Matolcsyék


Bár az MNB titkolja, kitől vett 1,1 milliárd forintért érmegyűjteményt, úgy tűnik, kiderült. S az is, hogy a titkolódzás nem véletlen.
Belföld, Kiemelt - Hírfarkas | Forrás: figyelo.hu | Beküldte: Gépnarancs | 2015. július 22.

A Magyar Nemzeti Bank a napokban tette közzé a honlapján, hogy az Értéktár Program keretében műalkotásokat és műgyűjteményeket vásárolt. Ahhoz képest, hogy alig néhány hete még azt nyilatkozták, hogy az egyetlen Munkácsy képen kívül semmit nem vettek, alaposan belehúztak. Mostanáig összesen tíz üzletet kötöttek. A sajtóban Tiziano híres festménye, a Mária gyermekével és Szent Pállal kapta a legnagyobb figyelmet, ezért az alkotásért nem kevesebb, mint 4,5 milliárd forintot szurkolt le a jegybank - számol be a figyelo.hu.

A kép sorsáról annyit, hogy Pintér Gyula egy aukción vette meg 2005-ben 140 millió forintért. Most több mint harmincszoros(!) áron adta tovább. És itt álljunk meg egy szóra! Gerhardt Ferenc, a jegybank alelnöke a Golgota tulajdonosának, Pákh Imrének a 9 millió dolláros eladási ajánlatát többek között arra hivatkozva utasította el, hogy a kép ára nem emelkedhetett ugrásszerűen két évtized alatt. Úgy látszik, Gerhardt úrnak a következetesség nem tartozik az erényei közé...


Ha már a Golgotáról esik szó, akkor azt is meg kell jegyezni, hogy az a jegybank másik legújabb bevásárlásával is összefüggésbe hozható. Míg a Tiziano kép eladójának nevét nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Bank, addig az 1,1 milliárd forintba kerülő erdélyi ezüstérme gyűjtemény korábbi tulajdonosának nevével adós maradt. A Figyelő Online megbízható forrásból úgy értesült, hogy ebben az esetben az eladó nem volt más, mint Törő István, azaz a Falk Miksa utcai Virág Judit Galéria és Aukciósház ügyvezető igazgatójával kötöttek üzletet. Vagyis személy szerint Törő István, vagy az érdekeltségébe tartozó vállalkozás volt eddig a milliárdot érő gyűjtemény tulajdonosa.

Sem az MNB, sem Törő István nem kívánt nyilatkozni. Ő végül annyit mondott, hogy sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarja a hírt.

Vajon mivel magyarázható a Magyar Nemzeti Bank titkolózása? A Figyelő Online rábukkant az egyik lehetséges okra. A Munkácsy trilógia harmadik képéért, Golgotáért a jegybank arra hivatkozva hajlandó csak hatmillió dollárt fizetni, hogy három általuk felkért független (!) értékbecslő szabta meg ezt az árat. Úgy tudjuk, a három független értékbecslő egyike Virág Judit volt. Akinek a férje Törő István. Együtt vezetik a galériát. És most Törő István nem akármilyen, hanem milliárdos üzletet kötött a jegybankkal. Nem csodálkoznánk különösebben, ha ennek kiderülte után az ellenzék azzal támadná Matolcsyékat, hogy most fizették ki Virág Judit szolgálatait.

Mindenesetre a hölgy független értékbecslői volta ezek után legalábbis megkérdőjelezhető. Ezért is titkolhatta tehát a jegybank az eladó kilétét. Pákh Imre pedig okkal-joggal támadhatja a hatmillió dolláros értékbecslést.


http://gepnarancs.hu/2015/07/titkoloznak-matolcsyek/#.Va-tMRYwkJc.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Donbassz után Kárpátalja következhet-hörög a kijevi szagértő
  2015-07-22 18:07:20, szerda
 
  Donbassz után Kárpátalja következhet-hörög a kijevi szagértő


Posted on 2015/07/22 Szerző: Admin
A szomszédos Magyarország egyre inkább kiélezi a kárpátaljai helyzetet - állítja egy ukrán biztonságpolitikai szakértő.


A Prava Szprava Társadalmi Kezdeményezés vezetője a magyar titkosszolgálatok ukrajnai tevékenységét vette górcső alá a Glavredben megjelent elemzésében.
Dmitro Sznyegirjov szerint a magyarországi szakszolgálatok mesterségesen élezik ki a helyzetet Kárpátalján a szeparatista törekvések megjelenésével.
Aktívan működnek
Állítását arra alapozza, hogy ,,Budapest magyar útleveleket osztogat a megye lakosságának", és a szakadár Donyecki Népköztársaság hadseregének kötelékében harcol Ukrajna ellen a Szent István Légió nevű magyar önkéntes zászlóalj.
Emlékeztetett arra is, hogy Lázár János elismerte: a magyar titkosszolgálatok az ukrán-orosz konfliktus kezdettétől aktív tevékenységet folytatnak Ukrajnában.
Megvédik a magyarokat
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzetbiztonsági bizottság június végi ülésén az ukrán-orosz konfliktussal magyarázta, hogy át kellett szervezni és megerősíteni az Információs Hivatalt.
,,A katonai titkosszolgálat, a katonai hírszerzés és a polgári hírszerzés ebben a munkában Ukrajnában kiválóan teljesített" - mondta a miniszter, akinek a szavai nyomán bekérették a kijevi külügyminisztériumba a magyar nagykövetet.
Lázár eheti tájékoztatóján is foglalkozott a témával. Az Origo kérdésére, hogy az ukrán nemzetbiztonsági szervek tudtak-e a magyar hatóságok tevékenységéről, azt válaszolta: a szomszédos országok belügyi szerveinek meg kell barátkozni azzal a gondolattal, hogy a magyar állam minden helyzetben, minden polgárát meg fogja védeni az országhatáron belül és kívül.
Aggasztja a kettős állampolgárság
Sznyegirjov szerint ebben a helyzetben nem is a politikai pártok szerepe a legaggasztóbb, hanem a kettős állampolgárság intézménye, és az, hogy magyar fegyveresek szereznek harci tapasztalatokat Kelet-Ukrajnában.
A szakértő úgy véli, hogy a magyar titkosszolgálatoknak az Ukrajnában élő ,,magyar állampolgárok védelmét szolgáló műveletei" azt bizonyítják, hogy Magyarország Ukrajnával szembeni területi igényei a kelet-ukrajnaihoz hasonló eseményekbe torkollhatnak.
(origo)
Bal-Rad komm: Megnyugtatjuk Sznyegirjov urat: Magyarország “megvédési akciója"-ha nem is Maradék-Ukrajnára nézve kedvezően-de Magyarország újabb területvesztését jelentené!


https://balrad.wordpress.com/2015/07/22/donbassz-utan-karpatalja-kovetkezhet-horo g-a-kijevi-szagerto/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezeket az adatokat tutira nem plakátolja ki az Orbán-kormány
  2015-07-22 17:39:59, szerda
 
  2015. 07. 22. 15:59

Ezeket az adatokat tutira nem plakátolja ki az Orbán-kormány!

Miközben a legújabb kormányzati agyrém, plakátkampány szerint baromi sokat spóroltunk a rezsicsökkentésen, a Fidesz-kormány 2010-es hatalomra jutása óta a statisztikai adatok alapján kijelenthető, csökkent hazánkban az átlagbér, ellenben növekedett az alacsony jövedelműek adóterhe, és a magyar munkavállalók 25 százaléka még a létminimumot sem éri el.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese tartott sajtótájékoztatót a magyar dolgozókat sújtó adórendszerről. Az országgyűlési képviselő szerint ez a tragikus helyzet a tehetségtelen kormányzás következménye.

Mint ismeretes, Magyarországon rendkívül magas (az OECD országok között a negyedik legmagasabb) az adóék mértéke - mondta el Volner, majd hozzátette: csak a sokkal gazdagabb nyugat-európai államokra jellemző az a nagy mértékű adóelvonás, amely a magyar lakosságot sújtja.

Elmondhatjuk, hogy a magyarok balkáni bérekért dolgoznak, de nyugat-európai árszínvonal mellett, és mindez az elmúlt 25 év tehetségtelen kormányzásának köszönhető - fogalmazott a jobbikos honatya.

"A magyar gazdaság alapjait kell megerősíteni..." (fotó: Nagy Zsuzsanna - Alfahír)

Volner János figyelmeztetett: az alacsony jövedelmű emberek adóelvonása jelentősen megnövekedett annak ellenére, hogy a kormány propagandája annak ellenkezőjéről harsog.
Számok versus Orbán-kormány (1. menet): az alacsony jövedelmű emberekről

2005-ben az alacsony jövedelmű emberek bérének 43,1 százalékát vonta le az állam adóként.

2010-ben ez az arány 43,8 százalék volt.

2015-ben sikerült ezt is túlszárnyalni: 49 százalékra nőtt az alacsony jövedelmű emberek bérének adóelvonása.

A statisztikai adatokból egyértelműen bizonyítható, az Orbán-kormány olyan gazdaságpolitikát folytatott az elmúlt fél évtizedben, amely az alacsony jövedelmű magyarokat kifejezetten megadóztatta, adóterheiket jelentős mértékben, 5 százalékkal növelte.
Számok versus Orbán-kormány (2. menet): az átlagbérről

Magyarországon az átlagbér 2010 áprilisában még 525 euró volt, jelenleg, 2015. első negyedévének végén, mindössze 493 euró. A magyar emberek munkája, az Orbán-kormány tehetségtelen politikája következtében, európai szinten jelentős mértékben leértékelődött - magyarázta az adatokat a jobbikos országgyűlési képviselő.

Számok versus Orbán-kormány (3. menet): a dolgozói szegénységről

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy küzdeni kell a dolgozói szegénység ellen - szögezte le Volner János. Jelenleg a dolgozó magyar emberek 25 százaléka még a létminimum szintjét sem éri el, míg a népesség 26,8 százaléka kifejezetten mélyszegénységben él - ismertette a nem éppen propaganda-plakátra szánt statisztikai adatokat a nemzeti ellenzék képviselője.

Volner úgy látja: ebben a tragikus helyzetben a Jobbik által felvázoltak szerint kell lépni, hiszen az Orbán-kormány felelőtlen politikája az elmúlt 5 évben bizonyítható módon nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, csak növelte a Magyarországról történő elvándorlást, növelte a mélyszegénységet és növelte az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők adóterheit.
Na de mit vázol fel a Jobbik?
Ebből a nehéz gazdasági helyzetből csak úgy találhat kiutat az ország, ha a Jobbik által javasolt, termelést támogató adórendszert vezetnek be, amit a nemzeti párt 2018-as kormányra jutása után meg is fog tenni. Ennek értelmében az iparba, a mezőgazdaságba, és a Magyarországra jelentős külföldi tőkét hozó turisztikai ágazatba összpontosítva az adókedvezményeket - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szemben a Fidesszel, mi nem abban hiszünk, hogy a gazdagokat kell tovább gazdagítani, véleményünk szerint a magyar gazdaság alapjait kell megerősíteni, mert csak így képzelhető el a jóléti fordulat, az életszínvonal tartós emelkedése - foglalta össze Volner János.


http://alfahir.hu/ezeket_az_adatokat_tutira_nem_plakatolja_ki_az_orban_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliárdokba fáj nekünk, hogy akadoznak a brüsszeli pénz
  2015-07-22 14:21:00, szerda
 
 

Százmilliárdokba fáj nekünk, hogy akadoznak a brüsszeli pénzek
Weinhardt Attila
2015. július 22. 13:14


A nemzetgazdasági tárca keddi jelzése szerint az, hogy idén az első félévben 156 milliárd forinttal kevesebb EU-támogatás érkezett Brüsszelből, mint egy éve, de közben pörgött a magyar költségvetés felől a pályázók felé a kifizetés, összesen mintegy 300 milliárd forinttal növelte az idei első félévi államháztartási hiányt. A jelek szerint tehát komoly következményekkel, jókora finanszírozási erőfeszítéssel jár a magyar büdzsének az, hogy bizonyos Operatív Programokban felfüggesztette, illetve megszakította a támogatások kifizetését Brüsszel. Ez önmagában a Gazdaságfejlesztési Operatív Programnál saját összesítésünk szerint mintegy 40 milliárdos előfinanszírozást tett szükségessé. Tudomásunk szerint azonban ebben az ügyben rövidesen megszülethet az alku a kormány és Brüsszel között, így újra jöhet a pénz, ráadásul egészen kis büntetéssel megúszhatjuk a dolgot.

Támogatást megelőlegező hitel uniós pályázatokhoz 0,5% éves nettó kamattal! (x)
hirdetés

Nyílik az olló

Az NGM jelzései alapján az tudható, hogy az idei első félévi államháztartási hiány 813,7 milliárd forintra nőtt, a júniusi deficit pedig szokatlanul nagy, 312 milliárd forintos lett. Az első félévi deficit kialakulásában fontos szerepe volt annak, hogy a fejezeti kezelésű előirányzatok uniós bevételei mintegy 156 milliárd forinttal maradtak el az előző évi bevételektől, közben viszont az uniós kiadásai több mint 200 milliárd forinttal haladták meg az előző évi kiadásokat a felfutó kifizetéseknek köszönhetően.

A részletes adatok szerint a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei között az EU-támogatás az első hat hónapban 384,7 milliárd forint volt, amelynek nagy része a Nemzeti Stratégiai Referenciakeret operatív programjainál keletkezett (283,5 milliárd forint). Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sorain az első félévben 91,5 milliárd forint összegben teljesült bevétel.

Az első félévi uniós bevételek tehát 156 milliárddal maradtak el a tavalyi hasonló időszakitól, miközben a 2007-2013-as ciklus zárásához közeledve igencsak felpörgött a kifizetés a magyar szervek felől a pályázók irányába. A Portfolio összesítése szerint a magyar szervek nettó kifizetése az első hat hónapban 884 milliárd forintot tett ki, azaz igencsak pörög a kifizetési számláló. A tegnapi NGM háttérbeszélgetésen ugyanakkor elhangzott, hogy Brüsszel felől az uniós támogatásoknál jelentős visszaesés látható, ami az auditokkal és bizonyos kifizetések felfüggesztésével magyarázható. Az NGM jelzése szerint az első hat hónap alatt az uniós kiadások kifizetésének felgyorsulása és az elmaradó bevételek miatt 300 milliárd forinttal lett rosszabb az államháztartási egyenleg a tavalyihoz képest.


663 milliárdos felfüggesztés...

Amint Lázár János a június eleji brüsszeli útján jelezte, összesen 663 milliárd forintnyi EU-támogatás kifizetését függesztette fel (vagy szakította meg) az Európai Bizottság, amelyek öt különböző Operatív Programot érintenek. Ebből a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) első három prioritásában a kifizetést felfüggesztette, a negyedik prioritásbeli kifizetést pedig megszakította Brüsszel.

Emellett a KEOP és a TÁMOP egy-egy prioritásában nem fizet egyelőre a Bizottság a benyújtott számlákra, valamint továbbra is áll a régóta húzódó aszfaltügy a KÖZOP-ban. Utóbbi kapcsán a Bizottság 25%-os pénzügyi korrekciót javasolt, amelyet a friss jelzések szerint nem fogad el a magyar kormány, és egyelőre zajlanak még a tárgyalások, de könnyen lehet, hogy bíróságra megyünk az ügyben.

...de mégis pörög a kifizetés

Visszatérve a GOP-ra: az alábbi táblázat alapján jól látszik, hogy bár Brüsszel április 10-én felfüggesztette a kifizetéseket (előtte sem jött már pénz jó ideje az első négy prioritásban), de a magyar költségvetés a pályázók felé továbbra is rendületlenül fizeti a benyújtott számlákra járó összeget. Azóta ugyanis 40 milliárddal nőtt a kifizetett állomány, azaz három hónap alatt ennyivel előfinanszírozta a később Brüsszeltől (remélhetőleg) megkapott támogatást.

Százmilliárdokba fáj nekünk, hogy akadoznak a brüsszeli pénzek

Amint arra június elején rámutattunk: a brüsszeli felfüggesztő javaslat bizonyos programok kapcsán minimum 5%-os pénzügyi korrekciót javasolt, míg a magyar fél által elvégzett mintavételes eljárások eredménye ennél alacsonyabb, 2%-os korrekciós mértéket javasolt. Információink szerint a következő hetekben erről az alacsonyabb mértékről megszülethet a kormány és a Bizottság közötti megállapodás, ami a 700 milliárdos vetítési alap miatt összességében csak kicsi, 15 milliárd forint körüli pénzügyi korrekciót jelentene Magyarországnak.


Mivel a GOP-ban eleve túlvállalásban van a forrásokat illetően az Irányító Hatóság és rövidesen egyébként is áttér Magyarország a támogatások elszámolásánál az ún. total cost módszertanra (ami növeli a túlvállalás mértékét), így ezen korrekció mögé egyáltalán nem szükséges betennie új projekteket a kormánynak ahhoz, hogy le tudja hívni a teljes, rendelkezésre álló keretet év végéig. (Az aszfaltügy más, ott szükséges lehet az, hogy a korrekcióval érintett tételekre más számlákat benyújtson a kormány, hogy a teljes forrást le lehessen hívni.)

Jó hír az is, hogy az említett total cost módszerre áttérés ugyanannyi számla benyújtására több brüsszeli támogatás folyósítását jelenti majd, ami egyúttal csökkenti a magyar költségvetés által megfinanszírozandó önrészt is. Ez tehát idővel a magyar büdzséhiány apadását nagyban segítheti.

Lázár június eleji ígérete szerint a nyári szabadságok előtt megpróbálják a többi problémás ügyben is lezárni a vitát, így ahol lehet, elfogadjuk a Brüsszel által javasolt korrekciót, hogy minél hamarabb újrainduljon a pénzek folyósítása is. Amint fentebb láttuk, erre a magyar költségvetésnek is egyre égetőbb szüksége van.

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/szazmilliardokba_faj_ne kunk_hogy_akadoznak_a_brusszeli_penzek.5.217285.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sosem látott adat érkezett az állástalanokól
  2015-07-22 13:19:42, szerda
 
  Sosem látott adat érkezett az állástalanokól


Posted on 2015/07/22 Szerző: Admin

Történelmi mélypontról számolt be a legfrissebb munkaerőpiaci statisztika, ám ennek ellenére továbbra is minden második állástalan él ellátás nélkül.
Júniusban 186 052 olyan nyilvántartott álláskereső volt, aki bármiféle ellátás nélkül volt kénytelen átvészelni a munka nélküli időszakokat. És bár csak 2010 augusztusáig állnak rendelkezésre adatok, de azóta egyszer nem volt ilyen alacsony ez a létszám, sőt még 200 ezer fő alá sem került.

Ez azonban valójában keserű siker, hiszen egyrészt továbbra is 186 ezer álláskereső él ellátás nélkül, másrészt pedig a létszám csökkenéséhez nagyban a közfoglalkoztatás járult hozzá a munkanélküliség és a nyilvántartott álláskeresők számának mérséklésén keresztül. Ez pedig csupán átmeneti munkalehetőséget jelent az érintetteknek.
A nyilvántartott álláskeresőkön belül az ellátás nélküliek már “csak" 50,7 százalékot tettek ki, aminél kisebb részarányt legutób 2012 márciusában képviseltek.
Az ellátás nélkül élők mellett több rekordot is tartalmazott még a Nemzeti Foglakoztatási Szolgálat júniusra vonatkozó statisztikája:
a szakképzetlen álláskeresők száma közel 9 éve nem volt ennyire alacsony, 192,5 ezren voltak,
a nyilvántartott álláskeresők száma 366,8 ezer volt, ami 2006 júniusa óta nem látott alacsony szintet jelent,
az álláskeresőkön belül a szociális segélyből élők aránya 35,7 százalék volt, ami 3 éves csúcs (noha a létszám folyamatosan csökken, annak mértéke nem éri el a teljes álláskeresői létszám csökkenését, így lehetséges az, hogy az arány csúcsra került),
a tartósan állástalanok az álláskeresőkön belül 29,2 százalékot jelentettek, ami 2013 decembere óta a legmagasabb arány.

Visszafogott munkahelyteremtés
Ami az újonnan bejelentett munkahelyeket illeti, júniusban tovább csökkent a közmunkás-igény, hiszen a májusi 23 700 után 21 917 új munkahelyet hoztak létre állami támogatással, ami az egy évvel korábbi szintnek felét sem éri el.Ennek ok azonban abban rejlik, hogy a téli közfoglalkoztatás teljesen felborította tavaly a statisztikákat, és a közmunka-programok éven belüli felfutása is teljesen másként alakult a megszokottakhoz képest.
Ezzel párhuzamosan a magánszektorban működő cégek munkaerő-igénye stagnál, hiszen májushoz képest mindössze 447-tel több új munkahelyet hoztak létre, 17 987-et. És akárcsak a támogatott pozíciók esetén, úgy itt is elmarad ez a szint a tavaly júniustól, amikor több mint 20 ezer új pozíció nyílt meg a piac önerejéből.
Így összesen 39 904 új munkahely jött létre júniusban, ami 1300-zal kevesebb a májusinál.

(mfor)
Bal-Rad komm: Ha már az udvari statisztikák is kevesebb új munkahelyről számolnak be...-hát bizony gyorsan ki kell találni valamit! (Legalább új mintavételi módszert kell kitalálni! Minimum!)
186 ezer ellátás nélküli álláskereső! Azért ez hatalmas nagy szám ám!
HA VOLNA PÉNZÜK PESTRE UTAZNI...!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/22/sosem-latott-adat-erkezett-az-allastalano kol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felért a pofátlanság csúcsára a Nemzeti Választási Bizottság
  2015-07-22 13:16:30, szerda
 
  Felért a pofátlanság csúcsára a Nemzeti Választási Bizottság

Tegnap, 09:09

Hétfő délután tartotta soron következő ülését a Nemzeti Választási Bizottság, amely a boltok vasárnapi nyitvatartásáról szóló népszavazási kezdeményezések elbírálásáról volt hivatott dönteni. Három aláírásgyűjtési kezdeményezés is került a Bizottság asztalára, aminek mégsem sikerült egyiket sem hitelesítenie.

A régebb óta honos...
Elképesztő indokokkal akadályozta meg ismételten a vasárnapi zárvatartás eltörlését célzó aláírásgyűjtés megindítását a Nemzeti Választási Bizottság. Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke az ATV Egyenes Beszéd c. műsorában elmondta, hogy beadványát a Bizottság érdemben nem is vizsgálta, mert nem azt tekintették elsőként beérkezettnek. Holott az MSZP delegáltja ért elsőként az erre a célra működtetett helyiségbe, elsőként adta le a párt kérelmét, így elsőként ütötték rá a bélyegzőtis.

Patyi András, a Bizottság elnöke szerint azonban nem ez számít, hanem az, hogy Wodicska Zoltán magánszemély lépett elsőként a Bizottság épületébe.

További hajmeresztő részlete az ügynek, hogy Dr. Litresits Andrást, az MSZP Nemzeti Választási Bizottságba delegált tagját sem szavazni, sem felszólalni nem engedték arra való hivatkozással, hogy érintett az ügyben, mert személy szerint ő vitte be Lukács kérelmét a Nemzeti Választási Irodába. Ez egyébként rendszeresen így van, de még sosem járt azzal, hogy nem szavazhat, sőt fel se szólalhat a Bizottság ülésén. Az elnök egyébként Lukács felszólalását is megakadályozta, pedig a napirendben szerepelt a felszólalása, sőt már a széke és névtáblája is ki volt készítve.

Nem az első alkalom volt egyébként, hogy adminisztratív indokokkal akadályozzák meg a párt aláírásgyűjtésének elindítását, hiszen míg most egy magánszeméllyel, korábban pedig a Munkáspárttal adattak be az ellenérdekeltek egy olyan kérelmet, amit tartalmi okokból a Bizottság nem engedhetett át. Így a népszavazásért folytatott aláírásgyűjtést ismét sikerült megakadályozni, hiszen a baloldali párt hiába nyújt be jogorvoslati kérelmet, az illetékes szerveknek annak elbírálására 90 napja van.

Az MSZP egyébként Patyi Andrást összeférhetetlenségének kimondását kezdeményezi, mivel a vonatkozó jogszabály szerint a Bizottság tagja "nem lehet központi államigazgatási szervvel munkavégzésre irányuló más jogviszonyban", Patyi pedig elnöke az Államreform Bizottságnak és rektora a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, amelynek Lukács szerint három minisztérium a fenntartója.

Forrás: Sztárklikk


http://www.sztarklikk.hu/kozelet/felert-a-pofatlansag-csucsara-a-nemzeti-valaszta si-bizottsag/198474/#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.