Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2015-07-24 23:46:45, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mentás elixír
  2015-07-24 23:42:03, péntek
 
  Mentás elixír

Hozzávalók:

1 evőkanál porcukor
1 lime
4szem szőlő
kevés menta
4cl Irsai Olivér szőlőpálinka
1dl szóda

Elkészítés:

Néhány szőlőszemet összetörünk egy evőkanál porcukorral a pohárban, majd egy fél lime levét hozzáadjuk. Ezt alaposan elkeverjük egy kevés mentalevéllel, majd ráöntünk tetszés szerint Irsai Olivér Szőlőpálinkát, feltöltjük a poharat jéggel és lazítunk az italon szódával.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Summer punch
  2015-07-24 23:37:47, péntek
 
  Summer punch

Hozzávalók:

2 szelet görögdinnye
4 evőkanál cukorszirup
1 citrom
4cl vodka
fél üveg habzóbor
friss gyümölcsök

Elkészítés:

Turmixgépben eldolgozunk 4 evőkanál cukorszirupot és egy citrom levét friss kimagozott görögdinnyével, ehhez ízlés szerint hozzáadunk vodkát majd betesszük a hűtőbe és szervírozás előtt némi habzóbort és friss gyümölcsöket adunk hozzá.





Recept és fotó: KIOSK

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Uborkás-bodzás limonádé
  2015-07-24 23:34:58, péntek
 
  Uborkás-bodzás limonádé

Hozzávalók:

1dl bodzaszörp
3 citrom
negyed uborka
1,75 l szóda

Elkészítés:

Bodzaszörppel készítjük, amihez hozzáadjuk a citrus kifacsart, leszűrt levét, majd a vékonyra szeletelt kígyóuborkát, és felöntjük tetszőlegesen szódával vagy mentes vízzel egy kancsóban, amit néhány percre pihentetünk a hűtőben szervírozás előtt, hogy az uborka frissítő hatása érvényesüljön.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Citrus limonádé
  2015-07-24 23:32:34, péntek
 
  Citrus limonádé

Hozzávalók:

1dl cukorszirup
3 citrom vagy 4 lime
1,75 l szóda

Elkészítés:

Cukorszirupból készítjük - ami cukor és forró víz azonos mennyiségű elegye. Jól megmossuk a citromot vagy lime-ot, majd kifacsarjuk a levét, ügyelve arra, hogy a magok ne kerüljenek az italba, keserű ízt okozva. A fenti összetevőket összekeverjük és ízlés szerint szódával vagy szénsavmentes vízzel felöntjük.





Recept és fotó: KIOSK

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Virágos limonádék és dinnyés koktélok - kóstold meg a nyár l
  2015-07-24 23:19:00, péntek
 
  Virágos limonádék és dinnyés koktélok - kóstold meg a nyár legmenőbb frissítőit!

Unod a citromos limonádét, a fröccsöt és a mochitot? Akkor érdemes megkóstolnod az idei nyár alkoholos és alkoholmentes virágos-uborkás-dinnyés koktélslágereit!

Munka után kiszabadulva egy szellős teraszon mi eshetne jobban, mint egy hűs, illatos limonádé vagy koktél? A klasszikus ízekből már mindenki kiválaszthatta kedvencét - legyen szó alkoholos vagy alkoholmentes nedűkről -, de a bárok újabbnál újabb izgalmas variációkat is felvonultatnak, hogy egy percre se unatkozzanak a vendégek ízlelőbimbói. Különleges kreációkat kínál a KIOSK és a Terasz is, ahol virágos, uborkás és zöldfűszeres finomságokkal is várják a közönséget.






Pezsdítő italokkal a kánikula ellen! Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz éttermek tulajdonosa elárulta, az italkészítés slágerei idén a virágos ízek - mint a rózsa és a levendula - valamint az uborka és a görögdinnye, amelyeket ők is szívesen használnak.

,,Nagyon szeretik a vendégeink az uborkás vizünket, valamint a fűszernövényekkel fuzionált limonádékat, jeges teákat is. Örök és legnagyobb kedvencnek talán a Paloma mondható, ami egy grapefruit és tequila alapú koktél, de az Aperol Spritz is rendkívül népszerű" - kezdte Hubert, aki szerint nem kell tartani a szokatlan ízkombinációktól sem.

,,Sokan ódzkodnak az újdonságoktól, pláne ha külön-külön is érdekesek az ízek, de egy kis győzködés és kóstoló után aztán elcsodálkoznak az összhatáson. Remekül harmonizál például a rózsabors az eperrel, a bazsalikom a málnával, vagy a chili a passion fruit-tal" - fejtette ki a tulajdonos, aki személyes kedvenceként a rózsaszirmos gin tonicot emelte ki.

Mindenképpen érdemes megkóstolni az alkoholmentes citrus és uborkás-bodzás limonádékat, a koktélok közül pedig a Summer punch-ot és a Mentás elixírt, amelyeket akár otthon is elkészíthetnek a különleges ízvilágú koktélok kedvelői.

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Ajánló
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Stíriai metélt
  2015-07-24 23:16:13, péntek
 
  Stíriai metélt

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg mazsola
50 dkg tehéntúró
1/2+2 dl tejföl
1+3 tojás
30 dkg finomliszt
5+5 dkg+diónyi margarin
2+6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál zsemlemorzsa
a szóráshoz vaníliás porcukor

Elkészítés:

A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet.

A lisztet elmorzsoljuk 5 dkg margarinnal, összegyúrjuk a túróval, 2 dkg porcukorral, és a tojásos tejföllel. Cipót formálunk belőle, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, 3 cm széles csíkokra, majd 1/2 cm széles metéltre vágjuk, lisztezett tenyérrel, egyenként, könnyedén, nudliformán megsodorjuk.





Felolvasztunk 5 dkg margarint. A tésztát a forrásban lévő vízbe dobjuk, és amint a víz színére emelkedik, szitakanállal kiszedegetjük, az olvasztott margarinba forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A krémhez kettéválasztjuk a 3 tojást. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék 6 dkg porcukorral, 2 dl tejföllel és a reszelt citromhéjjal. A tésztára öntjük, lazán összekeverjük a mazsolával és a tojáshabbal. Nem túl mély tűzálló edényt kikenünk diónyi margarinnal, meghintjük a zsemlemorzsával, beleszedjük-simítjuk a tojásos metéltet, és 25-30 percig sütjük.





Megszórjuk vaníliás porcukorral, a sütőtálban kínáljuk.





Megjegyzés:

A fotót Szilus küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Hamis gulyásleves
  2015-07-24 23:12:38, péntek
 
  Hamis gulyásleves

Hozzávalók:

5-6 dkg füstölt szalonna - apró kockákra vágva
2 evőkanál olaj
1 közepes vöröshagyma - finomra vágva
2 gerezd fokhagyma - zúzva, finomra vágva
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
4 db közepes burgonya
1 tojás
kb. 10 dkg liszt


Elkészítés:

A szalonnát az olajban kisütjük, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Köménnyel fűszerezzük, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, azonnal felöntjük kb. 8 dl vízzel, felforraljuk. A burgonyát a fővő leveshez keverjük, sózzuk, borsozzuk, kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

Amíg a burgonya fő, a tojással és liszttel csipet sóval és kb. fél dl vízzel galuskatésztát keverünk, szaggató segítségével a forró leveshez szaggatjuk, együtt készre főzzük.

Tálalásnál aprított zöldpetrezselyemmel meghinthetjük!





Megjegyzés:

Egyszerűen elkészíthető, ízletes leves!

Tehetünk bele egy pár karika füstölt kolbászt, karikára vágott zöldpaprikát, nyáron paradicsomot, de nélkülük is jó!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Sárgadinnye füstölt sonkával
  2015-07-24 23:10:46, péntek
 
  Sárgadinnye füstölt sonkával

Hozzávalók:

60 dkg sárgadinnye
20 dkg pármai sonka

Elkészítés:

A dinnyét meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A vékonyra szeletelt sonkát föltekerjük és egy fogvájóval a dinnyébe szúrjuk, lehűtve tálaljuk.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Provence-i bárányborda francia lecsóval
  2015-07-24 23:09:41, péntek
 
  Provence-i bárányborda francia lecsóval

Hozzávalók:

2 db csontos, egész bárányborda
1 db padlizsán
1 db cukkini
2 db piros kaliforniai paprika
2 fej közepes hagyma
3-4 db közepes, lédús paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
olívaolaj
2 szál bazsalikom
2 szál kakukkfű
3-4 szál petrezselyem
2 szál zeller
1 póréhagyma külső héja

bors
kevés cukor
A páchoz:
1 nagy fej hagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma összenyomva
1 evőknál chillipor
1/2 citrom reszelt héja és leve
1-2 babérlevél
4-5 ág kakukkfű
4-5 ág rozmaring
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz

bors

Elkészítés:

A páchoz egy nagyobb jénai tálban összekeverem a hozzávalókat, beleforgatom a gondosan lefaggyúzott bárányhúst, majd a pácoló edényt fóliával szorosan lezárva 1-2 napra beteszem a hűtőbe pihenni.

Készítéskor a páclé tetejéről leszedett olajon átsütöm a lecsepegtetett húsdarabokat, majd egy nagyobb tepsibe fektetem őket, rakok rá a hagymás pácléből, és letakarva beteszem a tepsit a 170 fokosra előmelegített sütőbe, bő 2 órára.

Közben nekilátok a zöldségek feldarabolásának a francia lecsóhoz. Felkockázom a padlizsánt és a cukkinit, a kaliforniai paprikát csíkokra vágom, félbe, majd szeletekre vágom a hagymát és a paradicsomot, mindegyiket külön tálba teszem. (Az eredeti francia recept szerint mindegyik zöldfélét külön-külön kell elkészíteni, ezért párhuzamosan több serpenyőt használok.)

Hagyma: kevés olívaolajon megpárolom, amikor kezd üvegesedni, sózom, kissé megpirítom, de vigyázok, nehogy odaégjen, megkeseredjen. Ha kész, egy szűrőtálba teszem.

Padlizsán és cukkini: kevés olívaolajon, intenzívebb tűzön együtt sütöm, csak amikor már megpuhultak, akkor sózom, őket is a szűrőtálba teszem.

Kaliforniai paprika: kevés olívaolajon, erős tűzön puhára pirítom, fűszerezés nélkül teszem a szűrőtálba.

Paradicsom: 1-2 evőkanálnyi olívaolajon párolom, kevés cukorral megszórom, hozzáadok 1 gerezd fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, összemelegítem.

Egy nagyobb serpenyőbe teszem a szűrőtálban lecsepegtetett párolt, pirított zöldféléket, ráöntöm a fokhagymás paradicsomot levével együtt, beledobom a megmaradt fokhagymagerezdeket, és hozzáadok egy ízesítőcsokrot: egy póréhagyma külső héjába csomagolom összekötözve a szálas fűszereket, felöntöm a paradicsomlével, sózom, borsozom, kis lángon összefőzöm.

Ránézek a bárányra, ha már megpuhult, fedő nélkül a szaftjával locsolgatva ropogósra sütöm. Amikor kész, vágódeszkán a kiálló bordacsontok között éles késsel szeletekre vágom.

Adagonként tálalom, egy tányérra 2 szelet báránybordát helyezek, leszűrt szaftjával kissé meglocsolom, mellé halmozok a francia lecsóból. Friss, ropogós baugettet adok hozzá.

Mind a bárány, mind pedig a francia lecsó - eredeti, francia neve: ratatouille (ejtsd: ratatui) önálló ételként is elkészíthető, alkalmazható a mindennapokban, de a provence-i konyhában összetartoznak, mint nálunk a pörkölt és a nokedli.

Tudom, nem egyszerű, és ráadásul időigényes is az elkészítése, de nem egy hétköznapi ebédnek, vacsorának ajánlom, hanem egy jeles nap, ünnepi, családi fogásának. Az eredmény megéri a fáradságot! Jó étvágyat hozzá, Nani.

Megjegyzés:

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 118
  • e Hét: 926
  • e Hónap: 14831
  • e Év: 144538
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.